vladcome wrote:Eu sunt pe Innere , da este 2 ani trunchi comun, parerea mea e ca este bine inveti multe chestii interesante.
cum adica trunchi comun? eu vreau sa merg pe gastro mai departe...din cate am inteles se face 5 ani,sau nu??

vladcome wrote:Eu sunt pe Innere , da este 2 ani trunchi comun, parerea mea e ca este bine inveti multe chestii interesante.

vladcome wrote:Daca te gandesti ca in germania gastro e ca in ro te inseli la mine in spital gastroscopi si colonoscopie face oncologu , cardiologu, si gastroenterologu in egala masura, biopsii, cauterizari cu argon, elastica, cleme, toti trei le fac chiar daca nu sunt de specialitate, poate o fi la mine aici la tzara un caz special , experienta altor spitale nu o am, astept feed back. toate cele bune.

wolu wrote:vladcome wrote:Daca te gandesti ca in germania gastro e ca in ro te inseli la mine in spital gastroscopi si colonoscopie face oncologu , cardiologu, si gastroenterologu in egala masura, biopsii, cauterizari cu argon, elastica, cleme, toti trei le fac chiar daca nu sunt de specialitate, poate o fi la mine aici la tzara un caz special , experienta altor spitale nu o am, astept feed back. toate cele bune.
deci daca eu vreau sa merg pe gastro,inseamna ca fac si treaba la un pneumolog,sau cardiolog??deci nu numai gastro,ci tot in general??...am mai vazut o chestie interesanta la ei...cursul de eco,se face intro saptamana,dar costa enorm,in jur de 400-500 euro...oare clinica plateste cursu,sau practicantu? endoscopiile nu-s grele de loc,am facut la greu prin anu 5 prin ceva bursa in germania..ceea ce mi sa parut greoc ca naiba,au fost ecoendoscopiile...numa nu le intelegeam! unde la tzara mai exact? e buna clinica respectiva? pe ce esti?salutari..

wolu wrote:cursul de eco,se face intro saptamana,dar costa enorm,in jur de 400-500 euro...

kooksee wrote:wolu wrote:cursul de eco,se face intro saptamana,dar costa enorm,in jur de 400-500 euro...
in ro cursul de eco costa 6400 de lei. zic comparativ, nu sa ma dau victima.

wolu wrote:am mai vazut o chestie interesanta la ei...cursul de eco,se face intro saptamana,dar costa enorm,in jur de 400-500 euro...oare clinica plateste cursu,sau practicantu?

aarabagiu_aalina wrote:Dar pe celelalte specializari ce trebuie sa faci?

proteus25 wrote:Salutare.
Sunt un proaspat absolvent de medicina .. si daca se poate as avea cateva intrebari.
1) Cum credeti ca e mai bine .. un an de rezi la noi .. pentru putina experienta sau sa caut direct dupa licenta ceva in germania ? ( dupa cum stiti si voi .. scoala de medicina romaneasca... nu te lasa chiar .. foarte bine pregatit practic .. iar unele din lucrurile spuse de voi prin diverse posturi .. m-au cam speriat.. punctii .. garzi facute singur, )
2) am certificat B1 de la Goethe-Institut . Care sunt landurile in care e suficient ? sau sa ma chinui si sa incerc sa iau B2 si dupa sa caut ceva?
3) As vrea sa fac cardio . Trebuie sa caut posturi de Innere Medizin pentru primii ani si dupa ceva pe cardio ? sau sunt programe integrate ?
Multumesc.

cristianlica wrote:O mica intrebare: am semnat contract cu un spital din Germania incepand de la 1 nov. si acum trebuie sa imi rezolv cu actele. Am tot citit ce s-a scris pe aici insa nu am inteles cum e cu apostila. Cei de acolo nu mi-au spus decat ca trebuie sa traduc si sa legalizez actele. Trebuie totusi si apostila? Si asta se pune pe actele in original? De exemplu pentru echivalarea diplomei in Spania a fost suficient sa traduc actele si sa le legalizez la un centru acreditat de traduceri

dr_bang wrote: spun asta pt ca n-am vazut din ce oras esti.

sugar_free wrote:buna ziua!
am si eu o mare rugaminte adresata tuturor celor care au invatat germana, nu de-a lungul anilor ci acum, inainte sa plece in germania. ma intereseaza ce metoda au aplicat, daca au facut un curs undeva sau au invatat singuri si cat timp le-a luat sa ajunga la B2. daca cineva a facut cursurile la <goethe> imi poate spune cam cum se desfasoara cursurile, dai o testare inainte sa vada ce nivel ai, iti dau carti cursuri, materiale, cat dureaza, cat costa...cum este testarea (examenul de nivel) etc...
imi cer scuze pentru ploaia de intrebari.. cei in cauza cred ca ma inteleg si cred ca au inteles ceea ce vreau eu sa aflu.
multumesc anticipat pentru orice raspuns!

Electric wrote:sugar_free wrote:buna ziua!
am si eu o mare rugaminte adresata tuturor celor care au invatat germana, nu de-a lungul anilor ci acum, inainte sa plece in germania. ma intereseaza ce metoda au aplicat, daca au facut un curs undeva sau au invatat singuri si cat timp le-a luat sa ajunga la B2. daca cineva a facut cursurile la <goethe> imi poate spune cam cum se desfasoara cursurile, dai o testare inainte sa vada ce nivel ai, iti dau carti cursuri, materiale, cat dureaza, cat costa...cum este testarea (examenul de nivel) etc...
imi cer scuze pentru ploaia de intrebari.. cei in cauza cred ca ma inteleg si cred ca au inteles ceea ce vreau eu sa aflu.

sugar_free wrote:Multumesc. Stii cumva daca cei de la Casa Shiller au un site pentru ca eu nu am reusit sa gasesc unul valid cu google. Sau daca ai un numar de telefon ar fi si mai bine.

sugar_free wrote:buna ziua!

bogdanelbbb wrote:Salut tuturor...ma pregatesc de un interviu la buc pentru germania si am si eu deocamdata o intrebare: am inteles ca in Germania ar fi 2 perioade in care se fac angajari de personal(medici rezidenti) octombrie-noiembrie si aprilie-mai. Este adevarat? Sau este posibil sa te angajeze oricand?
Astept raspunsul vostru...multumesc mult.
hannah wrote:sunt rezident ATI anul 2 si ma gandesc f serios sa plec in germania.
este cineva rezident pe anestezie in germania? daca plec incep rezidentiatul de la zero sau sunt recunoscuti cei 2 ani pe care i-am facut aici si continui din anul 3?

jbilus2002 wrote: pozitie la negocieri

bogdanelbbb wrote:Salut tuturor...ma pregatesc de un interviu la buc pentru germania si am si eu deocamdata o intrebare: am inteles ca in Germania ar fi 2 perioade in care se fac angajari de personal(medici rezidenti) octombrie-noiembrie si aprilie-mai. Este adevarat? Sau este posibil sa te angajeze oricand?
Astept raspunsul vostru...multumesc mult.

jbilus2002 wrote:Notfall nu este inca recunoscut ca specializare in Germania desi se fac eforturi de introducere a acestui Fach (vezi cam orice public statement al DGINA). Aici Notärzte sunt doctori cu o specializare extra in medicina de urgenta.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests