Concediul.... obligatoriu (Sf. Ioan sustine ca da) ???
-
pasarilatilungila
- elder

Concediul.... obligatoriu (Sf. Ioan sustine ca da) ???
am tot uitat sa postez problema aceasta:
cand am fost la Sf. Ioan luna trecuta sa imi duc pontajul, tanti de la resurse umane mi-a zis ca pana la sfarsitul anului, trebuie sa am TOT concediul luat, iar in caz ca nu il am, ma va trece automat asa incat sa am concediul facut, chiar daca sunt la datorie.
lucrul acesta se aplica tuturor rezidentilor de la Sf. Ioan (nu stiu cum e la alte spitale)
acum vine intrebarea: E LEGALA MANEVRA LOR?
poate cineva care se pricepe mai bine ca mine la legislatie sa confirme/infirme lucrul acesta?
e posibil sa faca acest lucru pentru a evita plata concediului (orice zi de concediu lucrata se plateste.....logic)
cand am fost la Sf. Ioan luna trecuta sa imi duc pontajul, tanti de la resurse umane mi-a zis ca pana la sfarsitul anului, trebuie sa am TOT concediul luat, iar in caz ca nu il am, ma va trece automat asa incat sa am concediul facut, chiar daca sunt la datorie.
lucrul acesta se aplica tuturor rezidentilor de la Sf. Ioan (nu stiu cum e la alte spitale)
poate cineva care se pricepe mai bine ca mine la legislatie sa confirme/infirme lucrul acesta?
e posibil sa faca acest lucru pentru a evita plata concediului (orice zi de concediu lucrata se plateste.....logic)
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS
- dr.rezidentx1
- senior

Re: Concediul.... obligatoriu (Sf. Ioan sustine ca da) ???
pasarilatilungila wrote:am tot uitat sa postez problema aceasta:
da trebuie luat pana la sf anului..........
cauta in codul muncii.............
sau alta lege
asta daca nu vrei sa te trezesti trecut in concediu din oficiu cum au patit unii anu trecut......
s-au prezentat la serv si au aflat ca de fapt ei sunt in concediu.............deci vor fi platiti ca si cum ar fi in vacanta
-
pasarilatilungila
- elder

Mea culpa.... acum am cautat iar si am gasit in: CODUL MUNCII (cu modificările introduse de OUG nr. 65/2005 )
Art. 141. [efectuarea şi compensarea concediului de odihnă anual]
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Art. 141. [efectuarea şi compensarea concediului de odihnă anual]
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS
- 187.92a
- addicted

- 187.92a
- addicted

Re: Concediul.... obligatoriu (Sf. Ioan sustine ca da) ???
pasarilatilungila wrote:e posibil sa faca acest lucru pentru a evita plata concediului (orice zi de concediu lucrata se plateste.....logic)
dar n-am inteles logica. de ce sa evite plata concediului? de ce ar face cineva sa ceva?
-
pasarilatilungila
- elder

- Phat Skidz
- dɥɐʇ sʞıpz
Şi eu am primit ameninţări de genul ăsta de la Municipal, totuşi, în ultimii doi ani nu mi-am luat tot concediul, şi nu m-au băgat automat. Da, este adevărat că pe perioada concediului nu se dau bonuri de masă. Păsărilă, s-ar putea să fie vorbe goale, dar eu zic să le baţi cu pumnul în masă şi să le zici că, dacă fac aşa ceva, vei sesiza auditul, managerul şi sindicatul, plus reclamaţie nominală. Nu cred că există pe undeva vreo lege care să susţină o asemenea aberaţie.
SUNT BOȘOROGUL IMEDULUI
- 187.92a
- addicted

-
pasarilatilungila
- elder

de conserve
am citat mai sus din legea care ne obliga sa ne luam concediul
pe linkul asta e tot textul legii
http://www.solidaritatea-sanitara.ro/subpage7.html
am citat mai sus din legea care ne obliga sa ne luam concediul
pe linkul asta e tot textul legii
http://www.solidaritatea-sanitara.ro/subpage7.html