MumaPadurii wrote:bondym wrote:Si mie mi-ar fi rusine cu 460 sa cer MF, dar e incorect ca in alti ani au luat MF cu un punctaj mai mic chiar. De ce anul asta concurentii trebuie sa stea acasa?
Nu mi se pare incorect. Poate isi fac si astia planul in functie de cat de mare e nevoia de MF-isti. Poate anul asta nu mai e asa mare nevoia. Ma gandesc ca si-or fi facut niste calcule. Indiferent de motive (si daca acestea exista sau nu) e dreptul lor sa ofere cate locuri vor. E stupid sa-i dai in judecata pentru ca nu-ti ofera o specialitate.
Voi plecati de la premisa gresita ca statul e obligat sa va asigure loc de munca daca ati trecut examenul. Ei bine, locurile de munca exista in momentul in care e nevoie de ele.
Si alta premisa gresita de la care plecati e ca numarul de locuri scoase la concurs ar trebui sa fie egal de la un an la altul, ceea ce nu e adevarat.
Daca intr-un an nu se mai scot posturi pe chirurgie cardiovasculara, nu-i vad pe doritorii acestei specialitati sa dea statul in judecata ca sa le dea locuri. La fel si acum, faptul ca anul asta sunt mai putine locuri de MF si nu se mai da "la gramada" nu e un motiv pentru a da statul in judecata.
Deci daca e nevoie de MF isti atunci nu mai e o problema punctajul, nu mai e o rusine sa bagi rezidenti cu 400 de puncte sa faca MF, sunt la fel de bunci si ca cei care au luat MF cu 600 de puncte sa zicem? Deficit de medici in tara este , nu asta e problema.Ai dreptate e dreptul lor sa scoata cate posturi vor dar e si dreptul meu sa cer sa fiu respectat.Am promovat acest examen in consecinta nu e problema mea daca ei nu s-au gandit ce vor face cu cei care nu mai prind post.Au facut legea pe fuga, pe genunchi iar acum ar trebui sa-i inteleg eu?
NU se pleaca de la niciuna din premisele de mai sus.Se pleaca de la lege care e incompleta.
Oricum raman uimit cata rautate vad la unii colegi.

si spor la invatat!!!