Admitere 2008
- bebitza
- senior
Admitere 2008
saraca fata ..
Oamenii se impart in doua categorii: cei care cauta sensul vietii fara sa-l gaseasca si cei care l-au gasit fara sa-l caute.
Cioran Zambeste astazi, ca maine e mai greu

- bebitza
- senior
Admitere 2008
oricum pana vei da tu admiterea la anul pot sa se mai schimbe cate ceva in ceea ce priveste admiterea la facultate. Poate se schimba programa, mai iti baga o carticica ceva asa ca chill. Invata pentru bac, sa-l treci sa-l iei cu nota mare pentru ca, conteaza si ai nevoie de o medie mare nu de 6 pentru la medicina.in paralel inveti si la bio ca sa nu stai sa inveti inainte de admitere ca e destula materie. Oricum multa bafta dang3rgirl. Manualul de bio stiu ca e de Ardeleanu si ti-ar prinde bine si un Tiplic. Unde poti sa le gasesti eu din cate stiu le-am luat de la libraria de la Eminescu. Cartile grila ti-am zis nu cred ca are rost sa le iei nici nu stiu daca mai le gasesti e bine sa astepti pana o sa dai tu. Manualele sunt bine sa le iei ptr ca te apuci sa si inveti.
Multa bafta si invata

Multa bafta si invata

Oamenii se impart in doua categorii: cei care cauta sensul vietii fara sa-l gaseasca si cei care l-au gasit fara sa-l caute.

-
- junior
Re: Admitere 2008
pune mana fetito sa inveti la romana!!! cine stie pt ce prostii te ajuta capul,k la invatat gramatik,memoria ti-a fost dusmanca. si stai linistita,nu ne intereseaza pe noi de ce faci u la admitere,in definitiv in romania toata lumea intra la facultate. n-ai fi u nici prima,nici ultima cu greseli din astea...si nu in ultimul rand,bacul nu ar fi o problema,iar gramatik din fericire nu apare la scris,se presupune ca ne-au fost verificate aceste cunostinte la clasa a 8-a
- Ventriloquist
- junior
bun ajunge .sa schimbam subiectul.
era pe acest wonder forum un thread infocampus si altele despre cazari si camine. azi nu le-am mai vazut (daca-s chior dati-mi o palma). asa ca scuze de offtopic insa eu sunt la taxa si nu prind loc in camin. (nu prea m-as baga la chirii ca ma rup)
rostul acestui topic este de a da peste un baiat descurcaret care ar sti sa imi gaseasca si mie un loc in vreun camin.eu sunt n00b total la subiectul asta asa ca nu stiu daca nu cumva este prea devreme pentru requesturi de genul asta.
incercarea moarte n-are...deci daca stie cineva ca ar putea sa-mi furnizeze un loc la vreun camin va rog dati-mi un pm.
sau stiti voi camine particulare? da-ti-mi si mie niste linkuri ca eu nu dau de nici un camin particular pe net.
era pe acest wonder forum un thread infocampus si altele despre cazari si camine. azi nu le-am mai vazut (daca-s chior dati-mi o palma). asa ca scuze de offtopic insa eu sunt la taxa si nu prind loc in camin. (nu prea m-as baga la chirii ca ma rup)
rostul acestui topic este de a da peste un baiat descurcaret care ar sti sa imi gaseasca si mie un loc in vreun camin.eu sunt n00b total la subiectul asta asa ca nu stiu daca nu cumva este prea devreme pentru requesturi de genul asta.
incercarea moarte n-are...deci daca stie cineva ca ar putea sa-mi furnizeze un loc la vreun camin va rog dati-mi un pm.
sau stiti voi camine particulare? da-ti-mi si mie niste linkuri ca eu nu dau de nici un camin particular pe net.
Toy-town medicine don't make a change if you want your head rearranged
GET SOME SERIOUS DRUGS
GET SOME SERIOUS DRUGS
-
- elder
Universitatea Nicolae Titulescu
Universitatea Dimitrie Cantemir (au cumparat caminul p4 daca nu ma insel - 3 milioane pe luna)
Daca esti caz social cred ca deja ai depus cerere la medicina ca acum nu se mai poate.
Universitatea Dimitrie Cantemir (au cumparat caminul p4 daca nu ma insel - 3 milioane pe luna)
Daca esti caz social cred ca deja ai depus cerere la medicina ca acum nu se mai poate.
-
- senior
Salutare tututor !
Abia am intrat la Fac de Medicină şi Farmacie - "Dunărea de Jos" din Galaţi. Ştiu că o să-mi spuneţi: WTF?! Ce-i aia ?, dar din motive financiare nu am putut părăsi dragul meu oraş
Anyway, nişte lucruri încă nu le-am lămurit. Când să încep să-mi caut cărţile necesare şi de unde să le iau la un preţ rezonabil (anticariate?) ? Iar a 2-a problema, de unde fac rost de celebrul schelet de care tot vorbeşte lumea că e de nelipsit pentru un student la medicină ?
Mulţumesc anticipat
PS: De asemenea, dacă aveţi link-uri sau vreţi să-mi daţi sfaturi direct pe messenger >> ma_cristian@yahoo.com
Abia am intrat la Fac de Medicină şi Farmacie - "Dunărea de Jos" din Galaţi. Ştiu că o să-mi spuneţi: WTF?! Ce-i aia ?, dar din motive financiare nu am putut părăsi dragul meu oraş

Anyway, nişte lucruri încă nu le-am lămurit. Când să încep să-mi caut cărţile necesare şi de unde să le iau la un preţ rezonabil (anticariate?) ? Iar a 2-a problema, de unde fac rost de celebrul schelet de care tot vorbeşte lumea că e de nelipsit pentru un student la medicină ?
Mulţumesc anticipat
PS: De asemenea, dacă aveţi link-uri sau vreţi să-mi daţi sfaturi direct pe messenger >> ma_cristian@yahoo.com
- Chingachgook
- addicted
scheletul nu iti trebuie.
vezi ca vor incerca tot felul ( de la colegi mai mari la asistenti de anato) sa te prosteasca sa il cumperi. nu il lua.
daca mergi pe lp-uri si cu pozele din atlasele descriptive inveti de nota 11. vointa sa ai.
in materie de carti mai asteapta. intai si intai vezi ce poti sa gasesti pe la biblioteca si abia apoi incepi sa dai si bani.
cu exceptia unui eventual atlas de anatomie niciuna din cartile din anul 1 nu iti vor trebui mai incolo.
vezi ca vor incerca tot felul ( de la colegi mai mari la asistenti de anato) sa te prosteasca sa il cumperi. nu il lua.
daca mergi pe lp-uri si cu pozele din atlasele descriptive inveti de nota 11. vointa sa ai.
in materie de carti mai asteapta. intai si intai vezi ce poti sa gasesti pe la biblioteca si abia apoi incepi sa dai si bani.
cu exceptia unui eventual atlas de anatomie niciuna din cartile din anul 1 nu iti vor trebui mai incolo.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- Ventriloquist
- junior
k mersi chiar nu stiam de p4.
public enemy rules by the way :
public enemy rules by the way :

GET SOME SERIOUS DRUGS
GET SOME SERIOUS DRUGS
-
- senior
Mulţumesc mult kooksee. Aş mai dori să ştiu ce cărţi/atlase/documentare/dvd-uri sunt bune de pe internet pentru anul I. Am găsit pe docs-torrents şi alte site-uri sute de filme, cărţi, etc şi nu ştiu ce să aleg. Cine mă îndrumă cu nişte link-uri ajutătoare ? 

- Cron0s
- junior
Pentru anatomie:
Netter Atlas of Human Anatomy -fie ca il cumperi sau il gasesti in format electronic, sfatul meu e sa-l iei in engleza (Nomina Anatomica, plus ca te obisnuiesti cu termenii in engleza)
Grey's Anatomy ed 39 -(cartea nu serialul) contine numeroase imagini CT, MRI, angiograme, care te ajuta sa iti mai faci si alta idee
Aclands Video Anatomy (the jewish hospital fundation
) - Cu disectii si prezentarea anatomica pe cadavru, ajuta destul de mult pentru ca prezinta destul de reusit organele si unele raporturi pe care nu le poti vedea la cadavru.
Fiziologie :
Guyton - Personal o consider "the dumy guide to learning fiziology", iti este explicat incetul cu incetul cat sa intelegi. Din pacate am venit in contact cu carti care din exces de zel contin mult mai multa informatie, cu continut scazut in explicatii,asa ca guyton mi s-a mult prea usor.
Biochimie:
Inafara de Kaplan Biochemestry, pe care m-am uitat mai mult din alte motive, iti sunt suficiente cursurile si cartile de la bibleoteca
Acelasi lucru se aplica si pentru Biofizica,Biocelo ( aici ai o gama larga de lecturi suplimentare daca te intereseaza,vointa sa ai)
De mentionat ca astea sunt carti care le poti gasi usor pe internet, in rest cele oferite de la bibleoteca(doar daca nu sunt de pe vremea lui G.G Dej) plus cursuri ar trebui sa fie suficiente. Sunt si profesori care au cate o carte scrisa in colaborare cu altii,si binenteles ca intrebarile vin deacolo, depinde doar de ce profesor ai.
That's all for the 1st year, good luck
Netter Atlas of Human Anatomy -fie ca il cumperi sau il gasesti in format electronic, sfatul meu e sa-l iei in engleza (Nomina Anatomica, plus ca te obisnuiesti cu termenii in engleza)
Grey's Anatomy ed 39 -(cartea nu serialul) contine numeroase imagini CT, MRI, angiograme, care te ajuta sa iti mai faci si alta idee
Aclands Video Anatomy (the jewish hospital fundation

Fiziologie :
Guyton - Personal o consider "the dumy guide to learning fiziology", iti este explicat incetul cu incetul cat sa intelegi. Din pacate am venit in contact cu carti care din exces de zel contin mult mai multa informatie, cu continut scazut in explicatii,asa ca guyton mi s-a mult prea usor.
Biochimie:
Inafara de Kaplan Biochemestry, pe care m-am uitat mai mult din alte motive, iti sunt suficiente cursurile si cartile de la bibleoteca
Acelasi lucru se aplica si pentru Biofizica,Biocelo ( aici ai o gama larga de lecturi suplimentare daca te intereseaza,vointa sa ai)
De mentionat ca astea sunt carti care le poti gasi usor pe internet, in rest cele oferite de la bibleoteca(doar daca nu sunt de pe vremea lui G.G Dej) plus cursuri ar trebui sa fie suficiente. Sunt si profesori care au cate o carte scrisa in colaborare cu altii,si binenteles ca intrebarile vin deacolo, depinde doar de ce profesor ai.
That's all for the 1st year, good luck
-
- senior
Mulţumesc frumos Cron0s ! Sper să încep cu dreptul facultatea asta. Succes şi celorlalţi boboci de pe forum.
-
- newbie
cronos...atlasele si cartile alea pe care le-ai enumerat tu trebuie sa le cumpar? adica nu mi le da de la universitate sau ceva de genul nu?:-S
-
- newbie
am vazut ca cineva ii zicea unuia care a luat 65 puncte ca poate fi admis si la buget:-S...asta daca se mai retrag...dar se mai retrage cineva de la medicina bucuresti? eu am foarte putini in fata mea:-S...am avut 67 puncte..dar eu am fost deja aprobata pe locurile cu taxa..am si platit..chiar e posibil sa se retraga?
- Ventriloquist
- junior
eu sunt ala cu 65 si sincer nu cred ca se va intampla asta.nu se retrag de la buget.eventual renunta pe parcursul anului universitar insa eu nu am auzit pana acum de asa ceva.tu zici ca ai platit deja? cat ai platit jumatate de suma? te intreb fiindca si eu trebuie sa platesc dar nu stiu exact cat
GET SOME SERIOUS DRUGS
GET SOME SERIOUS DRUGS
-
- newbie
da. am platit 22 mil 500..adica un semestru..mi-au acceptat suma ptr ca eram printre primii de la taxa si era clar ca intru 

- Ventriloquist
- junior
as vrea sa intreb oamenii care au mai intrat la taxa pe aici daca au platit pana acum.ei ziceau ca pana la 1 septembrie sa platim. mai e cineva care n-a platit? eu nu prea am cum sa platesc decat dupa 1 septembrie.e nasol?
GET SOME SERIOUS DRUGS
GET SOME SERIOUS DRUGS
- bebitza
- senior
eu de ex nu stiu inca daca am intrat la cu taxa pe 1 septembrie aflu deci nu am platit 

-
- newbie
da..eu zic ca e aiurea..ca ti se da locul..ar trebui sa suni si sa intrebi
-
- newbie
tu probabil nu esti in aia 800 de candidati..de aia nu jtii inca si se asteapta retragerea
- bebitza
- senior
hmm trebuie sa se retraga vreo 100 cam asa .... acum sa vad poate poate... am dato in bara cu admiterea 

- bebitza
- senior
am sa sun sa ma interesez multumesc mult. Oricum ma duceam de pe 1 septembrie ca tot am fost si mi sa spus ca degeaba vin ca sunt in concediu

- bebitza
- senior
am sunat si nu raspunde nimeni. sun si eu luni. am sunat joi 

- lazarosa
- senior
-
- newbie
am si eu o intrebare..este adevarata chestia cu secretara cristina?..adica sa te puna la o serie anume?
- Chingachgook
- addicted
e adevarata, dar chestia cu seria anume e o vrajeala.
asta pe langa ca e neprincipial fata de colegii tai sa incerci sa fii mai jmekera ca ei.
asta pe langa ca e neprincipial fata de colegii tai sa incerci sa fii mai jmekera ca ei.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
- sabynutza_shuby
- newbie
si cam cum arata renumita Cristina?ca am inteles ca sunt 3 secretare...asa din pura curiozitate

Le secret du bonheur est de regarder toutes les merveilles du monde, mais sans jamais oublier les gouttes d'huile qui sont dans la cuillère.
- ali_s
- junior
buna tuturor:)m-am speriat un pic vazand ca cineva a platit deja taxa...mie mi s-a zis cand am depus cererea ca pe 10 septembrie...sper ca nu e cazul sa -mi pierd lokul cu toate ca sunt printre cei 800..astept un raspuns..daca mai este cineva in situatia mea..mercic mult
- dr.ruxy
- senior
nu cred ca ai de ce sa te panichezi... ma indoiesc ca ti-ai putea pierde locul

Nu exita esec, exista feedback!
- ali_s
- junior
multumesc mult...am sa ma duc maine la secretariatul facultate ca sa ma linistesc..asa e daca nu mi-a ajuns o facultate 

- lazarosa
- senior
- dr.ruxy
- senior
corect... nu e nimeni... doar daca vrei sa te obisnuiesti cu cladirea.. cu parcul... cu cateii
- ali_s
- junior
hei..am sunat azi la facultate si mi s-a zis sa vin cat mai repede saptamana asta pentru a plati taxa...so...oamenii au grabit treburile..am scapat si de grija asta 

-
- junior
stie cineva cand o sa se posteze pe site rezultatele finale ? Concret, cine a intrat si cine nu?
Keep on walking ... or talk to the hand !!
- ali_s
- junior
poti suna la facultate..mie mi-a zis secretara ca am intrat.si sa vin cat mai rpd sa platesc..
- bebitza
- senior
big john pe data de 20 septembrie daca ai un picataj mic .... 30.33.si asa mai departe

- bebitza
- senior
punctaj

-
- junior
bebitza wrote:big john pe data de 20 septembrie daca ai un picataj mic .... 30.33.si asa mai departe
Esti sigur/s ? Oricum, o sa sun maine la secretariat sa aflu mai exact ... punctajul meu este ....32
Keep on walking ... or talk to the hand !!
- bebitza
- senior
ti-amdat un mail cu idul meu daca vrei sa vb mai multe. Si da sunt sigura.. 

- ars medicina
- junior
m-am straduit sa nu raspund, insa nu am putut face fata pana la urma.
pretentia de a intra cu 32 este grandioasa. adica ma gandesc ca teoretic esti picat.
nu stiu, daca va doriti atat de mult sa faceti medicina si poate din cine stie ce circumstante nu ati putut sa invatati incat sa depasiti macar limita decenta de 50, dati la anul. adica nu stiu, asta e parerea mea... sper ca nu am ofensat pe nimeni.
pretentia de a intra cu 32 este grandioasa. adica ma gandesc ca teoretic esti picat.
nu stiu, daca va doriti atat de mult sa faceti medicina si poate din cine stie ce circumstante nu ati putut sa invatati incat sa depasiti macar limita decenta de 50, dati la anul. adica nu stiu, asta e parerea mea... sper ca nu am ofensat pe nimeni.
Medicină ”bazală” pe dovezi
- dr.ruxy
- senior
fiecare se va descurca pe masura posibilitatilor sale... facultatea trebuie sa faca bani de undeva... iar pentru bani se mai renuntza si la orgoliu sau prestigiu (cand cu 9.50 picai la medicina... demuuuult)