sporuri si pontaje
-
- junior
sporuri si pontaje
astazi am avut o mare surpriza:dupa 1 luna de activitate asidua pe sectia boli infectioase a spitalului militar ;am ajuns sa aflu cu stupoare ca nu se mai trec sporurile pe pontaje OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!1 a-ti mai patit cineva ceva de genul?v-au trecut doamnele de la runos sporurile pe pontaje?totusi nu as vrea sa pierd un spor de 100%.stie cineva exact cum stau lucrurile?multumesc anticipat 

-
- senior
Re: sporuri si pontaje
Pe ianuarie am luat salariul intreg chiar daca nu am trecut nici un spor pe pontaj.
-
- junior
didiland11 wrote:Pe ianuarie am luat salariul intreg chiar daca nu am trecut nici un spor pe pontaj.
am inteles ,merci mult

- sixtyne
- senior
Eu am intrebat azi la Floreasca si mi-au spus ca daca nu sunt trecute sporurile nu se platesc. Cica nu exista o lege care sa interzica scrierea sporurilor pe pontaj. Cei de la Floreasca le-au trecut pe pontaj pentru rezidentii care activeaza acolo, deci daca faci stagii in alte spitale si nu se scrie sporul pe pontaj, nu primesti banii. Astora de la Militar li se trezesc multe idei din pacate
...vom vedea ce va mai fi

- blacktulip77
- junior
Eu am avut stagiu complementar la Colentina si mi-au trecut sporul pe luna februarie! Din cate am inteles la SUUB si Floreasca de asemenea s-au trecut sporurile, daca va ajuta cu ceva.
-
- junior
blacktulip77 wrote:Eu am avut stagiu complementar la Colentina si mi-au trecut sporul pe luna februarie! Din cate am inteles la SUUB si Floreasca de asemenea s-au trecut sporurile, daca va ajuta cu ceva.
da merci mult,doar spitalul militar are o problema dar nu ne lasam pana nu o rezolvam:)
- cuty
- newbie
Si eu sunt la militar. Dupa discutii purtate astazi ni s-a spus ca daca aducem o bazala legala atunci ne trec sporul. Rugamintea ar fi la cei la care v-au trecut sporul pe pontaj ne puteti spune daca v-au scris si legea in baza careai l-au acordat......Multumesc
- ALBA IULIAN
- senior
cuty wrote:Si eu sunt la militar. Dupa discutii purtate astazi ni s-a spus ca daca aducem o bazala legala atunci ne trec sporul. Rugamintea ar fi la cei la care v-au trecut sporul pe pontaj ne puteti spune daca v-au scris si legea in baza careai l-au acordat......Multumesc
ordin 721 din 2005 . pt ortopedie, spor 15%
- terim_terim
- senior
a fost abrogat
Ordin nr. 721 din 07/07/2005
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 668 din 27/07/2005
Intrare in vigoare: 27/07/2005
pentru aprobarea Regulamentului privind acordarea sporurilor la salariile de bază în conformitate cu prevederile art. 13 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 115/2004, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 125/2005
Având în vedere prevederile art. 13 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 115/2004 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului contractual din unităţile sanitare publice din sectorul sanitar, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 125/2005,
văzând Referatul de aprobare al Direcţiei generale de asistenţă medicală, structuri sanitare şi salarizare nr. M.C. 8.486/2005,
în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 168/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,
……………………………………………..............................................................
L E G E
C A D R U
330/2009
privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice
Parlamentul României
adoptă prezenta lege.
………..
CAPITOLUL VI
Dispoziţii finale
…….
Art. 48. - (1) La data intrării în vigoare a prezentei legi se abrogă:
……..
17. Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 115/2004 privind salarizarea şi
alte drepturi ale personalului contractual din unităţile sanitare publice din
sectorul sanitar, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.138
din 2 decembrie 2004, aprobată cu modificări şi completări prin
Legea nr. 125/2005, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia
art. 23, 24, 26, 27, 28, 29, 30, 36,37 şi art. 411.
pentru aprobarea Regulamentului privind acordarea sporurilor la salariile de bază în conformitate cu prevederile art. 13 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 115/2004, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 125/2005
Având în vedere prevederile art. 13 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 115/2004 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului contractual din unităţile sanitare publice din sectorul sanitar, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 125/2005,
văzând Referatul de aprobare al Direcţiei generale de asistenţă medicală, structuri sanitare şi salarizare nr. M.C. 8.486/2005,
în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 168/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,
L E G E
C A D R U
330/2009
Parlamentul României
adoptă prezenta lege.
………..
CAPITOLUL VI
Dispoziţii finale
…….
……..
sectorul sanitar, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.138
-
- junior
terim_terim wrote:a fost abrogat
L E G E
C A D R U
330/2009
Parlamentul României
adoptă prezenta lege.
………..
CAPITOLUL VI
Dispoziţii finale
…….
……..
adica nu se mai acorda sporurile ?si doar cei de la spitalul militar sunt cei mai corecti ?
- andrita
- elder
salutare,
si eu am patit aproape aceeasi chestie ca si voi. desi am avut stagiu la psihi in ianuarie si pe pontaj era scris sporul, spitalul platitor nu mi-a acordat acest spor. legea 330 /2009 a intrat in vigoare la 1 ian 2010. exista un ordin pentru aprobarea Regulamentului privind acordarea sporurilor la salariile de bază în conformitate cu prevederile din Nota la Anexa nr. II/2 la Legea cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice nr. 330/2009
in care se precizeaza ca cei care lucreaza pe sectii de psihi iau spor 75%. de asemenea exista si reglementari ale acestei anexe II, publicate in MO, 762/9.11.2009.
intrebarea mea: ce e de facut? imi pot acorda sporul retroactiv? spitalul sustine ca nu. legea zice ca ar fi trebuit sa il primesc. spitalul spune ca ei au primit bugetul x si trebuie sa il imparta echitabil. eu am primit totusi spor 15% (al specialitatii de baza).
si eu am patit aproape aceeasi chestie ca si voi. desi am avut stagiu la psihi in ianuarie si pe pontaj era scris sporul, spitalul platitor nu mi-a acordat acest spor. legea 330 /2009 a intrat in vigoare la 1 ian 2010. exista un ordin pentru aprobarea Regulamentului privind acordarea sporurilor la salariile de bază în conformitate cu prevederile din Nota la Anexa nr. II/2 la Legea cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice nr. 330/2009
in care se precizeaza ca cei care lucreaza pe sectii de psihi iau spor 75%. de asemenea exista si reglementari ale acestei anexe II, publicate in MO, 762/9.11.2009.
intrebarea mea: ce e de facut? imi pot acorda sporul retroactiv? spitalul sustine ca nu. legea zice ca ar fi trebuit sa il primesc. spitalul spune ca ei au primit bugetul x si trebuie sa il imparta echitabil. eu am primit totusi spor 15% (al specialitatii de baza).
Tot ce-i trebuie raului ca sa reuseasca este ca oamenii buni sa nu faca nimic.
-
- junior
andrita wrote:salutare,
ar trebui sa ti se acorde sporul retroactiv,concluzia este ca fiecare spital face ce vrea pana la urma cum a fost si cu bonurile:(unii au primit altiii ba.........
- andrita
- elder
teoretic nu are voie sa faca ce vrea pt ca trebuie sa se supuna unor legi. nu crezi? sau sunt eu prea idealista?
- oya
- senior
Pe pontajul meu, dat de Sp. Obregia unde am avut stagiu de psihi, scrie asa: "Beneficiaza de spor in procent de 75%, conf. HGR 1471/2004, legea 125/2005, Ordinul MSP 721/2005" si am primit sporul, eu avand ca spital platitor Floreasca.
-
- elite
andrita wrote:teoretic nu are voie sa faca ce vrea pt ca trebuie sa se supuna unor legi. nu crezi? sau sunt eu prea idealista?
ai ajuns in elvetia?
sa ma contactezi cand ajungi ok?
- andrita
- elder
holliday wrote:andrita wrote:teoretic nu are voie sa faca ce vrea pt ca trebuie sa se supuna unor legi. nu crezi? sau sunt eu prea idealista?
ai ajuns in elvetia?
sa ma contactezi cand ajungi ok?
esti dragutz, insa locul tau e la diverse.
- Calico
- addicted
Ce atatea discutii inutile "ar trebui sa respecte legea, n-ar trebui sa respecte legea?" Faceti naibii o petitie si cereti-va drepturile. Va stau la dispozitie cu sugestii si comentarii.
- andrita
- elder
oya wrote:Pe pontajul meu, dat de Sp. Obregia unde am avut stagiu de psihi, scrie asa: "Beneficiaza de spor in procent de 75%, conf. HGR 1471/2004, legea 125/2005, Ordinul MSP 721/2005" si am primit sporul, eu avand ca spital platitor Floreasca.
multumesc pt timpul acordat. insa aceste HG, ordin respectiv lege s-au abrogat prin legea 330/2009. nu stiu cum de ti-au dat sporul conform celor ce ai zis tu.
- terim_terim
- senior
Teoretic toate sporurile care se dadeau pana acum nu se mai pot scrie pe pontaj ptr ca nu exista baza legala.
In noua lege sunt trecute cateva categorii de sporuri:
Lege 330/2009
ANEXA nr. II/ 2
................
Sporuri şi alte drepturi specifice
Sporurile pentru condiţii de muncă deosebite
1. În raport cu condiţiile în care se desfăşoară activitatea pot fi acordate, cu
respectarea prevederilor legale, următoarele categorii de sporuri:
a) pentru activităţile care se desfăşoară în unităţile de urgenţă neurovasculare,
în secţii şi compartimente de neurologie şi neurochirurgie şi care solicită o încordare
psihică foarte ridicată, precum şi pentru personalul din unităţi, secţii şi compartimente
de boli infecţioase, neonatologie, săli de naştere şi din laboratoarele de analize
medicale, care îşi desfăşoară activitatea în condiţii periculoase, un spor de până la 25%
din salariul de bază;
b) pentru condiţii deosebit de periculoase: leprozerii, anatomie patologică,
TBC, SIDA, dializă, recuperare neuromotorie, neuropsihomotorie, neuromuscular şi
neurologică, psihiatrie, medicină legală, asistenţă medicală de urgenţă şi transport
sanitar, acordată prin serviciile de ambulanţă şi structurile de primire a
urgenţelor UPU-SMURD, UPU şi CPU, secţii şi compartimente de ATI şi de terapie
intensivă, secţii şi compartimente de îngrijiri paleative, personalul încadrat în blocul
operator, în punctele de transfuzii din spital, în laboratoarele de cardiologie
intervenţională, în laboratoarele de endoscopie intervenţională, precum şi medicii de
specialitate chirurgicală, epidemii deosebit de grave şi altele asemenea, stabilite de
Ministerul Sănătăţii, cuantumul sporului este de 50 - 100% din salariul de bază.
Nivelul sporului se stabileşte de conducerea fiecărei unităţi sanitare cu personalitate
juridică de comun acord cu sindicatele reprezentative semnatare ale contractului
colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară şi cu încadrarea în cheltuielile de
personal aprobate în bugetul de venituri şi cheltuieli;
c) pentru condiţii periculoase sau vătămătoare, un spor de până la 15% din
salariul de bază, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective;
d) pentru condiţii grele de muncă, un spor de până la 15% din salariul de bază,
corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective;
e) pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea cu surse de radiaţii sau
generator de radiaţii, un spor pentru condiţii periculoase de până la 30% din salariul de
bază, diferenţiat pe categorii de risc radiologic astfel: 10% la categoria I, 15% la
categoria a II-a, 20% la categoria a III-a şi 30% la categoria a IV-a;
f) pentru unităţile sanitare cu specific deosebit, stabilite de Ministerul Sănătăţii,
un spor de până la 15% din salariul de bază;
g) pentru personalul care lucrează în unităţi sanitare aflate în localităţi izolate
situate la altitudine, care au căi de acces dificile sau unde atragerea personalului se
face cu greutate, un spor de până la 20% din salariul de bază;
h) pentru activităţi care se desfăşoară în condiţii deosebite (stres, risc etc.), un
spor de până la 15% din salariul de bază, corespunzător timpului lucrat la locurile de
muncă respective.
2. Localităţile prevăzute la pct. 1 lit. g) se stabilesc prin ordin al ministrului
sănătăţii.
3. Locurile de muncă, categoriile de personal, mărimea concretă a sporurilor,
precum şi condiţiile de acordare a acestora se stabilesc prin regulament aprobat prin
ordin al ministrului sănătăţii, cu consultarea sindicatelor semnatare ale contractului
colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară cu avizul Ministerului Muncii, Familiei
şi Protecţiei Sociale şi al Ministerului Finanţelor Publice.
4. Sporurile prevăzute la pct. 1 lit. c) şi lit. h) nu pot fi acordate cumulat
aceleiaşi persoane.
5. Suma sporurilor acordate cumulat pe total ordonator principal de credite nu
poate depăşi 30% din suma salariilor de bază.
Valoarea acestor sporuri ar trebui stabilita de spitalul in care lucrati. Individual putand depasi 30% doar daca nu depasesc acest procent la nivelul ordonatorului de credite. Cium in cazul nostru e vorba de multe ori de institutii diferite, e o problema.
Totusi valoarea "drepturilor salariale" (nu am idee ce insemana-baza, brut sau net) nu trebuie sa fie mai mica decat cea din dec 2009 fara a fi luata in seama reducerea datorata zileleor de concediu fortat.
"Ordonanta de urgenta 1 din 25 ianuarie 2010 (OUG 1/2010)
.................
Art. 5. -
(1) Incepand cu luna ianuarie 2010, personalul aflat in functie la 31 decembrie 2009 isi pastreaza salariul, solda sau, dupa caz, indemnizatia lunara de incadrare brut/bruta avute la aceasta data, fara a fi afectate de masurile de reducere a cheltuielilor de personal din luna decembrie 2009 prevazute la art. 10 din Legea nr. 329/2009, care se calculeaza dupa cum urmeaza:
a) la salariul de baza, solda/salariul functiei de baza sau, dupa caz, indemnizatia lunara de incadrare corespunzatoare functiilor avute la data de 31 decembrie 2009 se adauga cuantumul sporurilor si indemnizatiilor care se introduc in acesta/aceasta, prevazute in notele la anexele la Legea-cadru nr. 330/2009, numai personalului care a beneficiat de acestea, in masura in care isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii;
b) sporurile, indemnizatiile si alte drepturi salariale prevazute in anexele la Legea-cadru nr. 330/2009 care nu se introduc in salariul de baza, solda/salariul functiei de baza sau, dupa caz, indemnizatia lunara de incadrare se acorda in aceleasi cuantumuri de la 31 decembrie 2009, numai personalului care a beneficiat de acestea, in masura in care isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii, cu respectarea prevederilor art. 23 din Legea-cadru nr. 330/2009.
...........
Art. 6. -
(1) In cazul in care drepturile salariale determinate in conformitate cu Legea-cadru nr. 330/2009 si cu prezenta ordonanta de urgenta sunt mai mici decat cele stabilite prin legi sau hotarari ale Guvernului pentru functia respectiva pentru luna decembrie 2009 se acorda o suma compensatorie cu caracter tranzitoriu care sa acopere diferenta, in masura in care persoana isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii. Aceasta suma se include in salariul de baza, solda/salariul functiei de baza sau indemnizatia lunara de incadrare, dupa caz, dar nu este luata in calcul la determinarea altor drepturi de natura salariala care se stabilesc in functie de acestea.
Asta se aplica doar pentru cei care "isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii", deci nu si pentru cei care s-au schimbat stagiu, caz in care nu am idee ce se intampla.
In noua lege sunt trecute cateva categorii de sporuri:
Lege 330/2009
ANEXA nr. II/ 2
................
Sporuri şi alte drepturi specifice
Sporurile pentru condiţii de muncă deosebite
1. În raport cu condiţiile în care se desfăşoară activitatea pot fi acordate, cu
respectarea prevederilor legale, următoarele categorii de sporuri:
a) pentru activităţile care se desfăşoară în unităţile de urgenţă neurovasculare,
în secţii şi compartimente de neurologie şi neurochirurgie şi care solicită o încordare
psihică foarte ridicată, precum şi pentru personalul din unităţi, secţii şi compartimente
de boli infecţioase, neonatologie, săli de naştere şi din laboratoarele de analize
medicale, care îşi desfăşoară activitatea în condiţii periculoase, un spor de până la 25%
din salariul de bază;
b) pentru condiţii deosebit de periculoase: leprozerii, anatomie patologică,
TBC, SIDA, dializă, recuperare neuromotorie, neuropsihomotorie, neuromuscular şi
neurologică, psihiatrie, medicină legală, asistenţă medicală de urgenţă şi transport
sanitar, acordată prin serviciile de ambulanţă şi structurile de primire a
urgenţelor UPU-SMURD, UPU şi CPU, secţii şi compartimente de ATI şi de terapie
intensivă, secţii şi compartimente de îngrijiri paleative, personalul încadrat în blocul
operator, în punctele de transfuzii din spital, în laboratoarele de cardiologie
intervenţională, în laboratoarele de endoscopie intervenţională, precum şi medicii de
specialitate chirurgicală, epidemii deosebit de grave şi altele asemenea, stabilite de
Ministerul Sănătăţii, cuantumul sporului este de 50 - 100% din salariul de bază.
Nivelul sporului se stabileşte de conducerea fiecărei unităţi sanitare cu personalitate
juridică de comun acord cu sindicatele reprezentative semnatare ale contractului
colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară şi cu încadrarea în cheltuielile de
personal aprobate în bugetul de venituri şi cheltuieli;
c) pentru condiţii periculoase sau vătămătoare, un spor de până la 15% din
salariul de bază, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective;
d) pentru condiţii grele de muncă, un spor de până la 15% din salariul de bază,
corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective;
e) pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea cu surse de radiaţii sau
generator de radiaţii, un spor pentru condiţii periculoase de până la 30% din salariul de
bază, diferenţiat pe categorii de risc radiologic astfel: 10% la categoria I, 15% la
categoria a II-a, 20% la categoria a III-a şi 30% la categoria a IV-a;
f) pentru unităţile sanitare cu specific deosebit, stabilite de Ministerul Sănătăţii,
un spor de până la 15% din salariul de bază;
g) pentru personalul care lucrează în unităţi sanitare aflate în localităţi izolate
situate la altitudine, care au căi de acces dificile sau unde atragerea personalului se
face cu greutate, un spor de până la 20% din salariul de bază;
h) pentru activităţi care se desfăşoară în condiţii deosebite (stres, risc etc.), un
spor de până la 15% din salariul de bază, corespunzător timpului lucrat la locurile de
muncă respective.
2. Localităţile prevăzute la pct. 1 lit. g) se stabilesc prin ordin al ministrului
sănătăţii.
3. Locurile de muncă, categoriile de personal, mărimea concretă a sporurilor,
precum şi condiţiile de acordare a acestora se stabilesc prin regulament aprobat prin
ordin al ministrului sănătăţii, cu consultarea sindicatelor semnatare ale contractului
colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară cu avizul Ministerului Muncii, Familiei
şi Protecţiei Sociale şi al Ministerului Finanţelor Publice.
4. Sporurile prevăzute la pct. 1 lit. c) şi lit. h) nu pot fi acordate cumulat
aceleiaşi persoane.
5. Suma sporurilor acordate cumulat pe total ordonator principal de credite nu
poate depăşi 30% din suma salariilor de bază.
Valoarea acestor sporuri ar trebui stabilita de spitalul in care lucrati. Individual putand depasi 30% doar daca nu depasesc acest procent la nivelul ordonatorului de credite. Cium in cazul nostru e vorba de multe ori de institutii diferite, e o problema.
Totusi valoarea "drepturilor salariale" (nu am idee ce insemana-baza, brut sau net) nu trebuie sa fie mai mica decat cea din dec 2009 fara a fi luata in seama reducerea datorata zileleor de concediu fortat.
"Ordonanta de urgenta 1 din 25 ianuarie 2010 (OUG 1/2010)
.................
Art. 5. -
(1) Incepand cu luna ianuarie 2010, personalul aflat in functie la 31 decembrie 2009 isi pastreaza salariul, solda sau, dupa caz, indemnizatia lunara de incadrare brut/bruta avute la aceasta data, fara a fi afectate de masurile de reducere a cheltuielilor de personal din luna decembrie 2009 prevazute la art. 10 din Legea nr. 329/2009, care se calculeaza dupa cum urmeaza:
a) la salariul de baza, solda/salariul functiei de baza sau, dupa caz, indemnizatia lunara de incadrare corespunzatoare functiilor avute la data de 31 decembrie 2009 se adauga cuantumul sporurilor si indemnizatiilor care se introduc in acesta/aceasta, prevazute in notele la anexele la Legea-cadru nr. 330/2009, numai personalului care a beneficiat de acestea, in masura in care isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii;
b) sporurile, indemnizatiile si alte drepturi salariale prevazute in anexele la Legea-cadru nr. 330/2009 care nu se introduc in salariul de baza, solda/salariul functiei de baza sau, dupa caz, indemnizatia lunara de incadrare se acorda in aceleasi cuantumuri de la 31 decembrie 2009, numai personalului care a beneficiat de acestea, in masura in care isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii, cu respectarea prevederilor art. 23 din Legea-cadru nr. 330/2009.
...........
Art. 6. -
(1) In cazul in care drepturile salariale determinate in conformitate cu Legea-cadru nr. 330/2009 si cu prezenta ordonanta de urgenta sunt mai mici decat cele stabilite prin legi sau hotarari ale Guvernului pentru functia respectiva pentru luna decembrie 2009 se acorda o suma compensatorie cu caracter tranzitoriu care sa acopere diferenta, in masura in care persoana isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii. Aceasta suma se include in salariul de baza, solda/salariul functiei de baza sau indemnizatia lunara de incadrare, dupa caz, dar nu este luata in calcul la determinarea altor drepturi de natura salariala care se stabilesc in functie de acestea.
Asta se aplica doar pentru cei care "isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii", deci nu si pentru cei care s-au schimbat stagiu, caz in care nu am idee ce se intampla.
- oya
- senior
@ andrita: nu mi l-au dat doar mie, ci tuturor din Obregia, cel putin celor care au Floreasca drept spital platitor. Pe toate pontajele era trecuta aceeasi lege iar dna de la salarii cand l-a primit, l-a citit si a zis ca e ok, ca dovada ca am si primit sporul pe ianuarie.
-
- elder
si la mine la fel la militar
am inceput un ministagiu de 2 sapt. la militar, si, cand s-a pus problema de spor, ne-au spus ca nu se mai dau sporuri, cum ca ar fi abrogate de 330/2009
am mai avut colegi care au terminat 2 stagii tot la militar, si la fel li s-a spus, ca nu se dau sporuri
solutia lor (si care va fi si a noastra): audienta si memoriu la minister
concluzie: fratilor (si surorilor, dupa caz), nu va mai plangeti aici, pe forum, ca nu rezolva FACETI TOTUL LEGAL, la minister
si nu faceti o hartie pentru 10 oameni, faceti cate o plangere pentru fiecare (una este sa fie 3 hartii, si alta sa fie 30)
am inceput un ministagiu de 2 sapt. la militar, si, cand s-a pus problema de spor, ne-au spus ca nu se mai dau sporuri, cum ca ar fi abrogate de 330/2009
am mai avut colegi care au terminat 2 stagii tot la militar, si la fel li s-a spus, ca nu se dau sporuri
solutia lor (si care va fi si a noastra): audienta si memoriu la minister
concluzie: fratilor (si surorilor, dupa caz), nu va mai plangeti aici, pe forum, ca nu rezolva FACETI TOTUL LEGAL, la minister
si nu faceti o hartie pentru 10 oameni, faceti cate o plangere pentru fiecare (una este sa fie 3 hartii, si alta sa fie 30)
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS
- b3
- elite
Am vazut un comunicat al camerei federative a medicilor prin care chirurgii cer sporul de bloc operator (50-100%). Nu inteleg o chestie, asta este un spor peste cel de 15% sau cat au specialitatile chirurgicale ? Si daca da, de ce se acorda, nu e cam aiurea sa dai spor suplimentar pt bloc operator unui chirurg care si asa ia spor ca e chirurg si se supune unor riscuri, stress etc. in blocul operator ?
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
-
- elder
Buna!
Sporul de sala deja de acorda in unele spitale din bucuresti rezidentilor pe chirurgie generala. Este peste sporul de 15% pe care il are chirurgia.
Totusi acel spor de 15% nu se refera la riscurile la care se supune medicul care intra in sala de operatii tinand cont ca 15% au si multe alte specialitati medicale ca dermatologia, reumatologia, cardiologia, etc.
Ar trebui ca toti medicii care intra in sala de operatie sa aiba spor de minim 50%. Riscurile sunt enorme. Gandeste-te ca nu multe sunt situatiile cand doar 2mm grosime de manusa te separa de hepatita B, C sau chiar HIV, iar sangele sare in ochi mai des decat se poate imagina.
Sa nu mai vorbesc de saritul acului din portac.
Numai bine!
Sporul de sala deja de acorda in unele spitale din bucuresti rezidentilor pe chirurgie generala. Este peste sporul de 15% pe care il are chirurgia.
Totusi acel spor de 15% nu se refera la riscurile la care se supune medicul care intra in sala de operatii tinand cont ca 15% au si multe alte specialitati medicale ca dermatologia, reumatologia, cardiologia, etc.
Ar trebui ca toti medicii care intra in sala de operatie sa aiba spor de minim 50%. Riscurile sunt enorme. Gandeste-te ca nu multe sunt situatiile cand doar 2mm grosime de manusa te separa de hepatita B, C sau chiar HIV, iar sangele sare in ochi mai des decat se poate imagina.
Sa nu mai vorbesc de saritul acului din portac.
Numai bine!
- b3
- elite
Pai in cazul asta n-ar fi trebuit sa se negocieze un spor de 50% pentru chirurgicale direct, in loc de 15% ca pentru celelalte + 50-100% pt sala ? Exista chirurg care nu intra in sala ?
Cardiologia si reumatologia de ce au spor 15% ? La dermato si pediatrie inteleg, spor de bube si de stress
dar la cardio si reumato ?
Cardiologia si reumatologia de ce au spor 15% ? La dermato si pediatrie inteleg, spor de bube si de stress

Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
-
- junior
Va pot spune ce sporuri mi-au fost acordate mie luna trecuta (rezident anul I chirurgie generala): spor de 15% pentru o parte din cele 7 ore/zi + 2 garzi prevazute in contract (asistenta sefa s-a facut ca nu ma aude cand i-am spus ca am facut de fapt 4 garzi, nu ca m-as fi asteptat sa primesc ceva pentru ele) si spor de 7%
pentru orele petrecute la sala. Drept urmare salarul meu a scazut deoarece am tupeul sa fac chirurgie si am fost pedepsit pentru ca ma expun la riscurile inerente muncii in blocul operator. Made in Romania..... 

- ALBA IULIAN
- senior
spre exemplu ortopedia, la 50% din operatii foloseste RxTV, asa ca ne iradiem si devenim niste ... ingerasi ... se dau si cate 50 de "click-uri" / operatie 
oare de ce se spune ca nu se poate acorda spor pt asa ceva?
sa nu mai vb de partea cu saritul sg. in ochi (desi mi-am cumparat ochelari) sau manusile de 2 bani care se rup din ce in ce mai frecvent ....

oare de ce se spune ca nu se poate acorda spor pt asa ceva?
sa nu mai vb de partea cu saritul sg. in ochi (desi mi-am cumparat ochelari) sau manusile de 2 bani care se rup din ce in ce mai frecvent ....
-
- newbie
spor radioterapie
cat e sporul pe radioterapie ?