Germania - rezidențiatul (arhivă)

Liliana
junior
junior

Re: Cum e rezidentiatul in Germania?

Postby Liliana » Mon Apr 12, 2010 11:03 pm

B2 la Goethe se da cam de 3ori/an... e o sesiune prin iarna, una in vara si alta in toamna.
Saptamanal (vinerea) se da un test de evaluare (care este gratuit).

drgrecu
junior
junior

Postby drgrecu » Mon Apr 12, 2010 11:04 pm

oanaworld wrote:Buna..stie cineva daca testul B2 se poate da oricand , sau sunt anumite date fixate de institutul Goethe? macar saptamanal se poate da? multumesc frumos ...

La Fides se poate da oricand. La Goethe dupa un anumit program.

RADUCU
junior
junior

Postby RADUCU » Mon Apr 12, 2010 11:26 pm

In principiu la Goethe se da cam rarutz, la fel si la VHS dar cel mai important e sa fie recunoscut de standardul european GER(de fapt asta cer ei pentru approbation).
Pentru cei care va grabiti trebuie sa stiti ca exista si teste B2 individuale... costa un pic mai scump vreo 30 de euro dar nu tre sa astepti rezultatul (la mine a durat 1-2 luni cu testul normal C1 vhs)

oanaworld
newbie
newbie

Postby oanaworld » Tue Apr 13, 2010 10:33 am

Liliana , drgrecu si Radu ..multumesc pt raspunsuri :)
stiti cumva daca are vreo importanta unde dau atestatul , la goethe sau fides ? sau pentru ei nu conteaza , important e sa il ai ..?

coolscript58
senior
senior

Postby coolscript58 » Tue Apr 13, 2010 1:52 pm

la fides se ia mai usor si cu mai putina germana invatata, si vii aici si te dai cu capu de pereti ca nu stii germana sau ce vrea OA sa iti zica. la goethe inveti mai mult si cand ai b2 culmea, intelegi si ce vb cei de langa tine :D singura diferenta
Cand s-a aprins lumina in apartamentul ei
M-am urcat intr-un copac pan' la etajul trei
Era ea, era goala, era goala toata
Asa aproape n-am vazut-o niciodata
As vrea sa ma vada sa ma cheme la ea

Electric
junior
junior

Postby Electric » Tue Apr 13, 2010 3:47 pm

Pentru a lucra in Germania ca si asistent medical, aveti idee care sunt documentele necesare?
Conteaza anul in care au fost absolvite studiile (adik pre- sau post aderare la UE)?
Procedurile de angajare sunt similare cu cele pentru rezidenti? (Obtinere documente, traducere, aplicare CV, interviu, veste buna :devil: ). Nelamurirea mea este legata de modul in care poate o persoana sa aplice CV...direct la clinica sau prin intermediari ai fortei de munca? :D
You don't need eyes to see,
You need vision !

coolscript58
senior
senior

Postby coolscript58 » Tue Apr 13, 2010 4:09 pm

electric nu conteaza anu in care ai absolvit conteaza limba germana si daca ai certif d conformitate europeana. si procedeele sunt exact la fel. despre firme nu intru in discutii trebuie sa citesti 58 de pagini si o sa intelegi ce si cum

Electric
junior
junior

Postby Electric » Tue Apr 13, 2010 4:26 pm

coolscript58 wrote:electric nu conteaza anu in care ai absolvit conteaza limba germana si daca ai certif d conformitate europeana. si procedeele sunt exact la fel. despre firme nu intru in discutii trebuie sa citesti 58 de pagini si o sa intelegi ce si cum

se elibereaza certificat de conformitate pentru asistenti medicali?
in afara de certif conformitate si certif de atestare limba germana, diploma de studii, pasaport, certificat nastere tip UE, ai idee cumva ce mai trebuie?:D
MS pt raspunsul prompt. Certificatul de good standing il primeste orice persoana care este incadrata in sistemul sanitar romanesc, astfel ca ar trebui inclus in lista :D. sau?
oricum nu sunt fan al firmelor de recrutare :D. intrebasem doar ca sa stiu daca se poate si fara firme.Acum stiu, se poate ;)
Multumesc pentru raspuns si raspunsurile viitoare.
You don't need eyes to see,
You need vision !

sandman
senior
senior

Postby sandman » Tue Apr 13, 2010 4:53 pm

Se elibereaza certificate de conformitate si pentru asistenti medicali. Aici e dovada: http://www.ms.ro/?pag=175&id=8145
Din cate spuneau unii colegi forumisti, cei care au terminat dupa 2007 beneficiaza de recunoasterea diplomei fara a mai fi necesar acest certificat. Pe mine ma interesa inca un aspect : exista cerere de asistenti medicali, merita din punctul de vedere al salarizarii pentru ei sa mearga in Germania ?
Cam asta afirma un user cu ceva vreme in urma:

in Germania exista Arzt (doctor), Assistent (asistenta din ro), Schwester (asta e un hibrid intre infirmiera si asistenta de la noi) si femeia de serviciu.

din motive de lene nationala au deficit la doctori si asistente. asa ca importa doctori si incearca sa le supra-instruiasca pe Schwestere. In ambulanta noi avem asistente si nu Schwestere
Life is good

ioana85
newbie
newbie

Postby ioana85 » Tue Apr 13, 2010 5:25 pm

Hallo! Am trimis la mai multe spitale scrisori intentie. Si am primit un mail pe care nu il prea inteleg. Adica 2 fraze nu le prea pot traduce. Va rog ajutati-ma.

Wir würden Sie sehr gern kennenlernen und möchten anfragen, wann wir Sie zu einem Bewerbungsgespräch einladen dürfen. Es wäre sehr freundlich, wenn Sie sich über diese Mailadresse wieder melden würden

Multumesc

drgrecu
junior
junior

Postby drgrecu » Tue Apr 13, 2010 5:41 pm

As dori, daca se poate, sa-mi recomandati si mie o Krankenkasse si sa-mi spune-ti daca este ok sa deschid Girokont-ul la Sparkasse?

Ce alte alternative as mai avea si de ce?
Multumesc

oanaworld
newbie
newbie

Postby oanaworld » Tue Apr 13, 2010 5:52 pm

coolscript58 , multumesc pt raspuns :)...

ioana85
newbie
newbie

Postby ioana85 » Tue Apr 13, 2010 6:01 pm

Este cineva rezi intr-un spital din duisburg?

sandman
senior
senior

Postby sandman » Tue Apr 13, 2010 6:06 pm

ioana85 wrote:Hallo! Am trimis la mai multe spitale scrisori intentie. Si am primit un mail pe care nu il prea inteleg. Adica 2 fraze nu le prea pot traduce. Va rog ajutati-ma.

Wir würden Sie sehr gern kennenlernen und möchten anfragen, wann wir Sie zu einem Bewerbungsgespräch einladen dürfen. Es wäre sehr freundlich, wenn Sie sich über diese Mailadresse wieder melden würden

Multumesc

Dupa cunostintele mele elementare de nivel A2, cred ca vor sa-ti spuna ca vor sa te cunoasca si te intreaba cand poti veni la interviu. Apoi a doua propozitie: iti spune sa intri in contact cu ei prin aceasta adresa de email. Cei care sunt la un nivel avansat pot sa confirme daca am tradus corect.
Life is good

cris3
senior
senior

Postby cris3 » Tue Apr 13, 2010 6:55 pm

drgrecu wrote:As dori, daca se poate, sa-mi recomandati si mie o Krankenkasse si sa-mi spune-ti daca este ok sa deschid Girokont-ul la Sparkasse?

Cica Barmer ar fi ok ptr Krankenkasse, dar vmc spunea la un moment dat ca toate ar fi la fel de bune. La Sparkasse e foarte ok, e cea mai raspandita si in general recomandata.
Sunt multe alte Krankenkasse si banci, dar in general astea 2 sunt recomdate, cel putin de colegii nemti :)

liv
junior
junior

Postby liv » Tue Apr 13, 2010 7:03 pm

ioana85 wrote:Hallo! Am trimis la mai multe spitale scrisori intentie. Si am primit un mail pe care nu il prea inteleg. Adica 2 fraze nu le prea pot traduce. Va rog ajutati-ma.

Multumesc

scrisoriile de intentie le-ai scris tu? :shock: Eu sincer ti-as recomanda sa mai inveti germana.

traducerea de mai sus e corecta

Stewie
junior
junior

Postby Stewie » Tue Apr 13, 2010 7:19 pm

Multumesc

sunt incantati sa te cunoasca si vor sa te intrebe cand te pot invita la un interviu... si te roaga sa rasunzi pe acelasi mail.

chriss_0458
newbie
newbie

Postby chriss_0458 » Tue Apr 13, 2010 7:37 pm

drgrecu wrote:As dori, daca se poate, sa-mi recomandati si mie o Krankenkasse si sa-mi spune-ti daca este ok sa deschid Girokont-ul la Sparkasse?

Ce alte alternative as mai avea si de ce?
Multumesc

Nu am contul la Sparkasse pt ca mi s-a recomandat de catre femeia de la Personalabtelung sa merg la Commerzbank. Femeia are contul la Sparkasse si cica plateste o taxa lunara de cativa euro pt intretinerea contului. Intradevar Sparkasse e cea mai raspandita dar am primit o lista de 11 banci la care pot scoate bani fara comision de la bancomate (Deutsche Bank, Dresdner Bank, Hypovereinsbank ...). Repet nu sunt la Sparkasse doar asa mi s-a spus!!! La Commerzbank se percepe o taxa lunara doar la venituri mai mici de 1200 euro/luna (deci ca si medic nu iti ia nici un ban). Deschiderea contuli la Commerzbank m-a costat vreo 35 de euro. Poate la Sparkasse nu platesti asa ceva, asa ca mai asteapta si alte pareri concrete.

vmc
elite
elite

Postby vmc » Tue Apr 13, 2010 8:38 pm

Cred ca ar trebui la fiecare inceput de pagina noua sa scriem asa
banca: commerzbank cu oferta fara concurenta din partea celorlalte
krankenkasse: aok, bkk, dkk, toate care se termina in k (timp de 2 ani, apoi treceti in privat)
pt approbation: obligatoriu b2, certificat de conformitate, certificat de good standing, certificat de nastere, Contract de munca, cv, copie dupa pasaport. Traducerile nu trebuie apostilate, daca-i strangeti cu usa pe functionari, daca nu... Va dati bani aiurea pe apostilari.
Pt arbeitsamt: approbationul, contractul de munca si rabdare 2 saptamani.

Mi-a scapat ceva???
nicht wahr?

atlantiana
senior
senior

Postby atlantiana » Tue Apr 13, 2010 9:22 pm

Bankpost nu ia nici un comision la deschiderea contului si nici cand scoti bani de la automat nu ti se opreste comision.

drgrecu
junior
junior

Postby drgrecu » Tue Apr 13, 2010 9:26 pm

vmc wrote:Cred ca ar trebui la fiecare inceput de pagina noua sa scriem asa
krankenkasse: aok, bkk, dkk, toate care se termina in k (timp de 2 ani, apoi treceti in privat)
pt approbation: obligatoriu b2, certificat de conformitate, certificat de good standing, certificat de nastere, Contract de munca, cv, copie dupa pasaport. Traducerile nu trebuie apostilate, daca-i strangeti cu usa pe functionari, daca nu... Va dati bani aiurea pe apostilari.

Mi-a scapat ceva???

Multumesc. E mai mult decat de ajuns.

RADUCU
junior
junior

Postby RADUCU » Tue Apr 13, 2010 9:39 pm

vmc wrote:banca: commerzbank cu oferta fara concurenta din partea celorlalte
?

girokonto vergleich>> 2 conturi ok sunt la DKB si la NETBANK >> la dkb puteti sa scoateti bani de pe cardul de credit fara taxe la orice bancomat din lumea asta.. la netbank doar maxim de 5 ori pe luna. ca sa nu mai spun ca au dobanzi f atractive... DKB are un kreditkard germanwings care e destul de interesant. >> pentru cei care vor >AM SCHALTER >commerzbank e o solutie... >> momentan sunt si eu tot la commerzbank >> nu am ce sa le reprosez dar se poate si mai bine cred.

Asigurarea medicala privata nu neaparat e mai buna.. trebuie sa cantariti avantajele si dezavantajele si sa vedeti ce si cum >>>
I'm not that dangerous as I seem, but be aware.

coolscript58
senior
senior

Postby coolscript58 » Tue Apr 13, 2010 9:49 pm

ioana liv are dreptate,...te duci acolo si dupaia o sa plangi de ce te dau afara sau mai rau nu te mai primesc alte clinici. tu cand pleci de la o clinica unde ai lucrat primesti o scrisoare de la chefarzt cu ce si cum si cand ai facut si impresia lui despre tine , acuma daca iti baga ceva din top 10 in ea poti sa cauti tu de munca,.... cand arati scrisoare primesti acelasi raspuns, deci ai grija, scriele la oameni ca nu vb bine germana ca inca o inveti , spune adevarul ca nu iti da nimeni in cap pt el aici, dar primesti in schimb suturi in cur imediat daca minti sau ascunzi ceva ...

george.nero
senior
senior

Postby george.nero » Tue Apr 13, 2010 10:42 pm

vmc wrote:pt approbation: obligatoriu b2, certificat de conformitate, certificat de good standing, certificat de nastere, Contract de munca, cv, copie dupa pasaport. Traducerile nu trebuie apostilate, daca-i strangeti cu usa pe functionari, daca nu... Va dati bani aiurea pe apostilari.

Mi-a scapat ceva???

sa inteleg ca nu trebuie traduse diploma de facultate si nici altceva in afara de ce scrii tu aici???
nu de alta da eu ma pregateam sa traduc toate actele de le am...diploma faculta,carte de munca,certificat specialitate( crezi ca este de ajuns cel de conformitate???),certificat de nastere,certificat libera practica.....etc...etc

babilon
junior
junior

Postby babilon » Wed Apr 14, 2010 12:07 am

buna, am si eu o nelamurire.
pt certif de conf se cer urmatoarele:

1. cerere in care se vor preciza si datele de contact;
2. copie act de identitate;
3. copii legalizate dupa diploma de bacalaureat si dupa titlurile oficiale de calificare( Certificatul de Competente Profesionale, Diploma de absolvire a scolii postliceale sanitare de asistent medical obstetrica-ginecologie, diploma de studii universitare);
4. copie legalizata dupa foaia matricola;
5. adeverinta eliberata de unitatea de invatamant absolvita prin care se atesta perioada in care au fost efectuate studiile atestate de titlurile oficiale de calificare mai sus mentionate;
6. copii legalizate dupa documentele de schimbare a numelui;
7. copie legalizata dupa Autorizatia de Libera Practica;
8. adeverinta de vechime de la locul de munca sau copie conforma dupa cartea de munca.

catre cei care au depus pentru certificatul de conformitate ca si medici rezidenti, pana la punctul 7 exclusiv imi este clar, dar 7 si 8?
inafara de actele cerute pana la punctul 7, ati putea fi amabili sa imi spuneti daca mai e nevoie de altceva(probabil ca imi trebuie acea adeverinta de la locul de munca, dar autorizatie de libera practica nu am)?si daca trimit actele prin posta, de unde iau formularul acela tip pt medici rezidenti?

voi ce ati pus la dosar?

multumesc anticipat si o seara faina!
numai bine

Stewie
junior
junior

Postby Stewie » Wed Apr 14, 2010 12:14 am

george.nero wrote:
vmc wrote:pt approbation: obligatoriu b2, certificat de conformitate, certificat de good standing, certificat de nastere, Contract de munca, cv, copie dupa pasaport. Traducerile nu trebuie apostilate, daca-i strangeti cu usa pe functionari, daca nu... Va dati bani aiurea pe apostilari.

Mi-a scapat ceva???

sa inteleg ca nu trebuie traduse diploma de facultate si nici altceva in afara de ce scrii tu aici???
nu de alta da eu ma pregateam sa traduc toate actele de le am...diploma faculta,carte de munca,certificat specialitate( crezi ca este de ajuns cel de conformitate???),certificat de nastere,certificat libera practica.....etc...etc

trebuie traduse... nu trebuie apostilate... dar mai nou niedersachsen cere apostila de la haga (pe toate actele);
asa ca mai bine intrebati la personalabteilung daca actele trebuie apostilate sau nu (pentru maxima lor siguranta cred totusi ca multi vor spune ca da, ar trebui apostilate. dar depinde de la land la land)
atentie cei din niedersachsen - vor apostila.

Dr_PAM
junior
junior

Postby Dr_PAM » Wed Apr 14, 2010 6:35 pm

am si eu o intrebare pt cei din germania...am nevoie pt bunica mea de niste Visken, iar aici din cate stiu nu se gaseste...daca am o reteta simpla pt visken si o traduc in germana...se poate lua de acolo?ca sotul meu pleaca luni spre regensburg.
scuze de offtopic

coolscript58
senior
senior

Postby coolscript58 » Wed Apr 14, 2010 7:42 pm

eu am luat din farmacie citostatice si medicamente care se dau numai pe reteta, cand le-am zis ca sunt medic miau cerut doar buletinu sa il vada. pe buletin nu scrie ca sunt medic :D
asa ca banuiesc ca se poate, doar sa fie un pic mai infipt si sa stie ce vrea :D

Stewie
junior
junior

Postby Stewie » Wed Apr 14, 2010 10:38 pm

Dr_PAM wrote:am si eu o intrebare pt cei din germania...am nevoie pt bunica mea de niste Visken, iar aici din cate stiu nu se gaseste...daca am o reteta simpla pt visken si o traduc in germana...se poate lua de acolo?ca sotul meu pleaca luni spre regensburg.
scuze de offtopic

nu trebuie tradusa... poti sa iei cu ea asa, numai sa aiba pe ea parafa medicului

Dr_PAM
junior
junior

Postby Dr_PAM » Wed Apr 14, 2010 11:25 pm

Stewie wrote:
Dr_PAM wrote:am si eu o intrebare pt cei din germania...am nevoie pt bunica mea de niste Visken, iar aici din cate stiu nu se gaseste...daca am o reteta simpla pt visken si o traduc in germana...se poate lua de acolo?ca sotul meu pleaca luni spre regensburg.
scuze de offtopic

nu trebuie tradusa... poti sa iei cu ea asa, numai sa aiba pe ea parafa medicului

e o reteta simpla...cu parafa si semnatura medicului pe ea...
deci nu ar mai trebui tradusa?...daca e nevoie o traduc numai sa nu fie probleme...
va multumesc pt raspunsuri:d

coolscript58
senior
senior

Postby coolscript58 » Wed Apr 14, 2010 11:27 pm

bre stewie wonder pe tine te cauta astia de la bundespolizei ca cica e un medic care face trafice de medicamente interzise in romania :D de unde stii atat de multe despre granitele fictive ale medicinei? :D

acum serios , unele medicamente din germania sunt interzis de adus in alte tari ale UE, nu stiu daca romania are asa ceva dar de exemplu Januvia , e un medicament care a fost dat in folosinta in germania in 2009 ca PREPARAT UNIC impotriva diabetului, si nu in combi cu metformin . e posibil ca januvia (Sigtagliptin parca ) sa fie interzis in UK sau FR. deci aveti grija cu ele ca se considera exact ca traficu de narcotice :D adica puff puff pass :P

wolu
senior
senior

Postby wolu » Thu Apr 15, 2010 12:00 am

coolscript58 wrote: puff puff pass :P

pass the magic dragon... :devil:

coolscript58
senior
senior

Postby coolscript58 » Thu Apr 15, 2010 6:51 am

wolu, sunt sigur ca colegii din olanda stiu mai bine :D, dar ideea e ca poate urmatoarea intalnire o organizam la amsterdam, macar stiu sigur ca nu iesim din camera si nici usile nu le deschidem prea tare ca sa nu iasa fumu :P hihihi

wolu
senior
senior

Postby wolu » Thu Apr 15, 2010 10:22 am

coolscript58 wrote:wolu, sunt sigur ca colegii din olanda stiu mai bine :D, dar ideea e ca poate urmatoarea intalnire o organizam la amsterdam, macar stiu sigur ca nu iesim din camera si nici usile nu le deschidem prea tare ca sa nu iasa fumu :P hihihi

sa ma luati si pe mine cand mergeti in amsterdam...am eu grija sa tin usile inchise :mix:

drgrecu
junior
junior

Postby drgrecu » Thu Apr 15, 2010 7:37 pm

Pentru cei care au luat Approbation-ul in Niedersachsen, cat timp a durat in medie pana la eliberare? Se mai da un interviu de limba sau e de ajuns doar certificatul B2? Conteaza daca certificatul este de la Fides? Vi s-a solicitat actele originale pentru comparatie? Multumesc mult.

Stewie
junior
junior

Postby Stewie » Thu Apr 15, 2010 9:58 pm

drgrecu wrote:Pentru cei care au luat Approbation-ul in Niedersachsen, cat timp a durat in medie pana la eliberare? Se mai da un interviu de limba sau e de ajuns doar certificatul B2? Conteaza daca certificatul este de la Fides? Vi s-a solicitat actele originale pentru comparatie? Multumesc mult.

2 saptamani dureaza... nu se mai da niciun test inafara de b2. fides e ok.
bafta

d3sp0t
newbie
newbie

Postby d3sp0t » Fri Apr 16, 2010 1:30 pm

Mi-a scapat ceva???

salutare, sunt student in anul6, dornic si eu sa merg in germania. Am trimit bewerbungen in foarte multe locuri si incet incet incep sa imi raspunda. Unul din raspunsuri este acesta :
"wir haben prinzipiell Interesse an Ihrer Mitarbeit. Dazu benötigen Sie aber wohl die Arbeitserlaubnis und auch das deutsche Examen. Bei guten Deutschkenntnissen und guten Medizin-Kenntnissen können wir Sie gebrauchen. Haben Sie noch genauere Angaben wie Lebenslauf, Referenzen oder Beurteilungen von Ihnen?"

Si acum intrebarile :P :
Arbeitserlaubnis = approbation?
la aprobation ce anume sunt certificat de conformitate si certificat de good standing ?

Va astept raspunsurile si va multumesc mult anticipat :)

ioana85
newbie
newbie

Postby ioana85 » Fri Apr 16, 2010 4:52 pm

Este cineva prin Senftenberg?

coolscript58
senior
senior

Postby coolscript58 » Fri Apr 16, 2010 5:36 pm

d3sp0t wrote:

Mi-a scapat ceva???

salutare, sunt student in anul6, dornic si eu sa merg in germania. Am trimit bewerbungen in foarte multe locuri si incet incet incep sa imi raspunda. Unul din raspunsuri este acesta :
"wir haben prinzipiell Interesse an Ihrer Mitarbeit. Dazu benötigen Sie aber wohl die Arbeitserlaubnis und auch das deutsche Examen. Bei guten Deutschkenntnissen und guten Medizin-Kenntnissen können wir Sie gebrauchen. Haben Sie noch genauere Angaben wie Lebenslauf, Referenzen oder Beurteilungen von Ihnen?"

Si acum intrebarile :P :
Arbeitserlaubnis = approbation?
la aprobation ce anume sunt certificat de conformitate si certificat de good standing ?

Va astept raspunsurile si va multumesc mult anticipat :)

arbeitserlaubnis nu e aprobation, nu stau sa iti explic te rog citeste paginile anterioare inainte sa pui intrebari. certificat de good standing nu ai nevoie deoarece nu ai muncit nici o zi ca medic in romania. certificat de conformitate gasesti multe infos in paginile anterioare

coolscript58
senior
senior

Postby coolscript58 » Fri Apr 16, 2010 5:42 pm

mesaj de la un user :
Salut id-ul meu de yahoo este xxxxxxx . As dori sa vb pe mess despre rezidentiat.

EHRMM..... la mesajele astea nu numai ca nu raspund cu informatii ci mai iau si foc. puneti intrebari pertinente si cand am timp si chef poate va raspund( am raspuns la toate mesajele decente de pana acum) , dar dupa cum iam raspuns si la mesaj NU SUNTEM BIROU DE INFORMATII nici eu nici colegii mei care sunt medici in germania si care posteaza pe site.....
nu ne obliga nimeni sa postam sau sa dam informatii , nu luam nici un ban de la site , o facem pt ca asa vrem. daca ai dorii sa vb pe mess despre rezidentiat gaseste pe cineva care ar dorii sa vb cu tine despre rezidentiat pe mess....eu nu doresc!

Return to “Germania”