Medicina de Urgenta
-
- newbie
Medicina de Urgenta
am luat urgenta pe bucuresti. imi spune si mie ce spitale sunt bune si care nu fac nimic? ce stagii se fac?
orice sfat e binevenit.
orice sfat e binevenit.
-
- newbie
Re: Medicina de Urgenta
Spitalul floreasca daca vrei sa faci cu adevarat urgenta...munca multa garzi grele si inveti din mers ca peste tot de altfel,apoi Sf.Pantelimon dar nu prea au dotare....poate se mai schimba intre timp.........la Municipal nu recomand!.
- d'Arc
- elder
daca e cineva pe zona, la Mures cum se face urgente? de unde se citeste? se dau ex la final de modul? se sta numai 7h in spital cum scrie in contract(
)? Profii cum sunt? detalii please... am auzit atatea despre tg m, care se bat in cap (asta-i baiul) ca nu mai inteleg nimic.

- cog1983
- elder
Am facut un grup pe Yahoo pentru ca sa punem in comun cursuri, pareri, sugestii despre medicina de urgenta pt cei interesati...
http://groups.yahoo.com/group/Medicina_de_urgenta
http://groups.yahoo.com/group/Medicina_de_urgenta
Simtul umorului e o dovada de inteligenta
-
- senior
si cand termini unde vrei sa pleci? specialitatea asta are cautare oriunde...
- cog1983
- elder
Eu de exemplu nu vreau sa plec. E printre putinele specialitati care inca au cautare in Romania si in care sunt examene pe post pe bune. Daca nu prind post in centrul universitar, sunt o gramada de localitati la 30-40 km unde sunt posturi de urgentisti.
-
- junior
buna...cam cat are salariu un medic de urgenta anul 1 la spitalul floresca...ca am auzit ca au spor de 75%+ inca un spor de 11 %....sporurile astea se aplica la ce sal?.....cat are efetiv in mana?
eu sunt studenta anu 6 si asta vreau...si ma intereaseaza un pic...si latura asta.
multumesc
eu sunt studenta anu 6 si asta vreau...si ma intereaseaza un pic...si latura asta.
multumesc
- cog1983
- elder
olguta666 wrote:buna...cam cat are salariu un medic de urgenta anul 1 la spitalul floresca...ca am auzit ca au spor de 75%+ inca un spor de 11 %....sporurile astea se aplica la ce sal?.....cat are efetiv in mana?
multumesc
Pai calculeaza si tu: daca iei salarul de baza de 1125, iei in mana cam 1500 lei. Dar asta doar pe modulul de UPU (adica in primele 6 luni), ca pe celelalte module iei sporurile corespunzatoare specialitatilor respective (de ex. pe medicina interna nu iei nici un spor). Mai multe iti voi putea spune dupa 15 februarie cand iau primul salar

P.S. Un sfat: nu va luati aceasta specialitate numai pt sporuri. Am colegi care au facut prostia asta (si puteau sa prinda laborator, MF sau altele) si acum se plang toata ziua ca nu rezista si ca nu mai pot merge acasa la familie in week-end-uri.
- claudya
- senior
14 milioane e salarul in mana+bonurile de masa.
Acelasi salar il iei si pe modul de ATI si neonatologie- terapie intensiva. (au tot spor de 75%); si cum UPU faci 20 luni, ATI vreo 17...eu zic ca sunt ceva luni de spor (mai bine de umate de rezidentiat)
Acelasi salar il iei si pe modul de ATI si neonatologie- terapie intensiva. (au tot spor de 75%); si cum UPU faci 20 luni, ATI vreo 17...eu zic ca sunt ceva luni de spor (mai bine de umate de rezidentiat)
ideologiile ne despart, visele si suferinta ne apropie 

- d'Arc
- elder
nu luam bonuri de masa. spitalul dixit. 

- claudya
- senior
- d'Arc
- elder
am sunat la minister, mi-au sugerat sa trimit mail la salarizare si sa insist pana mi se raspunde, raspuns in baza caruia vulcanul tre sa plateasca. altminteri ... om vedea.
-
- junior
multumesc frumos de raspuns...eu vreau specialiazarea asta pt ca imi place.....sper s-o apuc la rezi si sa iau chiar spitalul floreasca....eu sunt voluntar smurd de 7 luni...cunosc lumea pe acolo...si e fffffffff frumos....nu mai vreau sa fac altceva....asta e ce imi doresc...
Am intrebat de salariu...asa ca am aflat ca medic rezident pe gasto nu are sporuri nu sunt platite garzile si ca nu iau nici bonuri de masa....si voiam sa stiu si latura asta...
Am intrebat de salariu...asa ca am aflat ca medic rezident pe gasto nu are sporuri nu sunt platite garzile si ca nu iau nici bonuri de masa....si voiam sa stiu si latura asta...
-
- senior
Un rezident pe gastro are de anul trecut 15% spor.
Eu vreau sa va intreb altceva-unde as putea sa iau urgente in Bucuresti(am 2 luni de stagiu) ca sa ma lase sa fac in Constanta(unde nu pot obtine detasare ca nu avem conf).Multumesc.
Eu vreau sa va intreb altceva-unde as putea sa iau urgente in Bucuresti(am 2 luni de stagiu) ca sa ma lase sa fac in Constanta(unde nu pot obtine detasare ca nu avem conf).Multumesc.
- cog1983
- elder
olguta666 wrote:multumesc frumos de raspuns...eu vreau specialiazarea asta pt ca imi place.....sper s-o apuc la rezi si sa iau chiar spitalul floreasca....eu sunt voluntar smurd de 7 luni...cunosc lumea pe acolo...si e fffffffff frumos....nu mai vreau sa fac altceva....asta e ce imi doresc...
Nici rezidentilor de pe urgenta nu le sunt platite garzile pana prin anul 3-4. Diferenta e ca rezidentul de pe gastro merge acasa seara la 22:00 din garda sau in cel mai bun caz doarme in camera de garda confortabila de pe sectie, pe cand cel de urgente sta in picioare si lucreaza toata noaptea. Pe langa asta, cel de gastro face 2 garzi obligatorii pe luna pe cand urgentistul face 8.

- Chingachgook
- addicted
si al de ep gastro are un singur testicul in timp ce urgentistul ..
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- d'Arc
- elder
kooksee wrote:si al de ep gastro are un singur testicul in timp ce urgentistul ..

- cog1983
- elder
kooksee wrote:si al de ep gastro are un singur testicul in timp ce urgentistul ..
... n-are nici unul
(in cazul meu cel putin

- d'Arc
- elder
daca urgentistul ar avea un c..
ar fi ministru de razboi...
deci e bine ca s-a infiintat si specialitatea asta
ar fi ministru de razboi...
deci e bine ca s-a infiintat si specialitatea asta
- d'Arc
- elder
cog, ce faci, cum iti merge, cum merge rezi unde esti tu? salutari 

- cog1983
- elder
dr_bang wrote:cog, ce faci, cum iti merge, cum merge rezi unde esti tu? salutari
E chiar fain pe la noi... ca la scoala: cursuri, stagii, etc.

- d'Arc
- elder
mah la noi e un picutz altfel... luna asta am 16 garzi de cate 12 h (azi intru de noapte), plus cursuri. in ianuarie a fost un chin, am facut remssy plus 7h/zi baraca, ajungeam la 12-13h/zi. asa ca acuma cand sunt libera 2 zile am senzatia ca o sa intru in sevraj.
pana una alta am invatat ca urgentistul e incapatanatul care incearca sa convinga moartea ca daca ia o viata nu isi va prelungi vesnicia, asa ca toata agitatia asta are un sens dincolo de x pacienti, durere-n talpi, oboseala, etc.
noa, desigur, dincolo de cetatenii rromi care vin sa se caute la 3 luni dupa ce au facut pneumonie, sau de tantile (altfel dragute) care vin la UPU c e mai usor sa faca o raza de pe caruciorul upu decat plimbandu-se pe propriile picioruse obosite de 80 de ani de plimbari de ici colo...

pana una alta am invatat ca urgentistul e incapatanatul care incearca sa convinga moartea ca daca ia o viata nu isi va prelungi vesnicia, asa ca toata agitatia asta are un sens dincolo de x pacienti, durere-n talpi, oboseala, etc.
noa, desigur, dincolo de cetatenii rromi care vin sa se caute la 3 luni dupa ce au facut pneumonie, sau de tantile (altfel dragute) care vin la UPU c e mai usor sa faca o raza de pe caruciorul upu decat plimbandu-se pe propriile picioruse obosite de 80 de ani de plimbari de ici colo...

- d'Arc
- elder
sincer eu ma bucur ca am inceput pe UPU, ne-a cam impartit comenduirea si eu am nimerit bine, 2 luni aici, apuc sa merg si pe masina sa mai vad cate un critic (poate reusesc sa-mi infig in creier anestezia de prespital). cat despre intubat, m-au lasat si pe mine, am inteles ca la ATI ai acces mai usor... noa, vine vremea pentru toate. premiul cel mare deocamdata pt mine a fost cand am mers la stop in spital si m-au lasat sa intubez, sa defibrilez, als ca la carte. am simtit ca n-am invatat degeaba chestiile alea. 

- casandra13
- senior
si la noi este foarte fain-am facut o luna de UPU cu 7 ore zilnic dupa care am intrat in forta la program de ture de cate 12 ore-tot UPU-nu pot sa zic ca este usor -ar fi o prostie din partea mea
dar asta nu este cel mai important lucru...conteaza cel mai mult sa-ti placa ceea ce faci, sa rezisti la stat in picioare si alergatura, sa-ti umble mintea rapid - la inceput este o mare dilema cam ce poti sa faci sa fii si util dar sa nici nu stai in calea celorlalti-pentru ca inveti din mers-nimeni nu are timp sa-ti tina predici-trebuie sa fii pe faza, sa mai si citesti cand ajungi acasa chestii teoretice legate de ce ai vazut
asa cum ziceau si alti colegi, in nici un caz nu este o specialitate pe care sa o iei cu gandul la spor pentru ca vei avea parte de o mare deziluzie- la cum se plateste la noi banii respectivi sunt o suma modica raportat la munca pe care o ai de facut...la UPU- doar DACA ITI PLACE AL NAIBII DE MULT CEEA CE FACI SI DACA ESTI IN STARE sa faci fata la nopti nedormite, lucru in viteza, decizii rapide cand ai deja toate paturile ocupate si pe usa tocmai intra frumusel inca 3-4 targi una dupa alta, injurii cat cuprinde din partea unor apartinatori/pacienti nemultumiti,familii revendicative/indurerate care dau buzna peste tine in sala de resuscitare..."fara numar fara numar" in toiul noptii urland in hohote si tinand cu tot dinadinsul sa pupe pacientul de ramas bun chit ca abia este resuscitat...si trebuie sa-i scoti afara cu frumosul ca sa nu se declanseze iadul pe pamant
nu stiu altii cum sunt dar mie imi place si chiar mi se potriveste- nu regret deloc ca am ales-o , ba dimpotriva , dupa ani buni am inceput sa simt din nou ce inseamna sa faci medicina; cred ca va deveni si mai interesanta pe masura ce voi acumula noi cunostinte

asa cum ziceau si alti colegi, in nici un caz nu este o specialitate pe care sa o iei cu gandul la spor pentru ca vei avea parte de o mare deziluzie- la cum se plateste la noi banii respectivi sunt o suma modica raportat la munca pe care o ai de facut...la UPU- doar DACA ITI PLACE AL NAIBII DE MULT CEEA CE FACI SI DACA ESTI IN STARE sa faci fata la nopti nedormite, lucru in viteza, decizii rapide cand ai deja toate paturile ocupate si pe usa tocmai intra frumusel inca 3-4 targi una dupa alta, injurii cat cuprinde din partea unor apartinatori/pacienti nemultumiti,familii revendicative/indurerate care dau buzna peste tine in sala de resuscitare..."fara numar fara numar" in toiul noptii urland in hohote si tinand cu tot dinadinsul sa pupe pacientul de ramas bun chit ca abia este resuscitat...si trebuie sa-i scoti afara cu frumosul ca sa nu se declanseze iadul pe pamant

nu stiu altii cum sunt dar mie imi place si chiar mi se potriveste- nu regret deloc ca am ales-o , ba dimpotriva , dupa ani buni am inceput sa simt din nou ce inseamna sa faci medicina; cred ca va deveni si mai interesanta pe masura ce voi acumula noi cunostinte

Primum non nocere
-
- junior
cum e cu primul salariu? l-ati primit?
- marmotul
- elite
olguta666 wrote:cum e cu primul salariu? l-ati primit?
ptiuu. piei satana!!
cica banu-i ochiul dracului...

- cog1983
- elder
olguta666 wrote:cum e cu primul salariu? l-ati primit?
mic! 1353 lei
da!

- marmotul
- elite
- casandra13
- senior
cog1983 wrote:olguta666 wrote:cum e cu primul salariu? l-ati primit?
mic! 1353 lei
da!
si la tine este salariul de baza 1019 roni? asa de curiozitate , ca eu nu am primit inca nici banii nici fluturasul

Primum non nocere
- zana_ale
- senior
eu fac practica asistata pe upu. incepe sa imi placa specializarea asta,cred ca am sa o aleg in toamna (asta dc nu o dau iara in bara
)

mamica unei zane!
- ciushka
- elder
hm.alt medicinist cu tendinte masochiste
.

de obicei de murit se moare doar odata... eu mor in fiecare zi cand ma trezesc si renasc la fiecare adormire( ego dixit)
- ares/tm
- elder
tu esti urgentist, dr bang???
ce nick pervers ai
imi place
ce nick pervers ai
imi place
i can resist everything except temptation
- d'Arc
- elder
dap
de ce e pervers nick-ul meu?

- ares/tm
- elder
pai....uite, poate iti spun in particular
- ares/tm
- elder
ia un dictionar...to bang....mi se pare fff kinky
acuma poate ca-s obosita
acuma poate ca-s obosita
- Chingachgook
- addicted
poate intrerup ceva dar dr bang e urgentistA
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- ares/tm
- elder
- d'Arc
- elder
actually, i bang many things around me, just not in the way people understands that
my nick comes from my name's initials. it's the second and the last time i say it.
my nick comes from my name's initials. it's the second and the last time i say it.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.