spitale anul 4
- doareu_mm
- senior

Re: spitale anul 4
Nu trebuie sa-i cumparati nimic. Si nici nu copiati... , ce draq, sa copiezi la igiena?!!?
Medicina = Stiinta , Arta si Constiinta
- b3
- elite

doareeu_mm: ce an esti ? ai facut deja igiena ? 
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
- Riley
- elder

Din proprie experienta cu igiena: si cu copiat si fara tot aia e (adica prost....), cu cadouri, atentii,etc se trece dar restul este un hazard. Fiecare dupa noroc. Mai degraba conteaza prezenta la curs desi si aia e relativa. Ca multe alte lucruri din fac asta.
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
Passion mothers greatness
-
nicole_t
- newbie

va rog poate sa-mi spuna cineva cum este examenul practic la ortopedie spitalul foisor?va rog mult
am auzit mai multe zvonuri si nu stiu cam ce e adevarat...va multumesc
- Riley
- elder

Este ok, proful se comporta super, nu pica nimeni. Tragi o radiografie (care cuprinde cam TOATA patologia ortopedica, inclusiv ceva din reumatologie, de genul osteoporoza sau spondilita anchilozanta, sau radiografia este pur si simplu normala). Multe porteze de sold, te intreaba dc e cimenta sau nu, care sunt posibilele complicatii ale unei proteze, etc. Te pune sa calculezi unghiuri la scolioze sau sa determini gradul de fractura, mai ales la cele de calcaneu sa faci unghiurile alea, nu mai tin minte cum se cheama. Dupa ce te intreaba de radiografie, te intreaba despre optiunile terapeutice ale patologiei respective si iti arata ceva de osteosinteza, ori o placa ori o tija anume din cele de la lp. Anatomie mai intreaba dar chestii mari, nu de detaliu. Am observat ca are o placere la vascularizatia colului femural si a capului de femur (e acolo un inel arterial simpatic
) si la plexurile venoase prevertebrale (si acolo sunt niste nume). Dar in rest, este foarte bine, de la noi nu a picat nimeni (doar absentii). In ciuda amenintarilor, nu se complica prea tare cu restantierii. Notele sunt insa destul de mici per total (cumulat grila cu ex de lp),cele mai mici note de ortopedie. Multi de 6, 7 si 8, putini de 9, rar 10. Anul trecut nota de la ex de lp a fost data de rezidenti. Mult succes si sa va duceti la examen, nu uitati, prima conditie de a lua un examen este sa te prezinti. Informatiile pe care le am sunt de la "seria anterioara", adica cea care a avut examen in iulie 2008,deci relativ recente. Bafta 
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
- iuria
- junior

Cu riscul de a fi offtopic, Riley, poţi înlocui " veterinarian" cu "neonatolog". 
-
hugatree
- newbie

dar la ortopedie floreasca cum e?
- Riley
- elder

iuria wrote:Cu riscul de a fi offtopic, Riley, poţi înlocui " veterinarian" cu "neonatolog".

iar cu ortopedia din Floreasca nu te pot ajuta, dupa cum ti-ai dat seama nu am facut stagiul acolo, poate alti colegi sa-si impartaseasca experientele "urgentiste". Multa bafta si voua
-
moksha
- junior

hugatree wrote:dar la ortopedie floreasca cum e?
cred ca a fost stagiul din care chiar nu am invatat nimic. asistentul nostru a fugit permanent, la propriu, de noi, cursurile au fost slabe, cei care le tineau abia asteptau sa se termine cititul de pe slideuri. un singur doctor avea disponibilitatea sa se ocupe de studenti, din pacate nu imi mai amintesc numele.
fetele oricum sunt ignorate total pana la examen si tratate cu maxim de aroganta, dar daca esti baiat ai sanse sa mai vezi totusi cate ceva daca il gasesti pe doctorul de care iti spuneam
examenul a fost dubios, notele si mai ciudate, per ansamblu prost, foarte prost.
- Selina
- newbie

Hello! cate grile sunt la examen la ortopedie la foisor? 
- Riley
- elder

50 pe foaia de test, dar vreo 3-4 sunt excluse (taiate cu un marker). Intrebarile sunt complement simplu si testul se rezolva in vreo 60 min (nu mai tin minte exact cat timp era la dispozitie dar nu a fost nimeni sa intre in criza de timp). Bafta!
- iuria
- junior

Cum e examenul la igienă cu dr. Lupulescu? Are subiecte preferate? Cum sunt notele? Orice alt tip de informaţie e binevenită! 

- Riley
- elder

Dr Lupulescu e ok, nu am facut cu ea decat la lp de igiena mediului si a fost foarte de treaba. Din cate am inteles de la celelalte serii notele au fost mari si s-a putut vb in timpul examenului. Parca si cursurile se gasesc pe retea si sunt bune (spre deosebire de cele ale dr Moldovan
). Spor!
- rox
- elder

Hello
Cum se ajunge la Budimex in afara de "cu metroul pina la Brincoveanu"?
De la Liberty Center, de exemplu...
multumesc
Cum se ajunge la Budimex in afara de "cu metroul pina la Brincoveanu"?
De la Liberty Center, de exemplu...
multumesc
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
- b3
- elite

cred ca poti sa iei 220 de la mcdonald's rahova care te lasa la capatul opus al bdul brancoveanu de statia de metrou brancoveanu
si de acolo orice autobuz merge pe brancoveanu spre spital. uita-te si tu pe net care e exact traseul lui 220, sa nu te trimit aiurea, eu asa imi amintesc. Dar la traficul din Bucuresti nu stiu de ce preferi RATB metroului.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
- rox
- elder

Multam. Am aflat ca se poate sa iau tramvaiul 11 de la Liberty Center d-acolo si ma lasa la metrou la Bricoveanu, dupa care 116/141 2 statii.
Si...prefer ratb dintr-un singur motiv: in zona in care locuiesc nu exista metrou, cel mai aproape e unirea. si...pot sa merg cu ceva pina la unirea sau sa iau ratb din fata.
Sau sa merg cu masina, da' la cit fac pina in Berceni dimineata, mai bine tramvaiul
Tx again!
Si...prefer ratb dintr-un singur motiv: in zona in care locuiesc nu exista metrou, cel mai aproape e unirea. si...pot sa merg cu ceva pina la unirea sau sa iau ratb din fata.
Tx again!
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
- Bogdan_DD
- senior

Sau tramvaiul 25 tot de la Liberty. Si cu masina se ajunge repede din ghencea/dr taberei dimineata 
-
laur22
- newbie

Din zona liberty poti lua tramvaiul 8 pana la Zetarilor unde are capat de linie 141. Sau tramvaiul 25 pana la Eroii Revolutiei si de acolo cu metroul 1 statie
-
sweet_butterflyme
Hello!
Mai stie cineva subiecte de la exam scris de digestiv din Fundeni cu Conf. Dr. Diculescu?
PLEASE!!!!!!

Mai stie cineva subiecte de la exam scris de digestiv din Fundeni cu Conf. Dr. Diculescu?PLEASE!!!!!!

- Bogdan_DD
- senior

Va da sigur sa faceti o reteta pentru ulcer duodenal HP pozitiv, iar restul subiectelor sunt si acelea ok. Chill, examenul este parfum, note neasteptat de mari. S-a mutat iar catedra in Fundeni de la Elias? 
-
yookah
- junior

Stie cineva sa-mi spuna cate ceva despre ex mare de cardio de la Colentina? Am auzit ca se repeta cazurile.. le are cineva? sau puteti sa-mi dati exemple? As vrea sa stiu daca profu' pune accent pe fiziopat sau mai mult pe clinica si cam ce note se dau, daca se trece usor..
Thank you!
Thank you!
- Bogdan_DD
- senior

Da, pune accent pe IM, trombembolism, IC, HTA. Trebuie sa stiti bine fizio, fiziopat, investigatii, dg dif. La tratament principii, fara doze. Aritmiile nu conteaza, nu va baga in astea. Iar la sfarsit va pune sa interpretati un EKG, unul la 2 persoane, deci e ok. Atentie la intrebarile simple sa nu le gresiti.
- iuria
- junior

Cum e examenul de respirator la Caritas? Cum e la practic, cât contează la nota finală? La oral am înţeles că sunt 10 întrebări. Pe ce se insistă, cât de detaliat se aşteaptă să răspundem?
în fine, orice altă informaţie m'ar ajuta
-
moksha
- junior

iuria wrote:Cum e examenul de respirator la Caritas? Cum e la practic, cât contează la nota finală? La oral am înţeles că sunt 10 întrebări. Pe ce se insistă, cât de detaliat se aşteaptă să răspundem?în fine, orice altă informaţie m'ar ajuta
Practicul nu cred ca ar conta la ceva, la noi a fost foarte simplu, mai ales ca am dat 3 persoane la un singur pacient, o discutie cat de cat libera.
La teoretic se asteapta sa raspunzi din cursuri, cel putin proful nu accepta idei noi sau ce ai citit tu, iar subiectele sunt facute pe capitolele din curs, daca ai fost, eu nu am rezistat intarzierilor lui de 2 ore si autosuficientei.
Exemple de subiecte :
tratamentul in BPOC
pleurezia purulenta-etiologie , tratament;
pneumopatii interstitiale -clinica , complicatii;
mediastinite acute-clinica paraclinic;
tratament si complicatii pneumonii pneumococice;
trat in IR acuta;
clasificarea TNM a neoplasmului pulmonar;
examenul fizic in neoplasmul pulmonar;
complicatiile pneumoniilor bacteriene;
tabloul clinic in criza de astm bronsic;
trat in astm bronsic;
determinarea gazelor sangvine in aprecierea afectarii pulmonare si
indicatiile lor terapeutice; clasificare astm bronsic;
pp de trat in bronsiectazii;
exudat etiologie;
patogeneza astm bronsic;
trat pneumoniei cu pneumocistis carini; mai era ceva si cu
pneumoniile comunitare , mycoplasma etc..;
probe ventilatorii( sd obs ;sd restrictiv ) ;
aspect paraclin in pneumoniile virale;
aspect clinic si rx al neoplasm pulm tip adenocarcinom;
diagn + clinic si paraclinic al tep;
caractere de benignitate versus malignitate al nodulului pulmonar;
sd de apnee in somn;
neoplasm pulm microcel principii de clasificare;
sarcoidoza - manifestari extrapulmonare
Are niste intrebari oarecum preferate, respectiv cum scazi doza de cortizon plus am inteles de la alti colegi ca pica si subiect din vasculite, iar el vrea sa ii zici respectivele nume proprii.
Subiecte sunt din tot, sunt 3 boluri, materia fiind impartita astfel inca e bine sa citesti tot.
Nu e un examen prea greu, multa bafta !
-
Enemy
- elder

iuria wrote:Cum e examenul de respirator la Caritas? Cum e la practic, cât contează la nota finală? La oral am înţeles că sunt 10 întrebări. Pe ce se insistă, cât de detaliat se aşteaptă să răspundem?în fine, orice altă informaţie m'ar ajuta
Toata lumea ia zece si noua. Profesorul Nanea are rabdare si cu cel mai om mai putin dotat intelectual dintre studenti. Trece oricine chiar dac anu stie nimic. Foarte naspa din perspectiva evolutiei viitorului medic, e vorba de stagii importante de Respirator, Cardio...
Asa ajung unii sa faca anticoagulare in disectia de aorta....
in fine,
- Bogdan_DD
- senior

Si-s suficiente (si de preferat) cursurile lui, mai putin Gherasimul
- iuria
- junior

La cursuri nu prea am fost, din motivele enumerate mai sus. Tocmai de asta am luat Gherasim şi de acolo am mai citit. Cursurile la care am fost şi celelalte de care am făcut rost de la colegi mi se par mult, mult prea scurte şi cam flu. Cursurile de semio de anul trecut erau de mult mai grozave. Probabil că o să învăţ din Gherasim, dar cu coada ochiului prin cursuri orientativ, mai mult ca să ştiu pe ce s'a axat. Mulţumesc pt info!
- iuria
- junior

Mai am o întrebare, de data aceasta legată de radiologie(Fundeni). Cum sunt grilele, se dau din toate capitolele, din ce se dă mai mult, cât de dificile sunt etc etc? (sau etţetera, etţetera , pt cunoscători
)
-
moksha
- junior

iuria wrote:Mai am o întrebare, de data aceasta legată de radiologie(Fundeni). Cum sunt grilele, se dau din toate capitolele, din ce se dă mai mult, cât de dificile sunt etc etc? (sau etţetera, etţetera , pt cunoscători)
sunt de o dificultate medie, noi am citit din carte pentru examen, din cursuri nu am inteles mare lucru. proful are o pasiune pentru prima parte, elementele alea de radiatii etc, dar intrebarile sunt acceptabile. se face gauss, se da cam din tot, conteaza 50 la suta practicul.
Multa bafta !
-
stephy
Salut ! Daca puteti sa-mi spuneti si mie cate ceva despre respirator la Fundeni(cum se da examenul, daca se iau note mari), v-as fi recunoscatoare 
Multumesc
Multumesc
- cocsatyca
- junior

salut!poate cineva sa-mi spuna cam cum e stagiul de cardio la bagdasar?cum sunt cursurile,prezente si pe unde pot sa gasesc cartea (am inteles ca exista si o carte). va multumesc!
-
sef_serie
- newbie

cocsatyca wrote:salut!poate cineva sa-mi spuna cam cum e stagiul de cardio la bagdasar?cum sunt cursurile,prezente si pe unde pot sa gasesc cartea (am inteles ca exista si o carte). va multumesc!
cardio la bagdasar e naspa rau. condica se semneaza pana la ora 8. la 8 fix, secretara o ia. n-aveti voie pe holuri. daca va prinde sineasca va fibrileaza. cursurile sunt modulate, le fac numai asistentii. toti asistentii sunt batuti in cap cu exceptia Ralucai Ciomag. examenul practic se da cu profa, care va umileste in ultimul hal cu intrebari de genul "tu ai terminat liceul?", "tu ai dat bacul?". dati la alegere (alegerea profei) grila sau sinteza (10 sub). incearca sa citesti ceva la cardio, altfel garantez eu 100% ca e imposibil de trecut examenul, in mare parte din cauza practicului. dar o veste buna: merg pilele!!!
secretara e cam dubioasa. pare de treaba dar nu e. cartea it's a must! tre sa o aveti toti, pt ca din ea va asculta.
- Calico
- addicted

sef_serie wrote:incearca sa citesti ceva la cardio, altfel garantez eu 100% ca e imposibil de trecut examenul
Scuze ca ma introduc. Si nu e normal sa nu treci un examen daca nu citesti nimic?
sef_serie wrote:dar o veste buna: merg pilele!!!
Asta da veste buna! De-aia imi place mie in Romania.
- cocsatyca
- junior

tocmai cand ma bucuram si eu ca am scapat de radio fundeni...
anyway, are cineva o carte de la bgadasar si nu are ce face cu ea?thanks pentru info
- iuria
- junior

(tot despre cardio Bagdasar) Dar măcar asistenţii se ocupă de noi? Cursurile cum sunt? Si de radiologie la Fundeni auzisem tot felul de poveşti, dar lp-urile şi cursurile au fost de nota 10!
- rox
- elder

I s-a mai intimplat cuiva pe firul istoriei sa astepte o luna dupa stagiul de chirurgie pediatrica budimex si notele sa nu se afiseze?
Si.... cam ce fel de note dau aia acolo?
In odaia stramta,
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
Pe un pat diform,
Zac strivit in perne
De un pumn enorm.
- anncush
- senior

rox wrote:I s-a mai intimplat cuiva pe firul istoriei sa astepte o luna dupa stagiul de chirurgie pediatrica budimex si notele sa nu se afiseze?![]()
hmmm...noi am avut examenul fix cu cateva zile inainte de craciun si rezultatele au venit candva pe la inceputul lui ianuarie, fireste. cu toate astea n-am auzit pana acum de asa intarzieri mari in corectura la catedra asta... la alte catedre da.
la noi notele au fost de la mari la foooarte mari, nu a picat nimeni, iar cea mai mica nota a fost 6, un singur 6 de fapt
Slowly getting less stupid 
- Bogdan_DD
- senior

Notele sunt mari, circula si grilele, daca intrii o data-de doua ori in sala ai 10-ele.
-
mmeedd
cum e digestivul la cantacuzino?se tine cont de prezente la curs? se poate lipsi la lp?se fac recuperari?....si radio la militar -aceleasi intrebari.ms
-
moksha
- junior

mmeedd wrote:cum e digestivul la cantacuzino?se tine cont de prezente la curs? se poate lipsi la lp?se fac recuperari?....si radio la militar -aceleasi intrebari.ms
digestivul la cantacuzino e un stagiu destul de serios, dar depinde foarte mult de asistent.
cursurile sunt foarte bune, cu vreo 3 exceptii, anul trecut nu s-a facut prezenta la curs, nu stiu cum e acum. oricum, e ceva de invatat in cazul in care iti doresti o nota buna, dar se poate si sa iti doresti sa inveti dar sa nu aiba cine sa iti arate.
Bafta!