- pana acum exista o conventie cu Bancpost - prin care umf se angaja dea cat mai multe burse pe card si sa distribuie la studenti cereri pentru carduri bancpost;
- nu exista o decizie (din cate stiu eu) a senatului universitar sau ministerului educatiei - care sa oblige studentul sa ia neaparat un card, dar exista recomandari si de la minister, si de la UE ca pana nu stiu cand platile sa se faca online in proportie de minim 75%; bursa se poate ridica direct si de la secretara de an, de la financiar, de la seful de serie, cu probleme birocratice de riguare.
- bancpost - nemultumita de rulajul mic care-l are pe bancomatul de la facultate - l-a demontat (gaura aceea de langa poarta); la fel urmeaza sa se intample si cu cel de la farmacie, langa ambasada SUA.
- salariile UMF se platesc pe BRD, si brd a montat bancomat pentru asta la facultate;
- nu am inteles de ce s-a ales structura asta cu doua banci, la inceput a fost bancpost, ulterior a aparut brd cu oferta de carduri... si pe urma s-a perpetuat situatia;
- acum: desi s-a solicitat si un bancomat bancpost in regie la bancpost, nu considera ca e rentabil pentru ei; reintroducerea bancomatului bancpost la facultate de asemenea nu e rentabila. sediul bancii bancpost care elibereaza carduri pentru umf - cismigiu - culmea culmilor - nu are bancomat; pe de alta parte - brd a venit cu o oferta si pentru burse si studenti, si promite sa instaleze un bancomat si in regie - in 2 luni, la facultate exista bancomatul brd - pentru salarile personalului didactic, in carrefour e un sediu brd...
necazul care este?
- ar mai trebui un card brd pentru fiecare student. ei promit sa il distribuie gratuit, dar e hartzogareala: ia cererea, completeaza, trimite cerea la banca, ia cardurile, le da la student si incepe platile etc.
- abonamentele inca nu se deconteaza pe carduri - si o sa mai dureze ceva timp pana cand o sa fie posibil, este necesara decizie de senat - dar speram sa avem sprijin din partea functionarilor umf; ar fi mult mai bine - se scapa de "multe" belele si potentiale "sindicalisme" ca s-a facut/ nu s-a facut plata. oricum probleme cu abonamentele au fost mereu.
- apare situatia cu 2 banci: teoretic nu e nici o problema, si acum daca ai card bcr, reiffesen, transilvania etc - poti sa mergi la serviciul social sa soliciti sa se vireze in contul tau bursa... dar evident pentru ca e mai mult de lucru, functionarii UMF nu incurajeaza aceasta atitudine, ei ar prefera o singura banca, preferabil evident bancpost - cu care s-au obisnuit.

avantaje:
- card gratuit
- bancomat in regie
- bancomat la facultate
- se pot face plati cu cardul la carrefour
- programul de marketing al brd cu reduceri la diverse firme pe care-l promit (leonardo, etc)
dezavantaje:
- se renunta la cardul bancpost pentru distribuirea bursei, dar cardul poate fi pastrat de student si folosit cum doreste - in baza relatiei directe cu banca
- se mai fac niste harti, cu un eventual tambalau de eficienta birocratica care poate sa apara de aici
de principiu se pot face carduri pentru burse (si speram in curand si abonamente ratb) la oricate banci - si se poate lucra simultan cu oricate banci: necazule reticenta (de inteles) a umf; avantajul principal la brd fata de bancpost este reteaua de bancomate brd si de plati la carrefour. exista si posibilitatea de a colabora cu reiffesen, cu bcr... dar avantaje in directia asta nu am vazut - decat ca la poli parca se prefera bcr - si au bancomat in p7(ar trebui si la facultate unul, iar apare sciziune fata de salarile profilor si cine stie ce mai iese de aici)/versus carrefour care prefera brd, au sediu banca etc.
ce parere aveti?