intrebare?
unde e cel mai bine sa alegi sa faci aceste stagii daca esti rezident pe o alta specialitate. ma refer la centrul univ Buc.mai ales ca stagiiile dureaza 2 luni respectiv o luna.astept pareri ref la :programul de lucru, unde e stagiul mai sever sau mai lejer, unde se invata si unde nu, si cu cine ,unde tine cont de prezenta la stagiu, garzi mai ok, etc
astept pareri.
stagiile de neuro si interne pt rezidentii de pe alte spec.
- dr.rezidentx1
- senior
- ndsimona
- elder
Re: stagiile de neuro si interne pt rezidentii de pe alte spec.
Astept cu nerabdare raspunsurile pe care le vei primi, neurologia ma intereseaza si pe mine!
" Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii; inchide cartea ca sa gandesti tu insuti." Heyde
- marmotul
- elite
sigur chestia asta nu trebuie mutata la clinici pentru chiulangii?

- dr.rezidentx1
- senior
marmotul wrote:sigur chestia asta nu trebuie mutata la clinici pentru chiulangii?![]()
nu
poate ca eu chiar vreau sa invat ceva pe stagiul de neuro, dar nu vreau sa nimeresc prof asist ticnit la cap sa ne ceara marea cu sarea pe stagiul asta....mai sunt si astfel de specimene...am uzit ca exista clinici la care daca vii cu cererea de concediu pt sarbatori ti-o rup in fata ca ei nu concep asa ceva, lor putin le pasa daca spit platitor te trece in concediu de odihna obligatoriu ideea e ca tu rezidentului sa vii ca nu cumva sa lasi sectia respectiva descoperita de sarbatori.am colegi care au trecut prin asta si ma sfatuiesc sa nu mi iau concediu pe neuro... nu inteleg motivu pt ca oricum sp sf ioan te trece din oficiu in concediu pt zilele de c.o ramase.
on topic: colegii ma sfatuiesc sa nu mi iau interne la universitar( desi e ff aproape de mine

- marmotul
- elite
dr.rezidentx1 wrote:marmotul wrote:sigur chestia asta nu trebuie mutata la clinici pentru chiulangii?![]()
nu
poate ca eu chiar vreau sa invat ceva pe stagiul de neuro, dar nu vreau sa nimeresc prof asist ticnit la cap sa ne ceara marea cu sarea pe stagiul asta....mai sunt si astfel de specimene...am uzit ca exista clinici la care daca vii cu cererea de concediu pt sarbatori ti-o rup in fata ca ei nu concep asa ceva, lor putin le pasa daca spit platitor te trece in concediu de odihna obligatoriu ideea e ca tu rezidentului sa vii ca nu cumva sa lasi sectia respectiva descoperita de sarbatori.am colegi care au trecut prin asta si ma sfatuiesc sa nu mi iau concediu pe neuro... nu inteleg motivu pt ca oricum sp sf ioan te trece din oficiu in concediu pt zilele de c.o ramase.
on topic: colegii ma sfatuiesc sa nu mi iau interne la universitar( desi e ff aproape de mine) ca daca lipsesc o ora sau la raport primesc absent pe toata ziua, asta nu stiu la ce clinica de medicala dar e chestie reala si te pun in garzi linia 1-2 in camera de garda de 4 ori/luna, pt ca lor nu are cine sa le faca treaba asta, vb aia: la calu care trage i se da si mai mult sa traga
aha, sa inteleg ca in buc stagiul de neuro e un fel de muma padurii?
in iasi e/ era naspa la onco

- oya
- senior
Ia interne la Colentina
Ai ce invata, medicii sunt de treaba, concediu iti iei in principiu cand vrei, in garda nu te lasa singur si nici macar nu esti obligat sa ramai toata noaptea. Nu pot sa spun ca programul ar fi foarte lejer pentru ca sunt destul de multi pacienti la fiecare doctor si uneori e necesar sa stai mai multisor pe la spital, dar compenseaza cu faptul ca nu e asa de multa strictete si ca si oamenii cu care lucrezi sunt ok.

-
- junior
Interne la Colentina ar fi ok, dar depinde cu cine lucrezi... ca daca nimeresti la Balaneasca iti aud urechiusele niste termeni nu tocmai protocolari 

- oya
- senior
@ intrebare: ai dreptate, dar dpdv profesional dr. Balanescu e un medic exceptional.
- 187.92a
- addicted
corect, la cole se face medicina adevarata, si eu am facut acolo 8 luni!
- ruxischatz
- senior
La suub, daca nimeresti pe nefro(etaj 13), faci stagiu si nici nu poate fi vorba de concediu sau o zi de chiul. Condica la 8.15 obligatoriu.
Stiu doar un singur lucru, acela ca nu stiu nimic
-
Eu fac stagiul de interne la SUUB sectia de nefro (et 13) si condica se poate semna pe mai multe zile, nu te obliga nimeni sa fii la 8.15 acolo. Programul e foarte lejer, mult mai lejer decat in alte clinici si garzi se fac 1-2 pe luna, in functie de cati rezidenti sunt. Am colegi care vin de 1-2 ori pe saptamana la spital. Depinde mult si de indrumator, dar in general sunt de treaba, si unii au si spirit didactic.
-
STIE CINEVA UNDE ESTE CEL MAI LEJER STAGIU DE INTERNE?
- dr.rezidentx1
- senior
bituminik wrote:STIE CINEVA UNDE ESTE CEL MAI LEJER STAGIU DE INTERNE?
good question.... mai ales ca acum sunt intr-o dilema existentiala.... la mine pe sectie la psy majoritatea colegilor de an 2 pleaca pe stagiile complementare iar seful de sectie ne-a propus totusi sa venim sa facem treaba pe sectie, chiar daca suntem pe interne sau neuro pentru ca intradevar e foarte multa treaba pe sectie si de bine de rau mai invatam ceva deci suntem bagati in seama...
deci repet
bituminik wrote:STIE CINEVA UNDE ESTE CEL MAI LEJER STAGIU DE INTERNE?