bonuri furate

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
ares/tm
elder
elder

bonuri furate

Postby ares/tm » Wed May 06, 2009 9:28 am

ieri am luat bonurile pe luna aprilie.surpriza, insa....in loc d 20, numai 18, fara sa fi avut vreo zi de concediu.la intrebarea fireasca pusa la RUNOS, mi s-a raspuns:se scad zilele de garda, ca am mancat la spital.am cautat legile aferente, maine ma duc cu hartia la ele.a mai patiti careva asa??? ce ati facut???dupa ce ca nu mi se platesc garzile desi sunt anul 4, tot io dau bani sa fac munca voluntara.e prea de tot.iata legile

Hotărîrea de Guvern 524/26.07.1991 prevede obligativitatea unitătilor sanitare de a servi masa în mod gratuit medicilor în timpul efectuării gărzilor. Programul de gardă este între orele 13-8 si nu se suprapune peste programul normal de lucru al medicilor cuprins între 8-13. HG 5/14.01.1999 pentru aprobarea normelor de aplicare a legii 142/1998 prevede acordarea unui tichet de masă pentru o zi lucrătoare, între orele 8-13.
i can resist everything except temptation

ndsimona
elder
elder

Re: bonuri furate

Postby ndsimona » Wed May 06, 2009 9:37 am

Si la Bucuresti se mai intapla asa, de exemplu la spitalul Floreasca.
" Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii; inchide cartea ca sa gandesti tu insuti." Heyde

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Wed May 06, 2009 9:44 am

si nu v-ati pus niciodata inrebarea de ce??/la noi este prima data.pana acum am mancat bine mersi si am avut bonurile integral.
o sa fac scandal monstru.chiar suntem considerati oligofreni????liniile de garda in care sunt rezidentii nu exista legal.atunci cum mama lor imi iau ei bonurile???/vai, abia astept sa ma duc peste ele.acu redactez hartia

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Wed May 06, 2009 9:45 am

sau, nu mai fac nici o garda.20 de ore.atat.sa le faca tantele de la bucatarie

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed May 06, 2009 9:51 am

ares/tm wrote:pana acum am mancat bine mersi si am avut bonurile integral.

poate ar trebui sa nu mai faci atata scandal.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Wed May 06, 2009 9:56 am

de ce? e dreptul meu sa fiu platita pt garda.nu sunt....dar nici mancare nu imi dau...asta e culmea....adica poate vin io cu sandvisu de acasa...de ce imi iau ei bonurile???

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Wed May 06, 2009 9:59 am

kooksee wrote:

pana si negrii pe plantatie primeau de mancare

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed May 06, 2009 10:04 am

deci

ai cate un bon /zi de mancare.
in unele zile nu ai nevoie de mancarea aia, ca primesti de la spital (indiferent ca iti e sau nu platita garda, e alta discutie)

prin urmare in acele zile nu mai primesti bonul.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Wed May 06, 2009 10:07 am

deci, io primesc bonu pt alea 5 ore cat stau
ca stau in plus de la 13-la 8 e treaba mea
nu mananc decat dupa ora 13
deci e ilegal

vazi
senior
senior

Postby vazi » Wed May 06, 2009 11:54 am

kooksee wrote:

cata vreme legea ii da dreptate nu inteleg dece sa spui asa ceva. daca vrea Ares sa le lase un bon doua ca oricum o fost de garda aia ii altceva se numeste parca basis si elel trebuie sa zica multam fain sau boda-proste.
kooksee, poate daca ai castiga la loto si cei de la caserie ti-ar lua din banii pentru ca oricum ai salar sunt convins ca le-ai da dreptate, in fond biletul ii la purtator nu ?
go for it ARES!!! si pune-le pielea in batz.
apropos vezi ca orice confilict de munca trebuie sa aiba la baza o incercare de intelegere amiabila prealabila judecatii, adica musai sa faci hartia pentru instanta de civil. la politie- faci plangere. sa decida procurorii daca ii furt, inselaciune samd.
pq pas?

atlantiana
senior
senior

Postby atlantiana » Wed May 06, 2009 12:01 pm

Si la Constanta se iau bonuri pentru garda. Nu ca ar fi neaparat legal.
Sa ne anunti daca ai rezolvat ceva....

In afara subectului: CCM la nivel national prevede acordarea la nasterea unui copil a unui salariu mediu pe unitate (totalul veniturilor brute incasate de intreg personalul spitalului intr-un an, impartit la nr angajati si nr de luni, incluzand sporuri, prime, etc). CCM la nivel de ramura sanitara, preluat si de spitale, ca CCM la nivel de unitate, prevede insa acordarea unui salariu de baza, nu a venitului mediu pe unitate. Pentru rezidenti, salariul de baza e cu siguranta mai mic decat salariul mediu pe unitate, probabil cu cateva milioane.
Asta in conditiile in care prevederile unui CCM la nivel de ramura nu pot fi inferioare celor din CCM la nivel national - potrivit Codului Muncii.

atlantiana
senior
senior

Postby atlantiana » Wed May 06, 2009 12:10 pm

Tot CCMN prevede acordarea, la nasterea unui copil, a diferentei dintre indemnizatia de maternitate si salariul de baza, pe o perioada de minimum 6 saptamani (concediul postnatal obligatoriu). Acum, asta nu mai inseamna nimic pentru un rezident (salariul de baza e mai mic decat indemnizatia), dar in urma cu 3 ani insemna pentru mine cateva milioane. Bineinteles ca spitalul a refuzat sa plateasca, pe motiv ca nu s-a mai cerut niciodata si nu puteau crea precedent. Jurista mi-a explicat clar ca asta e o prevedere pentru mame cu salarii mari, nu pentru mucosii de rezidenti, desi i-am servit pe tava textul CCMN (il avea si ea, dar nu invatase sa citeasca). Am obtinut in final banii in instanta. Fara prea mare bataie de cap.

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Wed May 06, 2009 12:44 pm

ares/tm wrote:Hotărîrea de Guvern 524/26.07.1991 prevede obligativitatea unitătilor sanitare de a servi masa în mod gratuit medicilor în timpul efectuării gărzilor. Programul de gardă este între orele 13-8 si nu se suprapune peste programul normal de lucru al medicilor cuprins între 8-13. HG 5/14.01.1999 pentru aprobarea normelor de aplicare a legii 142/1998 prevede acordarea unui tichet de masă pentru o zi lucrătoare, între orele 8-13.

:shock: nu le-ai dat cu legea in cap? :hammer:
Nimeni nu e destul de inteligent ca sa poata convinge pe un prost ca e prost :)

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Wed May 06, 2009 1:13 pm

dr_dr wrote: nu le-ai dat cu legea in cap?

In afara de cazul in care legea e scrisa pe tablitele lui Moise, recomand mai degraba s-o rulati frumos si...

alimori
elite
elite

Postby alimori » Wed May 06, 2009 6:04 pm

kooksee wrote:deci

ai cate un bon /zi de mancare.
in unele zile nu ai nevoie de mancarea aia, ca primesti de la spital (indiferent ca iti e sau nu platita garda, e alta discutie)

prin urmare in acele zile nu mai primesti bonul.

ai cate un bon pe zi lucratoare. sambata si duminica se presupune ca mananci la parinti?

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed May 06, 2009 7:09 pm

probabil ca mananci la pensiunea de la munte unde iti petreci weekendul.
stiu ca fiecare tine la banii lui, asa multi putini cum sunt, dar da nasol la imagine ca rezident pe gineco in an mare sa faci scandal pentru 15 lei.

Doll
elder
elder

Postby Doll » Wed May 06, 2009 8:28 pm

de ce nasol?

mie in iasi nu mi se opresc bonurile pentru zilele de garda.

razvan.f
senior
senior

Postby razvan.f » Wed May 06, 2009 8:48 pm

La floreasca unei colege ii opresc 3 bonuri pentru ca are dreptul sa faca 3 garzi pe luna si surpriza: ea nu face nici o garda pentru ca in sectia ei nu se fac garzi. Mie la SUUB mi se dau toate cele 20 de bonuri.
Ares are dreptate sa se certe cu ei. Colega mea nu are chef sa faca scandal.

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed May 06, 2009 11:41 pm

kooksee wrote:dar da nasol la imagine ca rezident pe gineco in an mare sa faci scandal pentru 15 lei.

in ideea ca iti mai pica spagi si de ce te impiedici de 15 lei ? :) daca nu la asta te gandeai, sau oricum, aia 15 lei sunt banii tai. E ca dilema de la magazin: daca nu-ti da rest 50 de bani te enervezi da' alta data e posibil sa-i lasi 1,5 lei ca nu mai stai sa-ti dea rest.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu May 07, 2009 8:04 am

b3 te rog incearca sa nu te mai comporti ca o femeie de 40 de ani trecuta prin viata.
ne-ai explicat cum e cu mefe-ul, cum e cu legile, cum e cu rezidentiatul, invata sa accepti ca mai sunt si lucruri care iti scapa.

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Thu May 07, 2009 8:58 am

azi am aflat ca nu numa ca ne ia din bonuri, dar ne ia retroactiv din salariu contravaloarea bonurilor pe anul trecut.nu ma las.sunt banii mei
dupa ce ca muncesc gratis, mai imi iau ei banii....asa ceva nu e posibil
va tin la curent
azi am redactat cererea si am depus-o
sa vad ce raspuns primesc

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Thu May 07, 2009 8:59 am

kooksee wrote:stiu ca fiecare tine la banii lui, asa multi putini cum sunt, dar da nasol la imagine ca rezident pe gineco in an mare sa faci scandal pentru 15 lei.

te invit de maine sa vii sa vezi cata spaga fac.promit ca dau si impozit la stat

Lizz22
elder
elder

Postby Lizz22 » Thu May 07, 2009 6:00 pm

mi se pare o aberatie sa nu primesti bonurile pt ca ai fost d garda...
avand in vedera faptul ca se acorda cate un bon pt fiecare zi lucratoare,iar in zilele cu garzi n-ai fost nicidecum la distractii... ... ...
aberant de a dreptul...dar asteptam raspunsul oficial!

atlantiana
senior
senior

Postby atlantiana » Thu May 07, 2009 7:45 pm

Felicitari ares, pentru atitudine. Nu e vorba de 15 lei, ci de demnitatea medicului rezident. Unii nu au asa ceva, deci nu ii priveste pe ei chestiunea.

Cererea pe care ai depus-o la spital trebuie sa aiba nr. de inregistrare, altfel nu exista oficial.

Karina1
junior
junior

Postby Karina1 » Thu May 07, 2009 8:22 pm

dr_dr wrote:
ares/tm wrote:Hotărîrea de Guvern 524/26.07.1991 prevede obligativitatea unitătilor sanitare de a servi masa în mod gratuit medicilor în timpul efectuării gărzilor. Programul de gardă este între orele 13-8 si nu se suprapune peste programul normal de lucru al medicilor cuprins între 8-13. HG 5/14.01.1999 pentru aprobarea normelor de aplicare a legii 142/1998 prevede acordarea unui tichet de masă pentru o zi lucrătoare, între orele 8-13.

bravo ares/tm ! si eu sunt platita de floreasca si am aflat ca din anul 3 o sa primesc mai putine bonuri pt ca o sa fac garzi si primesc mancare de la spital. Nu stiam de legea de mai sus si imi pare bine ca ai adus in discutie subiectul acesta. Ma bucur ca exista oameni cu atitudine!
sa inteleg ca la alte spitale nu se intampla asa ceva? asta e de-a dreptul strigator la cer si trebuie sa ne cerem drepturile.

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Fri May 08, 2009 11:07 am

eu nu mai stau la discutii si explicatii...si fata de colegii mei, eu chiar traiesc din salariul meu, asa amarat cum este.sunt curioasa ce raspuns voi primi.va tin la curent.

cryna
junior
junior

Postby cryna » Fri May 08, 2009 12:58 pm

ares/tm wrote:eu nu mai stau la discutii si explicatii...si fata de colegii mei, eu chiar traiesc din salariul meu, asa amarat cum este.sunt curioasa ce raspuns voi primi.va tin la curent.

Succes si fii tare pe pozitie!!!!!!! :allright:

danhia
elite
elite

Postby danhia » Fri May 08, 2009 3:14 pm

pai banii de pe garzi sunt mai multi decat nush cate bonuri adunate.asa ca desi o sa muncesti la fel de mult, o sa iei bani mai multi.20 de bonuri sunt 3 mil.o garda e 1mil . sau 1.5 mil , parca.
Red Apple

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri May 08, 2009 3:47 pm

danhia wrote:pai banii de pe garzi sunt mai multi decat nush cate bonuri adunate.asa ca desi o sa muncesti la fel de mult, o sa iei bani mai multi.20 de bonuri sunt 3 mil.o garda e 1mil . sau 1.5 mil , parca.

20 de bonuri sunt 165 de lei domnisoara doctor

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Fri May 08, 2009 4:07 pm

cine a zis ca mi se platesc garzile??? tocmai asta e ideea

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri May 08, 2009 5:42 pm

atunci de ce te duci in garda?

nu se platesc deci nu se ponteaza, deci daca nu te duci nu au ce sa iti faca.

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Fri May 08, 2009 5:45 pm

kooksee wrote:atunci de ce te duci in garda?

nu se platesc deci nu se ponteaza, deci daca nu te duci nu au ce sa iti faca.

se vede ca esti mf-ist.
qpepsi.gif

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri May 08, 2009 5:47 pm

da am stiu placa cu garda in care inveti
si care in aceeasi masura e o sursa de spaga.

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Fri May 08, 2009 5:49 pm

du-te si culca-te, ca habar n-ai de ce se intampla prin spitale.

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Fri May 08, 2009 5:50 pm

kooksee wrote:da am stiu placa cu garda in care inveti
si care in aceeasi masura e o sursa de spaga.

pai vezi ca stii?
ar mai fi si alte amanunte mai neesentiale: nu iti da nota profu pe modulul respectiv, nu iti mai arata nimeni nimic, etc etc
qpepsi.gif

tana
elder
elder

Postby tana » Fri May 08, 2009 8:13 pm

sa nu-ti dea nota? putin probabil. dar poti intr-adevar sa stai pe margine si sa te uiti la ceilalti cum exerzeaza diverse manevre. dar eu nu inteleg cum stiu aia de la spitalul platitor cate garzi faci tu acolo unde faci stagiul ca sa iti ia bonurile. sau aia de la personal, chiar daca e acelasi spital
I'm not anti-social. I'm just not user friendly

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri May 08, 2009 9:26 pm

daaa, nu iti da nota

ma ce dracu, mereu uitati ca vorbim intre noi, nu cu aia din afara sistemului.
ce ala iti da nota daca are sau nu chef?
daca te pica si te consideri nedreptatit faci o contestatie, e organizeaza o comisie, etc.
daca.
vreau sa vad unu ca respecta restul de reguli si il pica profu ca nu a venit la garzile pentru care nu era platit.

ares am asa o idee vaga despre ce e prin spitale. citesc imedul zilnic

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Sat May 09, 2009 8:07 am

tana wrote:dar eu nu inteleg cum stiu aia de la spitalul platitor cate garzi faci tu acolo unde faci stagiul ca sa iti ia bonurile. sau aia de la personal, chiar daca e acelasi spital

de pe pontaj

tana
elder
elder

Postby tana » Sat May 09, 2009 8:37 am

nu le mai trece pe pontaj. sau roaga pe cine iti scrie pontajul sa nu le mai treaca
I'm not anti-social. I'm just not user friendly

ares/tm
elder
elder

Postby ares/tm » Sat May 09, 2009 9:16 am

pot sa-i rog mult si bine....asa se face de cand lumea
dar am cerut in scris plata garzilor efectuate anul trecut si pana in prezent
daca sunt pontate, trebuiesc platite
vreau sa vad ce mai zic acuma

Return to “Viata in spital”