inscriere rez
- 187.92a
- addicted
- dr.rezidentx1
- senior
..
maria_m wrote:am o prietena care cu 720 de puncte a luat sanatate publica la timisoara. tot cu punctajul asta s-a luat si psihiatria de adulti , ca tipa a ales initial psihi si apoi si-a schimbat optiunea.
eu am o colega care a prins psihi cu 716 pct si mai erau cateva locuri pe buc dupa ea de fapt ultimele au ramas pe buc
- 187.92a
- addicted
- dr.rezidentx1
- senior
?
trident wrote:eu nu m-as lauda cu prietene din astea
si de ce ma rog?pt ca psi s-a prins cu pct mai mici sau ti-e frica ca vei apela vreodata la acele prsoane mai slab pregatite pt ex de rez de anu trecut................
eu stiu......vreo psihoterapie pt a te lasa de fumat
ca tot era un topic de gen:ex-smocker de curind ..solicit spriin psihologic...

de ce sa nu respectam si optiunile celorlalti?
- dr.rezidentx1
- senior
...
maria_m wrote:nu toata lumea ia 950 de puncte.....plus ca si daca as lua 950 de puncte tot psihiatrie as lua...fiecare cu pasarelele lui....![]()
ce aveti mai oameni buni de toata lumea vrea psihiatrie...........
vin vremuri grele si nu stiu eu?
anuntati-ma si pe mine sa ma pregatsc pt acele vremuri.
apropo de ce a zis 3d anul trecut la repartitie la iasi o tipa care a obtinut un punctaj destul de mare si care era bursiera in timpul facultatii, a ales tot psi,desi lumea se astepta la cea gen cardio dermato sau interne..........
sa fi vazut atunci ce rumoare s-a facut in sala.....
cineva din spatele meu comenta: ce sa-i faci daca asta a vrut si si-a dorit asta si-a ales!!!!!!!!!!!
cati sunt dintre cei daca iau medie de dermato la rezu asta nu aleg derma ci psihi?
vreau sa ii cunosc si eu
hai curaj:ala eu.......... ala eu...........
- dr.rezidentx1
- senior
- Bubu
- senior
- 187.92a
- addicted
- 187.92a
- addicted
Re: ...
dr.rezidentx1 wrote:apropo de ce a zis 3d anul trecut la repartitie la iasi o tipa care a obtinut un punctaj destul de mare si care era bursiera in timpul facultatii, a ales tot psi,desi lumea se astepta la cea gen cardio dermato sau interne..........
FRECTZIE! prima pozitie de psihiatrie anul trecut la Iasi a fost 374, ult poz de derma fu 285. deci ai lasa-ne cu vrajelile lol. niciunul din cei care fac psihi la iasi NU putea alege derma
dintre toti cei care au luat psihi in 2006, osuta sau cati au luat, doar 3 (trei) puteau lua dermatologie, unul in Bucales si 2 la CJ. asta ca sa nu ne mai vrajim pe povesti de 2 lei
oricum anu asta o sa iau palstica..
- alinavalean
- senior
- dr.rezidentx1
- senior
Re: ...
trident wrote:dr.rezidentx1 wrote:apropo de ce a zis 3d anul trecut la repartitie la iasi o tipa care a obtinut un punctaj destul de mare si care era bursiera in timpul facultatii, a ales tot psi,desi lumea se astepta la cea gen cardio dermato sau interne..........
FRECTZIE! prima pozitie de psihiatrie anul trecut la Iasi a fost 374, ult poz de derma fu 285. deci ai lasa-ne cu vrajelile lol. niciunul din cei care fac psihi la iasi NU putea alege derma
ei na
de ea vorbeam cea dp poz 374 ea a ales iasi
dar daca vroia derma si nu erau locuri pe iasi
ar fi ales bucale
cum a ales o colega de a mea m.int la cluj desi nu se terminasera locurile pe m.int nici in iasi.dar ea a ratat derma..........
dintre toti cei care au luat psihi in 2006, osuta sau cati au luat, doar 3 (trei) puteau lua dermatologie, unul in Bucales si 2 la CJ. asta ca sa nu ne mai vrajim pe povesti de.........
eu stiu ca ea avea 800 si.....de pct
si nu era obligata sa aleaga iasu daca vroia intradevar dermato.......iar daca asta a vrut e alegerea ei...oricum a fost un soc pt cei din sala care o cunosteau pt ca nimeni nu s-a asteptat la asta...
oricum anu asta o sa iau palstica..
poti lua ce vrei..nu ma intereseaza palstica........poti lua si spm daca asta iti doresti cu adevarat
- crisstallus_cris
- senior
- crisstallus_cris
- senior
-
- senior
amica mea care e pe spm a stat primele 6 luni acasa. se ducea cam 2 ore pe zi o data la nu stiu cate saptamani. dupa care a trecut pe igiena (unde are si spor de 10% si se duce cam o zi la 2 sapt la lucru). spre exemplu saptamana viitoare merg pt o zi la buzias sa faca nu tiu ce statistica de vaccinari.
- dr.rezidentx1
- senior
maria_m wrote:spm-ul e foarte practic...in cazul in care stii ca vrei sa mai dai o data rezi anul urmator, pe spm ai mult timp liber si salariul vine.
ai maqi mult timp liber decat pe mf la tine in judet?
ar fi o idee daca in caz ca nu prind endocrine sa mai dau o data rez la anu si sa fac spm anu asta daca imi aleg spm

- andrita
- elder
pai si de asta nu merge sistemul in tara asta.ca nu ne respectam unii pe altii.daca noi intre noi nu ne respectam,ce pretentie sa mai avem de la baba floarea care habar nu are de medicina dar vorbeste pe la colturi ca "vai,nu a luat rezidentiaul.ce prost!"ca dor rezi se da la coltul strazii.si sunt unii care trec pe acolo si nu vor sa il ia.
sa fim seriosi. ca sa fim respectati trebuie sa ne respectam intre noi.ce conteaza ca x a luat psihi cu 900 de pct sau y a luat spm?superioritati din astea nu isi au rostul intr o lume care pretindem ca o vrem civilizata.toti suntem medici.daca noi ne facem albie de porci intre noi ,pai atunci chiar ca nu mai tre sa asteptam de la altii sa ne respecte. de asta nu suntem bagati in seama cu salariile si drepturile rezidentilor.
deci,respectandu i pe ceilalti te respecti pe tine!
sa fim seriosi. ca sa fim respectati trebuie sa ne respectam intre noi.ce conteaza ca x a luat psihi cu 900 de pct sau y a luat spm?superioritati din astea nu isi au rostul intr o lume care pretindem ca o vrem civilizata.toti suntem medici.daca noi ne facem albie de porci intre noi ,pai atunci chiar ca nu mai tre sa asteptam de la altii sa ne respecte. de asta nu suntem bagati in seama cu salariile si drepturile rezidentilor.
deci,respectandu i pe ceilalti te respecti pe tine!
Tot ce-i trebuie raului ca sa reuseasca este ca oamenii buni sa nu faca nimic.
- oko_x
- junior
- andrita
- elder
maria_m wrote:dar cine a zis ca nu-i respectam pe cei de pe spm sau psihi???![]()
![]()
ideea era ca daca vrei sa-l mai dai o data macar sa alegi o specialitate in care nu lucrezi pana la 6 seara in spital.
apropos de ce ziceau unii si altii asa la misto de cei de pe "psihi si de pe spm".adica cei c u punctaje mai mici de 900.hai sa fim seriosi!daca din fasa gandin rasist....apoi..d zeu cu mila!
Tot ce-i trebuie raului ca sa reuseasca este ca oamenii buni sa nu faca nimic.
- dr.rezidentx1
- senior
rez mf
maria_m wrote:nu e rea ideea. asta stiu de timisoara. nu stiu cum e in alte centre. pe mf oare cum e? in primul an ai stagii in spital sau in cabinet?
mai complicat...........
depinde cum te invarti si-ti aranjezi treburile..............
daca prinzi centru universitar pe mf cam esti obligat sa servesti pe la servici cu prezenta.........
in primele 6 luni de cab mai merge de un aranjament cu dr.sa te invoiesti sau sa faci stagiul la f.f.
dupa astea 6 luni sechimba situatia
daca esti in centru univ tb sa mergi zilnic la spit plus ca te obliga la garzi intre 2-4 garzi lunar iar sarcinile care-i revin medicului in garda ti le plaseaza tie si el se duce fericit la somn
DACA esti intr-un spital judetean se mai pot face invarteli pe anumite stagii dar asta depinde de ingaduinta medicului la care te duci.....
eu zic ca cel mai bine e la spitalele municipale........ pt ca meidcii sunt prea ocupati cu ale lor si te mai trimit si pe acasa
.....
mai ales daca le zici ca dai iar rez
- andrita
- elder
-
- newbie
Nu stiu de ce sunt foarte multi impotriva psihiatriei... Unora poate le place ... Si mai are si un mare avantaj pentru o viata mizera de rezident: Are spor de 75% fata de alte specializari(de exemplu infectioase unde stai cu nasul in boli contagioase si spor mai mare nu ai decat la Hiv).Iar la Bucuresti sunt si medici care chiar fac cu rezidentii ,trebuie doar sa vrei sa inveti si tu... E adevarat ca multi freaca menta dar se si pot scoate ,ca un al dolea job nu strica.
Never, never, never, never, never give up !
-
- senior
- crisstallus_cris
- senior
- adellyne_85
- elder
ma, asa cu spm-ul, eu asta visam sa iau, credeam ca e fain, ca mi-a placut tipa cu care am facut spm, cea mai aranjata, frumos imbracata si parfumata din toate cadrele cu care am fracut in 6 ani de facultate. la fel si tipa de la igiena. de unde eu am dedus ca se castiga la astea. nu stiu daca ele traiau numa din spm/ igiena, da mie mi-a placut de ele.
- dr.rezidentx1
- senior
cati s-au inscris?
anul trecut au afisat situatia oficiala a inscrierilor pt rez pe data de 6 nov
anu asta......
deocamdata nimic.cine stie cand termina cnpds de centralizat toate datele....
sau nu se grabesc pana nu si termina de mancat covrigii si merele....
anu asta......
deocamdata nimic.cine stie cand termina cnpds de centralizat toate datele....
sau nu se grabesc pana nu si termina de mancat covrigii si merele....

- dr.rezidentx1
- senior
- andrita
- elder
-
- senior
- dr.rezidentx1
- senior
Re: inscriere rez
ufisoru wrote:pna la urma in afara de 16 nov se va sti candva nr de candidati inscrisi????
da pe 15..... asa apare in site-ul oficial....
anul trecut a aparut un articol pe posta medicala in care se preciza situatia cu inscrierile pt rez.....articolu data cu 6 nov........
anu sta who knows.......
- crisstallus_cris
- senior