Locuri de munca

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
clude25

Locuri de munca

Postby clude25 » Mon Jun 07, 2004 11:53 pm

Nu stiu exact daca aici ii este locul dar cred ca si un astfel de topic e binevenit.

Am si un anunt de dat:
Cabinet de stomatologie in orasul Tulcea angajeaza medic stomatolog. Detalii la telefon: 0744 48 29 29. dna Mihaela Costin

----anuntul se adreseaza absolventilor facultatii de stomatologie cu diploma de licenta.---

Dan
Master of Disaster

Postby Dan » Tue Jun 08, 2004 11:22 pm

N-are legatura cu viatza in spital dar e un loc de munca.. 8)

Cerintze: cunostiinte bune software pe Windows OS, cunostiinte bune hardware
-permis de conducere - OBLIGATORIU
-program 8h/zi
-salariu aproximativ 120-150 USD-pentru primele 6 luni

Pentru mai multe informatii : PM sau mail dan@intersol.ro
Eu din muntii mei...
http://www.imed.ro/forum

ratzushka
elder
elder

Postby ratzushka » Thu Jun 17, 2004 1:32 pm

Nu stiu daca sunt in loc bun, dar incerc.Eu defapt as cauta loc de munca nu am sa-l ofer.
amplasare: Oradea.
Abilitati: - licenta in medicina.
- cunostinte operare calculator
- engleza nivel avansat, germana nivel de conversatie, maghiara avansat
- masina personala disponibila, carnet de conducere
As prefera sa lucrez in domeniu medical, dar accept si altceva daca e destul de bine platit.
Cine ar avea vre-o oferta, astept cu nerabdare.
:P
Keep smiling, it makes people wonder what you're up to.

namees
junior
junior

Postby namees » Wed Aug 11, 2004 1:59 pm

oferta loc de munca pentru absolvent medicina, medic stagiar:
amplasarea: Podul Izvor Bucuresti
functia: sprijinitor de balustrada
se ofera bronzat si scaldat gratuit vara
cei interesati sunt rugati sa se prezinte in locul amintit imediat dupa sustinerea ex de rezidentiat

speedyshor
newbie
newbie

Postby speedyshor » Mon May 09, 2005 8:50 pm

namees wrote:oferta loc de munca pentru absolvent medicina, medic stagiar:
amplasarea: Podul Izvor Bucuresti
functia: sprijinitor de balustrada
se ofera bronzat si scaldat gratuit vara
cei interesati sunt rugati sa se prezinte in locul amintit imediat dupa sustinerea ex de rezidentiat

BRAVO!Imi placi! :twisted:

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Mon May 09, 2005 11:13 pm

poate va cuplatzi....
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

Khaos
senior
senior

Postby Khaos » Thu May 12, 2005 11:04 pm

Am intrat pe http://www.paginiaurii.ro si alte site-uri asemeanea si am trimis cv + scrisoare de intentie la toate cabinetele, policlinicile..etc pe care le-am gasit acolo. Dupa 2-3 saptamini am inceput sa fiu chemat la interviuri, ba chira au fost atitea interviuri ca deja faceam o selectie. Pina la urma m-am angajat undeva convenabil si pe un salariu care ma multumeste pt moment.
Sa nu imi spuneti ca nu gasiti ceva de munca!!! Stiti faza cu " ti se da dar nu ti se baga si in gura"? Oricum posturile de director erau date asa ca astepti degeaba sa pice ceva.
כי העולם הוא רק תחנה של זמן
את מחפשת סודותיו בכל פינה
ומתפללת שתגלי אותם
רק שיהיה מי שישמע
רק שיהיה מי שישמע.

bulina
senior
senior

Postby bulina » Fri May 13, 2005 10:14 am

pe ce posturi Khaos???
"cind stai pe marginea prapastiei totul e sa nu stranuti"

Khaos
senior
senior

Postby Khaos » Fri May 13, 2005 5:50 pm

Eu sint rezident anul 1 deci am trimis scrisoare de intentie pt postul de medic de merdicina generala. In general am primit raspunsuri dela medici de familie care voiau colaboratori pt consulturile pe teren sau de la policlinici private pentru diferite alte posturi (medic supraveghere activitate de laborator = pt cei carora li se face rau la recoltari....etc). Am acceptat un post de medic pe salvare.
Ma enerveaza replicire gen...."sprijin balustrada in Izvor". Daca doar atita te duce capul, macar nu mai spune la nimeni.
ומתפללת שתגלי אותם
רק שיהיה מי שישמע
רק שיהיה מי שישמע.

Khaos
senior
senior

Postby Khaos » Fri May 13, 2005 5:55 pm

Si in general ma enerveaza autoplinsul de mila. Sint atitea oportunitati in medicina...chiar trebuie explicate "mura in gura"? Muncesc din anul 2 de faculte.
ומתפללת שתגלי אותם
רק שיהיה מי שישמע
רק שיהיה מי שישמע.

firstaidkit
senior
senior

Postby firstaidkit » Fri May 13, 2005 6:29 pm

Stim cat esti de grozav, cunoastem...

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Fri May 13, 2005 7:48 pm

pai daca e asa cum zice el, chiar e. pa..rerea mea.
although, fara drept de libera practica lucrurile vor fi mai complicate pt noi astialalti

Khaos
senior
senior

Postby Khaos » Sat May 14, 2005 11:55 am

Problema cu dreptul de libera practica est eintr-adevar o problema si ar trebui discutata. Pt inceput ar fi ok o petitie in format electronic cum a fost cea cu rezidentiatul si trecuta prin listele de messenger ca sa fie semnata de mai multi apoi printata si mediatizata. Este inadmisibil ca dupa ce termini o facultate de 6 ani (cea mai lunga facultate din tara) sa nu ai dreptul de a-ti profesa meseria in care te-ai pregatit. Mai bine ar limita competentele profesionale ale absolventilor, ceva de genul: absolventul cu diploma de MG are dreptul sa ia tensiunea si pulsul pacientilor si sa ii trateze de gripa si durere de cap. Dupa ce a facut si rezidentiatul are dreptul sa in trateze de pneumonie si migrena iar dupa ce are si competenta sau cursul X poate sa il trateze si de limbrici. In felul asta ar stimula si medicii sa faca mai multe cursuri (sistemul cu EMC si alergatul pe la congrese nu prea e fiabil).
Eu nu am vrut sa ma laud....am vrut doar sa spun ca se poate si ca cine sta cu miinile in sin nu va putea niciodata. O prietena care este anul 6 se duce in Olanda sa prezinte la un congres un studiu pe care l-a facut pt lucrarea ei de diploma, pe altii ii stiu care au aplicat pe net la niste cursuri de vara si au primit bursa pt a putea participa. Asa se constriueste un CV astfel incit la sfirsitul facultatii sa ai ceva in plus fata de masa absolventilor si sa iesi cu ceva in fata.
Nu mai putin important anul 6 este ultimul an in care mai ai contact cu universitatea. Este anul in care deja ar trebui sa ai un contact mai strins cu unul din profi ca in decembrie, dupa ce ti-ai dat licenta, sa incerci sa il convingi sa te ia la doctorat - lucru perfect posibil = proful isi alege oamenii lui la doctorat. Doctoratul inseamna un salariu si un loc in clinica respectiva, poate un post de preparator....in functie de cit de bine te ramarca proful si cit timp esti pregatit sa ii acorzi.
Insa..cu atitudinea asta de constientizare a nefericirii si a propriei neputinte (nu stiu nimik ca nu m-au invatat astia in facultate, sint un medic prost pt ca nu mi-au aratat ei nimik)....himm ....asa nu merge. Trebuie sa fii cel mai bun, sau macar asa sa iti vinzi oferta - ca fiind cel mai bun.
ומתפללת שתגלי אותם
רק שיהיה מי שישמע
רק שיהיה מי שישמע.

Im
elite
elite

Postby Im » Sat May 14, 2005 5:29 pm

Khaos wrote:Este inadmisibil ca dupa ce termini o facultate de 6 ani (cea mai lunga facultate din tara) sa nu ai dreptul de a-ti profesa meseria in care te-ai pregatit.

Facultatea de medicina dureaza nu 6 ani, cum s-a încetatenit ideea de pe vremea comunistilor, ci 6+x ani, unde x e numarul de ani de internat (actualul rezidentiat). Deci facultatea de medicina dureaza 9 ani pentru cei ce vor sa devina medici de familie ("generalisti"), si 10-13 ani pentru alte specialitati.

E timpul sa se mai schimbe ideile preconcepute. De altfel noile reglementari impuse de UE repara aberatia din sistemul nostru, cu diploma si "drept de practica" (o aberatie) dupa doar 6 ani.

Khaos
senior
senior

Postby Khaos » Sun May 15, 2005 12:53 am

Faculteatea dureaza 6 ani. PUNCT. Dupa ce ai absolvit 6 ani ai obtinut o diploma de licenta si ai pierdut deja calitatea de student, dobindind de asemenea calitatea de medic (fara drept de libera practica, sic!). pregatirea unui medic in schimb dureaza pina in monnetul in care s-a hotarit sa nu mai practice medicina si asta deja este discutie principialista de care imi este sila. Dar daca vrei putem sa ne masturbam profesional in continuare si sa ne ridicam osanele vaitindu-ne cit de mult dureaza facultatea si cit de mult trebuie sa invatam si cum nu ni se da de munca sau alte chestii.
Si pe mine ma enerveaza sistemul dar SISTEMUL SUNTEM NOI. Puterea este si in tine, TU FACI CEVA?
ומתפללת שתגלי אותם
רק שיהיה מי שישמע
רק שיהיה מי שישמע.

piersica
newbie
newbie

Postby piersica » Sun May 15, 2005 1:00 am

Si pe mine ma enerveaza sistemul dar SISTEMUL SUNTEM NOI. Puterea este si in tine, TU FACI CEVA?

tu chiar crezi ce zici?

Cred ca te inseli: sistemul e facut sa incurajeze lipsa de responsabilitate, invatamantul medical e al unor "elite", la fel ca si cel legislativ si decizional. Noi suntem masele, partea afara din sistem, pe care o ghideaza cu o lege, cu inca o lege, la nevoie cu niste mineri sau jandarmi, dupa caz.

Iti recomand Patapievici, Politicile - pentru o analiza a "sistemului" din Romania. Sau poate ma insel, chiar esti din sistem... ceva rude de sange sua alianta? ele sunt certificatul de apartenta - le ai sau nu le ai.
Made the scene | Week to week | Day to day| Hour to hour | The gate is straight | Deep and wide | Break on through to the other side (the doors)

Im
elite
elite

Postby Im » Sun May 15, 2005 1:09 am

Khaos wrote:Faculteatea dureaza 6 ani. PUNCT.

De ce pui "punct", crezi ca e un argument ? Tocmai ti-am explicat ca întreaga facultate de medicina dureaza 6+x ani, citeste trei posturi mai sus.

Khaos wrote:Dupa ce ai absolvit 6 ani ai obtinut o diploma de licenta si ai pierdut deja calitatea de student, dobindind de asemenea calitatea de medic (fara drept de libera practica, sic!).

Cum spuneam, diploma de licenta ar trebui sa se dea la sfârsitul internatului. Asa zice si UE, si nu zice degeaba. De asemenea, dobândesti numele de medic odata cu diploma de medic si cu dreptul de practica (ce logic suna, nu ?) la sfârsitul internatului. Pâna atunci esti student. Rezidentul e doar un student de ciclul III.

Tu chiar crezi ca sistemul comunist din România a scos învatamântul medical perfect (ala cu 6 ani "doar" si diploma cu care te poti sterge undeva) iar tarile din UE au scos un sistem de învatamânt medical (ala în 3 cicluri, cu diploma doar la sfârsit, pe care ti l-am prezentat deja) inferior noua ?

Inteleg ca e greu sa accepti sa te convertesti la alt sistem odata ce ai fost crescut în cel vechi. Oricum, noi discutam povesti, sistemul oricum se schimba si se schimba în bine, e o revenire la normalitate. Thanx UE, ca ai nostri ca brazii cu mucii pe piept nu l-ar fi schimbat nici în 2100.

Daca vrei facultati mai scurte, nu te retine nimeni la medicina.

Khaos
senior
senior

Postby Khaos » Sun May 15, 2005 1:51 am

Ma copii...nu ati apucat voi sa traiti in comunism..... hai sa nu va mai bateti cu pumnii in piept, nu voi/noi sintem vitejii. Apoi nu ai demonstrat nimik 3 posturi mai sus, mai arunca ochiul ala detasabil inca o data.
Nu am rude in sistem toate cunostintele pe care mi le-am facut si tot ajutorul pe care l-am primit a fost prin propriile mele puteri.
De ce zic ca eu sint sistemul? Simplu! Am observat ca mi se luau abuziv 40.000/luna, poate au observat si altii insa ei nu au facut nimik. Eu imi recuperez acei bani, altii nu. Daca nu as fi facut nimik personalul RUNOS ar fi taiat si spinzurat in continuare in statul meu de plata dar acum nu mai comenteaza nimeni ca e statul lu ala micul si raul. Nu mi-a convenit cum se lucra in Militar, Municipal - am plecat pe rind din aceste spitale. Am stat pe capul celor de la centru si intr-o luna de zile am schimbay 3 spitale pt stagiul de Neurologie dar pin la urma am gasit undeva unde sa imi placa si unde sa pot lucra. Nu esti obligat sa inghiti tot, AI UN CUVINT DE SPUS.
Am avut 2 luni somaj pt ca asa era dreptul meu sa pot lua somaj dupa ce termin facultatea. Apoi mi s-a refuzat dreptul de beneficia de prevederile legii 76 si i-am dat in judecata. Nu m-a costat nimik, in viitor instanta o sa hotarasca.
Ideea este sa nu stai, sa te vaiti ca este rau si sa nu faci nimik.
Ti se pare ca in spital sint conditii naspa de lucru? Eu intru in salon la ora 8 si zic ca in 10 min fac vizita si vreau sa fie aerisita pestera! La 8,10 toti bolnavii sint in pat, salonul este aerisit si toate cutiile cu mincare sint inchise si ascunse.
Cind am avut probleme cu asistentele am facut referate pe care le-am lasat directorului spitalului, poate ca nu le-a citit nimeni...dar daca s-ar fi strins 100 de referate atunci sigur ar fi stat cineva sa isi puna intrebari. Si daca problema nu se rezolva as fi scris eu toate cele 100, pt ca asa sint eu.
Esti in magazin si vinzatoarea iti arunca peste tejghea marfa? Eu cer sa vorbesc cu seful de tura, a doua oara vionzatoarea este la fel de "dragutza" dar sigur nu iti mai arunca pachetul de lapte in brate.
Vrei ca lucrurile sa se schimbe? INCEPE TU PRIN A LE SCHIMBA.

FORTA FIE CU VOI.
ומתפללת שתגלי אותם
רק שיהיה מי שישמע
רק שיהיה מי שישמע.

piersica
newbie
newbie

Postby piersica » Sun May 15, 2005 2:09 am

Esti interesant ca atitudine. Sper sa fii si compentent pe masura tupeului, si sa te fereasca "forta" sa faci o greseala, ca o sa ti se intoarca impotriva ta tot sistemul :lol: nu ca i-ai cumpara bunavointa cu un ochi inchis, dar sa te vad cand o sa ti se insceneze o "spaga" si o sa ti se arda un referat la aceleasi doamne de la RUNOS, care la ce vechime au o sa mai aiba inca odata pe atat.
Made the scene | Week to week | Day to day| Hour to hour | The gate is straight | Deep and wide | Break on through to the other side (the doors)

187.92a
addicted
addicted

Postby 187.92a » Sun May 15, 2005 4:26 am

pai e un curajos, am impresia ca si frizeaza ilegalul on a 2nd job :lol:

elfstone
senior
senior

Postby elfstone » Sun May 15, 2005 11:22 am

Khaos: :allright:

Din pacate, sistemul functioneaza un pic altfel. Cei ce gandesc si / sau actioneaza, cei care "se prind" de adevarul asta simplu (SISTEMUL SUNTEM NOI. Puterea este si in mine, EU FAC CEVA?) vor fi mereu izbiti de futilitatea gesturilor lor din cauza masei uriase de piersicute din tara asta. Nu "ei", cei de sus, cei cu putere sunt "de vina". De la "ei" nu e nimic de asteptat. Toti oamenii fac intotdeauna ce vor ei. Intotdeauna, cei cu putere vor face "bine" doar in masura in care sunt fortati intr-un fel sau altul. Pana nu se coc piersicile (daca s-or coace vreodata), nu se va schimba nimic. Povestea cu inscenarea nu este deloc aberanta. Dar sa nu crezi ca "sistemul" va pune ochii pe tine si ca un vreun conducator ocult va incerca sa te anihileze nu... Zecile de piersicute din jur vor percepe amenintarea ta, faptul ca actiunile tale le darama atent construita justificare a obedientei. "That, too, shall pass" isi vor spune, o piersicuta va semna ceva, iar celelalte vor pastra o tacere solemna soptindu-si in gand "As it has been, it shall always be. E bine si-asa rau."
"I'd much rather be happy than right, any day" (name not important)

Get firefox

piersica
newbie
newbie

Postby piersica » Sun May 15, 2005 1:34 pm

elfstone - inseamna ca nu ai patit-o. Din experienta am ajuns la concluzia ca nu merita sa fii deschizator de drumuri, decat daca vrei sa te martirizezi. Toate au timpul lor, iar prostia din jur e atat de mare incat nu o poti compensa doar cu desteptaciunea proprie. Poti fi un semnal da, dar te omoara cu pietre cei din jur cand le incalci teritoriul. Iar teritoriul competentei se camufleaza cred, nu se pune pe zid. O fi modestie, o fi prostie - nu comentez asta.

Concret: te-ai certat cu asistentele? ti-au facut o faza de tot ******? le-ai aruncat una peste umar "domnisoara nu-i frumos, nu ai dreptate, te rog inceteaza" inapoi sa isi stie locul si eventual te-ai apucat si contestomanie cu hartii zeci referate note sesizari?

urmarea:
1. iti baga "alea" o barfa intre toti doctorii si toti pacientii de habar n-ai de unde ti se trage cand se uita cineva urat la tine. Ele sunt prezente cand esti tu absent, si daca n-ai ajutor sa te apere cu vorba cineva, oricine - clachezi. Sau te clacheaza ele. Cel putin eu asa am patit-o. Nu clachezi? atunci o ti intr-o raca permanenta: ele zic la pacienti "vai de mine, pacat ca ati nimerit pe mana lui ...", "eh " ofteaza strategic... le arunca zvonuri... ca numai tampenii faci, se plang colegii de tine... etc. La pacienti ca la pacienti, pierzi doar spaga, dar la colegi si la profi e alta treaba. Medicina e si o chestie de reputatie, iar reputatia nu depinde numai de tine.

2. iti baga alea strambe de te trezesti ca tot ce nu faci bine e catastrofal, iar ce faci bine e ca si nefacut. Ai nevoie de recunoastere, sprijin candva? pacat.

Parerea mea - o reforma sanatoasa cred ca ar incepe mai curand cu asistentele decat cu doctorii. Ele sunt si mai sclave ca doctorii, si mai frustrate, si mai proaste, si mai lenese, si mai lacome - si ca orice eliberare, mai intai se elibereaza cei de jos ca sa permita celor care depind de ele sa fie si ei liberi.

Gresesc? Succes atunci in continuare cu protestele.

piersica
newbie
newbie

Postby piersica » Sun May 15, 2005 1:58 pm

Punctul de rezistenta pentru fiecare insa ramane daca ai post/unde sa muncesti/bani. Daca ai bani/unde sa te duci - poti sa faci orice vrei si iti permiti sa fi liberi. Cata vreme depinzi de un ***** de loc in spital - vai mie.

elfstone
senior
senior

Postby elfstone » Sun May 15, 2005 8:40 pm

Pai... n-ai zis nimic diferit de ce-am zis eu. Apropo de un alt topic de pe-aici, e clar ca traim in aceiasi realitate. Eu mergeam, chiar, un pic mai departe cu pesimismul si spuneam ca nu ma mai revol impotriva "sistemului" ci impotriva oamenilor din jur, a atitudinii lor (pe care de multe ori o am si eu) si impotriva absurdului ce creste zi de zi, ceea ce e cu mult mai grav.

Problema cu asistentele e inerenta chiar si intr-un sistem bun. Din cate aud, si in UE, ba chiar si in US exista astfel de probleme. Spitalul nu e o unitate militara, dar impune ierarhii si... intre o asistenta cu experienta de 30 de ani si un medic cu experienta de 3 luni care ii este, totusi, "superior" nu se poate sa nu apara tensiuni. E utopic sa zici altceva. La noi e mai acuta treaba asta pentru ca societatea ne pune si pe noi si pe ele intr-un loc mizerabil.

Zici de schimbare... Pai cate nu trebuie sa se schimbe! Vai de capul meu! Trebuie sa se schimbe rolul si modul de integrare al furnizorilor de asistenta sanitara in societate. Trebuie sa se schimbe sistemul de valori din invatamantul medical si trebuie sa reapara macar urme de corectitudine si moralitate. Trebuie management si control al calitatii (inclusiv in invatamant). Trebuie solidaritate, dar si intoleranta fata de incompetenta. Dar de unde s-ar putea incepe? Khaos propune ceva foarte logic, in opinia mea. Problema e ca riscurile de care vorbesti apar atunci cand 2-3 ici colo se trezesc singuri. Daca ar 2-3 sute, macar, poate o mie... lucrurile ar fi altfel. De unde atat frica?! Cum spunea Khaos, nici macar nu am trait sub totalitarism, deci de unde atata frica, obedienta si resemnare?!

@atlantiana (chiar daca nu e aici): Dumele alea cu "nu am timp / am ceva de facut / nu ma intereseaza" sunt, zic eu, strategii de coping. Cred sincer ca e vorba tot de un soi mai special de frica si / sau "neajutorare dobandita".
"I'd much rather be happy than right, any day" (name not important)

Get firefox

adi
elder
elder

Postby adi » Sun May 15, 2005 9:37 pm

interesant punctul de vedere de luptator al lui khaos :) , mai ales cu cat il inteleg, desi cred ca e o lupta inutila in ceea ce priveste posibilitatea de a schimba ceva- poate pe termen scurt si intr-un cadru strict personal.
ceea ce nu inteleg este cum de nu te uzezi. cand am zis ca te inteleg imi aminteam mine -sunt un temperament ceva mai coleric, rabdarea nu e pct meu forte, am avut parte de certuri pe la cozi cand intra vreun nesimtit in fata, cu secretarele, portarii- era sa il mardesc pe ala de la poarta facultatii intr-o seara :) , unii colegi cretini, alti functionari, ceva medici si asistente-mai ales cand am avut un membru al familiei internat, dobitocul de la Colegiul Medicilor ce este director cu acreditarea sau cam asa ceva, politisti etc etc etc. eram intr-o continua lupta cu prostia, pana la un momet dat cand m-am oprit si mi-am zis ca nu are rost sa-mi petrec viata intre 2 referate si 3 certuri, sa fiu tot timpul in garda, atent la ce se intampla si privind totul cu scepticism. ma stresa faptul ca trebuia sa fiu nesimtit si sa ma port nepoliticos si de sus pentru a genera o reactie mai rapida, chiar si atunci cand ma duceam la un local sa mananc ceva.
deci intrebarea mea este: cum rezisti sa te certi cu toti idiotii? nu ti se intampla sa ti se faca lehamite? :)
"Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I just beat people up." Muhammad Ali

Olive
junior
junior

Postby Olive » Sun May 15, 2005 11:15 pm

In sfarsit, mai sustine cineva ca schimbarea incepe cu noi! Din acest punct de vedere, felicitari pt Khaos. Nu neaparat pe principiul ca trebuie imediat reclamati toti cei care nu-si fac treaba, uneori le face bine, alteori defavorurile pe care ti le faci tie sunt prea mari. Dar trebuie luptat, trebuie sa ai incredere in sansele tale si ca daca-ti doresti ceva (ex. un post) si lupti din greu pt a-l obtine lucrand extra time, s-ar putea chiar sa-l obtii. Punctul meu de vedere e strict legat de profesional (partea cu sansele de a obtine ceva financiar in alt episod).

M-am cam saturat de resemnarea asta generala pe tema "pilelor". Exista pile, nu e nimic de negat aici, dar exista si momente in care profii au nevoie de oameni capabili care sa le faca cercetarile/treburile pe care le vor semna/publica si cu numele lor. Profii orientati si dornici sa realizeze ceva balanseaza in general lucrurile: daca au 1/2 pile in catedra/ pe sectie, restul de 1/2 vor fi oameni cu capacitatea de a munci dubla. Altfel nu mai supravietuieste catedra/sectia respectiva.

Iar persoane pe care le consideram aprioric inaccesibile, sunt uneori chiar serviabile in probleme mici/medii. Din experienta proprie, daca stii cum sa te porti si cum sa pui problema, ti se deschid usi pe care nu sperai altfel sa le vezi deschise. Si nu trebuie decat sa bati la usa, sa dai buna ziua si sa-ti expui convingator problema. Unii poate nu te rezolva, dar n-ai de unde sa stii pana nu incerci.

De asta am mai zis ca resemnarea e comoda. Daca vine de la cineva care a incercat de 3-4-10 ori si a esuat, sigur ca trebuie sa-si schimbe strategia, tara, profesia, stilul de a fi, ceva, pt a reusi. Daca vine de la cineva care n-a incercat niciodata si si-a format opinia din fotoliul din fata televizorului (sau din anul III - vezi alt topic), e semn ori de superficialitate ori de incompetenta.

piersica
newbie
newbie

Postby piersica » Mon May 16, 2005 1:25 pm

M-am cam saturat de resemnarea asta generala pe tema "pilelor". Exista pile, nu e nimic de negat aici, dar exista si momente in care profii au nevoie de oameni capabili care sa le faca cercetarile/treburile pe care le vor semna/publica si cu numele lor. Profii orientati si dornici sa realizeze ceva balanseaza in general lucrurile: daca au 1/2 pile in catedra/ pe sectie, restul de 1/2 vor fi oameni cu capacitatea de a munci dubla. Altfel nu mai supravietuieste catedra/sectia respectiva.

Cred ca vrei sa pictezi imaginea cu roz. Ce spui tu aici pare minunat, incantator - lipsind cu desavarsire. Exista o cantitate atat de imensa de pile, incat poti sa alegi ca parte administrativa a unui sistem (rector, decan, sef de catedra, comisie de concurs pe post, dsp, minister, director de spital etc) pe cei competenti si cei incompententi numai din randul pilelor. Evident - exista un prag de "performanta" dorit, fie profesional, fie "financiar", fie "politic", fie "administrativ", fie "familial" pentru fiecare pila. Fiecare vine cu un telefon care-i suna inainte, cu o "vorba" a parintilor din sistem, a socriilor, cumnatilor, nevestei, nasilor etc. Incearca sa te uiti punctual pe o sectie/catedra cu care ai cat de cat afinitati - si o sa vezi ca fiecare, aproape fiecare - are o urma care duce la "pila" care l-a nasit in concursul pe post care l-a bagat in sistem de unde nici dracul nu-l mai scoate. As pune mana in foc ca nu poti sa enumeri 5 "autentici", "puri", "nascuti iar nu facuti" care au castigat pozitie "buna" fara favoritisme, fara pile de orice natura, care la momentul "castigului" nu aveau de-a face cu "avantaje" realizate anterior sau promisiuni de "bine ce o sa vina". Mai mult, as pune mana in foc ca acesti 5 puri nu ar face niciodata un singur referat de revolta proletara impotriva sistemului care a binevoit sa ii primeasca, chiar daca ar avea de ce, chiar daca ar fi o asistenta - pentru ca si ea a ajuns in sistem tot asa. Presupunem iar ca financiarul nu e o problema, dar asta e doar pentru unii (de obicei tot aia) o simplificare a problemei. Pentru majoritatea plebei e mai mult decat o problema. Plus ca preci de la premiza ca "administratorii sistemului" vor sa se faca ceva "de performanta"- lucru in general foarte(!) fals. Ei au in general doar de administrat un sistem, restul e optional.

In rest - cu "schimbarea de paradigma", nimic de zis in plus - decat ca in problema de care discutam e teorie. As zice ca e chiar nesimtire ce zici - cand cred ca stii foarte bine ca in spatele unicului candidat pe post publicat in viata medicala (de pilda) e intotdeauna fie candidatul unic pentru care s-a scos, fie o intreaga linie de asteptare chiar a pilelor tacit ordonata - care asteapta sa le vina timpul, asteapta scoaterea postului, asteapta sa le vina randul sa intre in sistem pentru eternitate, asteapta "nasterea".

Khaos
senior
senior

Postby Khaos » Mon May 16, 2005 3:15 pm

adi wrote:deci intrebarea mea este: cum rezisti sa te certi cu toti idiotii? nu ti se intampla sa ti se faca lehamite? :)

Ba da...citeodata simt ca totul este fara rost.

Stii cit de inutil mi s-a parut dupa ce am scris de cotizatia de la CMB si cineva mi-a raspuns ca ma agit degeaba pt 40.000 lei iar altcineva mi-a zis ca oricum banii aia tot mi se iau ca asa se face de obicei (habar nu avea doctoritza respectiva care mi-a scris pm de legea 306..ea stia ca si ea a dat banii aia si de ce sa nu ii dau si eu la rindul meu)?
Este adevarat ca intr-un sistem de sanatate in care daca ai un post il ai pe viata nu poti sa dai afara un angajat prost sau incompetent (fie ca este vorba de asistenta sau medic) evolutia nu poate evolua decit cea care o simtim pe pielea noastra.
E greu, e naspa din cauza pilelor si a prostiei din jur, a faptului ca nu esti lasat sa iti faci treaba, ca nu vrea nimeni sa iti arate cind ai o nelemurire...ei bine: ASTA ESTE SITUATIA! E timpul s anu ne mai plingem de mila si sa incercam sa facem ceva. Uite, sa facem un exercitiu, macar o saptamina: sa facem ceva, oricit de mic dar care sa schimbe lucrurile in bine sa vedem ce o sa se intimple.
Last edited by Khaos on Mon May 16, 2005 3:20 pm, edited 1 time in total.
ומתפללת שתגלי אותם
רק שיהיה מי שישמע
רק שיהיה מי שישמע.

Khaos
senior
senior

Postby Khaos » Mon May 16, 2005 3:19 pm

:roll: