Bucurestiul nu face protest?
-
- junior
Re: Bucurestiul nu face protest?
Aplaud initiativa celor de la Cluj, cu un mic amendament in ceea ce priveste revendicarile: punctul cu salarizarea, decontarea chiriilor si a transportului sa fie trecute ca prime puncte.
Ideea cu relizarea protestului in halate medicale este excelenta,mi-a confirmat asta si un bun prieten, producator intr-un canal de stiri, care mi-a spus ca acest lucru ar avea un impact deosebit.
Propun in mod cat se poate de serios boicotarea examenului de rezidentiat din sesiunea aceasta, ideea s-a vehiculat la o ora tarzie din noapte si deja au aparut oameni dispusi sa smeneze o petitie in acest scop si sa nu se prezinte la examen, aici ma includ si eu.
@ Paul:
Felicitari pentru demersul la care ai luat parte alaturi de Oana si Roxana. Am totusi o rugaminte si la tine si la toti cei care discuta in contradictoriu si la un moment dat, "la nervi" sunt tentati sa sara anumite limite: haideti sa trecem fiecare afirmatie printr-un filtru al unei maxime politeti si abia apoi sa o postam. Ne datoram asta in primul rand noua insine, mai ales celor 6 ani de eforturi imense care le-am depus pentru obtinerea titulaturii de "doctor". Chiar daca societatea contemporana ne pretuieste mai putin decat pe o femeie de serviciu de la o banca, pana la urma noi formam elita intelectuala iar comportamentul afisat de noi, chiar si pe forum ne creioneaza o carte de vizita, care odata patata o vom curata greu. Sa nu intelegeti ca prin ceea ce sciu mai sus iau in vreun fel apararea SSM-ului sau domnisoarei care reprzinta aceasta institutie. Din punctul meu de vedere ei reprezinta un grup de arivisti, care uneori frizeaza caragialescul si al caror scop primar este acela de a folosi influenta pe care o au in senatele universitare pentru a croseta lucraturi. Activitatea lor stiintifica este foarte slaba, fiind un fapt de notorietate ca repezentanti de marca ai SSMB sunt studenti foarte slabi, care au note mari datorita influentei functiei lor. Dar...nu e nimic nou sub soare, sunt doar copii la indigo ale unor scenarii vechi, singura modificare fiind aceea ca nu mai exista sigla "UTC" pe vreun perete si vara in loc de munca patriotica se promoveaza Tae-Bo ( celulita e ingrozitoare ce-i drept, un turn off major).
Ideea cu relizarea protestului in halate medicale este excelenta,mi-a confirmat asta si un bun prieten, producator intr-un canal de stiri, care mi-a spus ca acest lucru ar avea un impact deosebit.
Propun in mod cat se poate de serios boicotarea examenului de rezidentiat din sesiunea aceasta, ideea s-a vehiculat la o ora tarzie din noapte si deja au aparut oameni dispusi sa smeneze o petitie in acest scop si sa nu se prezinte la examen, aici ma includ si eu.
@ Paul:
Felicitari pentru demersul la care ai luat parte alaturi de Oana si Roxana. Am totusi o rugaminte si la tine si la toti cei care discuta in contradictoriu si la un moment dat, "la nervi" sunt tentati sa sara anumite limite: haideti sa trecem fiecare afirmatie printr-un filtru al unei maxime politeti si abia apoi sa o postam. Ne datoram asta in primul rand noua insine, mai ales celor 6 ani de eforturi imense care le-am depus pentru obtinerea titulaturii de "doctor". Chiar daca societatea contemporana ne pretuieste mai putin decat pe o femeie de serviciu de la o banca, pana la urma noi formam elita intelectuala iar comportamentul afisat de noi, chiar si pe forum ne creioneaza o carte de vizita, care odata patata o vom curata greu. Sa nu intelegeti ca prin ceea ce sciu mai sus iau in vreun fel apararea SSM-ului sau domnisoarei care reprzinta aceasta institutie. Din punctul meu de vedere ei reprezinta un grup de arivisti, care uneori frizeaza caragialescul si al caror scop primar este acela de a folosi influenta pe care o au in senatele universitare pentru a croseta lucraturi. Activitatea lor stiintifica este foarte slaba, fiind un fapt de notorietate ca repezentanti de marca ai SSMB sunt studenti foarte slabi, care au note mari datorita influentei functiei lor. Dar...nu e nimic nou sub soare, sunt doar copii la indigo ale unor scenarii vechi, singura modificare fiind aceea ca nu mai exista sigla "UTC" pe vreun perete si vara in loc de munca patriotica se promoveaza Tae-Bo ( celulita e ingrozitoare ce-i drept, un turn off major).
-
- junior
Lipsa de coeziune din cadrul tagmei noastre este un lucru de notorietate. Situatia de fata era un lucru lesne de prevazut, dupa cum spuneam acum vreun an:
Cand am scris aceste randuri si am facut apel la unitate, lumea mi-a zis ca sunt nebun si ca ma agit aiurea. Ma bucur insa sa vad ca exista o umbra de speranta si sper sa nu constituim o cauza pierduta!!!!!!!!!!
Rezidenţiatul pe post sau legarea serbilor de mosie????
Noua propunere a ministrului Sanatatii starneste multe valuri de controverse. Pentru cei care nu stiu in ce consta proiectul de lege au ocazia acum sa se informeze: medicul rezident in momentul intrarii in rezidentiat trebuie sa semneze un contract care il obliga sa munceasca in acel spital dupa terminarea specializarii pentru o perioada dubla celei echivalente rezidentiatului. Punctul meu de vedere am incercat sa-l exprim cat mai elocvent si succint cu putinta in titlu adica acest proiect de lege echivaleaza cu legarea serbilor de mosiile boierilor. Pentru cine nu s-a prins serbii suntem noi, viitorii medici rezidenti (incepand cu promotia 2008 inclusiv) iar boierul mare, gras si exploatator este ministerul care printr-o lege abuziva va obtine forta de munca platita in bataie de joc pentru o perioada de cincisprezece-optisprezece ani.
Motivele adoptarii unei astfel de legi sunt evidente: in urma aderarii la U.E. si analog a echivalarii diplomelor romanesti in vest plecarea in masa a tinerilor medici este o realitate inevitabila si iminenta. Cu alte cuvinte se va repeta si amplifica episodul "Exodul asistentelor" dar de data asta in rolul principal vor fi proaspetii absolventi de Medicina si nu numai, medici rezidenti de ani mari chiar manifestandu-si dorinta de a parasi tara.
Avind in vedere imbunatatirea ofertei de munca (din punctul nostru de vedere),prin deschiderea pietii vestice, era normal ca sistemul autohton sa aiba o reactie de atenuare si contracarare a acestei tendinte. Probabil ca in orice tara civilizata, semicivilizata sau chiar sfertocivilizata, metoda de oprire a migratiei medicilor ar fi constat in cresterea salariilor si imbunatatirea conditiilor de munca.
Din pacate aici incepe portiunea S.F. a episodului "Evacuarea medicilor" din telenovela nesfarsita "Doctor si nelinistit": Guvernul Romaniei a optat pentru o actiune punitiva in locul imbunatatirii conditiilor! Adica dupa ce ca se munceste zi lumina timp de 6 ani pe un salariu de putin peste 100E, ei ne leaga in catuse sa mai muncim inca 12 ani pentru ei pe un salariu poate mai mic ca al unei femei de serviciu de la o banca. Ideal nu???Pe langa acest lucru (ca si cum nu ar fi fost destul) in media sunt promavate la adresa medicilor caracteristici de genul:"Ticalosi fara suflet", "Incompetenti", "Ai dracu nu se mai satura de spaga", "Sa te fereasca Dumnezeu doctori" etc.
Pe fundalul unor asemena campanii media (vizibile in mod evident la orice emisiune de tip "Stirile de la ora 5" si 80 % din oamenii din Romania se uita la asa ceva) orice forma oficiala de protest de tip sindical sau de orice alt tip este automat blamata de opinia generala. Asta neinsemand ca sindicatele medicilor sufera de prea multa unitate in demersuri, eficienta (sau ineficenta lor) observandu-se in mod evident.
Intrebarea laitmotiv "si noi ce facem??" a capatat mai mult rasunete retorice decat substrat real. De fapt un raspuns posibil la acesata intrebare il caut de la voi , cei care cititi randurile acestea si alaturi de care probail impart situatia descrisa mai sus.
Solutia sa fie emigrarea in masa??Raspunsul imediat si simplu este un hotarat DA. Dar pentru cei care din varii motive nu pot pleca ce trebuie sa faca?? Se impune formarea unui nou sindicat al rezidentilor care intr-adevar sa aiba greutate si ale carui actiuni sa nu aiba doar valoare de simbol??
Eu unul ca student in anul VI la U.M.F. "Carol Davila" si viitor medic rezident ma simt extrem de nedreptatit ca un proaspat procuror sau magistrat abia absolvent de Drept are salariu de 1000E avand o pregatire mai mica decat a mea(sa nu se inteleaga ca am ceva cu procurorii) si sincer nu cred ca meseria de medic are o importanta inferioara celei de jurist(sunt subiectiv poate).
Marele handicap al nostru ca tagma nu consta in existenta unor advesrari neaparat redutabili sau a unei legislatii
total potrivnice (si altii au aceeasi situatie dar si-au facut alt statut), ci in propria noastra neputinta, mai precis in marea lipsa de unitate si coeziune care ne caracterizeaza ca grup social si care in eventualitatea sustinerii unui demers pentru un interes comun are un efect mai mult decat invalidant,acela de anulare apriorica, din fasa, a oricarei initiative.
Marea mea speranta este ca aceasta lipsa de unitate caracterizeaza generatiile mai in varsta si ca noi, cei tineri vom renunta la orgolii stupide in vederea sustinerii unor interese comune.Astept cu mult interes parerile voastre
cu respect Valeriu Neamtu.
Cand am scris aceste randuri si am facut apel la unitate, lumea mi-a zis ca sunt nebun si ca ma agit aiurea. Ma bucur insa sa vad ca exista o umbra de speranta si sper sa nu constituim o cauza pierduta!!!!!!!!!!
-
- junior
(imi cer scuze pentru posturile consecutive dar sunt mari si vreau sa le fac usor de citit)
Indiferent daca demonstratia va fi miercuri sau vineri, eu si grupul cu care voi veni vom fi echipati cu halate, stetoscoape, etc . Pe langa asta vom proceda intr-un mod si mai dramatic, vom veni cu sticle cu apa si cu ustensile neceasre si vom spala geamurile masinilor din trafic din fata Ministerului Sanatatii. Daca nici asta nu va atrage atentia, atunci nu stiu ce o va face. Momentan suntem cativa "curajosi" care vor face asta, printre care eu si Oana Popescu. Cine mai e cu noi???????!!!!!!!!!!!!!!!!
Indiferent daca demonstratia va fi miercuri sau vineri, eu si grupul cu care voi veni vom fi echipati cu halate, stetoscoape, etc . Pe langa asta vom proceda intr-un mod si mai dramatic, vom veni cu sticle cu apa si cu ustensile neceasre si vom spala geamurile masinilor din trafic din fata Ministerului Sanatatii. Daca nici asta nu va atrage atentia, atunci nu stiu ce o va face. Momentan suntem cativa "curajosi" care vor face asta, printre care eu si Oana Popescu. Cine mai e cu noi???????!!!!!!!!!!!!!!!!
- corymp
- junior
eu vin dar sa spuneti exact cand si unde, pt ca nu sunt din Bucuresti si tb sa am ceva timp la dispozitie. Ideea cu halatele e f interesanta. Mai am o intrebare: va fi legala o chestie ca asta?
-
- elite
Valeriu Neamtu wrote:Aplaud initiativa celor de la Cluj, cu un mic amendament in ceea ce priveste revendicarile: punctul cu salarizarea, decontarea chiriilor si a transportului sa fie trecute ca prime puncte.
@ Paul:
ideea cu boicotarea rezidentiatului a venit mai de mult dar ne-am lovit, cel putin noi cei din cluj, de colegi pe care si voi ii aveti...disperati, tocilari care nu mai suporta si care ar da rezi si maine...
nu zic ca nu ar fii fain sa ramana numai ei in sala...
dar am hotarat ca amanarea examenului de rezidentiat e mai ok, pentru ca le-ar da si politicienilor timp sa se "gandeasca" la ce se intampla si sa-si dea seama ca daca nu fac lucruri utile nu o sa mai fie realesi...pt ca doar este an electoral...
plus ideea cu halatele stiu ca are mare impact, dar iara ne-am lovit de faptul ca multi vin in cluj ca nu stau acolo si ori nu au alate ori zic ca o sa ne faca aia macelari sau frizeri daca iesim si denigram halatul in strada si nu-i pastram decenta!
cu toate ca trebuie sa ne deosebim de ceilalti trecatoti cumva, eu am propus ca cei care vor sa vina in halat, sa vina linistiti daca nu au prejudecati, iar ceilalti care vor participa la protest, sa poarte o baderola alba, pe brat( sau pe cap fetele)
oricum ceva cu care sa iesim in evidenta!
oricum...mentionez ca nu suntem la un meci de fotbal...suntem o elita si o sa fie multi, chiar si dintre colegii nostri din pacate care o sa vrea sa faca circ din toate astea...
noi nu vrem...suntem pana la urma toti concurenti, suntem adversari, dar eu am eliminat din start asta cand am decis sa iesim toti in strada....iesim ca si colegi impreuna sa facem ceva!
SPOR LA TREABA SI DOAMNE AJUTA!
- corymp
- junior
[quote="dr.moga"][/quote]
ideea cu boicotarea rezidentiatului a venit mai de mult dar ne-am lovit, cel putin noi cei din cluj, de colegi pe care si voi ii aveti...disperati, tocilari care nu mai suporta si care ar da rezi si maine...
mai usor cu afirmatiile de genul tocilari care ar da rezi si maine. Eu una nu sunt tocilara si nici disperata, dar da, vreau sa dau rezi si maine pt ca nu inteleg treaba asta cu amanarea, mai ales ca nu am vazut nici o explicatie pt asta pe aici. Stiti doar sa aruncati cu vorbe si aveti pretentia sa fiti sustinuti. Pai argumentati si incercati sa convingeti de ce aveti voi dreptate. Aduceti argumente valabile pt orice afirmatie pe care o faceti (si nu argumente de genul "pt ca asa zic eu, de-aia. pt ca asa gandesc eu, pt ca asa e mai bine etc.)
Simt si un aer de superioritate al vostru astora care va dati cocosi cum ca vezi doamne ce va zbateti voi pt noi toti, inculsiv astia care stam si invatam.
Eu am spus, vin la protest, dar nu imi place atitudinea voastra de a arunca cu noroi in cei care nu se implica. In definitiv nu e vina lor 100%, e si a celor care nu sunt in stare sa organizeze si nu sunt in stare sa convinga.
Incepeti voi prin a da un exemplu de buna purtare si fara aroganta.
mai usor cu afirmatiile de genul tocilari care ar da rezi si maine. Eu una nu sunt tocilara si nici disperata, dar da, vreau sa dau rezi si maine pt ca nu inteleg treaba asta cu amanarea, mai ales ca nu am vazut nici o explicatie pt asta pe aici. Stiti doar sa aruncati cu vorbe si aveti pretentia sa fiti sustinuti. Pai argumentati si incercati sa convingeti de ce aveti voi dreptate. Aduceti argumente valabile pt orice afirmatie pe care o faceti (si nu argumente de genul "pt ca asa zic eu, de-aia. pt ca asa gandesc eu, pt ca asa e mai bine etc.)
Simt si un aer de superioritate al vostru astora care va dati cocosi cum ca vezi doamne ce va zbateti voi pt noi toti, inculsiv astia care stam si invatam.
Eu am spus, vin la protest, dar nu imi place atitudinea voastra de a arunca cu noroi in cei care nu se implica. In definitiv nu e vina lor 100%, e si a celor care nu sunt in stare sa organizeze si nu sunt in stare sa convinga.
-
- junior
corymp wrote:dr.moga wrote:
se pare ca mai sunt persoane care nu inteleg care-i faza cu amanarea
de fapt nu e o amanare ci o revenire la normal pt ca in fiecare an rezi s-a dat la sf lui noiembrie........... anul acesta ministerul l-a decalat pe motiv ca in acea perioada vor fi alegeri............ dar alegerile nu se mai tin atunci..........sooooooo noi de ce am ramas decalati dc motivul decalarii nu mai exista?
-
- elite
corymp wrote:dr.moga wrote:
pai eu nu stiu de ce te-ai simtit tocmai tu atinsa de afirmatiile mele? eu stiu ce zic si vb in special de cluj...
plus ca da...ma enerveaza cand vad ca sunteti de acord da sa faca altii...
iar aia care organizeaza sau nu-s in stare sa convinga se pare ca-s prea fraieri pentru voi!
nu am aruncat cu noroi in nimic...
e vina voastra 100% ca stati acasa si numai comentati pe unu si pe altu ca fac sau nu bine!
ideea cu amanararea a venit ca recull la faptul ca nu o sa se poata boicota rezidentiatul pt ca se trezesc destepti care nu stiu pe ce lume sunt ca ei vor altceva...si s-au saturat ca altii sa ia atitudine si se trezesc ca ei sunt mai destepti in al noulea ceas...
si normal ca vrem sa fim sustinuti de toti studentii...pentru ca pentru noi luptam...nu luptam pentru moga bucur sau mai stiu eu cine se gaseste cu sange in ...vene ca sa zica lucrurile pe bune...
ps: daca ma iei pe mine ca nu stiu sa scriu "fi" ai tu grija ca Doamne se scrie cu majuscula...
damn...nu stiu la ce imi pun mintea..
- helios
- senior
Corect, rezi la sfarsitul lunii mi se pare cel mai normal. Ar fi bine pe 23 sau 30 noiembrie 

"E nevoie de 46 de muşchi ca să te încrunţi la cineva, insa doar de 4 pentru a-i trage un pumn în faţă. Hai sa nu-i deranjam pe aia 46 pentru un fleac"
- corymp
- junior
dr.moga wrote:corymp wrote:dr.moga wrote:
pai eu nu stiu de ce te-ai simtit tocmai tu atinsa de afirmatiile mele? eu stiu ce zic si vb in special de cluj...
plus ca da...ma enerveaza cand vad ca sunteti de acord da sa faca altii...
iar aia care organizeaza sau nu-s in stare sa convinga se pare ca-s prea fraieri pentru voi!
nu am aruncat cu noroi in nimic...
e vina voastra 100% ca stati acasa si numai comentati pe unu si pe altu ca fac sau nu bine!
ideea cu amanararea a venit ca recull la faptul ca nu o sa se poata boicota rezidentiatul pt ca se trezesc destepti care nu stiu pe ce lume sunt ca ei vor altceva...si s-au saturat ca altii sa ia atitudine si se trezesc ca ei sunt mai destepti in al noulea ceas...
si normal ca vrem sa fim sustinuti de toti studentii...pentru ca pentru noi luptam...nu luptam pentru moga bucur sau mai stiu eu cine se gaseste cu sange in ...vene ca sa zica lucrurile pe bune...
ps: daca ma iei pe mine ca nu stiu sa scriu "fi" ai tu grija ca Doamne se scrie cu majuscula...
damn...nu stiu la ce imi pun mintea..
1. eu nu cred in dumnezeu asa ca scriu cum vreau
2. nu mai generaliza. Tot zici VOI <VOI
de parca exista voi si noi.VOI stati acasa, Voi comentati. Eu vorbesc de mine personal, nu comentez nimic, am zis doar ca nu aveti argumente pt amanarea rezidentiatului acum cu 3 saptamani inaintea lui.Data se stie de multe luni. Mai bine hai sa recunoastem ca motivele protestului sunt altele decat data rezidentiatului. E mai arzatoare problema salariilor, nr de locuri aflate cu o luna inainte, decat data rezi.
"ma enerveaza cand vad ca sunteti de acord da sa faca altii..." ce imi spui mie de frustrarile tale legate de altii? de ce generalizezi? cum am spus, daca vreti sustinere nu asteptati sa va pice din cer, nu e nimeni obligat sa fie de acord cu parerile voastre, dar oricui i se poate schimba parerea daca aduceti argumente valabile.
"aia care organizeaza sau nu-s in stare sa convinga se pare ca-s prea fraieri pentru voi!" din nou: care VOI? eu una nu ma includ in acesti VOI. mai bine nu te mai ataca de toate rahaturile si incepe sa faci ceva pt schimbarea pe care o visezi.
Mai bine imi explicai frumos la ce bun o amanare acum, in prag de rezidentiat. Mie mi se pare de tot rasul, iti dai seama alora MAI MARI ce amuzant li se va parea.
"pt ca se trezesc destepti care nu stiu pe ce lume sunt ca ei vor altceva" deja vad ca nu te mai poti stapani. Nu o lua ca pe un afront personal, dar nu am chef de polemici care nu sunt in nici un fel constructive. Se trezesc destepti? te-a apucat ironia? nu vezi ca mai ai un pic si ii urasti pe toti care nu sunt de acord cu tine?
- paulstraistaru
- senior
AVEM NEVOIE DE SEMNATURI
Salutari!
Maine la ora 9.00 este sedinta pentru aprobarea protestului. Pentru chestia asta este nevoie de o lista de semnaturi, cum ca toata lumea este de acord cu protestul asta, si cu modul cum l-am formulat.
Ar trebui sa avem circa 100 de semnaturi. Intrucat este cam nerealist sa credem ca le-am putea strange pana maine, va propun urmatorul lucru.
Pentru lista asta ne trebuie numele complet al fiecaruia si o serie/numar de buletin. Postati-le pe grup, sau trimiteti-le prin email, pe mess, oricum credeti/puteti... o sa le punem intr-un tabel frumos, si apoi vedem vedem noi cum facem cu semnatul
Altfel, eu sunt deschis si la posibilitatea de a ne intalni toti, ori azi ori maine dimineata inainte de sedinta, si atunci poate sa semneze fiecare. Ideea e ca ne-ar trebui macar numele.
Noi vom fi azi, la ora 17.00, la Facultate. Cei care pot sa vina, ii asteptam acolo sa se semneze personal. De asemenea, putem sa ne intalnim si maine, in fata Primariei, in jur de 8.00 - 8.30, si sa mai adunam si acolo cateva semnaturi.
Eu cred ca se poate. Va asteptam in numar cat mai mare. Acum e momentul sa dam dovada de responsabilitate si de unitate. E vorba de viitorul nostru al tuturor. Lasati orice fel de orgolii personale de o parte, si veniti sa aratam tuturor ca se poate, si ca suntem oameni seriosi.
Maine la ora 9.00 este sedinta pentru aprobarea protestului. Pentru chestia asta este nevoie de o lista de semnaturi, cum ca toata lumea este de acord cu protestul asta, si cu modul cum l-am formulat.
Ar trebui sa avem circa 100 de semnaturi. Intrucat este cam nerealist sa credem ca le-am putea strange pana maine, va propun urmatorul lucru.
Pentru lista asta ne trebuie numele complet al fiecaruia si o serie/numar de buletin. Postati-le pe grup, sau trimiteti-le prin email, pe mess, oricum credeti/puteti... o sa le punem intr-un tabel frumos, si apoi vedem vedem noi cum facem cu semnatul

Altfel, eu sunt deschis si la posibilitatea de a ne intalni toti, ori azi ori maine dimineata inainte de sedinta, si atunci poate sa semneze fiecare. Ideea e ca ne-ar trebui macar numele.
Noi vom fi azi, la ora 17.00, la Facultate. Cei care pot sa vina, ii asteptam acolo sa se semneze personal. De asemenea, putem sa ne intalnim si maine, in fata Primariei, in jur de 8.00 - 8.30, si sa mai adunam si acolo cateva semnaturi.
Eu cred ca se poate. Va asteptam in numar cat mai mare. Acum e momentul sa dam dovada de responsabilitate si de unitate. E vorba de viitorul nostru al tuturor. Lasati orice fel de orgolii personale de o parte, si veniti sa aratam tuturor ca se poate, si ca suntem oameni seriosi.
- corymp
- junior
si inca ceva: daca vreti amanare hai mai bine amanati-l pt anul viitor in noiembrie, ca sa aveti timp sa mai treceti prin materie si sa fiti doctori mai luminati 

- paulstraistaru
- senior
orgoliile???
fratilor, parca ziseram ca lasam orgoliile personale de-o parte si ne unim cu totii pentru o cauza dreapta. hai sa dam dovada de maturitate maxima, okay? va rog. e pentru binele tuturor. trebuie sa transmitem toti acelasi mesaj. sunt convins ca toti vrem sa fie mai bine.
-
- junior
Protestul va fi unul perfect legal, astazi la ora 17.00 noi cei din Bucuresti ne vom intalnii in incinta U.M.F. si vom discuta detaliile . Trebuie sa strangem 100 de semanturi pentru a legaliza demersul.
Deja oamenii cu care am vorbit despre manifestatie si prezenta in tinuta de spital au fost de acord cu acest element, mai mult l-au calificat ca ceva sinequa non. Prin tinuta de spital nu vreau sa zic doar halat, vom veni si cu bonete, masti chirurgicale, stetoscoape, tocmai pentru a nu fi confundati cu "macelarii". Nucleul dur al manifestantilor, din care o spun cu maxima mandrie ca voi face parte, vom purta prinse de halate foi in mape de plastic transparente, cu inscriptia " Absolvent de Medicina" si vom spala geamurile masininilor aflate in intersectia din fata Ministerului. Este o masura simbolica, care vine foarte bine in context si arata relatia dintre tinerii medici si spalatorii de geamuri din trafic, ce consta in faptul ca prima categorie castiga aproape cat ce de-a doua intr-o luna nefasta.
"DIVIDE ET IMPERA" spune un vechi dicton latin, care reuseste sa capteze in trei mici cuvinte o cantitate incuantificabila de adevar, aplicabila tutror aspectelor vietii. Situatia trista pentru razboiul nostru cu guvernantii este ca ei nu mai au nevoie sa orchestreze portiunea de "divide" pentru ca o facem noi cu mana noastra extrem de eficient, ei doar vin si "impera". Daca de la nivel de forum apar mici "intepaturi" o spun sincer si brutal de taios: nu avem nici o umbra de sansa de izbanda.
Pe noi, fie ca suntem studenti simpli, SSM-isti, LSM-isti, etc. ne leaga statutul de actual/viitor catar la caruta unui birjar crud (sistemul) si sase ani eforturi, opinteli, renuntari si sudoare traite impreuna. Chiar daca pentru unii au fost poate mai usori sau mai grei acesti ani, toti am simtit povara apasata dar deseori si placuta a procesului care ne-a transformat in medici. Tocmai din respect pentru aceste lucruri si din speranta a ce am putea realiza impreuna, propun ca in acest ceas de cumpana pentru noi, sa decretam un "moment 0" in care sa uitam disensiunile existente in trecut, toate acestea in scopul ralizarii IMPREUNA a unui viitor mai luminos si mai cald pentru noi toti.
Haideti sa realizam noi, copii democratiei, ce nu au reusit predecesorii nostri, haideti sa nu cerem mila ci sa pretindem drepturi ce ni se cuvin de drept, haideti sa dam dovada de UNITATE, caci numai in unitate sta puterea necesara de a forta mana celor ce ne nedreptatesc!
Deja oamenii cu care am vorbit despre manifestatie si prezenta in tinuta de spital au fost de acord cu acest element, mai mult l-au calificat ca ceva sinequa non. Prin tinuta de spital nu vreau sa zic doar halat, vom veni si cu bonete, masti chirurgicale, stetoscoape, tocmai pentru a nu fi confundati cu "macelarii". Nucleul dur al manifestantilor, din care o spun cu maxima mandrie ca voi face parte, vom purta prinse de halate foi in mape de plastic transparente, cu inscriptia " Absolvent de Medicina" si vom spala geamurile masininilor aflate in intersectia din fata Ministerului. Este o masura simbolica, care vine foarte bine in context si arata relatia dintre tinerii medici si spalatorii de geamuri din trafic, ce consta in faptul ca prima categorie castiga aproape cat ce de-a doua intr-o luna nefasta.
"DIVIDE ET IMPERA" spune un vechi dicton latin, care reuseste sa capteze in trei mici cuvinte o cantitate incuantificabila de adevar, aplicabila tutror aspectelor vietii. Situatia trista pentru razboiul nostru cu guvernantii este ca ei nu mai au nevoie sa orchestreze portiunea de "divide" pentru ca o facem noi cu mana noastra extrem de eficient, ei doar vin si "impera". Daca de la nivel de forum apar mici "intepaturi" o spun sincer si brutal de taios: nu avem nici o umbra de sansa de izbanda.
Pe noi, fie ca suntem studenti simpli, SSM-isti, LSM-isti, etc. ne leaga statutul de actual/viitor catar la caruta unui birjar crud (sistemul) si sase ani eforturi, opinteli, renuntari si sudoare traite impreuna. Chiar daca pentru unii au fost poate mai usori sau mai grei acesti ani, toti am simtit povara apasata dar deseori si placuta a procesului care ne-a transformat in medici. Tocmai din respect pentru aceste lucruri si din speranta a ce am putea realiza impreuna, propun ca in acest ceas de cumpana pentru noi, sa decretam un "moment 0" in care sa uitam disensiunile existente in trecut, toate acestea in scopul ralizarii IMPREUNA a unui viitor mai luminos si mai cald pentru noi toti.
Haideti sa realizam noi, copii democratiei, ce nu au reusit predecesorii nostri, haideti sa nu cerem mila ci sa pretindem drepturi ce ni se cuvin de drept, haideti sa dam dovada de UNITATE, caci numai in unitate sta puterea necesara de a forta mana celor ce ne nedreptatesc!
- dr_dr
- elder
Omul trebuie sa aiba si prieteni si dusmani. Prietenii il invata ce trebuie sa faca, dusmanii il obliga sa faca ce trebuie. 

Nimeni nu e destul de inteligent ca sa poata convinge pe un prost ca e prost 

- icerose
- senior
corymp wrote:si inca ceva: daca vreti amanare hai mai bine amanati-l pt anul viitor in noiembrie, ca sa aveti timp sa mai treceti prin materie si sa fiti doctori mai luminati
Salut,
cea mai obiectiva explicatie pentru amanarea rezidentiatului pe care o avem pana acum: pentru modificarea in acest moment a rezidentiatului, adica oricare dintre cererile noastre legate de examen, e nevoie de timp. ganditi-va ca e vorba ca la sfarsitul acestei saptamani sa se apuce "mai marii nostri" din minister sa ia in discutie problema... vor pretinde ca trebuie reconsultate umf-urile... le vor trebui zeci de sedinte.. etc. si cum stim ca munca nu e un lucru la care sa se exceleze pe acolo, iata, le trebuie timp sa schimbe ceva si apoi vreo saptamana ca sa faca schimbarea publica, sa o aflam si noi oficial.
alt aspect e legat de alegeri... pentru ca presati de asta vor avea un.."impuls" in plus, pentru ca amanarea rez-ului imediat dupa alegeri inseamna practic ne dati acum va votam acum...
sper ca am oferit cat de cat o explicatie obiectiva. si o parere personala: toti suntem plini de nervi si are fiecare un pic de dreptate... haideti sa nu ne certam intre noi pentru ca asta ne pericliteaza sansele de a rezolva ceva. un pic de obiectivism, un pic de "cum m-as simti in locul celuilalt" si sa vedeti ce frumos ne unim.
sa auzim de bine!
even if we can't afford, the sky is over...
- werger
- senior
Din moment ce multi s-au inscris deja pentru examen si suntem la sf perioadei de depunere a dosarelor nu prea cred ca mai e posibila nicio amanare, dar suplimentari mai pot face. De fapt asta e idealul, macar 300 de locuri sa mai suplimenteze si ar fi ok.
fost student, actual pervers, viitor medic
-
- junior
asta nu e o problema ca s-au inscris multi,care aveau de gand s-au inscris,asa ca pot linistiti sa mai amane,ne-ar mai fi de ajutor niste timp la ce putine LOCURI sunt,macar asta ar putea sa faca,de marit salariile cred ca nici nu vor sa auda,am fost facuti perversi numai ca am indraznit sa cerem mai multe locuri,dc mai cerem si bani cine stie in ce ne transforma,ne mai amana rezi si asa scapa de gura noastra,zic ca au rezolvat ceva din revendicari si spera ca si-au mai castigat ceva capital electoral (asta mai greu) 

- b3
- elite
^ Perfect, atata trebuie, macar cateva locuri acolo sau cateva saptamani in plus pentru invatat. Asta e problema, la 10 metri in fata, in rest totul e minunat. Si Ceausescu promisese 100 lei in plus la salariu parca..

Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara
-
- junior
sa speram macar la minuni de astea mici cu amanarea rezidentiatului sau suplimentarea cu locuri mai multe,la bani ramane sa visam...
ca doar facem meseria din pasiune,ne hranim cu aer si putem linisti sta sub cerul liber!
Cam atat poti face cu salariul pe care il primesti dupa 6 ani de facultate si nu orice facultate facuta in weekend, ci una care ti-a mancat weekend-uri intregi 

-
- elite
[/quote]
de parca exista voi si noi.VOI stati acasa, Voi comentati. Eu vorbesc de mine personal, nu comentez nimic, am zis doar ca nu aveti argumente pt amanarea rezidentiatului acum cu 3 saptamani inaintea lui.Data se stie de multe luni. Mai bine hai sa recunoastem ca motivele protestului sunt altele decat data rezidentiatului. E mai arzatoare problema salariilor, nr de locuri aflate cu o luna inainte, decat data rezi.
"ma enerveaza cand vad ca sunteti de acord da sa faca altii..." ce imi spui mie de frustrarile tale legate de altii? de ce generalizezi? cum am spus, daca vreti sustinere nu asteptati sa va pice din cer, nu e nimeni obligat sa fie de acord cu parerile voastre, dar oricui i se poate schimba parerea daca aduceti argumente valabile.
"aia care organizeaza sau nu-s in stare sa convinga se pare ca-s prea fraieri pentru voi!" din nou: care VOI? eu una nu ma includ in acesti VOI. mai bine nu te mai ataca de toate rahaturile si incepe sa faci ceva pt schimbarea pe care o visezi.
Mai bine imi explicai frumos la ce bun o amanare acum, in prag de rezidentiat. Mie mi se pare de tot rasul, iti dai seama alora MAI MARI ce amuzant li se va parea.
"pt ca se trezesc destepti care nu stiu pe ce lume sunt ca ei vor altceva" deja vad ca nu te mai poti stapani. Nu o lua ca pe un afront personal, dar nu am chef de polemici care nu sunt in nici un fel constructive. Se trezesc destepti? te-a apucat ironia? nu vezi ca mai ai un pic si ii urasti pe toti care nu sunt de acord cu tine?[/quote]
imi cer scuze daca am parut umpic nervos...dar chiar sunt pentru situatia actuala din tara...si mai ales de statutul pe care il am eu in aceasta societate ca viitor medic rezident...
normal ca vreau sa fie bine dar guri rele care o sa critice o sa existe mereu...
vrei raspuns la una din cerintele din protest:
adica la cea de amanare a rezidentiatului...
una din ele e pentru ca le trebuie timp lor sa se trezeasca si sa se consulte in vederea suplimentarii sau nu a locurilor... pentru ca dupa protest trebuie consultate facultatile de medicina in vederea locurilor disponibile in plus...trebuie facute sedinte ca nici Nicolaescu nu poate decide chiar de capul lui...plus...ca nu vreau sa le dam sansa sa-si faca ei campanie electorala...si sa se gandeasca la ce au de facut pentru campanie...sa faca nu sa ne promit ca ne vor face ca suntem satui!
plus ca sunt foarte multi care nu cred ca au invatat foarte mult dupa ce au vazut cat de putine sunt locurile la rezidentiat...e si un confort psihic pentru ei de care mi se pare ca abuzeaza cei care au invatat deja si l-ar da si maine...nu mi se pare fair play...dar ce e corect in tara asta?
plus ca vreau un salariu decent...ca doar de aia o sa invatam peste 2o de ani....deocamdata avem numai 18...
si daca tot "ma leaga de glie" sa-mi dea conditii in care sa traiesc nu numai eu...ci si familia mea...ca poate unii au si familie cu care vor sa stea daca vor prinde locurile pe post mai indepartate de marile orase!
so, imi cer scuze inca o data si sper sa ma ierti daca am parut umpic rautacios...intentia sper ca e buna...
daca nu zic bine opriti-ma si o sa tac nu o sa mai fac nimic!
"pt ca se trezesc destepti care nu stiu pe ce lume sunt ca ei vor altceva" deja vad ca nu te mai poti stapani. Nu o lua ca pe un afront personal, dar nu am chef de polemici care nu sunt in nici un fel constructive. Se trezesc destepti? te-a apucat ironia? nu vezi ca mai ai un pic si ii urasti pe toti care nu sunt de acord cu tine?[/quote]
imi cer scuze daca am parut umpic nervos...dar chiar sunt pentru situatia actuala din tara...si mai ales de statutul pe care il am eu in aceasta societate ca viitor medic rezident...
normal ca vreau sa fie bine dar guri rele care o sa critice o sa existe mereu...
una din ele e pentru ca le trebuie timp lor sa se trezeasca si sa se consulte in vederea suplimentarii sau nu a locurilor... pentru ca dupa protest trebuie consultate facultatile de medicina in vederea locurilor disponibile in plus...trebuie facute sedinte ca nici Nicolaescu nu poate decide chiar de capul lui...plus...ca nu vreau sa le dam sansa sa-si faca ei campanie electorala...si sa se gandeasca la ce au de facut pentru campanie...sa faca nu sa ne promit ca ne vor face ca suntem satui!
plus ca sunt foarte multi care nu cred ca au invatat foarte mult dupa ce au vazut cat de putine sunt locurile la rezidentiat...e si un confort psihic pentru ei de care mi se pare ca abuzeaza cei care au invatat deja si l-ar da si maine...nu mi se pare fair play...dar ce e corect in tara asta?
plus ca vreau un salariu decent...ca doar de aia o sa invatam peste 2o de ani....deocamdata avem numai 18...
si daca tot "ma leaga de glie" sa-mi dea conditii in care sa traiesc nu numai eu...ci si familia mea...ca poate unii au si familie cu care vor sa stea daca vor prinde locurile pe post mai indepartate de marile orase!
so, imi cer scuze inca o data si sper sa ma ierti daca am parut umpic rautacios...intentia sper ca e buna...
-
- elite
plus ca rzidentiatul ar trebui sa fie la 4 luni de la sustinerea lucrarii de licenta nu sa-l puna mai repede cu 2 saptamani ca au ei alegeri parlamentare...
plus ca rzidentiatul ar trebui sa fie la 4 luni de la sustinerea lucrarii de licenta nu sa-l puna mai repede cu 2 saptamani ca au ei alegeri parlamentare...
-
- senior
dr.moga wrote:imi cer scuze daca am parut umpic nervos...dar chiar sunt pentru situatia actuala din tara...si mai ales de statutul pe care il am eu in aceasta societate ca viitor medic rezident...

-
buna, ca o idee poate ar trebui ca acele revendicari sa cuprinda si situatia medicilor specialisti si primari care functioneaza
pe retea ( nu ma refer la cadrele univ.), si aici situatia este sensibila sindicatul a protestat deja in contextul maririi salariilor la profesori dar fara succces, o referire la situatia din intregul sistem medical cel putin ca si grila de salarizare ar sensibiliza mai tare si i-am atrage si pe acestia de partea noastra.
pe retea ( nu ma refer la cadrele univ.), si aici situatia este sensibila sindicatul a protestat deja in contextul maririi salariilor la profesori dar fara succces, o referire la situatia din intregul sistem medical cel putin ca si grila de salarizare ar sensibiliza mai tare si i-am atrage si pe acestia de partea noastra.
-
- senior
Va rog nu acuzati Bucurestiul prea tare,ma tem ca multi dintre voi nu stiu ca au plecat aprox 2 serii.Cei mai multi s au idreptat catre Germania!
Situatia de aici din Buc este mai mult decat dramatica!sa admitem ca dai rezu.ai lauat rezu,si dupa acesta faza ce faci? pe cand in Germania faci un rezi ca lumea,nu este obligatoriu sa stii germana,ei iti ofera un curs de limba!si nu te trimite nimeni sa lucrezi in .....etc
Attention:
La un spital mare din Buc,spaga pt post fem de serviciu este 5000 E,atunci va intreb cat e spaga pt un medic specialist???
va las sa rasudenti la aceasta intrebare!
Situatia de aici din Buc este mai mult decat dramatica!sa admitem ca dai rezu.ai lauat rezu,si dupa acesta faza ce faci? pe cand in Germania faci un rezi ca lumea,nu este obligatoriu sa stii germana,ei iti ofera un curs de limba!si nu te trimite nimeni sa lucrezi in .....etc
Attention:
La un spital mare din Buc,spaga pt post fem de serviciu este 5000 E,atunci va intreb cat e spaga pt un medic specialist???
- andrita
- elder
b3 wrote:^ Perfect, atata trebuie, macar cateva locuri acolo sau cateva saptamani in plus pentru invatat. Asta e problema, la 10 metri in fata, in rest totul e minunat. Si Ceausescu promisese 100 lei in plus la salariu parca..
200.
si ii vom vota.bineinteles ca ii vom vota.

Tot ce-i trebuie raului ca sa reuseasca este ca oamenii buni sa nu faca nimic.
- andy gavrilescu
- cel mai imedist din 2013
vorbeste in numele tau. eu nu ma obosesc. 

We don't have to dance
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A
De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A
De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!
-
- junior
Off-topic!!!!!!
- paulstraistaru
- senior
cipry wrote:buna, ca o idee poate ar trebui ca acele revendicari sa cuprinda si situatia medicilor specialisti si primari care functioneaza
Ai dreptate, si ei sunt in situatii la fel de insuportabile. Dar ei au macar un sindicat care poate si trebuie sa le protejeze interesele. Interesele noastre, stim foarte bine cat si cum au fost protejate, si cine trebuia sa le urmareasca.
- paulstraistaru
- senior
drwikiwiki wrote:Va rog nu acuzati Bucurestiul prea tare,ma tem ca multi dintre voi nu stiu ca au plecat aprox 2 serii.Cei mai multi s au idreptat catre Germania!
Attention:
Nu conteaza cine a plecat, cine are de gand sa plece, etc. Vreau sa va spun ca azi cand ne-am intalnit la facultate sa strangem semnaturile s-au implicat oameni dintre cei care vor sa plece.
Treaba cu plecatul, sunt convins, ca fiecare dintre ei o face mai degraba fortat de conjunctura. Daca ar avea de ales, nu cred ca ar mai pleca nimeni.
Eu unul, cel putin de data asta, prefer sa stau si sa lupt.
- nicoletaghe
- senior
si cum e? ati reusit sa strangeti semnaturile azi la facultate, pt primarie?
cum ramane? cand se preconizeaza protestul in buc?
cum ramane? cand se preconizeaza protestul in buc?
si la sfarsit, mamotaaa....
- paulstraistaru
- senior
Avem putin peste 100 de semnaturi in momentul asta. Eu zic ca e suficient, suntem un grup reprezentativ. S-ar putea sa mai vina si altele, dar orisicum ne-am atins scopul. Parerea mea e ca a fost un succes.
Asta e foarte bine, si am speranta ca si la protest vor veni cat mai multi oameni.
Maine dimineata e sedinta, atunci vom sti exact cand ne aproba mitingul. De indata ce aflam, o sa anuntam prin toate canalele.
Multumiri si felicitari tuturor celor care au participat! Orice ajutor, cat de mic, conteaza.
Asta e foarte bine, si am speranta ca si la protest vor veni cat mai multi oameni.
Maine dimineata e sedinta, atunci vom sti exact cand ne aproba mitingul. De indata ce aflam, o sa anuntam prin toate canalele.
Multumiri si felicitari tuturor celor care au participat! Orice ajutor, cat de mic, conteaza.
- Riley
- elder
Bravo!
multumim si noi pt timpul si energia investita! Sa auzim numai de bine!

As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love
Passion mothers greatness
Passion mothers greatness
-
- elite
paulstraistaru wrote:Avem putin peste 100 de semnaturi in momentul asta. Eu zic ca e suficient, suntem un grup reprezentativ. S-ar putea sa mai vina si altele, dar orisicum ne-am atins scopul. Parerea mea e ca a fost un succes.
felicitari paul ca ati luat si voi tauru de coarne!!!
sper ca actiunile nostre sa se completeze si sa iasa ceva mai bun decat pana acum...sper sa rezolvam ceva!
Doamne ajuta!
-
- junior
Astazi am fost la primarie si am luat aprobarea pentru manifestatie. Va avea loc luni, 20 oct la orele 14. Va asteptam !!! Initial s-a dorit realizare pe data de 17 dar nu am primit aprobare de la comisia in cauza.
-
- newbie
Eu m-am facut rezident in Germania
Dragi Colegi!
M-am decis anul trecut sa nu mai protestez, sa nu mai astept mila guvernului. Am plecat in Germania fara sa ma coste ceva si sunt rezident. Aici chiar ca invat meserie si mai si sunt platit decent. Eu dupa un an primesc 2000 eur si traiesc din aprox 750. Dupa 6 luni mi-am cumparat un Mercedes de cativa ani. Daca este cineva interesat cum poate fi rezident sau medic (daca esti deja specialist) ma poate contacta la: medic.job@gmail.com (scuze, dar nu vreau sa-mi fie inundata adresa personala)
M-am decis anul trecut sa nu mai protestez, sa nu mai astept mila guvernului. Am plecat in Germania fara sa ma coste ceva si sunt rezident. Aici chiar ca invat meserie si mai si sunt platit decent. Eu dupa un an primesc 2000 eur si traiesc din aprox 750. Dupa 6 luni mi-am cumparat un Mercedes de cativa ani. Daca este cineva interesat cum poate fi rezident sau medic (daca esti deja specialist) ma poate contacta la: medic.job@gmail.com (scuze, dar nu vreau sa-mi fie inundata adresa personala)
- mokus
- junior
Ieri pe 15.10 s-a tinut FLASH MOB-ul in BRASOV.
http://www.mondonews.ro/Rezidentii-si-a ... -1424.html
http://www.bzb.ro/index.php?page_name=s ... tire=44159
Spre mirarea mea pe plan local a fost chiar un succes (pacat ca ne-au "eclipsat", profesorii)...Nu ma asteptam sa iasa asa bine o chestie de genu' dar clar ca SE POATE REALIZA!!!! Si asta zic centrelor care nu au reusit sa obtina aprobare de la primarie in timp util (protestul se aproba dupa lege in 3 zile de la depunerea cererii) Flash-ul l-am tinut in fata facultatii, desi initial am dorit in fata Prefecturii , complet realizabil de altfel ...daca nu ai deja o APROBARE pentru un protest legal!!! In caz ca exista aprobare Secretarul Primariei o sa iti fluture de doua ori aprobarea si te anunta ca "asta se poate amana, sau respinge" ...
Azi a fost PROTESTUL legal in Brasov. Ne-am adunat peste 120 de absolventi (cam atati am reusit eu sa numar , posibil sa fi fost mai multi...).
In timpul protestului ne-am dus o delegatie de 6 absolventi si fostul director al Spitalului Judetean Brasov, Grigorescu (s-a oferit sa ne ajute). Am prezentat si am argumentat doleantele protestatarilor.
A ramas pe maine sa ducem un Memoriu la Prefect care va fi trimis de catre el la Ministerul Sanatatii si la Ministerul Educatiei si Cercetarii....
Cei din anii mai mici au initiat o petitie (cu semnaturi, CNP.. alea alea) in care ne sustin solicitarile, si au promis ca sapatamana viitoare vor iesii IAR LA PROTEST!!! Sper sa le reuseasca....(Eu una.. daca nu iau rezi...probabil o sa am timp sa organizez pt fiecare saptamana un protest )
Succes pt cenrele care urmeaza sa iasa in strada!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hai sa nu ramanem
"MUNCITORI NECALIFICATI LICENTIATI IN MEDICINA!!!!
http://www.mondonews.ro/Rezidentii-si-a ... -1424.html
http://www.bzb.ro/index.php?page_name=s ... tire=44159
Spre mirarea mea pe plan local a fost chiar un succes (pacat ca ne-au "eclipsat", profesorii)...Nu ma asteptam sa iasa asa bine o chestie de genu' dar clar ca SE POATE REALIZA!!!! Si asta zic centrelor care nu au reusit sa obtina aprobare de la primarie in timp util (protestul se aproba dupa lege in 3 zile de la depunerea cererii) Flash-ul l-am tinut in fata facultatii, desi initial am dorit in fata Prefecturii , complet realizabil de altfel ...daca nu ai deja o APROBARE pentru un protest legal!!! In caz ca exista aprobare Secretarul Primariei o sa iti fluture de doua ori aprobarea si te anunta ca "asta se poate amana, sau respinge" ...
Azi a fost PROTESTUL legal in Brasov. Ne-am adunat peste 120 de absolventi (cam atati am reusit eu sa numar , posibil sa fi fost mai multi...).
In timpul protestului ne-am dus o delegatie de 6 absolventi si fostul director al Spitalului Judetean Brasov, Grigorescu (s-a oferit sa ne ajute). Am prezentat si am argumentat doleantele protestatarilor.
A ramas pe maine sa ducem un Memoriu la Prefect care va fi trimis de catre el la Ministerul Sanatatii si la Ministerul Educatiei si Cercetarii....
Cei din anii mai mici au initiat o petitie (cu semnaturi, CNP.. alea alea) in care ne sustin solicitarile, si au promis ca sapatamana viitoare vor iesii IAR LA PROTEST!!! Sper sa le reuseasca....(Eu una.. daca nu iau rezi...probabil o sa am timp sa organizez pt fiecare saptamana un protest )
Succes pt cenrele care urmeaza sa iasa in strada!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hai sa nu ramanem
"MUNCITORI NECALIFICATI LICENTIATI IN MEDICINA!!!!
Noi vrem sa fim doctori!!!! Ei nu ne lasa!