sper sa iasa pana la urma ceva.
andrita wrote::D
andrita wrote::D
helios wrote:"sa ia aminte si tocilarii care nu fac protest!"
Sa le crape ochelarii la examen
cog1983 wrote:helios wrote:"sa ia aminte si tocilarii care nu fac protest!"
Sa le crape ochelarii la examen
Ca sa nu mai vada bulinele, nu?
paulstraistaru wrote:Buna seara tuturor.
Haideti sa va povestesc cum e treaba cu faimoasa SSMB. Se pare ca demoazel Oana asta cum o cheama, avea lucruri mai importante de facut. Astfel, dumneai si-a trimis o acolita cu faimoasa aprobare pentru manifestatie, si pana la urma s-a ales un mare ghiveci.
In fine, azi, eu si inca doua colege ne-am dus la Primarie si am depus cererea pentru aprobarea manifestatiei. Cu putin noroc, or sa ne-o aprobe pentru miercuri; daca nu, va avea loc vineri. Ora este 14.00, si locul este in fata Ministerului Sanatatii, intr. Cristian Plopisteanu nr. 1/3, sector 1, Bucuresti.
Va spun cu toata sinceritatea ca nu am mari asteptari de la colegii nostri din Bucuresti. Cu toate astea vreau sa cred ca fiecare are un dram de responsabilitate sociala si de respect de sine, incat sa vina acolo, macar o ora - doua, si sa-si ceara drepturile.
Pe aceasta cale, va invit pe toti bucurestenii sa va anuntati participarea. Este important sa fim cat mai multi: studenti, absolventi, rezidenti. Raspanditi vestea, si va asteptam in numar cat mai mare acolo.
E vremea sa nu ne mai vaitam, si sa punem cu totii mana sa schimbam ceva. E vremea sa nu mai fim ipocriti, sa ne plangem de toate alea, si cand putem sa face ceva pentru schimbare, sa ne fofilam ca sobolanii.
Va asteptam! Sa nu ne dezamagiti!
dr.moga wrote:paulstraistaru wrote:Buna seara tuturor.
Haideti sa va povestesc cum e treaba cu faimoasa SSMB. Se pare ca demoazel Oana asta cum o cheama, avea lucruri mai importante de facut. Astfel, dumneai si-a trimis o acolita cu faimoasa aprobare pentru manifestatie, si pana la urma s-a ales un mare ghiveci.
In fine, azi, eu si inca doua colege ne-am dus la Primarie si am depus cererea pentru aprobarea manifestatiei. Cu putin noroc, or sa ne-o aprobe pentru miercuri; daca nu, va avea loc vineri. Ora este 14.00, si locul este in fata Ministerului Sanatatii, intr. Cristian Plopisteanu nr. 1/3, sector 1, Bucuresti.
Va spun cu toata sinceritatea ca nu am mari asteptari de la colegii nostri din Bucuresti. Cu toate astea vreau sa cred ca fiecare are un dram de responsabilitate sociala si de respect de sine, incat sa vina acolo, macar o ora - doua, si sa-si ceara drepturile.
Pe aceasta cale, va invit pe toti bucurestenii sa va anuntati participarea. Este important sa fim cat mai multi: studenti, absolventi, rezidenti. Raspanditi vestea, si va asteptam in numar cat mai mare acolo.
E vremea sa nu ne mai vaitam, si sa punem cu totii mana sa schimbam ceva. E vremea sa nu mai fim ipocriti, sa ne plangem de toate alea, si cand putem sa face ceva pentru schimbare, sa ne fofilam ca sobolanii.
Va asteptam! Sa nu ne dezamagiti!
Doamne ajuta! am o intrebare totusi...cati din voi astia 3 sunteti din bucuresti de loc?
AvLee wrote:Dintr-o curiozitate "perversa" am aruncat un ochi pe site-ul ssmb. Si am ramas cu gura cascata.
La capitolul proiecte pentru studenti in afara de obisnuitul "burse si practici de vara in afara" restu sunt concursuri de dans si aerobic.![]()
![]()
paulstraistaru wrote:Mi se pare cel putin trist ca se abordeaza cu nonsalanta atitudinea
asta. Practic nimeni nu e dispus sa renunte la "ciolan", care in cazul
asta e un oscior care mai degraba o sa-ti stea in gat decat sa-ti aduca
beneficii. Si pentru ce? Pentru promisiunea unei cariere cel mult "de
mana a doua", pe care v-o promite Ministerul si Facultatea de Medicina.
Este trist ca pe de o parte toti sunt nemultumiti de ceea se intampla,
insa numai unii au curajul sa vorbeasca si, mai rau, si mai putini ar
avea curajul sa faca ceva in acest sens. Asta denota oarecum un fel de
ipocrizie, intrucat orisicine ar vrea sa beneficieze de "schimbarile"
(care oricum nu se vor intampla, daca e sa ne luam dupa ce se spune),
dar, cu toate astea, nimeni nu e dispus sa participe.
Nu veti schimba nimic? Schimbarea nu se face peste noapte. Dar ea
incepe intotdeauna de undeva. Daca ar fi gandit la fel si cei care au
inceput revolutia, cine stie unde am fi azi? Nu cred ca intr-o situatie
mai buna. Si asta nu e singurul exemplu pe care-l putem gasi in istorie.
M-as fi asteptat ca dupa sase ani in care a trebuit sa suportam tot
felul de nedreptati, sa putem pune in sfarsit piciorul in prag si sa
spunem "ajunge". Dar se pare ca prea putini sunt cei suficient de
maturi in gandire. Ai crede ca o educatie deschide mintea, in loc s-o
inchida. Ca te-ar face sa gandesti mai in perspectiva, in loc sa te
gandesti la "ciolanul" cel mai apropiat.
In fond, boicotand rezidentiatul poate nu s-ar obtine mare lucru. Dar
macar s-ar trimite mesajul ca lumea nu e dispusa sa mai tolereze ceea
ce se intampla in tara asta. E vorba de principiu. Schimbarea poate nu
se va produce imediat, dar orisicum ar incepe. Poate ca generatiile
viitoare vor beneficia de ea mai mult decat noi.
Toti oamenii care au reusit, au pus interesul social mai presus de
interesele proprii. Oarecum despre asta e vorba si in medicina, daca
numa insel. Din nefericire, intre noi primeaza interesul personal, de
cele mai multe ori meschin si nesemnificativ. E trist ca nici macar
acum, cand chiar interesul personal este amenintat, nimeni nu e dispus
sa faca ceva. Cum poti sa-i ajuti pe cei multi, cand nu te poti ajuta
nici pe tine?
Atitudinea asta cu "oricum nu putem schimba nimic" si "mai bine vedeti-
va de treaba" este cea mai daunatoare posibil. Asta ne-au adus
cincizeci de ani de comunism. Totusi te-ai astepta ca generatia noua sa
gandeasca altfel. Intr-o lume care nu mai e dispusa sa tolereze
injustitia sociala, e surprinzator cum inca mai putem gandi asa.
Practic se cheama autosabotaj.
Dar, daca asta vreti, atunci multa bafta. Si peste alti zece ani, sa
mergeti din nou sa-l ascultati pe decan felictitandu-va si laudandu-se
cu "marea lui promotie", dupa ce, cu cateva saptamani inainte, v-a
trimis acasa cu coada intre picioare atunci cand v-ati dus sa-i cereti
grilele, dupa ce v-a facut pe toti subiect de pariu, si dupa cate
altele s-or mai fi intamplat si de care nu avem cunostinta.
Iar data viitoare cand va veti mai plange de salarii, conditii, sau
alte lucruri din sistem, ganditi-va bine: voi sunteti cei care n-ati
vrut sa schimbati nimic, pentru ca "nu se poate". In momentul cand veti
putea renunta la "ciolanul" care va sta in gat, poate atunci va veni si
schimbarea.
Eu personal voi fi in primul rand daca se face vreo manifestare. Si n-
am nici o problema daca e fix in ziua examenului. Sunt convins ca
lucrurile se pot schimba chiar si in tara asta. Ar trebui inceput cu
atitudinea noastra.
Incepeti sa va respectati pe voi insiva, si apoi vom putea pretinde
tuturor celorlalti sa ne respecte.
helios wrote:AvLee wrote:Dintr-o curiozitate "perversa" am aruncat un ochi pe site-ul ssmb. Si am ramas cu gura cascata.
La capitolul proiecte pentru studenti in afara de obisnuitul "burse si practici de vara in afara" restu sunt concursuri de dans si aerobic.![]()
![]()
SHHHHHH. Va rog, nu-i mai bulversati pe cei de la SSMB. Ei pregatesc protestul pentru la anul,cand presedintele va da el insusi examenul!!
paulstraistaru wrote:@pauly: in situatie de criza, ce era sa facem? revendicarile celor de la cluj sunt destul de corecte, si oricum asta e doar ca un 'draft'. se pot negocia, etc.
@avlee: site-ul SSMB e o mare imbecilitate, la fel e si SSMB. eu nu stiu ce anume s-a schimbat in bine in facultatea asta din cauza lor, da' tind sa cred ca nimic. dar probabil ca demoazel oana aia, prezidenta, o sa faca o demonstratie de aerobica la 'dansez pentru tine'. adica cum stie ea sa-si deschida picioarele unde si cui trebuie, ca sa apuce si ea o parte din ciolan. d-astea ca ea am cunoscut cu carul. si ale drq n-aduc decat belele.
AvLee wrote:paulstraistaru wrote:@pauly: in situatie de criza, ce era sa facem? revendicarile celor de la cluj sunt destul de corecte, si oricum asta e doar ca un 'draft'. se pot negocia, etc.
@avlee: site-ul SSMB e o mare imbecilitate, la fel e si SSMB. eu nu stiu ce anume s-a schimbat in bine in facultatea asta din cauza lor, da' tind sa cred ca nimic. dar probabil ca demoazel oana aia, prezidenta, o sa faca o demonstratie de aerobica la 'dansez pentru tine'. adica cum stie ea sa-si deschida picioarele unde si cui trebuie, ca sa apuce si ea o parte din ciolan. d-astea ca ea am cunoscut cu carul. si ale drq n-aduc decat belele.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
In primul rand nu am de gand sa intru in detalii la partea cu n-aduc decat belele.Cred ca esti patit.
In al doilea rand te rog sa nu mai stimulezi mintile noastre perverse cu desfacut de picioare si alea alea.Unii dintre noi poate au uitat kum arata![]()
In al treilea rand kum iti permiti sa iti critici reprezentanta aleasa. Crezi ca ti-ar strica sa te misti mai cu gratie printre paturile pacinetilor
AvLee wrote:A zis DOMNUL ca suntem perversi, atunci asa este. Ca doar EL ne va da painea noastra ce-a de toate zilele si VOIA SA se va face.
Mai degraba fac haz de mine care pentru o scurta perioada de timp chiar am crezut ca SSM face ceva
dr.moga wrote:dar va rog bagati-l si pe cuculetz in seama:) ca vrea si el sa fie bagat in seama...
cat chestia cu picioarele...nu-i mai dati lui Nico sanse sa ne faca perversi ca nu suntem in doctor house...
cosmina-gabriela wrote:dr.moga wrote:dar va rog bagati-l si pe cuculetz in seama:) ca vrea si el sa fie bagat in seama...
cat chestia cu picioarele...nu-i mai dati lui Nico sanse sa ne faca perversi ca nu suntem in doctor house...
asa drMoka,si astia cu gandirea practica mai trebuie bagati in seama odata si odata
pies:sper ca ai parul gelat si ca esti la costum cand ii citesti p'astia mai mari d'aci
kooksee wrote:bravo.
vreo ciorna de revendicari aveti?
cosmina-gabriela wrote:dr.moga wrote:dar va rog bagati-l si pe cuculetz in seama:) ca vrea si el sa fie bagat in seama...
asa drMoka,si astia cu gandirea practica mai trebuie bagati in seama odata si odata
pies:sper ca ai parul gelat si ca esti la costum cand ii citesti p'astia mai mari d'aci
paulstraistaru wrote:[...] probabil ca demoazel oana aia, prezidenta, o sa faca o demonstratie de aerobica la 'dansez pentru tine'. adica cum stie ea sa-si deschida picioarele unde si cui trebuie, ca sa apuce si ea o parte din ciolan. d-astea ca ea am cunoscut cu carul. si ale drq n-aduc decat belele [...]
paulstraistaru wrote:paulstraistaru wrote:[...] probabil ca demoazel oana aia, prezidenta, o sa faca o demonstratie de aerobica la 'dansez pentru tine'. adica cum stie ea sa-si deschida picioarele unde si cui trebuie, ca sa apuce si ea o parte din ciolan. d-astea ca ea am cunoscut cu carul. si ale drq n-aduc decat belele [...]
un mic comentariu despre ce am spus mai sus, despre faza cu "dansez pentru tine".
sper ca toata lumea isi da seama ca trebuia sa fie o gluma. nu am vrut in nici un caz sa insinuez nimic referitor la conduita ei morala. nu o cunosc, si presupun ca area si ea meritele ei. dar intrucat in situatia de fata miza era foarte mare, si ea a dat dovada de o iresponsabilitate crasa, poate ca un pic de 'varsat nervii' era justificat.
noi ne-am dus acolo fara sa avem habar de nimic, nestiind pe nimeni, si batand din usa in usa pana cand am ajuns unde trebuie. e de prisos sa mai spun ca a fost putin penibil, si oarecum suparator, intrucat cei care ar trebui sa ne reprezinte se pare ca au lucruri mai bune de facut.
orisicum, sper ca nu s-a suparat nimeni, era doar un comentariu nevinovat. dar, pentu a inlatura orice urma de indoaiala...
Users browsing this forum: No registered users and 13 guests