Admitere 2010
-
- newbie
Re: Admitere 2010
hmm, nu cred ca se scrie cu cratima.
l.e. Se scrie impreunat atunci cand are valoare de verb auxiliar si intra in alcatuirea timpului verbal perfect compus(Ati scris frumos).Cu cratima se scrie atunci cand dupa acest cuvant urmeaza un verb la modul infinitiv,iar ce urmeaza dupa cratima(in aceasta situatie "ti" este pronume reflexiv).Si ca exemplu cu "a-ti" : A-ti insusi un lucru ce nu-tu apartine inseamna furt.
l.e. Se scrie impreunat atunci cand are valoare de verb auxiliar si intra in alcatuirea timpului verbal perfect compus(Ati scris frumos).Cu cratima se scrie atunci cand dupa acest cuvant urmeaza un verb la modul infinitiv,iar ce urmeaza dupa cratima(in aceasta situatie "ti" este pronume reflexiv).Si ca exemplu cu "a-ti" : A-ti insusi un lucru ce nu-tu apartine inseamna furt.
- Calico
- addicted
Im wrote:ati da seama???
enjustice wrote:hmm, nu cred ca se scrie cu cratima
[... bla, bla, bla (o gramada de teorie din care se vede clar ca n-a inteles nimic]
Si ca exemplu cu "a-ti" : A-ti insusi un lucru ce nu-tu apartine inseamna furt.
Si alt exemplu: "a-ti da seama ca ai gresit e o dovada de inteligenta."
Misto lectia de gramatica. Acum explica-ne te rog cum vine treaba cu "ar trebuii" si "ar putea devenii"
- Im
- elite
-
- newbie
In cazul scris de mine sunt corecte ambele forme, de aceea am scris si "teoria" aia.Im, ai habar ce inseamna sa fii analfabet ? Nu ma face te rog sa incep sa caut posturi facute de tine pe forumul asta.
- Calico
- addicted
enjustice wrote:In cazul scris de mine sunt corecte ambele forme, de aceea am scris si "teoria" aia.

In cazul scris de tine nu e corecta decat o singura forma. Cealalta.
Ai nevoie sa ti se explice si de ce? Sau te porti si tu ca un om normal: recunosti ca ai gresit si incepi sa ne injuri ca ne luam de greseli gramaticale in loc sa apreciem IDEEA.
- Im
- elite
Stai asa ca acum o sa ia toate posturile noastre si cu vestita-i expertiza gramaticala va deduce ca-s toate pline de greseli.
Eu nu cred ca se va opri aici, micutza noastra are show-ul în sânge.
De altfel ar fi si pacat sa se opreasca, specimene din astea care provoaca atâta haz sunt rare.
Eu nu cred ca se va opri aici, micutza noastra are show-ul în sânge.
De altfel ar fi si pacat sa se opreasca, specimene din astea care provoaca atâta haz sunt rare.
Singura durere suportabilă e durerea altora.
-
- newbie
ok, am gresit.Fericiti ?
Apropo, de unde a-ti dedus ca sunt fata ?
Si Im poti sa vorbesti frumos, nu cred ca te-am jignit in vreun fel si numai provocati prin limbaj sperand ca iese cearta or smtg.

Si Im poti sa vorbesti frumos, nu cred ca te-am jignit in vreun fel si numai provocati prin limbaj sperand ca iese cearta or smtg.
- Virgin.Black
- junior
enjustice wrote:
macar e bine ca ai simtul umorului

You know, we're living in a SOCIETY!!!
- Miss McPanicked
- senior
auleo...viitori imedisti in adevaratul sens al cuvantului. ce in forma sunt unii.
If I got smart with you how would you know?
- Chingachgook
- addicted
asa eram toti la inceput.
eu am invatat sa scriu dupe primele 2-3000 de posturi
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
-
- elite
kooksee wrote:asa eram toti la inceput.
sa stii ca aici ai dreptate.
eu am invatat sa scriu pe imed.
aici am facut prima data bastonasele. si am avut neste profesori foarte ageri.
- b3
- elite
Im, MumaPadurii, kooksee, vlad, holliday, sunteti toti offtopic, ati umplut 2 pagini degeaba. Mutati-va pe topicul de gramatica ( parca exista asa ceva). Daca mai vad posturi offtopic le sterg direct, imi ia prea mult timp sa le mut.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
- b3
- elite
Eu daca as fi acum a 12a m-as gandi serios sa ma duc prin Europa sa fac facultatea de medicina. "Pe vremea mea" era mai greu, nu eram in UE, taxele de scolarizare erau mai mari, nu puteai sa lucrezi in tara respectiva ca n-aveai permis de munca etc. .
Elvetia ar fi o idee, din ce-am vazut aici: http://www.remede.org/documents/article554.html
Dar mai verificati informatiile de acolo, poate nu e chiar 700 euro/an, poate au diverse conditii etc.
Elvetia ar fi o idee, din ce-am vazut aici: http://www.remede.org/documents/article554.html
Dar mai verificati informatiile de acolo, poate nu e chiar 700 euro/an, poate au diverse conditii etc.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
- Guermantes
- newbie
M-am gandit la asta anul trecut. Acum sunt a 12a. M-am interesat de multe facultati din Marea Britanie, si mi-am dat seama ca as face fata examenelor de admitere (chiar am cumparat carti si m-am testat), dar nimeni din jur nu parea sa aiba vreo intentie sa ma sustina, 'e mai comod sa raman in tara'... Dar as vrea sa mai incerc. (Poate imi raspund la tel cei de la British Council.)
E o idee foarte buna pt cei care isi doresc ceva mai mult decat are de oferit sistemul nostru. De exemplu in cercetare, care ma intereseaza, lucrurile nu arata prea bine in comparatie cu alte tari. In Romania, ideile se risipesc mult mai usor decat in alte locuri... Si nu avem tehnica necesara pt a duce stiinta one step further... Desi oameni de valoare exista. Ii gonim sau strivim cat mai repede posibil.
Cine vrea si are posibilitatea sa studieze in afara, go for it!

E o idee foarte buna pt cei care isi doresc ceva mai mult decat are de oferit sistemul nostru. De exemplu in cercetare, care ma intereseaza, lucrurile nu arata prea bine in comparatie cu alte tari. In Romania, ideile se risipesc mult mai usor decat in alte locuri... Si nu avem tehnica necesara pt a duce stiinta one step further... Desi oameni de valoare exista. Ii gonim sau strivim cat mai repede posibil.
Cine vrea si are posibilitatea sa studieze in afara, go for it!
Long live Science, for it allows us to transform almost anything human into equations. We're still working on the 'almost'.
- b3
- elite
Anglia s-ar putea sa aiba taxe de scolarizare foarte mari. Sigur, daca te pot sustine financiar ai tai e alta poveste. Nu stiu daca se da study loan pt non-british students.
-
- elite
b3 wrote:Eu daca as fi acum a 12a m-as gandi serios sa ma duc prin Europa sa fac facultatea de medicina. "Pe vremea mea" era mai greu, nu eram in UE, taxele de scolarizare erau mai mari, nu puteai sa lucrezi in tara respectiva ca n-aveai permis de munca etc. .
singura problema cu Elvetia e ca sunt selectivi si nu 'recunosc' Romania ca fiind membra a UE.
si daca nu ai permis de sejour nu te accepta in Elvetia ca student.
dar trebuie incercat, si mie mi-a luat ceva timp pana am rezolvat cu actele.
birocratia in Elvetia e mai mare ca in Romania, numai ca aici lumea vorbeste mai politicos.
- Guermantes
- newbie
In fine... tot in Bucuresti o sa fac facultatea... Pastrati-mi un loc pana-n octombrie...
Long live Science, for it allows us to transform almost anything human into equations. We're still working on the 'almost'.
-
- senior
guermantes, poti pleca in orice moment, daca ai si posibilitati, bineinteles. poate gasesti un program de schimb de studenti ca sa-ti faci intrarea mai usor
in alta ordine de idei, elvetia nu recunoaste romania ca stat UE?! de parca helvetii ar fi in UE. weird stuff
insa taxa de 700euroi/an n-ar fi mare deloc. e mai mare in romania. (dreept e ca n-am avut rabdare sa citesc din linkul ala si scriu din ce mi se pare ca ati zis voi)
mneheheh! si ma refer doar la constatare
in alta ordine de idei, elvetia nu recunoaste romania ca stat UE?! de parca helvetii ar fi in UE. weird stuff
insa taxa de 700euroi/an n-ar fi mare deloc. e mai mare in romania. (dreept e ca n-am avut rabdare sa citesc din linkul ala si scriu din ce mi se pare ca ati zis voi)
enjustice wrote:Apropo, de unde a-ti dedus ca sunt fata ?

when the goin' get's tough, the tough get's goin'!
- Guermantes
- newbie
O sa incerc asta dupa ce intru. In legatura cu facultatea, ma intereseaza daca avem voie sa bem cafea in biblioteca, unde putem fuma in pauze si daca scaunele sunt confortabile. Cu restul cred ca ma descurc.
-
- newbie
folositorul wrote:guermantes, poti pleca in orice moment, daca ai si posibilitati, bineinteles. poate gasesti un program de schimb de studenti ca sa-ti faci intrarea mai usor
insa taxa de 700euroi/an n-ar fi mare deloc. e mai mare in romania. (dreept e ca n-am avut rabdare sa citesc din linkul ala si scriu din ce mi se pare ca ati zis voi)enjustice wrote:Apropo, de unde a-ti dedus ca sunt fata ?
buna.imi poate imprumuta cineva cartile de teste biologie si fizica admitere 2009 sa le trag la xerox. ofer 15 lei pentru imprumut o carte si 30 de lei daca le aveti pe amandoua. contact:luizavarzaru@gmail.com. Merci.
-
- newbie
Re: examen admitere Carol Davila
Sz11 wrote:manualele + culegerile de intrebari UMF.. (am eu biologia 2009 daca o vrei. e nou-nouta)
daca e biologia teste, o vreau eu.

-
- newbie
Kamy wrote:am citit ce ati postat pe aici si statem si ma gandeam... cat de mult m'am spetit sa invat pt bac si de ce? doar sa ma aleg cu o nota mare care la admitere nu ma ajuta nici macar cu 10% ?
sfatul meu este sa va apucati inca de acum din septembrie pentru a invata pentru admitere si asta pentru a fi mai lejer si ca infromatia sa aibe timp sa se sedimenteze altfel veti avea surprize de genu: invatat tot in ultimele 2 luni inainte de admitere si cand va treziti la examen cu foile in fata incercati din rasputeri sa va aduceti aminte lectia X unde spunea ca glanda Y stimuleaza sau inhiba secretia unui organ or something like that, am dat un exemplu.mie personal mi'au dat batai mari de cap glandele.
la bio nu este extraordinar de greu mai ales daca ati avut profil chimie-bio , nici la chimei nu ar fi insa sunt unele lucruri care la clasa nu se aprofundeaza de aceea ar fi indicat sa facei 2 ore pe saptamana d epregatire la chimie.
in rest trebuie doar sa va doriti si sa fiti responsabili. mult succes!
ps. daca e cineva din bucuresti sau constanta sa imi lase un mesaj privat daca vrea sa ma intrebe mai multe si ii pot ajuta cu manualele, culegerile de bio, chimie plus materialele pe care mi le'am facut singura ca sa inteleg lectiile
Buna.Mai ai culegeerea de bio, as vrea s-o cumpar. merci.
-
- newbie
[quote="pensionaru"]:P Pana voi ajunge eu rezident...in 7 ani..poate va fi si medicina pe locul pe care il merita! Daca nu...am varianta plecarii in afara....dar eu cred ca pana atunci se va putea trai mult mai bine din medicina...am citit si am impresia ca e in crestere sistemul din 2003 chiar dak e in bataie de joc dar a crescut...asa ca sa speram ca salariile vor creste! Poate chiar mult mai devreme daca ar fi votata legea su 2200 am auzit mai peste tot

- b3
- elite
Guermantes wrote:O sa incerc asta dupa ce intru. In legatura cu facultatea, ma intereseaza daca avem voie sa bem cafea in biblioteca, unde putem fuma in pauze si daca scaunele sunt confortabile. Cu restul cred ca ma descurc.
Funny

- Calico
- addicted
luizadream wrote: iti pot da exemplu pe o prietena care a venit la 30 de ani in Buc si a facut Dreptul si acum are un super post, foarte bine platit
In ce spital?
- Guermantes
- newbie
b3 wrote:Guermantes wrote:O sa incerc asta dupa ce intru. In legatura cu facultatea, ma intereseaza daca avem voie sa bem cafea in biblioteca, unde putem fuma in pauze si daca scaunele sunt confortabile. Cu restul cred ca ma descurc.
FunnyTeoretic n-ai voie sa bei/mananci/vb tel in biblioteca. Teoretic fumat doar afara, in curte. Practic o sa vezi tu. Scaunele parca sunt confortabile, da.
Imi place distinctia facuta intre aspectul teoretic si cel practic...

- b3
- elite
Flexibilitatea tine de bunul simt al fiecaruia.
-
- newbie
MumaPadurii wrote:luizadream wrote: iti pot da exemplu pe o prietena care a venit la 30 de ani in Buc si a facut Dreptul si acum are un super post, foarte bine platit
In ce spital?

- Chingachgook
- addicted
da
dreptul dureaza 3 ani, medicina 9-11.
dreptul dureaza 3 ani, medicina 9-11.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
-
- newbie
Am facut rost de cartea de bio. Daca se ofera cineva sa-mi imprumute cartea de teste admitere fizica 2009 pentru xerox, ofer 15RON. 

- Guermantes
- newbie
E in regula atunci. N-aveam de gand sa abuzez.
- Velvet Underground
- senior
Are cineva cele 2 carti de chimie pentru admitere Medicina si nu ii mai trebuiesc?
Am inteles ca sunt aceleasi ca anul trecut.
Am inteles ca sunt aceleasi ca anul trecut.
-
- newbie
Am rezolvat problema cu cartile. Spor la invatat.

-
Salut...
Eu am domiciliu stabil in strainatate. Intrebarea mea este, in caz ca ma intorc in tara, depun cerere si ma repatriez, pot da examnul si in caz ca il iau sa intru la buget, la Davila, normal??
M-as bucura daca mi-ar putea cineva raspunde pentru ca pe net nu am prea gasit multe in legatura cu persoane care sunt interesate sa se repatrieze si sa intre la fara taxa.
Mersi mult.
Eu am domiciliu stabil in strainatate. Intrebarea mea este, in caz ca ma intorc in tara, depun cerere si ma repatriez, pot da examnul si in caz ca il iau sa intru la buget, la Davila, normal??
M-as bucura daca mi-ar putea cineva raspunde pentru ca pe net nu am prea gasit multe in legatura cu persoane care sunt interesate sa se repatrieze si sa intre la fara taxa.
Mersi mult.
- j1mmy
- junior
pt Guermantes:
pai tocmai asta era placerea salii de lectura, ca puteai frumos sa bei o cafea in timp ce citeai cate ceva cand mai aveai spatii libere intre lp-uri in primii 2 ani mai ales, ca din anul 3 scade contactul cu facultatea
pai tocmai asta era placerea salii de lectura, ca puteai frumos sa bei o cafea in timp ce citeai cate ceva cand mai aveai spatii libere intre lp-uri in primii 2 ani mai ales, ca din anul 3 scade contactul cu facultatea