protest medici rezidenti Iasi
- claudya
- senior
protest medici rezidenti Iasi
ideologiile ne despart, visele si suferinta ne apropie 

-
- senior
Re: protest medici rezidenti Iasi
bravo lor, macar fac ceva!
- b3
- elite
Foarte bine scris.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
-
- senior
Cum pot si eu sa semnez acest protest?
- invatacel
- junior
mie nu mi se deschide protestul si apare mesajul de la adobe "bad encript dictionary" si nu se deschide ....
poate cineva sa posteze protestul pe forum, sa il citesc si eu?
multam frumos!

poate cineva sa posteze protestul pe forum, sa il citesc si eu?
multam frumos!
- Dan
- Master of Disaster
am laut pdf de la ei.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Eu din muntii mei...
http://www.imed.ro/forum
http://www.imed.ro/forum
- invatacel
- junior
Dan wrote:am laut pdf de la ei.
multumesc pt postare, tot nu se deschide, acelasi mesaj il da...o fii de la adobe, folosesc versiunea 6.0, ciudat e ca e prima oara cand se intampla asa...
-
- senior
cum putem semna petitia?
- ares/tm
- elder
nu merge linkul
dati careva textul aici???please
dati careva textul aici???please
i can resist everything except temptation
- rolyzoly
- senior
Sorry pt greseli. N-a stiut .txt ul sa citeasca corect.
PROTEST
Dupa 18 ani de tranzitie ~i refonne in domeniul sanitar consideram ca este momentul de a protesta in mod public fata de conditiile de salarizare impuse de Ministerul de resort.
Protestam:
deoarece dupa examenul de rezidentiat suntem prin~i in capcana unui contract de munca cu perioada determinata (iutre 3 ~i 6 ani) care ne acorda cu indecenta un salariu lunar net de 900 lei. Mentionam ca de~i legea prevede plata garzilor medicilor rezidenti, exista numeroase spitale care nu respectii aceasta prevedere. Rezidentii i~i efectueaza stagiile de pregatire in centre universitare, ceea ce insemna plata chiriei, a transportului in comun, a cartilor necesare pregatirii pentru specialitate, participarea la congrese medicale. {nsa toate acestea sunt imposibil de realizat cu 900 lei. Consideram extrem de nedreapta discriminarea corpului medical in raport cu functionarii din sistemul de justitie, afaceri interne sau aparare.
La fel de nedreapta este discriminarea din interiorul sistemului sanitar - cadrele medii ~i chiar infinnierele au salarii net superioare medicilor rezidenti, primesc toate drepturile salariale, inc1usiv prima de stabilitate, in conditiile in care angajatorul at§t pentru medicii rezidenti, cat §i pentru ce1elalte categorii din domeniul sanitar este acel~i spital.
Solicitam remedierea urgenta a acestei situapi prin dublarea salariilor actuale ~i plata integrala a tuturor sporurilor previzute de lege (inciusiv prima de stabilitate).
Salarizarea indecenta a medicilor rezidenti, precum ~i tendinta de a incepe reducerea cheltuielilor salariale cu aceasta categorie a personalului sanitar (care este fonnata din tineri la inceput de cariera) este inadmisibila pentru un Stat European ~i incurajeaza pervertirea morala ~i sociala a celor ce ingrijesc milioane de romani.
Considerand cele de mai sus indemnam toti colegii no~tri medici (rezidenti, speciali~ti, medici primari, cadre universitare) sa participe la acest protest.
Prezentul protest precum si !ista nominaia a celor ce il sustin vor fi inaintate in tennenul cel mai scurt Ministrului Sanatatii, Primului-ministru, Pre~edintelui Romaniei, Directiilor de Sanatate Publice judetene, Colegiului Medicilor, precum si principalelor medii de infonnare.
Credem ca este timpul sa primim exp!icatii si solutii pentru actual a stare a medicilor rezidenti.
StatuI roman trebuie sa inteleaga ca existenta lui depinde de buna functionare a sistemului medical, iar sistemul medical depinde de 0 c1asa de medici bine instruiti ~i motivati.
PROTEST
Dupa 18 ani de tranzitie ~i refonne in domeniul sanitar consideram ca este momentul de a protesta in mod public fata de conditiile de salarizare impuse de Ministerul de resort.
Protestam:
deoarece dupa examenul de rezidentiat suntem prin~i in capcana unui contract de munca cu perioada determinata (iutre 3 ~i 6 ani) care ne acorda cu indecenta un salariu lunar net de 900 lei. Mentionam ca de~i legea prevede plata garzilor medicilor rezidenti, exista numeroase spitale care nu respectii aceasta prevedere. Rezidentii i~i efectueaza stagiile de pregatire in centre universitare, ceea ce insemna plata chiriei, a transportului in comun, a cartilor necesare pregatirii pentru specialitate, participarea la congrese medicale. {nsa toate acestea sunt imposibil de realizat cu 900 lei. Consideram extrem de nedreapta discriminarea corpului medical in raport cu functionarii din sistemul de justitie, afaceri interne sau aparare.
La fel de nedreapta este discriminarea din interiorul sistemului sanitar - cadrele medii ~i chiar infinnierele au salarii net superioare medicilor rezidenti, primesc toate drepturile salariale, inc1usiv prima de stabilitate, in conditiile in care angajatorul at§t pentru medicii rezidenti, cat §i pentru ce1elalte categorii din domeniul sanitar este acel~i spital.
Solicitam remedierea urgenta a acestei situapi prin dublarea salariilor actuale ~i plata integrala a tuturor sporurilor previzute de lege (inciusiv prima de stabilitate).
Salarizarea indecenta a medicilor rezidenti, precum ~i tendinta de a incepe reducerea cheltuielilor salariale cu aceasta categorie a personalului sanitar (care este fonnata din tineri la inceput de cariera) este inadmisibila pentru un Stat European ~i incurajeaza pervertirea morala ~i sociala a celor ce ingrijesc milioane de romani.
Considerand cele de mai sus indemnam toti colegii no~tri medici (rezidenti, speciali~ti, medici primari, cadre universitare) sa participe la acest protest.
Prezentul protest precum si !ista nominaia a celor ce il sustin vor fi inaintate in tennenul cel mai scurt Ministrului Sanatatii, Primului-ministru, Pre~edintelui Romaniei, Directiilor de Sanatate Publice judetene, Colegiului Medicilor, precum si principalelor medii de infonnare.
Credem ca este timpul sa primim exp!icatii si solutii pentru actual a stare a medicilor rezidenti.
StatuI roman trebuie sa inteleaga ca existenta lui depinde de buna functionare a sistemului medical, iar sistemul medical depinde de 0 c1asa de medici bine instruiti ~i motivati.
-
- senior
oare noi cum am putea semna petitia asta?
- ares/tm
- elder
mersi de text
cum semnam si noi???
cum semnam si noi???
i can resist everything except temptation
-
- newbie
O solutie ar fi o lista nominala care sa ajunga la mine pe adresa de email, care este pe site umfiasi.
Dr. Claudiu Cobuz
Reprezentul rezidentilor in Senatul UMF Iasi
Dr. Claudiu Cobuz
-
- senior
Si apropo, la Mures "nu s-au primit bani " pt primele de stabilitate destinate rezidentilor, nu se stie de ce, la noi nu au ajuns banii, in tot restul tarii DA, la noi BA. Traim in Romania...
- b3
- elite
spionu wrote:O solutie ar fi o lista nominala care sa ajunga la mine pe adresa de email, care este pe site umfiasi.
Dr. Claudiu Cobuz
pune textul pe www.petitieonline.ro si apoi linkul aici, pe mess, mail etc. cu rugamintea ca semnatarii sa-si dea numele real.. n-au nici o valoare legala semnaturile luate asa dar pt o petitie oricum nu-ti trebuie cnp si serie de buletin ca nu e initiativa legislativa sau cerere de candidatura

Succes si felicitari pentru initiativa !
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
- Chingachgook
- addicted
b3 wrote: n-au nici o valoare legala semnaturile luate asa
petitiile online nu au valoare legala nici daca iti dai numele real
pot fi elemente de presiune dar legal sunt 0
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- b3
- elite
pai asta am zis si eu. si am zis nume complet doar ca sa arate seriozitatea protestului.
- matrix
- elder
amrez nu poate face o petitie oficiala in numele rezidentilor ? fara sa mai stranga semnaturi pentru ca oricum e societatea medicilor rezidenti (singura daca nu ma insel).
eu cred ca astia de la minister ca sa nu plateasca primele au bagat porcaria asta cu trimisul cererii de catre spital...evident celor de la spitalul nu le-au spus nimic....sau au folosit cei de la spital banii pentru a plati din facturile restante ca sa mai primeasca medicamente...
spitalul judetean ilfov ar trebui pus cap de lista pentru ca nici bonurile de masa nu le mai plateste (din mai).
eu cred ca astia de la minister ca sa nu plateasca primele au bagat porcaria asta cu trimisul cererii de catre spital...evident celor de la spitalul nu le-au spus nimic....sau au folosit cei de la spital banii pentru a plati din facturile restante ca sa mai primeasca medicamente...
spitalul judetean ilfov ar trebui pus cap de lista pentru ca nici bonurile de masa nu le mai plateste (din mai).
Viata lunga si prospera!
-
- senior
Sunt curioasa daca va reactiona cumva amrez...
-
- newbie
La Iasi toti rezidentii au primit azi prima de stabilitate.
-
- junior
monicutza21 wrote:Sunt curioasa daca va reactiona cumva amrez...
Ce e amrezu'?
@spionu: Nu chiar toti. Parhonul o primeste maine.

- marmotul
- elite
- speedy
- junior
spionu wrote:La Iasi toti rezidentii au primit azi prima de stabilitate.
La Recuperare nu s-a dat
Carpe Diem
- b3
- elite
cu siguranta daca stati si plangeti pe forum dupa amrez veti intra in legatura telepatica si el, amrezu', va va rezolva toate problemele
http://www.google.ro/search?hl=ro&q=amr ... =f&oq=amre
Contact - Data ultimei actualizari: ---martie 2009
Nume Pozitie Telefon Fax
dr. Clara MATEI Presedinte 0742755458
dr. Alexandru MATEI Director executiv
dr. Simona DUTA Vicepresedinte
dr. Valeria CADAR Webmaster
http://www.google.ro/search?hl=ro&q=amr ... =f&oq=amre
Contact - Data ultimei actualizari: ---martie 2009
Nume Pozitie Telefon Fax
dr. Clara MATEI Presedinte 0742755458
dr. Alexandru MATEI Director executiv
dr. Simona DUTA Vicepresedinte
dr. Valeria CADAR Webmaster