Politia doctorilor

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
bebica
junior
junior

Politia doctorilor

Postby bebica » Thu May 21, 2009 8:02 am

Am vazut ,pe internet,in ziarele romanesti ultima idee "geniala" a ministerului pentru eliminarea spagii:Politia doctorilor,o chestie care cica va verifica de la 1 septembrie "fidelitatea si integritatea medicilor"!Sunt stupefiat :shock:
Ce parere aveti?Poate ziceti si voi ce se intelege prin asta,ca pe mine ma depaseste(banuiesc,dar nu vreau sa cred).

Chingachgook
addicted
addicted

Re: Politia doctorilor

Postby Chingachgook » Thu May 21, 2009 10:49 am

de ce esti stupefiat?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Thu May 21, 2009 10:59 am

daca intra si perchezitiile, corporale, iar agentii vor fi la 1.90 musculosi si frumosi, sunt pro
i can resist everything except temptation

bebica
junior
junior

Postby bebica » Thu May 21, 2009 11:08 am

Ei nu au bani sa mareasca salariile doctorilor sau sa doteze spitalele,dar au bani sa angajeze "verificatori"!Va imaginati cati ar trebui angajati pt. a acoperi toate spitalele din tara?Plus banii cheltuiti pe aparatura de inregistrare a acestora...Nu cred ca vor avea salariu minim pe economie,ca atunci vor incepe sa ia ei spaga :D
Romania devine un stat tot mai politienesc.Suntem tampiti daca ramanem aici pe salarii de mizerie si supravegheati ca puscariasii.

rezidante
senior
senior

Postby rezidante » Thu May 21, 2009 11:55 am

ares/tm wrote:daca intra si perchezitiile, corporale, iar agentii vor fi la 1.90 musculosi si frumosi, sunt pro

n ai intels,vor angaja doar homosexuali,lezbiene si un sef de 25 cm bisexula, in echipe formate din 3 oameni.Controlul se va realiza in timpul garzii!

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Thu May 21, 2009 12:00 pm

in cazul asta pas
acu pe bune, cum vin aia se te controleze???
te cauta prin buzunare??fac flagrante??nu inteleg, dar asa cum nici ministrul nu intelege multe chestii, asa nu inteleg nici io
25cm inaltime??/sau te referi la....

bebica
junior
junior

Postby bebica » Thu May 21, 2009 1:05 pm

Cica aia care verifica se vor da drept pacienti/apartinatori ce vor sa te mituiasca.Vor avea asupra lor aparatura de inregistrare(nu stiu ce fel,probabil camere ascunse) si vor imortaliza momentul.
Intrebarea care se pune:verifica daca primesti doar bani,sau intre obiectivele lor se inscriu si ouale,gainile,borcanele de zacusca(cum a primit un cunoscut de al meu),cafelele,bomboanele si florile?

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Thu May 21, 2009 1:08 pm

si bulioanele, salamul???caz concret.asta cu salamu.

ciresar1988
elder
elder

Postby ciresar1988 » Thu May 21, 2009 1:17 pm

Parca vad ofertele companiilor aeriene low-cost:

" Preturi promotionale pentru medici. Zboruri one-way, catre orice destinatie din lume, fara limita de greutate la bagaje!"
Cu prostul nescolarizat
Te lupti putin si ai scapat.
Dar duci o lupta colosala,
Cu prostul care are scoala!
(user neserios)

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Thu May 21, 2009 1:20 pm

pe bune ca e o aberatie
acu 2-3 ani s-a incercat montarea de camere video pe holurile spitalului judetean tm, cica pt a preveni spaga
da plicurile se dadeau tot in biroul personal sau in cabinetul de consultatii, buda, la asistente, in salon, etc
deci ....s-a reusit cheltuirea banilor aiurea
asta se urmareste si acum

rezidante
senior
senior

Postby rezidante » Thu May 21, 2009 2:48 pm

Uneori îmi doresc să te urăsc, aşa aş ştii că nu voi mai suferi niciodată din cauza ta şi cu atât mai puţin pentru tine.....Te urasc Medicina,te am iubit iar tu ma ai pacalit.

dr_
elder
elder

Postby dr_ » Thu May 21, 2009 3:26 pm

Vine politia / Imi ia toata marfa / Ascund dolarii sI marcile / Sa nu-mi faca negre zilele" :lol:

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Thu May 21, 2009 3:31 pm

ares/tm wrote:si bulioanele, salamul???caz concret.asta cu salamu.

cumpar bulion si zacusca primita spaga. pret negociabil pt en gros
qpepsi.gif

ciresar1988
elder
elder

Postby ciresar1988 » Thu May 21, 2009 3:34 pm

Ma, sa nu fie dracu marcate !
Cu prostul nescolarizat
(user neserios)

ciresar1988
elder
elder

Postby ciresar1988 » Thu May 21, 2009 3:41 pm

Noi glumim, dar situatia e albastra rau. Nu prin prisma saraciei lucii in care vom intra, mai ales noi, rezidentii, care din spaga ne luam cam 3 covrigi pe luna, cat mai ales prin prisma atitudinii. Cretinul asta de ministru nu cauta nici o solutie sa ne aduca la un nivel de salarizare comparativ cu al medicilor europeni. In capul lui e ca suntem niste hoti care jecmanesc la drumul mare (salonul mare, ma rog), care trebuie prinsi si spanzurati in piata publica.

De faptul ca, afara, cand iti deschizi un cont la banca functionarul mai cheama un coleg ca sa iti rezolve repede problema, ca esti domnul dr, iar aici ii cheama pe toti colegii din agentie ca sa rada si ei de tine, ca ai vrut sa iti iei fier de calcat in rate, nici nu pomeneste onor ministrul !
Cu prostul nescolarizat
(user neserios)

bebica
junior
junior

Postby bebica » Thu May 21, 2009 4:19 pm

Pe mine ma enerveaza ideea ca niste cretini,probabil ceva gen politia comunitara,vor ajunge sa ne controleze.In ochii ministrului suntem niste infractori de cea mai joasa speta.Ceea ce ma doare e lipsa totala de respect fata de medic si actul medical.Va dati seama cum ne vor trata de acum incolo pacientii?In ce domenii intelectualii mai sunt controlati in modul asta?Asa se face numai la fabricile de mezeluri,sa nu cumva sa ai salamul ascuns sub haina...Dar noi suntem medici.Ce dracu,ar trebui sa fim considerati elita tarii!

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Thu May 21, 2009 4:34 pm

acum pe bune, stati linistiti, n-are cum sa se intimple o chestie de genul. facem cu totii o rascoala de nu se vad.
char as vrea sa vad un militian comunitar venind in cabinet la mine(viitorul cabinet, sper) si controlindu-ma de fata cu pacientii. pai sa dea dracu daca nu fac sacandal monstru, mi-ar distruge intreaga credibilitate in fata pacientilor
qpepsi.gif

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Thu May 21, 2009 4:52 pm

Dr. Ion BAZAC, ministrul Sănătăţii, a discutat cu reprezentantii misiunii de evaluare a CE si cu cei ai Justitiei despre prevenirea si combaterea coruptiei în Sănătate.

21.05.2009 / Ministerul Sanatatii

Ministrul Bazac a spus, cu această ocazie, că este constient de faptul că sistemul sanitar este unul dintre sistemele cel mai putin reformate si ca acesta se confruntă cu probleme de coruptie, semnalate atat de către populatie, cat si în rapoartele organismelor internationale.

Oficialii MS au prezentat delegatiei CE o parte din măsurile de prevenire si combatere a coruptiei, aflate pe agenda de lucru în prezent, masuri care au fost realizate cu sprijinul expertilor Băncii Mondiale si la cererea Comisiei Europene.

Printre măsurile discutate si agreate cu reprezentantii CE amintim:

- realizarea unui audit de integritate pentru monitorizarea achizitiilor publice în toate spitalele publice;

- obligativitatea managerilor de spitale de a-si publica lunar cheltuielile si achizitiile spitalelor, ca o măsură de transparentă publică cu privire la utilizarea fondurilor in sanatate;

- introducerea, de la 1 iulie ac., a sistemului de co-plată si a pachetului minim de servicii - aceasta este una dintre cele importante măsuri care are rolul de a contribui la eliminarea plătilor informale din sistemul de sănătăte. Este definită împreună cu Banca Mondială, cea care a pus la dispozitie cele mai uzitate modele. De asemenea, aplicarea unui pachet mai larg de actiuni pentru descurajarea coruptiei din Sănătate reprezintă conditionări în contractele de finantare cu Banca Mondiala;

- implementarea unor testări de fidelitate si integritate a personalului din Sănătate, pentru a reduce traficul de influenta si conflictul de interese. În acest sens, s-a discutat deja cu Centrul National pentru Integritate, care solicita Ministerului Sanatatii infiintarea unei structuri interne de integritate, pe modelul celei din Ministerul de Interne;

- introducerea ghidurilor si protocoalelor terapeutice.

„Înteleg pe deplin responsabilitatea luptei împotriva coruptiei din sistemul de sănătate. Va asigur ca Ministerul Sănătătii va actiona responsabil, în interesul cetătenilor si al României. Ministerul îsi va indeplini toate obligatiile specifice, astfel încât angajamentele României fată de Uniunea Europeană să fie respectate”, a declarat ministrul Sănătătii.

aici totusi nu zice decit ca vor sa atace mai mult pestii cei mari, dar in fine..
qpepsi.gif

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Thu May 21, 2009 5:25 pm

si marmota croseta apa minerala

rezidante
senior
senior

Postby rezidante » Thu May 21, 2009 5:35 pm

Mult mai simplu ar fi taxa pe pat,fiecare pacient va plati 100E la internare,aceasta suma sa ajunga in mod legal la medicul din salonul X,dupa care respectivul medic sa plateasca 20% spitalului.Toata lumea va fi bine merci!

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Thu May 21, 2009 6:23 pm

rezidante mama, cand ai pus piciorul ultima data intr-un spital?
de unde crezi matale ca o sa scoata pacientul 100€, cand nici pensia nu-i atata?
Life's not fair, get used to it

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu May 21, 2009 7:07 pm

rezidante e varza ca de obicei

pe de alta parte cred ca exagerati putin.
toti stiti exemple de doctori care efectiv cer bani. cum am mai scris si pe alt topic nu am nicio remuscare sa vina direct procuratura, nu "politia doctorilor".
marmoto nu cred in niciun fel de rascoala, majoritatea rezidentilor sunt momentan prea loseri.
sunt induiosat in aceeasi masura si de astia cu scuza cu salariul mic. cica certificatul de conformitate se ia in 10 zile, europa e deschisa. dar normal nu trebuie sa fii un indaptat incapabil. cum sunt majoritatea. asa ca daca decideti sa stati aici faceti scandal pentru salariu, nu pentru perpetuarea spagii.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

rezidante
senior
senior

Postby rezidante » Thu May 21, 2009 7:38 pm

pc7 wrote:rezidante mama, cand ai pus piciorul ultima data intr-un spital?
de unde crezi matale ca o sa scoata pacientul 100€, cand nici pensia nu-i atata?

Te inteleg f bine,insa intr o piata libera treb sa gasesti solutii si nu uita;sanatatea e f scumpa si costa multi bani.Daca vrei sa ai sanatate treb sa o platesti,asa e peste tot in lume,daca nu ai bani poti sa si mori de foame.Pensionarii despre care vorbesti,toti au in spate cate una doua persoane care ii ofera o forma de sprijin,pt acesti penionari treb gasita o solutie,de ex.spitale de zi care nu exista in acest moment,dar se discuta de 2 ani aceasta varianat.Acum pe bune,nu pot sa ii inteleg pe acesti penionari care mai au ceva vreme de trait,duc o viata mizera,dar stau intr o casa de sute de mii de E.

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu May 21, 2009 7:48 pm

zau daca nu esti dobitoc

cryna
junior
junior

Postby cryna » Thu May 21, 2009 8:32 pm

rezidante wrote:Mult mai simplu ar fi taxa pe pat,fiecare pacient va plati 100E la internare,aceasta suma sa ajunga in mod legal la medicul din salonul X,dupa care respectivul medic sa plateasca 20% spitalului.Toata lumea va fi bine merci!

:lol: si un weekend la ibitza o data pe luna!

cosmina-gabriela
elder
elder

Postby cosmina-gabriela » Thu May 21, 2009 8:56 pm

rezidante wrote:
pc7 wrote:rezidante mama, cand ai pus piciorul ultima data intr-un spital?

Te inteleg f bine,insa intr o piata libera treb sa gasesti solutii si nu uita;sanatatea e f scumpa si costa multi bani.Daca vrei sa ai sanatate treb sa o platesti,asa e peste tot in lume,daca nu ai bani poti sa si mori de foame.Pensionarii despre care vorbesti,toti au in spate cate una doua persoane care ii ofera o forma de sprijin,pt acesti penionari treb gasita o solutie,de ex.spitale de zi care nu exista in acest moment,dar se discuta de 2 ani aceasta varianat.Acum pe bune,nu pot sa ii inteleg pe acesti penionari care mai au ceva vreme de trait,duc o viata mizera,dar stau intr o casa de sute de mii de E.

Tu esti ala care ajuta babutele sa treaca strada?

edissimo

Postby edissimo » Thu May 21, 2009 9:08 pm

asta era lucrul de care aveam imperios nevoie....in loc sa ne de-a noua k avem niste rasuri de salarii, le dau pandarilor k deah doar suntem in era "cine are carte,n-are parte"

edissimo

Postby edissimo » Thu May 21, 2009 9:15 pm

bravo bazac, bravo romania!! cand ne vor auzi cei din celelalte tari(oricum suntem ciuca batailor peste tot) , vor rade cu fundul!

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Thu May 21, 2009 10:00 pm

rezidante wrote:Acum pe bune,nu pot sa ii inteleg pe acesti penionari care mai au ceva vreme de trait,duc o viata mizera,dar stau intr o casa de sute de mii de E.

În curând, rezidante va propune eutanasia la 50 de ani ca să degrevăm odată societatea de povara bătrânilor.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

swiss
elite
elite

Postby swiss » Thu May 21, 2009 10:52 pm

Cat de puerile replici...zau, aveti vreo treaba cu medicina?

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu May 21, 2009 11:01 pm

nu, dar ce legatura are?
tot nu ai scapat de complexul de cluj?

swiss
elite
elite

Postby swiss » Thu May 21, 2009 11:04 pm

:)

vazi
senior
senior

Postby vazi » Thu May 21, 2009 11:51 pm

marmotul wrote:Dr. Ion BAZAC, ministrul Sănătăţii, a discutat cu reprezentantii misiunii de evaluare a CE si cu cei ai Justitiei despre prevenirea si combaterea coruptiei în Sănătate.

21.05.2009 / Ministerul Sanatatii

Ministrul Bazac a spus, cu această ocazie, că este constient de faptul că sistemul sanitar este unul dintre sistemele cel mai putin reformate si ca acesta se confruntă cu probleme de coruptie, semnalate atat de către populatie, cat si în rapoartele organismelor internationale.

Oficialii MS au prezentat delegatiei CE o parte din măsurile de prevenire si combatere a coruptiei, aflate pe agenda de lucru în prezent, masuri care au fost realizate cu sprijinul expertilor Băncii Mondiale si la cererea Comisiei Europene.

Printre măsurile discutate si agreate cu reprezentantii CE amintim:

- realizarea unui audit de integritate pentru monitorizarea achizitiilor publice în toate spitalele publice;

- obligativitatea managerilor de spitale de a-si publica lunar cheltuielile si achizitiile spitalelor, ca o măsură de transparentă publică cu privire la utilizarea fondurilor in sanatate;

- introducerea, de la 1 iulie ac., a sistemului de co-plată si a pachetului minim de servicii - aceasta este una dintre cele importante măsuri care are rolul de a contribui la eliminarea plătilor informale din sistemul de sănătăte. Este definită împreună cu Banca Mondială, cea care a pus la dispozitie cele mai uzitate modele. De asemenea, aplicarea unui pachet mai larg de actiuni pentru descurajarea coruptiei din Sănătate reprezintă conditionări în contractele de finantare cu Banca Mondiala;

- implementarea unor testări de fidelitate si integritate a personalului din Sănătate, pentru a reduce traficul de influenta si conflictul de interese. În acest sens, s-a discutat deja cu Centrul National pentru Integritate, care solicita Ministerului Sanatatii infiintarea unei structuri interne de integritate, pe modelul celei din Ministerul de Interne;

- introducerea ghidurilor si protocoalelor terapeutice.

„Înteleg pe deplin responsabilitatea luptei împotriva coruptiei din sistemul de sănătate. Va asigur ca Ministerul Sănătătii va actiona responsabil, în interesul cetătenilor si al României. Ministerul îsi va indeplini toate obligatiile specifice, astfel încât angajamentele României fată de Uniunea Europeană să fie respectate”, a declarat ministrul Sănătătii.

aici totusi nu zice decit ca vor sa atace mai mult pestii cei mari, dar in fine..

din asta nu rezulta nimik legat de "politia doctorilor". ma doare in niciunde de aia care au zis ca emigreaza din acest motiv- politia doctorilor-dar ... mai bine in loc sa ne hizilim am vedea ca si debilii din actualul guvern, cu sau fara ghionturi de la BM, li s-a acrit de cei cu conflicte de interese si achizitii trucate pe fatza(vor mai discret cu membri lor de partid si nu cau aia ce stau in minister de dinainte de 2001). revenid la cei cu propuneri de curse low cost sau dornici de o "pipaiala" filmata as vrea sa va intreb daca voi chiar faceti parte din acea/acele elite ce taie si spanzura paturi , posturi, aprovizionarea farmaciei dotarea spitalului sau lucrati la minister si aveti cateva actiuni sau parti sociale la laboratorul spitalului firma de intretinere echipamente samd. cei care lucreaza pe ortopedie, ORL sau dializa sunt sigur ca stiu la ce ma refer- acolo exemplele stau cu o insolenta crasa la vedere alaturi de opulentza "elitei".
deci ...dragul de marmot nu facea decat sa puna pct pe I, oricat i-ar fi placut apa alpina/minerala sa o croseteze sub forma un fular- dar vb lui in fine ... si deci hai sa ne vaicarim in cor , sa mistocarim in grup si la sfarsit ii cerem lu vlad sa ne modereze grupul de pshioterapie pentru ca in mod cert acea comisie va fi nefunctionala din motive de finantare politica.
pq pas?

swiss
elite
elite

Postby swiss » Fri May 22, 2009 12:02 am

vazi wrote:si deci hai sa ne vaicarim in cor , sa mistocarim in grup si la sfarsit ii cerem lu vlad sa ne modereze grupul de pshioterapie pentru ca in mod cert acea comisie va fi nefunctionala din motive de finantare politica.

Din fericire tot mai multi incep sa-si dea seama ce se intampla in sistemul romanesc.(sistemul ala cu "noi suntem cei mai buni" si "hai sa...faceti")

As vrea sa stiu si eu ce pregatire profesionala au respectivii politisti...si ce salarii...ca tot veni vorba...

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri May 22, 2009 12:05 am

din moment ce nu esti implicat in fenomen nu vad de ce te priveste.

oricum a fost o elucubratie de moment, nu e nici un fel de politie.

swiss
elite
elite

Postby swiss » Fri May 22, 2009 12:10 am

kooksee wrote:din moment ce nu esti implicat in fenomen nu vad de ce te priveste.

oricum a fost o elucubratie de moment, nu e nici un fel de politie.

Cum le stii tu pe toate mai kooksee.
Se vede, ai experienta nu ca mine.

rezidante
senior
senior

Postby rezidante » Fri May 22, 2009 11:42 am

Cata vreme Romanul s a nasut sarac,a trait sarac si inca mai traieste la fel de sarc,este normal sa mai avem asemenea gandire!
Caracteristica romanului este ura fata de cei bogati,cand in sfarsit a dat norocul peste al nostru roman si a venit un rege bogat sa coduca aceast pustiu de tara,deja romanul nu se mai simtea bine....s au unit cei fara de Dzeu cu Rusii si au vundut tara,Drept rasplata au primit o saracie si mai mare.Astazi ce mai avem? romanul nu mai este roman nici tara nu mai tara.Daca imi dati un singur ex de sistem din Rom care sa functioneaze bine in ziua de azi,eu v sarupup in k,si unde mai vreti altundeva!!

ciresar1988
elder
elder

Postby ciresar1988 » Fri May 22, 2009 1:27 pm

Sistemul spagii. Eu nu l-am vazut dand gres vreodata. Ceea ce se cheama ca functioneaza. Sorry, dar nu ai precizat ce fel de sistem vrei, legal sau nu, benefic sau nu.
Cu prostul nescolarizat
(user neserios)

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Fri May 22, 2009 2:19 pm

gata, ciresare, ai scapat de hirtie igienica vreo luna:))
ps. multumesc vazi :oops:
qpepsi.gif

swiss
elite
elite

Postby swiss » Fri May 22, 2009 3:46 pm

rezidante wrote:Daca imi dati un singur ex de sistem din Rom care sa functioneaze bine in ziua de azi,eu v sarupup in k,si unde mai vreti altundeva!!

rezidante exibitionistul... uite un exemplu, dar sa nu te pupi singur acolo unde zici tu:

"sistemul spagar".

"Medicii din Romania accepta sa primeasca mita de la pacienti din dorinta de a-i linisti cu privire la starea sanatatii lor.
Doctorii sustin ca un refuz ar putea fi interpretat de catre pacientii lor ca pe un semn ca boala lor este incurabila, scrie International Herald Tribune.."

Return to “Viata in spital”