Admitere 2009

Voi ce intrati lasati orice speranta
ANUBISa
newbie
newbie

Re: Admitere 2009

Postby ANUBISa » Thu Mar 19, 2009 8:21 pm

AnneMona wrote:
alexxa wrote:Profa mea de chimie mi'a spus k e km tarziu sa ma apuc acum si trebuie sa muncesc f mult...eu sper sa reusesc,dar uneori park incep sa cred k e mult prea tarziu!
Orice ar fi nu ma las...dak am luat'o p drumul asta,trebuie sa continuam pana vom reusi,nu?! :wink:
Voi ati gasit cele 2 manuale la chimie pt a X-a si a XI-a??
Eu vreau sa intru l buget asa k am mult d tras...multa bafta si spor l invatat tuturor!

Si eu am vorbit ieri cu o profesoara de chimie - la fel mi-a spus ca e tarziu si ca destul de greu.
Manualele de chimie le-am comandat pe net direct de la edituri.
Spor la invatat! :)

Voi credeti ca mie nu mi`au zis? Ar trebui sa`si tina gura sau sa ne incurajeze. Acum ca nu putem da timpul inapoi ce propun: sa ne ducem sa ne inscriem pe dosar sau sa punem osul la munca ? Fiecare noi noi stie cat poate si ce poate si spera/munceste pentru si mai mult . Nehotarati devreme sau tarziu important e ca suntem acum .. Bafta all the way .
p.s. sunt eu singura care crede ca odata cu primavara a venit si lenea? :help:
I intend to live forever - so far, so good

hearts.connected
junior
junior

Postby hearts.connected » Thu Mar 19, 2009 8:28 pm

nu esti singura :lol:
Medicine, medicine, blood, blood, medicine...

hearts.connected
junior
junior

Postby hearts.connected » Thu Mar 19, 2009 9:22 pm

vreau pareri! pro si contra fizicii, am dubii in privinta chimiei.......Multumesc!

AnneMona
junior
junior

Postby AnneMona » Thu Mar 19, 2009 10:45 pm

hearts.connected wrote:vreau pareri! pro si contra fizicii, am dubii in privinta chimiei.......Multumesc!

Si eu m-am gandit la acet aspect, si cred ca e mai usoara fizica. Am ales schimia pentru ca sunt sigura ca o sa ma lovesc mai repede de ea in facultate, si mai bine ma chinui acum sa invat ceva, decat atunci, cand vor fi o gramada de materii si de examene.

hearts.connected
junior
junior

Postby hearts.connected » Thu Mar 19, 2009 11:03 pm

da ai dreptate, mi`am luat si manualele la chimie, am incercat sa invat si degeaba, nu inteleg :? ...iar la fizica am un manual din clasa a11a si mi se pare muuuuult mai usor....

AnneMona
junior
junior

Postby AnneMona » Thu Mar 19, 2009 11:13 pm

hearts.connected wrote:da ai dreptate, mi`am luat si manualele la chimie, am incercat sa invat si degeaba, nu inteleg :? ...iar la fizica am un manual din clasa a11a si mi se pare muuuuult mai usor....

Stiu... dar crezi ca in timpul facultatii mai poti "descifra" chimia? Macar acum - zic eu - e mai mult timp. Poate e cineva care da fizica si iti poate da informatii mai clare

hearts.connected
junior
junior

Postby hearts.connected » Thu Mar 19, 2009 11:19 pm

stiu, dar eu nu am facut chimia din clasa a9a, ma rog a 10a, cand isi aducea profa aminte de noi :)

AnneMona
junior
junior

Postby AnneMona » Thu Mar 19, 2009 11:50 pm

hearts.connected wrote:stiu, dar eu nu am facut chimia din clasa a9a, ma rog a 10a, cand isi aducea profa aminte de noi :)

eu nu am mai facut chimie de 9 ani :lol: ! Beat that! :lol: Asa ca trebuie sa fii mai optimista decat mine! Nu te descuraja - sunt sigura ca dupa ce deslusim teoria si algoritmii problemelor, va fi simplu :)

Defcut
junior
junior

Postby Defcut » Fri Mar 20, 2009 9:59 am

eu nici nu ma bazez pe chimie. Sper ca din 40 sa iau macar 20.. ar fi super!! :) iar la bio daca scot un 55 sunt mai mult decat fericit. Asta e, nu toti ne-am nascut olimpici :D
Follow your bliss and the Universe will open doors where there were only walls.

camivslu
newbie
newbie

Postby camivslu » Fri Mar 20, 2009 10:33 am

contra fizica..anu trecut cand am dat eu cik a fost najpa rau la fizik..au bagat intrebari din materia care nu trebuia invatata si a fost f greu..dati chimie

AnneMona
junior
junior

Postby AnneMona » Fri Mar 20, 2009 3:17 pm

Azi ma duc la prima ora de medi la chimie.. Sper sa incep sa ma "luminez" in privinta materiei. M-am tot uitat zilele astea peste hidrocarburi, insa mi se pare greu sa retin reactiile chimice si ce anume formeaza. Sper sa existe o logica si sa nu trebuiasca invatate "ca atare"

alinutzaluv
newbie
newbie

Postby alinutzaluv » Fri Mar 20, 2009 3:27 pm

Mie frica si la chimie ca am vazut ca sunt subiecte cat de cat grele,dar imi place mai mult chimia si invat mult mai usor decat la bio.Daca nu prea ma pasioneaza atata de mult bio nici nu am asa tragere de inima sa invat.Adica invat,dar mult mai greu decat la chimie :( Adevarul e ca meseria de doctor imi place si imi doresc mult sa intru la medicina,dar biologia nu ma pasioneaza prea tare :( dar o sa invat pt a ajunge ce imi doresc :) profa de meditatie e super-buna si-mi zice ca o sa ajung in iunie sa iau peste 9.50 la teste.Dar tinand cond ca acum abia daca iau 8.50.. :-| nu stiu..sunt descurajata oarecum.Si cand ma gandesc ca mai sunt doar 4 luni,nu'mi vine sa cred cat de repede a trecut timpul..:(( Dar sper sa intru la Bucuresti si sa'mi fie bine acolo! :-S :)

alinutzaluv
newbie
newbie

Postby alinutzaluv » Fri Mar 20, 2009 3:28 pm

9.50 la bio adica sa fac aproape toate grilele de la bio :D nu le-am luat in considerare si pe cele de la chimie :D Sper sa aiba dreptate dar..:(

Defcut
junior
junior

Postby Defcut » Fri Mar 20, 2009 6:15 pm

Aici era o intrebare pentru alinuta dar am citit mai bine post-ul ei si am aflat raspunsul :) asa ca, am editat..

Kamy
junior
junior

Postby Kamy » Sat Mar 21, 2009 4:39 pm

da, cred ca o data cu primavara a venit si lenea insa sa speram ca ne va lasa in pace.
dupa cum observ cam multa lume s-a apucat de abia acum de invatat si imi faceam griji ca eu sunt in criza de timp [ eu am terminat deja toata materia la chimie si am facut si jumatate din grilele de la complement simplu si un sfat ca sa invatati mai bine la chimie e sa scrieti de mai multe ori reactiile si sa incercati sa le retineti logic,stiu ca e greu dar alta metoda eu n-am gasit :D , la bio ce-i drept sunt de abia la analizatori si am facut grilele doar de la celula din culegere.] mie nu mi se pare atat de greu de invatat si nici prea mult,sunt foarte entuziasmata de tot ce tine de medicina m-am uitat la toate sezoanele din grey's anatomy iar acum am inceput house md.aaa si inca ceva,poate stiti dar va spun si eu a aparut o revista : interiorul corpului uman ,este f intersanta si cred ca ne-ar ajuta f mult daca am reusi sa strangem toate numerele.
imi doresc sa intru la fara taxa si daca ar putea cineva sa-mi spuna care a fost ultima medie anul trecut si anul acesta cam cati suntem pe loc?
spor la invatat tuturor! :)

hearts.connected
junior
junior

Postby hearts.connected » Sat Mar 21, 2009 4:45 pm

mi`am luat si eu revista, este interesanta :D

peyton
senior
senior

Postby peyton » Sat Mar 21, 2009 6:04 pm

Kamy wrote: m-am uitat la toate sezoanele din grey's anatomy iar acum am inceput house md.

doar atat?
Eu sunt la zi cu Grey's, House si ER(15 sezoane). :lol:
Ultima medie anul trecut a fost 69 puncte parca.

Ioana.
junior
junior

Postby Ioana. » Sat Mar 21, 2009 9:48 pm

Kamy wrote:sunt foarte entuziasmata de tot ce tine de medicina m-am uitat la toate sezoanele din grey's anatomy iar acum am inceput house md.:)

O sa fie amuzant cand o sa iti dai seama ca viata nu-i rupta din filme. :)

peyton
senior
senior

Postby peyton » Sat Mar 21, 2009 10:31 pm

Cred ca stie deja. :lol: Imho, trebuie sa fii prea naiv sa nu realizezi ca in Romania nu e deloc ca in house,grey's,etc. Banuiesc ca nici in statele mai civilizate nu exista un sistem medical atat de utopic, dar ma pot insela. Pana la urma urmei, filmele sunt filme si nimic mai mult. Documentarele pot oferi informatii ceva mai realiste.

Daca stie cineva cam cati aplicanti sunt pe un loc la buget sa ne spuna si noua.

Ioana.
junior
junior

Postby Ioana. » Sat Mar 21, 2009 10:56 pm

Pai nu se aplica separat la buget si la taxa. Normal ca toti vor buluc la buget. Vreo 1500 parca au fost anul trecut. Aparent grey's anatomy lasa o impresia placuta foarte multor persoane.

peyton
senior
senior

Postby peyton » Sat Mar 21, 2009 11:03 pm

Greseala mea atunci. Imi cer scuze :oops:

Da, se pare ca are mult succes serialul. Drama multa si cutting-edge surgery. What's not to like? :lol:

Defcut
junior
junior

Postby Defcut » Sun Mar 22, 2009 3:33 am

Acum 2 minute am terminat de vazut ep.18 din seria 5 :) Cred ca toti suntem constienti ca viata in spital aici, nu-i ca-n filmul de acolo, sau spitalele de acolo. Dar cine zice ca trebuie sa ne limitam doar la spitalele jegoase de aici? Daca esti foarte bun, ai toate drumurile deschise si sanse sa ajungi cat mai departe. So, everything is possible. Iar acum, ai' mari vor aparea sa ne taie elanul :))) Nu vreau sa supar sau sa ma pun rau cu nimeni, dar am avut niste discutii cu niste tipi si tipe care au terminat facultatea, iar acum sunt rezidenti pe aici si nu-i baga nimeni in seama. Povestindu-le ceea ce vreau sa fac, visul meu mai exact, toti mi-au spus ca o sa raman doar cu visul si ca intr-adevar sa se intample asta, trebuie sa fiu cel mai bun. Si nu inteleg, daca ei au fost in stare numai de atat, daca ei au ajuns aici, asta inseamna ca si eu le voi urma calea? De unde stie cineva, care nu ma cunoaste, care n-are nici cea mai mica idee cine sunt si cum sunt si s.a, ca nu voi fi cel mai bun ?
Inca o data, nu vreau sa enervez pe nimeni :) si poate oricum nu interesa pe vreunul dintre voi toata chestia asta, dar e o simpla, propie parere..

On : a intrebat cineva cam cati canditati vor fi anul acesta. Raspunsul cred ca il vom vedea la fata locului. Nu cred ca stie cineva un numar fix cu cei care vor sa dea admiterea anul acesta.

Ioana.
junior
junior

Postby Ioana. » Sun Mar 22, 2009 2:44 pm

Si in afara umbla cainii cu covrigi in coada.

hearts.connected
junior
junior

Postby hearts.connected » Sun Mar 22, 2009 8:44 pm

are cineva grilele de anul trecut sau cele de anu asta de la fizica? :?

Defcut
junior
junior

Postby Defcut » Sun Mar 22, 2009 8:45 pm

Da, eu.

hearts.connected
junior
junior

Postby hearts.connected » Sun Mar 22, 2009 9:31 pm

:)) ce gluma buna :lol:

fair_dinkum
newbie
newbie

Postby fair_dinkum » Mon Mar 23, 2009 4:33 pm

Admiterea la Fizica o dau eu. Ce sa zic, urasc chimia, o sa innebunesc probabil la biochimie in anul I, dar macar va fi un an si nu 2. Materia la fizica e destul de vasta.. 3 capitole..se intind pe aproape 2 ani de liceu. Nu sunt in masura sa fac referire la gradul de dificultate al celor de la chimie(pentru mine oricum sunt groaznice:)). La fizica, cu ceva munca, nu ai cum sa nu te descurci. Fizica e frumoasa si logica:). Si in legatura cu probleme care nu sunt in materie.. si profesorul meu de fizica mi-a spus ca anumite capitole nu ar trebui sa intre, dar cred ca cel mai bine e sa invatati toate capitolele din care apar probleme in cartea de probleme pt admitere.. nu sunt multe in plus.

Defcut
junior
junior

Postby Defcut » Mon Mar 23, 2009 6:31 pm

De la an la an se dau tot mai putine probleme de calcul numeric la chimie. Are cumva, cineva subiectele la fizica din '07 sau '08? Sunt curios daca tot asa pica, multa teorie si putine probleme..

m_a_r_i_1_6

Postby m_a_r_i_1_6 » Mon Mar 23, 2009 6:36 pm

Eu dau la stomatologie anul asta si as vrea la buget,ca toata lumea :D Dar stie cineva cate locuri sunt la buget si cate la cu taxa?sau macar cate au fost anul trecut..

b3
elite
elite

Postby b3 » Mon Mar 23, 2009 7:27 pm

Defcut wrote:Daca esti foarte bun, ai toate drumurile deschise si sanse sa ajungi cat mai departe. So, everything is possible. Iar acum, ai' mari vor aparea sa ne taie elanul :))) Nu vreau sa supar sau sa ma pun rau cu nimeni, dar am avut niste discutii cu niste tipi si tipe care au terminat facultatea, iar acum sunt rezidenti pe aici si nu-i baga nimeni in seama. Povestindu-le ceea ce vreau sa fac, visul meu mai exact, toti mi-au spus ca o sa raman doar cu visul si ca intr-adevar sa se intample asta, trebuie sa fiu cel mai bun. Si nu inteleg, daca ei au fost in stare numai de atat, daca ei au ajuns aici, asta inseamna ca si eu le voi urma calea? De unde stie cineva, care nu ma cunoaste, care n-are nici cea mai mica idee cine sunt si cum sunt si s.a, ca nu voi fi cel mai bun ?
Inca o data, nu vreau sa enervez pe nimeni :) si poate oricum nu interesa pe vreunul dintre voi toata chestia asta, dar e o simpla, propie parere..

hihi, exact asta ziceam si eu in vara de dupa admitere/inainte sa inceapa facultatea :D daca te plictisesti rau vreodata fa click la mine pe "Profile" apoi pe "search user's posts" la "Total posts" sa vezi cum, poate, vei gandi si ce vei scrie pe forum in urmatorii 6 ani :D To cut a long story short, facultatea iti poate fi foarte utila daca inveti repede, poate chiar de acum, lectia ca s-a terminat cu "doamna profesoara" care sa-ti explice, you're on your own, viitorii medici buni, iesiti din UMF, sunt autodidacti si bagaciosi prin garzi prin spitale inca de prin anul 2. In rest, pastreaza-ti spiritul asta increzator in fortele proprii, nu te lasa doborat de cei (incredibil de multi) care iti spun ca nu se poate, degeaba te agiti, noi nu putem schimba nimic. Si daca in final ajungi si tu totusi la concluzia lor (sau pe acolo) afla ca nu trebuie nici macar sa fii cel mai bun ca sa pleci din tara cand termini facultatea, granitele sunt deschise, te duci unde vezi cu ochii.

Pentru info despre admitere, locuri, subiecte incercati pe siteul facultatii sau sunati la secretariat. Si fiti insistenti :devil:
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

LadyD

Re:

Postby LadyD » Mon Mar 23, 2009 7:49 pm

m_a_r_i_1_6 wrote:Eu dau la stomatologie anul asta si as vrea la buget,ca toata lumea :D Dar stie cineva cate locuri sunt la buget si cate la cu taxa?sau macar cate au fost anul trecut..

Anul trecut au fost 100 locuri la fara taxa :D

alexlucinescu
newbie
newbie

Postby alexlucinescu » Tue Mar 24, 2009 2:22 pm

Salutare,

vreau sa dau adm anul acesta la MG. Imi puteti spune daca la proba fizica - se dau si probleme/aplicatii sau teorie?( adica anul trecut ce anume s-a dat?) Si inca ceva, nu inteleg un lucru: eu vreau sa urmez psihiatria ptr asta trebuie sa invat toate acele materii care nu-mi sunt necesare :? sau dupa admitere mergi pe specializarea ta?

Va multumesc :wink:

AnneMona
junior
junior

Postby AnneMona » Tue Mar 24, 2009 3:22 pm

alexlucinescu wrote:Salutare,

vreau sa dau adm anul acesta la MG. Imi puteti spune daca la proba fizica - se dau si probleme/aplicatii sau teorie?( adica anul trecut ce anume s-a dat?) Si inca ceva, nu inteleg un lucru: eu vreau sa urmez psihiatria ptr asta trebuie sa invat toate acele materii care nu-mi sunt necesare :? sau dupa admitere mergi pe specializarea ta?

Va multumesc :wink:

Dupa 6 ani de facultate, mai faci 5 ani (sau 6, nu stiu cat o avea psihiatria) specializare. Ce idee! Cum sa te specializezi dupa admitere?!
De ce nu faci psihologie? E si mai usor si sunt doar 3 ani.
Daca stie cineva mai multe, probabil iti va da mai mutle detalii.

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Tue Mar 24, 2009 5:55 pm

alexlucinescu wrote:Si inca ceva, nu inteleg un lucru: eu vreau sa urmez psihiatria ptr asta trebuie sa invat toate acele materii care nu-mi sunt necesare

De ce crezi ca nu-ti sunt necesare?

ruxxandra

Postby ruxxandra » Tue Mar 24, 2009 7:03 pm

Si eu intentionez sadau admiterea anul acesta. Problema este ca abia m-am hotarat si mi-e frica sa nu fie prea tarziu. Imi doresc prea mult asta, sa nu reusesc. Vreau sa devin doctor diabetolog :mrgreen: (sau.. cum se spune ca diabetul va intra la endo, medic endocrinolog).
Eu mi-am ales fizica pentru ca mi se pare mult mai logica si usor de invatat,dar pentru inceput ma ocup doar de bio- las fizica pe mai incolo.
Mi-am luat Compendiu de la Corint, dar e prea stufos, asa ca am ramas la sfantul manual.

Abia astept sa-mi iau si culegerile sa vad cum sta treaba.
Am inceput cu sistemul nervos. Voi cum stati cu invatatul? :D

Defcut
junior
junior

Postby Defcut » Tue Mar 24, 2009 8:15 pm

Bio - Miscarea ( sis. locomotor ) . La chimie imi place sa citesc teoria, e oarecum usor de priceput. Intr-o zi citesc Aminoacizii, in alta zi alcoolii si toti compusii aia organici. Dupa un anumit numar de zile revin asupra lor si ii repet, mai fac si grile de teorie..

Sonnia
junior
junior

Postby Sonnia » Tue Mar 24, 2009 8:29 pm

eu vreau sa dau la stoma...invatz de la inceputu anului...si tot frica imi e de admitere :( mai am putin si termin materia si la chimie si la bio...da trebuie repetata mereu..ca se uita! app..la stoma la admitere se dau probleme la chimie? :-s
Ai invins ? Continua! Ai pierdut ? Continua!

Kamy
junior
junior

Postby Kamy » Tue Mar 24, 2009 11:48 pm

credeti-ma ca stiu cum e realitatea :)) mai ales ca nu ma consider o persoana prea norocoasa si ce am obtinut a fost pt ca am muncit.:).serialele mi se par ca ma introduc un pic in atmosfera aceea si ma familiarizeaza cu termenii medicali.toata lumea cand aude ca dau la medicina imi spune ca "n-am minte" :)).poate da insa daca cineva nu este optimist ca ceva se va schimba unde am ajunge?
mi se pare rezonabila ultima medie de 69 de puncte ;))

Calico
addicted
addicted

Postby Calico » Tue Mar 24, 2009 11:56 pm

Kamy wrote:serialele mi se par ca ma introduc un pic in atmosfera aceea si ma familiarizeaza cu termenii medicali

Adevarul e ca la cum s-a transformat "grey's anatomy" in ultimele serii intr-o telenovela penibila in care toata lumea si-o trage cu toata lumea (fara nici un pic de continuitate sau de logica), se apropie din ce in ce mai mult de haosul din spitalele romanesti.

cosmina-gabriela
elder
elder

Postby cosmina-gabriela » Wed Mar 25, 2009 12:17 am

Aveti rabdare sa vedeti toate seriile?

intreb de: Grey's, House, Lost,PB....South Park..:P,etc

Return to “Pre-med”