Germania - rezidențiatul (arhivă)

wolu
senior
senior

Re: Cum e rezidentiatul in Germania?

Postby wolu » Wed Jul 29, 2009 1:47 am

vladcome wrote:Eu sunt pe Innere , da este 2 ani trunchi comun, parerea mea e ca este bine inveti multe chestii interesante.

cum adica trunchi comun? eu vreau sa merg pe gastro mai departe...din cate am inteles se face 5 ani,sau nu??

green
junior
junior

Postby green » Thu Jul 30, 2009 12:39 am

Curs de resuscitare?

vladcome
junior
junior

Postby vladcome » Thu Jul 30, 2009 1:40 am

Daca te gandesti ca in germania gastro e ca in ro te inseli la mine in spital gastroscopi si colonoscopie face oncologu , cardiologu, si gastroenterologu in egala masura, biopsii, cauterizari cu argon, elastica, cleme, toti trei le fac chiar daca nu sunt de specialitate, poate o fi la mine aici la tzara un caz special , experienta altor spitale nu o am, astept feed back. toate cele bune.

wolu
senior
senior

Postby wolu » Thu Jul 30, 2009 2:39 am

vladcome wrote:Daca te gandesti ca in germania gastro e ca in ro te inseli la mine in spital gastroscopi si colonoscopie face oncologu , cardiologu, si gastroenterologu in egala masura, biopsii, cauterizari cu argon, elastica, cleme, toti trei le fac chiar daca nu sunt de specialitate, poate o fi la mine aici la tzara un caz special , experienta altor spitale nu o am, astept feed back. toate cele bune.

am mai vazut o chestie interesanta la ei...cursul de eco,se face intro saptamana,dar costa enorm,in jur de 400-500 euro...oare clinica plateste cursu,sau practicantu? endoscopiile nu-s grele de loc,am facut la greu prin anu 5 prin ceva bursa in germania..ceea ce mi sa parut greoc ca naiba,au fost ecoendoscopiile...numa nu le intelegeam! unde la tzara mai exact? e buna clinica respectiva? pe ce esti?salutari..

wolu
senior
senior

Postby wolu » Fri Jul 31, 2009 12:11 am

wolu wrote:
vladcome wrote:Daca te gandesti ca in germania gastro e ca in ro te inseli la mine in spital gastroscopi si colonoscopie face oncologu , cardiologu, si gastroenterologu in egala masura, biopsii, cauterizari cu argon, elastica, cleme, toti trei le fac chiar daca nu sunt de specialitate, poate o fi la mine aici la tzara un caz special , experienta altor spitale nu o am, astept feed back. toate cele bune.

deci daca eu vreau sa merg pe gastro,inseamna ca fac si treaba la un pneumolog,sau cardiolog??deci nu numai gastro,ci tot in general?? :? ...am mai vazut o chestie interesanta la ei...cursul de eco,se face intro saptamana,dar costa enorm,in jur de 400-500 euro...oare clinica plateste cursu,sau practicantu? endoscopiile nu-s grele de loc,am facut la greu prin anu 5 prin ceva bursa in germania..ceea ce mi sa parut greoc ca naiba,au fost ecoendoscopiile...numa nu le intelegeam! unde la tzara mai exact? e buna clinica respectiva? pe ce esti?salutari..

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Jul 31, 2009 12:27 am

wolu wrote:cursul de eco,se face intro saptamana,dar costa enorm,in jur de 400-500 euro...

in ro cursul de eco costa 6400 de lei. zic comparativ, nu sa ma dau victima.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

wolu
senior
senior

Postby wolu » Fri Jul 31, 2009 1:07 am

kooksee wrote:
wolu wrote:cursul de eco,se face intro saptamana,dar costa enorm,in jur de 400-500 euro...

in ro cursul de eco costa 6400 de lei. zic comparativ, nu sa ma dau victima.

:shock: plm

Im
elite
elite

Postby Im » Fri Jul 31, 2009 2:43 pm

wolu wrote:am mai vazut o chestie interesanta la ei...cursul de eco,se face intro saptamana,dar costa enorm,in jur de 400-500 euro...oare clinica plateste cursu,sau practicantu?

Clinica (daca sunt de gaşcă sau au planuri cu tine pe termen lung), practicantul (daca nu stie sa se descurce) sau un laborator (ocazie cu care vezi diferenta dintre repul local si repul român).
Singura durere suportabilă e durerea altora.

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Fri Jul 31, 2009 3:49 pm

Im, se barfeste in Hexagon cum ca te-ai angajat reprezentant medical. E adevarat, sau e doar gura lumii sloboda?

Im
elite
elite

Postby Im » Fri Jul 31, 2009 3:59 pm

Ok, stii sa dai ghionturi (qui s'aime se taquine) dar hai sa nu stricam topicul asta despre Germania. :)
Singura durere suportabilă e durerea altora.

spiruet
junior
junior

Postby spiruet » Fri Jul 31, 2009 7:03 pm

Va salut pe toti,

Imi permit sa postez si eu ceva ce mi s-a parut interesant.

Sunt student IV si am o dilema - doua - :
1. ce tara sa aleg? (UK sau Germania)
2. ce specializare?

Pentru a doua, am gasit ceva interesant (un instrument destul de complex care te ajuta sa iei decizia potrivita):
http://www.medicalcareers.nhs.uk/career_planning.aspx

Daca asta a ajutat sau va ajuta pe cineva as dori ca persoanele respective sa-mi scrie despre experienta lor. Pentru mine, cel putin, este foarte important sa cunosc din experienta altora.

Echilibru va doresc.

Bogdan S

aarabagiu_aalina
junior
junior

Postby aarabagiu_aalina » Sun Aug 02, 2009 10:28 pm

Eu am cautat in Weiterbildungordnung pe Arztekammera specializarile gastro, cardior, pneumo, endocrine, onko, nefrologie si reumatologie au primii trei ani pe Innere Medizin si apoi 3 ani pe specializarea respectiva. Deci 6 ani. Deci 3 ani e common trunk? sau 2? si specializarile tin 6 ani sau 5? Si mai stiu ca exista un caiet al Asisstenzarzt-ului.Am citit ca pe chirurgie trebuie sa faci un anumit nr de operatii ca sa poti sa dai examenul de specialitate. Dar pe celelalte specializari ce trebuie sa faci?

aadyraa
junior
junior

Postby aadyraa » Mon Aug 03, 2009 5:48 pm

Buna! Stie cineva daca in Hamburg e obligatoriu certificatul B2 pentru angajare sau se poate si fara?
Multumesc

kcuf_di
senior
senior

Postby kcuf_di » Mon Aug 03, 2009 8:32 pm

aarabagiu_aalina wrote:Dar pe celelalte specializari ce trebuie sa faci?

Adica asta http://www.aerztekammer-berlin.de/10arzt/15_Aerztliche_Weiterbildung/10_wbo/20_RiLiNeuJuli2006/RiLiNeu1201Inn_Schwp.pdf , pagina 13?
cse kestie

proteus25
newbie
newbie

Postby proteus25 » Tue Aug 04, 2009 8:49 pm

Salutare.

Sunt un proaspat absolvent de medicina .. si daca se poate as avea cateva intrebari. :)

1) Cum credeti ca e mai bine .. un an de rezi la noi .. pentru putina experienta sau sa caut direct dupa licenta ceva in germania ? ( dupa cum stiti si voi .. scoala de medicina romaneasca... nu te lasa chiar .. foarte bine pregatit practic .. iar unele din lucrurile spuse de voi prin diverse posturi .. m-au cam speriat.. punctii .. garzi facute singur :shock: , )

2) am certificat B1 de la Goethe-Institut . Care sunt landurile in care e suficient ? sau sa ma chinui si sa incerc sa iau B2 si dupa sa caut ceva?

3) As vrea sa fac cardio . Trebuie sa caut posturi de Innere Medizin pentru primii ani si dupa ceva pe cardio ? sau sunt programe integrate ?

Multumesc. :)

Electric
junior
junior

Postby Electric » Wed Aug 05, 2009 3:22 pm

E cazul sa multumesc celor care m-au ajutat cu informatiile in ultima vreme.Rezultatul...am primit Approbation, asa ca am ingrosat inca un pic randul medicilor romani care vor practica medicina in Germania.
Mult succes celor care practica precum si celor care acum se hotarasc.
You don't need eyes to see,
You need vision !

Electric
junior
junior

Postby Electric » Wed Aug 05, 2009 3:24 pm

proteus25 wrote:Salutare.

Sunt un proaspat absolvent de medicina .. si daca se poate as avea cateva intrebari. :)

1) Cum credeti ca e mai bine .. un an de rezi la noi .. pentru putina experienta sau sa caut direct dupa licenta ceva in germania ? ( dupa cum stiti si voi .. scoala de medicina romaneasca... nu te lasa chiar .. foarte bine pregatit practic .. iar unele din lucrurile spuse de voi prin diverse posturi .. m-au cam speriat.. punctii .. garzi facute singur :shock: , )

2) am certificat B1 de la Goethe-Institut . Care sunt landurile in care e suficient ? sau sa ma chinui si sa incerc sa iau B2 si dupa sa caut ceva?

3) As vrea sa fac cardio . Trebuie sa caut posturi de Innere Medizin pentru primii ani si dupa ceva pe cardio ? sau sunt programe integrate ?

Multumesc. :)

Decizia in mare parte iti apartine.Pana te hotarasti sau afli mai multe informatii,incearca sa iti obtii o parte din acte,pentru ca e un proces lung si anevoios.Mult dureaza pana iti iei diploma,dar si mai mult dupa aceea. Pentru intrebari poti sa imi dai PM.
Bafta
You need vision !

wolu
senior
senior

Postby wolu » Sun Aug 09, 2009 1:28 am

Pentru cei care au plecat in Germania cu firme de recrutare..prv me plz cu detalii despre firmele cu care au fost..cat de serioasa a fost firma respectiva,avantaje,dezavantaje!! am cateva in plan,dar nu ma pot hotari care sa aleg din ele...tot respectu

cristianlica
senior
senior

Postby cristianlica » Sun Aug 09, 2009 8:57 am

O mica intrebare: am semnat contract cu un spital din Germania incepand de la 1 nov. si acum trebuie sa imi rezolv cu actele. Am tot citit ce s-a scris pe aici insa nu am inteles cum e cu apostila. Cei de acolo nu mi-au spus decat ca trebuie sa traduc si sa legalizez actele. Trebuie totusi si apostila? Si asta se pune pe actele in original? De exemplu pentru echivalarea diplomei in Spania a fost suficient sa traduc actele si sa le legalizez la un centru acreditat de traduceri :?:
Decat mult si fara rost, mai bine putin si prost

silke
newbie
newbie

Postby silke » Sun Aug 09, 2009 1:59 pm

Eu am legalizat actele la Consulatul German (Timisoara), copiile legalizate le-am tradus in Germania si pt Approbation am trimis copii legalizate (in Germania) dupa traduceri. Atata tot, nu am avut nevoie de apostila.

Electric
junior
junior

Postby Electric » Mon Aug 10, 2009 12:13 pm

cristianlica wrote:O mica intrebare: am semnat contract cu un spital din Germania incepand de la 1 nov. si acum trebuie sa imi rezolv cu actele. Am tot citit ce s-a scris pe aici insa nu am inteles cum e cu apostila. Cei de acolo nu mi-au spus decat ca trebuie sa traduc si sa legalizez actele. Trebuie totusi si apostila? Si asta se pune pe actele in original? De exemplu pentru echivalarea diplomei in Spania a fost suficient sa traduc actele si sa le legalizez la un centru acreditat de traduceri :?:

Eu am apostilat 5 documenten la Prefectura...diploma licenta si anexa ei, certificat nastere,cazier judiciar,certificat de conformitate(Acte originale).Apoi pe toate traducerile in limba germana am aplicat apostila de le Tribunalul Municipiului Bucuresti.Nu am avut nici o problema.Apostila este necesara pentru Germania.
P.S:Ce post si unde?
Mult succes.
You need vision !

sugar_free
newbie
newbie

Postby sugar_free » Mon Aug 10, 2009 5:19 pm

buna ziua!
am si eu o mare rugaminte adresata tuturor celor care au invatat germana, nu de-a lungul anilor ci acum, inainte sa plece in germania. ma intereseaza ce metoda au aplicat, daca au facut un curs undeva sau au invatat singuri si cat timp le-a luat sa ajunga la B2. daca cineva a facut cursurile la <goethe> imi poate spune cam cum se desfasoara cursurile, dai o testare inainte sa vada ce nivel ai, iti dau carti cursuri, materiale, cat dureaza, cat costa...cum este testarea (examenul de nivel) etc...
imi cer scuze pentru ploaia de intrebari.. cei in cauza cred ca ma inteleg si cred ca au inteles ceea ce vreau eu sa aflu.
multumesc anticipat pentru orice raspuns!
Image
sugar_free

d'Arc
elder
elder

Postby d'Arc » Mon Aug 10, 2009 6:56 pm

in tg mures exista o firma care se ocupa cu invatarea limbii germane - scop b2 goethe institut, curs care incepe din 15 sept, dureaza cca 15 saptamani, si te ia de la 0. avantaj si dezavantaj: profii cam toti vor fi si in comisiile de evaluare. de la institut, deci exista o posibilitate sa nu conteze neaparat nivelul tau de cunostinte. pe de alta parte, risti ca, nevorbind germana cum trebuie, sa fii trimis frumusel acasa cu tot b2-ul.

spun asta pt ca n-am vazut din ce oras esti.

sugar_free
newbie
newbie

Postby sugar_free » Mon Aug 10, 2009 8:08 pm

dr_bang wrote: spun asta pt ca n-am vazut din ce oras esti.

multumesc de raspuns! din bucuresti sunt.
Image
sugar_free

natural
newbie
newbie

Postby natural » Mon Aug 10, 2009 10:31 pm

pt cristianlica
nici eu nu am prins povestea cu apostila, mie nu mi-a trebuit pe nici un act, ideea a fost ca aveau nevoie de copii legalizate ale originalelor si traducerile germane. atata tot. facute in sachsen

Electric
junior
junior

Postby Electric » Tue Aug 11, 2009 12:02 am

sugar_free wrote:buna ziua!
am si eu o mare rugaminte adresata tuturor celor care au invatat germana, nu de-a lungul anilor ci acum, inainte sa plece in germania. ma intereseaza ce metoda au aplicat, daca au facut un curs undeva sau au invatat singuri si cat timp le-a luat sa ajunga la B2. daca cineva a facut cursurile la <goethe> imi poate spune cam cum se desfasoara cursurile, dai o testare inainte sa vada ce nivel ai, iti dau carti cursuri, materiale, cat dureaza, cat costa...cum este testarea (examenul de nivel) etc...
imi cer scuze pentru ploaia de intrebari.. cei in cauza cred ca ma inteleg si cred ca au inteles ceea ce vreau eu sa aflu.
You need vision !

Electric
junior
junior

Postby Electric » Tue Aug 11, 2009 12:11 am

Electric wrote:

Mda.
Edit: se pare ca nu a aparut si postul meu.
Pe scurt:si eu sunt din Bucuresti.Cursuri am facut la casa Schiller,e mai ieftin decat la institut,dar nu au curs intensiv decat vara.Cartile le cumperi.Durata variaza de la o zi pe sapt(2-3ore de studiu)pana la 4-5 zile cu cate 3-4 ore de studiu.Teste se dau dupa fiecare modul.Nu e greu.Pretul este in functie de cati se inscriu la curs si in functie de numarul de ore de studiu totale.
Daca mai ai intrebari,nu ezita.
Succes.
You need vision !

sugar_free
newbie
newbie

Postby sugar_free » Tue Aug 11, 2009 1:30 pm

Multumesc. Stii cumva daca cei de la Casa Shiller au un site pentru ca eu nu am reusit sa gasesc unul valid cu google. Sau daca ai un numar de telefon ar fi si mai bine.
Image
sugar_free

Electric
junior
junior

Postby Electric » Tue Aug 11, 2009 1:45 pm

sugar_free wrote:Multumesc. Stii cumva daca cei de la Casa Shiller au un site pentru ca eu nu am reusit sa gasesc unul valid cu google. Sau daca ai un numar de telefon ar fi si mai bine.

Iti trimit PM,din motive evidente.
Vad ca site-ul momentan nu merge...
You need vision !

pupu

Postby pupu » Tue Aug 11, 2009 3:31 pm

salut!

are cineva vreo idee daca pentru strainii care au terminat medicina in Romania,au permis de rezidenta in Romaina si vor sa faca rezidentiatul in Germania, demersul este acelasi ca si pentru romani?

aadyraa
junior
junior

Postby aadyraa » Tue Aug 11, 2009 6:04 pm

Buna! eu am facut la Goethe, am inceput de la zero pt ca nu stiam o boaba germana (daca ai cunostiinte anterioare se da testare si te plaseaza ei la un nivel). In februarie anul trecut am inceput A1.1, iar in aprilie anul acesta am terminat A2.2.(nu am facut modulul intensiv de vara). La Goethe e scump (acum cred k e 800 ron), dar in pret intra si taxa de examen si manualele. Poti incerca si la Fides, e mai ieftin si cred k merge mai repede. Testarea nu este foarte grea, deinde de nivel si cat de mult iti dai silinta, dar in general am vazut ca se ia cu gut sau sehr gut. Acum sunt in germania si fac aici un curs intensiv. Daca mai ai intrebari...

vladcome
junior
junior

Postby vladcome » Tue Aug 11, 2009 7:08 pm

eu, curs 4h de 3 ori pe sapt cu o profa vorbitoare de germana si rusa ,platit de spital :), 1 ora garamatica si apoi discutie libera, 30 min exersat la cum se dicteaza scrisorile medicale.
... totusi dialectul tot il consider o problema.

hannah

Postby hannah » Thu Aug 13, 2009 7:29 pm

sunt rezident ATI anul 2 si ma gandesc f serios sa plec in germania.
este cineva rezident pe anestezie in germania? daca plec incep rezidentiatul de la zero sau sunt recunoscuti cei 2 ani pe care i-am facut aici si continui din anul 3?

multumesc

bogdanelbbb
newbie
newbie

Postby bogdanelbbb » Sun Aug 16, 2009 5:26 pm

Salut tuturor...ma pregatesc de un interviu la buc pentru germania si am si eu deocamdata o intrebare: am inteles ca in Germania ar fi 2 perioade in care se fac angajari de personal(medici rezidenti) octombrie-noiembrie si aprilie-mai. Este adevarat? Sau este posibil sa te angajeze oricand?
Astept raspunsul vostru...multumesc mult.

jbilus2002
junior
junior

Postby jbilus2002 » Sun Aug 16, 2009 10:56 pm

bogdanelbbb wrote:Salut tuturor...ma pregatesc de un interviu la buc pentru germania si am si eu deocamdata o intrebare: am inteles ca in Germania ar fi 2 perioade in care se fac angajari de personal(medici rezidenti) octombrie-noiembrie si aprilie-mai. Este adevarat? Sau este posibil sa te angajeze oricand?

Nu este adevarat. Angajari se fac oricand (stagiarele nemtzoaice au libertatea de a intra in concediu de maternitate in orice luna a anului, la fel si demisiile se pot depune oricand).
hannah wrote:sunt rezident ATI anul 2 si ma gandesc f serios sa plec in germania.
este cineva rezident pe anestezie in germania? daca plec incep rezidentiatul de la zero sau sunt recunoscuti cei 2 ani pe care i-am facut aici si continui din anul 3?

Daca pleci incepi rezidentiatul de la zero. Cei 2 ani din Ro iti vor fi in cel mai bun caz recunoscuti pt. o incadrare mai buna la salarizare. Oricum in Anestezie gasesti posturi libere cam la orice spital si de aceea ai o pozitie buna la negocieri cu ei.

d'Arc
elder
elder

Postby d'Arc » Mon Aug 17, 2009 4:06 am

jbilus2002 wrote: pozitie la negocieri

ce poti sa spui unui rezident de urgenta an 2 (cat voi fi eu la anul) din acest punct de vedere?

multumesc

jbilus2002
junior
junior

Postby jbilus2002 » Mon Aug 17, 2009 11:30 pm

Notfall nu este inca recunoscut ca specializare in Germania desi se fac eforturi de introducere a acestui Fach (vezi cam orice public statement al DGINA). Aici Notärzte sunt doctori cu o specializare extra in medicina de urgenta.

wolu
senior
senior

Postby wolu » Tue Aug 18, 2009 12:16 am

bogdanelbbb wrote:Salut tuturor...ma pregatesc de un interviu la buc pentru germania si am si eu deocamdata o intrebare: am inteles ca in Germania ar fi 2 perioade in care se fac angajari de personal(medici rezidenti) octombrie-noiembrie si aprilie-mai. Este adevarat? Sau este posibil sa te angajeze oricand?

sal,interviu prin ceva firma de recrutare?

vladcome
junior
junior

Postby vladcome » Tue Aug 18, 2009 12:34 am

Am o curiozitate , la cati dintre voi se platesc ore suplimetare?

...si poate organizam o intalnire intre noi ,cei de aici, ca sa mai schimbam experiente si sugestii.

d'Arc
elder
elder

Postby d'Arc » Tue Aug 18, 2009 8:52 am

jbilus2002 wrote:Notfall nu este inca recunoscut ca specializare in Germania desi se fac eforturi de introducere a acestui Fach (vezi cam orice public statement al DGINA). Aici Notärzte sunt doctori cu o specializare extra in medicina de urgenta.

si se poate merge pe rez de ati la ei de pe urgenta noastra? ceva asemanator era posibil la noi inainte cu ceva vreme.

Return to “Germania”