Unde scriem epicriza?
-
- senior
Re: Unde scriem epicriza?
am observat o tendinta l, altfel laudabila, de a vb despre temei legal
va rog sa precizati ordinul la care faceti referire la focg. ... sper ca vb de 2006 sau mai recent?
B3... site-ul de la Iasi la care tot faci referire... e ca si moldova lu ' stefan cel mare plina de farmece si povesti - expirate.
si ca veni vorba de temei legal imi zici si mie macar pentru reg de consultatii ordinul?
hai.... te rog (sic)
va rog sa precizati ordinul la care faceti referire la focg. ... sper ca vb de 2006 sau mai recent?
B3... site-ul de la Iasi la care tot faci referire... e ca si moldova lu ' stefan cel mare plina de farmece si povesti - expirate.
si ca veni vorba de temei legal imi zici si mie macar pentru reg de consultatii ordinul?
hai.... te rog (sic)
pq pas?
- b3
- elite
ordinul pe care l-a gasit vlad e asta: ordinul 1782/576/2006 privind întocmirea FOCG , in postul meu precedent sunt niste linkuri dar pt cel din 2002
Ordinul in care sa se aprobe cum arata registrul de consultatii nu exista, eu cel putin n-am gasit
insa exista modelul pe site la dsp iasi, care e site oficial, asa ca sa se spele cu el pe cap.
Ordinul in care sa se aprobe cum arata registrul de consultatii nu exista, eu cel putin n-am gasit

Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
- b3
- elite
siteul dsp iasi e asta http://dspiasi.ro/index.php?loc=raportari
de asta zic ca e oficial registrul, ca toate alea, dupa cum sunt si notate, ca anexe, probabil provin dintr-un ordin tot de prin 2006, dar foarte obscur de nu-l gaseste google.
de asta zic ca e oficial registrul, ca toate alea, dupa cum sunt si notate, ca anexe, probabil provin dintr-un ordin tot de prin 2006, dar foarte obscur de nu-l gaseste google.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
-
- senior
poti sa-l dai la gazeta de iasi... ca si acolo o sa rada de el.
nu exista ordin pentru reg consultatii ce sa zic de restul buletinelor afisate acolo...
daca vrei scrie-le . eu zic ca aia ii initiativa unui medic/ contzopist insarcinat cu site-ul; care incerca sa faca ordine in formulare si circulare existente in DSP iasi iar cei la care o cerut informatii despre ce ar fi bine util sa apara pe site i-au dat cu flit.
nu exista ordin pentru reg consultatii ce sa zic de restul buletinelor afisate acolo...
daca vrei scrie-le . eu zic ca aia ii initiativa unui medic/ contzopist insarcinat cu site-ul; care incerca sa faca ordine in formulare si circulare existente in DSP iasi iar cei la care o cerut informatii despre ce ar fi bine util sa apara pe site i-au dat cu flit.
pq pas?
- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
b3 wrote:Am vazut, dar cred ca singurul amestec al CNAS acolo era sa se asigure ca se raporteaza rubricile alea care ii intereseaza asa cum doresc ei, ca sa poata plati sau refuza sa plateasca spitalului serviciile prestate. Ca rol al CNAS nu vad de ce i-ar interesa cum se completeaza FOCG. Si sincera sa fiu cred ca nici cei de la CNAS care iti vor raspunde nu stiu"Competenta" e un cuvant pe cale de disparitie in Ro (si o spun "pe surse", nu ca e trendy sa injuri Romania).
Păi argumentul principal care mi-a fost adus pe secţie e că "vine controlul de la Casă şi ce ne facem?"
Am stat şi eu să mă gândesc de ce mi s-a pus pata cu chestia asta. Acum, la ora 4 dimineaţa, neputând să dorm, mi-am dat seama. "Mustrarea" pe care am primit-o m-a ajutat să conştientizez ceea ce demult ştiam, la nivel raţional, dar eul meu hipertrofic nu putea digera: că, după 5 ani de zile de muncă pe secţie, rămân o slugă de rang mic care trebuie să-şi ştie lungul nasului. Mărturisesc că sunt dezamăgit de mine: crezusem, în îngâmfarea mea, că am lăsat în urmă orgolii din astea meschine de rezident. Dar îmi revin, m-am apucat să scriu cuminte epicriza cu pixul în foaie, după care să o bat la calculator.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
- b3
- elite
NUUUU !!! Hai domne, aveam pretentii, ma lasi aici sa ma lupt ca Don Quijote cu legea in mana dar cu morile de vant ?
Ai putea sa incerci macar varianta cu tiparitul in foaie in casuta in care trebuie, cu epicriza. Ca rezidenti (si chiar studenti) suntem slugi care ascultam orbeste de "superiori" doar pentru ca toti sunt lasati sa dea directive cand nici ei nu cunosc legile. Iar "vine controlul de la Casa" si "vine controlul de la Sanepid (DSP)" sunt singurii bau-bau de care mai stiu si "superiorii". Ar mai fi si "vine controlul de la Minister" si "vine televiziunea" dar acolo trebuie sa fie o boacana mare de tot si e rar.
vazi, nu cred ca e cum zici tu, pentru ca fix de prin 2006 incoace am tot auzit medici bombanind ca s-au schimbat hartiile (mai mult despre foile de observatie era vorba, dar nu numai) si mereu ne ziceau ca "asta e foaia veche, stati sa iau de la registratura una noua sa va arat rubricile pentru specialitatea ______". Deci "modelarul" ala de pe site eu cred ca e oficial. M-ai facut curioasa acum si o sa ma interesez

vazi, nu cred ca e cum zici tu, pentru ca fix de prin 2006 incoace am tot auzit medici bombanind ca s-au schimbat hartiile (mai mult despre foile de observatie era vorba, dar nu numai) si mereu ne ziceau ca "asta e foaia veche, stati sa iau de la registratura una noua sa va arat rubricile pentru specialitatea ______". Deci "modelarul" ala de pe site eu cred ca e oficial. M-ai facut curioasa acum si o sa ma interesez

- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
Da, b3, dar îmi dau seama de stupiditatea luptei. Mi se cere un lucru mic şi stupid, iar eu mă bat să nu-l fac. Bine, uite, dacă mă încurajezi tu, de mâine iar nu voi mai scrie epicrizele. Sunt curios ce o să mi se întâmple din nou.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
- b3
- elite
Victoriile in batalii mici si stupide dar care altfel iti fac multi nervi/consuma timp iti dau energie pentru alte batalii mai mari si mai importante :-p Solutia nu cred ca e sa faci ca inainte cand puneai inca un bilet de externare pentru ca au si ei dreptate ca trebuie completat spatiul din foaie. Incearca varianta cu tiparitul. Ce ti-au facut pana acum pentru ca te-ai opus sistemului ? 
Glumeam cu treaba cu Don Quijote, si mie mi-e lehamite de multe ori sa ma mai lupt pentru normalitate. Mai ales cand ma uit in jur si vad ce liniste si pace deplina este.

Glumeam cu treaba cu Don Quijote, si mie mi-e lehamite de multe ori sa ma mai lupt pentru normalitate. Mai ales cand ma uit in jur si vad ce liniste si pace deplina este.
- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
Nu am cum să tipăresc exact în rubrica aia din foaie. Eu scriu epicriza într-un program special ("Atlas"), după care imprimanta îmi scuipă un bilet de ieşire cu epicriză, standard, cu antetul spitalului. Pe ăla oricum trebuie să-l scriu, indiferent ce ar fi.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
-
- senior
atlas ii .. o porcarie, achizitioanta politic si din lipsa de ofertanti.
tai cu forfecul epicriza din bi secund/tertz si o lipesti capsezi la foaie.
dar prbl ii asa cum ai spus: orgoliu sluga mica/ si o alta sluga s-a gandit sa-ti dea la geoale.
... himmm mi-am adus aminte de etologie si cum fac unii ce au pisici: iau motanul in bratze se duc la prospatul detinator al unui animalutz(de obiciei un catelus). cand aia sunt bot in bot iar catzelul ii in extaz de fericire de lume noua, ala pishca motanul ce pe loc ii arde niste dungi pe botic. sechela cica ii definitiva = nici sa latre nu ai au curaju ca ii bullterier ca ii pechinez sau primaras la o ... moasa /registrator.

tai cu forfecul epicriza din bi secund/tertz si o lipesti capsezi la foaie.
dar prbl ii asa cum ai spus: orgoliu sluga mica/ si o alta sluga s-a gandit sa-ti dea la geoale.
... himmm mi-am adus aminte de etologie si cum fac unii ce au pisici: iau motanul in bratze se duc la prospatul detinator al unui animalutz(de obiciei un catelus). cand aia sunt bot in bot iar catzelul ii in extaz de fericire de lume noua, ala pishca motanul ce pe loc ii arde niste dungi pe botic. sechela cica ii definitiva = nici sa latre nu ai au curaju ca ii bullterier ca ii pechinez sau primaras la o ... moasa /registrator.

pq pas?
-
- senior

Si la noi sunt controale de la casa una-doua, da nu am auzit despre o astfel de aberatie! Facem iesirea pe calc., o printam in 2 exemplare, 1 ex. il dam pacientului, iar din al 2-lea atasam epicriza capsata/lipita chiar pe pagina destinata epicrizei. Unii colegi pun o pagina A4 inteaga, unii taiem epicriza si o lipim acolo, si punem parafa deasupra. nu ni s-a reprosat nimic pana acum.
Iar cand avem ghinionul sa mai fie pana de curent facem iesirea la mana da' cu indigo in 2 exemplare.
- razvan.f
- senior
Eu scriu epicriza in foaie cu pixul si operatorul de la calculator o copiaza si o scoate la imprimanta impreuna cu analizele si celelalte chestii pe care le-a mai facut. Astea scoase de imprimanta se dau pacientului. Stiu ca avem noroc cu operatorul pentru ca a fost un timp in care trebuia sa le scriem noi si in foaie si la calculator, dar l-am invatat pe operator scrisul nostru si cand nu intelege ne mai intreaba.
- b3
- elite
^ Pfoai, boierule, in ce spital din Romania exista operator pe sectie ?
Ca din cate zici inteleg ca nu e operatorul spitalului, cate tipuri de scris sa invete? 

- razvan.f
- senior
In spitalul militar central. A invatat vreo 3 tipuri de scris (suntem rezidenti care scriem acceptabil spre frumos, asa ca nu i-a fost greu) plus ca mai are si niste modele tip pentru anumite patologii. Iar noi suntem pe sectie chirurgicala si nu scriem mult in epicrize.
- ciresar1988
- elder
Vlad, putem incerca altceva. Scriem epicriza intr-un template Word, pe care il facem in asa fel incat sa se potriveasca pe casuta aia din FO la printare, apoi ii dam import si in Atlas. Incercasem eu intr-o zi si mergea perfect. Mai ramane sa caram in buzunar cate un capsator si un soricel din ala pt desfacut capse. Dar merita incercat, numai asa, pt a le da peste nas.
P.S. Mor de curiozitate, iarta micimea sufletului meu de rezident...dar cine te-a reclamat? Si cum sa te reclame la propriul tau indrumator, mai nene?
P.S. Mor de curiozitate, iarta micimea sufletului meu de rezident...dar cine te-a reclamat? Si cum sa te reclame la propriul tau indrumator, mai nene?
Cu prostul nescolarizat
Te lupti putin si ai scapat.
Dar duci o lupta colosala,
Cu prostul care are scoala!
(user neserios)
(user neserios)
- Dan
- Master of Disaster
Salutare la domnul ciresar si bine ati revenit 

Eu din muntii mei...
http://www.imed.ro/forum
http://www.imed.ro/forum
- ciresar1988
- elder
Salutare si bine v-am regasit !
Cu prostul nescolarizat
(user neserios)
(user neserios)
- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
Cireşar, deja mi se pare complicat. Şi ar fi şi un compromis.
Of, whatever.
Of, whatever.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI