Admitere 2009

Voi ce intrati lasati orice speranta
hearts.connected
junior
junior

Re: Admitere 2009

Postby hearts.connected » Sat Mar 14, 2009 4:05 pm

am invatat pt ca mi`a placut, nu pentru a promova :D
Medicine, medicine, blood, blood, medicine...

peyton
senior
senior

Postby peyton » Sat Mar 14, 2009 4:26 pm

Atunci o sa-ti fie mai usor, neavand nevoie sa incepi de la zero. Eu te-as sfatui sa te duci la un profesor sau macar un coleg/prieten mai rasarit. Nu e tocmai usoara chimia de a 11a. Este nevoie de explicatii si cand inveti probabil o sa ai intrebari..."de ce e asa si nu invers?"etc.

hearts.connected
junior
junior

Postby hearts.connected » Sat Mar 14, 2009 4:54 pm

multumesc de sfaturi :D

peyton
senior
senior

Postby peyton » Sat Mar 14, 2009 5:19 pm

Cu placere! :allright:
Sa ne tii la curent cu ce se mai intampla.
Nu mai am rabdare pana la anu. Pana atunci,traiesc si eu prin altii :lol:

hearts.connected
junior
junior

Postby hearts.connected » Sat Mar 14, 2009 7:13 pm

da, tinem legatura :allright: Spor la invatat!

ksandra
newbie
newbie

Postby ksandra » Sun Mar 15, 2009 12:40 am

culegerea de chimie din 2008 este identica, cu cea din 2009?

ex_nunc
junior
junior

Postby ex_nunc » Sun Mar 15, 2009 8:34 pm

da.culegerea din 2009 e identica cu cea din 2008-2005 chiar.
insa eu am gasit(pana acum) :lol: vreo 3-4 pb care nu ca sunt diferite ...dar au cate ceva schimbat.spre ex la pb de genul celor la care trebuie sa alegi reactia incorecta in noua culegere :roll: s-a eliminat o reactie si s-a adaugat una diferita ; :D

AnneMona
junior
junior

Postby AnneMona » Sun Mar 15, 2009 11:17 pm

ex_nunc wrote:da.culegerea din 2009 e identica cu cea din 2008-2005 chiar.
insa eu am gasit(pana acum) :lol: vreo 3-4 pb care nu ca sunt diferite ...dar au cate ceva schimbat.spre ex la pb de genul celor la care trebuie sa alegi reactia incorecta in noua culegere :roll: s-a eliminat o reactie si s-a adaugat una diferita ; :D

Acelasi lucru e si cu cea de biologie? Eu am anatomia din 2008, si nu am de gand sa o cumpar pe cea noua. Sti cumva daca sunt diferente mari?

AnneMona
junior
junior

Postby AnneMona » Sun Mar 15, 2009 11:17 pm

ex_nunc wrote:da.culegerea din 2009 e identica cu cea din 2008-2005 chiar.

Acelasi lucru e si cu cea de biologie? Eu am anatomia din 2008, si nu am de gand sa o cumpar pe cea noua. Sti cumva daca sunt diferente mari?

ICaesarI

Postby ICaesarI » Mon Mar 16, 2009 12:14 am

you must be fuckin' kiddin` me.
biologia e imposibila. e multa si interminabila. chimia e super mega simpla si logica. la bio sunt multe amanunte. sunt singura care se bazeaza pe chimie la admitere?! :help:

pursebuzz
junior
junior

Postby pursebuzz » Mon Mar 16, 2009 12:17 am

culegerea de bio este schimbata...au ramas insa la fel de multe grile gresite!!! :roll: :cry:

ana blandiana
newbie
newbie

Postby ana blandiana » Mon Mar 16, 2009 12:22 am

ICaesarI wrote:you must be fuckin' kiddin` me.
biologia e imposibila. e multa si interminabila. chimia e super mega simpla si logica. la bio sunt multe amanunte. sunt singura care se bazeaza pe chimie la admitere?! :help:

eh da, la chimie e skepsisul,adicatelea sunt intrebarile alea de baraj,stii ori nu stii
la bio mai bunghesti raspunsul,cel putin prin exluderea unora pe care le cunosti

tu vrei sa ne zici ca esti la profil real?
:)

absurd_kitty
newbie
newbie

Postby absurd_kitty » Mon Mar 16, 2009 11:21 am

hello all.am auzit k o la MG la admitere la bio o sa fie numai 20 de intrebari complement grupat...nu 30 k inainte, iar cele complement simplu o sa fie 40. Mi se pate o chestie f faina:D e adevarat?

AnneMona
junior
junior

Postby AnneMona » Mon Mar 16, 2009 11:51 am

pursebuzz wrote:culegerea de bio este schimbata...au ramas insa la fel de multe grile gresite!!! :roll: :cry:

:( of... Asta e! Invat si eu din carte si fie ce o fi! Nu mai cumpar si cartea noua..

AnneMona
junior
junior

Postby AnneMona » Mon Mar 16, 2009 11:53 am

ICaesarI wrote:you must be fuckin' kiddin` me.

Da? :)) Eu ma apuc saptamna asta de chimie :)) Sper sa fie asa de simpla cum zici tu! Deocamdata mi se pare grea, mai ales ca nu am timp mai mult de 2 ore pe zi sa invat pt examen. In sfarsit cineva care zice ca e usoara chimia :)

hearts.connected
junior
junior

Postby hearts.connected » Mon Mar 16, 2009 1:38 pm

si eu tot saptamana asta :)) ma apuc de chimie :-s sper sa reusesc sa invat ceva...

alexxa

Postby alexxa » Mon Mar 16, 2009 3:30 pm

Buna!
As vrea si eu sa stiu pe unde au ajuns cu invatatu' cei care se pregatesc pt admiterea la Carol Davila,MG...eu sunt la profil economic si imi este greu pt ca nu am mai vazut chimia si biologia din clasa a X-a;la chimie ma voi apuca de meditatii abia sapt asta.Credeti ca e prea tarziu? :?

Ioana.
junior
junior

Postby Ioana. » Mon Mar 16, 2009 3:34 pm

Cam tarziu, cam tarziu. Culegerea are 2000 de exercitii. :P
Sigur, acum tine si de pretentii.

AnneMona
junior
junior

Postby AnneMona » Mon Mar 16, 2009 3:41 pm

alexxa wrote:Buna!
As vrea si eu sa stiu pe unde au ajuns cu invatatu' cei care se pregatesc pt admiterea la Carol Davila,MG...eu sunt la profil economic si imi este greu pt ca nu am mai vazut chimia si biologia din clasa a X-a;la chimie ma voi apuca de meditatii abia sapt asta.Credeti ca e prea tarziu? :?

Nu e tarziu. Depinde si cat timp ai. Nu trebuie sa te sperii sau sa te descurajezi
Eu sunt inca la sistemul nervos, iar la chimie ma apuc (sper) saptamana asta.

alexxa

Postby alexxa » Mon Mar 16, 2009 5:13 pm

Eu am trecut la analizatori...nu e atat de greu,dar pb e k se dau mai mult particularitati la bio!
M'am hotarat km tarziu,dar eu sper sa mearga mai ales k voi dedica km 80% din timpul meu pregatirii pentru admitere.
eu as mai avea o varianta...Tg Mures si am auzit k e fff buna!
Am prieteni kre sunt in ambele parti si fiekre considera k nu conteaza atat de mult locul pt k ambele sunt bune...oricum eu tind spre buc chiar dak e mai grea admiterea!

AnneMona
junior
junior

Postby AnneMona » Mon Mar 16, 2009 5:25 pm

alexxa wrote:Eu am trecut la analizatori...nu e atat de greu,dar pb e k se dau mai mult particularitati la bio!
M'am hotarat km tarziu,dar eu sper sa mearga mai ales k voi dedica km 80% din timpul meu pregatirii pentru admitere.
eu as mai avea o varianta...Tg Mures si am auzit k e fff buna!
Am prieteni kre sunt in ambele parti si fiekre considera k nu conteaza atat de mult locul pt k ambele sunt bune...oricum eu tind spre buc chiar dak e mai grea admiterea!

Bafta! Sper sa reusesti unde iti doresti!
Apropo de "hotarat tarziu" : mai tarziu decat mine e imposibil sa te fi hotarat :wink:
(asa ca eu merg pe principiul"niciodata nu e prea tarziu" :) )

pursebuzz
junior
junior

Postby pursebuzz » Mon Mar 16, 2009 8:08 pm

nu conteza cand te apuci de invatat...conteza cat de bine inveti...eu una am stat ff mult la nervos..da l-am invatat ff bine..si nu mai am nevoie de recapitulari..in schimb celula am inv f repede dar la fel de repede am si uitat-o...eu m-am apucat de inv de prin octombrie dar m-am mobilizat serios abia pe la sfarsitul lui decembrie!!!spor la invatat!!

endofanera

Postby endofanera » Mon Mar 16, 2009 10:40 pm

Salutare

Si eu doresc sa ajung la UMF, asa ca mi-am luat toate cele[culegerile de exercitii si desigur manualele ptr invatat] si m-am pus pe treaba. Eh, de aici incepe nebunia. Am hotarat sa ma apuc cu chimia, fiind o materie ceva mai complexa, plina de formule, notiuni, reactii, cifre, dar mi se pare foarte dificila...mai ales ca uitandu-ma in culegere am ramas perplex, adica sunt cam ciudate. Cat despre biologie nu-mi fac asa multe probleme, m-am uitat in culegere si grilele sunt acceptabile.
Oricum nu-mi place, dar chimia eclipseaza majoritatea timpului meu. Cred ca am nevoie de ceva indrumare, partea rea este ca profa mea este cam dezinteresanta de aspectul asta, asa ca ori meditatii, ori singur singurel[ceea ce mi se pare cam greu].
Ca o intrebare ptr cei aflati in aceeasi situatie: ce modalitate de invatare folositi ptr a retine mai bine chimia??

Ioana.
junior
junior

Postby Ioana. » Mon Mar 16, 2009 11:00 pm

Meh .. culegerea aia a ramas cam aceiasi de ani buni, exceptie facand cateva reactii schimbate pe ici pe colo. Asta inseamna ca in mare parte (deloc) nu respecta bibliografia ceruta pe site (sunt foarte multe din Baciu, manualul care se cerea acum cativa ani).

Dar daca te uiti pe ce s-a dat la admitere anii trecuti o sa vezi ca dracu nu-i asa negru, se dau chestii simplute in comparatie cu bazdaganiile din culegere.

Daca esti baiat muncitor, pui mana si faci culegerea aia de la cap la coada si la un moment dat o sa incepi sa pricepi ceva. Pe de alta parte, poate e prea multa bataie de cap ptr o biata admitere.

ksandra
newbie
newbie

Postby ksandra » Mon Mar 16, 2009 11:14 pm

cum va descurcati cu chimia? mie mi se pare destul de dificila insa incetul cu incetul sper sa fac toata culegerea. am auzit k problemele de la examen nu sunt asa de grele , in comparatie cu, culegerea...asa e?
are cineva subiectele care s-au dat anul trecut la chimie? :D

ana blandiana
newbie
newbie

Postby ana blandiana » Tue Mar 17, 2009 11:25 am

endofanera wrote:Salutare

Si eu doresc sa ajung la UMF, asa ca mi-am luat toate cele[culegerile de exercitii si desigur manualele ptr invatat] si m-am pus pe treaba. Eh, de aici incepe nebunia. Am hotarat sa ma apuc cu chimia, fiind o materie ceva mai complexa, plina de formule, notiuni, reactii, cifre, dar mi se pare foarte dificila...mai ales ca uitandu-ma in culegere am ramas perplex, adica sunt cam ciudate. Cat despre biologie nu-mi fac asa multe probleme, m-am uitat in culegere si grilele sunt acceptabile.
Oricum nu-mi place, dar chimia eclipseaza majoritatea timpului meu. Cred ca am nevoie de ceva indrumare, partea rea este ca profa mea este cam dezinteresanta de aspectul asta, asa ca ori meditatii, ori singur singurel[ceea ce mi se pare cam greu].
Ca o intrebare ptr cei aflati in aceeasi situatie: ce modalitate de invatare folositi ptr a retine mai bine chimia??

ma meditez daca nu ma duce capul

Defcut
junior
junior

Postby Defcut » Tue Mar 17, 2009 3:45 pm

Personal, mi se pare mult mai usoara anatomia decat chimia. E vorba numai si numai de teorie, de invatat. Eu la bio sunt la sis. locomotor. Grilele din culegere la SN mi se par cam dificile. Puteau si ei sa compenseze cu niste grile usoare, avand in vedere ca e cel mai greoi capitol.. Oricum, mai sunt cam 4 luni pana la admitere..e timp..
Follow your bliss and the Universe will open doors where there were only walls.

ex_nunc
junior
junior

Postby ex_nunc » Tue Mar 17, 2009 5:35 pm

mda....la chimie culegerea e ceva mai atipica .dar probabil este de inteles avand in vedere faptul ca la chimie este mai multa materie (adica nu ca la biologie n-ar fi ,dar ei pentru admitere cer doar un manual care nu-i asa stufos :D ) in schimb la chimie tre' sa stii multe lucruri, nu numai manualele alea 2 .dar oricum la chimie, o fi mai mult ,mai greu etc ,dar odata ce prinzi iddea nu mai par chiar asa grele,adica trebuie sa stii anumiti algoritmi de rezolvare a pb alora care sunt mai ciudate asa :P si multaaaaa teorie zic eu fara ea n-ai ce face.in primul rand tre' sa ai teoria clara si apoi te apuci de pb :D

peyton
senior
senior

Postby peyton » Tue Mar 17, 2009 5:43 pm

ex_nunc wrote: si multaaaaa teorie zic eu fara ea n-ai ce face.in primul rand tre' sa ai teoria clara si apoi te apuci de pb :D

what he said

teoria e baza...in liceu trebuie sa stii probleme mai mult(cel putin in cazul meu) dar la admitere, fara teorie bine invatata, ramai cu punctajul de la bio :lol:

ksandra
newbie
newbie

Postby ksandra » Tue Mar 17, 2009 7:44 pm

ati mai intalnit greseli in grilele de la bio?

daniela_alex
newbie
newbie

Postby daniela_alex » Tue Mar 17, 2009 8:23 pm

la excretie am gasit vreo 4 grile gresite...

pursebuzz
junior
junior

Postby pursebuzz » Tue Mar 17, 2009 9:37 pm

la endocrine sunt cele mai multe... :x

Defcut
junior
junior

Postby Defcut » Tue Mar 17, 2009 9:49 pm

pursebuzz wrote:la endocrine sunt cele mai multe... :x

subscriu

alexxa

Postby alexxa » Wed Mar 18, 2009 2:58 pm

Profa mea de chimie mi'a spus k e km tarziu sa ma apuc acum si trebuie sa muncesc f mult...eu sper sa reusesc,dar uneori park incep sa cred k e mult prea tarziu!
Orice ar fi nu ma las...dak am luat'o p drumul asta,trebuie sa continuam pana vom reusi,nu?! :wink:
Voi ati gasit cele 2 manuale la chimie pt a X-a si a XI-a??
Eu vreau sa intru l buget asa k am mult d tras...multa bafta si spor l invatat tuturor!

AnneMona
junior
junior

Postby AnneMona » Wed Mar 18, 2009 5:05 pm

alexxa wrote:Profa mea de chimie mi'a spus k e km tarziu sa ma apuc acum si trebuie sa muncesc f mult...eu sper sa reusesc,dar uneori park incep sa cred k e mult prea tarziu!
Orice ar fi nu ma las...dak am luat'o p drumul asta,trebuie sa continuam pana vom reusi,nu?! :wink:
Voi ati gasit cele 2 manuale la chimie pt a X-a si a XI-a??
Eu vreau sa intru l buget asa k am mult d tras...multa bafta si spor l invatat tuturor!

Si eu am vorbit ieri cu o profesoara de chimie - la fel mi-a spus ca e tarziu si ca destul de greu.
Manualele de chimie le-am comandat pe net direct de la edituri.
Spor la invatat! :)

Defcut
junior
junior

Postby Defcut » Wed Mar 18, 2009 7:05 pm

Viitori colegi, fiti optimisti! :)) hai, la treaba!!!

ex_nunc
junior
junior

Postby ex_nunc » Wed Mar 18, 2009 9:55 pm

cred ca depinde si de capacitatea de invatare a fiecaruia,de timpul pe care il poti aloca pe zi pregatirii ptr admitere.eu sunt in cls a 11 a si cand am vazut cat e la chimie de lucrat m-a luat groaza.dar le-am impartit sistematic si m-am mai linistit.dar bineinteles am un atu mai e 1 an :lol: la biologie nu-i pb cred ca ptr nimeni.la biologie daca nu ai altceva de facut(si stii bine teoria :lol: ) faci toata cartea in 1-2 zile..dar la chimie e alta poveste :? nu stiu nu incerc sa descurajez pe nimeni.e greu dar nu e imposibil . :lol: asa ca spor la invatat :allright: :allright:
si am o intrebare pentru cei care au dat admitere.daca in culegere (la biologie :D ) sunt gresite grile,la examen presupun ca daca dau grila respectiva o corecteaza inainte nu? stiu ca nu se da rand cu rand din culegere,dar exista o mica probabilitate..nu?

ingeras18
newbie
newbie

Postby ingeras18 » Wed Mar 18, 2009 10:08 pm

de unde va'ti cumparat cartile pt admitere,eu am mers la secretariatul facultati si mi'a zis ca nu apare asa ceva.mi se pare ciudat,ca daca sun la facultate imi zic ca au aparut.si inca o intrebare stiti cumva daca subiectele de la Medicina generala sunt aceleasi cu cele pt facultatea de farmacie?(ma refer aici la chimie mai mult)

AnneMona
junior
junior

Postby AnneMona » Thu Mar 19, 2009 10:19 am

ingeras18 wrote:de unde va'ti cumparat cartile pt admitere,eu am mers la secretariatul facultati si mi'a zis ca nu apare asa ceva.mi se pare ciudat,ca daca sun la facultate imi zic ca au aparut.si inca o intrebare stiti cumva daca subiectele de la Medicina generala sunt aceleasi cu cele pt facultatea de farmacie?(ma refer aici la chimie mai mult)

La prima intrebare pot sa iti raspund eu: de la poarta facultatii se cumpara cartile.

camivslu
newbie
newbie

Postby camivslu » Thu Mar 19, 2009 11:21 am

mai lasati dracu problemele alea de chimie f grele din culegere ca anu trecut s-au dat maxim 4 probleme si extrem de simple insa teoria e grea asa ca invatati teorie cu proteine, glucide, lipide etc de astea ;)

Return to “Pre-med”