Anul de stagiu
- Wizzy
- senior

Anul de stagiu
Legat de anul de stagiu, daca stie cineva: pentru a-l face intr-un spital din Bucuresti, trebuie sa ai pe buletin o adresa de Bucuresti sau ceva de genul acesta?
A man is only as big as the dreams he dares to live!
- Dan
- Master of Disaster
NU..domiciliul nu te leaga de glie. Itzi alegi centrul universitar prima oara( ala pe care il vrei) dupa care itzi alegi spitalul platitor.
Eu din muntii mei...
http://www.imed.ro/forum
- zinitza
- junior

anul de stagiu
anul acesta in prima etapa de repartitie primeai ori in centrul universitar in care ai terminat ( fara sa prezinti dovada de domiciliu) ori in judetul de domiciliu, pentru care trebuia sa aduci o copie dupa buletinul de identitate.... daca spre exemplu ai terminat in Cluj dar vrei sa-ti faci stagiatura in Bucuresti iti trebuie buletin de Bucuresti.....in a doua etapa dupa ce ti-ai facut actele de angajare te poti transfera in alta parte numai cu un motiv viabil : casatorie, graviditate, domiciliu, ingrijirea de parinti bolnavi....pentru care trebuie sa dovedesti cu acte....
o alta solutie ca sa-ti faci stagiatura in Bucuresti, daca esti din alta parte, ar fi sa te angajezi la un cabinet privat de medicina de familie...pentru aceasta nu-ti trebuie dovada de domiciliu....
multa bafta!!!
o alta solutie ca sa-ti faci stagiatura in Bucuresti, daca esti din alta parte, ar fi sa te angajezi la un cabinet privat de medicina de familie...pentru aceasta nu-ti trebuie dovada de domiciliu....
multa bafta!!!
-
atrium
As dori sa pun cateva intrebari pentru cei mai informati decat mine:
1. Este adevarat ca poti sa faci anul de stagiu la un cabinet de medicina de familie particular? Am auzit asta dar nu mi-e usor sa cred. Am fost la DSP in Bucuresti, si o habarnista de functionara care stia cat stiu si eu mi-a zis ca habar n-are, dar din cate stie ea...tre sa faci si chirurgie si asta nu se poate face la med. de familie. As fi recunoscatoare daca mi-ar da cineva exemple concrete (pro sau contra) si nu ceva de genul "cred ca..."
2. Am terminat med in Cluj, am buletin de Bucuresti, si vreu sa fac stagiul in Constanta. Deoarece nu pot sa-mi fac buletin de C-tanta, din anumite motive, se poate sa primesc repartitia pe C-tanta pe baza unei vize de flotant?
3. Cum e stagiatura in Constanta, pentru cei care stiu? Nu prea am timp de stagiatura, invat pentru Stepuri, asa ca sper din tot sufletul sa fie foarte lejera...
Mii de multumiri celor care vor raspunde !
1. Este adevarat ca poti sa faci anul de stagiu la un cabinet de medicina de familie particular? Am auzit asta dar nu mi-e usor sa cred. Am fost la DSP in Bucuresti, si o habarnista de functionara care stia cat stiu si eu mi-a zis ca habar n-are, dar din cate stie ea...tre sa faci si chirurgie si asta nu se poate face la med. de familie. As fi recunoscatoare daca mi-ar da cineva exemple concrete (pro sau contra) si nu ceva de genul "cred ca..."
2. Am terminat med in Cluj, am buletin de Bucuresti, si vreu sa fac stagiul in Constanta. Deoarece nu pot sa-mi fac buletin de C-tanta, din anumite motive, se poate sa primesc repartitia pe C-tanta pe baza unei vize de flotant?
3. Cum e stagiatura in Constanta, pentru cei care stiu? Nu prea am timp de stagiatura, invat pentru Stepuri, asa ca sper din tot sufletul sa fie foarte lejera...
Mii de multumiri celor care vor raspunde !
-
OaMa
- newbie

Poti sa faci cerere la directorul Spitalului de care apartii pentru concediu fara plata, iar zilele pe care ti le da mi se pare ca le scoate din concediul la care ai drreptul legal dupa 12 luni de munca....partea a doua e cu mi se pare, dar prima parte este sigur posibila.
Dar te-ai gandit sa schimbi spitalul? Sa negociezi cu o secretara etc...e romania, zau asa!
Cat despre dreptul ala de libera practica, pot sa te intreb ce planuiesti sa faci cu el? In majoritatea farmaciilor exista o lista de medici (e un sistem centralizat) pe a caror parafa sunt eliberate anumite medicamente, sau cele cu compensare, iar in lista respectiva nu sunt inclusi din oficiu cei cu drept de libera practica dupa anul de stagiu. Deci oricum va trebui sa lucrezi un timp sub semnatura cuiva, medic de familie, sistem de urgenta etc
Dar te-ai gandit sa schimbi spitalul? Sa negociezi cu o secretara etc...e romania, zau asa!
Cat despre dreptul ala de libera practica, pot sa te intreb ce planuiesti sa faci cu el? In majoritatea farmaciilor exista o lista de medici (e un sistem centralizat) pe a caror parafa sunt eliberate anumite medicamente, sau cele cu compensare, iar in lista respectiva nu sunt inclusi din oficiu cei cu drept de libera practica dupa anul de stagiu. Deci oricum va trebui sa lucrezi un timp sub semnatura cuiva, medic de familie, sistem de urgenta etc
- elfstone
- senior

-
And
- senior

elfstone wrote:Pana la urma cum se face repartitia asta a stagiaturilor? Si cand?...
Chiar ai ridicat o minge interesanta la fileu.Repartitia se face dupa rezidentiat.Efect advers acum al amanarii rezidentiatului repartitia in stagiatura nu se poate face mai devreme de 15 ianuarie deci incadrarea se va face de la 1 februarie 2005 si se va termina in februarie anul viitor.La alte corelatii pozitive sau negative va las pe voi sa va ganditi.
- Dark
- senior

- alcorsimona
- senior

- Dan
- Master of Disaster
Adeverintele care le obtii de la un director de spital si ordinea mediilor ( a doua).. 
Eu din muntii mei...
- sixtyne
- senior

Adeverintele care le obtii de la un director de spital si ordinea mediilor ( a doua)..
Eu am fost in vara inainte de licenta sa ma inscriu la un spital pt stagiatura, iar secretara mi-a zis ca e prea devreme, ca directorul spitalului nu mai semneaza nimic, sa vin dupa licenta cu adeverinta de la facultate, si ca o nota peste 9 la licenta ar exclude problemele ( adica iti gasesti sigur loc in spitalul respectiv).Si nu m-am dus cu mana goala, ca sa am motive sa cred ca nu avea de ce sa nu fie draguta.
- agorima
- senior

- ciprian007
- newbie

- dac
- senior

- Dan
- Master of Disaster
Cum ca e de acord ca tu sa fii platit de spitalul pe care il conduce. si ca te accepta sa faci stagiul de medicale/chirurgie acolo.
Eu din muntii mei...
- zad
- senior

repartitia in stagiatura conform M S :
http://www.ms.ro/a_ms/ps_bp/afisez.asp?mm=639
ciudat nu?!
http://www.ms.ro/a_ms/ps_bp/afisez.asp?mm=639
MINISTERUL SĂNĂTĂŢII .
.
Str. Cristian Popişteanu, nr.1-3, sector 1, cod 010024, Bucureşti
Tel: (+4) 021 307 2514; 314 1912; Fax: 307 2513 .
.
Bucureşti, 11/25/04 .
.
Noutăţi .
.
MINISTERUL SANATATII
Anunta absolventii facultatilor de medicina, medicina dentara si farmacie cetateni romani care au promovat examenul de licenta in sesiunea septembrie 2004 ,ca repartitia in stagiatura va avea loc in doua etape:
Etapa I- in data de 6 decembrie 2004La directia de sanatate publica din centrul universitar de absolvire, pentru alegerea judetului de efectuare a stagiaturii.
Etapa a IIa-in data de 13 decembrie 2004
La directia de sanatate publica din judetele alese in etapa I pentru repartitia pe unitati sanitare.
La aceasta repartitie se pot prezenta si absolventi serii anterioare, licentiati in sesiunea septembrie 2004 ,cu dovada de domiciliu si adeverinta de licenta.
In conformitate cu aprobarea Ministerului Apararii Nationale, absolventii licentiati in sesiunea septembrie 2004 sunt amanati, pentru un an, de la incorporare.
Metodologia de repartitie si numarul de locuri pe judetele arondate centrelor universitare vor fi afisate la directiile de sanatate publica judetene: Arad ,Bihor, Brasov, Constanta, Cluj, Dolj, Iasi, Mures, Sibiu,Timis si a Municipiului Bucuresti si pe site-ul Ministerului Sanatatii http://www.ms.ro, incepand cu data de 29.nov.2004.
Incadrarea si salarizarea se va face incepand cu data de 1.01.2005.
ciudat nu?!
- pinguin
- junior

Cum adica 6 DECEMBRIE 2004?????
Pai eu stiam ca repartitiile se fac DUPA rezidentiat.
Sau stiam eu gresit??
Si cum faci?te inscrii la stagiatura inainte de rez, si ocupi niste locuri in avans, sau astepti pana dupa rez, si atunci cine stie pe unde te repartizeaza...
Lamuriti-ma si pe mine oameni buni!
Ciudat...foarte ciudat...
Pai eu stiam ca repartitiile se fac DUPA rezidentiat.
Sau stiam eu gresit??
Si cum faci?te inscrii la stagiatura inainte de rez, si ocupi niste locuri in avans, sau astepti pana dupa rez, si atunci cine stie pe unde te repartizeaza...
Lamuriti-ma si pe mine oameni buni!
Ciudat...foarte ciudat...
- Gongul
- senior

- elfstone
- senior

- ciprian007
- newbie

- zinitza
- junior

Si mai vreau sa adaug....se poate sa-ti faci stagiatura in orasul in care doresti daca te angajeaza un medic primar de medicina de familie.....fara sa-ti trebuiasca dovada de domiciliu.........
Eu nu am avut noroc....in Bucuresti medicii de familie sunt foarte suspiciosi si nu vor sa aiba probleme ....asta a fost raspunsul pe care l-am primit.......poate din cauza ca acest sistem de a angaja stagiari nu e foarte bine implementat inca in Romania.
Eu nu am avut noroc....in Bucuresti medicii de familie sunt foarte suspiciosi si nu vor sa aiba probleme ....asta a fost raspunsul pe care l-am primit.......poate din cauza ca acest sistem de a angaja stagiari nu e foarte bine implementat inca in Romania.
- Gongul
- senior

intrebare
Eu vreau sa fac stagiatura la spitalul xxxxx(din motive personale) si vreau sa va intreb daca stiti un spital la care sa iau stagiul si sa nu ma frece aia la melodie si sa ma lase sa-mi fac eu programul la spitalul xxxxx si programul de invatat!
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Spor maxim in continuare!
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Spor maxim in continuare!
cocucocucocucocucocucocucocucocucocucocu
- Flying_Snow
- newbie

Am si eu o nelamurire si sper sa ma poata lumina si pe mine cineva. Sunt la doctorat cu frecventa si trebuie sa fac anul de stagiu in afara normei de baza. Ce presupune asta (in afara de faptul ca renunt la salariul de stagiar si raman cu bursa de doctorand)? E obligatoriu sa merg in fiecare zi la spital?
- Khaos
- senior

Sint in aceeasi situatie ca tine. Eu ma gindesc sa renunt la doctoratul cu frecventa sau sa il trec la fara frecventa. M-am interesat la UMF si salariul de doctorand este de 5.9 milioane la care se adauga plata cu ora pt orele pe care le iei ca preparator(maxim 22 de ore) adica maxim 2,448 milioane. deci in mina vei avea cam 8 milioane. trebuie adaugat ca bursa de doctorat nu se impoziteaza.
Ca rezident + sporuri nu vei lua banii astia insa oare poti sa faci fata programului (doctorat si rezidentiat/stagiatura)? In plus ca stagiar/rezident poti lejer sa iti mai iei un job platit.
Ca rezident + sporuri nu vei lua banii astia insa oare poti sa faci fata programului (doctorat si rezidentiat/stagiatura)? In plus ca stagiar/rezident poti lejer sa iti mai iei un job platit.
×›×™ ×”×¢×•×œ× ×”×•× ×¨×§ ×ª×—× ×” של זמן
×ת מחפשת סודותיו בכל ×¤×™× ×”
ומתפללת שתגלי ×ות×
רק שיהיה מי שישמע
רק שיהיה מי שישמע.
×ת מחפשת סודותיו בכל ×¤×™× ×”
ומתפללת שתגלי ×ות×
רק שיהיה מי שישמע
רק שיהיה מי שישמע.