gripa porcina

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
crinutza
junior
junior

gripa porcina

Postby crinutza » Fri Jan 08, 2010 4:29 pm

v-ati vaccinat?
este ingrijorator cate cazuri de gripa porcina sunt si mai ales cate decese. ce parere aveti?
s-a vaccinat cineva? a avut cineva vreo reactie adversa?

Enemy
elder
elder

Re: gripa porcina

Postby Enemy » Fri Jan 08, 2010 5:00 pm

Vaccinul Cantgrip nu are nici o reactie adversa in plus de cele posibile a unui vaccin obisnuit. Nu mai stati atat pe ganduri si vaccinati-va.

Numai bine!

Riley
elder
elder

Postby Riley » Fri Jan 08, 2010 5:02 pm

M-am vaccinat acum o luna. Usoara durere musculara la injectare ce a persistat cateva ore.
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

Passion mothers greatness

anncush
senior
senior

Postby anncush » Fri Jan 08, 2010 5:10 pm

Riley wrote:M-am vaccinat acum o luna. Usoara durere musculara la injectare ce a persistat cateva ore.

Asemanator si in cazul meu. M-am vaccinat la inceputul lui decembrie si am avut doar durere musculara locala (de tipul febrei musculare) dar care a disparut in 2 zile. In rest nimic, desi ma asteptam la febra, inflamatie la locul de inj, la cefalee si la ce mai citisem prin prospect ca apare frecvent, dar nu a fost cazul. O data cu mine s-a mai vaccinat o colega care n-a avut nici macar durerea asta musculara de la locul de inj ca reactie adversa :)

Sanatate!
Slowly getting less stupid :)

alexxxandru
senior
senior

Postby alexxxandru » Fri Jan 08, 2010 6:25 pm

si eu m-am vaccinat azi impreuna cu o groaza de medici si asistente din Coltea. in afara de o usoara durere locala nu am avut nimic.
vaccinati-va si nu va mai luati dupa toti tembelii de la tv.

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Fri Jan 08, 2010 6:50 pm

dap, e totul bine! nu cred ca se asteapta nimeni de la acest vaccin sa aiba niste efecte adverse foarte serioase, deci cred ca e destul de sigur. vaccinati-va!
eu nu m-am vaccinat si nu o voi face, pur si simplu "nu o simt", ca sa zic asa, dar voi vaccinati-va!
mai e cineva care nu vrea sa se vaccineze?

ndsimona
elder
elder

Postby ndsimona » Fri Jan 08, 2010 7:15 pm

Sotul meu s-a vaccinat acum 4 saptamani, parintii , fratele si cumnata acum 2 saptamani. Nimeni nu a avut nici macar banalele alea de reactii adverse locale.Eu o sa ma sfatuiesc cu ginecologul,ca sunt gravida, si daca imi da ok-ul ma duc si eu.
" Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii; inchide cartea ca sa gandesti tu insuti." Heyde

Enemy
elder
elder

Postby Enemy » Fri Jan 08, 2010 7:31 pm

Vaccinarea se face la recomandarea medicului obstetrician si doar in cazul femeilor care prezinta risc obstetrical ridicat.

a_d
newbie
newbie

Postby a_d » Fri Jan 08, 2010 7:42 pm

Din lista de excipienti pe care ii are acest vaccin Cantgrip thiomersalul este nociv pentru gravide, mai precis pentru fat,datorita mercurului din aceasta substanta.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri Jan 08, 2010 9:50 pm

m-a durut dua zile bratul... :(

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Fri Jan 08, 2010 10:07 pm

Foarte tare. Acum cateva saptamani comenta toata presa ca uleiul si vitamina e in apa din vaccin ucide. Cum a murit colaboratorul carcotasilor, si-au schimbat parerea.
Ciudat e ca in europa de vest gripa se stinge iar in romania tot aud de morti.

nicoletaghe
senior
senior

Postby nicoletaghe » Fri Jan 08, 2010 10:50 pm

si eu m-am vaccinat azi si ma doare bratul :(:(.
in rest totul e ok pana acum, nicio reactie adv , deocamdata.
si la sfarsit, mamotaaa....

Riley
elder
elder

Postby Riley » Fri Jan 08, 2010 11:42 pm

nicoletaghe wrote:si eu m-am vaccinat azi si ma doare bratul :(:(.

Trece repede :allright: ;)

@ Melania: pai normal tot romanul si-a schimbat atitudinea dupa ce a murit cineva cunoscut. Am inteles ca acum vin la camerele de garda si fosti pacienti cu gripa poricina sa se vaccineze.
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

Passion mothers greatness

b3
elite
elite

Postby b3 » Sat Jan 09, 2010 1:27 am

mai grav e ca unii medici le zic ca sigur, sa se vaccineze, nu-i nici o probl ca au facut deja gripa..
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sat Jan 09, 2010 1:29 am

ssss zicea ca a avut el un pacient care a avut porcina si a facut din nou, la 2 luni interval. cu confirmare cu tot, de ambele dati.
asa ca de ce sa nu se vaccineze? :)

b3
elite
elite

Postby b3 » Sat Jan 09, 2010 1:33 am

ca nu mai ajunge vaccin la toti, sa se dea cate unu' :lol: cred ca este totusi o exceptie ce-a patit pacientul lui ssss..
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Sat Jan 09, 2010 3:14 am

o mare componenta a campaniei asteia de vaccinare este PUR ECONOMICA! nu strica sa te vaccinezi, e drept, dar lucrurile sigur ca nu sunt asa cum sunt prezentate la stiri, alarmist si cu caracter de compulsiune aproape.

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Sat Jan 09, 2010 1:08 pm

trident wrote:ssss zicea ca a avut el un pacient care a avut porcina si a facut din nou, la 2 luni interval. cu confirmare cu tot, de ambele dati.

Pai de ce sa nu faci iar gripa? 98,2 % nu inseamna 100%.

Immunogenicity and safety in adults of one dose of influenza A H1N1v 2009 vaccine formulated with and without AS03(A)-adjuvant: Preliminary report of an observer-blind, randomised trial.

Roman F, Vaman T, Gerlach B, Markendorf A, Gillard P, Devaster JM.

...We performed a first analysis of reactogenicity and serum haemagglutination-inhibition (HI) antibody responses, 21 days after dose 1. Before vaccination, 12.5% in the AS03(A)-adjuvanted group and 13.1% in the non-adjuvanted group had vaccine-homologous HI titres >/=1:40. Immune responses were robust; HI seroconversion rates were 98.2% and 95.1% and HI seroprotection rates were 98.2% and 98.4%, respectively in the AS03(A) and non-adjuvanted groups. ...

ssss
elder
elder

Postby ssss » Sat Jan 09, 2010 2:59 pm

Patchentul chiar a avut gripa de doua ori, nu gripa dupa vaccin. E adevarat ca prima data a zis virologia ca e H1N1, iar la doua a zis Flu A, nu fac subtip pentru ca 99% era H1N1.

Nu am vazut gripa de vreo luna, aici a fasait epidemia si asta o sa dea apa la moara konspiratiei, desi a mers numai jumate ( mama lor de konspirationisti, nu au reusit sa depopuleze lumea, da' au facut ceva bani cu vaccinul)

In alta ordine de idei, Streinu Carcel trebuia sa tina la demisia aia, acu e bagat in măi să fie cu decizia criminala sa nu vaccineze la timp din motive presupus patriotice( al nostru e la fel de bun...). Daca au crezut ca fac economie la dozele alea din Noiembrie, sunt curios cat costa spitalizarile din Ianuarie.

Imi place cum ii vad pe doktorii aia in hazmat gear. Le da un aer de astronauti, ceva eroic, chestii
Reality is an illusion due to lack of wine

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Sat Jan 09, 2010 3:14 pm

ssss wrote:Patchentul chiar a avut gripa de doua ori, nu gripa dupa vaccin.

Mea kulpa.
Nu inteleg de ce conspirationistii nu exploateaza incidentul cu Baxter din primavara.

b3
elite
elite

Postby b3 » Sun Jan 10, 2010 1:40 am

Nu stiu cat v-ati uitat la tv azi, da' mie mi s-a parut foarte aiurea ce-a fost la Bals. Stiau de joi si vineri ca se impute treaba si vin din ce in ce mai multi oameni la vaccinare, stiau ca sambata va fi nebunie la Bals, de ce n-a zis Streinu-Cercel de vineri dimineata sa mearga lumea la medicii de familie sau si in alte spitale / puncte de vaccinare sa se vaccineze ? /methinks ca a fost un pic deliberat, sa dea bine la presa multimea isterica la coada si sa fie siguri ca se vaccineaza lumea. Ma rog, ceea ce nu e neaparat un lucru rau, doar manipulare :D Singura chestie complet buna sunt laudele adresate medicilor, ca au facut voluntariat, ca au vaccinat ore in sir etc. . Da' tot s-a strecurat si o stire cu pacienta decedata de la Giurgiu, plimbata intre UPU Giurgiu si Coltea Bucuresti.

d'Arc
elder
elder

Postby d'Arc » Sun Jan 10, 2010 2:09 am

chiar m-am mirat de c nu a aparut si seful nostru la post.

ce a fost azi mi se pare cretinitatea romanului de a face totul dupa capul lui. au si mefistii hibele lor, dar nici pacientii nu-s tocmai sfinti cand sunteaza cu buna stiinta drumul la cabinetul lor. de vina sunt cei care le dau apa la moara, in general urgenta, in particular fiecare specialitate care vrea sa iasa putin la vedere, azi infectionistii. respectivii pacienti trebuiau directionati frumusel catre mf, cum, spre mirarea mea cea mare, a facut sefa upu craiova. in sfarsit, un urgentist mai treaz.

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun Jan 10, 2010 3:20 am

exercitiu de imagine.
ba m mult, eu cred ca le-a si facut si placere. e misto sa te simti dintr-asta, eroin/eroina. ca de-asta s-au facut doctori salvatori.
cum bine zicea melania, a trebuit sa moara ala de la carcotasi ca sa se vaccineze si taranu.
asteptam acum sa se duca si sexi braileanca sau esca/andreea marin sa ia amploare si campania aia cu HPV

b3
elite
elite

Postby b3 » Sun Jan 10, 2010 2:51 pm

Campania hpv pe care n-au mediatizat-o deloc, doar un comunicat de presa anemic inainte de Craciun. Si nu inteleg de ce au zis ca se pot vaccina la mf pacientele intre 12 si 24 de ani, cand vaccinul e recomandat de producator pana la 26 de ani si de fapt la orice varsta, daca isi face test si n-are hpv deja, si chiar si la barbati.

Cica astia care au dat buluc la Bals erau din provincie, care n-au mf in Bucuresti, am auzit ieri pe la tv sau de la un medic care a fost acolo, nu-mi amintesc. Plus ca era weekend si mf nu lucreaza in weekend, dar tot nu inteleg de ce era asa urgenta vaccinarea de au vaccinat la Colentina pana la 5 dimineata (!?).

ssss
elder
elder

Postby ssss » Sun Jan 10, 2010 2:59 pm

Melania, nu stiam de Baxter. Interesant, stii cumva ce s-a mai intamplat cu anchetele alea?

b3 wrote:Nu stiu cat v-ati uitat la tv azi, da' mie mi s-a parut foarte aiurea ce-a fost la Bals. Stiau de joi si vineri ca se impute treaba si vin din ce in ce mai multi oameni la vaccinare, stiau ca sambata va fi nebunie la Bals, de ce n-a zis Streinu-Cercel de vineri dimineata sa mearga lumea la medicii de familie sau si in alte spitale / puncte de vaccinare sa se vaccineze ? /methinks ca a fost un pic deliberat, sa dea bine la presa multimea isterica la coada si sa fie siguri ca se vaccineaza lumea. Ma rog, ceea ce nu e neaparat un lucru rau, doar manipulare :D Singura chestie complet buna sunt laudele adresate medicilor, ca au facut voluntariat, ca au vaccinat ore in sir etc. . Da' tot s-a strecurat si o stire cu pacienta decedata de la Giurgiu, plimbata intre UPU Giurgiu si Coltea Bucuresti

Methinks e dovada de stupizenie si delasare din partea lu' Carcel( care a avut tupeul in Decembrie sa ameninte populatia care nu se vaccineaza ca va plati din buzunar costul bolii dupa ce a contribuit si el la screw up-up din noiembrie).

La nivelul ala tre' sa ai ceva idei despre logistica. Nu vorbim de Dr. Miha care scapa pe postul local( dupa horoscop) ca are vaccinul si vin toate comunele vecine buluc ca il da la pachet cu ceai de aloe.

Eu tot nu inteleg de ce au folsit medici sa intepe oamenii, mi se pare a waste of resources.
Reality is an illusion due to lack of wine

b3
elite
elite

Postby b3 » Sun Jan 10, 2010 3:10 pm

Si pe mine m-a mirat ca vaccineaza medicii. Ba chiar si Streinu-Cercel si-a pus manusile si a vaccinat :D Probabil ca sa fie exemplul personal pentru medicii care inca se mai codeau, "uite, domne, daca si el vaccineaza si isi asuma responsabilitatea..." (pe langa imagine :) ). S-a trezit acum si centrul privat Romar sa deschida puncte de vaccinare, pe gratis, a multumit S-C pt ajutor :)

Aaaah, Romanica.. :)

b3
elite
elite

Postby b3 » Sun Jan 10, 2010 3:48 pm

Si alta chestie "nostima". Aseara la A3 Streinu-Cercel, rupt de oboseala, raspunde la intrebari si zice ca se vaccineaza tot-tot, mai putin alergicii la ou si gravidele cu sarcina normala. Intrebare din public: "si transplantul ?". "da, si transplantul !"
http://cmr.ro/content/view/872/1/

ruxischatz
senior
senior

Postby ruxischatz » Sun Jan 10, 2010 4:15 pm

De ce atata disperare fratilor cu gripa asta? Am vazut ca numai noi,romanii,suntem isterici cu gripa porcina.Germania ioc,Portugalia ioc......Eu personal nu ma vaccinez.
Stiu doar un singur lucru, acela ca nu stiu nimic

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Sun Jan 10, 2010 4:26 pm

@ ruxishatz: esti printre putinele persoane care se dezice de comportamentul de turma, pana una alta. te felicit si iti sugerez sa continui, doar ca sa vezi ce se intampla!

voicutu
senior
senior

Postby voicutu » Sun Jan 10, 2010 8:23 pm

Cei care nu se vaccineaza sunt tembeli? Presupun ca cei care se vaccineaza fara sa stie comparativ morbiditatea si mortalitatea AH1N1 versus gripa "obisnuita" sau chiar alte viroze respiratorii, procentul dintre decese care aveau boli asociate, etc sunt genii. Iar cei care cred tot ce se spune/scrie in presa cu siguranta au IQ-ul peste 200.

dr_arm
senior
senior

Postby dr_arm » Sun Jan 10, 2010 9:19 pm

dr_arm
senior
senior

Postby dr_arm » Sun Jan 10, 2010 9:21 pm

dr_arm
senior
senior

Postby dr_arm » Sun Jan 10, 2010 9:43 pm

999
senior
senior

Postby 999 » Sun Jan 10, 2010 10:27 pm

presa in blugi :shock: :lol: , socant pentru cei cu haichiu subunitar.

dr_arm
senior
senior

Postby dr_arm » Sun Jan 10, 2010 11:23 pm

999 wrote:presa in blugi :shock: :lol: , socant pentru cei cu haichiu subunitar.

ai citit si articolul de mai sus? am vrut sa fac o paralela apropos de celulele canceroase folosite pentru substantele din vaccin. si nu cred ca Wolfgang Wodarg face afirmatii numai de dragul de a le face...
in iasi, prin septembrie cred, a fost o prezentare avand ca tema tipurile de tulpini de gripa posibile. s-a explicat cum se formeaza tulpinile, nimic departe de ceea ce scrie presa in blugi. oricum, e dreptul fiecaruia sa se documenteze inainte de a lua o decizie...

J.C.
senior
senior

Postby J.C. » Mon Jan 11, 2010 12:29 am

sa nu o luam CHIAR AIUREA, cu articolul de mai sus, zic eu... e putin far fetched, ca nu stiu cum sa zic altfel, dar ceva ceva tot incearca el sa transmita.
cele mai solide argumente contra acestei campanii heirupistice de vaccinare, sunt, cred ca va sare si voua in ochi, cele de ordin epidemiologic, frate, fie ele si "la ochi". nu cred ca am prins de prin facultate niste date epidemiologice foarte solide si in care sa te poti baza, dar daca luam ce zice wiki despre o cifra de cam, citez " approximately 36,000 deaths and more than 200,000 hospitalizations are directly associated with influenza every year" nu putem decat sa impartim la vreo 15 ca sa avem o idee despre situatia, CA ORDIN DE MARIME, de la noi din tzara, aka sa fie in parametri normal un numar de vreo doua mii respectiv 15 mii. asta cu privire la gripa sezoniera, care inca nu s-a prea definit cu ce difera :D de aia speciala. gripa, cand eram io tanar si student, era GRIPA frate, si desi era si atunci la moda cea aviara, gripa nu se definea dupa amaratul de agent etiologic cat dupa semne si simptome.
asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca daca te apuci sa faci teste antigenice in populatie dupa un tipar "nou descoperit", si sa diagnostichezi in consecinta, o vei lua razna si vei afla ca toata lumea e bolnava, mai ales in conditiile in care IN ACEST SEZON NENOROCIT, toata lumea stranuta si tuseste. dar TOATA LUMEA !
think about it !

breki
junior
junior

Postby breki » Mon Jan 11, 2010 3:00 pm

Melania wrote:Ciudat e ca in europa de vest gripa se stinge iar in romania tot aud de morti.

Nu e deloc ciudat, epidemiologii asa au prezis situatia.

Eu am avut febra in ziua vaccinarii si am avut dureri musculare in bratul vaccinat 1-2 zi.

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Mon Jan 11, 2010 10:35 pm

breki wrote:
Melania wrote:Ciudat e ca in europa de vest gripa se stinge iar in romania tot aud de morti.

Nu e deloc ciudat, epidemiologii asa au prezis situatia.

Foarte tare asta. Relatia de cauzalitate e evidenta.

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Mon Jan 11, 2010 11:36 pm

statistic, varful este in februarie, deci nicio ciudatenie
Life's not fair, get used to it

monicutza21
senior
senior

Postby monicutza21 » Tue Jan 12, 2010 4:36 pm

M-am vaccinat si eu azi!
Deocamdata, usoara durere la locul administrarii (pe care eu am avut-o si la vaccinul antigripal obisnuit). In rest nimic notabil.

Return to “Viata in spital”