Vand produse Humana (lapte, cereale, ceai)

aici gasesti ce vrei
hrana.copii
junior
junior

Vand produse Humana (lapte, cereale, ceai)

Postby hrana.copii » Wed Jul 30, 2008 9:22 pm

Vand produse Humana la preturi foarte avantajoase. Humana 2 1500 grame 80 lei, Humana 3 600 grame 39 lei, cereale 250 grame 16 lei si altele.
Informatii la 0766.968.850
hrana.copii@gmail.com
http://www.geocities.com/hranacopii

danhia
elite
elite

Re: Vand produse Humana (lapte, cereale, ceai)

Postby danhia » Wed Jul 30, 2008 10:16 pm

e mai ieftin ca in magazine/farmacie? :roll:
Red Apple

adi
elder
elder

Postby adi » Wed Jul 30, 2008 10:26 pm

danhia wrote:e mai ieftin ca in magazine/farmacie? :roll:

danhia, te rog nu renunta la fish&chips!!
"Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I just beat people up." Muhammad Ali

hrana.copii
junior
junior

Postby hrana.copii » Thu Jul 31, 2008 7:13 am

danhia wrote:e mai ieftin ca in magazine/farmacie? :roll:

sunt mai ieftine cu aproximativ 20 %.
in plus livrarea e gratuita in Bucuresti, indiferent de valoarea comenzii.

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Thu Jul 31, 2008 2:57 pm

hrana.copii wrote:sunt mai ieftine cu aproximativ 20 %.

Inainte sau dupa aplicarea TVA-ului de 21%?

hrana.copii
junior
junior

Postby hrana.copii » Thu Jul 31, 2008 7:24 pm

Melania wrote:
hrana.copii wrote:sunt mai ieftine cu aproximativ 20 %.

Inainte sau dupa aplicarea TVA-ului de 21%?

:peace: TVA-ul e de 19% in Romania :allright:
iar eu nu sunt firma sa le pun TVA.

danhia
elite
elite

Postby danhia » Fri Aug 01, 2008 9:43 am

daca tu le vinzi cu 20% mai ieftin ma intreb de unde le iei si cu cat astfel incat sa-ti iasa si profit. desigur nu e treaba mea.
atata timp cat nu-s expirate banuiesc ca ai si cumparatori.

offtopic dar acum imi adusei aminte cumva legat de subiect.
mai tine minte cineva la alim copilului dc e voie sa-i dai ceai, ce fel de ceai si de la ce varsta?
Red Apple

hector
senior
senior

Postby hector » Fri Aug 01, 2008 10:04 am

nu scrie.

hrana.copii
junior
junior

Postby hrana.copii » Fri Aug 01, 2008 10:40 am

danhia wrote:daca tu le vinzi cu 20% mai ieftin ma intreb de unde le iei si cu cat astfel incat sa-ti iasa si profit. desigur nu e treaba mea.
atata timp cat nu-s expirate banuiesc ca ai si cumparatori.

offtopic dar acum imi adusei aminte cumva legat de subiect.
mai tine minte cineva la alim copilului dc e voie sa-i dai ceai, ce fel de ceai si de la ce varsta?

Produsele sunt aduse din Germania. Sunt mai ieftine decat la noi, iar calitatea e mai buna.

Legat de ceai, stiu la Humana: ceai pentru noapte se da din prima saptamana, ceai de fenicul cu chimion din a 2a saptamana (pt colici), ceai de plante (musetel, lemn dulce) din luna a 4a, ceai de fructe (capsuni si altele) din luna a8a.
Se indulcesc cu fructoza sau lactoza de la Humana.

tutu
junior
junior

Postby tutu » Fri Aug 01, 2008 2:30 pm

ma indoiesc ca poti sa ii dai unui copil ceai de capsuni de la 8 luni, in mom in care aceste fructe sunt destul de alergogene...sfatul meu ca medic si ca mama e sa nu ii dati copiilor ceai de aiurea...doar daca e nevoie...diaree - menta...in rest apa plata e suuper suficient. daca e invatat cu ceai , deci cu lichid dulce, la 3 ani sa nu va mirati ca va cere nu stiu ce suc..

hrana.copii
junior
junior

Postby hrana.copii » Fri Aug 01, 2008 2:58 pm

tutu wrote:ma indoiesc ca poti sa ii dai unui copil ceai de capsuni de la 8 luni, in mom in care aceste fructe sunt destul de alergogene...sfatul meu ca medic si ca mama e sa nu ii dati copiilor ceai de aiurea...doar daca e nevoie...diaree - menta...in rest apa plata e suuper suficient. daca e invatat cu ceai , deci cu lichid dulce, la 3 ani sa nu va mirati ca va cere nu stiu ce suc..

exista posibilitatea de a alege ce ii dai copilului. pana la urma, cum il cresti, asa se va dezvolta.

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Fri Aug 01, 2008 3:06 pm

tutu wrote:ma indoiesc ca poti sa ii dai unui copil ceai de capsuni de la 8 luni, in mom in care aceste fructe sunt destul de alergogene...sfatul meu ca medic si ca mama e sa nu ii dati copiilor ceai de aiurea...doar daca e nevoie...diaree - menta...in rest apa plata e suuper suficient. daca e invatat cu ceai , deci cu lichid dulce, la 3 ani sa nu va mirati ca va cere nu stiu ce suc..

pai si ce faci daca iti cere bere sau vin?
mie cind eram mic imi mai dadea bunica-meu cite o canutza de vin rosu de butuc, ca cica face bine.si am crescut foarte bine fara sa fac vreo boala(am inceput sa ma imbonlavesc doar cind am ajuns la facultate). si nici alcoolic nu am ajuns,caci alcool beau rar, nciodata chestii tari :allright:
qpepsi.gif

hrana.copii
junior
junior

Postby hrana.copii » Fri Aug 01, 2008 4:47 pm

razwin2 wrote:

mie cind eram mic imi mai dadea bunica-meu cite o canutza de vin rosu de butuc, ca cica face bine.si am crescut foarte bine fara sa fac vreo boala(am inceput sa ma imbonlavesc doar cind am ajuns la facultate). si nici alcoolic nu am ajuns,caci alcool beau rar, nciodata chestii tari :allright:

supper!

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Fri Aug 01, 2008 5:43 pm

hrana.copii wrote:Se indulcesc cu fructoza sau lactoza de la Humana.

Da de ce de la Humana?

hrana.copii
junior
junior

Postby hrana.copii » Fri Aug 01, 2008 8:09 pm

Melania wrote:
hrana.copii wrote:Se indulcesc cu fructoza sau lactoza de la Humana.

Da de ce de la Humana?

Eu la Humana ma pricep :lol:

tapirul
elite
elite

Postby tapirul » Sat Aug 02, 2008 1:10 am

ba cand le-aud p'astea cu ceaiu' la copii turbez. Mai mare cretineala nu exista. Ce pana mea e ăla "ceai pentru noapte"? . Toata ideea vine de fapt de la comoditatea parintilor, umfla-i burta cu ceai sa taca, de ce sa ii dai sa suga un an, de trei ori pe noapte daca cere, sau sa stai sa ii prepari laptele la ora 4 noaptea? baaagă un ceai. De la Humana, ca o sa se faca copilul mai destept.
Stii de la Humana? Da-mi si mie un articol, ceva, de la Humana care povesteste de ceaiurile astea.

Aduse din Germania cum? Cu dubiţa? Cu sacoşa? dar ma rog, vorba lui cine a zis, dacă ai cumpărători... Numai nu veni cu nebunii cu ceaiul la copii.

hrana.copii
junior
junior

Postby hrana.copii » Sat Aug 02, 2008 6:39 am

tapirul wrote:ba cand le-aud p'astea cu ceaiu' la copii turbez. Mai mare cretineala nu exista. Ce pana mea e ăla "ceai pentru noapte"? . Toata ideea vine de fapt de la comoditatea parintilor, umfla-i burta cu ceai sa taca, de ce sa ii dai sa suga un an, de trei ori pe noapte daca cere, sau sa stai sa ii prepari laptele la ora 4 noaptea? baaagă un ceai. De la Humana, ca o sa se faca copilul mai destept.
Stii de la Humana? Da-mi si mie un articol, ceva, de la Humana care povesteste de ceaiurile astea.

Aduse din Germania cum? Cu dubiţa? Cu sacoşa? dar ma rog, vorba lui cine a zis, dacă ai cumpărători... Numai nu veni cu nebunii cu ceaiul la copii.

http://www.humana.de/en/products/tea/index.html
Asta in cazul in care o mai rupi si pe alte limbi.
Citeste post-urile mele. Am zis eu ca ceaiul Humana te face mai destept? Eu am zis doar ce am de vanzare, fie ca iti convine tie sau nu.
It's a free country.

tapirul
elite
elite

Postby tapirul » Sat Aug 02, 2008 10:51 am

iar eu am zis ca ce ai tu de vanzare, ceai pentru copii, e o cretineala, fie ca iti convine tie sau nu, si indiferent ce zice Humana, si indiferent daca tu ai zis ca ii face destepti pe copii sau nu.
Daca nu o rup pe alte limbi ce ma fac?

adi
elder
elder

Postby adi » Sat Aug 02, 2008 11:03 am

tapirul wrote:iar eu am zis ca ce ai tu de vanzare, ceai pentru copii, e o cretineala, fie ca iti convine tie sau nu, si indiferent ce zice Humana, si indiferent daca tu ai zis ca ii face destepti pe copii sau nu.
Daca nu o rup pe alte limbi ce ma fac?

ma gandeam ca o replica super-comica pe care ti-ar putea-o da ar fi, spusa cu oarecare tristete: "se vede ca n-ai baut ceai humana in copilarie..." :lol:

unde-i domle coocsul ala sa-l tavaleasca pe jos un pic? :D
"Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I just beat people up." Muhammad Ali

tapirul
elite
elite

Postby tapirul » Sat Aug 02, 2008 11:24 am

in schimb pipi am facut.

tutu
junior
junior

Postby tutu » Sat Aug 02, 2008 11:33 am

exista posibilitatea de a alege ce ii dai copilului. pana la urma, cum il cresti, asa se va dezvolta

corect, dar dupa aceea sa nu ii aud pe acei parinti ca au dat copiilor hrana cu coloranti, conservanti, chimicale si altecele....

mie cind eram mic imi mai dadea bunica-meu cite o canutza de vin rosu de butuc, ca cica face bine.si am crescut foarte bine fara sa fac vreo boala(am inceput sa ma imbonlavesc doar cind am ajuns la facultate). si nici alcoolic nu am ajuns,caci alcool beau rar, nciodata chestii tari

nu ar fi primul copil ce ajunge in coma alcooloica de fapt.. da , ma rog,...sunt copiii vostrii, cum ii cresteti asa ii aveti...sa nu va mirati ca ajung cum ajung....

tapirule ai mare dreptate!!

dr_mihalache
elder
elder

Postby dr_mihalache » Tue Aug 05, 2008 12:33 am

tapirul wrote:ba cand le-aud p'astea cu ceaiu' la copii turbez. Mai mare cretineala nu exista. Ce pana mea e ăla "ceai pentru noapte"? . Toata ideea vine de fapt de la comoditatea parintilor, umfla-i burta cu ceai sa taca, de ce sa ii dai sa suga un an, de trei ori pe noapte daca cere, sau sa stai sa ii prepari laptele la ora 4 noaptea? baaagă un ceai.

La sugarii mancaciosi si grasi se pot inlocui 1-2 mese cu ceai slab indulcit... Sugarii normo~ si, mai ales, subponderali trebuie sa primeasca exclusiv lapte(nu au nevoie si nu trebuie sa primeasca ceai sau apa !) pana cand sunt diversificati.
In niciun caz nu sunt de acord sa recomanzi ceai (anason/chimen etc.) pentru a calma colicile sugarului !!
Cand se incepe diversificarea ,trebuie data apa fiarta si racita/plata -preferabil,sau ceai slab indulcit -la cei care refuza apa,dupa mesele solide(masa cu carnitza,cu branzica).
Ceaiul e bun in caz de diaree(chimen/anason/menta/musetel),ca solutie in care sa se dizolve sarurile de rehidratare.De obicei ,sugareii primesc mai bine sarurile astea (care au un gust nashpa ! eu agreez electrolyte de la humana,ca am vazut ca e mai bine primit, fata de celelalte existente in farmacii) ,daca sunt puse in ceai dulce ,decat in apa chioara.La aia de nu vor sa inghita saruri ,chiar tre' sa le dai ceai indulcit cu glucoza (si sa manance mai sarat).
1)ataca ideea si nu persoana
2)respectandu-te pe tine,vei castiga respectul celorlalti
3)nu trebuie neaparat sa tipi/ridici tonul pt a fi convingator,e suficient sa stii cum s-o spui

danhia
elite
elite

Postby danhia » Tue Aug 05, 2008 1:24 am

neah., intrebarea mea era justificata de cu totul alte motive. si anume aici nu se da ceai la copilu pana intr-un an. ca cica e alergen. medicii sfatuiesc parintii sa nu dea ceai.
prima data am ramas uimita dar nah dc asa e protocolu nu ma introduc eu sa sfatuiesc parintii altfel. in schimb incearca toate produsele lactate posibile si le dau toate mancarurile alea de bebelasi la borcane. cu conservanti cu tot.
de aia eram curioasa dc e ceva cu ceaiurile astea . pana una alta ma abtin sa le mai zic de ceai.
Red Apple

tapirul
elite
elite

Postby tapirul » Tue Aug 05, 2008 8:29 am

iar hrana-pentru-copii ma raporteaza ca cica ii stric vanzarea. Domne, tu ai dreptul sa anunti ca vinzi ceva, eu am dreptul sa comentez. Asa se procedeaza intr-o societae civilizata. Consumatorul de fapt este rege, si parerea lui conteaza mai mult decat a comerciantului care e intereant sa vanda. Uite, o sa mai zic odata, ceaiul pentru copii (inclusiv ala de la Humana) este o cretineala.

Dr. Mihalache, de acord sa fierbi un musetel sau o menta sa poti sa ii dai chestiile cu gust mai neplacut, dar daca te uiti la ce se cheama "ceaiuri" la Humana, sunt niste cutii cu tot felul de pudre. Ca adultii cumpara pudre d'astea si le beau, sunt majori si vaccinati, dar copiii nu au nici o vina. Sugăreii mai grasuti si mai mancaciosi pot fi abordati si altfel, nu cu ceai. Din nou, sa ii umfli burta cu ceai (usor indulcit? Da' de ce indulcit, chiar si usor? pai de aia, ca altminteri nu bea) e o comoditate, nu o solutie reala. Nu e bazata pe nimic, stiintific au ba. Sugarii nu devin supraponderali din prea mult alaptat, iar daca sugarul e mai calic si mai mancacios cu un pic (sau mai mult) efort se poate controla doar din alaptat (acum or sa imi sara mamele in cap ca sunt barbat si habar nu am ce e aia sa alaptezi si sa te scoli noaptea sa hranesti copilul). De acord ca atunci cand diversifici, introduci si alte lichide pe langa lapte, inclusiv ceaiuri, supe, si altele. Dar cu ce vine domnu' Humana cu ceaiuri de se dau din a doua saptamana de viata, s'avem pardon. CRETINEALA. A, sunt de la Humana si ne iau ochii - Humana nu e organizatie nici filantropica nici manastire de maici, este o firma care este interesata in a vinde. Gustul consumatorului se formeaza atacandu-i punctele slabe - comoditatea, comfortul, etc. Labele alea ca Humana "Out of love" si alte companii ca ele (includiv big Phrama si mai stiu io ce) nu mai pot de grija consumatorului nu sunt decat labe. Ei nu mai pot decat de propriul cur, de propriul profit, si de propriul liability.

PS io cnad ceream linkuri, nu ceream la ceaiurile de la humana, stiu si eu sa dau un search, ceream la ceva publicat, stiintific, care sa demonstreze ca ceaiul :de noapte" e ceai de noapte (however the fuck you define that), ca ceaiul entru colici merge la colici, etcomp. Ce imi spune mie Humana ca face ceaiu' lor e apa de ploaie. ceai, carevasazica.

hrana.copii
junior
junior

Postby hrana.copii » Tue Aug 05, 2008 9:12 am

Ai fost raportat pentru comentarii off-topic, nu pt ca imi strici mie vanzarea. Cei care vor sa cumpere, cumpara si cu/fara comentariile tale.

Lapte Humana 1+, cutie 800 grame: 53 lei
Lapte Humana 2, cutie de 1500 grame: 80 lei
Lapte Humana 3, cutie de 600 grame: 39 lei
Lapte pentru noapte, cutie de 600 grame: 45 lei
Cereale, cutie 250 grame: 16 lei (gris, gris vanilie bourbon, banane, cirese, fructe de gradina, capsuni, cereale pt noapte, mar-fara lapte)
Cereale, cutie 550 grame: 31 lei (multifructe, mar-banana-pesmet)
Ceai, cutie 200 grame: 16 lei (fenicul-chimion, plante)
Lactoza (pentru tratarea constipatiei): 28 lei
Humana HN (pentru tratarea diareei): 33 lei

0766.968.850
hrana.copii@gmail.com

dr_mihalache
elder
elder

Postby dr_mihalache » Tue Aug 05, 2008 11:08 am

danhia,papele speciale pt sugari si copiii mici ,la borcanele, nu au conservanti.De fapt ,asta e una din conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca produsul (printre multe altele) ca sa fie comercializat.La noi in tara, borcanelele au un pret prohibitiv.Sunt utile daca mergi intr-o vizita/vacanta si nu ai posibilitatea sa-i prepari (personal) hrana.
Pe de alta parte,sugarul diversificat,la care s-au introdus proteinele in alimentatie(adica,dupa varsta de 5-6 luni) e musai sa primeasca supliment de lichid(altul decat laptele) dupa aceste mese(ajuti rinichiul sa elimine azotul rezultat ,eviti precipitarea ac. uric etc).Preferabil e sa-i dai apa,cum am mai zis,dar unii sugari refuza apa,dar,in schimb, primesc bine ceaiul.Unii medici de la noi recomanda tot lapte dupa mesele solide,cu aport de proteine ;eu consider ca este o greseala.Pana la un an ,ceaiurile permise sunt de musetel,tei,galbenele,anason,chimen,menta ,iar indulcirea se face cu glucoza sau zahar (nu cu miere !).

hrana.copii ,nu stiam de "laptele de noapte".Poti,te rog,sa scrii cu ce este diferit acesta de celelalte ? Are mai putina lactoza sau contine alta sursa de glucide ? Intreb de curiozitate, nu pt ca as vrea sa cumpar.Ai putea sa scrii si ce contine (in amanunt)cutia de ceai (instant) de la Humana ? Sau ,ma rog, cum e obtinuta pulberea aia ?

Sugăreii mai grasuti si mai mancaciosi pot fi abordati si altfel, nu cu ceai.

tapirul,de acord (am pus punctele alea,pt ca nu am dezvoltat ideea;am vrut doar sa enumar cateva situatii in care ceaiul este totusi bun).Sigur,ca mai intai incerci sa umbli la numarul de mese si cat primeste pe masa(raresti progresiv mesele,te asiguri ca primeste cantitatea corespunzatoare de lapte/24 ore etc.,nu intru in amanunte).Apoi mai poti incerca, ca la unele mese, sa primeasca un lapte mai diluat(mai putine masuri la aceeasi cantitate de apa),cu conditia sa primesca /24 ore cant de lapte necesara (maxim) pt varsta.Si in cele din urma,daca tot orachaie sau la copilatorul hranit la san ,pufos, se poate incerca o completare cu ceai ...In fine,sunt sugarei si sugarei , mame si mame ,prin urmare trebuie mare rabdare din partea medicului si compliantza mamei pt a putea individualiza alimentatia sugarului supraponderal/subponderal.

3)nu trebuie neaparat sa tipi/ridici tonul pt a fi convingator,e suficient sa stii cum s-o spui

hrana.copii
junior
junior

Postby hrana.copii » Tue Aug 05, 2008 11:16 am

Pentru laptele de noapte aveti informatii aici
http://www.humana.de/en/products/formul ... ch_en.html
O traducere parafrazata ar suna asa:
* Incepand cu luna a 6-a.
* Fara gluten.
* Gustos si satios.
* Ingrediente valoroase din lapte si cereale.
* Are o compozitie adaptata la necesarul crescut de nutrimente si energie al sugarului mai mare si se poate administra - in alimentatia complementara - dupa varsta de 6 luni: dupa alaptare sau dupa orice alta formula de lapte pentru sugari si dupa primul an de viata pana la prima copilarie.
* Contine multe elemente valoroase din lapte de crestere adaptat varstei si din cereale fara gluten (hrisca).
* Este consistent si deosebit de satios pentru un somn odihnitor al copilului. Laptele de culcare este o alternativa gustoasa la planul alimentar de seara al copilului dumneavoastra, care poate ajuta la o buna dispozitie seara si la un somn linistit – pentru un copil pe deplin multumit.
* Contine multe vitamine pentru protectia si controlul organismului precum si minerale valoroase pentru formarea oaselor si dezvoltarea dintilor.

hrana.copii
junior
junior

Postby hrana.copii » Tue Aug 05, 2008 11:20 am

Cum e obtinuta pulberea de ceai, chiar nu am habar....
Ce contine aveti aici:
1. Ceai de fenicul cu chimion
* Lactoza
* Maltodextrina
* Extract de fenicul
* Extract de chimen
* Ulei de fenicul

Produsul nu contine conservanti, coloranti sau aromatizanti artificiali.

2. Ceai pentru noapte
* Pentru copii peste o saptamana.
* Ceai instant.
* Contine lactoza.
* Ingrediente corespunzatoare varstei sugarului.
* Fara adaos de coloranti.
* Fara conservanti.
* Fara arome artificiale.

Ceaiul Humana de Noapte este o bautura gustoasa pentru sugarii care au trecut de prima saptamana de viata. Ingredientele gustoase precum roinita, nalba, flori de tei si cimbru sunt bine cunoscute datorita proprietatilor lor binefacatoare si calmante.
Ingrediente: lactoza, maltodextrina, extract de plante medicinale din roinita, extract de flori de nalba, flori de tei, cimbru.

3.CEai de plante

* Ceai de plante pentru sugari incepand cu cea de-a 5-a luna de la nastere.
* Ambalaj: cutie 200 g.
* Regleaza tranzitul intestinal datorita glucidelor usor digerabile.
* Gust placut datorita amestecului de plante atent selectionate.
* Formula instant usor de preparat.
* Nu contin coloranti, conservanti sau arome artificiale.

Contine:

* Lactoza
* Maltodextrina
* Extract de musetel
* Extract de flori de tei
* Extract de menta
* Extract de flori de portocal
* Extract de iarba de lamaie

Produsul nu contine conservanti, coloranti sau aromatizanti artificiali.

tapirul
elite
elite

Postby tapirul » Tue Aug 05, 2008 7:06 pm

:mrgreen:
numa' ca pe topicul asta sunt unul dintre moderatori... m-ai raportta mie...
Dar nu e off topic. E un comentariu vis-a-vis produsele pe care le vinzi. Foarte on topic, chiar daca tie nu iti place ce zic.

hrana.copii
junior
junior

Postby hrana.copii » Tue Aug 05, 2008 8:25 pm

Lapte Humana 1+, cutie 800 grame: 53 lei
Lapte Humana 2, cutie de 1500 grame: 80 lei
Lapte Humana 3, cutie de 600 grame: 39 lei
Lapte pentru noapte, cutie de 600 grame: 45 lei
Cereale, cutie 250 grame: 16 lei (gris, gris vanilie bourbon, banane, cirese, fructe de gradina, capsuni, cereale pt noapte, mar-fara lapte)
Cereale, cutie 550 grame: 31 lei (multifructe, mar-banana-pesmet)
Ceai, cutie 200 grame: 16 lei (fenicul-chimion, plante)
Lactoza (pentru tratarea constipatiei): 28 lei
Humana HN (pentru tratarea diareei): 33 lei

Livrare gratuita in Bucuresti.

0766.968.850
hrana.copii@gmail.com

tapirul
elite
elite

Postby tapirul » Tue Aug 05, 2008 9:10 pm

Dr. Mihalache, de acord cu tine din nou. Ce vreau eu sa spun este ca adaugarea de lichid (ceai) la mese - ma refer la copilul mic, nu la cel diversificat deja - nu are scop nutritiv sau terapeutic, ci doar paliativ. Hidratare si eventual evitarea problemelor cu copiii prea mancaciosi - ce ziceam eu cu umflat burta. In cazul asta, insa, teoria ema este ca nu trebuie apelat la pulberi, chiar daca de la Humana si chiar daca au nume frumoase si colorate, este mult mai sanatos (fara nici un dezavantaj) sa prepari un ceai/lichid/whatever in casa, fierband musetelul sau menta.
Treaba cu "nu contine conservanti" este extrem de relativa - nu contine anumite clase de conservanti, dar de continut contin toate. Pentru shelf life etc. La fel cu definitia lui "organic" - variaza de la tara la tara si de la stat la stat.

Sa nu fiu inteles gresit. Nu mi s-a pus pata pe Humana - produsele de lapte si cereale, precum si ideea de "formula" le consider absolut acceptabile. Prefer un lapte praf de la Humana decat altul. Problema mea a fost strict cu ceaiul pulbere.
Iar problema mea generala este cu coonsumerismul care ne invata lenesi.

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Tue Aug 05, 2008 10:18 pm

Foarte interesanta discutia pe teme pedriatice intre un psiholog si un vanzator de lapte praf.
Banuiesc ca saracul copil are tot buricul netaiat.

hrana.copii
junior
junior

Postby hrana.copii » Tue Aug 05, 2008 11:23 pm

Melania wrote:Foarte interesanta discutia pe teme pedriatice intre un psiholog si un vanzator de lapte praf.
Banuiesc ca saracul copil are tot buricul netaiat.

.... si plange de foame.

tapirul
elite
elite

Postby tapirul » Wed Aug 06, 2008 4:23 am

Daca e marţi, e Belgia.
Numai ca nu inteleg cine e psihologul.

dar in schimb l-as intreba pe hranadecopii despre data de expirare de pe cutiile lui. Asa, la risc.

hrana.copii
junior
junior

Postby hrana.copii » Wed Aug 06, 2008 6:35 am

tapirul wrote:Daca e marţi, e Belgia.
Numai ca nu inteleg cine e psihologul.

dar in schimb l-as intreba pe hranadecopii despre data de expirare de pe cutiile lui. Asa, la risc.

cel mai devreme termen de expirare pt cutiile pe care le am acum este Septembrie 2009.

tapirul
elite
elite

Postby tapirul » Wed Aug 06, 2008 6:47 am

vezi? E bine sa intrebi. Acu stie lumea.
Si nu ca vreau eu sa fiu carcotas, dar nu prea avem habar, noi astia adultii, ce e aia "gustos" pentru un sugar de o saptamana.
Stii ca ma inerveaza pe mine de fapt? Ca alaturi si bla-blaurile comerciale listei de produse de le vinzi. "Calmant", "odihnitor" "pentru un copil mai sanatos"; "Contine multe vitamine pentru protectia si controlul organismului precum si minerale valoroase pentru formarea oaselor si dezvoltarea dintilor." Inteleg ca le traduci motamo de pe cutii, da' totusi.

hrana.copii
junior
junior

Postby hrana.copii » Wed Aug 06, 2008 6:54 am

tapirul wrote:vezi? E bine sa intrebi. Acu stie lumea.
Si nu ca vreau eu sa fiu carcotas, dar nu prea avem habar, noi astia adultii, ce e aia "gustos" pentru un sugar de o saptamana.
Stii ca ma inerveaza pe mine de fapt? Ca alaturi si bla-blaurile comerciale listei de produse de le vinzi. "Calmant", "odihnitor" "pentru un copil mai sanatos"; "Contine multe vitamine pentru protectia si controlul organismului precum si minerale valoroase pentru formarea oaselor si dezvoltarea dintilor." Inteleg ca le traduci motamo de pe cutii, da' totusi.

Tinere, daca ai o problema adreseaza-te celor in masura. Celor de la Humana/Nestle/Milupa etc, Ministerului Sanatatii care le da avize de comercializare, etc.
Eu doar ajut unii oameni sa cumpere ceea ce cumpara deja din Romania, la un pret mai bun. Eu nu sunt formator de opinii. Nu sunt produsele lu' tata, nu le fac la mine in bucatarie.

tapirul
elite
elite

Postby tapirul » Wed Aug 06, 2008 9:10 am

in schimb eu sunt formator de opinii. Ai ceva impotriva? Si ma adresez fix cui vrea muschiul meu.
Pot sa iti zic si eu, du-te si vinde-ti produsele in magazin, cu aprobare si tot, nu pe internet "fara TVA"

Si lasa-ma cu labele ca vrei sa "ajuti" oamenii. Vrei sa vinzi si sa faci un ban, si asta e absolut okay. Dar eu cred ca consumatorii au dreptul sa fie bine informati, si nu cu lozinci Humana. Spui ca habar nu ai "cum e obtinuta pulberea de ceai", da' sa livrezi pe banda lozinci traduse de pe cutiile Humana ai habar.

Tinere.

dr_mihalache
elder
elder

Postby dr_mihalache » Wed Aug 06, 2008 10:02 am

tapirul wrote:Treaba cu "nu contine conservanti" este extrem de relativa - nu contine anumite clase de conservanti, dar de continut contin toate. .

Poate sunt eu prea naiva sau "pun botul"-cum ai zice tu :) ,dar cred ca anumite produse chiar nu contin conservanti,adica nu mi se pare imposibil.
Ma gandesc ca mama face zacusca toamna si ,daca respecta cu strictele "procesul tehnologic"(o fierbe bine,sterilizeza boracanele,umple bine boracnul ca sa ramana cat mai putin aer inauntru,pune putin ulei deasupra ca sa nu intre aerul in contact cu mediul de cultura-zacusca,il leaga bine si iar il sterilizeaza la cuptor),fara sa adauge conservanti ,zacusca rezista foarte bine multe luni.
Extractul ala de plante se obtine prin deshidratare completa ,uscare si apoi ,cred ca, maruntesc extrem de fin produsul uscat,pana obtin o pulbere;o amesteca cu indulcitorul si gata ceaiul instant.Cred ca ,tot de deshidratare si mixare fina a fructului e vorba si in cazul cerealelor cu fructe.
Daca se lucreaza steril si ambalarea se face tot steril si in vid ,nu cred ca e nevoie de conservanti.Cam asa, cica, sunt produse borcanelele, laptele formula,cerealele cu fructe etc.
Nu inteleg de ce ti se par OK cerealele cu fructe si nu si ceaiurile.
NU ma intelege gresit,"nu tin cu ursul" :D -respectiv d-na/d-ra hrana,pe care nush de ce-ti cashuna asa tare- si eu sunt de parere ca e mai bine sa preparam in casa tot ceea ce vizeaza sugarul ,dar mi se par foarte utile si sigure si produsele astea ,in anumite situatii.

PS: d-nul tapir,daca nu sunteti psiholog :lol: ,ci sunteti medic,ce specialitate aveti ? V-am zarit intr-o poza,alaturi de un pui de chinezoi. :D

Melania
addicted
addicted

Postby Melania » Wed Aug 06, 2008 10:23 am

tapirul wrote:in schimb eu sunt formator de opinii.

Mai degraba frecator de opinii.

"Hard to understand. Talks on and on and it's not even relevent for the test."

Return to “Okazii”