Asociatia Medicilor Rezidenti
- 187.92a
- addicted

- Cyph3r
- elder

in cele din urma am vazut si eu inregistrarea emisiunii respective.
ce am inteles eu : in romania medicina o continua 2 tipuri de persoane (ca de inceput si de terminat facultatea oricine poate..iti tre doar 6 ani de cheltuit):
1. cele motivate fie de faptul ca au motivatia financiara care ii sustine si in facultate si rezi sau o motivatie interna de a face ceva bun in viata, de a muta muntii cu puterea mintiii etc etc motivatie care incet incet paleste cand dai piept cu tot soiul de putreziuciuni ce te rod si pe tine incet dar ff sigur.
2. fraierii unde includem restul.
Nu doresc sa jignesc pe nimeni si e doar o parere personala si as vrea ca toti cei care citesc postul asta sa se simta in prima categoire intrucat doar ei sunt cei care vor ajunge sa profeseze. cei din a 2 categorie se pierd pe drum devenind repi/designeri/calculatoristi/casnici etc
Dintre cei care au avut bafta de a fi mai sus pe lista aia lunga de la rezi unii au ales in cunostinta de cauza ex Tibi care isi poate sustine de ce morfopat si nu orice alta specialitate care esti sluga si cafetiera multi ani.
Scurtutz: BANII.
Ai bani te invarti, nu ii ai te invart altii.
ce c^^^ m*** dedicatie, pasiune. Aia nu iti aduce pe masa de mancare si haine sau plateste facturile si chiria
Lasa tu clara alte joburi si strans din b&&i pe marginea trotuarului ca doar vrei sa devii medic nu traseist dupa ce termini ispe ani de tampeala.
Medicina nu e o maslina ce poti sa o faci "bine" in sensul sa iesi medic care se respecta si isi respecta munca la fara frecventa a.i. sa iti iei job de agent imobiliar/spalator de vase/related via bestjobs.ro
Cine afirma asta intra la categoria 2..parerea mea
Lui Oprescu logic ca ii e usor sa zica rabdare, ca el se suie in masina si pleaca linistit acasa/restaurant sa manance. tu pleci la ce?
Pus in situatia de a'ti indeplini visul tau/alege bani, putini mai sunt care aleg visul sau isi pot permite sa aleaga visul pentru ca intr-un final a deveni medic e costisitor.
Ca ne-am asumat unele riscuri, bre daca eram pus in situatia asta acu 7 ani cand m-a lovit gravitatia in cap ca vreau medicina si imi prezenta cineva ca ai minim 10 ani de strans din b&ci si inghitit in sec ii zicem atunci ia-ti medicina si baga-ti-o undeva. NU imi f** eu tineretea, sanatatea, ochii, viata personala pentru 200 de euro care si aia vor sa nu ti-i dea ca inca esti invatacel. Dar na...atunci eu visam la sange pe pereti si nu imi imaginam ca am sa dau 1mil juma pe o punga de oase in anu I
Cine a ales specialitatile cu sporuri in fata viselor de cardiolog cu poze pe perete cu stetoscop la gat sau in halat verde cu sange pe saboti le zic Felicitari. Sunteti cei mai tari. In orice meserie trebuie sa fii orientat.
Ca intr-un final visatorii se aleg cu depresie iar cei orientati isi platesc facturile.
Sper ca nu am plictisit pe multi dar intrucat nu am intrat de mult pe forum sunt in verva
ce am inteles eu : in romania medicina o continua 2 tipuri de persoane (ca de inceput si de terminat facultatea oricine poate..iti tre doar 6 ani de cheltuit):
1. cele motivate fie de faptul ca au motivatia financiara care ii sustine si in facultate si rezi sau o motivatie interna de a face ceva bun in viata, de a muta muntii cu puterea mintiii etc etc motivatie care incet incet paleste cand dai piept cu tot soiul de putreziuciuni ce te rod si pe tine incet dar ff sigur.
2. fraierii unde includem restul.
Nu doresc sa jignesc pe nimeni si e doar o parere personala si as vrea ca toti cei care citesc postul asta sa se simta in prima categoire intrucat doar ei sunt cei care vor ajunge sa profeseze. cei din a 2 categorie se pierd pe drum devenind repi/designeri/calculatoristi/casnici etc
Dintre cei care au avut bafta de a fi mai sus pe lista aia lunga de la rezi unii au ales in cunostinta de cauza ex Tibi care isi poate sustine de ce morfopat si nu orice alta specialitate care esti sluga si cafetiera multi ani.
Scurtutz: BANII.
Ai bani te invarti, nu ii ai te invart altii.
ce c^^^ m*** dedicatie, pasiune. Aia nu iti aduce pe masa de mancare si haine sau plateste facturile si chiria
Lasa tu clara alte joburi si strans din b&&i pe marginea trotuarului ca doar vrei sa devii medic nu traseist dupa ce termini ispe ani de tampeala.
Medicina nu e o maslina ce poti sa o faci "bine" in sensul sa iesi medic care se respecta si isi respecta munca la fara frecventa a.i. sa iti iei job de agent imobiliar/spalator de vase/related via bestjobs.ro
Cine afirma asta intra la categoria 2..parerea mea
Lui Oprescu logic ca ii e usor sa zica rabdare, ca el se suie in masina si pleaca linistit acasa/restaurant sa manance. tu pleci la ce?
Pus in situatia de a'ti indeplini visul tau/alege bani, putini mai sunt care aleg visul sau isi pot permite sa aleaga visul pentru ca intr-un final a deveni medic e costisitor.
Ca ne-am asumat unele riscuri, bre daca eram pus in situatia asta acu 7 ani cand m-a lovit gravitatia in cap ca vreau medicina si imi prezenta cineva ca ai minim 10 ani de strans din b&ci si inghitit in sec ii zicem atunci ia-ti medicina si baga-ti-o undeva. NU imi f** eu tineretea, sanatatea, ochii, viata personala pentru 200 de euro care si aia vor sa nu ti-i dea ca inca esti invatacel. Dar na...atunci eu visam la sange pe pereti si nu imi imaginam ca am sa dau 1mil juma pe o punga de oase in anu I
Cine a ales specialitatile cu sporuri in fata viselor de cardiolog cu poze pe perete cu stetoscop la gat sau in halat verde cu sange pe saboti le zic Felicitari. Sunteti cei mai tari. In orice meserie trebuie sa fii orientat.
Ca intr-un final visatorii se aleg cu depresie iar cei orientati isi platesc facturile.
Sper ca nu am plictisit pe multi dar intrucat nu am intrat de mult pe forum sunt in verva
I choose not to choose life.And the reason..there is no reason.Who needs reasons when you got medicine??
- 2much4you
- senior

Eu cred totusi ca merita sa-ti urmezi visul, chiar daca este f greu... daca iti doresti ceva cu adevarat se va realiza intr-un final... merita sa traiesti pentru a-ti realiza visul si pentru a face ceea ce te pasioneaza... chiar daca nu vei reusi, macar stii ca ai incercat, parerea mea
Imi pare sincer rau pentru cei care abandoneaza pe parcurs... si asta nu inseamna ca au fost lasi... inseamna doar ca nu au avut acel ceva care sa-i faca sa mearga inainte orice-ar fi sau ca au avut in viata lor chestii mai imp decat cariera lor. Si eu ii apreciez pe cei care au renuntat la chirurgie ptr a face anat pat... este intr-adevar un mare compromis si o dovada de maturitate... totul este sa nu ramana cu un mare gol in suflet care va fi umplut numai de frustrare si sa nu arunce cu zoie in colegi de-ai lor care au ales alte specialitati.
Imi pare sincer rau pentru cei care abandoneaza pe parcurs... si asta nu inseamna ca au fost lasi... inseamna doar ca nu au avut acel ceva care sa-i faca sa mearga inainte orice-ar fi sau ca au avut in viata lor chestii mai imp decat cariera lor. Si eu ii apreciez pe cei care au renuntat la chirurgie ptr a face anat pat... este intr-adevar un mare compromis si o dovada de maturitate... totul este sa nu ramana cu un mare gol in suflet care va fi umplut numai de frustrare si sa nu arunce cu zoie in colegi de-ai lor care au ales alte specialitati.
- 187.92a
- addicted

-
masquenada
- senior

- TibiGZU
- elder

matei clara wrote:bai agarici de targoviste sau academician de targoviste ce te strofoci atat si transpiri pe la tv? Ai fost penibilo-patetic, nu ai atins subiectul emisiunii, iar subtilitati de genul, ca asa cum ai putut tu lua rezid....! mi se pare de bun simt sa-ti iei un rez de ***** cu niste grile de *****! de ce ti-ai luat tu morfopat, putin intereseaza pe cineva, erai chemat acolo pentru a raspunde la niste intrebari, nu pentru a bate campii .
ce stii tu despre viata in afara? '' chiombea'' stai pe banii parintilor de cand ai facut spuma aia a ta de mustata , tremurand prin camine si asteptandu-ti pachetele de la pucioasa. ce stii tu de real life ca ma faci sa vomit in jet cotobatura de eprubeta! Ai stat prin transee, ai dat la sapa, ai avut 4 joburi ca sa te tii in fac, sau alta treaba nu ai avut decat sa inveti, ca se iei un ***** de rezi cu care acum te arunci in ''real life''. varza.
nici nu stii bine unde e clitorisul si te vezi schimband lumea? ce pacienti bey constipatie ai vazut tu ca sa te agiti pe aici '' prima ocazie cu care voi putea arde un nenorocit de spagar care se numeste chirurg si care si-a luat postul cu sarsanaua (nasol, iar iti recunosc profilul).'', vai de capul tau de frustrat!!!
si competenta ta cum o dovedesti mai cascaval de rucar ca sa meriti un post in spital? veni tibigzu de la pucioasa sa transeze valorile adevarate ca stie el care e ala bun si ala prost, ca stie el de la pucioasa ca in spitale sunt numai incompetenti si asa cum a luat rezi asa va pleca si in afara, ca e greu al drak sa pleci in afara! vezi-ti de c**** tau de la c**, daca nu esti in stare sa ti-l stergi atunci pune-o pe mama ta.
Ce onoare pe mine in seara asta sa-mi raspunda personal dr. Clara Matei, presedintele executiv al Asociatiei Medicilor Rezidenti din Romania. Domnisoara doctor, ati comutat din greseala pe limbajul de Valcea. Apreciez totusi ca nu ati mai insistat sa ma deranjati la telefon cu vorbe de dulce.
Pt linistea Dvs. interioara:
- am vrut sa merg la Surprize Surprize sa bat campii, dar am confundat-o pe Almasan cu Andreea Marin
- despre viata in afara nu cunosc cine stie ce, dar va asigur ca am mai multe vize in pasaport ca judetele pe care le-ati vizitat Dvs.
- in transee n-am stat, dar am dat si la sapa, am avut si joburi si o sa-ti vina greu sa crezi, de la 20 ani n-am mai luat un ban de la parinti. really!
- ca sa ma initiez, v-as fi rugat sa ma lasati sa va caut de clitoris, dar dupa cum va cunosc personal mi-e frica sa nu descopar altceva mai mare
- nu mai insistati, fiindca nu ma convingeti sa ma inscriu in AMRR
contesting is a life style
- Cyph3r
- elder

Dr.Lili wrote:eu zic sa te astepti la o vizita de la mircea.radu.![]()
Eu zic sa invite aceleasi personaje carismatice inclusiv modelul ala de hartie ce reprezenta MS la 95 95..tare's curios ce sfat ar da domnul ala psihălog ptr rezolvarea acestei situatii de mare importanta ptr tara
I choose not to choose life.And the reason..there is no reason.Who needs reasons when you got medicine??
-
matei clara
- newbie

TibiGZU wrote:y!
- ca sa ma initiez, v-as fi rugat sa ma lasati sa va caut de clitoris, dar dupa cum va cunosc personal mi-e frica sa nu descopar altceva mai mare![]()
5 luni de zile nu ai mai scris pe forum cand ti-am impus
te rugai sa fii lasat sa postezi pe rezidentiat 2007
tremurai si mai aveai un pic si plangeai , iar acum te-ai vazut proaspat rezident si dadu curajul in tine. Vezi ca atunci cand ai sa ma vezi nu ai sa mai fii in spatele calculatorului nici nu o sa mai suferi de febra proaspata a rezidentiatului, nici sustinatori virtuali nu o sa mai ai, si o sa tremuri printre lacrimi din nou incercand sa-mi explici cum ma rogi tu sa-mi gasesti clitorisul
-
mamamia
- 187.92a
- addicted

- TibiGZU
- elder

matei clara wrote:5 luni de zile nu ai mai scris pe forum cand ti-am impus
te rugai sa fii lasat sa postezi pe rezidentiat 2007
tremurai si mai aveai un pic si plangeai , iar acum te-ai vazut proaspat rezident si dadu curajul in tine. Vezi ca atunci cand ai sa ma vezi nu ai sa mai fii in spatele calculatorului nici nu o sa mai suferi de febra proaspata a rezidentiatului, nici sustinatori virtuali nu o sa mai ai, si o sa tremuri printre lacrimi din nou incercand sa-mi explici cum ma rogi tu sa-mi gasesti clitorisul
inseamna ca traiesti intr-o lume imaginara daca ai impresia ca ma cunosti de undeva de iti perimiti sa faci afirmatii deplasate la adresa mea ori ai conflicte cu mine sau avem ceva de impartit. nu stiu ce te-a apucat sa versi pe-aici tot rahatul tau imaginar. ma surprinde cat de departe poate merge invidia.
chivu wrote:Dra lasand prostiile mi se pare cam suspect cam ce se intampla pe acest topic. Nu e tocmai un limbaj care denota educatie si respect.
limbaj de amrez. no comment!
trident wrote:daca e cu confruntare directa n-o sa pun bani pe tibigzu, cred ca-l bate clara
maturizati-va frate! va crede lumea ca amrezu ala e un fel de gradinitza
-
tudordudas
- senior

-
tudordudas
- senior

-
Goran.Zadrin
- elder

-
tudordudas
- senior

-
lolita
Un lucru este clar...avem soarta pe care o meritam.Nu stim sa ne cerem drepturile, dar suntem suficient de aroganti incat sa consideram ca nu avem nevoie sa invatam.
Primul lucru pe care ar trebui sa-l invatam este sa fim uniti...de obicei saracia si umilinta unesc oamenii.
Nu inteleg ce asteptari aveati de la o singura emisiune tv...si mai ales de la Tibi (inteleg ca a luat rezidentiatul in primii 30,dar are limitele lui).Vinovati suntem toti,noi cei care ne acceptam soarta si nu stim sa ne alegem liderii...
Primul lucru pe care ar trebui sa-l invatam este sa fim uniti...de obicei saracia si umilinta unesc oamenii.
Nu inteleg ce asteptari aveati de la o singura emisiune tv...si mai ales de la Tibi (inteleg ca a luat rezidentiatul in primii 30,dar are limitele lui).Vinovati suntem toti,noi cei care ne acceptam soarta si nu stim sa ne alegem liderii...
- Dr.Lili
- elder

moamaa,ce misto sta treaba pe aici!!
ca sa inteleg,deci...clara incearca sa-i intre pe sub piele lu Tibi in timp ce trident se joaca la
mi-e rusinica sa zic...sper sa nu se innece ca e riscanta meseria asta
apoi tibi zice ca e poveste imaginara...i-am zis doara sa se astepte cu mircea radu la usa,dar cum daca ea cica-l iubeshtce pe trident in timp ce el ii da...??asta pe de alta parte zice ca e una myry lili care il alearga pe forum,uneori vrea sa ii puna shaiba pe dejget alteori o vinde pentru alina aka clara(??) adica se foloseste de 2 ca sa nu ramana in pana..de idei
..frateeee,ce treaba faina p-acilea!si eu unde ma mai amestec sa ma fac vedeta??
(
si stai ca nu e ce cred eu amrez??
era una din sperantele mele ca se poate face ceva si pentru rezidenti si voi imi spuneti ca nu e decat o iluzie?..ca alte cele??
concluzie:
1.Tibi,ai nevoie de o catzea care musca si hamaie la lupoaica?mi se parea mie ca e una
la tv care se gudura dupa tine.parea dragutza si smart.cu adevarat smart!!!
2.tirdent,nu ti-e pofta de...o felie de cascaval rucar?
3.am iesit din clocina,merg sa beau.care vine cu mine?
ca sa inteleg,deci...clara incearca sa-i intre pe sub piele lu Tibi in timp ce trident se joaca la
si stai ca nu e ce cred eu amrez??
concluzie:
1.Tibi,ai nevoie de o catzea care musca si hamaie la lupoaica?mi se parea mie ca e una
2.tirdent,nu ti-e pofta de...o felie de cascaval rucar?
3.am iesit din clocina,merg sa beau.care vine cu mine?
love is everything we payed
life is beautiful; try it today
- Dr.Lili
- elder

masquenada wrote:Dr.Lili wrote:de acord,dar chiar nu se mai gasesc solutii pertinente?
mintea omului este un taram vast neexploatat in profunzime.
idea de privatizare e oarescum buna pt noi,dar pacientii cu nivel de trai mai jale decat al nostru le facem gratis,nu?
raspunsu la intrebarea asta e dezbatut in sicko lu michael moore...pe langa altele
din pacate sanatatea costa...si asta inca din epoca sumeriana...
eu cred ca si in statele care zic ca au sanatate gratuita, gen franta, spania, norvegia (nici macar nu platesc asigurari de sanatate) tot exista o diferenta intre clasele sociale in sensul ca si listele alea de transplant sau prostatectomie laparoscopica cu nerve spearing se "aranjeaza", ok... toti au acces da cu liste...in elvetia sor'mea sta 3 luni pe lista la stomatolog ca sa nu plateasca nimic...deci diferenta intre saraci si bogati va fi intr-un fel sau altu
eu zic ca privatu va merge pe operatii "de lux" care si in ziua de azi in spitale sunt rezervate "donatorilor" generosi
ai putea detalia,te rog, pe ce sistem se bazeaza sanantatea din spania,franta,norvegia?
sunt in perioada de learning si vreau sa inteleg cum e la ei si de ce merge.
love is everything we payed
- Im
- elite

M-am holbat
si eu la emisiunea aia.
1) ce treaba are cu AMR, de fapt cu acest topic ? Adica de ce se face tapaj tocmai pe acest topic, când toti invitatii aia erau || cu AMR
2) nu stiu de ce emisiunile de genul asta sunt niste petarde ude, regia invita mereu o gramada de persoane si nu se dezbate nici o chestie pâna la capat, timpul e aberant de scurt si nu exista un subiect coerent.
3) mi-a placut tânarul în sfârsit rezident dupa 3 încercari, nemultumit ca alegerea specialitatii se face în functie de rezultatul obtinut la examen, ca si femeia care gasea solutia problemei în drepturile homosexualilor si prezenta minoritatilor în parlament.
4) ce aveti cu Tibi, nu înteleg ce-o fi asa de ciudat ca si-a spus o opinie, el cu colega lui, cu repreza studentilor si cu cel cu 'salariul înca necunoscut' au vorbit concret despre subiect, restul participantilor în frunte cu grangurii erau pe un norisor pufos, în alta galaxie.
5) aveti impresia ca daca apare un user 'clara matei' sau 'angelina jolie' si vorbeste despre genitale si provoaca efervescenta aiurea, ala e sigur-sigur proprietarul nick-ului la sectia de evidenta populatiei ?
6) emisiunile astea despre tinerii medici care vor sa plece cred ca sunt cel mai bun motiv pentru a pleca.
1) ce treaba are cu AMR, de fapt cu acest topic ? Adica de ce se face tapaj tocmai pe acest topic, când toti invitatii aia erau || cu AMR
2) nu stiu de ce emisiunile de genul asta sunt niste petarde ude, regia invita mereu o gramada de persoane si nu se dezbate nici o chestie pâna la capat, timpul e aberant de scurt si nu exista un subiect coerent.
3) mi-a placut tânarul în sfârsit rezident dupa 3 încercari, nemultumit ca alegerea specialitatii se face în functie de rezultatul obtinut la examen, ca si femeia care gasea solutia problemei în drepturile homosexualilor si prezenta minoritatilor în parlament.
4) ce aveti cu Tibi, nu înteleg ce-o fi asa de ciudat ca si-a spus o opinie, el cu colega lui, cu repreza studentilor si cu cel cu 'salariul înca necunoscut' au vorbit concret despre subiect, restul participantilor în frunte cu grangurii erau pe un norisor pufos, în alta galaxie.
5) aveti impresia ca daca apare un user 'clara matei' sau 'angelina jolie' si vorbeste despre genitale si provoaca efervescenta aiurea, ala e sigur-sigur proprietarul nick-ului la sectia de evidenta populatiei ?
6) emisiunile astea despre tinerii medici care vor sa plece cred ca sunt cel mai bun motiv pentru a pleca.
- Cyph3r
- elder

Im wrote:emisiunile astea despre tinerii medici care vor sa plece cred ca sunt cel mai bun motiv pentru a pleca.
Just
Cel mai mult imi plac la emisiuni la care se vb specific despre ceva ca mai suna cate unu si cere in direct ba eliberarea lui Cozma din puscarie sau redeschiderea nush carui caz la judecatoria Urziceni sau unu care sa se planga despre orice..doar sa fie live exlusive in acel moment si din cele 45 de minute surprinzator el e lasat sa vb cel mai mult iar cand cineva are chiar ceva de spus sare din spate vreun anonim care deviaza iar de la subiect iar la sf celor 45 de min in care nu s-a vb despre nimic ramai la idea..nu mai bine dormeam sau citeam o carte buna?Asa am asistat la 45 de min de nimic.
P.S. sunt curios cata rabdare are oprescu la semafor pana sa spuna soferului sa apese claxonul?
-
mamamia
- 187.92a
- addicted

chiar, de ce ar crede tibigzu ca e clara invidioasa pe el? ca e el mais cund decat ea sau nush, trebuie sa fie ceva de genul asta.. parapsihologic
-
matei clara
- newbie

- TibiGZU
- elder

- Im
- elite

Come on Tibi, deschide ochii.
Chiar nu recunosti un stil cunoscut, în spatele nick-ului Clara ?
Poate pentru ca nu esti destul de 'batrân' pe forum.
Clara e bine mersi, n-are treaba cu agitatia asta, oricum ar fi ultima persoana care sa tina teorii altora despre aparitii în emisiuni tv.
Vrei sa-ti fac desen, sau tii neaparat sa te certi cu fantome ?
Poate pentru ca nu esti destul de 'batrân' pe forum.
Clara e bine mersi, n-are treaba cu agitatia asta, oricum ar fi ultima persoana care sa tina teorii altora despre aparitii în emisiuni tv.
Vrei sa-ti fac desen, sau tii neaparat sa te certi cu fantome ?
- 187.92a
- addicted

- TibiGZU
- elder

trident wrote:TibiGZU wrote:de curiozitate: de ce ti s-a pus brusc pata pe mine?
aia cu invidia nu mai tine?
chiar seriousely. poate fi paranoia
Im wrote:Come on Tibi, deschide ochii.
brea Im esti naiv. citeste-i posturile mai vechi
- 187.92a
- addicted

- ciushka
- elder

moama da e plin topicu asta de sange:D.iar a dat boala rea in voi?
si mai vreti unitate a rezidentilor daca o mana de oameni se sfasie intre ei cum vreti sa fim uniti mii ?!?!?
oricum good to be back.
asha ca lasati mancarimea si treceti la barfe ca sunt mai constructive:P
si mai vreti unitate a rezidentilor daca o mana de oameni se sfasie intre ei cum vreti sa fim uniti mii ?!?!?
oricum good to be back.
asha ca lasati mancarimea si treceti la barfe ca sunt mai constructive:P
de obicei de murit se moare doar odata... eu mor in fiecare zi cand ma trezesc si renasc la fiecare adormire( ego dixit)