Sporul de preventie

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
mosoblue
newbie
newbie

Sporul de preventie

Postby mosoblue » Thu Apr 02, 2009 7:40 pm

Am o mare curiozitate legata de sporul asta: cum vine treaba asta spor de preventie ca procent? Ce este porcaria asta? Ce ar trebui sa acopere acest spor? Si de ce este preventia mai mare la unii decat la altii doar pe criteriul salariu de baza?

Doll
elder
elder

Re: Sporul de preventie

Postby Doll » Thu Apr 02, 2009 7:48 pm

E 11% din salariul de baza. Dar de ce esti asa suparat? Iti strica?

mosoblue
newbie
newbie

Postby mosoblue » Thu Apr 02, 2009 7:57 pm

deloc nu-mi strica doar ca mi s-ar parea mult mai corect sa se spuna spor de preventie 300 RON sau ma rog o anumita suma ca doar toti ne expunem si toti muncim si nu facem preventie in functie de salariu ... nu stiu daca m-am facut bine inteles ...

Evo
senior
senior

Postby Evo » Thu Apr 02, 2009 8:20 pm

Sporul de preventie se refera la pacient, la educatia sanitara pe care i-o face medicul. Adica suntem platiti pentru ca ii invatam cum sa previna instalarea sau agravarea unor afectiuni.
Nu are nici o legatura cu factorii de risc la care este expus medicul la locul de munca; nu reprezinta o compensare financiara pentru asta.

mosoblue
newbie
newbie

Postby mosoblue » Thu Apr 02, 2009 8:27 pm

Daca asa stau lucrurile m-am lamurit.
Multumesc.

scorpia
senior
senior

Postby scorpia » Fri Apr 03, 2009 9:40 am

Da? Si cum se explica faptul ca primesc acest spor si personalul de la salarizare, si infirmierele...Ce educatie sanitara ofera?

Eu dau un sfat. Daca cineva nu e sigur de ceea ce spune, sa scrie acolo: probabil ca...Ca sa nu inteleaga nimeni ca aceea este explicatiea sigura. K?

razi
senior
senior

Postby razi » Fri Apr 03, 2009 2:08 pm

Evo wrote:Sporul de preventie se refera la pacient, la educatia sanitara pe care i-o face medicul. Adica suntem platiti pentru ca ii invatam cum sa previna instalarea sau agravarea unor afectiuni.
Nu are nici o legatura cu factorii de risc la care este expus medicul la locul de munca; nu reprezinta o compensare financiara pentru asta.

Sau anatomopatologul sau legistul?...nici eu nu cred ca la asta se refera.

Evo
senior
senior

Postby Evo » Fri Apr 03, 2009 4:11 pm

scorpia wrote:Da? Si cum se explica faptul ca primesc acest spor si personalul de la salarizare, si infirmierele...Ce educatie sanitara ofera?

Eu dau un sfat. Daca cineva nu e sigur de ceea ce spune, sa scrie acolo: probabil ca...Ca sa nu inteleaga nimeni ca aceea este explicatiea sigura. K?

:?

Pentru ca in aprilie 2008 Federatia Sanitas a negociat cu MS si a obtinut acordarea sporului de preventie pentru intreg personalul din domeniul sanatatii.

http://www.infolegal.ro/spor-de-prevent ... 008/04/09/

Eu daca as vrea sa imi clarific un lucru de acest gen as suna la MS sau CNPDS; postarile mele pe forum nu au calitatea de comunicate oficiale. :)

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Apr 03, 2009 5:16 pm

ma pana la urma sanitasul asta ii reprezinta si pe doctori?
eu stiam ca sindicatl asistentelor
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

mosoblue
newbie
newbie

Postby mosoblue » Fri Apr 03, 2009 6:51 pm

tare chestia cu anatomopatologul si legistul ... si putem sa mai adaugam ... medicul de laborator, sau radiologul ...

Return to “Viata in spital”