pag 257: Coloana Mafenid, dezavantaje: tendinta la acidoza prin inhibarea anhidrazei.
buna treaba...macar de mai asteptau cateva pagini..ca nu mai imi dadeam seama la cata poveste de adormit neuronu e acolo

Cyph3r wrote:pag 256 romanul Arsuri: Principalul dezavantaj al mafenidului acetat este inhibarea anhidrazei carbonice care determina in final alcaloza respiratorie
pag 257: Coloana Mafenid, dezavantaje: tendinta la acidoza prin inhibarea anhidrazei.
buna treaba...macar de mai asteptau cateva pagini..ca nu mai imi dadeam seama la cata poveste de adormit neuronu e acolo![]()
Lex wrote:Aaa, am si eu o intrebare, poate ati inteles voi altceva...
La litiaza CBP pg 1935
"Puseurile recente de P.A sau colangita acuta reprezinta o indicatie unanim admisa"
iar mai jos
"Metoda va fi evitata la bolnavii cu puseuri recente de P.A"
"In angiocolitele acute e contraindicata....."
si mai jos zice " ca doar in situatiile de exceptie bla bla faci ERCP sub protectie ab si cu inj minima"
Pai atunci nu ar avea ce sa caute la indicatii unanim admise, ca din fraza asta se intelege ca o faci clar la P.A si colangita nu doar in situatii de exceptie.... Voi ce ati inteles?
andrita wrote:la sepsis pagina 854:Sepsisul insotit de petesii sau purpura poate sugera febra patata a muntilor stancosi.nu e a muntilor carpati? sau conteaza in ce tara dai rezi?
eu zic ca e a muntilor carpati.voi ce parere aveti?
![]()
![]()
![]()
![]()
andrita wrote:la sepsis pagina 854:Sepsisul insotit de petesii sau purpura poate sugera febra patata a muntilor stancosi.nu e a muntilor carpati? sau conteaza in ce tara dai rezi?
eu zic ca e a muntilor carpati.voi ce parere aveti?
![]()
![]()
![]()
![]()
Users browsing this forum: No registered users and 8 guests