masquenada wrote:stie cineva banii astia se dau retroactiv, in sensul ca am fost baieti buni si nu am plecat in 2007 din tara sau ca sa nu plecam in 2008?
cu multumiri raspunsurilor pertinente
banii astia se dau din urmatorul motiv: sanitasul a negociat o anumita crestere salariala aferenta anului 2007. deoarece cea mai mare parte a cresterii s-a acordat la sfarsitul anului, s-au pierdut o parte din bani (daca s-ar fi acordat toata marirea din ianuarie 2007 am fi avut un anumit venit pe 2007). ca sa nu faca sanitasul scandal din nou, aceasta diferenta s-a dat sub forma unei prime, care trebuia sa se numeasca cumva si pe care dupa cum stie toata lumea au numit-o prima de stabilitate.
pt cine nu a inteles: daca se acorda inca din ianuarie toata marirea, ai fi avut un anumit venit per total la sfars anului. deoarece marirea s-a acordat tarziu, s-au pierdut niste bani pe care i-au dat cu denumirea prima de stabilitate.
sursa: liderul sanitas de la mine de la spital. din cate am inteles de la el, acelasi lucru se va intampla si la anul. vor fi niste cresteri salariale, in transe, compensate cu diverse prime care sa compenseze faptul ca nu s-a marit salariul de la inceput cu tot procentul negociat