Spania - rezidențiatul
-
- newbie
Re: Spania
se poate semna contractul fara NIE si permiso de trabajo?
pls help
pls help
- emptyspaces
- senior
fara nie nu. permiso de trabajo ti l fac ei. dar nie iti trebuie.
Nu vreau sa ma schimb, fiindca nu stiu cum sa ma schimb. Sunt deja foarte obisnuita cu mine insami.
-
- newbie
la inceput nu se pot folosi de 1 pasaport / dni?
noi am ales in aprilie si pe 19 mai tb sa fim la spital, daca nu avem nie pana atunci, ceea ce e f probabil, nu semnam contractul?
multumiri anticipate!
noi am ales in aprilie si pe 19 mai tb sa fim la spital, daca nu avem nie pana atunci, ceea ce e f probabil, nu semnam contractul?
multumiri anticipate!
-
- newbie
alimori wrote:In disperare, am trimis mail si ministerului sanatatii spaniol pe unica adresa gasita pe net, anume aia de "atencion al ciudadano" ca sa-i intreb cum e cu viza, cand tre` sa ma intorc in tara, cand sa fie totul gata, chestii d-astea cu care v-am innebunit aici. Uite ca mi-au si raspuns
Los licenciados extranjeros en: Medicina y CirugÃa, Farmacia, PsicologÃa, Ciencias QuÃmicas y Ciencias Biológicas que estén en posesión del correspondiente tÃtulo español o extranjero debidamente homologado y realicen estudios de especialización en España, según regulación especÃfica, podrán realizar las actividades lucrativas laborales derivadas o exigidas por dichos estudios de especialización, sin que sea necesario que dispongan de la correspondiente autorización de trabajo, sin perjuicio de la necesidad de comunicación de esta circunstancia a la autoridad competente.
La oficina consular de su lugar de residencia podrá expedir el visado de estudios tras la verificación de que se encuentra realizando los estudios de especialización mencionados en el párrafo anterior.
Chestiei de mai sus ii zice "artÃculo 91 del Real Decreto 2393/2004 de 30 de diciembre, por el que se aprueba el reglamento de la Ley 4/2000, de 11 de enero"
buna, banuiesc k pana acum te-ai lamurit cu multe..
nu stiam k s-a resuscitat imed-ul..
oricum eu am doar foaia de asignacion ...fara nie, fara adresa stabila , fara permiso...deci sunt cam varza..
se semneaza contract fara nie?
e vreo sansa sa ti-l elibereze ambasada romana intr-o saptamana?
eu pe 19 tb sa fiu la spital acolo, ca majoritatea de altfel
multumesc anticipat si multa bafta!!! cred k ti-ai mai revenit cu nervii, eu abia acum incep sa ma crizez..
-
- newbie
Re: Manuale MIR ed 6a
lupuionica wrote:Buna!
Postez link-urile de donwload ale manualelor CTO ed 6a, minimanuale, examene comentate si alte materiale ajutatoare.
Materialele sunt "urcate" pe mihd, in 2 arhive, fiecare in mai multe parti. Dupa lansarea link-urilor se obtine link-ul de download (dupa apasare Request link) care se poate monta si intr-un download accelerater. Accepta 2 download-uri in paralel si nu are limita de download.
manuale link-uri:
http://mihd.net/wvobz9
http://mihd.net/iat8rj
http://mihd.net/krsgx7
http://mihd.net/gc1sdn
http://mihd.net/rzm784
http://mihd.net/0tsnai
http://mihd.net/1a8qci
http://mihd.net/aroxqe
http://mihd.net/2xdvgh
http://mihd.net/4t87pr
preg+desglose+ex+diverse:
http://mihd.net/1s04bi
http://mihd.net/kvxq5l
http://mihd.net/mz84oi
http://mihd.net/ecf3yx
http://mihd.net/84zpjm
http://mihd.net/za6lp0
http://mihd.net/aqwsby
http://mihd.net/tchyfd
Cine mai are timp, poate sa le urce si in alte moduri. Ideea e sa nu expire link-urile. Cartile sunt in format pdf, color si au calitate foarte buna. Eu le-am cumparat anul trecut si mi-au fost de folos. Acum le ofer gratis...sper sa va fie de folos.
Daca doriti editia 7a, ea se gaseste pe site-ul celor de la http://www.grupocto.es Editia alb-negru costa aproape 100 euro.
Spor!
salut, am inteles de la o colega de-a ta k ai luat vall d'hebron
si eu pe interne
eu abia ieri am aflat k s-a resuscitat imed-ul si habar n-aveam k iti tb nie la semnarea contractului
eu nici adresa nu am , u ce stii ?
-
- newbie
Nie ti-l faci intr-o zi, apoi trebuie sa faci un cont in banca si sa mergi la colegiu sa te inscrii. Un coleg de al meu anul trecut a terminat cu totul in doar 3 zile.
Nie se face la politie, la departamentul de extranjeros. Mi se pare ca trebuie sa te ia cineva in amplasare. Se poate parca si fara amplasare, se elibereaza o chestie provizorie, pana o sa inchiriezi ceva si in baza contractului de chirie o sa faci Nie.
Eu am luat la Sant Pau. O sa plec cu o sapt inainte de 19, asa ca tot ceea ce ti-am spus sunt doar din auzite.
Succes!
Nie se face la politie, la departamentul de extranjeros. Mi se pare ca trebuie sa te ia cineva in amplasare. Se poate parca si fara amplasare, se elibereaza o chestie provizorie, pana o sa inchiriezi ceva si in baza contractului de chirie o sa faci Nie.
Eu am luat la Sant Pau. O sa plec cu o sapt inainte de 19, asa ca tot ceea ce ti-am spus sunt doar din auzite.
Succes!
- alimori
- elite
NIE iti iese intr-o zi daca stai intr-un oras cu putini imigranti. Eu stau in Madriud si-s programata (ca se cere cita previa) pe 7 (SAPTE) noiembrie (NOIEMBRIE), la un birou special pt romani si bulgari; imi imgainez ce-o fi la alea la care stau sutele de mii de sudamericani si chinezi.
Aseaaa ca.... Daº ma cunoaste o gagica de la departamentul de resurse umane al spitalului ca m'am dus la ea de mai multe ori cu diferite plangeri; de la ea stiu ca se poate semna contractul doar cu pasaportul.... Dar ca multe in Sp, depinde si peste cine dai; mai multi functionari de aici m'au adus la disperare, dar pana la urma mi s'au rezolvat toate doar schimband functionarul/biroul. Asa ca nu disperati, insistati daca stiti ca aveti dreptate; din experienta mea si din ce'am mai vazut pe la alti straini, spaniolii nu's obisnuiti sa fie batuti la cap, asa ca s-ar putea sa va dea dreptate sau sa va trimita la altul mai putin tampit.
Pt cont in banca doar cu pasaportul (fara NIE) incercati Unicaja sau Santander. Luati dupa voi oriunde va duceti hartia de la asignacion ca sa nu va creada capsunari si eventual o hartie de la spital cu requisitos para firmar el contracto, ca sa vada ca aveti nevoie de cont bancar si de afiliacion a la seguridad social (numarul de la protectie sociala se da pe loc).
Nu se da permiso de trabajo, ci ceva de studii pt ca rezidentiatul se numeste "estudios de especializacion de forma remunerada", asa ca daca am avea nevoie de ceva, atunci ar fi de viza de studii, nu de munca (dar romanii au aceleasi drepturi cu ceilalti comunitari in ceea ce priveste studiile, nu insa si munca)
Nu stiu ce date stiti voi, dar mie la spital mi s'a zis ca se semneaza contractul intre 15 si 19 mai si ca pe 19 sau 20 mai incepem sa muncim. Asa ca n'o mai frecati aiurea in Ro, veniti in Sp sa va gasiti cazare si sa va scoateti actele.
(iau o pauza, n'am net acasa si la netcafe e scump si prost; bafta tuturor!)

Pt cont in banca doar cu pasaportul (fara NIE) incercati Unicaja sau Santander. Luati dupa voi oriunde va duceti hartia de la asignacion ca sa nu va creada capsunari si eventual o hartie de la spital cu requisitos para firmar el contracto, ca sa vada ca aveti nevoie de cont bancar si de afiliacion a la seguridad social (numarul de la protectie sociala se da pe loc).
Nu se da permiso de trabajo, ci ceva de studii pt ca rezidentiatul se numeste "estudios de especializacion de forma remunerada", asa ca daca am avea nevoie de ceva, atunci ar fi de viza de studii, nu de munca (dar romanii au aceleasi drepturi cu ceilalti comunitari in ceea ce priveste studiile, nu insa si munca)
Nu stiu ce date stiti voi, dar mie la spital mi s'a zis ca se semneaza contractul intre 15 si 19 mai si ca pe 19 sau 20 mai incepem sa muncim. Asa ca n'o mai frecati aiurea in Ro, veniti in Sp sa va gasiti cazare si sa va scoateti actele.
(iau o pauza, n'am net acasa si la netcafe e scump si prost; bafta tuturor!)
- alizee
hola. ma pregatesc pentru anul 1 la md in cluj. probabil o sa-mi spuneti ca inca nu am intrat la facultate si ca ar fi cazul sa mai astept. nu mai e atat de mult pana la admitere[2 luni] si sunt convinsa ca o sa intru pentru ca m-am pregatit bine si ink ma mai pregatesc. asa ca am trecut la urmatorul pas.... imi doresc cam de anul viitor adik din anul 2 sa ma transfer la o facultate din spania... la md. mi-am lasat un an pentru a imi putea rezolva toate problemele pentru a studia acolo. as fi vrut sa merg de anul asta, dar parintii mi-ar fi zis ca vreau sa ma las de scoala:P
sincer, nu prea stiu de unde sa o apuc... din cate am citit trebuie sa dau dele. in rest... as dori sa ma indrume cineva...sa-mi zica cam ce mai trebuie sa fac pentru asta...
in vara aceasta o sa iau mediatatii intensiv in spania ... asa ca as putea sa dau dele-ul in noiembrie anul asta.
va multumesc anticipat:)
sincer, nu prea stiu de unde sa o apuc... din cate am citit trebuie sa dau dele. in rest... as dori sa ma indrume cineva...sa-mi zica cam ce mai trebuie sa fac pentru asta...
in vara aceasta o sa iau mediatatii intensiv in spania ... asa ca as putea sa dau dele-ul in noiembrie anul asta.
va multumesc anticipat:)
-
- newbie
salut!
vreau si eu in spania la rez (acum sunt in anul 5) si am vazut ca voi sunteti mai informati decat mine.. Va rog daca puteti sa ma lamuriti cu cate ceva:
- care e data limita cand trebuie sa ai actele omologate ca sa nu pierzi postu pe care l-ai castigat dupa examenul de mir? am inteles ca poti sa te prezinti la examen si daca nu ti-au iesit inca actele dar tre sa le ai la un moment dat... mi-ar placea sa reusesc sa nu pierd un an, sau macar sa stiu daca il pierd sau nu, sa-mi pot face planul de bataie..
- chiar si dupa ce a intrat romania in UE ati auzit sa dureze omologarea mai mult de 3 luni?
- dupa ce am intrat in UE noi candidam pe exact aceleasi posturi ca si studentii lor sau avem, ca si inainte, un 5-8% rezervat pt straini?
Multumesc mult. Spor si bafta la examene daca aveti !
vreau si eu in spania la rez (acum sunt in anul 5) si am vazut ca voi sunteti mai informati decat mine.. Va rog daca puteti sa ma lamuriti cu cate ceva:
- care e data limita cand trebuie sa ai actele omologate ca sa nu pierzi postu pe care l-ai castigat dupa examenul de mir? am inteles ca poti sa te prezinti la examen si daca nu ti-au iesit inca actele dar tre sa le ai la un moment dat... mi-ar placea sa reusesc sa nu pierd un an, sau macar sa stiu daca il pierd sau nu, sa-mi pot face planul de bataie..
- chiar si dupa ce a intrat romania in UE ati auzit sa dureze omologarea mai mult de 3 luni?
- dupa ce am intrat in UE noi candidam pe exact aceleasi posturi ca si studentii lor sau avem, ca si inainte, un 5-8% rezervat pt straini?
Multumesc mult. Spor si bafta la examene daca aveti !
- Melania
- addicted
-
- newbie

am citit tot si acum e o varza mai organizata la mine in cap... inca nu stiu daca o sa apierd un an sau nu(asta ma intereseaza cel mai tare, de ce acte am nevoie deja stiu), pt ca inteleg ca merge un pic la noroc cu convalidarea diplomei, deci nu stiu de cand sa ma inscriu la academie si sa ma pun serios pe treaba, dar astept sa imi vina o intuitie/inspiratie divina cat de curand

spor mult pt cei care sunteti deja la tocit si felicitari pt care ati scapat!
- alimori
- elite
pai vad ca ai inteles ce trebuie: e chestie de noroc. Cand o sa ajungi aici, o sa intelegi ca nu numai omologarea diplomei tine de noroc, ci orice chestie de care e responsabil un functionar (nu neaparat rau intentionat, dar invariabil cretin).
Vineri m-a rugat o colega sa vorbesc cu mama unui pacient roman. Femeia e acrita de functionarii spanioli care-i refuza cererea de rezidenta pt fi`su nascut in Sp si cu libro de familia (oamenii stau legal, muncesc, nu buzunaresc prin autobuze) si fara de care nu poate scoate un certificat de handicapat; iar la consulatul ro au umplut-o de respect.
Mi-a spus c-o sa ma satur si eu de fitele functionarilor. Femeia chiar se gandeste sa se intoarca in Ro sa continue acolo recuperarea
Dar cred ca n-a mai fost de mult in tara, ar fi stiut ca e mai rau ca-n Sp.
PS: daca ti se pare ca-i prea mult de citit pe forum, arunca un ochi pe fiecare pagina si pescuieste linkurile; alea or sa te duca la situri oficiale unde o sa gasesti informatia necesara si actualizata
Vineri m-a rugat o colega sa vorbesc cu mama unui pacient roman. Femeia e acrita de functionarii spanioli care-i refuza cererea de rezidenta pt fi`su nascut in Sp si cu libro de familia (oamenii stau legal, muncesc, nu buzunaresc prin autobuze) si fara de care nu poate scoate un certificat de handicapat; iar la consulatul ro au umplut-o de respect.

PS: daca ti se pare ca-i prea mult de citit pe forum, arunca un ochi pe fiecare pagina si pescuieste linkurile; alea or sa te duca la situri oficiale unde o sa gasesti informatia necesara si actualizata

-
- newbie
intrebare....pt cei care au trimis anul asta documantatia pt omologarea diplomei
va trebuit si programa analitica?
cand am depus eu documentele , la inceputul anului, pe site-ul ministerului.... scria ca programa analitica este facultativa....si acum...ma trezesc cu o scrisoare, de la ministerul lor, dupa 4 luni de la depunerea actelor, ca am documentacion incompleta si ca le lipseste chestia asta.
A mai timis cineva si programa analitica?
daca da,ce trebuie tradus din ea.?..caci totusi vorbim de 150 pagini...
va trebuit si programa analitica?
cand am depus eu documentele , la inceputul anului, pe site-ul ministerului.... scria ca programa analitica este facultativa....si acum...ma trezesc cu o scrisoare, de la ministerul lor, dupa 4 luni de la depunerea actelor, ca am documentacion incompleta si ca le lipseste chestia asta.
A mai timis cineva si programa analitica?
daca da,ce trebuie tradus din ea.?..caci totusi vorbim de 150 pagini...
- emptyspaces
- senior
mi se pare destul de ciudat sa iti ceara programa analitica..poate nu au primit nici o omologare pana acum de la centrul universitar in care ai terminat tu.eu zic sa ii suni si sa ii intrebi inainte sa le dai la tradus.
Nu vreau sa ma schimb, fiindca nu stiu cum sa ma schimb. Sunt deja foarte obisnuita cu mine insami.
-
- newbie
Eu am trimis anul trecut documentatia pt omologare si am inclus si programa analitica chiar daca era facultativ. Nu am tradus-o si nici nu mi-au cerut asa ceva, iar cand am ridicat omologarea mi-au dat-o inapoi neatinsa...Succes!
-
- newbie
merci pt raspuns. deci zici ca doar cartulia asta (programa analitica) in original ai trimis-o?
ca ei ...ziceau si de traducere neoficiala..care tot facultativ e.
Cam in cat timp ti-au omologat diploma...si cand ai trimis tu actele?
ca ei ...ziceau si de traducere neoficiala..care tot facultativ e.
Cam in cat timp ti-au omologat diploma...si cand ai trimis tu actele?
-
- newbie
mersi frumos alimori.
ma mai socot, dar in principiu cred ca o sa-mi incerc norocu si ma apuc de invatat din anu 6 pt MIR.. si daca nu-mi iasa convalidarea pana la examen, dupa o tura buna de injuraturi si lamentari , o sa ma apuc iar de tocit pt anu urmator
..
am stat si eu un an in madrid, am fost cu erasmus si am vazut incompetenta de functionar spaniol - da adevaru ii ca m-am simtit "ca acasa" ca doar nici ai nostri nu-s mai buni... pe de alta parte am dat si peste oameni foarte faini, in special doctorii cu care aveam cursuri sau stagii...
tu per total ai reusit sa te acomodezi bine? te bantuie vreo idee de intors acasa?
ok, merg catre "Dubinu" de pe birou ca ma striga de ceva vreme... spor si bafta sesionarilor!
P.S. Cine a mai trecut prin convalidari, spuneti-ne va rog la care cat a durat. Multumiri!
ma mai socot, dar in principiu cred ca o sa-mi incerc norocu si ma apuc de invatat din anu 6 pt MIR.. si daca nu-mi iasa convalidarea pana la examen, dupa o tura buna de injuraturi si lamentari , o sa ma apuc iar de tocit pt anu urmator

am stat si eu un an in madrid, am fost cu erasmus si am vazut incompetenta de functionar spaniol - da adevaru ii ca m-am simtit "ca acasa" ca doar nici ai nostri nu-s mai buni... pe de alta parte am dat si peste oameni foarte faini, in special doctorii cu care aveam cursuri sau stagii...
tu per total ai reusit sa te acomodezi bine? te bantuie vreo idee de intors acasa?
ok, merg catre "Dubinu" de pe birou ca ma striga de ceva vreme... spor si bafta sesionarilor!
P.S. Cine a mai trecut prin convalidari, spuneti-ne va rog la care cat a durat. Multumiri!
-
- newbie
Da, si mie mi-au cerut traducere neoficiala dar nu am trimis asa ceva pt ca nu merita efortul si in final nu a fost nici o problema.Am depus actele in ianuarie si am primit instiintarea de omologare cam pe 20 noiembrie.Nu are nici o legatura daca le trimiti sau nu programa tradusa si timpul in care obtii omologarea, totul depinde de numarul de ordine pe care il va primi dosarul tau acolo la minister.
- alimori
- elite
E drept ca si functionarii romani m-au scos de multe ori din minti, dar din Ro nu ma da nimeni afara si acolo n-am auzit niciodata ca "tre` sa rezolvi asta si ailalta, altfel nu poti semna contractul de munca", asa cum am auzit aici, in Sp, de fiecare data cand m-am dus la spital sa le spun ca nu reusesc sa-mi deschid cont bancar ca sa ma inscriu in colegiu si ca nici nu mi se da numar la asistenta sociala.
Per total zic ca m-am acomodat; despre ganduri de intoarcere e prea devreme sa vorbim
Dar ce-i cu intrebarile astea? Nu esti convinsa sa pleci? Nu te-ai simtit suficient de bine in anul petrecut in Madrid?
Trimiteti rahatul ala de programa, dar in romana, nu difera termenii intr-atat incat sa-i bagati in ceata. Miss_jane, ce facultate (oras) ai terminat?
Per total zic ca m-am acomodat; despre ganduri de intoarcere e prea devreme sa vorbim

Trimiteti rahatul ala de programa, dar in romana, nu difera termenii intr-atat incat sa-i bagati in ceata. Miss_jane, ce facultate (oras) ai terminat?
-
- newbie
ok
buna ziua - 1.si eu am primit o scrisoare de la mec in care imi spuneau ca am documentele incomplete si imi cereau programa analitica...asa ca m-am dus la agregaduria, unde secretara mi-a zis ca au dreptul sa imi ceara acte in plus si ca ma sfatuieste sa trimit ameteala asta de programa.....
uf... m-am dus la rectorat unde la secretariat mi-au zis ca trebe sa fac cerere si sa platesc o taxa si imi elibereaza o cartulie cu programa, iar pe prima pagina va fi o adeverinta unde scrie numle meu si faptul ca aia e programa pe care am urmat-o plus stampilele univ....blabla. problema mea e ca astia o vor tradusa ...150 paginii!!!! si nu stiu - o vor si legalizata? daca le trimit originalul in romana se supara cineva? la rectorat mi-au zis ca s-a deschis problema traducerii in engleza a programei si atat. cine s-a lovit de problema asta ce a facut? pana acum am inteles ca e optionala programa? anul asta e obligatorie?
- 2. eu nu am facut cursurile optionale in faculta... e vreo problema?
multzam fain anticipat
buna ziua - 1.si eu am primit o scrisoare de la mec in care imi spuneau ca am documentele incomplete si imi cereau programa analitica...asa ca m-am dus la agregaduria, unde secretara mi-a zis ca au dreptul sa imi ceara acte in plus si ca ma sfatuieste sa trimit ameteala asta de programa.....

multzam fain anticipat

-
- newbie
pt mello:
in scrisoarea pe care am primit-o mi-au zis ca daca nu trimit programa in max 3 luni imi arhiveaza dosarul
.... asa ca nu stiu dc e gluma sau serioasa treaba cu programa
in scrisoarea pe care am primit-o mi-au zis ca daca nu trimit programa in max 3 luni imi arhiveaza dosarul

-
- newbie
inorog wrote:ok
buna ziua - 1.si eu am primit o scrisoare de la mec in care imi spuneau ca am documentele incomplete si imi cereau programa analitica...asa ca m-am dus la agregaduria, unde secretara mi-a zis ca au dreptul sa imi ceara acte in plus si ca ma sfatuieste sa trimit ameteala asta de programa.....uf... m-am dus la rectorat unde la secretariat mi-au zis ca trebe sa fac cerere si sa platesc o taxa si imi elibereaza o cartulie cu programa, iar pe prima pagina va fi o adeverinta unde scrie numle meu si faptul ca aia e programa pe care am urmat-o plus stampilele univ....blabla. problema mea e ca astia o vor tradusa ...150 paginii!!!! si nu stiu - o vor si legalizata? daca le trimit originalul in romana se supara cineva? la rectorat mi-au zis ca s-a deschis problema traducerii in engleza a programei si atat. cine s-a lovit de problema asta ce a facut? pana acum am inteles ca era optionala programa? anul asta e obligatorie?
multzam fain anticipat![]()
-
- newbie
merci mult de sfaturi...
1. am terminat UMF carol davila in bucuresti...nu cred ca lor nu le este cunoscuta chestia asta
2. am programa analitica inca de pe cand am terminat...asa ca nu mai trebuie sa stau dupa ea, dar stiu ca tre'sa mai faci niste plecaciuni pe la rectorat ca sa ti-o elibereze
3.azi i-am sunat direct pe cei de la MEC si mi-au zi ca trebuie sa o trimit asa in original sau fotocopia compulsada, nu stiu cat poate sa ma intarzie in procesul asta de omologare...
4.e cineva care si-a scos programa analitica la cativa ani de la absolvire si daca pt cei din madrid are importanta anul editat pe coperta chiar daca el este pst absolvire (ex am terminat in 2003, dar pe coperta scrie 2004)?
1. am terminat UMF carol davila in bucuresti...nu cred ca lor nu le este cunoscuta chestia asta
2. am programa analitica inca de pe cand am terminat...asa ca nu mai trebuie sa stau dupa ea, dar stiu ca tre'sa mai faci niste plecaciuni pe la rectorat ca sa ti-o elibereze
3.azi i-am sunat direct pe cei de la MEC si mi-au zi ca trebuie sa o trimit asa in original sau fotocopia compulsada, nu stiu cat poate sa ma intarzie in procesul asta de omologare...
4.e cineva care si-a scos programa analitica la cativa ani de la absolvire si daca pt cei din madrid are importanta anul editat pe coperta chiar daca el este pst absolvire (ex am terminat in 2003, dar pe coperta scrie 2004)?
- alimori
- elite
Cred ca toti au trimis programe din anii ulteriori, pt ca cretinii aia de la rectorat nu eliberau diplomele in anul absolvirii, ci in urmatorul. Pana nu m-am vazut cu diploma in mana nu m-am apucat de colectionat acte, d-asta cred ca si pe a mea scrie 2005 (am terminat in 2004). Dar nu pot sa introduc mana in foc, pt c-am lasat-o in Bucuresti.
Cursurile optionale ar putea doar sa=ti ridice un pic media, dar nu cine stie ce (asta doar daca au credite; daca n-au, cred ca nu conteaza la nimic).
Inorog, nu dispera, ti se elibereaza programa suficient de repede, o sa apuce aia de la MEC s-o vada. Cine ti-a zis c-o vor tradusa, ca lui miss_jane i s-a spus "in original"? De legalizarea traducerii nici nu se poate pune problema, tocmai asta inseamna "traducere neoficiala". Daca le-o trimiti in engleza faci rahatul praf
Din romana inteleg ei ceva, din engleza - ioc.
Cursurile optionale ar putea doar sa=ti ridice un pic media, dar nu cine stie ce (asta doar daca au credite; daca n-au, cred ca nu conteaza la nimic).
Inorog, nu dispera, ti se elibereaza programa suficient de repede, o sa apuce aia de la MEC s-o vada. Cine ti-a zis c-o vor tradusa, ca lui miss_jane i s-a spus "in original"? De legalizarea traducerii nici nu se poate pune problema, tocmai asta inseamna "traducere neoficiala". Daca le-o trimiti in engleza faci rahatul praf

-
- newbie
multzam fain
, m-am mai linistit. secretara de la agregaduria mi-a zis sa o traduc. e mai bine ca nu e nevoie si asa sunt multe hartogarii, dar asta e. multzam fain inca o data si succes tuturor 

-
- newbie
eu am terminat in 2005 si cika conteaza anul de pe coperta pt ca acum unele materii care erau optionale in altii ani sunt obligatorii....oricum nu cred ca au f mare importanta... e doar-un pic de bataie de cap in plus.... ca sa fie totul mai fun

- emptyspaces
- senior
Todos los documentos que se aporten a estos procedimientos deberán ser oficiales y estar expedidos por las autoridades competentes para ello, de acuerdo con el ordenamiento jurÃdico del paÃs de que se trate
Legalización de los documentos expedidos en el extranjero
No se exige ningún tipo de legalización para los documentos expedidos en Estados miembros de la Unión Europea o signatarios del Acuerdo sobre el Espacio Económico Europeo:
Alemania, Austria, Bélgica, Dinamarca, España, Finlandia, Francia, Grecia, Holanda, Irlanda, Islandia, Italia, Liechtenstein, Luxemburgo, Noruega, Portugal, Reino Unido, y Suecia. También Suiza, por acuerdo bilateral con la U.E.
Desde el 1 de mayo de 2004, también: Chipre, Eslovaquia, Eslovenia, Estonia, HungrÃa, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, y República Checa.
Desde el 1 de enero de 2007: Bulgaria y RumanÃa.
En los demás casos, los documentos expedidos en el extranjero que quieran hacerse valer en estos procedimientos deberán estar debidamente legalizados con arreglo a las siguientes condiciones:
sursa
http://www.mepsyd.es/mecd/jsp/plantilla ... ea=titulos
aici http://www.mepsyd.es/mecd/jsp/plantilla ... ea=titulos , gasiti acelasi lucru.
Dupa cum vedeti situatia se poate schimba de la un an la altul. Experienta celor care si au echivalat inainte, uneori nu va este de folos. mai bine va informati direct de pe site ul lor, inainte sa va panicati:)
succes
Legalización de los documentos expedidos en el extranjero
No se exige ningún tipo de legalización para los documentos expedidos en Estados miembros de la Unión Europea o signatarios del Acuerdo sobre el Espacio Económico Europeo:
Alemania, Austria, Bélgica, Dinamarca, España, Finlandia, Francia, Grecia, Holanda, Irlanda, Islandia, Italia, Liechtenstein, Luxemburgo, Noruega, Portugal, Reino Unido, y Suecia. También Suiza, por acuerdo bilateral con la U.E.
Desde el 1 de mayo de 2004, también: Chipre, Eslovaquia, Eslovenia, Estonia, HungrÃa, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, y República Checa.
Desde el 1 de enero de 2007: Bulgaria y RumanÃa.
En los demás casos, los documentos expedidos en el extranjero que quieran hacerse valer en estos procedimientos deberán estar debidamente legalizados con arreglo a las siguientes condiciones:
sursa
http://www.mepsyd.es/mecd/jsp/plantilla ... ea=titulos
aici http://www.mepsyd.es/mecd/jsp/plantilla ... ea=titulos , gasiti acelasi lucru.
Dupa cum vedeti situatia se poate schimba de la un an la altul. Experienta celor care si au echivalat inainte, uneori nu va este de folos. mai bine va informati direct de pe site ul lor, inainte sa va panicati:)
succes
-
- newbie
Mi-au cerut si mie programa analitica. Sunt dispus sa facem o cheta daca mai exista persoane in situatia mea. Ajunge cam scupa o traducere daca ar fi sa calculam la 20 lei pagina.
"Revisada la documentacion aportada para la instruccion del procedimiento de homologacion de su titulo extranjero universitario, y de acuerdo con lo senalado en la Orden ECI/3686/2004, de 3 de noviembre (BOE del 15), por la que se dictan normas para la aplicacion del Real Decreto 285/2004, de 20 de febrero, regulador de las condiciones de homologacion y convalidacion de tîtulos extranjeros de educacion superior, pongo en su conocimiento que para continuar la tramitacion de dicho expediente, deberâ enviar a traves del Registro General del Ministerio de Educacion y Ciencia (CI Los Madrazo, 17. 28071- Madrid) o bien en los lugares que al efecto establece el articulo 38 de la Ley 30/1992, de 26 noviembre, de Regimen Juridico de las Administraciones Publicas y del Procedimiento Administrativo Comun , los documentos que se senalan:
> Programas analiticos de las asignaturas cursadas sellados por la Universidad, y en los que se refleje que corresponde al titulo extranjero cuya homologacion solicita..
De acuerdo con lo dispuesto en el articulo 92 de la Ley de Regimen Juridico de las Administraciones Publicas y del Procedimiento Administrativo Comun, antes citada, en el caso de no cumplir lo solicitado en el plazo de tres meses, se acordară el archivo de las actuaciones.
Para cualquier consulta sobre la tramitacion de su solicitud, puede ponerse en contacto con el Servicio de Information y Atencion al Ciudadano de este Departamento (C/ Alcalâ, 36, 28014 Madrid, Telefono 902 218 500) o a traves del formulario de consulta accesible en "Atencion al Ciudadano" de la pagina Web del Departamento http://www.mec.es/ronsultas-tiiiHadano
NOTA.- Los documentos expedidos en el extranjero deberân ajustarse a los requisitos siguientes: Deberân ser oficiales y estar expedidos por las autoridades competentes.
Deberân presentarse legalizados por via diplomatica o, en su caso, mediante la apostilla del Convenio de La Haya (para la aportacion de copias compulsadas, la legalizacion o apostilla deberân figurar sobre el documenta original, antes de la realizacion de la copia que se vaya a compulsar). No se exige a los documentos expedidos por las autoridades de los Estados miembros de la Union Europea o signatarios del Acuerdo sobre el Espacio Economico Europeo.
Deberân ir acompanados, en su caso, de su correspondiente traduccion oficial al castellano (excepta el ejemplar de la tesis doctoral y los documentos complementarios, siempre que ello no impida su adecuada valoracion)."
P° del Prado 28
"Revisada la documentacion aportada para la instruccion del procedimiento de homologacion de su titulo extranjero universitario, y de acuerdo con lo senalado en la Orden ECI/3686/2004, de 3 de noviembre (BOE del 15), por la que se dictan normas para la aplicacion del Real Decreto 285/2004, de 20 de febrero, regulador de las condiciones de homologacion y convalidacion de tîtulos extranjeros de educacion superior, pongo en su conocimiento que para continuar la tramitacion de dicho expediente, deberâ enviar a traves del Registro General del Ministerio de Educacion y Ciencia (CI Los Madrazo, 17. 28071- Madrid) o bien en los lugares que al efecto establece el articulo 38 de la Ley 30/1992, de 26 noviembre, de Regimen Juridico de las Administraciones Publicas y del Procedimiento Administrativo Comun , los documentos que se senalan:
> Programas analiticos de las asignaturas cursadas sellados por la Universidad, y en los que se refleje que corresponde al titulo extranjero cuya homologacion solicita..
De acuerdo con lo dispuesto en el articulo 92 de la Ley de Regimen Juridico de las Administraciones Publicas y del Procedimiento Administrativo Comun, antes citada, en el caso de no cumplir lo solicitado en el plazo de tres meses, se acordară el archivo de las actuaciones.
Para cualquier consulta sobre la tramitacion de su solicitud, puede ponerse en contacto con el Servicio de Information y Atencion al Ciudadano de este Departamento (C/ Alcalâ, 36, 28014 Madrid, Telefono 902 218 500) o a traves del formulario de consulta accesible en "Atencion al Ciudadano" de la pagina Web del Departamento http://www.mec.es/ronsultas-tiiiHadano
NOTA.- Los documentos expedidos en el extranjero deberân ajustarse a los requisitos siguientes: Deberân ser oficiales y estar expedidos por las autoridades competentes.
Deberân presentarse legalizados por via diplomatica o, en su caso, mediante la apostilla del Convenio de La Haya (para la aportacion de copias compulsadas, la legalizacion o apostilla deberân figurar sobre el documenta original, antes de la realizacion de la copia que se vaya a compulsar). No se exige a los documentos expedidos por las autoridades de los Estados miembros de la Union Europea o signatarios del Acuerdo sobre el Espacio Economico Europeo.
Deberân ir acompanados, en su caso, de su correspondiente traduccion oficial al castellano (excepta el ejemplar de la tesis doctoral y los documentos complementarios, siempre que ello no impida su adecuada valoracion)."
P° del Prado 28
-
- newbie
A mai sunat cineva la minister sa intrebe despre programa analitica? daca da, ce raspuns a primit? Eu i-am mai sunat o data , dupa ce am trimis originalul, fara traducere ( ca asa mi-a zis functionara cu care am vorbit prima oara, cu nu trebuie), sa-i intreb daca au primit-o. Mi-a raspuns o tipa total pe dinafara, spunandu-mi initial ca am dosarul incomplet si ca-mi lipseste asta, dupa care eu ii zic ca am trimis-o acum 2 saptamani...aici imi zice ca a ajuns deja la ei...
O mai intreb daca mai trebuie ceva, aduc vorba de traducere...a zis ca trebuie tradusa dar nu si apostilata, ca nu-si explica cum de am primit raspunsul asta de la o alta functionara, dar ca oricum lucrurile se schimba de la o zi pe alta. Si daca persista nelamurirea asta, sa astept o carta de la minister, dupa ce imi mai analizeaza dosarul, scrisoare prin care o sa mi se aduca la cunostinta ca nu am tradus programa.
Concluzia ar fi: daca raspunsurile coincid si trebuie tradusa neoficial, poate ar fi cazul sa ne unim in vreun fel, fie sa gasim pe undeva un traducator neautorizat si sa impartim onorariul (traducerea oficiala face cam 45-50 milioane), fie sa incepem sa o traducem noi ( asa mi s-a sugerat), impartind capitolele, ca sa mearga mai repede.
O mai intreb daca mai trebuie ceva, aduc vorba de traducere...a zis ca trebuie tradusa dar nu si apostilata, ca nu-si explica cum de am primit raspunsul asta de la o alta functionara, dar ca oricum lucrurile se schimba de la o zi pe alta. Si daca persista nelamurirea asta, sa astept o carta de la minister, dupa ce imi mai analizeaza dosarul, scrisoare prin care o sa mi se aduca la cunostinta ca nu am tradus programa.
Concluzia ar fi: daca raspunsurile coincid si trebuie tradusa neoficial, poate ar fi cazul sa ne unim in vreun fel, fie sa gasim pe undeva un traducator neautorizat si sa impartim onorariul (traducerea oficiala face cam 45-50 milioane), fie sa incepem sa o traducem noi ( asa mi s-a sugerat), impartind capitolele, ca sa mearga mai repede.
-
- newbie
sper sa gasim o solutie cat de curand!
sunt dispus la ..aproape orice.
sunt dispus la ..aproape orice.

-
- newbie
Are cineva tradusa programa analitica in spaniola? daca da, cat vrea pe o copie?
pentru cei care mai sunteti in situatia asta de incertitudine cu programa, nu vreti sa facem o adunare a inteleptilor...si fie gasim pe cineva care sa faca traducerea neoficiala, fie ne impartim capitolele intre noi si o traducem?....Oricum la ambele variante , cu cat suntem mai multi, cu atat iesim in avantaj. Eu sunt in tratative cu un traductor neoficial, astept un raspuns zilele astea in ceea ce priveste tariful si cat ar dura procesul. Cine mai este interesat, sa ma contacteze pe mail...
pentru cei care mai sunteti in situatia asta de incertitudine cu programa, nu vreti sa facem o adunare a inteleptilor...si fie gasim pe cineva care sa faca traducerea neoficiala, fie ne impartim capitolele intre noi si o traducem?....Oricum la ambele variante , cu cat suntem mai multi, cu atat iesim in avantaj. Eu sunt in tratative cu un traductor neoficial, astept un raspuns zilele astea in ceea ce priveste tariful si cat ar dura procesul. Cine mai este interesat, sa ma contacteze pe mail...
-
- newbie
miss Jane eu zic sa rezolvam problema traducerii in urmatoarele 2 saptamani. putem sa impartim si capitolele. oricum iesim in avantaj. Tinem legatura pe privat.
-
- newbie
salut!
as vrea si eu sa dau MIR-ul in spania; abia termin anul 4 acum, deci facultatea o voi termina in 2010. Am si eu o intrebare: as avea vreo sansa sa dau examenul pt MIR in ianuarie 2011 sau tb sa astept pana in 2012?
as vrea si eu sa dau MIR-ul in spania; abia termin anul 4 acum, deci facultatea o voi termina in 2010. Am si eu o intrebare: as avea vreo sansa sa dau examenul pt MIR in ianuarie 2011 sau tb sa astept pana in 2012?
- alimori
- elite
pt moderator: mesaj deplasat mi se pare ala pus la misto pe forum (de genul: "termin in 2010, pot sa dau in ian 2011 examenul?" cand oricine care-a deschis tema asta stie ca inscrierile se fac in septembrie si ca dureaza - nimeni nu poate spune cat - pana-ti ies actele ca sa te poti inscrie), nu mesajul meu in care-i spuneam ca pune intrebari idioate. Pe tema asta pe care unii se streseaza din cauza actelor sau a examenului, apar tot felul de distrusi ca mir08 sau ca ala care zicea ca practica medicina cu traducator.
- otalen
- senior
mir08 wrote:salut!
ai o sansa sa dai examenul pt MIR in ianuarie 2011 (daca termini in 2010) desi e posibil (si probabil) sa trebuiasca sa astepti pana in 2012.
nu te supara pe cei care ti-au raspuns inainte si el caror posturi au fost sterse (sau le-au sters ei?!) ... dar e imposibil sa cunosti de-acum ce va fi peste 3-4 ani in materie de MIR. poate nu se va mai da. poate trec la sistemul din UK. sau, si mai probabil, va continua trendul de "adelantare" a datei examenului si in loc sa se dea in ianuarie 2011 se va da in nov sau oct 2010 (sau chiar mai repede). sa nu uitam ca acum 4-5 ani se dadea in aprilie, daca imi amintesc bine!! sau, in favoarea ta, poate ca in 3-4 ani nu va mai fi nevoie de procesul de omologare si vei putea sa te prezinti cu adeverinta de licenta chiar inainte sa-ti ridici diploma. dupa cum vezi.....e o intrebare "cel putin grabita".
daca te interesa strict in conditiile in care se petrec lucrurile acum....sigur o sa gasesti raspunsul in topicurile despre plecat in spania si dele.
bafta la examene
"Dont't just Do something, Sit there!"
- otalen
- senior
alimori wrote:pt moderator: mesaj deplasat mi se pare ala pus la misto pe forum (de genul: "termin in 2010, pot sa dau in ian 2011 examenul?" cand oricine care-a deschis tema asta stie ca inscrierile se fac in septembrie si ca dureaza - nimeni nu poate spune cat - pana-ti ies actele ca sa te poti inscrie), nu mesajul meu in care-i spuneam ca pune intrebari idioate. Pe tema asta pe care unii se streseaza din cauza actelor sau a examenului, apar tot felul de distrusi ca mir08 sau ca ala care zicea ca practica medicina cu traducator.

buna, alimori. spor la "aguantat" caldura

-
- newbie
alimori wrote:pt moderator: mesaj deplasat mi se pare ala pus la misto pe forum (de genul: "termin in 2010, pot sa dau in ian 2011 examenul?" cand oricine care-a deschis tema asta stie ca inscrierile se fac in septembrie si ca dureaza - nimeni nu poate spune cat - pana-ti ies actele ca sa te poti inscrie), nu mesajul meu in care-i spuneam ca pune intrebari idioate. Pe tema asta pe care unii se streseaza din cauza actelor sau a examenului, apar tot felul de distrusi ca mir08 sau ca ala care zicea ca practica medicina cu traducator.
Nu stiu care este problema ta, dar tind sa cred ca este destul de apasatoare, de vreme ce te aprinzi asa si arunci cu astfel de jigniri. Din moment ce alti oameni au binevoit sa imi raspunda, si din moment ce nu este clar pentru multi in ce an se poate da, consider ca este o intrebare normala si fireasca. Consider eu, considera si cei ce mi-au raspuns, considera si moderatorul caruia ii multumesc pentru faptul ca a curatat acest thread de mizerii scrise de alimori. Ai trecut prin examenul asta si acum ai un aer de superioritate la adresa celor care urmeaza sa dea acest examen. Nejustificata si aberanta reactia ta, cum de altfel este si reactia ta din postul de mai sus. In alt post faceai galagie ca de ce pretind oamenii sa primeasca raspuns PM intrebarilor adresate, spuneai ca este corect sa se adreseze intrebarile in public... De ce crezi ca isi doreau raspunsuri pe privat? Iti spun eu ... ca sa evite oameni de 2 bani si jumatate care ii descurajeaza sa puna intrebari de interes general.
Multumesc celor care mi-au raspuns si moderatorului ca a sters posturile tale deplasate, cum de altfel este si cel in care apelezi la cuvinte gen 'distrusi'. Revino-ti si abtine-te pe viitor de la iesiri de acest fel.
-
- elder
- otalen
- senior
nu te supara, mir08, dar trebuie sa recunosti ca intrebarea ta e destul de prematura. posibil sa ti se fi putut spune intr-un mod mai "delicat" sa ai putintica rabdare dar parea destul de la mishto sa intrebi de pe acum despre MIR 2011/2012. prin urmare ti s-a raspuns la fel.
cine s-ar fi gandit ca vorbesti serios. 
iar in ceea ce priveste raspunsurile pe PM... prefer topicul in cauza. daca "chestiunea" e interesanta...s-auda toti ce avem de zis (ca daca stau pe topicul asta inseamna ca i-o interesa).
a nu se intelege ca-i iau apararea lui alimori (nu cred sa aiba nevoie:) ). cat despre flaming, sunt de parere ca se poate si fara.
ce-i drept tot postul asta e destul de off-topic dar ma plictisesc si nu am chef sa invat iar afara e prea cald.

iar in ceea ce priveste raspunsurile pe PM... prefer topicul in cauza. daca "chestiunea" e interesanta...s-auda toti ce avem de zis (ca daca stau pe topicul asta inseamna ca i-o interesa).
a nu se intelege ca-i iau apararea lui alimori (nu cred sa aiba nevoie:) ). cat despre flaming, sunt de parere ca se poate si fara.
ce-i drept tot postul asta e destul de off-topic dar ma plictisesc si nu am chef sa invat iar afara e prea cald.

- alimori
- elite
mir08 wrote:Din moment ce alti oameni au binevoit sa imi raspunda, si din moment ce nu este clar pentru multi in ce an se poate da, consider ca este o intrebare normala si fireasca.
In mesajul sters iti recomandam sa te duci la ghicitoare daca vrei un raspuns la astfel de intrebare.
mir08 wrote: Ai trecut prin examenul asta si acum ai un aer de superioritate la adresa celor care urmeaza sa dea acest examen.
Dimpotriva; am raspuns asa pt ca ma enerveaza cei care zburda pe nervii altora, de ex tu pe nervii celor care au primis un raspuns nu tocmai placut de la minister. Si nu pot sa cred ca intrebarile astea (a ta si a celui cu traducator) sunt nevinovate si vin din lipsa de informare; cred ca-s caterinca si d-aia sar asa.
Habar n-ai ce PM mi-au trimis aia pe care ii aperi; iti spun eu: cereau informatii deja discutate pe forum sau pe care le-ar fi gasit usor pe linkurile date aici. Adica vroiau sa le fac eu un rezumat, d-aia faceam galagie, nu pt ca voiau un raspuns privat. Iar chestiile valabile pt toti trebuie spuse public, ca d-aia-i forum, nu e-mail.