Repartitie rezidenti anul I iulie 2007

Pentru ca o merit: info rezidenti; barfe din spitale
pasarilatilungila
elder
elder

Repartitie rezidenti anul I iulie 2007

Postby pasarilatilungila » Tue Jul 17, 2007 2:32 pm

Asteptam si noi impresii/sugestii de la cei de anul I care au fost la cnpds/asp-urile regionale la repartitie luni sau marti....
SHARE :D
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS

BUBULINA
junior
junior

Postby BUBULINA » Wed Jul 18, 2007 7:14 am

Pai sa va spun cum mi s-a parut mie! Eram programati la ora 13.30. Am ajuns la ora 13.00. cand, desi terminasera cu cei ce fusesera programati inaintea noastra, noua ne-au zis sa asteptam pana la 13.30. Bineinteles ca am asteptat pana aproape de ora 14.00 intr-o caldura groaznica! Dupa ce am ales spitalul ne-au dat Curricula si CAIETUL DE MONITORIZARE pt. specialitatea respectiva.
Parerea mea este ca, aceasta Curricula pe care s-au chinuit 6 luni s-o elaboreze, este o MARE TAMPENIE, pt. ca ne-au fragmentat stagiul de baza (neurologie) in stagii mai mici (cu programarea altor stagii intre ele). In aceste conditii, abia ce apucam sa ne mai dumirim si noi ce si cum pe sectia si specialitatea respectiva, ca hop! tre sa pleci in alta parte!
Probabil ca au stat atata sa se gandeasca, cum sa faca, sa fie totul mai complicat si mai incalcit, sau poate ideea i-a apartinut vreunuia care nu are (sau nu mai are) nici o legatura cu medicina, si a vrut sa-l bage si pe el cineva in seama!
Pentru a face ca un vis frumos sa devina realitate, prima conditie este aceea de a avea o mare capacitate de a visa, a doua este perseverenta - adica increderea in vis.

BUBULINA
junior
junior

Postby BUBULINA » Wed Jul 18, 2007 7:21 am

In ceea ce priveste caietul de monitorizare (alta idee stralucita), tre sa-l completam cu procedurile invatate in fiecare stagiu, conform curriculei! Medicul indrumator tre sa ne evalueze si sa noteze in caiet cat de bine efectuam procedura respectiva.
Inteleg ca noi suntem primii rezidenti "monitorizati"! Voua cum vi se pare?
Pentru a face ca un vis frumos sa devina realitate, prima conditie este aceea de a avea o mare capacitate de a visa, a doua este perseverenta - adica increderea in vis.

mica sirena
senior
senior

Postby mica sirena » Wed Jul 18, 2007 4:04 pm

Eu nu am inteles ce trebuie scris in caieul acela!!! Oparatia la care am asistat ???

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed Jul 18, 2007 4:30 pm

in caiet scrieti ce scrie in curicule
voi asa de curiozitate cititi vreodat prefata, indicatiile de utilizare sau help-ul? ma gandesc ca poate ar ajuta
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

mica sirena
senior
senior

Postby mica sirena » Wed Jul 18, 2007 4:35 pm

kooksee wrote:in caiet scrieti ce scrie in curicule
voi asa de curiozitate cititi vreodat prefata, indicatiile de utilizare sau help-ul? ma gandesc ca poate ar ajuta

Din cand in cand da...Glumesc!! Problema e daca doctorul indrumator la care sunt , are chef si timp de asa ceva...

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Wed Jul 18, 2007 4:55 pm

se face ca la pontaj.
il prinzi pe doctor intr-o pauza si il pui sa parafeze din cand in cand.
doar nu il lasi pe el sa scrie....
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...

latvia
elder
elder

Postby latvia » Wed Jul 18, 2007 5:36 pm

sa mai ziceti ca nu merita kuxi medalia de aur.

pasarilatilungila
elder
elder

Postby pasarilatilungila » Wed Jul 18, 2007 7:41 pm

o mare tampenie s-a produs astazi la repartitia urmatorului stagiu pentru rezidentii pe MF
stagiile s-au luat in ordinea punctajelor obtinute, LA GRAMADA
cei care au luat mf de pe chirurgicale au fost NET avantajati fata de cei de pe specialitatile medicale, asa incat cand s-a ajuns si la notele pe cele medicale, multe locuri erau deja demult duse
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS

adrian branisteanu
junior
junior

sal

Postby adrian branisteanu » Wed Jul 18, 2007 8:39 pm

bine ca sa respectat o ordine si nu vi sa impus de catre proful indrumator ce stagiu sa faceti cum am patito noi cei din IASI. dupa ce ca am platit curricula aia de 2 lei caci am fost obligati altfel nu ne dadeau astea de la dsp repartitia pe stagiul URMATOR CARE E PT MINE MI PENTRU ALTII PED. asa ca mult suces la ex de rez

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu Jul 19, 2007 9:35 am

pasarilatilungila wrote:o mare tampenie s-a produs astazi la repartitia urmatorului stagiu pentru rezidentii pe MF
stagiile s-au luat in ordinea punctajelor obtinute, LA GRAMADA
cei care au luat mf de pe chirurgicale au fost NET avantajati fata de cei de pe specialitatile medicale, asa incat cand s-a ajuns si la notele pe cele medicale, multe locuri erau deja demult duse

pai unde e tampenia?
oricum toata lumea face aceleasi stagii. ce are e diferenta ca unii faceti acuma mi si altii pedi si in decembrie invers?

pasarilatilungila
elder
elder

Postby pasarilatilungila » Thu Jul 19, 2007 10:13 am

problema este ca cei care dau rezi IAR nu or sa mai apuce sa faca alte stagii care vroiau/le placeau sa le faca

Chingachgook
addicted
addicted

Postby Chingachgook » Thu Jul 19, 2007 11:44 am

frate ti se pare ca ar trebui sa fie cumva problema asp/cnpds ului?
ai fost confirmat rezident mefe, ai 3 ani in care tre sa balauresti prin niste sectii, e problema ta personala daca nu te satisface specialitatea si te inscrii din nou la examen.

subiectiv acuma, e fix perpendicular care ce stagii face. la toate stagiile si toate modulele se poate chiuli daca chiar vrei. dar probabil e in firea rezidentului sa creada ca la ailalti e mai bine.

Return to “Viata in spital”