Cazare pentru cei din afara Bucurestiului

de dat il dam, dar il mai terminam ?
Juvara

Cazare pentru cei din afara Bucurestiului

Postby Juvara » Sun Oct 11, 2009 7:11 pm

Rog pe colegii din Bucuresti sa ne ajute pe cei care venim de la facultati din provincie, cu o serie de informatii legat de cazarea pe perioada examenului.

Locurile unde se da examenul sunt indepartate unele de altele? Cam ce hoteluri ar fi cele mai indicate pentru a evita plimbarile lungi in dimineata examenului pana acolo? Sunt sigur ca aceste informatii vor ajuta pe multi pentru a se orienta. Multumim.

cog1983
elder
elder

Re: Cazare pentru cei din afara Bucurestiului

Postby cog1983 » Mon Oct 12, 2009 1:11 pm

Juvara wrote:Rog pe colegii din Bucuresti sa ne ajute pe cei care venim de la facultati din provincie, cu o serie de informatii legat de cazarea pe perioada examenului.

Locurile unde se da examenul sunt indepartate unele de altele? Cam ce hoteluri ar fi cele mai indicate pentru a evita plimbarile lungi in dimineata examenului pana acolo? Sunt sigur ca aceste informatii vor ajuta pe multi pentru a se orienta. Multumim.

Eu nu sunt din Bucuresti, dar pot sa va spun cum am facut anul trecut: ne-am luat impreuna cu o colega un apartament in regim hotelier in centrul Bucurestiului (gard in gard cu Cismigiul) si de acolo am putut ajunge oriunde in dimineata examenului (cu taxiul... nu va complicati cun metroi, autobuse sau alte mijloace de transport in comun). Am iesit si mai ieftin si a fost si mult mai comod decat intr-o camera de hotel.
Simtul umorului e o dovada de inteligenta

invatacel
junior
junior

Postby invatacel » Mon Oct 12, 2009 7:25 pm

cog1983 wrote:
Juvara wrote:Rog pe colegii din Bucuresti sa ne ajute pe cei care venim de la facultati din provincie, cu o serie de informatii legat de cazarea pe perioada examenului.

Eu nu sunt din Bucuresti, dar pot sa va spun cum am facut anul trecut: ne-am luat impreuna cu o colega un apartament in regim hotelier in centrul Bucurestiului (gard in gard cu Cismigiul) si de acolo am putut ajunge oriunde in dimineata examenului (cu taxiul... nu va complicati cun metroi, autobuse sau alte mijloace de transport in comun). Am iesit si mai ieftin si a fost si mult mai comod decat intr-o camera de hotel.

avantajul la hotel e ca ai un mic dejun inclus in tarif, chiar daca duminica dimineata inainte de ex. nu apuci sa il mananci, dar adoua zi (presupunand ca nu pleci acasa chiar in ziua examenului ca e super obositor) ai ce manca, pt a nu mai umbla pe drumuri....deci, un hotel cat mai in centrul Capitalei e o idee buna, ca de acolo cu taxiul ajungi unde e sala

Velvet Underground
senior
senior

Postby Velvet Underground » Mon Oct 12, 2009 8:05 pm

Apropo de locuri de sustinut examenul, anul asta se da numai in cele ce apartin de UMF sau se dai si prin alte amplasari, gen Politehnica, Drept, etc ?

Juvara

Postby Juvara » Mon Oct 12, 2009 10:09 pm

Multumesc pentru raspunsuri. Va rog sa imi sugerati cateva hoteluri care intra in descrierile facute de voi.

De asemenea, daca puteti, va rog sa imi spuneti si niste adrese, sau macar strazile pe care se afla centrele clasice de examen ca sa le pot cauta pe yahoo maps si sa imi fac o idee despre distanta care trebuie parcursa de la hotel pana la o anumita amplasare.

Multumesc din nou.

vampyblue
senior
senior

Postby vampyblue » Mon Oct 12, 2009 10:10 pm

tare bine de aia care pot manca dim la 6 inainte de ex... :?
cum e cu apartamentele astea in regim hotelier?de unde se pot culege?exista si mai mari, gen 3 camere? e sigura rezervarea sau te poti trezi pe drumuri sambata seara? preturi ceva? la hoteluri in centrul capitalei de *** am gasit cam cu 55-60 euro/cam/noapte...

gaurav_singh_md
elder
elder

Postby gaurav_singh_md » Mon Oct 12, 2009 10:19 pm

vampyblue wrote:tare bine de aia care pot manca dim la 6 inainte de ex... :?
cum e cu apartamentele astea in regim hotelier?de unde se pot culege?exista si mai mari, gen 3 camere? e sigura rezervarea sau te poti trezi pe drumuri sambata seara? preturi ceva? la hoteluri in centrul capitalei de *** am gasit cam cu 55-60 euro/cam/noapte...

google.....sunt hoteluri si mai ieftine (single 30-50 euro, double 45-65 euro, cu optiune de al 3lea pat cu 10-20 euro in plus)....apt in unirii, cismigiu, romana (25-60 euro 1-3 camere)
prefer hotel ptr. ca este mai igenic (fresh towels/sheets etc.) si mic dejun (daca nu mananc inainte de examen lesin de la stress si hipoglicemia) ..... anul trecut am stat la moxa (4 stele, 120 euro/2 noptii, camera dubla)....anul asta caut ceva mai ieftin.

vampyblue
senior
senior

Postby vampyblue » Mon Oct 12, 2009 10:23 pm

si eu as prefera hotel, dar ne adunam mai multi in mirificul bucuresti si restul au votat ap... :roll:
cat de rau poate fi? lenjeria de pat si prosopelul la pachet :mrgreen: sa fei salteaua buna de somn si gata...

dr_agc
junior
junior

Postby dr_agc » Mon Oct 12, 2009 10:41 pm

vampyblue wrote:si eu as prefera hotel, dar ne adunam mai multi in mirificul bucuresti si restul au votat ap... :roll:
cat de rau poate fi? lenjeria de pat si prosopelul la pachet :mrgreen: sa fei salteaua buna de somn si gata...

eu am rezervat un apartament ,e mai bine,e mai liniste si e mai curat,fata de hotelurile din Romania,unde te jegmanesc si iti mai si dispar lucruri din camera de hotel.

invatacel
junior
junior

Postby invatacel » Mon Oct 12, 2009 11:53 pm

sunt hoteluri ieftine si in centrul buc....hotel triumf, 3 stele, single= 133 Ron/noapte cu mic dejun inclus....zzona linistita, aproape de parcul Kiseleff, usor de nimerit de la gara de nord, o statie de metrou pina la Victoriei...probabil pt asta voi opta....

cat despre mic dejun , daca nu mananc 2 felii de piine cu ceva acolo...cat sa am demarajul bun de dimineata...pina la 10 cand incepe ex. scade de tot glicemia...plus stressul....

gaurav_singh_md
elder
elder

Postby gaurav_singh_md » Tue Oct 13, 2009 12:26 am

invatacel wrote:sunt hoteluri ieftine si in centrul buc....hotel triumf, 3 stele, single= 133 Ron/noapte cu mic dejun inclus....zzona linistita, aproape de parcul Kiseleff, usor de nimerit de la gara de nord, o statie de metrou pina la Victoriei...probabil pt asta voi opta....

cat despre mic dejun , daca nu mananc 2 felii de piine cu ceva acolo...cat sa am demarajul bun de dimineata...pina la 10 cand incepe ex. scade de tot glicemia...plus stressul....

arata un pic retro (read old and dirty)....ai mai fost acolo?

invatacel
junior
junior

Postby invatacel » Tue Oct 13, 2009 12:42 am

gaurav_singh_md wrote:
invatacel wrote:sunt hoteluri ieftine si in centrul buc....hotel triumf, 3 stele, single= 133 Ron/noapte cu mic dejun inclus....zzona linistita, aproape de parcul Kiseleff, usor de nimerit de la gara de nord, o statie de metrou pina la Victoriei...probabil pt asta voi opta....

arata un pic retro (read old and dirty)....ai mai fost acolo?

retro pe dinafara sua pe dinauntru? ca pe dinafara si hotelurile Caraiman si Palace din Sinaia de ex, arata retro dar camerele sunt ok si curate si prosoape curate

dr_agc
junior
junior

Postby dr_agc » Tue Oct 13, 2009 10:50 am

ne puteti recomanda ceva firme de taxi,care sa fie serioase la onorarea comenzii si care sa nu aiba politica -voi sunteti provinciali va aratam voua tot bucurestiul si va umflam nota.va multumesc.(nu vreau sa fiu acuzat ca fac reclama-puteti pune doar nr de telefon)

Doktorita
senior
senior

Postby Doktorita » Tue Oct 13, 2009 11:14 am

dr_agc wrote:ne puteti recomanda ceva firme de taxi,care sa fie serioase la onorarea comenzii si care sa nu aiba politica -voi sunteti provinciali va aratam voua tot bucurestiul si va umflam nota.va multumesc.(nu vreau sa fiu acuzat ca fac reclama-puteti pune doar nr de telefon)

Sfatul meu: Comanda telefonica la una din firmele cunoscute ( eventual search pe google "firme taxi Bucuresti", ca sa nu fac reclama). Nu luati taxi de la intersectie fara comanda ca sa nu aveti surprize, mai ales pt cine nu cunoaste firmele. Prin comanda sunt seriosi toti, ramane doar sa stiti dinainte tariful pentru ca difera cam mult.

Juvara

Postby Juvara » Tue Oct 13, 2009 11:58 am

Salut!

Va invit sa nu ne deplasam prea mult de la subiectul topicului. Sunt de parere ca 10-20 lei in plus la taxi nu constituie nimanui o povara financiara; de asemenea nu cred exista vreun hotel pe lume care sa nu schimbe prosoapele intre oaspeti.

Prin urmare, va rog sa discutam despre locuri de cazare din perspectiva distantei pana la locurile unde are loc concursul.

Va multumesc.

ndsimona
elder
elder

Postby ndsimona » Tue Oct 13, 2009 12:45 pm

in nici un caz nu luati taxi de ocazie!!
" Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii; inchide cartea ca sa gandesti tu insuti." Heyde

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Oct 14, 2009 11:47 pm

Firme serioase de taxi: Speed Taxi http://www.speedtaxi.ro/ , Cobalcescu http://www.autocobalcescu.ro/taxi 1.6 ron/km

Hotel:
Ibis Gara de Nord - http://www.ibishotel.com/gb/hotel-3302- ... ndex.shtml
Ibis Palatul Parlamentului - http://www.ibishotel.com/gb/hotel-5938- ... ndex.shtml
pret normal 45 euro/noapte, acum vad si oferta -20% pt 2 nopti 36 euro/noapte

Hello Hotels - sunt doua, unul la Gara de Nord lipit de Ibis, unul pe Calea Victoriei, fostul hotel Continental - hmm vad ca asta de pe calea victoriei nu apare pe site, poate nu s-a deschis inca :-?
http://www.hellohotels.ro/SPECIAL-OFFER ... es_details
oferta speciala pana in decembrie 31 euro/noapte
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

gaurav_singh_md
elder
elder

Postby gaurav_singh_md » Thu Oct 15, 2009 3:37 am

in hello hotels the WC and shower r inside the room (seperated by a c-thru plastic enclosure)....they r ok if u r with u'r spouse/GF/BF. can't see myself taking a dump with my friend watching :lol:
but the hotel is cheap and clean.

gaurav_singh_md
elder
elder

Postby gaurav_singh_md » Thu Oct 15, 2009 11:34 am

@b3 multumesc pentru informatii.

b3
elite
elite

Postby b3 » Thu Oct 15, 2009 11:53 am

la stresul dinainte de rezi cred ca mai conteaza ? :D plus ca in multe hoteluri romanesti sunt usa si peretele asa subtiri la baie incat auzi totul :p

later edit: acum am vazut cum e usa de la dush :D iese un pic din camera unul cand face celalalt dush, daca e deranjant. La cat de frumos arata camera, vizavi de gara de nord, aproape de centru, 31 euro, mi se pare super ok. ar trebui sa le cer taxa de publicitate :D
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.

dr_agc
junior
junior

Postby dr_agc » Thu Oct 15, 2009 1:23 pm

b3 wrote:la stresul dinainte de rezi cred ca mai conteaza ? :D plus ca in multe hoteluri romanesti sunt usa si peretele asa subtiri la baie incat auzi totul :p

later edit: acum am vazut cum e usa de la dush :D iese un pic din camera unul cand face celalalt dush, daca e deranjant. La cat de frumos arata camera, vizavi de gara de nord, aproape de centru, 31 euro, mi se pare super ok. ar trebui sa le cer taxa de publicitate :D

si eu care credeam ca tu esti marele bastan al hotelului si al firmelor de taxi,atunci poti sa le ceri taxa de publicitate :peace:

b3
elite
elite

Postby b3 » Thu Oct 15, 2009 7:04 pm

dap, m-ai prins, mare proprietar de hotel si firme de taxi, medicina e doar hobby :P v-am facut si schema cu gara de nord si imprejurimi pt cine n-a mai fost :P punctele roz si bleu sunt oameni :lol:

Image

swiss
elite
elite

Postby swiss » Thu Oct 15, 2009 8:10 pm

b3 wrote:dap, m-ai prins, mare proprietar de hotel si firme de taxi, medicina e doar hobby :P v-am facut si schema cu gara de nord si imprejurimi pt cine n-a mai fost :P punctele roz si bleu sunt oameni :lol:

Image

don't tell me ca tu ai stat sa desenezi schema aia :)
de fapt...2 variante:

1.ori te-a plictisit rau invatatul pentru rezidentiat si ai ganduri de plecare.
2.ai furat schita din dosarul secret al Melaniei.

dr_agc
junior
junior

Postby dr_agc » Thu Oct 15, 2009 8:49 pm

[quote="b3"]dap, m-ai prins, mare proprietar de hotel si firme de taxi, medicina e doar hobby :P v-am facut si schema cu gara de nord si imprejurimi pt cine n-a mai fost :P punctele roz si bleu sunt oameni :lol:

felicitari pentru schema cu gara de nord.
te rog faci o schema si cu aeroportul otopeni.sunt uni care o sa ajunga cu avionul in bucuresti :peace:

swiss
elite
elite

Postby swiss » Thu Oct 15, 2009 8:53 pm

dr_agc wrote: te rog faci o schema si cu aeroportul otopeni.sunt uni care o sa ajunga cu avionul in bucuresti :peace:

recomand instruirea asistentelor de zbor in predarea corecte a limbii romane pe timpul zborului.

dr_agc
junior
junior

Postby dr_agc » Thu Oct 15, 2009 9:19 pm

holliday wrote:
dr_agc wrote: te rog faci o schema si cu aeroportul otopeni.sunt uni care o sa ajunga cu avionul in bucuresti :peace:

recomand instruirea asistentelor de zbor in predarea corecte a limbii romane pe timpul zborului.

recunosc ca am scris gresit.IMI CER IERTARE, si sper sa nu se mai intample.
XXbuzzsaw.gif

swiss
elite
elite

Postby swiss » Thu Oct 15, 2009 9:45 pm

dr_agc wrote:
holliday wrote:

recunosc ca am scris gresit.IMI CER IERTARE, si sper sa nu se mai intample.
XXbuzzsaw.gif

e ok, eu glumeam, insa altii o zic in serios.
ce conteaza cum scrii in limba romana, atata timp cat ai in gand sa parasesti tara.
sau atata timp cat esti fericit, sanatos si multumit de tine insuti?

b3
elite
elite

Postby b3 » Thu Oct 15, 2009 10:03 pm

funny :) aeroportul otopeni e bine gandit, nu prea ai cum sa iesi aiurea din el, si cica nici nu-i mai lasa pe taximetristi in parcare, iar din baneasa nici nu-ti dai seama cand ai iesit, e autogara mai mult :D gara de nord este... speciala... :)

recunosc, m-am plictisit, capitolul de arsuri este de vina :D dar din pacate am terminat schema in vreo 15 min si m-a plictisit si ea, de aia am populat doar interiorul garii :p

swiss
elite
elite

Postby swiss » Thu Oct 15, 2009 10:54 pm

b3 wrote:funny :) aeroportul otopeni e bine gandit, nu prea ai cum sa iesi aiurea din el, si cica nici nu-i mai lasa pe taximetristi in parcare, iar din baneasa nici nu-ti dai seama cand ai iesit, e autogara mai mult :D gara de nord este... speciala... :)

recunosc, m-am plictisit, capitolul de arsuri este de vina :D dar din pacate am terminat schema in vreo 15 min si m-a plictisit si ea, de aia am populat doar interiorul garii :p

aha, sa inteleg ca punctul ala blond cu freza nu esti dumneata :)

succes la rezidentiat!

vampyblue
senior
senior

Postby vampyblue » Sun Oct 18, 2009 12:05 am

a si eu o mica intrebare...in pozele de pe site-ul hotelurilor hello...eu nu vad...si anume...vasul de toaleta...adik...vad doar chiuveta si..chestia aia care pare a fii cabina de dus..sau acolo in cabina aia se face..orice?
sau pishu la comun in capatul holului?! :oops:

gaurav_singh_md
elder
elder

Postby gaurav_singh_md » Sun Oct 18, 2009 12:19 am

vampyblue wrote:a si eu o mica intrebare...in pozele de pe site-ul hotelurilor hello...eu nu vad...si anume...vasul de toaleta...adik...vad doar chiuveta si..chestia aia care pare a fii cabina de dus..sau acolo in cabina aia se face..orice?
sau pishu la comun in capatul holului?! :oops:

de ce nu d-ai un telefon si intrebi?

claudya
senior
senior

Postby claudya » Sun Oct 18, 2009 12:19 pm

puteti incerca si la hotel elizeu. eu am stat acolo in 2007 la rezidentiat si a fost tare bine; are micul dejun inclus, camerele sunt curate. e in regula. in anul acela a fost ocupat in proportie de 2/3 de candidati la rezidentiat.
ideologiile ne despart, visele si suferinta ne apropie :)

Alexandru Ungureanu
junior
junior

Postby Alexandru Ungureanu » Sun Oct 18, 2009 6:55 pm

Salut! trebuie sa imi cumpar bilete de tren si as vrea sa stiu, poate de la cei care au sustinut examenul de Rezidentiat in anii anteriori cam pe la cat se termina. Multumesc anticipat! :)

gaurav_singh_md
elder
elder

Postby gaurav_singh_md » Sun Oct 18, 2009 7:22 pm

Alexandru Ungureanu wrote:Salut! trebuie sa imi cumpar bilete de tren si as vrea sa stiu, poate de la cei care au sustinut examenul de Rezidentiat in anii anteriori cam pe la cat se termina. Multumesc anticipat! :)

depinde de tren, distanta si confort....poti sa gasesti la clasa 2, intercity chiar si in ultimul zi.

Alexandru Ungureanu
junior
junior

Postby Alexandru Ungureanu » Sun Oct 18, 2009 7:36 pm

As vrea sa iau IC de la 17.30. Am vorbit la Agentia CFR, dar se incheie pana atunci? Teoretic la 14-14.30 ar trebui sa se termine, plus corectarea, maxim 1 ora, nu? Deci, undeva la 16 suntem liberi. Corectati-ma daca gresesc, va rog.:)

gaurav_singh_md
elder
elder

Postby gaurav_singh_md » Sun Oct 18, 2009 10:03 pm

Alexandru Ungureanu wrote:As vrea sa iau IC de la 17.30. Am vorbit la Agentia CFR, dar se incheie pana atunci? Teoretic la 14-14.30 ar trebui sa se termine, plus corectarea, maxim 1 ora, nu? Deci, undeva la 16 suntem liberi. Corectati-ma daca gresesc, va rog.:)

poti sa stai si pana la 6. depinde de cat de mare este sala (nr. de concurenti) si la ce viteza corecteaza (si sa nu apar probleme la "hardware", ex.scanner, monitor, etc.). plus de unde dai examen pana la gara poate sa dureze alte 30-40 min.
safest is any train leaving after 2100 hours.

vampyblue
senior
senior

Postby vampyblue » Mon Oct 19, 2009 1:27 am

sau in caz de maxima urgenta sau daca nu exista alt tren (mai sunt si situatii de genul) pleci fara sa iti mai astepti nota...se poate..
semnezi nu stiu ce si pleci.. :allright:

Alexandru Ungureanu
junior
junior

Postby Alexandru Ungureanu » Mon Oct 19, 2009 7:34 am

Am intrebat deoarece conform repartizarii pe sali de anul trecut as sustine examenul la Facultatea de Medicina. Si ma gandeam ca in orice sala ar fi, nu sunt chiar atat de multi studenti ca sa nu incheie procesul de corectare in 1-1.30 h. Multumesc pentru raspunsuri si multa bafta. :allright:

dr_h
senior
senior

Postby dr_h » Thu Oct 29, 2009 2:01 pm

Unde va cazati pana la urma ce din afara Bucurestiului? Eu tot oscilez intre a-mi lua camera la hotel, probabil Ibis Gara de Nord sau a sta la niste rude, dar ma gandesc ca poate inainte de rezi cu o zi imi va fi mai bine sa nu-mi distraga nimeni atentia si sa stau sa ma odihnesc "full-time" pana a doua zi...

didiland11
senior
senior

Postby didiland11 » Thu Oct 29, 2009 3:07 pm

Am rezervat la H.Sir Orhideea. Am stat si anul trecut de cateva ori si a fost multumitor.

Return to “Rezidentiat 2009”