transfer - capacitate depasita

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
scumpisor
newbie
newbie

transfer - capacitate depasita

Postby scumpisor » Thu Jul 24, 2008 1:57 pm

Buna!Sunt rezident an I medicina muncii,in urma examenului din noiembrie 2007.Am luat loc pe Bucuresti,pentru ca pe Cluj se terminasera,urmand sa imi depun dosarul cu toate actele pentru transfer Bucuresti -Cluj.Toate au decurs bine si frumos pana la venirea raspunsului din partea MS care specifica ,ca rezidentii cuprinsi in Anexa 3(adica 42 la numar,pe diferite specialitati)nu primesc transferul pe motiv ca,clinicile au capacitatea depasita,adica sunt prea multi rezidenti pe metru patrat,urmand sa se ia in discutie transferul in urma examenelor de specialitate din martie ,respectiv octombrie 2008.Astfel ca eu m-am ales cu detasari pentru fiecare stagiu care se face in afara clinicii,respectiv am inceput cu stagiile din anul III.Acum,examenul din martie 2008 de specialitate a trecut,locuri nu s-au eliberat,si cand am sunat azi l-a CNPDS ,la doamna Crenguta Gogu sa o intreb ce se mai aude cu transferul,raspunsul a fost simplu,citez:"Nu stiu sincer ce o sa se intample cu voi,dupa ce va terminati stagiile in afara clinicii,pentru ca nici in urma examenului de spec di octombrie 2008 ,degeaba se elibereaza locurile ca vor fi ocupate de cei care fac a 2-a specialitate de la 1 octombrie".Chestia care ma enerveaza cel mai tare nu este incompetenta MS care s-a spalat pe maini si lasa totul in seama CNPDS ,care evident e depasit de situatie ,ci faptul ca ii favorizeaza pe cei care fac a 2-a specialitate,dupa ce eu am asteptat 1 an si m-am chinut cu detasari pe fiecare stagiu care avea maxim 2 luni si cu drumuri la Bucuresti,ca in final tot sa nu obtin nimic.Ma multumesc cu detasare pe toata perioada rezidentiatului,dar nici aia din cate am inteles nu pot sa o primesc pentru ca cei 3 ani ramasi trebuie sa ii fac in Clinica de Med Muncii,iar daca in continuare capacitatea este depasita.....
Mai este cineva in aceasta situatie,voi ce faceti dupa ce se termina stagiile astea mici,ca eu in Bucuresti nu pot sa ma mut,avand aici casa si familie.
Va rog daca ma puteti ajuta cu o informatie,cat de mica ,pentru ca sunt disperata cand vad ca trece timpul si eu nu pot sa fac nimic.Multummesc!

Chingachgook
addicted
addicted

Re: transfer - capacitate depasita

Postby Chingachgook » Thu Jul 24, 2008 3:49 pm

din ciclul obiceiuri, datini si apucaturi romanesti de a sunta la rezi

inainte sa te enervezi pe aia care fac a doua specialitate poate era bine sa te gandesti cand ai facut alegerea.
eu cred ca transferul e un privilegiu nu un drept. privilegiu de care unii cam abuzeaza. a sa fiu mai clar tu nu ai avut punctaj ca sa iei mm la cj, ai luat la buc si acuam incerci sa te transferi undeva unde nu ai fost in stare sa ajungi pe stiinta. kinda cheating. daca trebuie sa te muti brusc in timpul rezi cu domiciliul sau intervine nu stiu ce alta problema stresanta inteleg transferul. altfel e nitel bataie de joc fata de restul.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

razi
senior
senior

Postby razi » Thu Jul 24, 2008 9:36 pm

Poate nu erau locuri de MM pe Cluj si a ales omul un centru care i-ar fi dat usor transferul.....

scumpisor
newbie
newbie

Postby scumpisor » Fri Jul 25, 2008 11:47 am

ideea era daca ma puteti ajuta cu o idee,in ceea ce priveste demersurile pe care trebuie sa le fac in continuare,nu sa incepeti sa faceti analiza pe text,daca am avut sau nu medie la rezidentiat,de ce am ales un centru si nu altul si de ce vreau sa ma transfer.Sunt convinsa ca mai sunt si altii in situatia mea ,cum spuneam 42 pe diferite specialitati cu medie mai mare sau mai mica decat a mea si lor le era adresata rugamintea.
Oricum e mai usor sa arunci primul cu piatra decat sa spui o vorba buna.Mersi oricum!

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Jul 25, 2008 12:00 pm

@ razi - "Am luat loc pe Bucuresti,pentru ca pe Cluj se terminasera"

de mare angajament argumentul cu "mai sunt si altii in situatia mea".
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

razi
senior
senior

Postby razi » Fri Jul 25, 2008 2:00 pm

Nu te supara asa....si eu fac parte din anexa 4 insa,nu am avut coordonatorcare sa fie cel putin conferentiar.Nu am avut ce face si am luat detasare pe stagiile complementare dar cand voi intra pe stagiul de baza va trebui sa merg in centrul ales.Ar trebui sa mai incerci acum in octombrie poate intre timp a luat cineva rezidentiatul pe post si pleaca la demisie din centrul unde vrei tu.

razi
senior
senior

Postby razi » Fri Jul 25, 2008 2:05 pm

Mentionez ca si eu am copil (3 anisori) si sotul aferent,dar nu pot nici sa renunt la rezidentiat(totusi acei 8 mil sunt de ajutor).Voi incerca sa-mi gasesc o ruda care sa ma primeasca si pe mine..nu m-am gandit foarte bine ce voi face.

marmotul
elite
elite

Postby marmotul » Fri Jul 25, 2008 9:57 pm

daca tot veni vorba de rude, nu are careva vreo ruda prin iasi care sa ma primeasca si pe mine?
qpepsi.gif

harry
senior
senior

Postby harry » Thu Aug 21, 2008 11:37 pm

Am si eu o intrebare! Cum se procedeaza ca sa te transferi din Bucuresti in alt centru universitar? Ce acte sunt necesare si de unde se obtin! Multumesc mult!
"Un cersetor sanatos este mai fericit decat un rege bolnav"
Schopenhauer

razi
senior
senior

Postby razi » Fri Aug 22, 2008 7:32 am

Iti trebuie acoduri de la decanat si de la rectorat(pe care le obtii depunand o cerere cu motivele pentru care vrei sa te transferi si cu actele doveditoare) si un accept din partea unui coordonator din centrul unde vrei sa te transferi,toate astea depuse la ASP-ul din centrul unde vrei sa te transferi.

harry
senior
senior

Postby harry » Fri Aug 22, 2008 1:32 pm

Multumesc mult! Inseamna ca nu-mi trebuie acceptul coordonatorului din centrul de unde plec.
"Un cersetor sanatos este mai fericit decat un rege bolnav"

Schopenhauer

miruna_ral
junior
junior

Postby miruna_ral » Fri Aug 22, 2008 2:37 pm

harry wrote:Multumesc mult! Inseamna ca nu-mi trebuie acceptul coordonatorului din centrul de unde plec.

harry- daca reusesti sa te transferi spune-mi si mie daca ai avut sau nu nevoie de acordul coordonatorului de la Bucuresti.

Merci si bafta!
bla, bla,bla....

razi
senior
senior

Postby razi » Sat Aug 23, 2008 2:22 pm

nu,nu ai nevoie decat de al celui care te primeste.

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Sat Aug 23, 2008 7:17 pm

mie mi-a trebuit si acceptul coordonatorului de unde am plecat
Life's not fair, get used to it

Return to “Viata in spital”