Protest 15 octombrie 2008 !

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
jeromeKjerome
elder
elder

Protest 15 octombrie 2008 !

Postby jeromeKjerome » Thu Oct 09, 2008 4:41 pm

Veniti pe 15 la protest in Avrig ?
He aprendido que la vida es dura. Pero yo lo soy más !

jeromeKjerome
elder
elder

Re: Protest 15 octombrie 2008 !

Postby jeromeKjerome » Thu Oct 09, 2008 5:16 pm

Ok, se pare ca la Cluj e deja organizat, mergem acolo. :peace:
He aprendido que la vida es dura. Pero yo lo soy más !

asana
junior
junior

Postby asana » Sat Oct 11, 2008 10:49 am

A cerut cineva aprobare de la primarie ? Daca SSMB-ul si AMREZ-ul se implica cred ca ne-am strange suficient de multi pentru a ne cere drepturile . Dragi colegi rezidenti , sunteti multumiti de salariul de 7, 5 milioane ? Nu doriti 1800 Ron si garzi platite ? Dragi colegi din anul 6 si anii mai mici , acesta este decat inceputul planului de legare de glie a absolventilor . Nu mai vreti sa plecati in Europa sau sa lucrati in orase mari , in domeniul privat , unde conditiile de lucru sunt civilizate ? Veti fi pusi anul viitor in fata aceleiasi situatii si va exista si antecedent . Deci , Bucurestiul , facem demonstratie ?!!
Cand pasul vostru simte greutatea urcusului, aduceti peste calea voastra puterea vointei si renuntarea nu va va mai gasi!

Riley
elder
elder

Postby Riley » Sat Oct 11, 2008 10:51 am

Facem, dar sa fie intr-un cadru legal si organizat si sa se implice SSMB-ul....eu cel putin vin si incerc sa conving cat mai multa lume! Mai ales ca este abrambureala asta cu locuri/posturi iar viitorul din pacate "nu suna bine" :(
As for the destiny... all I know is that even when destiny really wants to accomplish something, it can't do it alone. You still have to show up. You still have to build a bridge... to the one you love

Passion mothers greatness

mihai82
junior
junior

Postby mihai82 » Sat Oct 11, 2008 12:31 pm

Eu m-am saturat de bataia de joc din sistemul sanitar........yo zic asa :

*daca tot suntem in plina campanie electorala sa ne cerem drepturile sus shi tare ca doar ciolanul cu os e foarte gustos shi kred ca domn ministru a kam prins gustul ......de atatia ani
*"PLAFOANE NELIMITATE" care ESTE UN COZONAC ELECTORAL FOARTE GUSTOS pt. pacientii cu afectiuni cronice deci s-au gasit fonduri pt dulcegarii electorale fonduri pe care niki un alt ministru al sanatatii nu le-a putut accesa
*PLAFOANELE NELIMITATE subliniaza faptul ca,acest ECONOMIST isi tine caninii bine infipti in OSUL din CIOLAN shi nu are de gand sa paraseasca prea repede MINISTERUL SANATATII.....
OARE BANII PT."PLAFOANELE NELIMITATE" NU CUMVA SUNT BANII PE LOCUSOARELE NOASTRE ???!!! !!!???
Sa ne concentram putin asupra situatiei daca scot mai putine locuri la rezidentiat ministerul tre sa aloce mai putini bani pt.salariile rezidentilor (mai putine locuri,mai putini rezidenti,mai putini bani pt.rezidenti) deci ramane o anumita suma pt. PREPARAREA DULCEGARIILOR ELECTORALE si daca stam bine sa ne gandim omul e de meserie ECONOMIST deci se pricepe la jonglerii de genu.
*Eu zic sa iesim in strada shi sa ne cerem drepturile macar acum in plina campanie electorala sa fortam nota .....vrem shi noi o gogoasa calda cu multa ciocolata ca, ne am saturat de atata paine uscata. Sa profitam de campania electorala shi sa ne cerem drepturile:
*dreptul de libera practica-cum il au colegii din 2005(democratie=toti suntem egali din nastere deci toti avem aceleasi drepturi)
*acelasi nr. de locuri ca anul trecut (pe mine chiar nu ma intereseaza posturile sa faca NICOLAIESCU chirurgie la baraj la Vidra poate pt el isi aduce shi laparoscop de ultima generatie poate chiar si mars-ul de dializa hepatica si celule stem,daca vrea sa scoata la lumina zonele deficitare nu inseamna sa ne bage pe noi LA intuneric
*conditii decente in caminele de rezidenti sau decontarea chiriei
*aparatura performanta cu care sa ne putem face meseria ....nu dealea din 1916
in caz ca Economistu nu stie un DG. se pune pe simptome semne paraclinic ,.,cu primele doua ne descurcam noi dar cu paraclinicul ce facem???il trimitem la MINISTRU.

Am shi un slogan "VREM DEMOCRATIE SI BANI DE CHIRIE LOCURI SUPLIMENTATE CA VOI AVETZI DETOATE " :peace:

SUNA BINE ???!!!
PERVERSI CARE INVATA LUCRURI RELE DE MICI HARRISON ANGELESCU SHI ALTE PERVERSIUNI

b3
elite
elite

Postby b3 » Sat Oct 11, 2008 8:32 pm

mihai82, chiar trebuie sa pui mesajul asta in toate sectiunile si in toate topicurile ??

mi se pare mult mai bine scrie si demn de luat in seamna asta:

asana wrote:Iata solicitarile colegilor nostri din Cluj -Napoca :
"Solicităm:

- Menţinerea numărul şi a structurii locurilor pentru concursul de rezidenţiat într-o componenţă similară cu cele din sesiunea 19 noiembrie 2007;

- Reprogramarea examenului după alegerile generale din 2008;

- Ajustarea în fiecare an universitar a numărului de locuri pentru rezidenţiat, ca şi a numărului de locuri scoase la concurs la admiterea în facultăţile de medicină generală, în concordaţă cu cererea efectivă de personal medical calificat din România;

- Anunţarea locurilor şi a posturilor să se facă simultan cu publicarea bibliografiei, cu 8-12 luni înaintea datei examenului. Anul acesta s-a comunicat tardiv bibliografia (aprilie), fără să se comunice numărul şi structura locurilor disponibile;

- Având în vedere că susţinerea examenului de Rezidenţiat este condiţionată de promovarea examenului de licenţă, solicităm să nu se mai organizeze sesiuni suplimentare de Rezidenţiat imediat înaintea susţinerii examenului de licenţă, deoarece face imposibilă participarea absolvenţilor din anul respectiv;

- Programarea examenului de rezidenţiat la un interval de 4 luni după examenul de licenţă, aşa cum se procedează şi în celelalte ţări care au optat pentru această schemă de selecţie;

- Organizarea unui sistem eficient de specializare în cadrul rezidenţiatului, comparabil cu cel din Uniunea Europeană;

- Condiţii de muncă corespunzătoare activităţii medicale prestate;

- Acordarea sporurilor de periculozitate în concordanţă cu mediul de lucru şi riscurile legate de specialitatea aleasă;

- Salariul de încadrare corespunzător perioadei de studii;

- Salariul minim net 1800 lei;

- Servicii medicale gratuite pentru medici ÅŸi rudele lor de gradul 1;

- Plata orelor suplimentare efectuate în timpul specializării, în funcţie de numărul acestora;

- Zi liberă după fiecare gardă;

- Decontarea chiriilor şi a transportului public în interes de serviciu."

Va invitam sa va alaturati promotiei 2008 si rezidentilor din bucuresti in organizarea protestului pentru a ne cere drepturile :peace:

si un mesaj pe care nu-l mai gasesc acum de la un medic primar dintr-un spital care spunea ca fara medicii rezidenti el n-ar putea sa-si desfasoare activitatea pentru ca ar fi ingropat in fise.

Ca fac studentii greva si nu se duc la cursuri sau la stagii nu deranjeaza pe nimeni, dar daca rezidentii ar face greva cred ca ar deranja pe foarte multa lume ! Va duceti la spital ca in orice zi obisnuita dar refuzati sa va desfasurati activitatea, sunteti in greva. Anuntata din timp etc. .
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

swiss
elite
elite

Postby swiss » Sat Oct 11, 2008 8:35 pm

b3 wrote:mihai82, chiar trebuie sa pui mesajul asta in toate sectiunile si in toate topicurile ??

mi se pare mult mai bine scrie si demn de luat in seamna asta:

asana wrote:Iata solicitarile colegilor nostri din Cluj -Napoca :
"Solicităm:

- Menţinerea numărul şi a structurii locurilor pentru concursul de rezidenţiat într-o componenţă similară cu cele din sesiunea 19 noiembrie 2007;

- Reprogramarea examenului după alegerile generale din 2008;

- Ajustarea în fiecare an universitar a numărului de locuri pentru rezidenţiat, ca şi a numărului de locuri scoase la concurs la admiterea în facultăţile de medicină generală, în concordaţă cu cererea efectivă de personal medical calificat din România;

- Anunţarea locurilor şi a posturilor să se facă simultan cu publicarea bibliografiei, cu 8-12 luni înaintea datei examenului. Anul acesta s-a comunicat tardiv bibliografia (aprilie), fără să se comunice numărul şi structura locurilor disponibile;

- Având în vedere că susţinerea examenului de Rezidenţiat este condiţionată de promovarea examenului de licenţă, solicităm să nu se mai organizeze sesiuni suplimentare de Rezidenţiat imediat înaintea susţinerii examenului de licenţă, deoarece face imposibilă participarea absolvenţilor din anul respectiv;

- Programarea examenului de rezidenţiat la un interval de 4 luni după examenul de licenţă, aşa cum se procedează şi în celelalte ţări care au optat pentru această schemă de selecţie;

- Organizarea unui sistem eficient de specializare în cadrul rezidenţiatului, comparabil cu cel din Uniunea Europeană;

- Condiţii de muncă corespunzătoare activităţii medicale prestate;

- Acordarea sporurilor de periculozitate în concordanţă cu mediul de lucru şi riscurile legate de specialitatea aleasă;

- Salariul de încadrare corespunzător perioadei de studii;

- Salariul minim net 1800 lei;

- Servicii medicale gratuite pentru medici ÅŸi rudele lor de gradul 1;

- Plata orelor suplimentare efectuate în timpul specializării, în funcţie de numărul acestora;

- Zi liberă după fiecare gardă;

- Decontarea chiriilor şi a transportului public în interes de serviciu."

Va invitam sa va alaturati promotiei 2008 si rezidentilor din bucuresti in organizarea protestului pentru a ne cere drepturile :peace:

si un mesaj pe care nu-l mai gasesc acum de la un medic primar dintr-un spital care spunea ca fara medicii rezidenti el n-ar putea sa-si desfasoare activitatea pentru ca ar fi ingropat in fise.

Ca fac studentii greva si nu se duc la cursuri sau la stagii nu deranjeaza pe nimeni, dar daca rezidentii ar face greva cred ca ar deranja pe foarte multa lume ! Va duceti la spital ca in orice zi obisnuita dar refuzati sa va desfasurati activitatea, sunteti in greva. Anuntata din timp etc. .

sunt medic primar si o spun cu toata responsabilitatea: fara rezidentii pe care-i am nu m-as putea decurca nici cu jumate volumul de munca pe care o am in spital. nu as avea timp fizic sa consult fiecare pacient si sa completez zeci de fise pe zi. fereasca dumnezeu sa vina ziua cand rezidentii vor intra in greva. s-ar bloca spitalele si sistemul medical va intra in colaps, pentr ca ei sunt adevaratele "furnicute" care fac munca intr-un spital. cu cat mai multe locuri la rezidentiat, cu atat mai bine pentru sistemul medical.

b3
elite
elite

Postby b3 » Sat Oct 11, 2008 8:40 pm

^ asta era :)

AMREZ sau ce organizatie a rezidentilor mai exista, aveti timp toata saptamana viitoare sa organizati o greva de toata frumusetea. Nu stiu daca exista si bani la bugetul statului pentru toate revendicarile din lista de mai sus, dar merita incercat macar.
Pentru fiecare doctor exista alt doctor egal si de sens opus - ceea ce explica de ce gasesti atat de usor experti care sa se contrazica total unii pe altii.
Ce este un forum ? | Vreau o tara ca afara

mihai82
junior
junior

Postby mihai82 » Mon Oct 13, 2008 11:30 pm

bani sunt in campanie .........shi daca nu sunt ii printeaza nea Isarescu la Banca Nationala :mrgreen:
PERVERSI CARE INVATA LUCRURI RELE DE MICI HARRISON ANGELESCU SHI ALTE PERVERSIUNI

Goran.Zadrin
elder
elder

Postby Goran.Zadrin » Wed Oct 15, 2008 11:01 pm

mai exista amrez ??
:help:

Return to “Viata in spital”