Demisie

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
maria_m
senior
senior

Demisie

Postby maria_m » Wed Jun 25, 2008 5:48 am

stiu ca suna aiurea, dar am o prietena plecata din tara si care nu si-a depus demisia si i-am promis ca incerc sa o ajut, in conditiile in care ea nu poate veni in tara. Este rezidenta anul 1. Cererea de demisie..se depune la spitalul platitor ma gandesc. Mai trebuie dus ceva si la ASP? Carnetul de rezident se preda? sau nu e nevoie? Ce ar trebui sa precizez in cererea de demisie? Rezidentii au contract individual de munca, sau?

maria_m
senior
senior

Re: Demisie

Postby maria_m » Wed Jun 25, 2008 5:51 am

aaa..uitasem...ce data de incetare a contractului trec pe cerere? inceputul lunii urmatoare? sau nu are importanta. tipa nu s-a mai dus la lucru din mai, dar nu s-a sesizat nimeni pt ca e pe SPM. si cred ca i-a si facut cineva pontajul o perioada.

woody
senior
senior

Postby woody » Wed Jun 25, 2008 8:25 am

maria_m wrote:aaa..uitasem...ce data de incetare a contractului trec pe cerere? inceputul lunii urmatoare? sau nu are importanta. tipa nu s-a mai dus la lucru din mai, dar nu s-a sesizat nimeni pt ca e pe SPM. si cred ca i-a si facut cineva pontajul o perioada.

ei dc are motiv intemeiat rezidentiatul poate fi inghetat o perioada si asa dc se reantoarce se poate reapuca de rezi de unde a ramas , :peace:

maria_m
senior
senior

Postby maria_m » Wed Jun 25, 2008 8:38 am

pai a plecat in germania ca rezident si a zis ca nu se mai intoarce nici moarta. :D oricum nu-i placea specializarea. acolo e pe neuro de adulti si e tare incantata. numai ca isi face probleme ca i-au facut si acolo carte de munca, contract, si ii e frica sa nu fie probleme ca figureaza in doua locuri. plus ca nu stiu daca se poate ingheta in primul an. parca maxim o luna, nu?

woody
senior
senior

Postby woody » Wed Jun 25, 2008 9:13 am

maria_m wrote:pai a plecat in germania ca rezident si a zis ca nu se mai intoarce nici moarta. :D oricum nu-i placea specializarea. acolo e pe neuro de adulti si e tare incantata. numai ca isi face probleme ca i-au facut si acolo carte de munca, contract, si ii e frica sa nu fie probleme ca figureaza in doua locuri. plus ca nu stiu daca se poate ingheta in primul an. parca maxim o luna, nu?
se poate ingheta oricand nu conteaza , motivele sunt scrise pe canretul de rezidnet

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu Jun 26, 2008 9:59 am

eu zic sa uite etapa asta a vietii si sa ii lasa pe aia sa se ocupe cu hartogaria cu datul afara din rezi.
daca tot zici ca nu se mai intoptoarce..
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

maria_m
senior
senior

Postby maria_m » Thu Jun 26, 2008 11:03 am

[quote="kooksee"]eu zic sa uite etapa asta a vietii si sa ii lasa pe aia sa se ocupe cu hartogaria cu datul afara din rezi.
daca tot zici ca nu se mai intoptoarce..[/quote]

dar e stresata ca cica ar exista un articol in codul muncii care zice ca daca lipsesti de servici nemotivat nu stiu cate zile, ti se desface cartea de munca si ca ar intra sub incidenta nu stiu carei legi. plus ca ea zicea ca figurand cu contract de munca aici si in germani ar putea fi acuzata de evaziune fiscala... :shock: eu chiar nu stiu detaliile legate de problema asta pentru ca nu stiu pe nimeni care sa fi fost in situatia asta..habar nu am care ar fi consecintele in situatia asta. trebuie sa ajung intr-o la spitalul angajator si sa intreb pe careva de acolo. numa ca tantile alea se cam isterizeaza cand aud de demisii. doar daca trag o mica minciuna si le spun ca e vorba despre mine, ca nu cred ca o sa-mi ceara buletinul pt o informatie :oops: :P faza draguta este ca indrumatorul nici nu s-a sesizat ca tipa lipseste. asa ca va imaginati ce mult se munceste pe sanatate publica. :peace: :lol:

maria_m
senior
senior

Postby maria_m » Thu Jun 26, 2008 11:05 am

scuze ca am mancat multe litere..nu prea mai merge tastatura de la laptop. :oops:

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Fri Jun 27, 2008 2:58 pm

ce carte de munca?!?!?!?!/
ii doare pe aia de la germania la bascheti de cartea ta de munca din republica bananiera romania.
atat doar sa aiba grija daca ii cer vreo hartie cum ca a avut activitate medicala neintrerupta. in rest, ura si la gara.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

tudor
junior
junior

Postby tudor » Sat Jun 28, 2008 1:46 pm

Salut, cred ca este in interesul ei sa isi inghete rezi. Este simplu:
* trebuie completat un formular la minister si anexata o dovada ca lucreaza in alta parte.
* la spitalul platitor trebuie trimisa o simpla cerere de intrerupere a rezi, explicand motivul (se poate si prin fax).
Nu are nimic de pierdut daca intrerupe rezi; poate ca intr-o zi va dori sa echivaleze in Ro lunile de munca in afara. Poate va considera ca e in interesul ei sa faca o specializare. De ce sa isi anuleze aceasta posibilitate?
Nu costa nimic sa intrerupi rezi si poti prelungi intreruperea pe mai multi ani.

tudor
junior
junior

Postby tudor » Sat Jun 28, 2008 1:52 pm

Cred ca nu poate fi vorba de evaziune fiscala. Daca isi intrerupe rezi aici, nu va avea venituri in Ro.

maria_m
senior
senior

Postby maria_m » Sat Jun 28, 2008 11:34 pm

si pot sa ii fac si eu cererea? sau numai personal? ca asta e de fapt problema, ca tipa nu poate veni in tara. de unde fac rost de cerere? e suficient daca tipa imi trimite o adeverinta, ceva? banuiesc ca in original, nu merge pe fax...

pc7
elite
elite

Postby pc7 » Sun Jun 29, 2008 3:08 pm

da de ce nu intrebi la spitalu unde-a fost angajata?
Life's not fair, get used to it

Return to “Viata in spital”