Stagiatura in Bucuresti

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
cnicu
senior
senior

Stagiatura in Bucuresti

Postby cnicu » Mon Jan 26, 2004 5:24 pm

Eu sint medic stagiar la spitalul Sf Ioan si m-am gindit sa ne impartasim impresiile de statgiari.
De exemplu eu va spun sa fugiti de medicala din Sf Ioan. Eu trebuie sa fac foi la greu, internari, externari, alearga cu bolnavii sa-i programezi si alte ******** de spital ce ar trebui facute fie de o secretara fie de medicul curant al pacientului ca e in interesul lui, i-a spaga..(pt a evita glume/pareri nesarate asupra acestui subiect va spun de la inceput ca am refuzat sa i-au spaga oferita pina acum).
Colac peste pupaza am 2 garzi pe luna si o zi de contravizita pe saptamina ( adica stau OBLIGATOIRU pina la 16:00 si fac foile tuturor pacientilor interanti intre 12:30 - 16:00), iar garda e de 24 ore in weekend.
Apropo de garzi, am fost la dspmb si am intrebat cit de legal e sa fac garzi... iar madam aia de este sefa (cea care a venit la repartitie si ne-a strigat si ne-a spus ca nu sint bani de salarii- cei care au fost acolo isi aduc aminte de una blonda mica de inaltime si foarte agitata) s-a rastit pur si simplu la mine spunind ca programul meu este de 5 ore/zi + 1 ora contravizita +1 ora garda (ultimele NEPLATIE). A mai spus ca nu avem voie sa facem linie de garda!!!
Am tot incercat sa o lamuresc ca eu tocmai linie de garda sint dar m-a usuit aici cu urmatoarea expresie : tu nu vrei sa fii medic sau ce?!
Astept parerile celorlati.

sara
junior
junior

Postby sara » Wed Jan 28, 2004 6:41 pm

Ar fi bine sa te muti la alt spital pt ca in ritmul asta nu prea ai sanse sa iei rezidentiatul.Cunosc medici stagiari care nu dau deloc pe la spital.Asa ca vezi cum faci.

alina
newbie
newbie

Postby alina » Wed Jan 28, 2004 11:20 pm

Eu sunt inca studenta ,dar am facut semio la medicala din sf Ioan si stiu ca e regim de armata(desi nu ii pot lauda de seriozitate si profesionalism).Pe pile se merge la greu iar foaia de observatie e cat un ceaslov(in alte spitale se face haz de ea).Eu nu stiu sa-ti dau sfat,dar macar ia si tu spaga...razbuna-te in vreun fel... :wink:
mai mult ...

Doftoroiu`
senior
senior

Stagiatura

Postby Doftoroiu` » Fri Jan 30, 2004 1:13 pm

sara wrote:Ar fi bine sa te muti la alt spital pt ca in ritmul asta nu prea ai sanse sa iei rezidentiatul.Cunosc medici stagiari care nu dau deloc pe la spital.Asa ca vezi cum faci.

Sara are dreptate! Eu am facut stagiatura la Fundeni, la Hemato, la Colita. A fost super, adica faceai de toate, inclusiv PBO, toracenteze, paracenteze, lucram intre 9 si 17 "pe bune"...insa n-am avut timp de invatat pentru Rezi....voi alegeti...oricum, nu mi-a parut rau deloc dupa timpul alocat stagiaturii

abadea1
newbie
newbie

Re: Stagiatura in Bucuresti

Postby abadea1 » Sun Mar 14, 2004 7:09 am

EU cind am facut internatul aici in SUA, pe medicina de familie, trebuia sa scriu toate foile de observatie, inca de la admiterea pacientului.SI trebuie sa le scrii dupa o anumita formula ca sa poata fi codificata de 'billing', daca foaia nu are 'cheif complaint', history of present illness, review of systems, physical exam pe sisteme si labs, apoi admission orders si labs cerute pt a doua zi, sar pe tine aia de la billing ca de ce nu faci foaia completa.Asta e datoria internlui, ca doar n-o sa stea ala de anul 2 sau 3 sa scrie 3 pagini, mai ales cind sint mai multi pacienti de admis.
Consultantii se pot chema si prin telefon sa vada un pacient, si nu enevoie sa te duci personal cu el pe la explorari, aici dai doar ordinul si are grija asistenta sa fie indeplinit.Radiografiile se pot vedea pe sistemul PACS, adica pe monitoare, la orice etaj al spitalului(sint 8).Nu trebuie sa te duci la radiologie ca sa faci rost de film.
Inainte de a intra legea asta cu 80 de ore average pe saptamina intr-o luna de zile, aveam garzi odata la 3 zile, si a doua zi puteam sa am clinica dupa masa, deci erau 36 de ore incontinuu.Ce simbata, ce duminica?Mai ales ca in anul 1 ai 'privilegii' din astea de weekend.

Eu aveam toate examenele date, dar am avut colegi care au dat si al treilea Step facind toate astea(e drept cei de anul 2, ca in anul 1 nu-ti cere nimeni sa-l dai)Si l-au luat.Dar din cite am vazut, examenele de rezidentiat in ROmania au o bibliografie multi mai stufoasa decit astea de aici.Sau ma rog, mai stufos formulata.
Aici catea pt Step 3 are vreo 250 de pagini si Stepul se da pe computer sint vreo 800 de intrebari plus 12 cazuri clinice, e un examen de 2 zile.Avantajul este ca pare f usor dupa ce ai facut 1 an in sistem, de aceea toata lumea il ia si se invata in medie cam o luna, cind esti de garda si nu te cheama nimeni, sau acasa , dar nimeni nu te scuteste de serviciu.

Aici rezidentii sint cei care acopera garzile, nu attendingii.Attendingul e doar pt supraveghere si pt semnatura, ca altfel nu te plateste asigurarea daca nu semneaza attendingul.Si nu sint platiti in plus, pe garzi, vorbesc de rezidenti,in nici unul din anii de rezidentiat.Salariul este fix, ca la bugetari.
Intimplator acum scriu din serviciul de ICU de medicina interna unde fac o rotatie de o luna, impreuna cu un rezident de anul 3 de la MI.Si ma feliciit ca am luat Family PRactice.Pt ca aici, la MI e f greu, trebuie sa iti urmaresti pacientii internati , pe tot parcursul internarii lor, si daca ai ghinionul sa internezi vreo 6 si sa mai ai alti 3-4 care sint pe sectie, ca la ICU se sta cu saptaminile, apai trebuie sa vii la serviciu la 5 dimineata ca sa scrii toate notele standardizate despre acesti pacienti, inclusiv simbata si duminica.
In FP, pacientii din serviciu se redistribuie la echipa care e de serviciu in ziua urmatoare, deci n-ai asa bataie de cap.
Astia de la MI fac cite 8 garzi pe luna, adica odata la 4 zile,asa ca iti dai seama ce 'soc' a fost pt mine ca am trecut de la 2-3 garzi pe luna(anul 2 de FP) la 8 garzi pe luna, in rotatia asta de ICU.
Problema cu serviciul de medicala in tara din cite mai mi-aduc aminte este ca nu e organizat si nu foloseste timpul eficient, plus ca fiecare 'prof, asistent', trebuie sa se dea mare in fata studentilor, rezidentilor cu skillurile la patul bolnavului si dizertatii care mai de care nefolositoare pt scopul practicii.
SI noi avem attendingi care o lalaie la vizita, dar in general cind sint multi pacienti in serviciu, o lasa mai moale, pt ca de fapt ei nu fac nimica, doar vin sa vada pacientul pe care-l prezinta rezidentul, sau studentul ca avem si studenti cu noi.Si eventual mai dau sugestii in legatura cu tratamentul si cu ce consultanti ar fi bine sa chemi.REstul muncii e facuta numai si numai de rezidenti.

INteleg ca tu scrii foi de observatie in draci.Bune si astea, dar alte responsabilitati directe legate de pacient ai?Nu cred.Pt ca daca de ex ai fi responsabil de tratamentul pe care i-l prescrii si ai sti ca la cea mai mica eroare ,hop se gaseste un avocat care s-o speculeze, te asigur ca nu te-ai mai plictisi ca stai pna la 16 in spital si ca faci garzi pe gratis.

Inca o chestie: cind am dat primele doua stepuri, le-am dat in Romania si am stat si eu acasa o luna pt step 2 si doua pt step one, adica nu m-am dus la stagiu, pt asta.
Aici in fiecare an se da ceea ce se cheama 'in service exam' un examen de 4 ore cu intrebari multiple choice si cazuri clinice, pe hirtie, care se da la nivel national, pe fiecare specialitate.Este un fel de repetitie pt examenul de certificare de catre board.Pt asta n-am mai stat acasa ca n-am avut cum, si am obtinut rezultate excelente.Deci sistemul asta de stat acasa ca sa inveti cred ca e specific pt medicina romaneasca.Sau est europeana.Ca avem un attending care e rusoaica si care si-a luat o saptamina libera ca sa se pregateasca pt examenul de board.
Cam asta am vrut sa-ti spun.Am fost si eu la SF Ioan , cred ca in anul 4, insa pe vremea mea chiar nu se invata mare lucru acolo.Tot ce-am invatat a fost la Panduri si la SUB, plus ce mai citeam de prin cartile americane.
ASa ca poate de vina e spitalul.Aici toate spitalele care au contracte cu institutii medicale de invatamint sint la fel structurate, adica au acelasi sistem de pregatire, indiferent ca esti ina nord, sud sau vestul SUA.

cnicu wrote:Eu sint medic stagiar la spitalul Sf Ioan si m-am gindit sa ne impartasim impresiile de statgiari.
De exemplu eu va spun sa fugiti de medicala din Sf Ioan. Eu trebuie sa fac foi la greu, internari, externari, alearga cu bolnavii sa-i programezi si alte ******** de spital ce ar trebui facute fie de o secretara fie de medicul curant al pacientului ca e in interesul lui, i-a spaga..(pt a evita glume/pareri nesarate asupra acestui subiect va spun de la inceput ca am refuzat sa i-au spaga oferita pina acum).
Colac peste pupaza am 2 garzi pe luna si o zi de contravizita pe saptamina ( adica stau OBLIGATOIRU pina la 16:00 si fac foile tuturor pacientilor interanti intre 12:30 - 16:00), iar garda e de 24 ore in weekend.
Apropo de garzi, am fost la dspmb si am intrebat cit de legal e sa fac garzi... iar madam aia de este sefa (cea care a venit la repartitie si ne-a strigat si ne-a spus ca nu sint bani de salarii- cei care au fost acolo isi aduc aminte de una blonda mica de inaltime si foarte agitata) s-a rastit pur si simplu la mine spunind ca programul meu este de 5 ore/zi + 1 ora contravizita +1 ora garda (ultimele NEPLATIE). A mai spus ca nu avem voie sa facem linie de garda!!!
Am tot incercat sa o lamuresc ca eu tocmai linie de garda sint dar m-a usuit aici cu urmatoarea expresie : tu nu vrei sa fii medic sau ce?!
Astept parerile celorlati.
    [list=]
    :roll: [/list]

911
    newbie
    newbie

nasol...

Postby 911 » Sat Apr 10, 2004 10:52 pm

e cineva pe aici care-si face stagiatura la iml? nu de alta, dar vreau sa plangem impreuna...
    my wife always laughs during sex, no matter what she's reading...

adso1977
    senior
    senior

Postby adso1977 » Sun Apr 11, 2004 7:08 pm

salut
    care e treaba cu stagiatura la IML? mie personal mi-a placut mult stagiul din anul 6 de acolo..nu stiam ca poti face anul de stagiu la IML...

Silviu
    Patria or muerte!Venceramos!

911
    newbie
    newbie

depinde...

Postby 911 » Thu Apr 15, 2004 11:55 am

depinde de pile... si mie mi-a placut stagiul de la InML din 6, mai ales ca vreau sa merg mai departe pe medicina legala. De plans imi vine sa plang din cauza conditiilor... stie cineva pe cineva care poate sa ma ajute sa o sterg din tara? Aici nu e de stat.
    my wife always laughs during sex, no matter what she's reading...

mq69
    junior
    junior

Postby mq69 » Fri Apr 16, 2004 11:11 am

Si eu am patit-o din cauza anului de stagiu. L-am facut intr-un spital de provincie, eram 3 stagiari in tot spitalul. Pe vremea aceea se faceau 3 stagii a cate 4 luni: medicala, chirurgie si dispensar. Eu am stat tot timpul la chirurgie, eram multumita ca intram la sala si chiar faceam multe (in tot orasul erau 5 chirurgi, din care 2 pensionari, asa ca ghici cine era mana a doua?). Problema e ca nu am avut mai deloc timp sa invat pt. rezidentiat si am picat (am dat pe specialitati chirurgicale). A trebuit sa imi gasesc de munca, apoi nu am mai avut timp deloc de invatat si am ramas MG. Acum nu-mi mai pare rau, am un post bunicel, castig mai bine decat un rezident, dar sa pici de 2 ori la rezidentiat e traumatizant.
    Colegii care au fost pe medicala veneau in spital la 8.30 si plecau cel tarziu la ora 13, iar cat au fost in stagiul de dispensar era si mai lejer: se duceau o data pe lina dupa fisa de pontaj...

ratzushka
    elder
    elder

Postby ratzushka » Thu Apr 22, 2004 2:39 pm

Sunt stagiar la un spital de copii.Cu multe multe paturi si insuficiente cadre.Am mult de lucru, dar nu-mi pare rau.Scriu si foi, dar nu numai.Contact direct cu bolnavii, cazuri interesante, etc.Nu stiu ce sa fac totusi sa am timp si de invatatul pt rezi.
    Keep smiling, it makes people wonder what you're up to.

blueDR
    newbie
    newbie

Postby blueDR » Thu Apr 22, 2004 10:39 pm

Stagiatura la SUUB, la chirurgie. Credeam ca ma duc acolo pentru ca voi chiuli, voi invata pentru rezi, dar am nimerit intr-un loc dupa care voi plange cand il voi parasi: Ch II. Am intrat in sala de nu stiu cate ori (mana III), exces de garzi din placere, invatat o GRAMADA de lucruri. Este BETON. Se termina curand. Nu vreau sa spun pacat. Sper din tot sufletul sa ma intorc acolo la anul, pentru stagiul de Chiru gen din cadrul rezidentiatului! :!:
    Si de ambitie se scapa tot prin ambitie

Pisica_den_Cheshire
    senior
    senior

Postby Pisica_den_Cheshire » Sun May 23, 2004 6:26 pm

cum se face repartitia asta pentru stagiatura? eu de exemplu ash vrea sa fac la Bagdasar, la psihiatrie.
    Cats kick ass. Says so on the t-shirt.
    ImageThis is my sig. Worship my sig.Image

seeman
    newbie
    newbie

Postby seeman » Tue Aug 10, 2004 5:33 pm

Pisica_den_Cheshire wrote:cum se face repartitia asta pentru stagiatura? eu de exemplu ash vrea sa fac la Bagdasar, la psihiatrie.

pisicile pot sa dea din coada
    ''din cauza [...] mentinerii unei PO2 arteriale suficiente pentru o saturare a hemoglobinei, acesti pacienti poarta numele de pink puffers''- citat din putul gandirii Harrison

Return to “Viata in spital”