DETASARI

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
Aurora boreala
senior
senior

Re: DETASARI

Postby Aurora boreala » Sat Dec 12, 2009 10:46 pm

georgian wrote:Va rog sa-mi spuna si mie cineva ,cine este coordonator pe medicina interna in craiova? Multumesc anticipat!

Eu stiam ca e d-na prof Paulina Ciurea! Cel putin asa era cand mi-am dat eu licenta.
Oricum trebuie sa mergi pe clinica Medicala I si sigur vei primi informatii adecvate de la secretara :mrgreen:
Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun!

http://www.youtube.com/watch?v=a4eav7dF ... re=related

eu@55

Postby eu@55 » Mon Dec 14, 2009 6:00 pm

Salutare!!
Am si eu o intrebare: la endo pe buc conteaza in vreun fel ce coordonator aleg miercuri (in cazul in care sunt mai multi -nu stiu) pentru ca ulterior sa obtin detasare/transfer usor?? La endo sunt 3 locuri la Parhon si prind aici loc .
mersi.

alina_ok
elder
elder

Re: Anunt important! Amanare repartitie

Postby alina_ok » Wed Dec 16, 2009 12:23 pm

daca vreau detasare si am aceptul CMI unde urmeaza sa meg mai trebuie sa umblu dupa cabinete in bucuresti?
khabi kushi khabie gham...

raysa_damaris
senior
senior

Postby raysa_damaris » Wed Dec 16, 2009 1:45 pm

Alina,scuze ca intervin cu ceva off topic dar...eu mi-am luat actele de detasare si din centrul unde plec mi s-a spus ca nu trebuie sa iau repartitie fiindca oricum voi incepe in centrul celalalt...Nu am inteles prea bine...tu iti iei cabinet mf pe Bucuresti si abia apoi te detasezi in alt centru?Merci de info.
Medicina inseamna stiinta,constiinta si un strop de iubire de oameni...

alina_ok
elder
elder

Postby alina_ok » Wed Dec 16, 2009 2:20 pm

raysa_damaris wrote:Alina,scuze ca intervin cu ceva off topic dar...eu mi-am luat actele de detasare si din centrul unde plec mi s-a spus ca nu trebuie sa iau repartitie fiindca oricum voi incepe in centrul celalalt...Nu am inteles prea bine...tu iti iei cabinet mf pe Bucuresti si abia apoi te detasezi in alt centru?Merci de info.

stai, nu stiu nici eu ce trebuie. ma crezi ca ieri am umblat prin bucuresti, ca disperata, dupa coordonatorul de pe mf ca sa aflu si eu cum trebuie sa fac si tot nu stiu nimic sigur? si eu am aprobare de la CMI unde vreau sa merg si dsp-ul judetean. ma intreb si eu ce rost mai are sa iau repartitie daca tot vreau detasare si am accept din alta parte. dar nu stii la ce sa te astepti de la ”inteligentii ” astia.

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Dec 16, 2009 2:21 pm

asa este metodologia.. mai intai te incadrezi, apoi te detasezi. Trebuie sa le iasa in scripte, ca la contabilitate, numarul de rezidenti. 851 au luat Bucuresti, 851 trebuie sa vina la repartitie (minus cei de pe post..)
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

raysa_damaris
senior
senior

Postby raysa_damaris » Wed Dec 16, 2009 2:31 pm

Te incadrat m-am incadrat,am semnat contractul la spitalul platitor unde mi-am luat specialitatea ,coordonatorul mi-a semnat pt plecare si mi-a zis ca la ei nu aleg primul stagiu ca oricum nu la ei incep,apoi centrul respectiv mi-a dat actul de detasare si mi-a zis ca voi fi repartizata in centrul unde vin.In fine...vom vedea ce o fi...nu mai inteleg nimic cu atata hartogaraie...uneori am impresia ca nici cei de la DSP,spital platitor nu stiu pasii exacti sau se fac ca nu stiu...

alina_ok
elder
elder

Postby alina_ok » Wed Dec 16, 2009 2:48 pm

raysa_damaris wrote:Te incadrat m-am incadrat,am semnat contractul la spitalul platitor unde mi-am luat specialitatea ,coordonatorul mi-a semnat pt plecare si mi-a zis ca la ei nu aleg primul stagiu ca oricum nu la ei incep,apoi centrul respectiv mi-a dat actul de detasare si mi-a zis ca voi fi repartizata in centrul unde vin.In fine...vom vedea ce o fi...nu mai inteleg nimic cu atata hartogaraie...uneori am impresia ca nici cei de la DSP,spital platitor nu stiu pasii exacti sau se fac ca nu stiu...

cam asa-i. mie mi-a spus de la dsp ca nu imi trebuie acordul coordonatorului din centrul la care e arondat judetul unde vreau sa vin daca am accept de la ei si de la CMI, si la centru pe perete scrie ceva ce nu am inteles prea bine. acu ma gandesc sa merg la iasi sa imi semneze si coordonatorul de acolo desi eu vin la sv. daca e in plus e mai bun decat sa fie lipsa

rezi
junior
junior

Postby rezi » Thu Dec 17, 2009 12:57 pm

stie cineva unde trebuie trimise dosarele de detasare k din cate am auzit cnpds sa desfintat?

rezi
junior
junior

Postby rezi » Thu Dec 17, 2009 1:16 pm

stie cineva unde trebuie trimise dosarele de detasare k din cate am auzit cnpds se desfinteaza? si daca ai dosarul complet cu toate aprobarile necesare dar nu ai primit raspunsul unde te prezinti pe 4 ianuarie?

myha
junior
junior

Postby myha » Thu Dec 17, 2009 1:32 pm

spune ti mi si mie ce contine dosarul vostru pt detasare?va rog.ms si unde tb trimis daca cnpds se desfinteaza?

d3e_d3e

Postby d3e_d3e » Thu Dec 17, 2009 6:12 pm

MA POATE AJUTA CINEVA?
Sunt rezi anul 1 gineco Brasov, de loc sunt din Buc, am term fac la Buc, am casa, buletin tot ce trebuie...in Buc.
Vroaim sa obin transfer sau macar detasare din Brasov la Buc,
Am primit accord de primire de la Buc.,....dar BELEA, Coordonatorul s-a exprimat foarte plastic....DACA MOR MAINE ITI VOI DA ACCORDUL!!!
Mi se pare oarecum abuziv...mai ales ca nu doresc sa plec ca nu imi place Brasovul....am probleme acasa...mama este pensionara, bolnava cu un puhoi de diagnostice. Am inceput sa plang sa ma milogesc sa ii arat ultimul bilet de externare, talon de peinsie a mamei, cerificatul de deces al tatalui...si coordonatorul NU si NU!
Stie cineva vreo varianta sa scap de acolo? A auzit cineva vre-un caz asemanator unde coordonatorul refuza sa dea accord de plecare si a reusit sa scape?
please help...k is disperata pe 1.01 trb sa ma prezint...la Brasov!!!!!!!!!

p,s Stiu k e vina mea k am luat Brasov....dar vroiam Gineco si Buc s-a luat cu o pers in fatza....ghinion

jewelieta_iasi
senior
senior

Postby jewelieta_iasi » Thu Dec 17, 2009 6:32 pm

din cate stiu eu dc nu ai acordul de plecare dela coordonatorul din bv nu prea mai poti face nimic...
ar mai fi o varianta,sa vezi dc se poate...sa iti iei detasare pe modulul de chir gen ca si ala e un an...si sa ceri acordul de la coordonatorul rezid pe chir generala
eu am o colega care a vrut sa se detseze din bucuresti in iasi [e med int si la fel nu a vrut coord sa ii dea avizul de pelcare nici in ruptul capului...si nu a mai avut ce sa faca
bafta multa

Scufi
newbie
newbie

Postby Scufi » Thu Dec 17, 2009 9:03 pm

PLS am o mare rugaminte e vreun rezident de pediatrie dispus sa vina din alt centru universitar in Tg-ms?Eu incerc sa ma detasez din Ms pe Iasi si coord de prog mi-a spus ca singura sansa e sa gasesc alt inlocuitor in schimb.Daca e cineva dispus plss dati un semn.Ms anticipat :help:

georgian
junior
junior

Postby georgian » Fri Dec 18, 2009 9:17 am

Dar ce se intimpla fratilor anu asta?Am si eu o colega care a luat psihiatrie Timisoara..ea fiind din constanta..casatorita cu casa cu tot si coordonatoarea de psihiatrie din Timisoara nu a vrut sa-i dea detasare nici in ruptul capului..i-a zis ca daca ar veni si din partea presedintelui tot nu i-ar da...Este disperata saraca nu stie ce sa faca...In fiecare an s-au dat detasari si transferuri si acum ce i-a apucat?

alina_ok
elder
elder

Postby alina_ok » Fri Dec 18, 2009 9:24 am

am si eu o intrebare, coordonatorul de rezidentiat ramane acelasi pe tot parcursul rezului?

didiland11
senior
senior

Postby didiland11 » Fri Dec 18, 2009 11:22 am

nu neaparat. mie mi s-a schimbat inca din primul meu an de rezi. nush motivele.

Lizz22
elder
elder

Postby Lizz22 » Fri Dec 18, 2009 12:50 pm

georgian wrote:Dar ce se intimpla fratilor anu asta?Am si eu o colega care a luat psihiatrie Timisoara..ea fiind din constanta..casatorita cu casa cu tot si coordonatoarea de psihiatrie din Timisoara nu a vrut sa-i dea detasare nici in ruptul capului..i-a zis ca daca ar veni si din partea presedintelui tot nu i-ar da...Este disperata saraca nu stie ce sa faca...In fiecare an s-au dat detasari si transferuri si acum ce i-a apucat?

nu i-a apucat acum...sunt apucati demult. am 2 colege care abia,abia au reusit sa plece cu detasare dupa 7 luni de rugaminti,si care acum incearca sa si prelungeasca detasarea si abia au reusit sa ia pe 6 luni.

alina_ok
elder
elder

Postby alina_ok » Fri Dec 18, 2009 2:37 pm

inseamna ca sunt norocoasa? mie mi-a semnat si mi-a spius sa imi fac si una de transfer sa mi-o semneze ca poate vreau sa fiu mai aproape de casa. numai ca mi-e frica acum ca o sa stau muuult si bine cu dosarul ala in geanta....

Lizz22
elder
elder

Postby Lizz22 » Fri Dec 18, 2009 2:45 pm

Aurora boreala wrote:
georgian wrote:Va rog sa-mi spuna si mie cineva ,cine este coordonator pe medicina interna in craiova? Multumesc anticipat!

Eu stiam ca e d-na prof Paulina Ciurea! Cel putin asa era cand mi-am dat eu licenta.
Oricum trebuie sa mergi pe clinica Medicala I si sigur vei primi informatii adecvate de la secretara :mrgreen:

coordonatorul pe MI la craiova este dl. prof. rogoveanu (decanul fac. de medicina)

rezi
junior
junior

Postby rezi » Fri Dec 18, 2009 3:07 pm

alina_ok wrote:inseamna ca sunt norocoasa? mie mi-a semnat si mi-a spius sa imi fac si una de transfer sa mi-o semneze ca poate vreau sa fiu mai aproape de casa. numai ca mi-e frica acum ca o sa stau muuult si bine cu dosarul ala in geanta....

si eu am dosarul gata! daca nu avem unde depune dosarul unde ne prezentam pe 4 ian?

alina_ok
elder
elder

Postby alina_ok » Fri Dec 18, 2009 3:31 pm

rezi wrote:
alina_ok wrote:inseamna ca sunt norocoasa? mie mi-a semnat si mi-a spius sa imi fac si una de transfer sa mi-o semneze ca poate vreau sa fiu mai aproape de casa. numai ca mi-e frica acum ca o sa stau muuult si bine cu dosarul ala in geanta....

si eu am dosarul gata! daca nu avem unde depune dosarul unde ne prezentam pe 4 ian?

intreab-o pe tantea aia care tot comenteaza rautacios aici pe forum. daca tot a intrat macar sa se faca utila si ea cumva. eu chiar nu stiu..... nici de la minister nu m-au lamurit, cica centrul se ocupa de asta.

georgian
junior
junior

Postby georgian » Fri Dec 18, 2009 5:06 pm

Aveti si cererile de transfer semnate?

alina_ok
elder
elder

Postby alina_ok » Fri Dec 18, 2009 5:10 pm

georgian wrote:Aveti si cererile de transfer semnate?

nu am facut decat petru detasare..... trebuia?

georgian
junior
junior

Postby georgian » Fri Dec 18, 2009 6:33 pm

Ar fi fost ideal sa ne fi semnat si transferu dar din pacate nu...mie mi-au spus ca deocamdata imi dau detasarea ca in ceea ce priveste transferu nu se pot pronunta ca nu au nimic sigur venit de la minister..mentionez ca mi-am luat detasarea de pe craiova pe constanta pentru un an de zile..sa fiu acoperita..dar am foarte mari emotii .. Stie cineva cand va trebui sa avem cererea de transfer semnata?

maryyy
junior
junior

Postby maryyy » Fri Dec 18, 2009 8:33 pm

ti ai putut lua detasare pt un an chiar daca primul stagiu dureaza mai putin? de ex la mine primul stagiu dureaza 6 luni si ma gandeam sa mi iau detasare pt un an pt oricum am vreo 3 ani in total la acest stagiu....

vampyblue
senior
senior

Postby vampyblue » Fri Dec 18, 2009 10:16 pm

detasarea se ia pt fiecare stagiu in parte...daca stagiul e de un an, iei pe un an, daca e de o luna, iei de o luna...si tot asa..cel putin eu asa am inteles

georgian
junior
junior

Postby georgian » Fri Dec 18, 2009 10:20 pm

Da mi-am luat pentru un an...primele sase luni am luat de la un coordonator si pentru urmatoarele sase luni de la altul...deci pentru doua stagii...

georgian
junior
junior

Postby georgian » Fri Dec 18, 2009 10:23 pm

Semnaturile pentru transfer cam cand ar trebui sa le obtinem?

alina_ok
elder
elder

Postby alina_ok » Sat Dec 19, 2009 12:09 am

georgian wrote:Da mi-am luat pentru un an...primele sase luni am luat de la un coordonator si pentru urmatoarele sase luni de la altul...deci pentru doua stagii...

adica daca dupa mf avem bioetica si vreau detasare imi semneaza altcineva? nu acelasi coordonator care e pentru medicina de familie? ce porcarie...... mie imi semna si cererea detransfer daca voiam dar nu o aveam facuta, merg acum la repartitiile alea fenomenale si o sa iau din nou legatura cu coordonatorul si pentru cerere de transfer. dar daca ajunge bozgorul ala ministru credeti ca ne mai aproba cineva vreo detasare/ transfer? ca el nu stie vorbeste romineste si nu ne intelege.....

alina_ok
elder
elder

Postby alina_ok » Sat Dec 19, 2009 12:14 am

am o intrebare. cred ca am mai pus-o o data. deci daca suntem pe mf, si vrem detasare trebuie obligatoriu sa ne alegem si un CMI in bucuresti de la care sa mergem cu aprobare la repartitii, si dupa care sa cerem detasare si de la ala? e cam aiurea..... sau mergem direct cu cererile aprobate de la cabinetul unde vrem sa facem?

DarkComy
senior
senior

Postby DarkComy » Sat Dec 19, 2009 3:26 am

mie mi se pare logic ca inainte sa poti obtine o detasare, sa ai mai intai un loc de unde sa te detasezi. nu ? momentan nu ai de unde sa te detasezi. ai fost repartizata in centrul universitar bucuresti dar inca nu ai fost inregistrata de CNPDSB, iar pentru inregistrare iti trebui acordul unui CMIesti din bucur. cel mai bine intrebi la repartitie si roaga-te sa nu iti raspunda cu "intrebati la MS"

alina_ok
elder
elder

Postby alina_ok » Sat Dec 19, 2009 2:41 pm

DarkComy wrote:mie mi se pare logic ca inainte sa poti obtine o detasare, sa ai mai intai un loc de unde sa te detasezi. nu ? momentan nu ai de unde sa te detasezi. ai fost repartizata in centrul universitar bucuresti dar inca nu ai fost inregistrata de CNPDSB, iar pentru inregistrare iti trebui acordul unui CMIesti din bucur. cel mai bine intrebi la repartitie si roaga-te sa nu iti raspunda cu "intrebati la MS"

am unde sa ma detasez, si am si aprobare de l CMI si DSP. daca fac asta ori cedez nervos si distrug tot ce imi apare in cale, ori imi nu am incredere in rezidentiatul asta de c~~~. si nu mai fac nimic.

b3
elite
elite

Postby b3 » Sat Dec 19, 2009 5:19 pm

gandeste-te la toata treaba asta ca avand niste pasi.

1. examenul
2. repartitia din 28-29 nov pe centre
3. alegerea spitalului platitor in centrul ales
4. alegerea stagiului de baza (pt care trebuie obligatoriu acordul CMI din centrul ales)
5. cererea de detasare, cu acordul coordonatorului din centrul din care pleci (ales) si acordul coord din centrul in care te detasezi
6. acordul CMI din centrul in care te detasezi

tu n-ai rezolvat pasul 4. Noi pe imed credem ca este obligatoriu si pasul 4, in intregimea lui (si acordul CMI). Poate la CNPDS sau la MS iti vor spune ca nu e necesar, dar asta trebuie sa ii intrebi pe ei..
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

b3
elite
elite

Postby b3 » Sat Dec 19, 2009 5:27 pm

alina_ok wrote: dar daca ajunge bozgorul ala ministru credeti ca ne mai aproba cineva vreo detasare/ transfer? ca el nu stie vorbeste romineste si nu ne intelege.....

warning pt discriminare pe criterii etnice (in baza unui plangeri)

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Sat Dec 19, 2009 5:29 pm

cine a facut plangerea?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

b3
elite
elite

Postby b3 » Sat Dec 19, 2009 5:33 pm

Plangerile/reporturile sunt confidentiale. Hai sa nu stricam topicul. Fa topic la Forum feedback daca vrei sa despici firul in patru. Multumesc.

raysa_damaris
senior
senior

Postby raysa_damaris » Sat Dec 19, 2009 9:13 pm

Alina,nu e obligatoriu sa ai acordul CMI din centrul unde vii,am intrebat la DSP .Daca coordonatorul de primeste si si-a dat acordul se considera ca e ok,tu iti poti alege un CMI de pe lista de la DSP sau coordonatorul te repartizeaza la unul,oricum e in regula.Scrie clar ca daca ai acorduri de venire/plecare de la coordonatori,respectiv DSP-uri si motive pt detasare ,pt mf cel putin e suficient.Bafta si nu te stresa.

alina_ok
elder
elder

Postby alina_ok » Sun Dec 20, 2009 12:02 am

raysa_damaris wrote:Alina,nu e obligatoriu sa ai acordul CMI din centrul unde vii,am intrebat la DSP .Daca coordonatorul de primeste si si-a dat acordul se considera ca e ok,tu iti poti alege un CMI de pe lista de la DSP sau coordonatorul te repartizeaza la unul,oricum e in regula.Scrie clar ca daca ai acorduri de venire/plecare de la coordonatori,respectiv DSP-uri si motive pt detasare ,pt mf cel putin e suficient.Bafta si nu te stresa.

thx. asa mi-a spus si mie coordonatorul de la bucuresti, dar a spus sa intreab si la CNPDS si acolo se stie cam ce raspunsuri s-au obtinut in ultima vreme.
b3 imi cer scuze dar eu sunt rasista convinsa. recunosc. asta e. s-ar putea sa am de suferit sau poate nu...... nu pot sa sufar mai multe categorii etnice. doar ca imi lipsesc gandurile criminale, incerc sa ii evit atata tot.

alina_ok
elder
elder

Postby alina_ok » Sun Dec 20, 2009 11:22 pm

b3 wrote:gandeste-te la toata treaba asta ca avand niste pasi.

1. examenul
2. repartitia din 28-29 nov pe centre
3. alegerea spitalului platitor in centrul ales
4. alegerea stagiului de baza (pt care trebuie obligatoriu acordul CMI din centrul ales)
5. cererea de detasare, cu acordul coordonatorului din centrul din care pleci (ales) si acordul coord din centrul in care te detasezi
6. acordul CMI din centrul in care te detasezi

tu n-ai rezolvat pasul 4. Noi pe imed credem ca este obligatoriu si pasul 4, in intregimea lui (si acordul CMI). Poate la CNPDS sau la MS iti vor spune ca nu e necesar, dar asta trebuie sa ii intrebi pe ei..

am studiat toate criteriile si nu spune nicaieri ca imi trebuie si avizul unui CMI din centrul de pregatire. in plus e o prostie, ne trimite sa aducem cerere semnata ca ne primeste la un anumit cabinet si dupa care sa aducem alta hartoaga ca ne lasa sa plecam, dar de ce atata hartogaraie? chiar e necesar?

Return to “Viata in spital”