prima de stabilitate!!!!!
-
mony221
- senior

Noutati!! Se pare ca s-a hotarat ceta ceva despre aceasta prima!! Hotarare de guvern din data de 21/06/2007.Sursa http://www.ms.ro Proiecte acte normative!!!!!!!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- dr_grumpy
- junior

mno, dragut ca ne-ai informat dar....pare cam sec! si scurt, si...
adica in trim IV? asta inseamna ca anul asta luam la sfarsit sau urmeaza sa luam acum pt sfarsitul anului 2006 ? Pe anul 2006 mai luam sau numai din 2007?
sau..........
tot in ceata suntem
daca mai afli ceva......da-ne de veste
poate mickeygreen mai intreaba cate ceva si despre asta!!!!!
adica in trim IV? asta inseamna ca anul asta luam la sfarsit sau urmeaza sa luam acum pt sfarsitul anului 2006 ? Pe anul 2006 mai luam sau numai din 2007?
sau..........
tot in ceata suntem
daca mai afli ceva......da-ne de veste
poate mickeygreen mai intreaba cate ceva si despre asta!!!!!
- Doll
- elder

- mickeygreen
- senior

sa ne lamurim, salariul al 13-lea si prima de stabilitate sunt chestii DIFERITE (se dau/vor da ambele). insa numai o data pe an vom avea un salariu NORMAL, asa rezulta (prin insumare).
si vedeti ca exista alt topic dedicat problemei, aflata acum in proiect (in dezbatere publica pe site-ul ms, la http://www.ms.ro Proiecte Acte Normative)
si vedeti ca exista alt topic dedicat problemei, aflata acum in proiect (in dezbatere publica pe site-ul ms, la http://www.ms.ro Proiecte Acte Normative)
- 187.92a
- addicted

- vmc
- elite

pana la prima de stabilitate va mai trece multa apa pe Dambovita
http://www.ziua.ro/display.php?data=200 ... &id=222861
http://www.ziua.ro/display.php?data=200 ... &id=222861
- 187.92a
- addicted

- mickeygreen
- senior

va informez ca in ciuda obiectiilor MULTE si variabil argumentate (de la f.bine la injuraturi) aduse pe site-ul MS la asa-zisa "dezbatere" care s-a incheiat pe 28.06.2007, guvernul romaniei... jap
a adoptat vineri (29.06) proiectul respectiv prin HG, cu titlul si expunerea de motive PENIBILE care au fost criticate anume:
1. Titlul NU are legatura cu nici o stabilitate, e o gluma poate, scuzati...
2. Expunerea de motive (se vrea chestie serioasa HG-ul, nu bataie de joc) continand teze
gen "creşterea gradului de satisfacţie a personalului din sectorul sanitar, ceea ce va conduce la o mai mare stabilitate în acest sector şi la diminuarea exodului de personal specializat în străinătate"
http://www.guv.ro/presa/afis-doc.php?id ... &pag=1&dr=
se remarca operativitatea/urgenta deosebita a adoptarii proiectului, fara sa fie analizat la guvern/minister (citite obiectiile, poate erau pertinente) ca doar maine vine Craciunul si trebuia data neaparat sapt trecuta.
bine, ii credem pe cuvant ca l-au adoptat, pt ca dupa ce au postat comunicatul de presa baietzii au plecat acasa (doar e weekend) si au uitat sa posteze si infomatia legala (adoptarea lui pe ordinea de zi si HG-ul in sine) si pana ajunge la MO mai dureaza, asa ca pt moment nu se poate nici verifica legal... mdam
deci asteptam banii in trimestrul IV, un salariu de baza in plus (sa putem si noi sa luam cadouri), respingand argumentele de 2 lei (vechi) care rad de noi (si noi de ele) desi asta ar insemna sa sfidam legislatia curenta, situatie jenanta...
1. Titlul NU are legatura cu nici o stabilitate, e o gluma poate, scuzati...
2. Expunerea de motive (se vrea chestie serioasa HG-ul, nu bataie de joc) continand teze
http://www.guv.ro/presa/afis-doc.php?id ... &pag=1&dr=
se remarca operativitatea/urgenta deosebita a adoptarii proiectului, fara sa fie analizat la guvern/minister (citite obiectiile, poate erau pertinente) ca doar maine vine Craciunul si trebuia data neaparat sapt trecuta.
bine, ii credem pe cuvant ca l-au adoptat, pt ca dupa ce au postat comunicatul de presa baietzii au plecat acasa (doar e weekend) si au uitat sa posteze si infomatia legala (adoptarea lui pe ordinea de zi si HG-ul in sine) si pana ajunge la MO mai dureaza, asa ca pt moment nu se poate nici verifica legal... mdam
deci asteptam banii in trimestrul IV, un salariu de baza in plus (sa putem si noi sa luam cadouri), respingand argumentele de 2 lei (vechi) care rad de noi (si noi de ele) desi asta ar insemna sa sfidam legislatia curenta, situatie jenanta...
- 187.92a
- addicted

- mister
- senior

- 187.92a
- addicted

- mister
- senior

tu protestezi. eu unul am inteles ce vrea proiectul si ma oftica ca are prevederea de a da banii inapoi cand pleci din tara, prevedere care in spiritul lui ms poate sa coste mai mult decat spaga de stabilitate initiala
da stai ca tu o sa sari ca trident+amrez love, sustine proiectele ms, da-le in cap la rezidenti, nu cumva sa iasa ceva bine.
tu anulezi orice discutie frate, nu poate sa zica omul ceva ca apuci sa deturnezi discutia cu lenea de a te concentra. faci mai mult rau decat iti dai seama cu tampenia asta de gandire sadica, cica te distrezi - dar poate o fi unul care vrea sa citeasca si da numai de porcariile tale. e ca si cum ai baga in gunoi toate ziarele mai serioase si ai da-o cu tabloide trident
mama ce bataie ti-as da. love u
da stai ca tu o sa sari ca trident+amrez love, sustine proiectele ms, da-le in cap la rezidenti, nu cumva sa iasa ceva bine.
tu anulezi orice discutie frate, nu poate sa zica omul ceva ca apuci sa deturnezi discutia cu lenea de a te concentra. faci mai mult rau decat iti dai seama cu tampenia asta de gandire sadica, cica te distrezi - dar poate o fi unul care vrea sa citeasca si da numai de porcariile tale. e ca si cum ai baga in gunoi toate ziarele mai serioase si ai da-o cu tabloide trident
mama ce bataie ti-as da. love u
- 187.92a
- addicted

mister wrote:eu unul am inteles ce vrea proiectul si ma oftica ca are prevederea de a da banii inapoi cand pleci din tara, prevedere care in spiritul lui ms poate sa coste mai mult decat spaga de stabilitate initiala
foarte tare, numai ca inca nu e pe nicaieri textul, dar daca tu asta ai inteles..
uite m cu cine stau eu de vorba
unde ai vazut matale prevederea aia?
nu ca n-ar fi normala, da zi-mi si mie unde ai vazut-o
- mister
- senior

unde ai vazut matale prevederea aia?
nu ca n-ar fi normala, da zi-mi si mie unde ai vazut-o
Art.2.(1) Persoanele care au beneficiat de drepturile prevăzute la art.1 şi ale căror raporturi de muncă, respectiv, raporturi de serviciu încetează, sunt obligate să restituie suma necuvenită
din textul propunerii.
inca odata felicitari: ma aspteptam ca amrez & trident in numele a 400 de rezidenti membrii sa sustina neconditionat proiectul ministerului sanatatii, pentru ca trebuie sa fie pe inside, cum zicea presedintele.
apropos: unde comunica asociatia medicilor rezidenti luarile de pozitie? unde isi decide pozitiile? in cadrul intalnirilor regulamentare, sedintelor de adunare general sau de consiliu de administratie?
- 187.92a
- addicted

- mister
- senior

da, ai dreptate. 1i
asa e, paote imi raspunde, dar cred ca nu raspunde la intrebari, se leaga de om si de alte aspecte secundare si incearca sa evite discutiile serioase. Cred ca isi tine parerile pentru el ca sa nu fie contrat si sa poata sa zica la minister ca e de acord cu ei, ca intotdeauna a fost de acord cu ei, ca le multumeste din suflet pentru viata minunata si grija [..]
paote
asa e, paote imi raspunde, dar cred ca nu raspunde la intrebari, se leaga de om si de alte aspecte secundare si incearca sa evite discutiile serioase. Cred ca isi tine parerile pentru el ca sa nu fie contrat si sa poata sa zica la minister ca e de acord cu ei, ca intotdeauna a fost de acord cu ei, ca le multumeste din suflet pentru viata minunata si grija [..]
- mickeygreen
- senior

Hai sa ne lamurim si sa discutam constructiv, fara jigniri (altfel propun BAN pt cel care le profereaza, daca modereaza cineva pe-aici)
Imi pare mie ca e vorba de o confuzie, nu exista in "proiectul" primei de stabilitate (care a devenit deja HG de vineri 29.06 desi inca se gaseste in dezbatere pe site-ul MS
ceea ce e ABERANT si NE-LEGAL, dupa cum am expus si acolo, rog consultati http://www.ms.ro/ps_pr_act/disc_afis.asp?idd=0&nrp=498 ) nici o prevedere cu dat banii inapoi.
Exista o astfel de prevedere intr-un alt proiect, fara nici o importanta fiindca nu a fost concretizat in nimic, facut de mine (si av.Fusu) cu privire la "unele masuri de stimulare a fortei de munca in domeniul sanitar" iar prevederea are un rost (si niste clauze exonerante) bine fundamentat, o sa dezvoltam subiectul cu alt prilej, nefiind prioritar (pe motiv ca zace inert prin sertare).
Imi pare mie ca e vorba de o confuzie, nu exista in "proiectul" primei de stabilitate (care a devenit deja HG de vineri 29.06 desi inca se gaseste in dezbatere pe site-ul MS
Exista o astfel de prevedere intr-un alt proiect, fara nici o importanta fiindca nu a fost concretizat in nimic, facut de mine (si av.Fusu) cu privire la "unele masuri de stimulare a fortei de munca in domeniul sanitar" iar prevederea are un rost (si niste clauze exonerante) bine fundamentat, o sa dezvoltam subiectul cu alt prilej, nefiind prioritar (pe motiv ca zace inert prin sertare).
- terim_terim
- senior

-
mony221
- senior

La care salariu de baza minim se refera? Rezidentii care sunt pe specialitati cu spor ce salariu de baza minim ia? Spune acolo salariu de baza minim aferent gradului, profesiei sau functiei. Un rezident dupa mf ia acelasi salariu de baza cu cei dupa anatomopatologie?
- 187.92a
- addicted

eu sunt foarte mirat cum se iese din facultatea de medicina cu o cultura generala egala cu zero. ma refer la ce insemna altceva decat medicina, aspecte practice, usuful, nu la cine a scris 'ion'
in fine
CAS=casa de asigurati de sanatate sia cum uite si intrebarea cu salariul de baza.
bine, hai fie, in facultate inveti, da dupa ce termini merita sa mai deschizi un televizor din cand incand la o stire, sa mai pui mana pe-un ziar...
zic si eu
in fine
CAS=casa de asigurati de sanatate sia cum uite si intrebarea cu salariul de baza.
bine, hai fie, in facultate inveti, da dupa ce termini merita sa mai deschizi un televizor din cand incand la o stire, sa mai pui mana pe-un ziar...
zic si eu
-
mony221
- senior

Fii mai explicit draga trident cand vrei sa spui ceva! Iar daca nu raspunzi la intrebarea pusa treci mai departe nu are rost........... sa jignesti! Sau poate de asta esti pe aici??

- 187.92a
- addicted

- mickeygreen
- senior

-
mony221
- senior

A pus aceasta intrebare cineva dupa anatomopatologie spunand ca baza lor salariala este mai mare decat a colegilor dupa alta specialitate, kiar este nevoie de atata caz?! De unde se invata sau nu, sau ce deskizi dupa facultate televizor, carte sau altceva........... Nu inteleg dc se bate moneda pe inteligenta, cultura sau alte alea........Eu inteleg ca decat sa vezi buba din okiul tau mai bine vezi gunoiul din okiul altora! Fiecare cu ce are, cu ce poate sau cu vrea sa arate!
- MyRy
- elder

- vmc
- elite

dintr-o conversatie cu un coleg proaspat aterizat in franta
ma: mi-e rusine ca am facut medicina in ro
ma: nu se compara cu ce e in tara.
ma: aici se trateaza pana si onicomicozele cu cultura, cu tot ce trebe
ma: am pacienti cu sida complicata cu kaposi, cu cmv, cu aspergilluis
ma: am facut o punctie sternala, punctie ascita
ma: internii fac tot. inclusiv monteaza linii centrale
ma: de aia nu stiu sa fac
m: la restul am mintit ca sa ma lase
- 187.92a
- addicted

-
Goran.Zadrin
- elder

-
masquenada
- senior

cine a citit mai multe despre subiect poate sa zica daca prima se da pentru anul in curs, 2007, sau pentru 2008?
logic ar fi pe 2007 ca n-ai plecat dar dc exista prevederea cu inapoierea banilor se pare ca sunt pentru 2008.
sper ca n-am gresit vreo virgula, cratima, etc. ca sa nu deviem de la subiect ...mai bine pareri pertinente decat lectii de educatie tipic romanesti, fara esenta...
numa bine
logic ar fi pe 2007 ca n-ai plecat dar dc exista prevederea cu inapoierea banilor se pare ca sunt pentru 2008.
sper ca n-am gresit vreo virgula, cratima, etc. ca sa nu deviem de la subiect ...mai bine pareri pertinente decat lectii de educatie tipic romanesti, fara esenta...
numa bine
- miraj
- junior

Vedeti ca se da prima de stabilitate.In urma consultarilor cu UE si ca urmare a faptului ca medicii pleaca in draci din tara, au intrat astia de la MS in panica si ne dau echivalentul a 3 salarii minime corespunzatoare specialitatii, bla bla.
p.s. Am glumit. Nu dau astia nimic, treceti inapoi la spaga si somnul ratiunii!Buhahahah
p.s. Am glumit. Nu dau astia nimic, treceti inapoi la spaga si somnul ratiunii!Buhahahah
- ciresar1988
- elder

vmc wrote:dintr-o conversatie cu un coleg proaspat aterizat in franta
Subscriu la spusele colegului. De 2 sapt incoace asta fac si eu, mint ca am mai facut ca sa ma lase astia sa fac manevre pe care in Ro nici nu am visat sa le fac ca rezident.
Cand vezi ca medic de 50 de ani cheama in consult interdisciplinar un intern si are totala incredere in ce zice ala, iti vine sa te bagi sub pat si sa nu mai iesi.
Discutiile intre interni aici sunt la un nivel mai ridicat decat discutiile intre profi la noi.
Daca mai aud pe careva ca zice ca medici romani sunt extraordinari, jur ca ii rup mana si il bat cu ea !
Cu prostul nescolarizat
Te lupti putin si ai scapat.
Dar duci o lupta colosala,
Cu prostul care are scoala!
(user neserios)
Te lupti putin si ai scapat.
Dar duci o lupta colosala,
Cu prostul care are scoala!
(user neserios)
- ciresar1988
- elder

-
loreleiii
- junior

ciresar1988 wrote:Daca mai aud pe careva ca zice ca medici romani sunt extraordinari, jur ca ii rup mana si il bat cu ea !
Cu franceza stai mai bine sper. Caci cu medicina franceza zici ca te descurci mai bine decat cu aia din Romania. Gaseste-mi si mie un loc de rezidenta pe-acolo, dar sa ma palteasca bine ca 2000 de euros la munca multa nu mi se pare de lauda.