Germania - rezidențiatul (arhivă)
- ciresar1988
- elder

Re: Cum e rezidentiatul in Germania?
Adevarat a inviat ! La mine a fost ca in Romania. Am facut drob, am cumparat cozonac, am vopsit oua si am fost la biserica la slujba romaneasca, unde a fost o comunitate de peste 100 de persoane. 
Cu prostul nescolarizat
Te lupti putin si ai scapat.
Dar duci o lupta colosala,
Cu prostul care are scoala!
(user neserios)
(user neserios)
- Doftoroiu`
- senior

ciresar1988 wrote:Adevarat a inviat ! La mine a fost ca in Romania. Am facut drob, am cumparat cozonac, am vopsit oua si am fost la biserica la slujba romaneasca, unde a fost o comunitate de peste 100 de persoane.
Adevarat a inviat! La mine a fost ca si la tine, numai ca a fost chiar in Romania!
- vmc
- elite

Adevarat c-a inviat! N-am vopsit oua, nici drob n-am mancat, insa am petrecut cel mai interesant Paste de pana acum. Va multumesc de urarile din pm-uri, la fel va doresc, iar pentru cei care au intrebari ii rog sa posteze aici, nu pot raspunde nimanui ( si nu e rea vointa).
nicht wahr?
- danny0910
- newbie

cris3 wrote:Hristos a inviat! ... suna ceva mai bine decat froh Osternca sa nu mai zic ce aiurea e fara drob, pasca si cozonaci
Adevărat a înviat! .... să vezi ce frumos a fost şi fără copil aici !
-
nectarya
- junior

cris3 wrote:Hristos a inviat! ... suna ceva mai bine decat froh Osternca sa nu mai zic ce aiurea e fara drob, pasca si cozonaci
Adevarat a inviat!
Cris, de ce, cred ca nu ai avut timp sa te ocupi de mancare?
Eu cu o noua intrebare: E CINEVA DIN CLUJ? Daca da il rog sa mi spuna cum ajung de la gara la aeroport, daca e vreun autobuz si cam cat costa taxiul. Plec intr-o noua "excursie" in germania si de data asta vreau sa vad alta parte din tara
Stiu ca vmc este, dar ea e "beschaeftigt" zilele astea si ii doresc concediu placut in continuare

- cris3
- senior

danny0910 wrote:Adevărat a înviat! .... să vezi ce frumos a fost şi fără copil aici !
O, da...imi imaginez ca trebe sa fie oribil, eu nu cred ca as putea sa fac lucrul asta, drept ptr care va apreciez foarte tare pe cei care puteti (stiu ei care sunt
nectarya, aici nu am cuptor, nu ca as fi eu o gospodina innascuta, din contra
-
ioana85
- newbie

Este cineva rezident pe pediatrie/chirurgie pediatrica in Germania?
- vmc
- elite

nectarya wrote:cris3 wrote:Hristos a inviat! ... suna ceva mai bine decat froh Osternca sa nu mai zic ce aiurea e fara drob, pasca si cozonaci
Adevarat a inviat!
Cris, de ce, cred ca nu ai avut timp sa te ocupi de mancare?
Eu cu o noua intrebare: E CINEVA DIN CLUJ? Daca da il rog sa mi spuna cum ajung de la gara la aeroport, daca e vreun autobuz si cam cat costa taxiul. Plec intr-o noua "excursie" in germania si de data asta vreau sa vad alta parte din tara![]()
Stiu ca vmc este, dar ea e "beschaeftigt" zilele astea si ii doresc concediu placut in continuare
cam 30 lei taxi, daca nu iei orice autobus pana in pta mihai viteazul si apoi autobusul 8 (te duce direct la aeroport). Ai grija la rechini (taxi nova, diesel, pritax, rapid-toate sunt bune)
cei de aici nu au parola la wireless
nicht wahr?
-
ioana85
- newbie

Tot eu cu inca o intrebare... Stiti cumva mail-ul spitalului prof Hess de pediatrie din Bremen? Multumesc
-
andrei.popescu
- junior

Este cineva din Dortmund sau Düsseldorf care m-ar putea indruma / ajuta pentru a gasi cazare mai ieftina in perioada 2 Mai - 2 Iunie?
Multumesc!
Multumesc!
-
dancorbeanu
- junior

Salut!
incearca pe siteurile astea
www. hostels.com
http://www.otel.com
http://www.booking.com
La DTM e oferta mai slabuta, in schimb la DUS ai de unde alege.
Scucces!
D.
(sorry,asta trebuia sa fie un pm, da´ acu' am facut-o, asta e
)
incearca pe siteurile astea
www. hostels.com
http://www.otel.com
http://www.booking.com
La DTM e oferta mai slabuta, in schimb la DUS ai de unde alege.
Scucces!
D.
(sorry,asta trebuia sa fie un pm, da´ acu' am facut-o, asta e
)-
andrei.popescu
- junior

Multumesc mult!
-
spiruet
- junior

Este cineva in Stuttgart?
Caut cazare mai ieftina de 25 EUR/noapte pentru 15-18.07.2010 (central, single room, shared bathroom).
Caut cazare mai ieftina de 25 EUR/noapte pentru 15-18.07.2010 (central, single room, shared bathroom).
Bogdan S
-
nectarya
- junior

Vmc, mersi mult.
Pt cei care v-ati intrerupt rezidentiatul, cei de la ASP mi-au zis sa depun si o copie a contractului cu spitalul, numai ca voi avea contractul destul de tarziu, cred. Ce as putea sa le duc in loc de contract? Am numai un email de la Chef in care scrie ca ma angajeaza.
Voi cum ati facut?
Pt cei care v-ati intrerupt rezidentiatul, cei de la ASP mi-au zis sa depun si o copie a contractului cu spitalul, numai ca voi avea contractul destul de tarziu, cred. Ce as putea sa le duc in loc de contract? Am numai un email de la Chef in care scrie ca ma angajeaza.
Voi cum ati facut?
-
toytoy83
- newbie

Va salut pe toti !
Ma bucur mult ca v-am gasit , sunteti de un real ajutor pt oricine vrea o viata mai buna `peste hotare`.
Ma gandesc sa ma mut in Rheinland-Pfalz (locuiesc in Duisburg momentan, unde fac cursul de limba pt B1)si as avea nevoie de cateva sfaturi privind landul RLP , daca ma poate ajuta cineva ?
Va multumesc frumos .
Ma bucur mult ca v-am gasit , sunteti de un real ajutor pt oricine vrea o viata mai buna `peste hotare`.
Ma gandesc sa ma mut in Rheinland-Pfalz (locuiesc in Duisburg momentan, unde fac cursul de limba pt B1)si as avea nevoie de cateva sfaturi privind landul RLP , daca ma poate ajuta cineva ?
Va multumesc frumos .
-
dr_coimu
- senior

Hristos a inviat !!
Eu sunt rezident din ianuarie, oare as putea sa mi intrerup rezidentiatul dupa doar 4-5 luni? stie cineva?
nectarya wrote:Vmc, mersi mult.
Voi cum ati facut?
Eu sunt rezident din ianuarie, oare as putea sa mi intrerup rezidentiatul dupa doar 4-5 luni? stie cineva?
- d'Arc
- elder

am avut un coleg care si l-a amanat chiar de la inceput. clasica metoda ar trebui sa functioneze.
- ciresar1988
- elder

Si inca SASE locuri libere in Bremen pe psihiatrie!!! Cine vrea sa fie coleg cu nectarya, mail catre mine (clowdy@gmail.com) si va dau detalii. Conditiile necesare si suficiente sunt sa stiti germana cat sa va descurcati la interviu si sa promiteti solemn ca invatati repede (sa va si tineti de cuvant...). Pile va pun eu ! 
Cu prostul nescolarizat
(user neserios)
(user neserios)
-
atlantiana
- senior

Adevarat a inviat!
Si in spitalul meu sunt locuri pe neuro si pe hemato/onco, gineco, anestezie si cardio. Spitalul arata super comparativ cu ceea ce gasesti acasa, primesti haine de spital, se platesc orele suplimentare, se deconteaza drumul pentru interviu, se fac Fortbildunguri interne. Se asigura cazare in Wohnheim pentru 150 Euro pe luna cu toate costurile incluse. Orasul e aproape de granita cu Franta si de cea cu Elvetia.
Conditia e germana de nivel B2. Fara asta nu obtii Approbation. Partea buna e ca actele costa foarte putin, fiindca aici nu cer nici apostila, nici traduceri, ci numai copii legalizate la notar, in Romania.
Fara nivel de limba B2 nu te poti descurca, se vorbeste Schwabisch si e greu de inteles. Dar in timp incepi sa pricepi cate ceva. Efortul se merita fiindca inveti mult, nemtii au si aparatura, si se si straduiesc sa isi invete rezidentii - ceea ce acasa nu se prea intampla.
Nu ar strica sa mai vina niste romani pe aici....
Si in spitalul meu sunt locuri pe neuro si pe hemato/onco, gineco, anestezie si cardio. Spitalul arata super comparativ cu ceea ce gasesti acasa, primesti haine de spital, se platesc orele suplimentare, se deconteaza drumul pentru interviu, se fac Fortbildunguri interne. Se asigura cazare in Wohnheim pentru 150 Euro pe luna cu toate costurile incluse. Orasul e aproape de granita cu Franta si de cea cu Elvetia.
Conditia e germana de nivel B2. Fara asta nu obtii Approbation. Partea buna e ca actele costa foarte putin, fiindca aici nu cer nici apostila, nici traduceri, ci numai copii legalizate la notar, in Romania.
Fara nivel de limba B2 nu te poti descurca, se vorbeste Schwabisch si e greu de inteles. Dar in timp incepi sa pricepi cate ceva. Efortul se merita fiindca inveti mult, nemtii au si aparatura, si se si straduiesc sa isi invete rezidentii - ceea ce acasa nu se prea intampla.
Nu ar strica sa mai vina niste romani pe aici....
- ciresar1988
- elder

Re:
Im wrote:ciresar1988 wrote:Pile va pun eu !
Asta pâna într-o zi când îti vei fi dorit sa nu.
Adevar graiesti !
Cu prostul nescolarizat
(user neserios)
(user neserios)
-
nectarya
- junior

Ascultati-o pe ciresar, faceti-va curaj si veniti!
Spitalul e super si orasul si mai si. E chiar in Bremen in oras, asta pt cine fuge de "rural".
Spitalul e super si orasul si mai si. E chiar in Bremen in oras, asta pt cine fuge de "rural".

-
radu_goicea
- newbie

Salutare! Am si eu o intrebare: din cei care citesc acest thread, este cineva care pleaca sambata, 10 aprilie in Germania la un curs de germana organizat de Mediclin?
-
toytoy83
- newbie

Stie cineva firme de recrutare in Rheinland-Pfalz ?
Multumesc .
Multumesc .
- vmc
- elite

Re: Re:
ciresar1988 wrote:Im wrote:ciresar1988 wrote:Pile va pun eu !
Asta pâna într-o zi când îti vei fi dorit sa nu.
Adevar graiesti !
tu ciresare pune sampania/vinul la rece (daca nu mai ai loc la tine poti folosi frigiderul meu). Pentru 6 locuri ma racoresc complet dupa asa vremuri calde. Si poate te mai log in in messenger ca sa-ti mai dau indicatii pretioase- seara pe la 8, de exemplu...
Da, Bremenul e un adevarat oras, 24 de km de la spital in centru si locuri de parcare in visele mele. Si-asa-i bine!
nicht wahr?
- cris3
- senior

Da de ce sa va duceti in bremen, cand puteti veni in bremerhaven? 
- vmc
- elite

-
ioana85
- newbie

Stiti cumva daca in Iasi este centru de germana Fides? Sau doar in Bucuresti..? Asa am gasit pe site-ul lor.
-
yryna85
- junior

Buna. Vreau sa va cer si eu parerea. Sunt anul 6 acum, si m-a acceptat un spital ca hospitant in perioada 20 iulie-20 august (intre sesiune si licenta). Astazi am primit o invitatie la un interviu intr-un alt spital. Trebuie sa le spun eu cand pot veni. Problema e ca stau prost cu germana..dar m-as duce si asa. Imi este greu sa plec acum tinand cont ca incep colocviile, testele, cu absentele sunt probleme destul de mari..ar fi prea mult sa le spun ca pot veni peste vreo 3 luni? Adica pe 18-19 iulie, sa pot sa cuplez astfel cu perioada de hospitant si sa fac un singur drum? Voi, cei care ati fost la interviuri, dupa ce perioada v-ati dus de cand ati fost invitati?
- cris3
- senior

yryna85 wrote: Voi, cei care ati fost la interviuri, dupa ce perioada v-ati dus de cand ati fost invitati?
Eu m-am dus imediat...nu cred ca au trecut mai mult de 2 saptamani...mai repede o rezolvi cu absentele si colocviile, decat sa amani interviul (pana la urma cei de la clinica ti-au oferit totusi un vot de incredere) ....parerea mea, tu stii mai bine altfel ce vrei...
@vmc: da, vreau si eu sampanie, de ce nu?
-
oanaworld
- newbie

Buna. Am urmarit si eu postarile voastre de ceva timp , foarte interesante si utile. Eu sunt anul 6 acum , si intentionez sa fac rezidentiatul in germania . Problema este ...limba..mai exact faptul ca nu o stiu!! cel mai rapid mod de a o imnvata mi se pare sa merg si sa fac practica in vara la un spital in germania . Insa nu stiu cum as putea sa fac acest lucru , ma poate ajuta cineva cu orice fel de informatie ? Unde trebuie sa aplic pentru asa ceva ?Va rog mult ajutati-ma cu aceasta informatie .. De maine voi incepe mediatiile pt limba germana ,asa ca pana la vara cand ar trebui sa faca aceasta practica , sper ca nivelul meu de limba germana sa fie cat de cat acceptabil , macar sa ma pot intelege cu oamenii..si mai multe invat acolo ...va multumesc mult!
-
yryna85
- junior

Multumesc frumos cris3 pt raspuns! Ai dreptate, le voi spune ca ma pot duce peste 3 saptamani! Dupa ce ma intorc va povestesc cum a fost! 
-
ioana85
- newbie

Dupa sfaturile unora dintre voi, m-am apucat de germana de pe site-ul Deutsche Welle- cursul interactiv. Imi place foarte mult, e captivant. Insa de dimineata imi da o eroare -
Failure of server APACHE bridge - smth like that. I-a mai aparut cuiva vreodata?
Failure of server APACHE bridge - smth like that. I-a mai aparut cuiva vreodata?
-
nectarya
- junior

Nu merge, imi da si mie eroarea asta. N am mai patit sa nu mearga.
-
ioana85
- newbie

Multumesc k ai intrat si tu. Ma gandeam k e de la mine. Atunci astept sa se redreseze.
- coolscript58
- senior

oana la nemti practica asta de 1-2-3 luni se numeste famulatur. iti sugerez sa te duci intr-un spital de reha nu de alta tu nu te duci acolo sa faci medicina in principal ci sa inveti GERMANA mai bine si sa INVETI CUM MERG TREBURILE intrun spital. pe spitalele de akut nu are mai nimeni timp sa dea lectii unui student sau medic care in 3 luni pleaca si nu mai aude nimeni nimik de el. cel putin asa cred eu. deci iti trebuie un loc unde nu e stress si poti sa inveti linistita PASII , ETAPELE, unui medic si ale unui pacient in germania, cum se scrie un brief, cum se face un aufnahme etc etc etc. spitalul din care am plecat eu e perfect pt asa ceva, liliana si liviu sunt medici acolo, 2 medici romani pe care i-am ajutat un pic si eu sa ajunga la spital. trebuie acum doar sa inveti germana cat poti de bine si cu 4-6 sapt inainte de perioada in care vrei sa vii sa scrii din nou pe forum. ei citesc forumul si eu il citesc si daca nu sclerozez pana atunci vb eu cu chefarztul sau unul dintre ei. eu personal deja am vb cu el pt un coleg de-al meu daca e posibil si el a zis BINEINTELES. prietenul meu si-a gasit altundeva singur. ideea e ca SE POATE, si chiar usor, clinica iti ofer si mancare si cazare gratuita pe perioada sederii tale in germania . dar te sfatuiesc sa o iei in ordine, germana, examene, licenta, blablabla si tot asa, dupa importanta lor. mie mi se pare mult mai importanta licenta si examenele tale si germana decat perioada de famulatura, pt ca oricum o sa ai nevoie de 3 luni sa iti iasa diploma de inca 2 sa iti iasa aia de conformitate, adica O SA AI TIMP dupa licenta destul sa faci famulatura. si posturi in germania se gasesc, bineinteles depinde si pe ce vrei.
iti urez multe succese in continuare
p.s. aceleasi sfate se aplica si pt irina ,.. va grabiti degeaba, voi inca nu aveti licenta luata si examenele terminate, ce sa mai zic de certificat b2,... luati viatza cate un pas pe rand ca daca alergati asa repede va impiedicati si in medicina cazatura doare rau.
iti urez multe succese in continuare
p.s. aceleasi sfate se aplica si pt irina ,.. va grabiti degeaba, voi inca nu aveti licenta luata si examenele terminate, ce sa mai zic de certificat b2,... luati viatza cate un pas pe rand ca daca alergati asa repede va impiedicati si in medicina cazatura doare rau.
Cand s-a aprins lumina in apartamentul ei
M-am urcat intr-un copac pan' la etajul trei
Era ea, era goala, era goala toata
Asa aproape n-am vazut-o niciodata
As vrea sa ma vada sa ma cheme la ea
M-am urcat intr-un copac pan' la etajul trei
Era ea, era goala, era goala toata
Asa aproape n-am vazut-o niciodata
As vrea sa ma vada sa ma cheme la ea
-
oanaworld
- newbie

coolscript58 multumesc frumos pentru sfaturi , cred ca ai dreptate , m-am gandit si eu mai bine , de baza e limba acum si atestatul B2 , asa ca deocamdata invat cat de mult pot germana ... iar apoi o sa ma gandesc si la partea cu gasitul unui post pentru rezidentiat ..in principiu am inteles ca daca ai toate actele in regula , ma refer la B2 , licenta si toate acele certificate , nu ar fi foarte greu sa iti gasesti un loc intr-un spital... multumesc inca o data pentru raspuns si sper sa tinem legatura 
-
ioana85
- newbie

Mai stiti si alte cursuri online de germana? Ala de pe site dw nu merge inca:(
- kcuf_di
- senior

Va merge maine. S-a mai intamplat, cred ca femeia de serviciu opreste compu in weekend. 
cse kestie
- noemi
- junior

Salut! Eu din "Tell me more german language instruction software" invat! Mi se pare un program foarte bun.
Il puteti gasi pe torrent situri http://thepiratebay.org/torrent/3505545/Tell_Me_More_-_German_Language_Instruction_Software- cititi si commenturile cum se instaleaza si mult succes!!
Il puteti gasi pe torrent situri http://thepiratebay.org/torrent/3505545/Tell_Me_More_-_German_Language_Instruction_Software- cititi si commenturile cum se instaleaza si mult succes!!