Nicolaescu reintroduce munca patriotica obligatorie
- 
				Eminemscu
 - junior

Nicolaescu reintroduce munca patriotica obligatorie
ce parere aveti despre obligarea medicilor rezidenti de a sta in corturile anticanicula cate 5 ore pe zi(fara toaleta!!!) pentru a lua tensiuni si a imparti apa trecatorilor? Amrezu ce face?
E uimitor cat de repede se pune in aplicare un ordin al ministrului care e in defavoarea rezidentilor pe cand alte ordine (recte-prima de stabilitate,tichetele care vin cu intarziere de 2 luni) sau carnetul de rezident platit si pe care nu l-a primit nimeni nu s-au pus inca in aplicare.de curicula ce sa mai zic.
opinia asp bihor: "daca nu va convine puteti sa plecati/dati demisia".

E uimitor cat de repede se pune in aplicare un ordin al ministrului care e in defavoarea rezidentilor pe cand alte ordine (recte-prima de stabilitate,tichetele care vin cu intarziere de 2 luni) sau carnetul de rezident platit si pe care nu l-a primit nimeni nu s-au pus inca in aplicare.de curicula ce sa mai zic.
The MATRIX has you.
						- Chingachgook
 - addicted

- 
				Eminemscu
 - junior

- Chingachgook
 - addicted

- 187.92a
 - addicted

- 
				Eminemscu
 - junior

cei de la dsp ne-au spus citez: se vor lua masuri drastice impotriva celor care nu sunt prezenti, poate chiar o sa le luam tichetele pe luna respectiva.
eu ma mir ca din cate se pare actiunea asta are loc doar in oradea:sau ordinul asta a ajuns doar la urechile dsp oradea sau astia de la dsp ne iau de fraieri pe rezidentii oradeni si nu exista nici un ordin.

eu ma mir ca din cate se pare actiunea asta are loc doar in oradea:sau ordinul asta a ajuns doar la urechile dsp oradea sau astia de la dsp ne iau de fraieri pe rezidentii oradeni si nu exista nici un ordin.
The MATRIX has you.
						- 187.92a
 - addicted

- Chingachgook
 - addicted

Eminemscu wrote:cei de la dsp ne-au spus citez: se vor lua masuri drastice impotriva celor care nu sunt prezenti, poate chiar o sa le luam tichetele pe luna respectiva.
sunteti cazuti din luna.
cum ma sa va ia dsp-ul tichetele?
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
						- matrix
 - elder

Re: Nicolaescu reintroduce munca patriotica obligatorie
Eminemscu wrote:ce parere aveti despre obligarea medicilor rezidenti de a sta in corturile anticanicula cate 5 ore pe zi(fara toaleta!!!) pentru a lua tensiuni si a imparti apa trecatorilor? Amrezu ce face?
sa crezi tu ca e asa usor cu datul demisiei. eu ma chinui de 3 zile si nu reusesc sa demisionez. mergi la runos la MS, mergi la spital platitor, mergi la cnnnpds, apoi si asp.....si poate in final scapi.
Viata lunga si prospera!
						- 
				pasarilatilungila
 - elder

Re: Nicolaescu reintroduce munca patriotica obligatorie
matrix wrote:sa crezi tu ca e asa usor cu datul demisiei. eu ma chinui de 3 zile si nu reusesc sa demisionez. mergi la runos la MS, mergi la spital platitor, mergi la cnnnpds, apoi si asp.....si poate in final scapi.
ce usor e....
pur si simplu nu t mai duci
And the PRIDES shall stand as one, powerful in the LIGHT and SUPREME among BEINGS
						- Chingachgook
 - addicted

teoretic iti desfac contractul cu litera i si nu e prea nostim.
practic trebuie sa fii insistent rau ca sa fii dat afara. daca ar fi usor 70% dintre mefisti ar fi someri deja.

practic trebuie sa fii insistent rau ca sa fii dat afara. daca ar fi usor 70% dintre mefisti ar fi someri deja.
Sunt cel mai pașnic om din lume. Dorințele mele sunt: o căsuță modestă, un pat bun si o gradina cu pomi. Iar dacă Domnul Dumnezeu ar vrea să mă facă într-adevăr fericit, as vedea spânzurați în acești pomi șase sau șapte din dușmanii mei...
						- mickeygreen
 - senior

Bucureşti, 24.06.2007
COMUNICAT DE PRESĂ
Eugen NICOLĂESCU, Ministrul Sănătăţii Publice, a hotărât suplimentarea personalului Serviciului de Ambulanţă Bucureşti.
Mâine, ministrul Sănătăţii va avea o întâlnire cu managerii spitalelor de urgenţă care pregătesc rezidenţi în această specialitate. ÃŽn următoarea perioadă, o parte dintre aceşti rezidenţi vor intra, pe o perioadă determinată, în circuitul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti. Măsura are caracter preventiv şi se va aplica doar în perioadele caniculare.
Decizia a fost luată astăzi, 24 iunie a.c., în urma unei analize care a avut loc la sediul ministerului şi la care au participat reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică Bucureşti şi cei ai Inspecţiei Sanitare de Stat. După această întâlnire ministrul Sănătăţii s-a deplasat la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti pentru a se informa personal despre modul în care acesta face faţă solicitărilor.
Biroul de presă
Asta s-o creada el... pe gratis nu muncim in halu asta! Sa ne plateasca!
Cred ca se refera la rezidentii pe Medicina de Urgenta (printre care ma numar) care in noua curricula (neadoptata, inca in stadiul de proiect, deci fara valoare legala) fac in cadrul stagiului de UPU "minim 10% maxim 20% din ore in unitati mobile de reanimare".
2 observatii elementare:
1-Ambulanta NU e unitate mobila de reanimare (p-alea inca nu le-au cumparat)
2-Vechile curricule (legislatia curenta, in vigoare) prevad stagii separate UPU/ambulanta, deci noi care ne gasim in stagiu de UPU...
Eu zic sa sara si ei cu niste banutzi si noi, firi umanitare dar si flamanzi, o sa ne "batem" care mai de care sa sarim in ajutor. Doar sa avem de-un cico (apa min) si sandwich pe ziua aia, de la stat, plus ceva la buzunar (nu mult). Cred ca 50 RON net pt o tura de 6h ar rezolva onorabil situatia.
- 187.92a
 - addicted

si-un libera practica are rezolva si mai onorabil 
 acu sa vaza si Dansul ce inseamna, hahaha. probabil ca nu stia ca nu se paote. btw, si sub raspunderea cui? a indrumatorului?
hahaha, cat de tare

si-asa astept cu nerabdare ziua cand noi toate rezidentele de pe medicina nucleara vom fi puse fata cu urgentele majore, la domiciliu

multa minte le trebe. sa sarim c-o motiune simpla? ca tot va fi una pe sanatate sapt asta

hahaha, cat de tare
si-asa astept cu nerabdare ziua cand noi toate rezidentele de pe medicina nucleara vom fi puse fata cu urgentele majore, la domiciliu
multa minte le trebe. sa sarim c-o motiune simpla? ca tot va fi una pe sanatate sapt asta
- Pisi
 - junior

De 2 ori am fost la nenorocitul ala de cort.Pe mine m-au amenintat ca imi taie din salarul asta ''mare'' pe care il am.De tichete nu au zis nimic.In fine ,e o mare prostie!  Ce sa zic ,ca tre sa facem voluntariat si sambata si duminica. Vai si amar .Se pare ca numai in Oradea e valabil ordinul ministrului.

- Chingachgook
 - addicted

explicati unu coerent cum va obliga sa mergeti. cum va ponteaza. cine va taie ziua. ce stagiu aveti in mod normal in prioada asta? va cheama dupa amiaza sau cum? stati in halat alb in corturiel alea? aia carora le luati tensiunea marca banul?

- mister
 - senior

Mai - cata vreme pe corturile alea scrie CRUCEA ROSIE si nu spitalul judetean/universitar e cu totul alta mancare de peste si altu' primeste bani. Stai linistit ca pe voluntariatul tau crucea rosie primeste bani (ong recunoscut de ms, care toaca banii separat de la buget (primarie locala din cate am vazut in presa - vs spitalul judetean-universitar).
sunteti fraieri ca va duceti, pe bune. dar daca va duceti la socializat si sa va vada lumea-n piata, poate va place si asa e mai bine, va umple un smecher de la ms-primarie-crucea rosie timpul ca si asa nu aveti ce face.

sunteti fraieri ca va duceti, pe bune. dar daca va duceti la socializat si sa va vada lumea-n piata, poate va place si asa e mai bine, va umple un smecher de la ms-primarie-crucea rosie timpul ca si asa nu aveti ce face.
- mister
 - senior

no, se pare ca se face si prin spitale si nu numai prin oengeul lui peste. in curand in irak, fara plata suplimentara.
Peste 20 de rezidenţi şi trei salvări, detaşate de la spitale la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti

BUCUREŞTI, 25 iun
Peste 20 de rezidenţi, 11 cu specialitatea de medicină de urgenţă şi 10 de terapie intensivă, dar şi trei salvări vor fi detaşate de marţi, din mai multe spitale bucureştene spre Serviciul de Ambulanţă al Capitalei din cauza suprasolicitărilor primite de SAMB în zilele caniculare.
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, s-a întâlnit, luni, cu managerii spitalelor de urgenţă din Bucureşti care pregătesc rezidenţi în această specialitate.
La sfârşitul întâlnirii, Ministerul Sănătăţii a hotărât ca, 11 rezidenţi cu specialitatea medicină de urgenţă vor fi detaşaţi, temporar, de marţi la Serviciului de Ambulanţă Bucureşti. Alţi 10 medici rezidenţi cu specialitatea ATI (terapie intensivă) vor fi repartizaţi, în perioada imediat următoare, de către Autoritatea de Sănătate Publică Bucureşti la acelaşi serviciu.

Peste 20 de rezidenţi şi trei salvări, detaşate de la spitale la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti
BUCUREŞTI, 25 iun
Peste 20 de rezidenţi, 11 cu specialitatea de medicină de urgenţă şi 10 de terapie intensivă, dar şi trei salvări vor fi detaşate de marţi, din mai multe spitale bucureştene spre Serviciul de Ambulanţă al Capitalei din cauza suprasolicitărilor primite de SAMB în zilele caniculare.
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, s-a întâlnit, luni, cu managerii spitalelor de urgenţă din Bucureşti care pregătesc rezidenţi în această specialitate.
La sfârşitul întâlnirii, Ministerul Sănătăţii a hotărât ca, 11 rezidenţi cu specialitatea medicină de urgenţă vor fi detaşaţi, temporar, de marţi la Serviciului de Ambulanţă Bucureşti. Alţi 10 medici rezidenţi cu specialitatea ATI (terapie intensivă) vor fi repartizaţi, în perioada imediat următoare, de către Autoritatea de Sănătate Publică Bucureşti la acelaşi serviciu.
- 187.92a
 - addicted

- Pisi
 - junior

In corturile alea trebuie sa stam in halat.I-am vazut pe unii si fara halat.Primim tensiometru ( fara stetoscop,acela il aducem noi),o trusa de urgenta si avem si un dozator cu apa.+ un caiet unde tre sa strecem pacientii la care le-am luat tensiunea.Sunt 2 ture pe zi: de la 9-14 si de la 14-19. S-au organizat in repetate randuri sedinte cu rezidentii  si evident nimeni nu mergea si atunci au inceput sa sune pe la cabinete si sa ne planifice.Multi spuneau ca nu pot merge la cort,etc si atunci cel care se ocupa de rezidenti,coordonator sau indrumator ,ce o fi ,a hotarat sa ne planifice in ordine alfabetica la corturi.Degeaba protesteaza unu,2 ca n-ai cu cine! Toti is mari si tari in vorbe dar cand e vb sa treaca la fapte .....mai greu. 

- 187.92a
 - addicted

- Chingachgook
 - addicted

sa mor daca pricep.
deci v-au programat in ordien alfabetica. pontajul? cat e pontajul? (dincolo era mai ieftin). se face la cabinet sau la cort? cine il semneaza? vine doctorul de care apartineti sa verifice daca ati fost acolo sau nu? oricum ar fi trebuie sa recunoasteti ca e mai fain sa iti mai clatesti okii cu o cucoana ceva, decat sa scrii foi pe cine stie ce sectie. as fi vrut sa fie si la bucuresti asa. din pacate aici doar norocosii de pe urgenta si ati au sansa asta. si nici aia toti. doar 21 . cred ca cei mai buni, care au avut notele cele mai mari la stagiile efectuate pana acum.

deci v-au programat in ordien alfabetica. pontajul? cat e pontajul? (dincolo era mai ieftin). se face la cabinet sau la cort? cine il semneaza? vine doctorul de care apartineti sa verifice daca ati fost acolo sau nu? oricum ar fi trebuie sa recunoasteti ca e mai fain sa iti mai clatesti okii cu o cucoana ceva, decat sa scrii foi pe cine stie ce sectie. as fi vrut sa fie si la bucuresti asa. din pacate aici doar norocosii de pe urgenta si ati au sansa asta. si nici aia toti. doar 21 . cred ca cei mai buni, care au avut notele cele mai mari la stagiile efectuate pana acum.
						- 
				Eminemscu
 - junior

nici vorba de clatit ochii cu cucoane.asta daca nu ai inclinatii spre seminecrofilie,tinand cont ca peste 90 % din "pacienti/e" au peste 60-65 ani. 

oficial corturile sunt pt urgente.oricum noi ca rezidenti ce suntem nu avem drept de practica, deci nici de prescriptie sau administrare a medicamentelor,cu atat mai mult cu cat sintem singuri in cort si majoritatdea nici nu suntem pe urgente. deci trusa e degeaba.toata treba se rezuma la a lua tensiuni si in a-i servi cu apa pe "pacientii" care vin si intreaba:se poate o tensiune? si din moment ce u poti sa te certi cu ei spui da...
oricum problema cu corturile e total diferita cu ce se va intampla in bucuresti cu cei de pe urgente.
pontajul:
vine de 3 ori un tip de la asp sa vada daca esti acolo.
daca nu esti le comunica celor de la spitalul platitor,care va aplica sanctiuni(la asa zisele sedinte la care am fost ,indrumatorul ne-a amenintat ca ne taie bonurile pe luna respectiva)
cand esti programat nu te duci la spital/cabinet.e problema ta cum iti rezolvi.
actiune duraza pana in septembrie.
toata chestia e ca actiunea asta are loc doar in oradea.cei de la dsp au zis ca e un ordin al ministrului, pe care pana la urma nici nu ni l-au aratat ca se incinsesera spiritele si cei de la asp si de la spital erau in pragul isteriei.singurele raspunsuri:ordinu e ordin, nu stim,nu ne intereseaza,e obligatoriu,taiere bonuri, plecati/dati demisia daca nu va convine.
oricum ordin al ministrului care sa vizeze doar un singur oras pe problema caniculei nu cred sa existe...
aaa, sa nu uit in unele zile au fost rezidenti care au luat si 200-250 de tensiuni pe tura.

oficial corturile sunt pt urgente.oricum noi ca rezidenti ce suntem nu avem drept de practica, deci nici de prescriptie sau administrare a medicamentelor,cu atat mai mult cu cat sintem singuri in cort si majoritatdea nici nu suntem pe urgente. deci trusa e degeaba.toata treba se rezuma la a lua tensiuni si in a-i servi cu apa pe "pacientii" care vin si intreaba:se poate o tensiune? si din moment ce u poti sa te certi cu ei spui da...
oricum problema cu corturile e total diferita cu ce se va intampla in bucuresti cu cei de pe urgente.
pontajul:
vine de 3 ori un tip de la asp sa vada daca esti acolo.
daca nu esti le comunica celor de la spitalul platitor,care va aplica sanctiuni(la asa zisele sedinte la care am fost ,indrumatorul ne-a amenintat ca ne taie bonurile pe luna respectiva)
cand esti programat nu te duci la spital/cabinet.e problema ta cum iti rezolvi.
actiune duraza pana in septembrie.
toata chestia e ca actiunea asta are loc doar in oradea.cei de la dsp au zis ca e un ordin al ministrului, pe care pana la urma nici nu ni l-au aratat ca se incinsesera spiritele si cei de la asp si de la spital erau in pragul isteriei.singurele raspunsuri:ordinu e ordin, nu stim,nu ne intereseaza,e obligatoriu,taiere bonuri, plecati/dati demisia daca nu va convine.
oricum ordin al ministrului care sa vizeze doar un singur oras pe problema caniculei nu cred sa existe...
aaa, sa nu uit in unele zile au fost rezidenti care au luat si 200-250 de tensiuni pe tura.
The MATRIX has you.
						- 187.92a
 - addicted

- Chingachgook
 - addicted

ba eminemscule sincer v-o meritati
suneti o turma de oi (astia care mergeti ) ca banui ca nu pun toti botul. cum anunat asp-ul doctorii? si mai ales, CUM SA VA IA bonurile? alea sunt in stransa corelatie cu pontajul ,nu poti sa ai pontaj complet si bonuri lipsa (sau invers). tu ai un contract cu spitalul, nu cu cortul. nu pote sa iti taie ziua de munca intrucat tu esti in cabinet (sau pe sectia unde ar trebuie sa mergi).
succes maine la tensiuni ca banuiesc ca fiind putini aia care mergeti va vine randul des.

suneti o turma de oi (astia care mergeti ) ca banui ca nu pun toti botul. cum anunat asp-ul doctorii? si mai ales, CUM SA VA IA bonurile? alea sunt in stransa corelatie cu pontajul ,nu poti sa ai pontaj complet si bonuri lipsa (sau invers). tu ai un contract cu spitalul, nu cu cortul. nu pote sa iti taie ziua de munca intrucat tu esti in cabinet (sau pe sectia unde ar trebuie sa mergi).
succes maine la tensiuni ca banuiesc ca fiind putini aia care mergeti va vine randul des.
						- 187.92a
 - addicted

- 
				dragosh
 - senior

- 187.92a
 - addicted

- dincatu
 - junior

si in tm e acelasi scandal
o prietena de-a mea de pe mf este sacaita de cei de la dsp
cica e voluntariat , dar ii tot preseaza
pt o zi de voluntariat = 2 zile de concediu
iar programul e de la 13-17
cand e caldura mai mare
dar cred ca cei din tm sunt mai destepti umpic ( vb vine) pt ca: brusc au ramas vreo 4 gravide, una dupa operatie, un tip cu probleme de sanatate
prietena mea are nunta vara asta si a zis ca nu are timp
dar o tot suna la telefon , si a ajuns la concluzia ca nu va mai raspunde
si dupa cum zice si prietena mea : poti sa-ti iei zile de concediu cate vrei daca vb cu dr de la cabinet, nu ai nevoie de zilele lor

o prietena de-a mea de pe mf este sacaita de cei de la dsp
cica e voluntariat , dar ii tot preseaza
pt o zi de voluntariat = 2 zile de concediu
iar programul e de la 13-17
cand e caldura mai mare
dar cred ca cei din tm sunt mai destepti umpic ( vb vine) pt ca: brusc au ramas vreo 4 gravide, una dupa operatie, un tip cu probleme de sanatate
prietena mea are nunta vara asta si a zis ca nu are timp
dar o tot suna la telefon , si a ajuns la concluzia ca nu va mai raspunde
si dupa cum zice si prietena mea : poti sa-ti iei zile de concediu cate vrei daca vb cu dr de la cabinet, nu ai nevoie de zilele lor
- danhia
 - elite

- mickeygreen
 - senior

- 187.92a
 - addicted

- Chingachgook
 - addicted

Pisi wrote:Toti merg la cort,nu numai cativa ''fraieri''. Aia din spital faceau scandal ca nu se duc la cort dar deja le-a venit randul.Mai lasa-ne kooksee
ba da chiar nu are niciunu suficiente testicule sa zica " eu nu merg, am contract cu spitalul, va multumesc, la revedere"?
repet e vb de un principiu aicea, si eu sunt de acord ca e mult mai funny la cort decat pe sectie.
						- 187.92a
 - addicted

cica nici rezidentul-erou mickey n-ar fi rezistat si l-au inhatzat si pe el, parca asa zicea
nu e de gluma, acusica vien razbelul sa vedeti ce transee sapa toti rezidentii, urgente cot la cot cu balneo.
ca nu se cuvine sa te pui rau cu superiorii.
si kooksee te rog, pe mine mama m-a trimis la bucuresti si mi-a zis: sa nu te certi cu ei , mama. acu daca ei am suna la cabinet eu ce sa fac? sa zic nu?
aia e oameni mari, nu ca mine un rezident amarat

nu e de gluma, acusica vien razbelul sa vedeti ce transee sapa toti rezidentii, urgente cot la cot cu balneo.
ca nu se cuvine sa te pui rau cu superiorii.
si kooksee te rog, pe mine mama m-a trimis la bucuresti si mi-a zis: sa nu te certi cu ei , mama. acu daca ei am suna la cabinet eu ce sa fac? sa zic nu?
aia e oameni mari, nu ca mine un rezident amarat
- matrix
 - elder

daca medicii rezidenti sunt trecuti la "munca patriotica " cei de la cnpds s-au gandit ca un program mai scurt nu strica :
"MEDICI REZIDENTI: NOUL PROGRAM CU PUBLICUL
ATENTIE!!!
Aducem la cunostinta medicilor rezidenti ca incepand cu data de 27.06.2007, din cauza caniculei, programul de lucru cu publicul va fi intre orele 09:30 - 12:30, de luni pana joi. " sursa perfmed.ro
PS: pentru spagi, aranjari de stagii, transferuri, detasari programul este cel vechi (non stop). si de acum mai departe sa aduceti si voi cafea de calitate (jacobs). si sa nu va mai prindem ca aduceti flori

"MEDICI REZIDENTI: NOUL PROGRAM CU PUBLICUL
ATENTIE!!!
Aducem la cunostinta medicilor rezidenti ca incepand cu data de 27.06.2007, din cauza caniculei, programul de lucru cu publicul va fi intre orele 09:30 - 12:30, de luni pana joi. " sursa perfmed.ro
PS: pentru spagi, aranjari de stagii, transferuri, detasari programul este cel vechi (non stop). si de acum mai departe sa aduceti si voi cafea de calitate (jacobs). si sa nu va mai prindem ca aduceti flori
Viata lunga si prospera!
						- Chingachgook
 - addicted

astia sunt cretini.
pur si simplu cretini.
auzi scuza... din cauza caniculei.

pur si simplu cretini.
auzi scuza... din cauza caniculei.