Rezidentiat Spania

...ca nu se mai poate
dr.rezidentx1
senior
senior

Postby dr.rezidentx1 » Sat Jul 21, 2007 12:23 am

warto wrote:http://www.ctomedicina.com/Medicina/med.asp?id=man&contenido=1

Doar atat. Nimic mai mult. ( pentru cunoscatori)
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

dr.rezidentx1
senior
senior

nu merge

Postby dr.rezidentx1 » Thu Aug 02, 2007 8:43 pm

am incercat dar imi cere sa up-loadez de pe calculatoru meu
mai poti pune o data adresele pe forum/
:help:

alimori
elite
elite

Postby alimori » Thu Aug 02, 2007 9:12 pm

otalen
senior
senior

Re: nu merge

Postby otalen » Fri Aug 03, 2007 12:51 am

dr.rezidentx1 wrote:am incercat dar imi cere sa up-loadez de pe calculatoru meu

mie imi functioneaza ... scroll all the way down and press "free" ... ar trebui sa mearga.

adresa postata de alimori functioneaza de asemenea. so...help yourself :) sau, ca tot suntem la capitolul spania: ¡que aproveches! :))

lucid
junior
junior

Sper sa nu deranjez...

Postby lucid » Sun Aug 05, 2007 8:14 am

Revin cu intrebarea , stie cineva ceva de stagii de formare in Spania?(ceva similar cu cele din Franta)?Merci si concedii faine!

dr.rezidentx1
senior
senior

Re: nu merge

Postby dr.rezidentx1 » Thu Sep 20, 2007 9:58 pm

dr.rezidentx1 wrote:
am incercat dar imi cere sa up-loadez de pe calculatoru meu

mai updateazale o data pls
am incercat sa descarc multa bafta 2 dar se pare ca a expirat :? :shock: :x

rezi_mic
newbie
newbie

Re: Rezidentiat Spania

Postby rezi_mic » Sun Feb 10, 2008 12:00 pm

In primul rand, vreau sa le multumesc celor care au avut bunavointa sa imparta cu ceilalti minimanualele CTO.
Totusi, cat de mult ajuta aceste minimanuale? Sunt suficiente pentru a obine o specializare de top?
Intrebare pt cei cei care au dat MIR-ul: la cat % (aproximativ) dintre intrebari s-a regasit raspunsul in minimanuale?
merci

alimori
elite
elite

Postby alimori » Mon Feb 11, 2008 9:44 am

Am invatat numai dupa minimanuale si zic eu ca m-au ajutat; mai ai putina rabdare pana se afiseaza listele provizorii ca sa vedem si cat m-au ajutat. Majoritatea raspunsurilor le gasesti in minimanuale, zic eu; poate mai zic si altii.
Ce "specialitate de top" vrei? Cardio, derma sau chirurgii?

Editia a 7a a manualelor CTO (in 2 volume) a aparut in librariile de acolo (am vazut-o in Casa del libro din Madrid); costa 290E (dar nu stiu daca ambele sau fiecare volum).

emptyspaces
senior
senior

Postby emptyspaces » Mon Feb 11, 2008 12:18 pm

alimori da nu ti ai pus rezultatele la cto pe site?
eu am invatat dupa manualele ed 6.dar nu m am stresat k nu imi este semnata omologarea.anu asta m am inscris la cto la distanta...si nici nu se compara.am primit o cutie imensa cu material.. si teste si tot.Pt o specializare de top nu cred k iti ajung doar minimanualele.parerea mea:)
Nu vreau sa ma schimb, fiindca nu stiu cum sa ma schimb. Sunt deja foarte obisnuita cu mine insami.

rezi_mic
newbie
newbie

Postby rezi_mic » Mon Feb 11, 2008 9:22 pm

Minimanualele CTO se schimba de la an la an? Daca da, stie cineva cand apar cele pt MIR 2009? Se gasesc in orice librarie sau trebuie comandate direct de la academie?

rezi_mic
newbie
newbie

Postby rezi_mic » Mon Feb 11, 2008 9:45 pm

Alimori, merci pt raspuns. Eu anul asta voi lucra ca rezident in Romania, fara posibilitatea de a "sunta" stagiile. De aceea nu as vrea sa ma hazardez spunand ca vreau neaparat sa obtin cardio sau dermato. Deocamdata pot spune doar ca-mi doresc sa fiu cat mai sus pe lista.
Daca ai timp liber si daca nu te stresez prea tare, as vrea sa te intreb mai multe pe PM. Se poate?

danstef27
newbie
newbie

Postby danstef27 » Mon Sep 22, 2008 10:55 pm

nu va ambalati atat cu manualele CTO( apropo, mai exista si alte academii de pregatire pt MIR), pt ca nu manualele acelea sunt cheia succesului. MIR-ul in spania nu e ca in rom.la rezi, tocesti niste subiecte si gata,pregatirea pt MIR e mult mai complexa, ai nevoie de explicatiile profilor, de rumegat medicina altfel decat in rom.spor la treaba aspirantilor la MIR.

cryky22

Postby cryky22 » Wed Oct 22, 2008 5:13 pm

danstef27 wrote:nu va ambalati atat cu manualele CTO( apropo, mai exista si alte academii de pregatire pt MIR), pt ca nu manualele acelea sunt cheia succesului. MIR-ul in spania nu e ca in rom.la rezi, tocesti niste subiecte si gata,pregatirea pt MIR e mult mai complexa, ai nevoie de explicatiile profilor, de rumegat medicina altfel decat in rom.spor la treaba aspirantilor la MIR.

Si cum poti face acest lucru ?
Din punctul tau de vedere cum te poti pregatii mai bine pentru MIR?
Cu respect,
Cristian

danstef27
newbie
newbie

Postby danstef27 » Sun Oct 26, 2008 10:37 pm

cryky22 wrote:
danstef27 wrote:nu va ambalati atat cu manualele CTO( apropo, mai exista si alte academii de pregatire pt MIR), pt ca nu manualele acelea sunt cheia succesului. MIR-ul in spania nu e ca in rom.la rezi, tocesti niste subiecte si gata,pregatirea pt MIR e mult mai complexa, ai nevoie de explicatiile profilor, de rumegat medicina altfel decat in rom.spor la treaba aspirantilor la MIR.

Si cum poti face acest lucru ?
Din punctul tau de vedere cum te poti pregatii mai bine pentru MIR?
Cu respect,
Cristian

cel mai bine te pregatesti venind in spania, mergand la cursurile academiei, simtind ¨pulsul¨ MIR-ului de aici, infiltrandu-te in sistem de aici, traind totul pe propria piele. din romania, lucrurile nu se vad la fel , nu se invata la fel. plus ca in romania se invata in stil romanesc. aici e cu totul altfel. si ai nevoie de o academie ca sa-ti ¨deschida ochii¨. parerea mea...

alimori
elite
elite

Postby alimori » Mon Oct 27, 2008 6:33 pm

Da` pe banii cui recomanzi tu frecatul mentei in Spania? Sau poate stii vreo firma spaniola care angajeaza viitori MIRisti, le face cerere de autorización de trabajo si doritorul roman isi ridica viza de munca de la ambasada? (pt ca romanii care vor sa munceasca "por cuenta ajena" au inca nevoie de asa ceva)

Eram rezidenta in Ro (si nu chiuleam de la spital) cand invatam pt MIR si uite ca am prins loc bun pe ce vroiam, fara sa cheltui banii pe vreo academie. Si ca mine mai sunt aici pe forum, chiar Otalen spunea acum 2 ani cum a invatat.

danstef27
newbie
newbie

Postby danstef27 » Mon Oct 27, 2008 6:50 pm

eu mi-am spus parerea, nu fac publicitate pt nicio academie. mie una mi se pare ciudat sa inveti medicina in spaniola cu sistemul de invatat romanesc tip ¨ toceste, frate, c-o fi bine¨. in cazul meu, a trebuit sa dau ¨restart¨ creierului acum doi ani cand am venit aici, ca sa pot asimila medicina intr-o alta limba si sa invat cum se invata aici, mult mai practic, nu milioane de detalii si chestii invechite ca in rom.
fiecare face cum poate, dar eu cred ca nu degeaba s-au infiintat academiile astea, nu degeaba toata lumea merge la cursurile lor. ideea nu e numai sa acumulezi informatii care sa-ti aduca un loc bun, ideea e sa fi si pregatit pt ce te asteapta, pt ca, stand la biroul tau in rom si tocind niste manuale nu insemna ca esti 100% pregatit sa fi medic in spania.eu cred ca greul incepe dupa MIR.
parerea mea...
rog nu aruncati cu pietre...

alimori
elite
elite

Postby alimori » Mon Oct 27, 2008 7:04 pm

N-am zis sa invete chestii invechite dupa cartile romanesti; judecata clinica o deprinzi in spital, nu are nimeni pretentia de la tine sa faci pe doctorul ca R1. Tu faci sa sune imposibil pt cine nu are pe nimeni in Sp sa-l intretina cat "ia pulsul MIRului" sau care n-are parinti in Ro cu prea multi bani.
Si inca ceva, nu te mananca nimeni de viu in Spania; lasa greul ala care vine dupa MIR sa-l descopere fiecare dupa ce-si alege locul dorit! Sunt tari in care se munceste mai mult (SUA, de ex) si tari in care lumea se poarta cu tine mai urat decat in Sp (tara aia minunata din care venim toti).

otalen
senior
senior

Postby otalen » Mon Oct 27, 2008 10:58 pm

Alimori wrote:Eram rezidenta in Ro (si nu chiuleam de la spital) cand invatam pt MIR si uite ca am prins loc bun pe ce vroiam, fara sa cheltui banii pe vreo academie. Si ca mine mai sunt aici pe forum, chiar Otalen spunea acum 2 ani cum a invatat

adevarul e ca danstef27 spune doar ca cel mai bine e sa te pregatesti cu o academie. si are dreptate. cel mai bine asa e. vreau sa spun...daca iti permiti si nu presupune un efort financiar care in loc sa te ajute te face sa te gandesti "cum o sa ajung pana la examen?", e perfect sa faci cursurile unei academii. prezentiale, cel mai bine.

DAR unul care nu invata, nu va invata nici cu academia. iar unul care are vointa si stie ce vrea o poate face f bine si fara academie. e adevarat ca aceasta ultima persoana probabil ar scoate un rezultat si mai bun daca ar face cursurile unei academii (caci mai prost nu vad de ce ar face-o :) ). DAR NU ESTE OBLIGATORIU!!

mie niciodata nu mi-a placut sa invat pe de rost. adevarul este ca nu cred in existenta "sistemului de invatat romanesc tip toceste". fiecare invata in felul lui, in stilul lui. eu, de exemplu, am invatat pentru spania la fel cum am invatat pentru romania si la fel cum am invatat pentru anglia. ca si nota la mir eu nu sunt un f bun exemplu deoarece am iesit destul de departe de primii (desi am luat ce voiam, in final)

iar despre faptul ca academiile nu te pregatesc doar pt mir.....de cate ori nu am auzit/vazut: "esto no te sirve de cara al mir" sau "esto no lo estudies porque es un tema muy poco preguntado en el mir/muy poco rentable". adevarat ca inveti si lucruri care or sa-ti serveasca dupa mir dar aceasta e o consecinta inerenta oricarui studiu. daca inveti...o sa stii.

majoritatea prietenilor de pe aici care si-au luat eea ce voiau nu au facut cursuri la nici o academie.
bafta multa
"Dont't just Do something, Sit there!"

noise
newbie
newbie

Postby noise » Tue Oct 28, 2008 12:11 am

@danstef27 ce academie ai urmat ? un feed back happy3.gif 8)

borisul2000
junior
junior

Postby borisul2000 » Tue Oct 28, 2008 10:24 pm

Buna tuturor!
In primul rand, pentru cei interesati sa dea MIR 2009, si nu numai, mi se pare o idee buna, daca am putea face schimb de informatii ajutatoare pre si post-MIR.
Sper ca nu suna prea a "adunare ad-hoc", ci a putea colabora,in drumul ales spre Spania, indiferent de stadiul, in care ne aflam fiecare dintre noi cu actele...
Multa bafta si spor!

Return to “Cum pleci din tara”