Germania - rezidențiatul (arhivă)
-
Liliana
- junior

Re: Cum e rezidentiatul in Germania?
Felicitari, nectarya!
Pana la urma n-a fost asa rau cu "non-verbalul" ala, nu?
Si... inca o data VMC a avut dreptate!
Pana la urma n-a fost asa rau cu "non-verbalul" ala, nu?
Si... inca o data VMC a avut dreptate!
-
nectarya
- junior

In afara de Cris mai e cineva in Bremen?
- cris3
- senior

Felicitari inca o data si de la mine! desi nu aveam niciun dubiu ca nu te-ai descurca
PS: Cris nu e in Bremen
- RADUCU
- junior

Vreau sa va zic ca la mine in clinica vin greci in disperare care abia pot sa lege 2 vorbe chiar si dupa un an de practica in spital aici ... sunt cred mai tupeisti decat romanasii nostri si se ajuta foarte mult intre ei.
Spitalul meu ofera Hospitation gratis pana in 6 luni pentru a rezolva cu actele, cred ca ofera si 400 de euro lunar dar cu conditia sa se ramana aici cam 2 ani.
Sunt posturi multe pe medicina interna dar si prin chirurgie si mai ales pe anestezie..
Sit-ul e www.maerkische-kliniken.de dar cred ca sectiunea cu joburile nu mai e asa de actualizata.
Salariu de inceput 3662 > 2176 net... si toate congresele si cheltuieli suplimentare platite.
Spitalul meu ofera Hospitation gratis pana in 6 luni pentru a rezolva cu actele, cred ca ofera si 400 de euro lunar dar cu conditia sa se ramana aici cam 2 ani.
Sunt posturi multe pe medicina interna dar si prin chirurgie si mai ales pe anestezie..
Sit-ul e www.maerkische-kliniken.de dar cred ca sectiunea cu joburile nu mai e asa de actualizata.
Salariu de inceput 3662 > 2176 net... si toate congresele si cheltuieli suplimentare platite.
I'm not that dangerous as I seem, but be aware.
- cris3
- senior

RADUCU wrote:Vreau sa va zic ca la mine in clinica vin greci in disperare care abia pot sa lege 2 vorbe chiar si dupa un an de practica in spital aici ... sunt cred mai tupeisti decat romanasii nostri si se ajuta foarte mult intre ei.
Si la mine sunt multi rusi, care tot asa se ajuta destul de mult intre ei, iar unul dintre ei are tupeu maxim...lasand la o parte ca nu scrie niciodata scrisorile, pe motiv ca nu stie (desi e de 5 ani in Germania si vorbeste foarte greu germana, dar de inteles intelege perfect tot), ia si decizii de unul singur, iar daca seful si oberii nu sunt atenti, externeaza pacientele mai repede decat ar trebui
-
nectarya
- junior

cris3 wrote:Felicitari inca o data si de la mine! desi nu aveam niciun dubiu ca nu te-ai descurca![]()
Stiu ca esti in Bremerhaven. Ziceam de land doar.
- vmc
- elite

-
alexa_doc
- junior

nectarya wrote:alexa_doc wrote:BUNA. CINE IMI POATE SPUNE CAT E SALARIUL UNUI REZIDENT DE ANUL I RADIOLOGIE? SAPTAMANA VIITOARE AM INTERVIU SI NU STIU LA CE SA MA ASTEPT. BITTE.. DANKE
Mie mi-au zis 3600 brut si 2200 net, fara garzi. Nu stiu daca e acelasi peste tot. Asta la inceput, anul 1.
Multumesc si felicitari!
- george.nero
- senior

Cam putina miscare pe aici.....a iesit soarele si va plimbati?????:)
-
nectarya
- junior

Salut. M-ar interesa o carte de medicina generala sau urgente (in germana, bineinteles), ceva simplu de la simptom la boala. Asta ca sa mai citesc un pic de medicina somatica, eu fiind pe psihiatrie. Asa mi-au recomandat cei din clinica, cica va trebui sa mai si tratez cate ceva, nu doar sa trimit mai departe.
Are cineva?
Are cineva?

-
vasilescualice
vmc wrote:Am primit foarte multe PM-uri asa ca m-am hotarat sa fac publice "secretele" rezidentatului in Germania si sa daram cateva mituri foarte adanc inradacinate.
Conditia necesara si suficienta pentru un rezidentiat in Germania este DORINTA.
1. Pot aplica pentru rezidentiat si cei care au absolvit facultatea si in acest moment nu au un loc de munca ca rezident (conditia? Certificat de membru al Colegiului Medicilor, care se elibereaza si absoventilor)
2. Dreptul de libera practica in Germania se ia inainte de a incepe sa lucrezi (practic de la prezentarea actelor la biroul care elibereaza acest drept dureaza cam 2 zile lucratoare). Se elibereaza un certificat definitiv pentru tot teritoriul Germaniei daca aveti Certificatul de conformitate eliberat de MS. Daca nu aveti acest certificat se elibereaza un drept provizoriu pentru spitalul care v-a acceptat pana obtineti Certificatul de conformitate.
3. Limba germana. Se cere nivelul B2 ( Utilizarea independentă a limbii). Daca nu stiti limba germana sunt destule posibilitati sa o invatati in timp scurt (va raspund in privat, altfel ar trebui sa fac reclama aici unor firme si institute).
4. Procedura: fie ca aplicati printr-o firma de recrutare (foarte comod, va spun din proprie experienta), fie ca aplicati direct, trebuie sa sustineti un interviu in limba germana atat la telefon (interviul preliminar) cat si la fata locului. La interviu va intreaba ce experienta aveti, daca ati mai lucrat, daca sunteti incadrat in sistemul din Romania, daca sunteti casatoriti, cati copii aveti, cum e in orasul vostru (eu tocmai aterizasem in mijlocul scandalului Nokia
), daca aveti su un hobby comun cu chefarzt-ul e clar ca dureaza interviul ore
. Eventual mergeti la vizita mare cu el, dar asta doar ca sa va impresioneze ei. Interviul nu este examen. Nimeni nu va cere sa resuscitati, sa cititi EKG-uri, sa operati si alte chestii pe care le-am regasit in PM-uri. Daca nu intelegi ce intreaba puteti insista si vi se repeta intrebarea pana cand sunteti capabili sa dati un raspuns.
5. Dupa ce ati fost admisi (cei care va cheama la interviu acolo fiti siguri ca va si primesc, altfel nu v-ar pune pe drumuri) urmeaza partea cea mai scarboasa: actele. Daca vi le face o firma sunteti norocosi, spitalul plateste, voi stati acasa, trimiteti ce va spun ei si asteptati un telefon sa va anunte ca incepeti cu "data". Daca sunteti pe cont propriu e mai dificil, in sensul ca trebuie sa trimiteti acte in mai multe locuri, cei de acolo nu va raspund promt, etc etc, dar daca spitalul nu e dispus sa plateasca o firma atunci va trebui sa treceti si prin asta.
Succes tuturor!!!
-
Liliana
- junior

De ce ai pus postul asta al lui VMC aici?! Pt cei care incep sa citeasca forumul de la pg 50, nu de la pg 1?! 
-
Liliana
- junior

Aaa, mai exista varianta sa mai fi scris si tu ceva... si o sa vedem peste 1-2-3zile 
- kcuf_di
- senior

nectarya wrote:Salut. M-ar interesa o carte de medicina generala sau urgente (in germana, bineinteles), ceva simplu de la simptom la boala. Asta ca sa mai citesc un pic de medicina somatica, eu fiind pe psihiatrie. Asa mi-au recomandat cei din clinica, cica va trebui sa mai si tratez cate ceva, nu doar sa trimit mai departe.
Are cineva?
http://linksave.in/99962770348f4a116a07b0
Printre ele e si Fallbücher (Thieme: Pharma, Innere, Notfall)
E ok sau mai caut?
cse kestie
- kcuf_di
- senior

Sau mai e asta pe CD: "Interaktiver Atlas der Blickdiagnostik in der Inneren Medizin"
http://lix.in/-69e5ff
http://lix.in/-69e5ff
cse kestie
- kcuf_di
- senior

Pun si aici inca 3 carti
Notfall medizin:
http://rapidshare.com/files/352029046/C ... edizin.PDF
Allgemein medizin:
http://rapidshare.com/files/341586230/M ... d.2006.pdf
Innere medizin:
http://rs756.rapidshare.com/files/29940 ... d.2009.pdf
Notfall medizin:
http://rapidshare.com/files/352029046/C ... edizin.PDF
Allgemein medizin:
http://rapidshare.com/files/341586230/M ... d.2006.pdf
Innere medizin:
http://rs756.rapidshare.com/files/29940 ... d.2009.pdf
cse kestie
- balonica
- junior

Multumim mult! Eu m-am si apucat de citit din ele.
- george.nero
- senior

Da o carte doar cu termeni medicali , cu denumirea penselor portac..etc diverse aparate sau diversi termeni medicali>>????? nu gasesc nicaieri un astfel de carte sau un ....Bilderwörterbuch orice ...in imagini sau doar in Germana si evident in alta limba ) engleza) ,
Nu stiu nici un termen medical ca sa nu mai spuun ca nu stiu nici instrumentarul in Germana.
As fi f recunoscator.
Nu stiu nici un termen medical ca sa nu mai spuun ca nu stiu nici instrumentarul in Germana.
As fi f recunoscator.
-
Liliana
- junior

Exista! Nu stiu daca pe net sunt (nu le cau acum pt ca am trafic limitat 1GB/sapt
), dar poate le gasiti voi!
Eu le-am luat de aici: DUDEN - Wörterbuch medizinischer Fachbegriffe si Das Bildwörterbuch.
Eu le-am luat de aici: DUDEN - Wörterbuch medizinischer Fachbegriffe si Das Bildwörterbuch.
-
dmv
- newbie

Salut! Am cateva intrebari, poate ma puteti ajuta: rezidentiatul de medicina interna e tot 5ani ca in RO? am inteles ca daca vrei sa faci endocrinologie trebuie sa faci medicina interna prima data. dupa ce ti-ai luat specializarea in medicina interna, trebuie sa o platesti supraspecializarea ca in RO sau trebuie sa dai un examen sau sa treci de un interviu? iar supraspecializarea dureaza 2 ani ca in State?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
- manolo
- elder

george.nero wrote:Da o carte doar cu termeni medicali , cu denumirea penselor portac..etc diverse aparate sau diversi termeni medicali>>????? nu gasesc nicaieri un astfel de carte sau un ....Bilderwörterbuch orice ...in imagini sau doar in Germana si evident in alta limba ) engleza) ,
As fi f recunoscator.
Gasesti aici:
http://uz-translations.net/?category=german-deudics&altname=springer_w246rterbuch_medizin
ca si aici
http://uz-translations.net/?category=engdics-deudics-itadics-grdics&altname=Elseviers_Dictionary_of_Medicine_and_Biology_in_English_Greek_German_Italian_and_Latin
Cum nu vii tu, Tepes Doamne, ca punand mana pe ei
Sa-i imparti in doua cete: in smintiti si in misei.
Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni.
Sa-i imparti in doua cete: in smintiti si in misei.
Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni.
-
drgrecu
- junior

Am si eu o nelamurire.
"Wenn Sie dann hier sind, müssten sich dann beim Landkreis, Ausländerbehörde, bei Herrn Kuntze vorstellen, damit dann die Aufenthaltsgenehmigung erteilt wird. "
Chiar este nevoie de asa ceva desi facem parte din EU?
"Weiter hat uns Herr Bödeker vom Zweckverband mitgeteilt, dass die rumänischen Urkunden nicht vom Konsulat beglaubigt sind."
Asta nu o inteleg iarasi. Actele trebuie legalizatre la Consulat sau trebuie sa aiba Apostila?
Multumesc
"Wenn Sie dann hier sind, müssten sich dann beim Landkreis, Ausländerbehörde, bei Herrn Kuntze vorstellen, damit dann die Aufenthaltsgenehmigung erteilt wird. "
Chiar este nevoie de asa ceva desi facem parte din EU?
"Weiter hat uns Herr Bödeker vom Zweckverband mitgeteilt, dass die rumänischen Urkunden nicht vom Konsulat beglaubigt sind."
Asta nu o inteleg iarasi. Actele trebuie legalizatre la Consulat sau trebuie sa aiba Apostila?
Multumesc
-
maria_m
- senior

Iti trebuie drept de sedere chiar daca Romania membra UE este. Cel putin in Thuringen.
Legat de acte. Traducerile facute in Romania nu sunt recunoscute. Trebuie ori sa le traduci in Germania (asa am facut eu...deci inca o cheltuiala) sau cu actele traduse sa mergi la un consulat sa ti le legalizez. Sau cu apostila
Legat de acte. Traducerile facute in Romania nu sunt recunoscute. Trebuie ori sa le traduci in Germania (asa am facut eu...deci inca o cheltuiala) sau cu actele traduse sa mergi la un consulat sa ti le legalizez. Sau cu apostila
-
arboo
- newbie

am si eu o intrebare pentru cei care au trecut prin asa ceva,
astazi am fost la Agentur fuer Arbeit cu Approbation si Antrag fuer Arbeitgenehmigung, parca asa ii zice.
acolo m-a luat in primire o tipa care vorbea repede si cu un accent cam dubios si evident eu nu am inteles aproape nimic, eu doar dadeam din cap aprobator si mai spuneam cate un Ja din cand in cand. Mi-a facut o copie dupa Approbation si dupa pasaport, mi-a luat chestia aia galbena, adica Arbeitgenemihgung si mi-a spus ca o sa ia legatura cu aiade la spital. M-a mai intrebat daca am vrea intrebare dar evident ca nu fiindca nu prea intelesesem nimic din ce mi-a spus. Spuneti-mi si mie va rog cat dureaza pana primesc Arbieterlaubnisul, chestie de zile sau de saptamani. si apropo la asta se mai plateste ceva.
Va multumesc
astazi am fost la Agentur fuer Arbeit cu Approbation si Antrag fuer Arbeitgenehmigung, parca asa ii zice.
acolo m-a luat in primire o tipa care vorbea repede si cu un accent cam dubios si evident eu nu am inteles aproape nimic, eu doar dadeam din cap aprobator si mai spuneam cate un Ja din cand in cand. Mi-a facut o copie dupa Approbation si dupa pasaport, mi-a luat chestia aia galbena, adica Arbeitgenemihgung si mi-a spus ca o sa ia legatura cu aiade la spital. M-a mai intrebat daca am vrea intrebare dar evident ca nu fiindca nu prea intelesesem nimic din ce mi-a spus. Spuneti-mi si mie va rog cat dureaza pana primesc Arbieterlaubnisul, chestie de zile sau de saptamani. si apropo la asta se mai plateste ceva.
Va multumesc
- cristianlica
- senior

Actele traduse in Romania sunt recunoscute...dar traducerea sa fie legalizata. Nu neaparat la Consulat...merge la un notariat acreditat pt asa ceva. Vezi ca in general firmele mai mari de traducere lucreaza impreuna cu asa ceva. Intreaba
Eu am tradus totul in romanica la preturi modice
Decat mult si fara rost, mai bine putin si prost
-
nectarya
- junior

kcuf_di, multumim pt carti!
Pe mine ma ia durerea de cap mai tare decat inainte de interviu. Arbeitserlabnis e altceva fata de Arbeitsgenehmigung?
Daca da, va rog detaliati despre fiecare de unde se iau si ce trebuie. Eu stiam numai de Arbeitserlaubnis
Pe mine ma ia durerea de cap mai tare decat inainte de interviu. Arbeitserlabnis e altceva fata de Arbeitsgenehmigung?
Daca da, va rog detaliati despre fiecare de unde se iau si ce trebuie. Eu stiam numai de Arbeitserlaubnis
-
Liliana
- junior

nectarya, abia acum incepe "distractia"... sa vezi dupa ce ajungi aici!
Eu am doar Arbeitserlaubnis si Approbation (iar la mine s-a ocupat spitalul de acte), celalalt eu nu stiu ce e, dar poate te ajuta alti colegi.
Succes! si... Rabdare!
In principiu, daca nu gasesti raspuns pe imed, suna la ei si intreaba!!
Eu am doar Arbeitserlaubnis si Approbation (iar la mine s-a ocupat spitalul de acte), celalalt eu nu stiu ce e, dar poate te ajuta alti colegi.
Succes! si... Rabdare!
In principiu, daca nu gasesti raspuns pe imed, suna la ei si intreaba!!
-
nectarya
- junior

Liliana, mi-e cam greu sa dau telefoane in Germania ca abia ma chinui sa ii inteleg fata in fata.
Asa, am o noua intrebare:
pt Approbation mi se cere o adeverinta din care sa rezulte ca in ultimii 5 ani am profesat 3 ani neintrerupt ca medic (daca asa o fi scriind, traducerea imi apartine). Stiti de unde se poate lua asta, s-a mai confruntat cineva cu asa ceva? Aici sunt rezidenta in anul 3, deci spitalul nu-mi poate da hartia asta.
Asa, am o noua intrebare:
pt Approbation mi se cere o adeverinta din care sa rezulte ca in ultimii 5 ani am profesat 3 ani neintrerupt ca medic (daca asa o fi scriind, traducerea imi apartine). Stiti de unde se poate lua asta, s-a mai confruntat cineva cu asa ceva? Aici sunt rezidenta in anul 3, deci spitalul nu-mi poate da hartia asta.-
maria_m
- senior

[quote="cristianlica"]Actele traduse in Romania sunt recunoscute...dar traducerea sa fie legalizata. Nu neaparat la Consulat...merge la un notariat acreditat pt asa ceva. Vezi ca in general firmele mai mari de traducere lucreaza impreuna cu asa ceva. Intreaba
[/quote]
depinde de land. mie in thuringen nu mi-au acceptat actele traduse si legalizate in romania. au vrut neapart sa fe aici traduse si legalizate.
depinde de land. mie in thuringen nu mi-au acceptat actele traduse si legalizate in romania. au vrut neapart sa fe aici traduse si legalizate.
-
Liliana
- junior

nectarya, am uitat sa scriu varianta cu mail, le trimiti mail si-i intrebi! Stiu ca la telefon e mai greu!
Eu am luat adeverinta de la spital cu vechimea (dar eu aveam peste 4ani vechime, in cei 4 e inclus si anul de stagiu... nu stiu daca tu l-ai facut sau nu), dar si copie dupa cartea de munca.
Oricum, nu cred ca este kestia asta cu vechimea o problema! Eventual o sa-ti dea salariu' mai mic.
Intreaba!
Eu am luat adeverinta de la spital cu vechimea (dar eu aveam peste 4ani vechime, in cei 4 e inclus si anul de stagiu... nu stiu daca tu l-ai facut sau nu), dar si copie dupa cartea de munca.
Oricum, nu cred ca este kestia asta cu vechimea o problema! Eventual o sa-ti dea salariu' mai mic.
Intreaba!
-
evelina
Rezidentiat pe Chirurgie Plastica in Germania
Buna tuturor,
vreau sa intreb daca isi face cineva rezidentiatul in Germania pe Chirurgie Plastica sau daca stiti pe cineva?
Am luat legatura cu cateva firme (nu specific nume pt a nu face reclama) si mi au spus ca nu sunt locuri pe specializarea asta...
Daca stiti ceva va rog sa imi scrieti.
Mersi si succese!
vreau sa intreb daca isi face cineva rezidentiatul in Germania pe Chirurgie Plastica sau daca stiti pe cineva?
Am luat legatura cu cateva firme (nu specific nume pt a nu face reclama) si mi au spus ca nu sunt locuri pe specializarea asta...
Daca stiti ceva va rog sa imi scrieti.
Mersi si succese!
-
midsummer
- newbie

Re: Rezidentiat pe Chirurgie Plastica in Germania
sa nu faci reclama?? e buna asta
)))
-
atlantiana
- senior

Arbeitsgenehmigung este acelasi lucru cu Arbeitserlaubnis. Il primesti dupa ce ai Berufserlaubnis/Approbation.
Daca nu ai 3 ani vechime, pur si simplu le spui/scrii acest lucru. Si la mine au cerut initial adeverinta asta si cand le-am spus ca nu o pot obtine, nu a fost nici o problema.
Daca nu ai 3 ani vechime, pur si simplu le spui/scrii acest lucru. Si la mine au cerut initial adeverinta asta si cand le-am spus ca nu o pot obtine, nu a fost nici o problema.
-
nectarya
- junior

atlantiana wrote:Arbeitsgenehmigung este acelasi lucru cu Arbeitserlaubnis. Il primesti dupa ce ai Berufserlaubnis/Approbation.
Ok. Mersi mult.
-
atlantiana
- senior

Cu placere. 
-
arboo
- newbie

eu la approbation am dus hartia cu 3 ani vechime de la spitalul platitor, dar acum trebuie sa mai fac chestia asta si cu Agentur fuer Arbeit pt recunoasterea vechimii ca sa-mi mai dea ceva in plus la salariu. am hartia aia care mai trebuie tradusa si am si traducere legalizata dupa catea de munca. La arbeitsamt nu mi-au oprit decat copia dupa approbation si antrag fur arbeitgenehmigung.
va multumesc
va multumesc
-
iullys
- newbie

apropo de vechime, acte necesare, demersuri si influenta asupra venitului stie cineva dc sunt aceleasi conditii si pt cei care au lucrat in timpul facultatii dar in alte domenii (farmacie, clinica privata dar functie administrativa)? mai exact conteaza la ceva sau voi alerga inutil?
multumesc
multumesc
-
elena_c
Spitalul din Friedrichroda, Thueringen cauta medici rezidenti pentru medicina interna. In moment sunt trei posturi libere. Experienta nu este f importanta dar e obligatoriu certificatul de germana B2. Cautati detalii despre spital pe google "Krankenhaus Friedrichroda-Waltershausen". Site-ul orasului http://www.friedrichroda.de. doritorii ma pot contacta pe privat.
Spitalul din Kleve (NRW) cauta rezidenti pe med interna. Pe site-ul acesta puteti gasi informatii http://www.de.kkikk.de/ahk/index.html insa nu sunt postate toate locurile libere. Cine e interesat ma poate contacta pe pm.
Spitalul din Kleve (NRW) cauta rezidenti pe med interna. Pe site-ul acesta puteti gasi informatii http://www.de.kkikk.de/ahk/index.html insa nu sunt postate toate locurile libere. Cine e interesat ma poate contacta pe pm.
- Stewie
- junior

Pentru cei care invata si pentru cei care trebuie sa mai lucreze putin la Wortschatz un dictionar interesant de l-am gasit...
http://dl.transfer.ro/transfer_ro-21mar ... ef2a79.zip
Atentie insa ca e uploadat pe transfer.ro si-i expira termenu' pe 31 martie cred.
Daca va place va mai dau si alte materiale...
Viele Grueße
http://dl.transfer.ro/transfer_ro-21mar ... ef2a79.zip
Atentie insa ca e uploadat pe transfer.ro si-i expira termenu' pe 31 martie cred.
Daca va place va mai dau si alte materiale...
Viele Grueße

For the love of God, shake me! Shake me like a British nanny!
- Doll
- elder

atentie pt cei cu limita de download de 1gb, fisierul de mai sus are 600 mb