sporuri
- ruxischatz
- senior
Re: sporuri
Are idee cineva cat este sporul pe gastro si cardio la Floreasca si/ sau la spitalul militar? Dar sporul de oncologie? Si vad ca sporurile difera in functie si de spitalul in care faci stagiile nu numai specialitatea aleasa. Pe ce criterii? 

Stiu doar un singur lucru, acela ca nu stiu nimic
- ares/tm
- elder
deci exista limite minime si maxime....fiecare da cat vrea in acest interval
i can resist everything except temptation
- marmotul
- elite
sixtyne wrote:orl nu are spor 15%
se da doar spor de activitate in blocul operator, care pentru unii e 7%, pt altii 10%, iar la Hociota se da spor de 25 % cred pentru ca e Institut national
orl are spor 15 %
repet si eu o intrebare..cit are spor onco?
si pe foaia de pontaj stie careva ce scriul la sporuri la onco si pneumo?
adica: se va acorda spor de XX% comform ordinului......
mie imi cer chestiile astea la spitalul platitor

- sheehan
- junior
ruxischatz wrote:Are idee cineva cat este sporul pe gastro si cardio la Floreasca si/ sau la spitalul militar?
Cardio la Militar - spor 15%.
- pc7
- elite
- sixtyne
- senior
marmotule, de unde stii tu ca orl are spor 15%? esti orl-ist? sau vbesti din auzite... ca eu fac orl si nu am asemenea spor...spune-mi si mie ca sa cer sporul asta daca exista intr-adevar
- Chingachgook
- addicted
marmota e orelist. mai mult componenta o din orl, dar e.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- sixtyne
- senior
oky, doky, unde esti orl-ist? in bucuresti? vreau si eu spor de 15% pt orl daca unii au
- d'Arc
- elder
ieri ni s-a comunicat la sedinta ca s-ar putea (!) ca sporul nostru de urgenta sa ajunga la 10% din cauza problemelor financiare pe care le are natia romana. in conditiile in care rezul urgentist face in stagiu minim 8 garzi UPU de 12 h pe luna, adica 96 h din care cca jumatate de noapte - pe care nu ia nici un leu, plus de ex pe aprilie 22 zile cu 7 h stagiu (ex interne) pe zi, adica 154 h din care i se platesc doar 140.
asadar nu va mai exista nici posibilitatea redresarii financiare a fraierului la revenirea in stagiul de UPU - cand sporul in discutie devine important, mai ales daca faci, ca in centrul meu, minim 16 garzi UPU, adica minim 192 h pe luna din care ia salariu doar pe 140 cu spor.
lesne de inteles ca nu mai ai timp sa pui mana pe carte cum ar trebui iar daca o faci ajungi zombie de oboseala.
la fel de lesne de inteles ca nu ai timp sa mai lucrezi ceva in privat, cum fac colegii nostri. oricum ni s-a spus clar ca daca facem asta riscam exmatricularea din rezidentiat.
solutii? ca eu sunt in pana de idei...
asadar nu va mai exista nici posibilitatea redresarii financiare a fraierului la revenirea in stagiul de UPU - cand sporul in discutie devine important, mai ales daca faci, ca in centrul meu, minim 16 garzi UPU, adica minim 192 h pe luna din care ia salariu doar pe 140 cu spor.
lesne de inteles ca nu mai ai timp sa pui mana pe carte cum ar trebui iar daca o faci ajungi zombie de oboseala.
la fel de lesne de inteles ca nu ai timp sa mai lucrezi ceva in privat, cum fac colegii nostri. oricum ni s-a spus clar ca daca facem asta riscam exmatricularea din rezidentiat.
- cog1983
- elder
dr_bang wrote:ieri ni s-a comunicat la sedinta ca s-ar putea (!) ca sporul nostru de urgenta sa ajunga la 10% din cauza problemelor financiare pe care le are natia romana. in conditiile in care rezul urgentist face in stagiu minim 8 garzi UPU de 12 h pe luna, adica 96 h din care cca jumatate de noapte - pe care nu ia nici un leu, plus de ex pe aprilie 22 zile cu 7 h stagiu (ex interne) pe zi, adica 154 h din care i se platesc doar 140.
De ce sa te dea afara din rezidentiat daca lucrezi in privat? Pe ce motiv? Si de ce faceti 5 zile/saptamana stagiu de interne daca in curricula scrie ca trebuie sa faceti numai 4? Eu cred ca la voi e o problema de organizare. Ca daca v-ati uni toti si i-ati explica coordonatorului ca nu e legal sa lucrati 192 h/luna si ca daca e sa se repsecte curricula sa se respecte pana la capat (adica stagiu de 7 h zilnic 4 zile pe saptamana + 2 ture in UPU), ati putea rezolva sa va mai scada din orele de servici.
Simtul umorului e o dovada de inteligenta
- d'Arc
- elder
cog1983 wrote:De ce sa te dea afara din rezidentiat daca lucrezi in privat? Pe ce motiv? dr Arafat dixit. clar si fara comentarii Si de ce faceti 5 zile/saptamana stagiu de interne daca in curricula scrie ca trebuie sa faceti numai 4 4 zile e, adica LMMV, calculasem gresit din cauza zilei de joi cand e curs/prezentari diverse, dar oricum e excedentar? Eu cred ca la voi e o problema de organizare. Ca daca v-ati uni toti si i-ati explica coordonatorului ca nu e legal sa lucrati 192 h/luna si ca daca e sa se repsecte curricula sa se respecte pana la capat (adica stagiu de 7 h zilnic 4 zile pe saptamana + 2 ture in UPU)care toti? fiecare sta la jug, nici nu se discuta. coordonatorii se gandesc doar ce test fantasmagoric sa ne mai dea ca sa luam sub 7, nu la cum sa invatam noi mai cu spor, ati putea rezolva sa va mai scada din orele de servici.
- d'Arc
- elder
oricum, cog, tie iti convine perspectiva de 10%? ca mie nu...
in privat nu se poate pt ca cica oricum ne plangem ca n-avem timp nici de invatat
in privat nu se poate pt ca cica oricum ne plangem ca n-avem timp nici de invatat

- d'Arc
- elder
nu-i bai ca-mi iau masina in rate pe 100 de ani si dorm in ea, in curtea spitalului, sa nu mai platesc barem benzina si transport.
- d'Arc
- elder
pardon, chirie sa nu mai platesc 

- d'Arc
- elder
pai nici curricula de urgente nu respecta codul muncii. daca bine imi amintesc norma lunara e de 160 h pe luna la 4 sapt incheiate parca. noi avem atunci 16 zile cu cate 7h stagiu deci 112 h, plus 8 garzi de minim 10 h (la noi musai sa fie max adica 12h, sa fim mai destepti), adica minim 80 h in plus, la noi e 96 h. asadar iese 208 h pe luna. din care, la 35 h pe sapt platite, rezulta 140 h. asa ca nu doar ca lucram ca nebunii peste norma fara a fi platiti ca ore suplimentare (deci cu spor sau zile libere) dar nici macar nu ni se platesc acele ore in regim normal, fara spor de suplimentar. pacat ca n-am fluturas sa vad daca ni se compenseaza ceva pentru nopti si sarbatori. oricum, legea e luata pe bucatzica, pentru ca ok, ministerul nu plateste mai mult de 140h pe luna, dar restul conform codului muncii, chiar daca e considerat rezul scolarizare, ar trebui sa fie acoperite de catre spitalul angajator din fonduri proprii (autofinantari, etc), pt ca suntem acolo in baza unui contract de munca. si sa nu-mi zica mie ca rezul e subventionat, cata vreme eu asigur servicii, deci muncesc efectiv, cot la cot cu medicii mai mari si raportez ca oricare sefului de garda.
unde nu mai pui ca desi nu suntem incadrati in sistem militar, totusi nu putem parasi localitatea decat cu cerere facuta cu o sapt inainte, si nu mai mult de 4 zile. asa ca daca eu m-as duce acasa as scoate 4 zile, din care 2 le pierd cu 7-8 h pe drum. asta pentru ca smurd isi rezerva dreptul sa ma cheme peste garzi si stagiu la cate un concert/meci etc unde e nevoie de echipaj medical, stau pe-acolo vreo 3 h degeaba ca oricum am o masina de toata prastia astfel incat mai mult decat bls si iot nu pot face pana vine masina mare, si nici malai nu iau. unde nu mai pui ca daca nu mergi sau daca ai tupeul sa iti inchizi telefonul te-ai ars, urmeaza morala si pici in ierarhia aia a rezilor care cica te-ar putea propulsa pe vre-un drum afara. or eu chiar drumul afara il astept ca sa-mi aranjez ploile si sa never come back in ilegalitatea asta legala.
unde nu mai pui ca desi nu suntem incadrati in sistem militar, totusi nu putem parasi localitatea decat cu cerere facuta cu o sapt inainte, si nu mai mult de 4 zile. asa ca daca eu m-as duce acasa as scoate 4 zile, din care 2 le pierd cu 7-8 h pe drum. asta pentru ca smurd isi rezerva dreptul sa ma cheme peste garzi si stagiu la cate un concert/meci etc unde e nevoie de echipaj medical, stau pe-acolo vreo 3 h degeaba ca oricum am o masina de toata prastia astfel incat mai mult decat bls si iot nu pot face pana vine masina mare, si nici malai nu iau. unde nu mai pui ca daca nu mergi sau daca ai tupeul sa iti inchizi telefonul te-ai ars, urmeaza morala si pici in ierarhia aia a rezilor care cica te-ar putea propulsa pe vre-un drum afara. or eu chiar drumul afara il astept ca sa-mi aranjez ploile si sa never come back in ilegalitatea asta legala.