Alegeri rector UMF

iarba verde de acasa
Reaktor
elder
elder

Alegeri rector UMF

Postby Reaktor » Mon Mar 15, 2004 1:38 pm

Reaktor
elder
elder

Postby Reaktor » Mon Mar 15, 2004 10:22 pm

nimeni interesat... :D

flowerpower78

alegeri rector

Postby flowerpower78 » Mon Mar 15, 2004 11:41 pm

ba suntem interesati :lol:
stii tu ceva despre rezultatul alegerilor?

Reaktor
elder
elder

Postby Reaktor » Tue Mar 16, 2004 12:24 pm

nope

adi
elder
elder

Postby adi » Wed Mar 17, 2004 12:21 am

sa intelegem ca alegerile au fost "ca la carte",nu? :)
?Am primit un telefon si am scos studentii afara? http://www.expres.ro/social/?news_id=149022

Ed Hunter
junior
junior

Postby Ed Hunter » Wed Mar 17, 2004 1:21 am

Traiasca papusile si arhitectul!! La urma urmei noi suntem inca la psihologia "Conteaza sa participi...."
Knowledge is Power!
Stay Sharp,
Hit first!

Wizzy
senior
senior

Postby Wizzy » Thu Mar 18, 2004 1:22 am

Felicitari lui Sebastian Zavoian pentru atitudinea pe care a avut-o!
Sper sa se poata face ceva si cred ca noi, studentii, ar trebui sa ne mobilizam si sa incercam sa facem o greva. Chiar daca in cel mai rau caz nu am putea sa schimbam ceva, macar am atrage atentia asupra celor ce se intampla.

Totodata cred ca ar putea fi eficient un protest semnat de o lista luuuunga de studenti si trimis la:
- Ministerul Sanatatii
- Ministerul Invatamantului
- Colegiul Medicilor
- mass-media (ziare, televiziuni, posturi de radio etc.)

Acelasi protest tradus si trimis spre a fi cunoscut catre:
- universitati de medicina cunoscute, de peste hotare (mai ales cele cu care facultatea noastra are legaturi mai apropiate)
- reprezentantii UE care se ocupa cu supravegherea aducerii invatamantului medical romanesc la standardele UE
A man is only as big as the dreams he dares to live!

matrix
elder
elder

Postby matrix » Thu Mar 18, 2004 9:20 am

pt unii care n-au intrat chiar ca nu-mi pare rau , iar somitatile alea nu-s chiar asa mai ales daca le citesti trecutul- oricum daca au fost scosi afara studentii a fost incorect.

are cineva lista completa poate o posteaza aici ca eu n-am gasit-o online nicaieri.....

mai vorbim....poate explica cine va si procedura de alegere in continuare ce se intampla ???
Viata lunga si prospera!

seb
senior
senior

Postby seb » Thu Mar 18, 2004 2:27 pm

Salut,
Un lucru trebuie sa ramana cert in privinta acestor alegeri: Noi suntem siguri ca s-a furat si mai mult decat atat am fost dati afara, ignorati in permanenta, ba chiar amenintati si calomniati. Si asta de catre niste profesori care au pretentia ca reprezinta universitatea noastra, ca sunt modele pentru ceea ce ar trebui noi sa devenim si care ne acuza tot pe noi ca denigram numele universitatii.
Sa nu uitam ca nu e prima oara cand suntem calcati in picioare, singura diferenta este acum ca am vazut hotia si sunt dovezi ca s-a produs.
Stiu ca nu s-a auzit prea mult numele "Sebastian Zavoian" pana acum dar nu din alte motive ci pentru faptul ca si eu sunt in primul rand student ca si voi care are stagii si examene pe cap si pentru ca nu am fost martor la o frauda asa evidenta ca acum ci doar "auzeam" si banuiam niste "nereguli" care s-ar fi intamplat de-a lungul timpului in prestigioasa noastra universitate.

Sefii comisiei elctorale, cei care au incercat sa ne dea afara si care ulterior au incercat sa ma momeasca apoi sa ma intimedeze, sa nu ma lase sa observ sub nici o forma ce se intampla acolo, au ramas practic fara argumente cand au inteles ca eu nu urmaresc nimic altceva decat sa ma asigur ca acea numarare se face corect.

Cand mi-a fost evident ca e oricum dar nu corecta, am mai avut si dovezi pentru asta, am parasit de buna voie sala pentru a nu se folosi prezenta a mea acolo in sensul interpretarii de complicitate la furtul care se producea.

Discutiile despre ce profesori au intrat si care nu, trebuie sa ramana secundare. Nu trebuie insa sa ignoram ca "sub linie" se afla totusi nume cu popularitate in randul cadrelor didactice iar deasupra liniei se afla nume de care nu a auzit nimeni in afara celor care cunosc sferele de influenta ale fostei conduceri.

Haideti sa nu ne complacem in acceptarea faptelor indiferent care ar fi ele pentru ca trebuie sa ma credeti ca nu ne va fi rusine ca suntem absolventi "Carol Davila" acuzand furtul ci doar daca o sa-l permitem.

Seb
http://www.americas400thanniversary.com/ Nici n-au trecut 400 de ani si hop si eu.. :D

"Not everything that counts can be counted, and not everything that can be counted counts."

victor
elder
elder

Postby victor » Thu Mar 18, 2004 10:31 pm

din pacate nu stiu pe cati intereseaza detaliile fenomenului... dar o sa incer o prezentare mai "formala" a ceea ce s-a incercat sa se faca sa iasa bine.

Sunt unul dintre studentii initial acceptati ca observatori si ulterior rugat sa paraseasca sala. Povestea e lunga, dar rezultatul e concret si evident: autonomia universitara, cea prin lege cu 25% factor de decizie studenti - a ajuns sa se arate astfel: studentii nu prea conteaza, nici macar atunci cand li se da initial impresia ca ar conta. http://www.ziua.net/display.php?id=7506&data=2004-03-18 Regretabila situatia, mai ales ca in presa apare cu subtitului "doctori contra doctori". see also (doar azi cred ca se poate, tvr nu mentine arhiva de jurnale) http://www.tvr.ro/webcast/index.php# , 19'-22'

Imediat ce s-a prezentat in senat regulamentul de alegeri (vezi si discutiile de la http://med.pub.ro/forum/viewtopic.php?t=1056 , http://med.pub.ro/forum/viewtopic.php?t=809) am prezentat in senat primele contestatii legata de absenta cartei universitare si alegeri desfasurate fara aceasta, numarul de studenti din consiliu - 25% din total sau din numarul de profesori?- pentru ca in primul birou de senat dupa acesta sa prezentam un memoriu mai detaliat - care discuta punctual ce nu se putuse observa din prima "citire" in regulament.

Domnule Rector al UMF “Carol Davila” Bucuresti,
Acad. L.M. Popescu

Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti continua sa isi exprima ingrijorarea in legatura cu modul de desfasurare al alegerilor din cadrul UMF pentru Consiliul Profesoral al Facultatii si pentru Senatul UMF si in legatura cu prevederile existente in regulamentul de desfasurare al alegerilor din UMF “Carol Davila” prezentat pentru prima data studentilor in sedinta de senat din data de 15.01.2004. S-a depus pentru clarificare si analiza o cerere de obtinere a unei copii a procesului verbal al sedintei de senat din data de 15.01.2004 (nr. 939/15.01.2004) la care pana la aceasta data nu s-a raspuns, motivele inaintate fiind de asemenea generatoare de ingrijorare.

Astfel, va prezentam in scris urmatoarele constatari rezultate din analiza regulamentului de desfasurare al alegerilor:
- capitolul I, paragraful 2: intrucat perioada de incepere a mandatului noii conduceri incepe odata cu alegerea acesteia (26 martie 2004) si nu cu 1 octombrie 2004 (inceputul anului universitar), data nasterii persoanelor care pot candida la functii de conducere al UMF “Carol Davila” in conformitate cu ordinul ministrului educatiei, cercetarii si tineretului referitoar la desfasurarea alegerilor ar trebui sa coincida cu momentul alegerilor. Aceasta discordanta lasa loc potential incalcarii prevederii ordinului de ministru prin care se pot alege in functii de conducere doar persoane care in timpul mandatului nu sunt pensionabile.
- capitolul I, subcapitulul b: “Studenti”
o paragraful 2: “membrii studenti ai consilului Facultatii reprezinta pana la 25% din numarul membrilor Consiliului Facultatii”; va solicitam specificarea numarului de studenti si a numarului de membrii ale consiliului facultatii si suplimentarea specificatiei vagi „pana la 25%” cu o specificatie numerica stabilitata de comun acord cu studentii, maxima admisa de lege.
o paragraful 4:
 nu se mentioneaza explicit daca studentii straini au drept sau nu de vot.
 nu se mentioneaza explicit daca studentii la Institutul Medico Militar au drept sau nu de vot;
 primul tur de scrutin ar trebui sa se realizeze in prezenta a 2/3 din numarul studentilor seriei respective, iar votul validant sa fie ide ½ din numarul total de voturi, nu ½ din voturile celor prezenti;
o paragraful 4: consideram ca s-a strecurat o greseala care poate prejudicia imaginea alegerilor: in loc de 8-10 martie 2004 pentru realizarea alegerilor studentilor membrii ai consiliului, exista mentionata perioada 8-10 februarie 2004, care se suprapune peste perioada alegerilor reprezentantilor de serie.
o nu se mentioneaza criterile de alegere ale reprezentantului decanatului; consideram de dorit analiza situatiei modului de delegare al reprezentatului decanatului in cadrul alegerilor reprezentantilor studentilor in Biroul de Decanat pentru gasirea unei solutii.
- capitolul III: 2 „Alegerea Consiliului Facultatii”
o paragraful 2: „Numararea votului se face de catre o comisie desemnata de catre decanat”. Aceasta prevedere deschide o cutie a Pandorei in legatura cu presupunerile legate de modul in care se face aceasta delegare, nementionandu-se modalitatea de desemnarea si functionare a acestei comisii. Consideram ca numirea aceastei comisii de numarare a votului ar trebui sa se faca de catre membrii candidati la Consiliul Facultatii, si nu de catre actuala conducere - si de asemenea sa existe mentiunea existentei obligatorie a unui student in acesta comisie.

La aceste probeleme va solicitam raspuns in scris pe adresa organizatiei, Bd. Eroilor Saniatari nr 8, Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti.

Cu desebita consideratie si stima,

Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti

Si acum s-a depus un memoriu

17.03.2004

Catre,

Comisia Electorala pentru alegerea Consiliului Facultatii de Medicina a UMF „Carol Davila” Bucuresti,
Decanatul Facultatii de Medicina a UMF „Carol Davila”

Reprezentantii acreditati ai studentilor la alegerile pentru Consiliul Facultatii de Medicina din cadrul UMF „Carol Davila” Bucuresti:

Sebastian Zavoian – Membru Consiliul Facultatii, Presedinte Societatea Studentilor in Medicina
Adina Ionescu – membru Consiliul Facultatii de Medicina
Victor Ciofoaia – presedinte Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania
Alin Bulugean – membru Consiliul de Administratie SSM

formulam prezenta contestatie referitor la modul in care au fost organizate si s-au desfasurat alegerile privind desemnarea membrilor Consiliului Facultatii de Medicina din cadrul UMF „Carol Davila” Bucuresti.

In ciuda raspunsului pozitiv din sedinta Biroului de Senat al UMF „Carol Davila” la cererea scrisa din partea studentilor ca in comisia de numarare a voturilor pentru alegerile de consiliu sa fie prezenti ca observatori studenti, observatorii acreditati din partea studentilor au fost dati afara in momentul in care s-a inceput propriu-zis numararea voturilor.

Situatia este cu atat mai grava cu cat reprezentantii studentilor au fost pusi in fata faptului implinit si in imposibilitatea de a-si manifesta dezacordul in legatura cu situatia creata, deoarece pana la orele 22.00 cand au fost dati afara din sala, reprezentatilor studentilor li s-a intretinut imaginea falsa cum ca vor putea sa isi exercite rolul de observatori si va urma sa semneze procesul verbal al sedintei de numarare a voturilor.

Avand in vedere faptul ca observatorii acreditati din partea studentilor au remarcat nereguli grave ce discrediteaza corectitudinea alegerilor si faptului ca acestora nu li s-a mai recunoscut brusc statutul de observatori, contestam modalitatea de organizare si desfasurare a alegerilor, care a lasat loc la abuzuri.

semnaturi - cei 4

Acum sa vedem ce reactie o sa urmeze. Au aparut profesori care sustin initiativa studentilor, unii in tacere, pe soptite, altii pe fata, altii am inteles ca si in scris - cel mai frumos mi s-a parut ca a reactionat Bogdan Marinescu, gineco Giulesti - o sa incerc sa aduc aici textul domniei sale, foarte frumos. Altii nu spun nimic, altii dimpotriva mai au putin si ne "scuipa" pentru ce se intampla acum. Poate nu o sa conteze la nimic toate acestea, poate da.

pe de alta parte - situtatia de la universitatea bucuresti se repeta si la UMF Bucuresti - din cate stiu eu - ceea ce las pe altii sa interpreteze si sa comenteze. Vezi http://www.expres.ro/social/?news_id=149253. alegeri discreditate sau nu, nu s-a inscris nimeni pt rector "la timp", practic se perpetueaza actuala conducere. Aplicatia imediata: ministerul sanatatii va avea probleme sa numeasca comisia centrala de rezidentiat pt 2004.

latest news: http://www.expres.ro/social/?news_id=149359 - protestul profesorilor
Last edited by victor on Fri Mar 19, 2004 11:58 pm, edited 1 time in total.

darkside
senior
senior

Postby darkside » Fri Mar 19, 2004 6:21 pm

si in completare :

COMUNICAT DE PRESA

Societatea Studentilor in Medicina si Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania prin reprezentantii acreditati la alegerile pentru Consiliul Facultatii de Medicina a Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” - Bucuresti:
1. Sebastian Zavoian – Presedinte Societatea Studentilor in Medicina, membru Consiliul Facultatii
2. Victor Ciofoaia – Presedinte Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania
3. Adina Ionescu – membru Consiliul Facultatii
4. Alin Bulugean – membru Consiliul de Administratie SSM

Formulam prezentul memoriu referitor la modul in care au fost organizate si s-au desfasurat alegerile privind desemnarea membrilor cadre didactice ale Consiliului Facultatii de Medicina din cadrul UMF „Carol Davila” Bucuresti.
In desfasurarea procesului electoral au intervenit nereguli grave care genereaza suspiciunea de frauda datorita urmatoarelor motive:
1. Pe parcursul votarii, reprezentantii studentilor, acreditati ca observatori, au fost obligati sa paraseasca sala unde se numarau voturile. Solicitarea de participare a studentilor ca observatori a fost facuta in scris intr-o sedinta a Senatului Universitar, iar studentii au purtat ecuson de observator dat de presedintele Comisiei Electorale. Cu toate acestea, dupa acceptarea acestora pentru primele faze ale procedurii de numarare a voturilor, in momentul in care s-a inceput propriu-zis numararea voturilor, studentii au fost somati si intimidati pentru a-i determina sa paraseasca sala.
2. La refuzul studentilor observatori de a parasi sala in care se numarau voturile si la invocarea hotararii Biroului de Senat care acredita studentii ca observatori in comisia de numarare a voturilor, Comisia Electorala a tolerat prezenta doar a unui singur student. Acesta a parasit ulterior sala din cauza imposibilitatii de a corecta neregulile observate. De exemplu, in sala de numarare a voturilor, pe mese existau pixuri-carioca identice cu cele unice admise pentru a se vota. Singurul observator ramas l-a surprins pe unul dintre membrii comisiei de numarare a voturilor taind nume de pe buletinul de vot pe care il avea in fata. De asemenea rezultatele numararii voturilor nu au fost predate sub semnatura, centralizarea numararii voturilor avand loc intr-o maniera imposibil de supervizat. Fiecare miscare prin sala a singurului student observator era semnalata imediat intregii sali.
3. Metodologia Desfasurarii Alegerilor aprobata de catre Senatul Universitatii a fost incompleta fapt care a determinat ca regulile procesului electoral sa fie hotarate ad-hoc chiar si in urma „directivelor” primite telefonic de catre Presedintele Comisiei de Votare. Acesta situatie a permis si a favorizat coruptia in cadrul organizarii alegerilor.

Inregistrarea acestor nereguli grave intr-un mediu academic fac imposibila asocierea numelui universitatiii noastre cu valorile europene si democratice spre care aspiram.

Ultimul care pleaca sa stinga lumina ......

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Fri Mar 19, 2004 8:14 pm

seb wrote:Discutiile despre ce profesori au intrat si care nu, trebuie sa ramana secundare.

Nu sunt de aceeasi parere. De ce sa vorbim despre frauda in alegeri, dar sa nu vorbim despre cine a fost favorizat si cine defavorizat de frauda, si despre care ar fi rostul de fapt al acestei fraude? Listele sunt la facultate, eu nu le-am vazut, dar mi s-a povestit ca sunt "sugestive". Asa ca va rog, daca le aveti, lipiti-le.

De asemenea, de ce au fost doar doi studenti membri ai Consiliului? Tot directive?
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

seb
senior
senior

Postby seb » Fri Mar 19, 2004 9:09 pm

Salut,
Spuneam ca discutiile legate de cine a intrat si cine nu sunt secundare pentru noi (sau cel putin din punctul meu de vedere) pentru ca ceea ce e strigator la cer e ceea ce am prezentat ca s-a intamplat concret: am fost dati afara, am vazut de fapt cum se fura! In orice tara civilizata primul articol aparut pe tema asta ar fi insemnat reluarea alegerilor si o serie de demisii in lant. La noi.. "Dumnezeu cu mila" cum zice o vorba romaneasca..

Speculatii se pot face bineinteles insa eu le-am considerat periculoase dupa ce am auzit-o pe o tanti de la Adevarul (nu comentez ce "hram" poarta tanti respectiva) care facea un calcul de genul: L.M. 500 voturi, Oprescu 200 voturi, Diculescu 700 voturi deci a fost pe ambele liste.. as compara cu situatia in care eu strig "hotii!" iar asta vine si comenteaza: "totusi a plecat cu 100.000 Lei de acasa, a luat niste paine si lapte, plus carne din cate stiu eu deci nu cred ca mai avea nici un ban cand s-a acuzat furtul"

Bineinteles ca se pot face speculatii si nimeni nu le poate opri dar sa nu se piarda totusi din vedere lucrurile importante si.. flagrante.

Seb
http://www.americas400thanniversary.com/ Nici n-au trecut 400 de ani si hop si eu.. :D

"Not everything that counts can be counted, and not everything that can be counted counts."

Wizzy
senior
senior

Postby Wizzy » Sat Mar 20, 2004 12:45 am

Astazi la emisiunea BBC de la ora 14.00 a fost si stirea legata despre alegerile UMF Carol Davila. S-a spus ca multi medici si profesori contesta corectitudinea alegerilor, la fel si studentii ai caror reprezentanti au fost dati afara si afirma ca au vazut nereguli grave in desfasurarea alegerilor.

Despre LM Popescu s-a spus ca a afirmat ca unii profesori contesta alegerile pentru ca nu au fost ei cei alesi, iar motivul pentru care studentii au fost dati afara a fost ca unul dintre ei era beat.

PS: Oare lui LM Popescu nu i se pare ciudat ca respectivul student nu a fost beat pe parcursul desfasurarii alegerilor, insa s-a imbatat brusc atunci cand a venit vorba de numaratoarea voturilor? Si de ce sa fie dati toti studentii afara???

seb
senior
senior

Postby seb » Sat Mar 20, 2004 2:56 pm

Salut,

Eu n-am pomenit decat ceea ce am vazut si ceea ce stiu ca este adevarat. Nu m-am legat de nici o alta persoana si nici macar de Rect. Acad. LM Popescu in nici un fel. daca dansul impreuna cu titlurile pe care le-a adunat in decursul anilor (inclusiv cei 12 de cand e rector) declara ca am fost beat am tot dreptul si datoria sa-l acuz impreuna cu titluri cu tot de calomnie. Nu am fost niciodata beat, consum extrem de rar alcool si in cantitati mici iar in ultima vreme deloc. Mai mult decat atat nu am fost vazut de nimeni band alcool, am avut un comportament poate exagerat de civilizat si nu mi s-a facut nici un test de alcoolemie care sa arate prezenta substantei in organismul meu.

Consider insa ca se incearca divagatii copilaresti de catre niste persoane care ridica pretentii de superioritate in fata studentilor si care ne-au tratat totdeauna si ne trateaza ca pe niste "obiecte inferioare".

FAPTUL DESPRE CARE SE DISCUTA ESTE CA S-A FURAT SI NU TREBUIE PIERDUT ASTA DIN VEDERE! Despre calomnii o sa se discute sper mai mult dupa incheierea si solutionarea contestatiilor cand cred ca va fi de datoria mea sa-i acuz de calomnie pe cei care se fac vinovati de ea.

Seb

matrix
elder
elder

ati vazut raspunsul LMP?

Postby matrix » Sun Mar 21, 2004 11:16 am

nu stiu daca ati vazut dar a aparut un afis mare mai pe toate panourile de an - in care sunt acuzati contestatarii ca nu stiu sa piarda - parerea mea ca unii dintre ei chiar nu stiu(sunt cel putin 4-5 care-i stiu eu) -DAR RESTUL????

legal ce se poate face ? studentii fac contestatie si ce se intampla ? Trebuia sau nu sa aveti "hartia" aia de la Senat ??

eu cred ca s-au folosit de studenti pt un castig de imagine si apoi i-au dat afara. Ce mai cred ca daca nu furau astia...furau ceilalti...oricum e incorect. Se poate initia vre-un proces...ceva mai concret pt contestatie probabil o sa se faca o comisie care o sa constate ca totul e ok...

Asa ca ce-i de facut ???
Viata lunga si prospera!

seb
senior
senior

Postby seb » Sun Mar 21, 2004 11:29 am

Salut,
Am vazut raspunsul LM si consideram ca e in continuare o deviere de la subiect si o ignorare a ordinului ministrului educatiei.

S-A FRAUDAT! S-A FURAT! Trebuiesc luate masuri! LM raspunde cu minciuni si devieri de la subiect.

Nu au existat alti observatori neutri iar "hartia" ar fi trebuit sa fie procesul verbal al senatului/biroului de senat unde odata ce se discuta un lucru si se afirma (nimeni nu s-a opus) se considera hotarare luata. Nu ni s-a data insa nici o data o copie a proceselor verbale desi am cerut-o si legea ne da dreptul sa le obtinem.

Ca atare MEDICINA VA INTRA IN GREVA! Consideram ca furtul nu e un lucru de tolerat indiferent de catre cine este comis pentru cine si impotriva cui.

Au ajuns 12 ani in care s-a instalat practic o dictatura. Daca nu facem nimic acum riscam sa perpetuam starea de fapt inca 8 ani daca nu si mai mult. E un moment istoric si va rog deci sa-l tratati ca atare!

Seb

Wizzy
senior
senior

Postby Wizzy » Sun Mar 21, 2004 1:54 pm

De acord cu greva. Acum este momentul sa fim impreuna si sa incercam sa schimbam ceva in facultatea NOASTRA. Profesorii trebuie sa inteleaga ca ei exista in primul rand datorita NOUA si nu noi existam datorita lor! Iar noi vrem corectitudine si nu hotie!

Multi profesori ar trebui sa inteleaga ca ei ar trebui sa reprezinte un model de cinste si onoare, nu o gasca de hoti si promovatori ai pilelor, incompetentei si intereselor de grup! Nu toti profesorii sunt asa, insa sunt multi care intra in aceasta categorie.

PS: Legat de poll: cred ca intrebarea ar trebui sa fie reformulata, mai concreta, si nu doar "Corect?"; prin corect se poate intelege si "Considerati ca alegerile s-au desfasurat corect?", dar si "E corect ceea ce sustinem?".

grevistu
newbie
newbie

Postby grevistu » Sun Mar 21, 2004 10:33 pm

MANIFEST
STUDENŢI LA MEDICINĂ: UNIVERSITATEA SUNTEM NOI!

Dragi prieteni, la Facultatea de Medicină se fură alegerile! E pe faţă!

Ştiaţi că...
... în 1992, când Laurenţiu Mircea Popescu îşi începea primul mandat de rector, la Facultatea de Medicină se intra cu media 8?
... în 2004, la încheierea celui de-al treilea mandat al rectorului Laurenţiu Mircea Popescu s-a intrat cu media 3?
... rectorul îşi ia „dreptul” din fiecare bursă studenţească? Bursele nu vin niciodata intregi.
... rectorul face trafic cu posturile de preparator şi stabileşte preţul pieţei pentru fiecare specialitate?
... rectorul percepe un comision gras (pe măsura lui) din şpăgile încasate de către profesori la examene?
... în buzunarul încăpător al aceluiaşi rector se duc de 12 ani cei mai mulţi din banii alocaţi pentru reparaţii în cămine? Exista camine care se afla in reparatii de pesete 10 ani, in timp ce pentru studenti nu sunt locuri de cazare.
... eternul Laurenţiu Mircea Popescu a orchestrat furtul ordinar de la alegerile pentru Consiliul Facultăţii de Medicină pentru ca cei din gaşca lui să intre în Consiliu şi el să fie ales decan?
... observatorii acreditaţi din partea studenţilor au fost folositi in fata presei si apoi au fost scoşi în şuturi din sală de către cadrele didactice din comisia de numărare a voturilor în momentul deschiderii urnei?
... Laurenţiu Mircea Popescu, încă rector, a hotărât să se şteargă la fund cu recomandarea ministrului Athanasiu de a reface alegerile pentru membrii cadre didactice în Consiliul Facultăţii de Medicină?
Protestez deci exist!

grevistu
newbie
newbie

Postby grevistu » Sun Mar 21, 2004 10:44 pm

PROTEST

STUDENTI LA MEDICINA,

trebuie sa punem capat o data pentru totdeauna coruptiei si nedreptatilor din UMF “Carol Davila”.
Ne-am saturat sa mai fim tratati cu indiferenta si sa fim folositi numai ca motive pentru infiintarea de noi catedre si posturi de preparatori.
Trebuie sa ne impunem parerea pentru a avea un rezidentiat corect, sa putem practica medicina in Romania si NU in alte tari sau ca angajati la firmele de medicamente.

Acum este momentul sa aratam ca Universitatea nu este “mosia” nimanui.

EA EXISTA PENTRU STUDENTI,
A FOST SI VA FI
A STUDENTILOR.

DACA VREI SA FII AUZIT:
LUNI 22 MARTIE

ORA 10:30 IN FATA FACULTATII
Protestez deci exist!

Wizzy
senior
senior

Postby Wizzy » Sun Mar 21, 2004 11:04 pm

Desi sunt de acord cu un protest si chiar o greva, nu sunt de acord cu o astfel de (dez)organizare. Nu ai cum sa anunti un protest cu 12 ore inainte de a avea loc. Cine sa vina la el? 15 persoane care vor mai citi forumul in seara asta???

Lasati-i pe cei in masura sa se ocupe de organizarea protestului!

PS: S-a dat in seara asta stire si la Realitatea Tv. S-a spus ca ar fi peste 150 (!!!) de cadre didactice care contesta alegerile. A fost si un scurt interviu cu LM Popescu in care acesta apara bineinteles corectitudinea desfasurarii alegerilor.

adi
elder
elder

Postby adi » Sun Mar 21, 2004 11:25 pm

Wizzy wrote: Nu ai cum sa anunti un protest cu 12 ore inainte de a avea loc. Cine sa vina la el? 15 persoane care vor mai citi forumul in seara asta???
total de acord! ba chiar vor folosi faptul ca sunteti putini tocmai pentru a demonstra opiniei publice faptul ca acele contestatii sunt facute de o mana de studenti, in concluzie nereprezentativi ptr medicinisti. protestati la nivel de organizatie dar lasati o perioada de cateva zile pentru a va informa colegii si a organiza un protest onorabil care sa aiba si eventual back-up-ul unor cadre didactice cunoscute, al altor organizatii care sa se solidarizeze cu miscarea.

seb
senior
senior

Postby seb » Mon Mar 22, 2004 12:08 am

Salut,
Stiu ca este din scurt dar nu a fost usoara demararea organizatorica in conditiile in care toata saptamana o echipa de studenti a incercat sa faca toate demersurile posibile pentru anularea alegerilor si a ramas deci putin timp pentru organizarea protestului.
Pe de alta parte "atacatii" incearca sa contracareze cu orice pret actiunile noastre si daca reusim sa-i surprindem cu ceva avem mai mari sanse de reusita. O sa-ti dau un exemplu: studentii membri in Consiliul Facultatii au fost sunati de diverse persoane terte care le cereau sa participe la sedinta de consiliu de luni, sa stea cuminti, "nu ca i-ar ameninta cineva" dar s-a trecut la chestii de genul: "ti-am studiat dosarul: tu ai note mari. e pacat sa le strici"
Ne-am intrunit azi majoritatea studentilor din consiliu si sper ca incurajarile noastra sa-i fi convins sa ignore "telefoanele misterioase".

Pe de alta parte s-ar putea ca protestele sa continue toata saptamana si sa se transforme totul intr-o veritabila greva.

Sunt sigur ca o sa fie cel putin suficienta lume. Stim care sunt riscurile, cele ale caderii in derizoriu dar atata timp cat ei au umblat la metode de inducere a fricii inseamna si ca sunt "disperati" si se confirma convingerile noastre ca o sa fie sanctionati.

Mai este ceva: SUNTEM SIGURI CA PUTEM CASTIGA! Avem sprijinul Ministrului Educatiei care a inteles situatia si care poate si a promis ca invalideaza alegerile (exista si hartie oficiala in acest sens).
E important sa protestam pentr onoarea noastra si pentru a grabi rezolvarea situatiei.

Ne bazam pe voi cei ce mai cititi forumul insa nu veti fi singurii care vin. Am trecut la informare pe toate caile disponibile si chiar daca in al doispelea ceas speram sa dea rezultate.

Ne vedem maine la 10:30!

Seb

Phat Skidz
dɥɐʇ sʞıpz

Postby Phat Skidz » Mon Mar 22, 2004 1:48 pm

Mie nu mi-a spus nimeni, desi sunt coleg de serie cu unii oameni... Nici colegii mei de serie n-au stiut. Si citesc de-abia acum.

In alta ordine de idei, manifestul ala e scris cam golãneste. Desi stiu despre ce e vorba si dau dreptate protestului, stilul formularii nu-mi da ghes sa-l iau in serios. Suntem studenti al medicina, nu mineri.

Nici nu sunt sigur ca studentii ar trebui sa fie in linia intâi in problema asta. De atâta vreme nici macar nu am avut dreptul sa ne alegem proprii reprezentanti in consiliu. Am fost obligati sa-i lasam pe sefii nostri de serie sa se aleaga intre ei, si, sa recunoastem, lor le-a convenit de minune situatia asta, sau cel putin s-au complacut in ea. De atatia ani, nici macar o data n-am vazut vreun student membru al consiliului sa incerce sa ii informeze pe cei pe care ii reprezinta asupra lucrurilor care se petrec acolo, daramite sa le ceara vreo parere, desi suntem toti colegi, si se spune ca intre noi ar trebui sa fie un fel de fratie.
Cand era vorba sa iesim in strada pentru a ne revendica cel mai elementar drept, acela de a invata, n-am iesit. Insa suntem chemati acum, cand profesori, cu ambitii obscure si care au ales sa nu aiba nici o relevanta in viata mea de student si viitor medic, isi tot sapa gropi unii altora, sa venim sa protestam.

Eu unul nu sunt o oaie, am spiritul de turma foarte prost dezvoltat si nu fac parte din nici o masa de manevra.
Sunt scârbit de dispretul suveran cu care, eu, student fiind, am fost tratat mai toata facultatea. As fi fericit sa vin la orice protest, daca studentii membri ai consiliului s-ar prezenta, macar aici pe forum, sa stim si noi macar cum ii cheama, si sa ne cheme personal. E o chestiune de maniere.
[/b]
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI

simbad
senior
senior

Postby simbad » Mon Mar 22, 2004 2:49 pm

Insa suntem chemati acum, cand profesori, cu ambitii obscure si care au ales sa nu aiba nici o relevanta in viata mea de student si viitor medic, isi tot sapa gropi unii altora, sa venim sa protestam.

Din pacate, chiar pentru viata ta de student si mai ales de viitor medic au foarte mare importanta actualele alegeri pe UMF.
Pentru ca mizeria ultimilor 10 ani (cu rezidentiate aranjate, cu "tone" de preparatori si asistenti promovati pe principiul Bani-Pile-Spate, majoritatea nulitati didactice si stiintifice, cu materii predate brambura, la finalul carora nu-ti ramane nimic practic, cu perspectiva somajului sau vreunui post in DeltaDunarii pentru la finalul rezidentiatului) este datorata in prinicipal actualei conduceri a UMF-ului. In aceeasi formula de...12 ani!

De atatia ani, nici macar o data n-am vazut vreun student membru al consiliului sa incerce sa ii informeze pe cei pe care ii reprezinta asupra lucrurilor care se petrec acolo, daramite sa le ceara vreo parere, desi suntem toti colegi, si se spune ca intre noi ar trebui sa fie un fel de fratie.

Zici ca nimeni nu ti-a dat raportul despre ce se comite in Consiliu Facultatii. Dar tu de cate ori ai batut la usile organizatiilor studentesti pentru a te interesa de soarta hotararilor de Consiliu si nu ti s-a raspuns?

Imi e greu sa-mi imaginez un sistem de anuntare a TUTUROR studentilor de la medicina despre astfel de chestiuni. Forumul si grupul de mail sunt de ajutor (recente si ele) dar nu toti studenti au acces facil la Internet.
Sa lipesti in fiecare saptamana afise prin facultate cu ce s-a discutat la Consiliu e cam inestetic si oricum e ceva pasiv, in unic sens. Nu e un dialog.
Revistele si buletinele de informare ale studentilor au facut intr-o oarecare masura acest lucru, dar dat fiind aparitia rara, aspectul practic si de actualitate a scazut.

Concluzia mea
E ca cel mai bun (pana acum) sistem pe care il vad eu vis-a-vis de aceasta chestiune este tot interesul activ manifestat de studentul la medicina fata de subiectele care il intereseaza. In mod normal, un student dintr-o serie trebuie sa-l intrebe pe seful lui de serie (pe care l-a ales) ce s-a discutat in sedintele Consiliului Facultatii. Acesta, daca nu este membru de Consiliu, trebuie sa-i intrebe, la randul sau, pe reprezentantii anului in Consiliu (pe care i-a votat).
Mie mi se pare destul de eficient.

Si ca o remarca: nici americanii nu-si aleg personal presedintii! Asa ca nu e nedemocratic sa votezi prin reprezentanti.
Se poate imagina si un sistem in care TOTI studentii sa-si voteze reprezentantii in Consiliu, dar nu cred ca ar fi util, pentru ca studentul din seria x nu poate sa-l cunoasca bine pe un candidat din seria y. Studentul din seria x poate sa aiba o parere conforma cu realitatea numai despre un candidat din seria x, pe care-l vede zi de zi. Si pina la urma s-ar ajunge ca fiecare serie sa-l voteze pe seful ei de serie, iar in turul 2, in functie de negocierile dintre sefii de serie, acestia vor recomanda pe unul sau pe altul si seriile vor vota (in majoritate) conform cu aceste recomandari. Deci acelasi lucru ar fi, doar cu mult mai multe cheltuieli, haos, etc, caci sa aduci 3000 de studenti la vot presupune saptamani de organizare din partea facultatii. Si oricum absenteismul ar fi imens caci nu-i asa
Hipocrisy is the greatest luxury!

point_of_view

Punct de vedere

Postby point_of_view » Mon Mar 22, 2004 2:54 pm

Persoane care nu aveau statutul de cadre didactice au incercat să tulbure desfăşurarea legală a alegerilor intrând in spaţiul special desemnat. Pe cine reprezentau aceste persoane ?
Cine sunt cei care îşi permit, în mod repetat, să pângarească un mediu considerat sacru? Oare tocmai aceştia, care încălcând norme legale şi morale, nesocotind rânduielile, îşi doresc să conducă destinele UMF?
Cine vehiculează această formulă –„ studenţii UMF” - şi de ce? Care studenţi si câţi? Ce rezultate au, cu cine lucrează, pe cine reprezintă de fapt? Unde vor lucra? Ce promisiuni au dincolo de legătura cu jurământul sacru?
De ce această mobilizare nedemnă de forţe (şi care să fie costurile, respectiv finanţările), înainte de momentul legal final?
Cum poate justifica cineva legal şi moral o potenţială viitoare construcţie sacră, începând cu o demolare având la bază nerespectarea rânduielilor legale şi morale?
Cine şi de ce simte nevoia să apeleze la diferite autorităţi, pornind de la nerespectarea ideii de autoritate?

un_mosh
junior
junior

Re: Punct de vedere

Postby un_mosh » Mon Mar 22, 2004 3:29 pm

point_of_view wrote:"mediu sacru", "nesocotind randuielile", "legatura cu juramantul sacru", "potentiala viitoare constructie sacra"
--suntem cumva in templul masonic? nu m-as mira, binecunoscuta fiind apartenenta unora dintre cei alesi in consiliu la aceasta structura... ce "randuieli legale si morale" au fost nerespectate? ti se face scarba de mizeria morala ascunsa in asa cuvinte "inaltzatoare"...ce jenant ca profesori de marca precum Miron Bogdan, B. Marinescu, Bruckner si altii sa nu fie alesi! urat si trist... la fel de trist ca scrierea de catre unii oameni de valoare a unor comunicate penibile, de mahala...

simbad
senior
senior

posibile raspunsuri

Postby simbad » Mon Mar 22, 2004 3:29 pm

Persoane care nu aveau statutul de cadre didactice au incercat să tulbure desfăşurarea legală a alegerilor intrând in spaţiul special desemnat. Pe cine reprezentau aceste persoane ?

Posibil studentii? Singura ratiune pentru care o Universitate exista? :)

Cine sunt cei care îşi permit, în mod repetat, să pângarească un mediu considerat sacru? Oare tocmai aceştia, care încălcând norme legale şi morale, nesocotind rânduielile, îşi doresc să conducă destinele UMF?

dar cine sunt cei care de 12 ani fara intrerupere calca in picioare orice conduita morala, promovand in cele mai sacre functii didactice lichele fara scrupule, yesmen-i patetici, distrugand pe termen lung orice sansa la un sistem sanitar de calitate in Romania?

De ce această mobilizare nedemnă de forţe (şi care să fie costurile, respectiv finanţările), înainte de momentul legal final?

Probabil asa ai fi spus si despre Horia, Closca si Crisan, despre Doja sau despre amaratii rasculati la 1907. Mentalitate de mosier, de latifundiar, de stapan de sclavi.
Ei bine afla, spre surprinderea ta, ca omu' se mai revolta si cand i-a ajuns cutitul la os, cand vede ca dupa ce termina facultatea, cei care o conduc, ii distrug orice sansa de a ajunge medic, furand la propriu examenul de rezidentiat pentru ca cateva odrasle sa reuseasca sa obtina mult ravnitul statut (altfel neavand nici o sansa in fata celor fara spate dar harnici)

matrix
elder
elder

din pacate....

Postby matrix » Mon Mar 22, 2004 4:39 pm

Din pacate studentii la medicina nu s-au mobilizat nici macar cand era vorba de rezindetiat, ca sa nu mai vorbim de profesorii pe care putin ii interesa de studenti pe acea vreme...acu ca se bat pe putere brusc ii intereseaza si studentii... :twisted:

Daca e sa luptam pt ceva ar fi pt reprezentarea in Consiliu a studentilor, desi din ce am auzit eu am mai fost reprezentati in Consiliu mai demult si atunci si studentii erau la fel de corupti ca si profii...suna cunoscut :?: :!:

Parerea mea ca acum studentii au cazut la mijloc...

Pe de alta parte cine mai precis din MEN sustine contestarea alegerilor ?? Unde e hartia de la Minister - poate o pune cineva pe net sa o vedem...Vorbe sunt multe...dar mai vedem noi cand e vorba de sustinere...

Si ce presiuni s-au facut asupra studentilor mai precis ? Au fost pe principiul "daca taci gasim noi ceva cu care sa te ajutam..." sau "taci sau daca nu o patesti!!"

Cat despre greva a fost prost organizata DE UNDE SA STII CAND E ?? N-AM VAZUT NICI UN AFIS IN FACULTATE !!!

Pe langa asta cred ca sunt putini dispusi sa protesteze...asa daca si pe acestia ii anunti in ultima clipa....ce te astepti sa obtii...
Viata lunga si prospera!

darkside
senior
senior

Postby darkside » Mon Mar 22, 2004 5:59 pm

Cat despre greva a fost prost organizata DE UNDE SA STII CAND E ?? N-AM VAZUT NICI UN AFIS IN FACULTATE !!!

numai saracele femei de servici stiu ce au tras ca sa nu fie nici un afis in facultate.

cat despre point_of_view sa nu va mire ca scrie de pe IP din cadrul UMF. Si mi se pare normal sa aiba drept la replica.
Ultimul care pleaca sa stinga lumina ......

grevistu
newbie
newbie

Postby grevistu » Mon Mar 22, 2004 7:05 pm

matrix wrote:Pe de alta parte cine mai precis din MEN sustine contestarea alegerilor ?? Unde e hartia de la Minister - poate o pune cineva pe net sa o vedem...Vorbe sunt multe...dar mai vedem noi cand e vorba de sustinere...

http://www.edu.ro/cpress40313.htm

19.03.2004
COMUNICAT DE PRESĂ

ÃŽn urma unor materiale apărute în presă şi din sesizările adresate Ministerului Educaţiei şi Cercetării de membri ai comunităţilor academice, cadre didactice şi studenţi, rezultă că în unele instituţii de învăţământ superior alegerile universitare se desfăşoară contrar prevederilor din Legea 84/1995 şi din Legea 128/1997, precum şi ale Ordinului Ministrului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului nr. 5530/24.11.03. Dacă aceste elemente se confirmă, aceasta constituie o gravă încălcare a legalităţii care poate avea drept efect invalidarea alegerilor.
MEC atrage în mod serios atenţia conducerilor instituţiilor de învăţământ superior care au organizat sau urmează se definitiveze alegerile, să respecte cu stricteţe prevederile legale şi să ţină seama de faptul că orice încălcare a legii atrage responsabilitatea juridică a conducătorului instituţiei.
ÃŽn calitate de autoritate naţională în domeniul educaţiei (domeniul învăţământului superior), Ministerul Educaţiei şi Cercetării va analiza în detaliu dosarele de alegeri şi documentele pe baza cărora acestea au fost întocmite şi va lua toate măsurile pentru respectarea prevederilor legale în vigoare.

BIROUL DE PRESĂ

R O M Â N I A
MINISTERUL EDUCAŢIEI ŞI CERCETĂRII
DIRECŢIA GENERALĂ ÃŽNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR
G-ral Berthelot 28-30, Bucureşti - 70738, Tel: +(40 1) 3154235, Fax: (+40 1) 3122652

Nr. 24714R/19.03.2004

Către

UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ ŞI FARMACIE DIN BUCUREŞTI

DECANATUL FACULTĂŢII DE MEDICINĂ
- în atenţia d-lui Decan, prof.univ.dr. Eugen CIOFU -

Stimate Domnule Decan,

Vă aducem la cunoştinţă că, în mai multe sesizări primite la Ministerul Educaţiei şi Cercetării se afirmă că alegerile pentru Consiliul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” s-au desfăşurat cu încălcarea prevederilor legale. Atragem atenţia că, în condiţiile în care aceste informaţii se confirmă, alegerile vor fi invalidate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării la nivelul întregii instituţii.

Pentru considerentele de mai sus, vă rugăm a reanaliza modul de derulare a acestor alegeri şi a lua măsurile necesare pentru deplina respectare a legalităţii.

Cu întreaga consideraţie,

Director General,

Prof.univ.dr. Ioan IANOŞ

Protestez deci exist!

Old Shatterhand
newbie
newbie

Postby Old Shatterhand » Mon Mar 22, 2004 7:32 pm

Majoritatea studentilor medicinisti au aflat de protest in dimineata asta si cred ca asta a fost motivul principal pentru care numarul celor prezenti a fost asa de mic. Cred ca singura sansa este sa iasa cineva cu onoare din colectivul didactic care are oarecare putere , este CINSTIT ,care sa demasce toate neregulile si sa sprijine reforma ce trebuie facuta in cadrul universitatii. Cunoasteti o asemenea persoana ? Eu unul nu. Indiferent daca se vor reface alegerile , printre cei ramasi afara sunt multi care sunt la fel de hoti ca si cea mai mare parte din actualul consiliu.

simbad
senior
senior

intotdeauna

Postby simbad » Mon Mar 22, 2004 8:47 pm

Indiferent daca se vor reface alegerile , printre cei ramasi afara sunt multi care sunt la fel de hoti ca si cea mai mare parte din actualul consiliu.

Eu zic ca intotdeauna ai de ales. Intre 2 rele e bine sa-l alegi intotdeauna pe cel mai mic. Si nu sa te resemnezi.
caci din rau mic in rau si mai mic pina la urma om ajunge si la bine :lol:

Old Shatterhand
newbie
newbie

Postby Old Shatterhand » Mon Mar 22, 2004 9:11 pm

Si cine crezi ca este acel rau mic care sa faca ordine in rahhatt? nu e vorba de resemnare sau pesimism ci de realitatea ca suntem folositi pentru interesele unora si apoi totul ramane la fel cu alti oameni la conducere. Interesul nostru cel mare este examenul de rezidentiat si acea lege cu preparatorii ce nu ar trebui sa existe si este sustinuta de cel putin unul dintre pierzatorii alegerilor.

sl0bizz
elder
elder

Postby sl0bizz » Mon Mar 22, 2004 10:48 pm

Haida, lasati-o moarta! Voi nu puteti sa cereti antifonarea terasei de la u6 sau reglementarea, macar anul asta, a rezidentiatului, dar aveti o problema de alegere, de parca ar putea sa fie ales rector vreun student...
Daca va prisosesc sau va trebuie obiecte, incercati Freecycle Bucuresti. Daca nu va trebuie nimic, ma supar.

snowtrekker
senior
senior

Postby snowtrekker » Mon Mar 22, 2004 11:00 pm

seb wrote:Salut,

Eu n-am pomenit decat ceea ce am vazut si ceea ce stiu ca este adevarat. Nu m-am legat de nici o alta persoana si nici macar de Rect. Acad. LM Popescu in nici un fel. daca dansul impreuna cu titlurile pe care le-a adunat in decursul anilor (inclusiv cei 12 de cand e rector) declara ca am fost beat am tot dreptul si datoria sa-l acuz impreuna cu titluri cu tot de calomnie. Nu am fost niciodata beat, consum extrem de rar alcool si in cantitati mici iar in ultima vreme deloc. Mai mult decat atat nu am fost vazut de nimeni band alcool, am avut un comportament poate exagerat de civilizat si nu mi s-a facut nici un test de alcoolemie care sa arate prezenta substantei in organismul meu.

Seb

eu consider ca ar trebui sa ne plecam capetele in fata lui Seba..pt ca a avut curajul sa stea in fata si sa se ridice si sa spuna lucrurilor pe nume....toata stima, domnul meu..!!!! :medic:
Shut up & drive

simbad
senior
senior

quand-meme

Postby simbad » Mon Mar 22, 2004 11:15 pm

Interesul nostru cel mare este examenul de rezidentiat si acea lege cu preparatorii ce nu ar trebui sa existe si este sustinuta de cel putin unul dintre pierzatorii alegerilor.

Pai tocmai. Actualul rector a depus proiectul de lege ca prepii sa fie automat admisi in rezidentiat. Faptul ca unul dintre pierzatori e de aceeasi parere, nu cred ca trebuie sa-i condamne pe restul (de ex. Miron Bogdan, Bruckner, Bogdan Marinescu).
Ce crezi ca mai poate face un singur sustinator al acestei legi in mijlocul unor persoane mai oneste si mai etice. Comparativ hai sa vedem cum va fi daca ramane actualul rector, INITIATOR al acestei legi si cel care imparte practic aceste posturi. Cine-l va opri pe el, cine-i va arata obrazul dintre aliati?
Insist pe faptul ca nici una dintre parti nu este perfecta. Bube sunt in ambele tabere. Dar parca tabara castigatoare prea e ca o acnee pustuliforma severa...

Cred totusi un rau mai mic e mai bun decat un rau mai mare. Cu pasi mici se parcurg distante mari...!

simbad
senior
senior

Despre ALEGERE

Postby simbad » Mon Mar 22, 2004 11:24 pm

Haida, lasati-o moarta! Voi nu puteti sa cereti antifonarea terasei de la u6 sau reglementarea, macar anul asta, a rezidentiatului, dar aveti o problema de alegere, de parca ar putea sa fie ales rector vreun student...

Pai nu ma refeream la alegerea efectiva, directa, cu mana pe buletinul de vot de exemplu.
Si alegerea interioara conteaza. Poate chiar mai mult decat cea directa.
Pentru ca duce la un curent de opinie. Care in cele din urma va avea si exprimare in planul faptelor. Negresit.

Wizzy
senior
senior

Postby Wizzy » Mon Mar 22, 2004 11:59 pm

Ar trebui sa fie clar pentru toti:
Nu e problema cine a intrat in consiliu (oricum sunt o gramada de "rai" intrati in consiliu pe langa cei cativa "buni", si o gramada de "buni" ramasi pe dinafara pe langa cei cativa "rai"), puteau sa fie insa intrati si cei mai onesti si cinstiti profi din toata medicina bucuresteana. Problema e ca s-a furat la numararea voturilor, si s-a furat pe fata!!!

docktorelul
junior
junior

oare e corect?

Postby docktorelul » Tue Mar 23, 2004 12:54 am

oare de ce se arunca cu pietre atat de tare in actuala conducere a UMF?oare acesti oameni merita in totalitate aceste injurii?oare presupusa "mafie" a actualului rector l-a propulsat si in academia romana,unde momentan este sigurul medic?noi restul(studenti, ssmb) suntem curati cu totul?putem noi cere corectitudinea altora fara ca noi insine sa fim corecti?se aduc multe acuze actualei conduceri fara a se mentiona si lucrurile bune pe care le-au facut(printre altele medicina are cele mai bune camine din tara, dotate cat de cat si bine amenajate in partile comune).e vina rectorului ca nivelul studentilor (in general) a scazut,ca lumea nu prea mai invata?si de ce reactia "noastra" a fost atat de intarziata?poate ca cineva ,din spate, frustrat a organizat-o si ne foloseste pe noi studentii pt binele lui?pot dragi colegi sa am o astfel de banuiala? la revedere tuturor si mai bine sa ne vedem de treburule noastre,de ce ne sta noua in masura sa facem si sa analizam moral tot!

Return to “Rezidentiat 2004”