Se vor inchide sute de spitale!

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
rezidante
senior
senior

Se vor inchide sute de spitale!

Postby rezidante » Tue Apr 21, 2009 1:03 pm

Ministrul a spus că sutele de spitale nerentabile trebuie închise, dar comunitatea locală trebuie să îşi asume acest lucru. El a adăugat că primarii ştiu cel mai bine dacă au sau nu nevoie de spital în localitatea lor. ''Dacă au, să se ocupe de el, dacă nu, să îl închidem", a spus Bazac.

Este primul pas spre normalizare.......Bravo, Mr. Bazac

Im
elite
elite

Postby Im » Tue Apr 21, 2009 1:40 pm

rezidante wrote:spitale nerentabile

:shock: :shock: :shock:

E cunoscut faptul ca spitalele publice sunt prin definitie rentabile, statul scoate bani cu ele în loc sa le aloce procente din PIB. :roll:
Singura durere suportabilă e durerea altora.

Chingachgook
addicted
addicted

Re: Se vor inchide sute de spitale!

Postby Chingachgook » Tue Apr 21, 2009 3:24 pm

cum ar fi un sistem utopic in care sa nu dai nici un procent din salariu cas si sa platesti cu banul jos orice actiune medicala?
inclusiv urgentele.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

rezidante
senior
senior

Postby rezidante » Tue Apr 21, 2009 5:34 pm

In genere, la cate un sfert de sec.se produce cate o schimbare majora sau mai putin maj.Iata prajetura cum urmeaza!

DSPMB - SCURT ISTORIC
1831 - "Regulamentul pentru imbunatatirea si paza randuieli in Politia Bucurestilor practica.
1832 - Se infiinteaza " Eforia Spitalelor" - administrarea de catre stat a spitalelor.
1862 - Comitetul Sanitar din Moldova si din Muntenia formeaza i mpreuna o Directie Sanitara la Bucuresti.
1874 - Legea Sanitara - Serviciile Sanitare locale raman sub dependenta Min" - in parte Bucurestiul in 5 "plasi" sanitare puse sub conducerea cate unui medic cu atributii de ordin terapeutic si de politie sanitara, acestia fiind obligati sa inspecteze pietele cel putin o data pe saptamana, spitalele o data pe luna si farmaciile cel putin de doua ori pe an. Totodata aveau obligatia sa cerceteze diplomele, noilor doctori si ale farmacistilor si sa le dea autorizatia de libera isterului de Interne.
1893 - Legea Sanitara - se creeaza Inspectoratul Sanitar si dispune ca orasele si judetele sa aiba si sa subventioneze cate un spital.
1910 - Legea Sanitara - creeaza Directiunea Generala a Serviciului Sanitar din Ministerul de Interne, infiinteaza Inspectoratele Regionale Sanitare si Casa Sanatatii Publice Rurale.
1930 - Legea Sanitara si de Ocrotire - instituie Consiliul General al Sanatatii si Ocrotirii
1935 - Serviciul Sanitar la Capitalei trece sub dependenta directa a Ministerului Sanatatii
1938 - Directia Sanitara si de Ocrotire a Municipiului Bucuresti are 27 de circumscriptii teritoriale deservite de cate un medic, unul sau doi oficianti sanitari si una sau doua moase. Sectoarele organizatorice ale Directiei Sanitare si de Ocrotire erau: Serv. Igienei Scolare si al Bolilor Sociale, Serv. Politiei Sanitare. Serv. Igienei Industriale, Serv. Statisticii Sanitare, Serv. Dezinfectiei si Deparazitarii, Serv. Ocrotirii si Asistentei Sociale, un Laborator de Bacteorologie si unul de Chimie.
1945 - Organizarea asistentei medicale s-a realizat dupa modelul sovietic. 1952 - Ministerul Sanatatii isi desfasoara activitatea de prevenire si combatere a bolilor transmisibile la nivelul capitalei prin Directia Antiepidemica ( Sanepid ).
1973 - Inspectoratul Sanitar de Stat se transforma in Centru Sanitaro-Antiepidemic care face parte din structura Directiei Sanitare si care functioneaza ca atare pana in anul 1990.
1990 - 1999 - Titulatura de Centru Sanitar Antiepidemic devine Centru de Medicina Preventiva, Inspectorat de Politie Sanitara si Medicina Preventiva, Inspectorat de Sanatate Publica.
1999 - S-a infiintat Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, prin fuzionarea Directiei Sanitare si a Inspectoratului de Sanatate Publica.
2006 - ia fiinta Autoritatea de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti ca serviciu public deconcentrat al Ministerului Sanatatii Publice, cu personalitate juridica, reprezentand autoritatea de sanatate publica la nivel local, care pune in aplicare politica si programele de sanatate publica , identifica problemele prioritare de sanatate publica, elaboreaza si implementeaza activitati locale de sanatate publica.

vazi
senior
senior

Postby vazi » Wed Apr 22, 2009 2:46 am

lol
prea frumos spus.
pq pas?

swiss
elite
elite

Postby swiss » Wed Apr 22, 2009 5:21 am

rezidante wrote:Ministrul a spus că sutele de spitale nerentabile trebuie închise, dar comunitatea locală trebuie să îşi asume acest lucru. El a adăugat că primarii ştiu cel mai bine dacă au sau nu nevoie de spital în localitatea lor. ''Dacă au, să se ocupe de el, dacă nu, să îl închidem", a spus Bazac.

Este primul pas spre normalizare.......Bravo, Mr. Bazac

Alta magarie scoasa de minister.

Le inchid (ca fiind nerentabile) le scad automat pretul, ca sa le poata vanda cat mai ieftin unor investitori, si asa o sa apara sute de spitale private.

b3
elite
elite

Postby b3 » Wed Apr 22, 2009 12:23 pm

^ ceea ce n-ar fi rau, eu sunt pentru spitale private, dar private, tata, nu strutocamila, sistemul capusa care exista acum, in care spitalul privat face contract cu CNAS si suge bani din FNUASS. Sa le faca private complet, sa asigure si urgente, oncologie, toate chestiile foarte scumpe si nerentabile, pacientii-clientii lor sa plateasca asigurare privata etc. . Doar sa nu privatizeze spitale din zone care si asa nu au acces la spitale ca e cam nasol sa fie singura varianta un spital privat.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

swiss
elite
elite

Postby swiss » Wed Apr 22, 2009 1:18 pm

b3 wrote:^ ceea ce n-ar fi rau, eu sunt pentru spitale private, dar private, tata, nu strutocamila, sistemul capusa care exista acum, in care spitalul privat face contract cu CNAS si suge bani din FNUASS. Sa le faca private complet, sa asigure si urgente, oncologie, toate chestiile foarte scumpe si nerentabile, pacientii-clientii lor sa plateasca asigurare privata etc. . Doar sa nu privatizeze spitale din zone care si asa nu au acces la spitale ca e cam nasol sa fie singura varianta un spital privat.

Asta daca nu le modernizeaza si ies din ele hoteluri sau cine stie ce pensiuni de n-shpe margarete...

Si eu sunt asigurari de sanatate private. Sa vezi apoi concurenta cu CNAS... dar cred ca exista si in Romania asigurari "suplimentare" de sanatate..cum sunt in America, platesti separat pentru stomatologie si oftalmologie...

cocolino2
junior
junior

Postby cocolino2 » Wed Apr 22, 2009 3:09 pm

pai daca este asa .. inseamna ca or sa fie alte disponibilizari, mai putine locuri pentru proaspetii absolventi, etc.. in concluzie .. HAI SA EMIGRAM~~!!

swiss
elite
elite

Postby swiss » Wed Apr 22, 2009 3:44 pm

holliday wrote:later edit...

Si eu sunt pentru asigurari de sanatate private. Sa vezi apoi concurenta cu CNAS... dar cred ca exista si in Romania asigurari "suplimentare" de sanatate..cum sunt in America, platesti separat pentru stomatologie si oftalmologie...

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Sat Apr 25, 2009 7:36 pm

se mai inchidi brea spitalili celea? ca mi-ar parea asa de rau...
qpepsi.gif

b3
elite
elite

Postby b3 » Thu Apr 30, 2009 2:07 pm

Pai n-a mai zis Bazac ca nu, in schimb zilele trecute era pe la tv pe the Money Channel o emisiune, "Guvernul privat", invitat presedintele CNAS, Irinel Popescu, un nene de la Banca Mondiala, sefii de la Medicover si Medlife si se discuta despre public-privat, cica se elaboreaza legea acum, spera sa o termine pana la sfarsitul anului. Mai zicea Bazac pe undeva ca vrea sa faca in Bucuresti un spital public dar administrat privat (huh?) si parca am citit tot o declaratie a lui ca si cele 7 spitale regionale pe care vrea sa le faca (ideea lui Nicolaescu parca) tot in regim public-privat le face.

In the meantime, in Europe:

"Further hospital privatisation or functional privatisation looks likely across much of the region over the next five years. Regions and municipalities will not be slow to sell off under-performing hospitals – even in countries such as the Czech Republic and Hungary, where there is a lot of hostility to the idea."
http://www.healthcareeuropa.com/article ... healthcare

"A lot of East European healthcare providers are for sale according to Joe Ryan, chief financial officer at Medicover, the Pan-East European medical subscriptions company. "I tell them that their timing is bad and they say, yes, they know that."
The rise in companies for sale is perhaps not surprising. Many operators, particularly in Romania, Hungary and Turkey geared up during the boom and now face large shortfalls. They include Romar, the Romanian primary and diagnostics group where UK fund RCII is seeking to sell its stake, following an abortive hospital in Bucharest.
Meanwhile, Ryan says he plans to open in Belarus: "There is very little medical infrastructure which makes Belarus just great for us," he said."
publication date: Apr 24, 2009
http://www.healthcareeuropa.com/article ... areforsale

(scuze ca pun in engleza, mi-e lene sa traduc)

cireasa de pe tort, special pentru holliday:
http://www.newswire.ca/en/releases/arch ... c6326.html canada
http://www.youtube.com/watch?v=9wwHJ-qqBIw franta
http://www.connexionfrance.com/news_articles.php?id=786 franta - doctors take the streets

tot franta dar proteste din cauza reformei in universitati: http://www.universityworldnews.com/arti ... 4120526792

ce pacat ca a venit gripa mexicana (nu-i mai zice porcina sa nu afecteze comertul cu porci si sa nu raspandeasca ideea falsa ca se transmite prin carne de porc) si nu se aude la stiri de astea :)
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

dr_dr
elder
elder

Postby dr_dr » Thu Apr 30, 2009 2:25 pm

inchid spitale ... :roll:
introduc coplata... :roll: (ca sa nu mai ceara medicii shpaga asa suna stirea la radio guerrilla) :roll:
daca tot fac atatea economii, ne cresc si noua salariile? sau banii astia ajung tot in masinile lor? :?
Nimeni nu e destul de inteligent ca sa poata convinge pe un prost ca e prost :)

voicutu
senior
senior

Postby voicutu » Thu Apr 30, 2009 4:08 pm

dr_dr wrote:inchid spitale ... :roll:
introduc coplata... :roll: (ca sa nu mai ceara medicii shpaga asa suna stirea la radio guerrilla) :roll:
daca tot fac atatea economii, ne cresc si noua salariile? sau banii astia ajung tot in masinile lor? :?

Ultima intrebare e cea retorica, asa-i?

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Sat May 02, 2009 9:41 am

b3 wrote:ce pacat ca a venit gripa mexicana (nu-i mai zice porcina sa nu afecteze comertul cu porci si sa nu raspandeasca ideea falsa ca se transmite prin carne de porc) si nu se aude la stiri de astea :)

eu propun sa i se zica gripa nikita in loc de gripa porcina
qpepsi.gif

Return to “Viata in spital”