Rezidentii de an mare pot sa predea la studenti?
- Doll
- elder
Rezidentii de an mare pot sa predea la studenti?
Azi dimineata la mine la raport s-a anuntat ca exista un proiect al ministerului prin care rezidentii de an mare sa poata preda la studenti. Stie cineva ceva mai mult?
- andy gavrilescu
- cel mai imedist din 2013
Re: Rezidentii de an mare pot sa predea la studenti?
pe mine din anu' 1 m-au pus, atentie! dar la sensul ca "zi-le ba si tu acolo de cutare boala si arata-le doi bolnavi".
la ce te referi? sa predai cursuri si sa fii platit? sau sa tii locul unui conf/prof cand nu are chef/ nu poate sa vina?
la ce te referi? sa predai cursuri si sa fii platit? sau sa tii locul unui conf/prof cand nu are chef/ nu poate sa vina?
We don't have to dance
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A
De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!
https://www.youtube.com/watch?v=8fEoWA9Vz3A
De profesie optometrist
*nu exista lentile antiaburire!!!
- gaurav_singh_md
- elder
yes u can teach (teaching assistant).... u need the permission of the professor under whom u r working, under whom u want to work, and the sef de sectie..... and apply to the decan of the univ u r in.... (that's how it works in timi).... if u know a foreign language and there is a foreign language secion in your univ (iasi, cluj, oradea, timi, constanta) then it is a big plus...
- Medex
- elder
Gaurav, my, friend, she's talking about Romania.
aka UMF Bucuresti
Da' pana realizezi si tu chestia asta, enjoy the ride!

Incredible as is seems, my life is based on a true story.
- danhia
- elite
practic cica tb sa fii preparator d-ala ca sa ai grupe de studenti etc.
altfel dc ai chef si timp poti sa bagi studentii in seama si sa le explici una alta. Poti face prezentari , cazuri discutate, astea.
Teaching young clear minds its always good fun.
Nu, nu esti platit extra pt asta in RO , inca.
altfel dc ai chef si timp poti sa bagi studentii in seama si sa le explici una alta. Poti face prezentari , cazuri discutate, astea.
Teaching young clear minds its always good fun.
Nu, nu esti platit extra pt asta in RO , inca.
Red Apple
- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
E o metodă foarte bună să-ţi mai alimentezi mania grandorii (pă care dacă n-o ai, la medicină ce căuta n-ai). Alminteri, e adevărat că dacă n-ar fi rezidenţi din ăştia dornici să se umfle-n pene pă la cei mai tineri (de parcă 3-4 ani în plus te fac mai bengos), ar fi vai de capul bieţilor studenţi.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
- Doll
- elder
eu nu as vrea sa-mi alimentez mania grandorii ci contul din banca. dupa cum s-a exprimat managerul la raport eu am interpretat ca vom fi platiti.
- gaurav_singh_md
- elder
Medex wrote:Gaurav, my, friend, she's talking about Romania.![]()
![]()
aka UMF Bucuresti
![]()
romania isn't just umf buc....there are 11 recognized fac de med.... did u check that u can't teach?... i checked and u can....they don't want u to (financial reasons) but u can....
- Medex
- elder
In cat timp estimezi tu ca se amortizeaza "investitia" in postul,pardon, produsul "UMF " Bucuresti sau alta? Si chiar merita "efortul"? Vorba lui Vlad- mania grandorii...
And teaching without getting paid is out of the question! Si-asa suntem exploatati destul.
And yes, you can apply, but sometimes it stops there without the proper "investment".
And teaching without getting paid is out of the question! Si-asa suntem exploatati destul.
And yes, you can apply, but sometimes it stops there without the proper "investment".
- Chingachgook
- addicted
gaurav_singh_md wrote:romania isn't just umf buc....there are 11 recognized fac de med.... did u check that u can't teach?... i checked and u can....they don't want u to (financial reasons) but u can....
ba mankatzash ne scutesti cu balariile astea cu engleza?
referitor la fondul problemei, nimeni din lumea/facultatea/ sistemul asta nu te poate obliga sa faci nimic fara sa fii platit. daca se modifica regulamentul de rezi si scrie ca in alea 7 ore pe zi cat se presupune ca stai al spital ai si datoria sa faci 2 ore stagiu cu studentii- aia e. sau e atat treaba pe sectie ca nu mai prididesti?
eu nu as zice ca din alea 11 fac de medicina ar trebui bagate in seama chiar toate.
nu poti sa compari galatiul cu bucurestiul sau clujul.
iauite ce zice dom' profesor dragulescu de la timisoara, chiar din oras:
"
Rectorul timişorean de la Medicină, nemulţumit de calitatea discipolilor
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Victor Babeş“ din Timişoara, prof. univ. dr. Iosif Ştefan Drăgulescu, a declarat, că este nemulţumit de calitatea majorităţii studenţilor medicinişti şi de pregătirea absolvenţilor, iar în această săptămînă le va cere cadrelor didactice din instituţia pe care o conduce să analizeze aceste aspecte. „Trebuie să vedem cum intră aceşti tineri la Medicină, ce fac în timpul facultăţii şi cum ies, deoarece nu mai putem merge mai departe în acest ritm. În prezent, avem foarte puţini studenţi excelenţi faţă de perioada de dinainte de 1990. Cei mai buni pleacă după absolvire, iar la noi rămîn cei mai slab pregătiţi“, a explicat Drăgulescu. Rectorul consideră că una dintre tarele sistemului este dispariţia examenului de admitere şi a declarat că va propune reintroducerea chimiei ca materie de admitere, dar şi modul în care se acordă licenţele. El a recunoscut că reintroducerea admiterii poate crea probleme în ceea ce priveşte cifra de şcolarizare, cei admişi fiind prea puţini, iar cadrele didactice rămînînd fără obiectul muncii. Drăgulescu s-a plîns chiar de faptul că a ajuns să noteze studenţii cu nota 1, deoarece nu erau pregătiţi deloc. El a mai remarcat şi faptul că astfel de absolvenţi vor ajunge medici care vor spori numărul celor care vor fi acuzaţi de malpraxis. „Studenţii nu ştiu nimic, iar medicină absolut deloc. Am ajuns să dau nota 1. Cred că orice alt om, dacă ar sta o săptămînă în spital, ar şti mai mult ca ei“, a sesizat Drăgulescu. La UMF Timişoara, dintr-o promoţie de 275 de studenţi , 75% sînt români, iar ceilalţi străini, mai ales indieni. "
http://www.ziarultricolorul.ro/articole ... 25&_nr=734
o fi stiind el saracu ceva daca vede din astia ca gaurav md zilnic.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- gaurav_singh_md
- elder
kooksee wrote:gaurav_singh_md wrote:romania isn't just umf buc....there are 11 recognized fac de med.... did u check that u can't teach?... i checked and u can....they don't want u to (financial reasons) but u can....
ba mankatzash ne scutesti cu balariile astea cu engleza?
referitor la fondul problemei, nimeni din lumea/facultatea/ sistemul asta nu te poate obliga sa faci nimic fara sa fii platit. daca se modifica regulamentul de rezi si scrie ca in alea 7 ore pe zi cat se presupune ca stai al spital ai si datoria sa faci 2 ore stagiu cu studentii- aia e. sau e atat treaba pe sectie ca nu mai prididesti?
eu nu as zice ca din alea 11 fac de medicina ar trebui bagate in seama chiar toate.
nu poti sa compari galatiul cu bucurestiul sau clujul.
iauite ce zice dom' profesor dragulescu de la timisoara, chiar din oras:
"
Rectorul timişorean de la Medicină, nemulţumit de calitatea discipolilor
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Victor Babeş“ din Timişoara, prof. univ. dr. Iosif Ştefan Drăgulescu, a declarat, că este nemulţumit de calitatea majorităţii studenţilor medicinişti şi de pregătirea absolvenţilor, iar în această săptămînă le va cere cadrelor didactice din instituţia pe care o conduce să analizeze aceste aspecte. „Trebuie să vedem cum intră aceşti tineri la Medicină, ce fac în timpul facultăţii şi cum ies, deoarece nu mai putem merge mai departe în acest ritm. În prezent, avem foarte puţini studenţi excelenţi faţă de perioada de dinainte de 1990. Cei mai buni pleacă după absolvire, iar la noi rămîn cei mai slab pregătiţi“, a explicat Drăgulescu. Rectorul consideră că una dintre tarele sistemului este dispariţia examenului de admitere şi a declarat că va propune reintroducerea chimiei ca materie de admitere, dar şi modul în care se acordă licenţele. El a recunoscut că reintroducerea admiterii poate crea probleme în ceea ce priveşte cifra de şcolarizare, cei admişi fiind prea puţini, iar cadrele didactice rămînînd fără obiectul muncii. Drăgulescu s-a plîns chiar de faptul că a ajuns să noteze studenţii cu nota 1, deoarece nu erau pregătiţi deloc. El a mai remarcat şi faptul că astfel de absolvenţi vor ajunge medici care vor spori numărul celor care vor fi acuzaţi de malpraxis. „Studenţii nu ştiu nimic, iar medicină absolut deloc. Am ajuns să dau nota 1. Cred că orice alt om, dacă ar sta o săptămînă în spital, ar şti mai mult ca ei“, a sesizat Drăgulescu. La UMF Timişoara, dintr-o promoţie de 275 de studenţi , 75% sînt români, iar ceilalţi străini, mai ales indieni. "
http://www.ziarultricolorul.ro/articole ... 25&_nr=734
o fi stiind el saracu ceva daca vede din astia ca gaurav md zilnic.
don't believe everything u see in print/on tv..... if it was true then romania is nothing but a country of thieves and murderers (italian ans spanish media)...... i know it isn't true because i live in romania and it is a good place to live in..... so before attacking me, try to get to know me.....
Legat de rangul facultatilor: eu nu cred intr-o ierarhizare stricta, din urmatoarele motive:
- daca studentul este destept si muncitor, nu conteaza centrul de pregatire, ca prinde repede si carti sunt destule (cand eram in facultate am descoperit ca avem la biblioteca si manualele din majoritatea celorlalte centre universitare, puteai sa le consulti, compari etc);
- daca studentul este o pramatie, poate absolvi si Harvard (asta inseamna ca tata are bani)
- sa nu-mi spuneti ca in Bucuresti nu aveti pramatii, ca nu va cred;
- la ce-ti foloseste daca ai un prof bun de anatomie, spre ex, care explica frumos, care stie excelent materia (mie asa mi s-a intamplat, este chir. plast.) la care inveti de drag toate gaurelele, santurile de pe oase daca informatia respectiva n-o folosesti niciodata, decat daca faci chirurgie, poate...
- meseria se invata in spital, ca rezident, si acolo depinde cu cine lucrezi, si poti nimeri prost in Bucuresti, sau f. bine la... Sighisoara, spre ex., depinde cat este dispus acel medic sa-ti arate;
- intotdeauna vor exista studenti buni si prosti, procentul depinde de lacomia cadrelor univ care din lipsa de studenti au cifre tot mai mari de scolarizare, ajung ca in Tm ca nu se mai dea examenul de altadata ( pe vremea mea ex de fizica "tria" tocilarii de cei destepti, apoi s-a scos, idem cel de chimie, asa s-a ajuns ca tot prostanacul sa faca medicina ca asa vrea mama), si ...cum toti care intra si termina medicina...
- un atu al centrelor mari univ este dotarea cu aparatura si accesul la anumita categ de info, dar atat
... as mai scrie, dar, in final... nu cumva faceti ca cei de la TV care anunta vremea in Bucuresti si cred ca asa e in toata tara sau ca toata tara e curioasa de aceasta informatie...
- daca studentul este destept si muncitor, nu conteaza centrul de pregatire, ca prinde repede si carti sunt destule (cand eram in facultate am descoperit ca avem la biblioteca si manualele din majoritatea celorlalte centre universitare, puteai sa le consulti, compari etc);
- daca studentul este o pramatie, poate absolvi si Harvard (asta inseamna ca tata are bani)
- sa nu-mi spuneti ca in Bucuresti nu aveti pramatii, ca nu va cred;
- la ce-ti foloseste daca ai un prof bun de anatomie, spre ex, care explica frumos, care stie excelent materia (mie asa mi s-a intamplat, este chir. plast.) la care inveti de drag toate gaurelele, santurile de pe oase daca informatia respectiva n-o folosesti niciodata, decat daca faci chirurgie, poate...
- meseria se invata in spital, ca rezident, si acolo depinde cu cine lucrezi, si poti nimeri prost in Bucuresti, sau f. bine la... Sighisoara, spre ex., depinde cat este dispus acel medic sa-ti arate;
- intotdeauna vor exista studenti buni si prosti, procentul depinde de lacomia cadrelor univ care din lipsa de studenti au cifre tot mai mari de scolarizare, ajung ca in Tm ca nu se mai dea examenul de altadata ( pe vremea mea ex de fizica "tria" tocilarii de cei destepti, apoi s-a scos, idem cel de chimie, asa s-a ajuns ca tot prostanacul sa faca medicina ca asa vrea mama), si ...cum toti care intra si termina medicina...
- un atu al centrelor mari univ este dotarea cu aparatura si accesul la anumita categ de info, dar atat
... as mai scrie, dar, in final... nu cumva faceti ca cei de la TV care anunta vremea in Bucuresti si cred ca asa e in toata tara sau ca toata tara e curioasa de aceasta informatie...
- Chingachgook
- addicted
aicea vorbim de media studentilor nu de exceptii.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
mira11 wrote:... as mai scrie, dar, in final... nu cumva faceti ca cei de la TV care anunta vremea in Bucuresti si cred ca asa e in toata tara sau ca toata tara e curioasa de aceasta informatie...
De ce ne-or detesta atâta cei din afara Bucureştiului? Cu ce om fi greşit? (Un bucureştean.)
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
- Medex
- elder
Mira, am citit postul tau cu creieru' meu mic de bucurestean nescolit la Harvard. Daca il ignori un pic pe guralivul ala, cred ca ai inteles gresit ierarhizarea aia de care zici. Problema e un pic alta. In ultimii x ani au fost destui candidati care au concurat in acelasi an la numarul maxim posibil de facultati de medicina ale caror zile de examinare nu se suprapuneau. Cum e acum admiterea la ASE. Dai un examen- bifezi 5 facultati- intri unde te duce osul (a se citi punctajul). Dar diferentele intre testele de admitere intre fac de med erau ca de la cer la pamant. Grilele din provincie nu se faceau nici macar pt incalzire in Buc. Asta nu inseamna ca printre cei de-acolo , mai provinciali, nu sunt studenti buni . Indiferent de punctajul de la admitere, indif de fac/UMF. Comparatiile se fac intre majoritari, nu intre exceptii.
Cat despre accesul la informatii il ai si pe vf Omu' daca ai net. Si poti sa stii fix cat aia din bucales, sau chiar mai mult.
Dotari- hai ma, sa fim seriosi, pe sculele bune nu pui mana din prima. In orice clinica. Si degeaba vezi aparatu' daca nu-ti explica nimeni nimic (cum se intampla in multe clinici bine dotate din centrele alea pe care le urasti tu).
Pramatii la noi? Fereasca Dumnezeu si Sfanta Treime! Daca citesti toate postarile bucurestenilor o sa vezi la noi numai cete de ingeri
. Sfinti. Feerie. Pace. Gesturi frumoase si bunatate. Caritate.
Generalizarea nu neaga existenta exceptiilor, mira; le confirma.
Si discutia de mai sus se referea mai mult la UMF decat la pregatirea rezidentilor. Si crede-ne si tu ca Bucurestiul la capitolul asta are momentan destule de spus. In masura aproape egala cu alte cateva UMF-uri cu traditie (Iasi, Timisoara, Craiova).
BTW, la ce facultate/UMF esti?
Cat despre accesul la informatii il ai si pe vf Omu' daca ai net. Si poti sa stii fix cat aia din bucales, sau chiar mai mult.
Dotari- hai ma, sa fim seriosi, pe sculele bune nu pui mana din prima. In orice clinica. Si degeaba vezi aparatu' daca nu-ti explica nimeni nimic (cum se intampla in multe clinici bine dotate din centrele alea pe care le urasti tu).
Pramatii la noi? Fereasca Dumnezeu si Sfanta Treime! Daca citesti toate postarile bucurestenilor o sa vezi la noi numai cete de ingeri

Generalizarea nu neaga existenta exceptiilor, mira; le confirma.
Si discutia de mai sus se referea mai mult la UMF decat la pregatirea rezidentilor. Si crede-ne si tu ca Bucurestiul la capitolul asta are momentan destule de spus. In masura aproape egala cu alte cateva UMF-uri cu traditie (Iasi, Timisoara, Craiova).
BTW, la ce facultate/UMF esti?
- jaxxina
- junior
Medex wrote:....Grilele din provincie nu se faceau nici macar pt incalzire in Buc.....
hauileo mancatzi-as..... chiar nu va mai suportati...

Got my middle finger up, cause I don't really give a f**k...
- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
Medex wrote:Si discutia de mai sus se referea mai mult la UMF decat la pregatirea rezidentilor. Si crede-ne si tu ca Bucurestiul la capitolul asta are momentan destule de spus..
UNDE, UNDE? Care nene, că io n-am văzut până acuma. Să fim serioşi. În Bucureşti există clasica împărţire (nu-mi aparţin denumirile, dar mi se par foarte potrivite, o să le împrumut): rezidenţii de Liga Campionilor: pile, nepoţi, participanţi in studii cu medicamente, "preparatori", etc. Divizia B: rezidenti care vor sa invete, sunt chiar buni, unii dintre ei straluciti, dar deja nimenea nu-i mai invata absolut nimica si li se pun doar bete in roate, nu cumva sa ii jeneze pe cei din Liga Campionilor. Se chinuie complet singuri, si uneori reusesc sa ajunga doctori buni. Diviza B pleacă aproape toată în străinătate. Mai rămâne Divizia C, adica majoritatea dintre noi, care mergem la minima rezistenta, pentru ca se poate, salariul merge, n-am mai citit nimic din anu I de facultate dar nimenea nu se prinde, şi dupe aia om vedea, ne-om descurca noi în vreun fel.
Ce treabă are UMF-ul în toată afacerea? Pe cine învaţă UMF-ul ceva? Oare chiar CNPDS organizează de-adevăratelea un rezidenţiat? Dacă da, eu nu l-am văzut până acum. Există un fel de rezidenţiat fantomă, fără rezidenţi şi profesori, atât cât să justifice birocraţia. Nu ştiu cum e în centrele universitare cu tradiţie, dar cu siguranţă nu poate fi mai rău ca la Bucureşti.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
Hai ca rasuflu usurata. Sunt intre cele enumerate in paranteza...