Postby 187.92a » Fri Mar 12, 2010 12:19 pm
Ziarul Financiar:
Andreea Curelea, absolventa a unui program de masterat in domeniul politicilor si strategiilor guvernamentale din Uniunea Europeana la LSE, nu vrea sa lucreze pentru un salariu foarte mare, ci pentru experienta.
"Deocamdata, nu am asteptari financiare foarte mari, ma gandesc mai mult la partea profesionala, iar pentru inceput cred ca m-as multumi cu un salariu de 2.000 lei (475 de euro). Insa daca m-ar motiva cu adevarat o alta pozitie, as lucra si pe un salariu de 1.500 de lei (360 de euro)", a spus Andreea Curelea, prezenta la evenimentul Romanian International Master & MBA Exhibition (RIMME), organizat de grupul Educativa, unde si-au prezentat ofertele educationale 35 de universitati din strainatate. Alaturi de Curelea au mai fost alti doi romani care au urmat un program de masterat in cadrul universitatii britanice LSE, care si-au prezentat ieri experientele personale in fata celor care doresc sa-si continue studiile in strainatate.
Si Radu Lungoci, care a studiat primii doi ani de facultate in cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) si si-a incheiat studiile la universitatea privata Atheneum din Bucuresti, crede ca nu este un moment oportun pentru tinerii absolventi sa aiba pretentii salariale foarte mari.
"Am lucrat timp pe un an intr-o companie care se ocupa de distributia de presa, unde aveam un salariu de 1.200 de lei (285 euro). Vreau sa fac un master in afara si, daca ma intorc, mi-as dori sa castig pentru inceput cel putin1.500 de lei (360 euro- n.r.), pentru ca nu cred ca voi obtine, ca economist, un salariu mai mare in aceasta perioada", a spus Lungoci.
Si Iulia, absolventa a Facultatii de Limbi Straine in cadrul Universitatii din Bucuresti vrea sa obtina o bursa de studiu pentru un program de masterat pentru a studia cateva luni sau un an in Anglia sau in Germania.
"As vrea sa raman in strainatate dupa absolvire, insa daca ma intorc in tara, cu siguranta voi lucra in mediul privat, pe un salariu de 400 de euro, desi nu cred ca mai sunt companii care mai ofera acest salariu pentru angajatii fara experienta", spune Iulia.