Germania - rezidențiatul (arhivă)

ciresar1988
elder
elder

Re: Cum e rezidentiatul in Germania?

Postby ciresar1988 » Sun Feb 28, 2010 9:33 pm

Data viitoare numai coolscript bea suc. Tie iti dau apa de la lac, cred ca s-a dezghetat deja...

Lacul e in Germania, unde noi suntem rezidenti. Asta asa, ca sa nu mai fiu total off topic. :lol:
Cu prostul nescolarizat
Te lupti putin si ai scapat.
Dar duci o lupta colosala,
Cu prostul care are scoala!
(user neserios)

williams1
junior
junior

Postby williams1 » Sun Feb 28, 2010 9:59 pm

e cineva de pe acest forum rezident pe radiologie in germania?

coolscript58
senior
senior

Postby coolscript58 » Sun Feb 28, 2010 11:03 pm

ahahaha ciresar la plecare imi zice vmc sa ma suni cand ajungi acasa ... zis si facut intru pe yahoo : mami am ajuns ahahahahahha :D mai rau ca mama!!
nu ai alarma la masina ????? pune bani deoparte si vezi cum ii furi alarma lu vmc de la masina :D sincer eu am da nu mi-a folosit niciodata !!! iei si tu 2 fire 2 leduri rosii le legi la baterie si tragi firele pana sub parbriz sa se vada doar ledurile si gata ai alarma nu-si da nimeni seama ca nu e . cand vin data viitoare aduc eu bateriile , vmc firele tu de leduri rosii sa faci rost ca se vad bine noapte si iti montam si alarma . sucu tre sa recunosc bun, m-am abtinut cu greu sa nu mai beau ca mi-am dat seama ca a fost scump. da gainileee.. .sa nu ne faci tu o omleta tzaraneasca si ..vacutza aia care mugea in staul saraca singurica un lapte proaspat sa nu dai........!!!deh asa e la tzara ai di toati!!

hai ca ma zis ca nu mai scriu pe imed si vad ca scriu numai prostii. am ajuns ca 'furca' hahahahaha imi iau la revedere de 10 ori.
Cand s-a aprins lumina in apartamentul ei
M-am urcat intr-un copac pan' la etajul trei
Era ea, era goala, era goala toata
Asa aproape n-am vazut-o niciodata
As vrea sa ma vada sa ma cheme la ea

vmc
elite
elite

Postby vmc » Sun Feb 28, 2010 11:13 pm

de la masina mea nu poti fura decat 4 roti sau un volan

da mi-a parut bine ca m-am dat cu decapotabila pe xynthia, ciresar zice ca ne-a rezervat deja paturile si ne trateaza cu suc scump (5 picaturi ca e "tare" si din germania)

da da, la revedere. bis morgen. tot ciresara zice ca daca ai trecut pe la chirurgie e nasol: trebuie sa mergi la dezintoxicare; drogul e drog (imedu')
nicht wahr?

animustatea
junior
junior

Postby animustatea » Sun Feb 28, 2010 11:32 pm

buna este cineva pe ati?

maria_m
senior
senior

Postby maria_m » Mon Mar 01, 2010 12:11 am

tu nu puneai aceeasi intrebare acu vreo 2 luni? doar ca intrebai daca e cineva pe psihi pediatrica. :D :D

ciresar1988
elder
elder

Postby ciresar1988 » Mon Mar 01, 2010 12:47 am

Ntz ntz ntz. Nimic n-ati inteles. Eu stau la tara pentru livada de portocali din spatele casei. Sucul ala era productie proprie. Si fabrica-i a mea, dar pastrez low-profile, ca altfel se prind astia la spital si imi taie din salariu.
Leduri fac rost, de toate culorile. Dar mai bine imi cresc un caine in masina. Mi se pare mai avantajos.
Paturi n-avem. La raport dimineata e ca la productia la hectar pe vremea lui Ceausescu: sectia 91 - plus 1, sectia 92 - plus 2, sectia 93 - complet, etc.
Dar, pt voi, fac un efort si va internez ambulator. Va tin la mine in grajd. Convingem vaca sa va primeasca.
Cu prostul nescolarizat
Te lupti putin si ai scapat.
Dar duci o lupta colosala,
Cu prostul care are scoala!
(user neserios)

vmc
elite
elite

Postby vmc » Mon Mar 01, 2010 7:14 am

animustatea wrote:buna este cineva pe ati?

Eu voi fi in curand, imi fac rotatia
nicht wahr?

coolscript58
senior
senior

Postby coolscript58 » Mon Mar 01, 2010 9:21 am

vezi vmc sa iti alegi un loc bun in fatza sa stai bine ca unele scaune sunt pozitionate prost pe ATI si strambe. de ce te lauzi ca o sa fii pe ATI whoauu :P tine si tu low profile ca ciresaru uite ce bine ii merge cu fabrica de portocale acolo in centru orasului unde sta.....vezi ? erai asa si tu aveai si gaini si vacutza si suc bun si telefon dala mescher cu casuta vocala de ne-a prins in fapt ! auzi tu vb cu mine si casuta vocala inregistra tot sau are microfoane in curte ?ca inca nu mi-am dat seama pe cine sa dau vina pe tine ca uitasei telefonul deschis in mana sau pe masina ca are lipici pe roti si trebuia sa dezlipesc talpele de la pantofii mei curbati in sus cu cioc asa frmosiii de pe roatele alea uzate a lui ciresar

ciresar cu pacientii : :married:
vmc in operatii : XXknight.gif
eu pe sectie in garda : new_blowingup.gif
acuma tre sa cautam pt trident unu mic : :priest: asta cred ca ii vine bine
ramane miraj : :bud: il si vad cum aleara din stanga in dreapta
hollyday am uitat pe ce specialitate : :medic:

vai am nevoie de pseheatru grav de tot sa veniti cu tricoaiele cu imprimeu la intalnire sa va recunosc.

vmc
elite
elite

Postby vmc » Mon Mar 01, 2010 9:57 am

Hai sa ne mutam pe intalnirea ca acolo e mai light
nicht wahr?

raluca.sava

Postby raluca.sava » Mon Mar 01, 2010 5:28 pm

salut,

sunt noua pe forum si as vrea sa ma ajutati si pe mine. Pe 9 Martie am un interviu in Rheinland-Pfalz,am aplicat singura fara firma de intermediere(e bine?). Nivelul meu de germana nu este foarte bun. Am certificat de A2 si peste o saptamana termin prima luna de B1.Cursurile le fac in Germania, pentru ca sora-mea locuieste aici de foarte mult timp.
Cum este landul?Eu locuiesc in Baden-Wurttemberg. Ce salarii sunt pt Innere Medizin?
va multumesc anticipat.

yryna85
junior
junior

Postby yryna85 » Mon Mar 01, 2010 8:47 pm

Buna! Are cineva partea audio pt Fit furs Goethe-Zertifikat A1? Multumesc anticipat!

kcuf_di
senior
senior

Postby kcuf_di » Mon Mar 01, 2010 10:37 pm

Nu am numai "Horen text fur deutsche zertifikat A1".
cse kestie

Liliana
junior
junior

Postby Liliana » Mon Mar 01, 2010 10:57 pm

http://www.goethe.de/lrn/prj/pba/bes/ft ... nindex.htm
Pe astea le cautati?! Sau vorbiti de altceva?
Aveti aici modele (pdf+mp3) de la A1 pana la C2.

drgrecu
junior
junior

Postby drgrecu » Mon Mar 01, 2010 11:12 pm

Cine a dat examenul de B2 la Fides poate sa-mi exemplifice si mie in ce a constat si daca exista materiale de exersat speciale pentru examen. Multumesc

radu_goicea
newbie
newbie

Postby radu_goicea » Tue Mar 02, 2010 1:07 pm

Am intalnit cautand posturi pe radilogie de abrevierea MTRA. Imi poate spune cineva ce inseamna? Multumesc :)

swiss
elite
elite

Postby swiss » Tue Mar 02, 2010 1:27 pm

radu_goicea wrote:Am intalnit cautand posturi pe radilogie de abrevierea MTRA. Imi poate spune cineva ce inseamna? Multumesc :)

nu prea le am cu germana, desi m'am apucat de curand sa o invat... dar uite ce am gasit pe net:
Fachfrau /mann für med. techn. Radiologie (MTRA) - Radiographer

cris3
senior
senior

Postby cris3 » Tue Mar 02, 2010 7:32 pm

Curs de limba germana (l-am primit si eu pe mail si mi s-a parut fain)

Limba germana este simpla. O persoana cunoscatoare a limbii latine si obisnuita cu declinarile o învata fara mari dificultati. Profesorii de germana spun acest lucru la începutul fiecarui ciclu de studii. Se trece, apoi la initierea în der, die, das, den, des, dem etc. si din nou se reaminteste ca tot restul este de o logica elementara.

Ca sa ilustram aceste afirmatii, sa luam un exemplu practic. Pentru început, sa deschidem Manualul de Limba Germana. Este un volum minunat, cu coperti cartonate, publicat la Dortmund si care povesteste despre obiceiurile hotentotilor (în germana: Hottentotten - observati cat e de simplu!!!!). În carte se relateaza cum cangurii (Beutelratten) sunt prinsi si închisi în custi (Kotter), acoperite cu o tesatura (Lattengitter) care sa-i fereasca de ploi. Aceste custi se numesc în germana 'custi acoperite cu panza' (Lattengitterkotter) si, atunci cand contin un cangur, ele sunt numite Lattengitterkotterbeutelratten.

Într-o zi, hotentotii au arestat un asasin (Attentater) , acuzat ca ar fi omorît o mama (Mutter) hotentota (Hottentottenmutter), avand un fiu
cam prostut si balbait (Stottertrottel). O astfel de femeie se numeste, în germana, Hottentottenstottertrottelmutter, iar asasinul ei este un Hottentottenstottertrottelmutterattentater. Politia îl prinde pe asasin si îl inchide provizoriu într-o cusca pentru canguri (Beutelrattenlattengitterkotter) , dar captivul evadeaza. Imediat, toti pleaca în cautarea fugarului si, deodata, un razboinic hotentot se întoarce strigand:
-Am prins asasinul (Attentater) !
-Da? Care?, întreaba seful de trib.
-Pe Lattengitterkotterbeutelratterattentater, raspunde razboinicul.
-Cum adica, asasinul din cusca de canguri acoperita cu panza? întreaba seful hotentotilor.
-Pai, raspunde bastinasul, pe Hottentottenstottertrottelmutterattentater (asasinul mamei hotentote a copilului prostut si balbait).
-A, asa, da! raspunde seful hotentotilor. Puteai sa zici de la început ca l-ai prins pe: Hottentottenstottertrottelmutterlattengitterkotterbeutelrattenattentater

Dupa cum vedeti, limba germana este o limba simpla. Trebuie doar un dram de bunavointa.
SUCCES!
:D

swiss
elite
elite

Postby swiss » Tue Mar 02, 2010 7:46 pm

cris3 wrote:Curs de limba germana (l-am primit si eu pe mail si mi s-a parut fain)

Limba germana este simpla. O persoana cunoscatoare a limbii latine si obisnuita cu declinarile o învata fara mari dificultati. Profesorii de germana spun acest lucru la începutul fiecarui ciclu de studii. Se trece, apoi la initierea în der, die, das, den, des, dem etc. si din nou se reaminteste ca tot restul este de o logica elementara.

Ca sa ilustram aceste afirmatii, sa luam un exemplu practic. Pentru început, sa deschidem Manualul de Limba Germana. Este un volum minunat, cu coperti cartonate, publicat la Dortmund si care povesteste despre obiceiurile hotentotilor (în germana: Hottentotten - observati cat e de simplu!!!!). În carte se relateaza cum cangurii (Beutelratten) sunt prinsi si închisi în custi (Kotter), acoperite cu o tesatura (Lattengitter) care sa-i fereasca de ploi. Aceste custi se numesc în germana 'custi acoperite cu panza' (Lattengitterkotter) si, atunci cand contin un cangur, ele sunt numite Lattengitterkotterbeutelratten.

Într-o zi, hotentotii au arestat un asasin (Attentater) , acuzat ca ar fi omorît o mama (Mutter) hotentota (Hottentottenmutter), avand un fiu
cam prostut si balbait (Stottertrottel). O astfel de femeie se numeste, în germana, Hottentottenstottertrottelmutter, iar asasinul ei este un Hottentottenstottertrottelmutterattentater. Politia îl prinde pe asasin si îl inchide provizoriu într-o cusca pentru canguri (Beutelrattenlattengitterkotter) , dar captivul evadeaza. Imediat, toti pleaca în cautarea fugarului si, deodata, un razboinic hotentot se întoarce strigand:
-Am prins asasinul (Attentater) !
-Da? Care?, întreaba seful de trib.
-Pe Lattengitterkotterbeutelratterattentater, raspunde razboinicul.
-Cum adica, asasinul din cusca de canguri acoperita cu panza? întreaba seful hotentotilor.
-Pai, raspunde bastinasul, pe Hottentottenstottertrottelmutterattentater (asasinul mamei hotentote a copilului prostut si balbait).
-A, asa, da! raspunde seful hotentotilor. Puteai sa zici de la început ca l-ai prins pe: Hottentottenstottertrottelmutterlattengitterkotterbeutelrattenattentater

Dupa cum vedeti, limba germana este o limba simpla. Trebuie doar un dram de bunavointa.
SUCCES!
:D

:lol: Ich habe interesse am erlernen dieser sprache.

maria_m
senior
senior

Postby maria_m » Tue Mar 02, 2010 8:32 pm

de mult nu am mai ras asa. super tare :D :D
acu serios vorbind...sunt de un an jumate in germania. si acum mi se pare mai grea limba decat la inceput. sunt la faza in care imi scriu singura briefurile (si la mine sunt luuungi) si la corectura nu mai ies asa de multe greseli. insa cand vorbesc....parca scot numa perle. azi m-a intrebat o pacienta (care are 5 ani) de unde am aterizat, ca vorbesc ciudat. :D
si cand afara mai e si soare si pe mail primesti tot felul de chestii legate de martisor ma loveste o depresie de numa. in mod ciudat, ieri mi- fost ingrozitor de dor de casa, de obiceiuri, de prieteni si de..limba romana.

coolscript58
senior
senior

Postby coolscript58 » Wed Mar 03, 2010 2:05 pm

haager apostile asta se pune pe original sau pe copie legalizata ? ca habar nu am . ^si de unde ati ridicat ceritficatu de conformitate europeana, adresa exacta o mai stie cineva si ce zile ce ore ? ms mult

radu_goicea
newbie
newbie

Postby radu_goicea » Wed Mar 03, 2010 2:08 pm

Certificate:
PROGRAM
MARTI
10:30 - 13:30
JOI
13:30 - 16:30

Ridicarea certificatelor se face de la Centrul National pentru Organizarea si Asigurarea Sistemului Informational si Informatic: Str. George Vraca, nr. 9, sect. 1, cod 010146, Bucuresti

Apostila se pune pe actele originale, la prefectura.

animustatea
junior
junior

Postby animustatea » Wed Mar 03, 2010 3:19 pm

buna sunt dana . stie cineva vreun post pe radio?

balonica
junior
junior

Postby balonica » Wed Mar 03, 2010 6:12 pm

sau filme titrate in romaneste

Excelenta povestea cangurului hat16.gif

george.nero
senior
senior

Postby george.nero » Thu Mar 04, 2010 12:05 am

Care ati dat ex de limba la fides???? ma intereseaza sehr!!!:)

arboo
newbie
newbie

Postby arboo » Thu Mar 04, 2010 8:39 pm

cine stie, daca trimit actele prin posta cat dureaza in Rlp pana primesc approbationul, estimativ.

La Fides, examenul nu e greu, aia sunt destul de doritori sa te ajute, testul este similar la cel ce se gaseste pe site-ul de la Goethe institut pentru B1-B2.

atlantiana
senior
senior

Postby atlantiana » Thu Mar 04, 2010 9:27 pm

coolscript58 wrote:haager apostile asta se pune pe original sau pe copie legalizata ? ca habar nu am . ^si de unde ati ridicat ceritficatu de conformitate europeana, adresa exacta o mai stie cineva si ce zile ce ore ? ms mult

Apostila de la Haga (indiferent de tara in care se aplica, toate aceste stampile au urmatoarea denumire: Apostille - Convention de la Haye du 5 Octobre 1961)
Pentru recunoasterea internationala, documentele de stare civila, respectiv certificatele de nastere si casatorie, dupa ce li se aplica apostila de catre Institutia Prefectului, se traduc in limba tarii de destinatie de catre un traducator autorizat, inclusiv apostila, dupa care se legalizeaza de catre un notar public, iar in final traducerea legalizata se supralegalizeaza cu apostila de catre Tribunalul competent.
http://www.apostile.ro/apostila

miraj
junior
junior

Postby miraj » Thu Mar 04, 2010 10:54 pm

Heute habe ich das Fachgespräch bestanden!. Am Montag kriege ich meine Approbation. :peace: :mrgreen: :mix:

arboo
newbie
newbie

Postby arboo » Thu Mar 04, 2010 11:41 pm

repet si eu intrebarea, cine a primit approbation pt. Rlp, cat dureaza pana il primesti dupa ce trimiti actele si evident ajung acolo. Va multumesc
si eventual ar fi mai bine sa ma duc eu pana la ei daca asa ar merge mai repede.

nectarya
junior
junior

Postby nectarya » Fri Mar 05, 2010 1:33 pm

Salut. Imi spune si mie cineva ce acte ar trebui sa am la mine cand ma duc la interviu? Ei de fapt imi cereau actele pt Approbation, dar cum certificatul de conformitate nu e gata, nu pot depune acum.

liv
junior
junior

Postby liv » Fri Mar 05, 2010 3:31 pm

arboo wrote:repet si eu intrebarea, cine a primit approbation pt. Rlp, cat dureaza pana il primesti dupa ce trimiti actele si evident ajung acolo. Va multumesc
si eventual ar fi mai bine sa ma duc eu pana la ei daca asa ar merge mai repede.

m-ai intrebat pe privat si ti-am raspuns de mult.... Poti suna si intreba dealtfel acolo, ti se va raspunde politicos :wink:

danny0910
newbie
newbie

Postby danny0910 » Fri Mar 05, 2010 9:51 pm

Cine este interesat de un post pe ATI in Niedersachsen ma poate contacta pe pm. Conditia este limba germana nivel conversational ( cu sau fara B2).

aarabagiu_aalina
junior
junior

Postby aarabagiu_aalina » Sun Mar 07, 2010 12:15 pm

Ieri dimineata am primit prin posta Approbationul...ma asteptam sa fie o banala hartie dar spre uimirea mea e un carton..Multumesc celor care au postat informatii utile pe acest forum, fara voi probabil as fi ramas in Ro, rezident amarat cu 950 ron salariul, in Bucurestiul ala jegos.

maria_m
senior
senior

Postby maria_m » Sun Mar 07, 2010 3:56 pm

felicitari. iti doresc mult succes si de acum inainte

83lt44
junior
junior

Postby 83lt44 » Sun Mar 07, 2010 5:12 pm

Sunt student la medicina si va rog sa-mi spuneti:
1) Care sunt actele care trebuie facute si celelalte demersuri pentru a fi rezident in Germania.
2) Exista rezidentiat ca test in Germania asa cum este in Romania?
3) Are valoare rezidentiatul din Romania in Germania?
Stiu ca aceste intrebari este posibil sa fi fost adresate si de alte persoane dar as dori sa stiu sigur, de la o persoana care a trecut prin asa ceva.

Va multumesc, si imi cer scuze carora le sunt cunoscute aceste intrebari din alte rubrici ale forumului.

maria_m
senior
senior

Postby maria_m » Sun Mar 07, 2010 6:28 pm

aceste lucruri se tot discuta pe 40 de pagini! chiar nu mai are nimeni rabdare sa citeasca ce s-a scris pana acum?????

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Sun Mar 07, 2010 6:35 pm

Exact, chiar nu are nimeni rabdare sa citeasca 40 de fascinante pagini de forum? :)
Sau rabdare sa scrie 2-3 randuri in care sa-i raspunda acestui user la intrebari, macar pe scurt?

nectarya
junior
junior

Postby nectarya » Sun Mar 07, 2010 6:42 pm

Imi poate spune cineva cum se procedeaza cu decontarea interviului? Cei de la clinica au spus ca imi preiau toate cheltuielile, numai ca nu au zis cand si cum facem. Sa ma astept sa primesc banii cand ma duc la interviu sau mult mai tarziu? Oare sunt bune facturile romanesti de la biletul de avion?

swiss
elite
elite

Postby swiss » Sun Mar 07, 2010 6:45 pm

nectarya wrote:Imi poate spune cineva cum se procedeaza cu decontarea interviului? Cei de la clinica au spus ca imi preiau toate cheltuielile, numai ca nu au zis cand si cum facem. Sa ma astept sa primesc banii cand ma duc la interviu sau mult mai tarziu? Oare sunt bune facturile romanesti de la biletul de avion?

:shock:

cris3
senior
senior

Postby cris3 » Sun Mar 07, 2010 7:00 pm

Da' io cum scap de alarma de la masina? ca e infiorator de zgomotoasa :help:

Return to “Germania”