Ifiintare cabinet?
- rezidante
- senior
Ifiintare cabinet?
Care dintre forme este mai buna?- cabinet medical individual
-Societate civila medicala
Impresii si pareri?
Sugestii,avantaje si dezavntaje in raport cu cel doua forme?
-Societate civila medicala
Impresii si pareri?
Sugestii,avantaje si dezavntaje in raport cu cel doua forme?
- 187.92a
- addicted
Re: Ifiintare cabinet?
da srl ce are?
CMi nu este o idee prea buna,dar depinde
CMi nu este o idee prea buna,dar depinde
- rezidante
- senior
srl e cu registrul comertului si o contabilitate mai nashpa,dar dak e pe CAEN 851(strict activitate med) cred ca e mai simplu,nu?
Prob mea e ca vreau 2 ture pe doua specialitati!!!!
Prob mea e ca vreau 2 ture pe doua specialitati!!!!
- sashab
- junior
CMI inseamna sigur o singura specialitate. Pentru doua sau mai multe specialitati diferite trebuie SCM (societate civila medicala). Mai exista alte doua forme si anume cabinete medicale grupate respectiv asociate, dar in aceste ultime doua situatii nu stiu daca toate cabinetele trebuie sa aiba aceeasi specialitate sau pot fi specialitati diferite.
Mie SRL nu mi se pare o idee buna dpdv financiar contabil, impozit forfetar, etc. In plus CMI/SCM/CMA/CMG sunt considerate PFA si din punctul asta de vedere anumite facturi sunt mult mai ok.
Vezi ca sunt mai multe detalii pe www.cmb.ro apropo de formele de organizare posibile.
Mie SRL nu mi se pare o idee buna dpdv financiar contabil, impozit forfetar, etc. In plus CMI/SCM/CMA/CMG sunt considerate PFA si din punctul asta de vedere anumite facturi sunt mult mai ok.
Vezi ca sunt mai multe detalii pe www.cmb.ro apropo de formele de organizare posibile.
- dr.rezidentx1
- senior
sashab wrote:CMI inseamna sigur o singura specialitate. Pentru doua sau mai multe specialitati diferite trebuie SCM (societate civila medicala). Mai exista alte doua forme si anume cabinete medicale grupate respectiv asociate, dar in aceste ultime doua situatii nu stiu daca toate cabinetele trebuie sa aiba aceeasi specialitate sau pot fi specialitati diferite.
Vezi ca sunt mai multe detalii pe http://www.cmb.ro apropo de formele de organizare posibile.
eu zic ca e mai bine ca cmi.. dr mea de familie lucreaza ca si srl si o arde la impozite pe motiv ca scoate castig mai mare ca un cmi
- rezidante
- senior
eu zic ca e mai bine ca cmi.. dr mea de familie lucreaza ca si srl si o arde la impozite pe motiv ca scoate castig mai mare ca un cmi[/quote]
CMI ar insemna un sigur medic si doar pe spcialitatea si competentele dobandite de catre cel care detine CMI,pe srl imozitul te arde!..Nu stiu daca CMI poate avea alti medici angajati sau colaboratori.Din cate am intele ca ar fi buna Societate Civila Medicala caz in care nu ai legaturi decat cu registrul unic al cabinetelor medicale+CMB+adm financiara insa la aceasta forma nu stiu cum sunt impozitele.
CMI ar insemna un sigur medic si doar pe spcialitatea si competentele dobandite de catre cel care detine CMI,pe srl imozitul te arde!..Nu stiu daca CMI poate avea alti medici angajati sau colaboratori.Din cate am intele ca ar fi buna Societate Civila Medicala caz in care nu ai legaturi decat cu registrul unic al cabinetelor medicale+CMB+adm financiara insa la aceasta forma nu stiu cum sunt impozitele.
- Chingachgook
- addicted
daca ai incasari srl serioase - srl fara indoiala. trebuie sa fii prost complet sau sa ai un contabil incepator sa iesi cu profit mai mare decat vrei.
acum daca ai incasari de sute de milioane nu prea se poate manevra din balanta.
dar nu cred ca e cazul
dar nu cred ca e cazul
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- rezidante
- senior
kooksee wrote:daca ai incasari srl serioase - srl fara indoiala. trebuie sa fii prost complet sau sa ai un contabil incepator sa iesi cu profit mai mare decat vrei.
dar nu cred ca e cazul
la cateva mii de femei din zona e primul cabinet gineco,(consultatia+eco+lama=200ron) si daca introduc si pediatrie tura I.Te las pe tine sa faci un calcul!
-
- senior
am inteles ca in Ro nu poti profesa cu 2 specialitati decat daca sunt inrudite. eu am MF si balneo si m-am gandit sa le profesez pe amandoua. dar, ghinion!, nu se poate pentru ca nu sunt inrudite...
- Im
- elite
In Franta, de exemplu, nu poti profesa decât pe una singura.
Daca ai doua specialitati, poti schimba specialitatea cu care esti înscris la Ordin când vrei tu, dar vei practica mereu una singura.
Deci nu-ti anuleaza nimeni specialitatile dobândite cu sudoarea fruntii si talentele polivalente, e doar o procedura de lucru.
Daca ai doua specialitati, poti schimba specialitatea cu care esti înscris la Ordin când vrei tu, dar vei practica mereu una singura.
Deci nu-ti anuleaza nimeni specialitatile dobândite cu sudoarea fruntii si talentele polivalente, e doar o procedura de lucru.
Singura durere suportabilă e durerea altora.
- rezidante
- senior
dr_arm wrote:am inteles ca in Ro nu poti profesa cu 2 specialitati decat daca sunt inrudite. eu am MF si balneo si m-am gandit sa le profesez pe amandoua. dar, ghinion!, nu se poate pentru ca nu sunt inrudite...
Pe forma CMI nu poti,dar pe alte forme poti!
- sashab
- junior
CMI nu inseamna un singur medic ci o singura specialitate. Un CMI de ginecologie de exemplu poate angaja si alti medici ginecologi.
Pentru doua sau mai multe specialitati diferite se poate SCM sau SRL. Repet, eu cred ca un SRL deci PJ are mai multe complicatii dpdv contabil decat PFA (CMI/SCM/CMA/CMG).
Pentru doua sau mai multe specialitati diferite se poate SCM sau SRL. Repet, eu cred ca un SRL deci PJ are mai multe complicatii dpdv contabil decat PFA (CMI/SCM/CMA/CMG).
- rezidante
- senior
sashab wrote:CMI nu inseamna un singur medic ci o singura specialitate. Un CMI de ginecologie de exemplu poate angaja si alti medici ginecologi.
ART. 2
(1) In cabinetul medical individual isi exercita profesia medicul titular, care poate avea ca salariati ori colaboratori medici sau orice alta categorie de personal.
Cred ca nu am fost eu destul de clar,ai perfecte dreptate insa in cazul meu sunt doi medici cu doua spcialitati diferite,daca merg pe CMI,avizarea va fi doar pe spcilitatea mea!si in acest caz forma CMI nu mai este compatibila cu starea de fapt!pe de alta parte nu as vrea sa am complicatii cu asociatul meu care va detine cel mult 1%caci eu am totul! il iau ca asociat doar pt avizare pe specialitate lui. Si daca nu ne intelegem e clar ca va altul in locul lui!
- sashab
- junior
N-o sa mearga pe CMI. Fa SCM sau vezi cum e cu cabinetele asociate sau grupate. Cel mai bine e sa faci un drum la colegiu sau macar vezi pe site-ul lor poate te lamuresti mai bine. Avizare/acreditare/evaluare pe CMI pt doua specialitati diferite n-o sa obtii.
Eu sunt aproximativ in aceeasi situatie (difera specialitatile) si vreau sa fac SCM. Astept insa ordinul de confirmare in specialitate caci fara asta nu pot misca nimic.
Eu sunt aproximativ in aceeasi situatie (difera specialitatile) si vreau sa fac SCM. Astept insa ordinul de confirmare in specialitate caci fara asta nu pot misca nimic.
- rezidante
- senior
sashab wrote:N-o sa mearga pe CMI. Fa SCM sau vezi cum e cu cabinetele asociate sau grupate. Cel mai bine e sa faci un drum la colegiu sau macar vezi pe site-ul lor poate te lamuresti mai bine. Avizare/acreditare/evaluare pe CMI pt doua specialitati diferite n-o sa obtii.
Tot la varianta SCM am ajuns si eu,unde din cate am inteles pot coexista mai multe specialitati raportat la nr ul asociatiilor,cum este cu partea contabila a SCM lui dpdv fiscal?
- sashab
- junior
Ca la CMI. Asta e partea buna. Ambele fiind PFA nu difera. Restul reglementarilor sunt strict interne.
- 187.92a
- addicted
dinc ate stiu nu mai poti sa fii PFA daca esti medic, s-a schimbat. adica inainte se putea acum nu te mai poti face PFA
- sashab
- junior
Cum sa nu se poata? Atat CMI cat si CMA, CMG sau SCM sunt forme de organizare fara personalitate juridica. Medicina este o profesie liberala si drept urmare poate fi exercitata un astfel de forme de organizare. Conditia era - cel putin in cazul CMI/CMA/CMG- ca persoana care infiinteaza astfel de cabinete sa fie medic, cu drept de practica medicala.
- 187.92a
- addicted
nu ma, care parte n-ai inteles-o, nu te mai poti face PFA pe medicina. merge pe IT, pe taxi, dar pe emdicina nu mai merge. lasa-ma cu ce crezi tu, asta este realitatea. am spus PFA.
adica eu stiu ca PFA nu este CMI. diefera la contabilitate etc. este posibil sa gresesq?
adica eu stiu ca PFA nu este CMI. diefera la contabilitate etc. este posibil sa gresesq?
-
- elder
acum medicii pot fi PPL ( persoana cu profesie liberala)