romd wrote:Dragi colegi,
grilele care ne-au facut viata amara au fost facute in general de rezidenti de an mic
surgeon, intr-un thread total AIUREA wrote:Nu vreau sa arunc acuzatii false si nu vreau sa se inteleaga ca as avea ceva impotriva celor care au obtinut punctaj maxim si au luat concursul.Acesti medici nu au avut nici o vina ca s-au adaptat la stilul de examinare de anul acesta si au iesit invingatori, asa cum nu au nici o vina nici cei care au picat acest examen cu punctaje extrem de mari, pentru orice alt concurs sau examen, in tara sau in afara granitelor Romaniei.Eu ii felicit pe toti medicii care au participat la acest concurs si desi si eu am obtinut punctajul maxim (si am de pierdut daca se anuleaza rezidentiatul) sprijin protestul celor care cer anularea acestui concurs.
Nu e drept ceea ce s-a intamplat, nici dpdv moral (si cred ca asta o recunoaste fiecare fata de el insusi) si nici dpdv legal, lucrurile nu au fost foarte clare, cu o metodologie nepublicata in MO, care se schimba cu o luna si jumatate inainte si inca o data acum, pentru a da acest baraj.
Nu trebuie sa ne acuzam si sa ne jignim unii pe ceilalti, fiecare are dreptul la propriul protest si daca duminica va fi scandal la baraj, eu ma voi alatura celor care cer anularea acestui concurs fals.
Suntem toti in aceeasi barca, care pluteste in deriva de ceva vreme si trebuie sa fim uniti si sa ii chemam sa dea socoteala pe adevaratii vinovati, cei care au organizat acest concurs, in frunte cu Ministerul Sanatatii ; altfel la anul ar putea fi mai rau.
Numai cine nu vrea sa vada, in tot ce s-a scris pe acest forum si in presa, nu vede ca acest concurs a fost prost organizat si in consecinta, ca cei care sunt raspunzatori trebuie sa dea socoteala.Nu ma intereseaza cu ce costuri, ei ar trebui acum sa le dea celor cu punctaj maxim locurile pe care le merita si sa organizeze un nou concurs, cu grile la prima vedere, in februarie spre exemplu, cu mai putine locuri (sa zicem vreo 100-150 pe chirurgie si vreo 700-800 pe medicale), la care sa poata accede si ceilalti, sau o varianta mai simpla sa suplimenteze locurile, tot pe barba si pe cheltuiala lor, sau si mai simplu sa repete aceste examen prin ordin prezidential.
Noi, si mai ales voi cei din Bucuresti trebuie sa va bateti pana in panzele albe pentru drepturile noastre si sa fiti cat mai multi acolo la MSF si cu cat mai multa presa.Eu am scris la toate ziarele si televiziunile pe care le-am stiut sa vina maine la 10.00 la MSF.Sa speram ca veti fi mai numerosi cantitativ si ca cineva ne va asculta.
Si nu il mai acuzati pe Scoro ; eu daca eram in Bucuresti as fi protestat cel mai vehement si ce ati mai fi zis, ca doar am luat pctaj maxim si am avut note bune in facultate.Ati fi zis probabil ca am eu ceva interese de ma agit asa fara rost. DA, am un interes, ca cei care merita sa fie medici si cei care nu, sa ramana acasa.Sunt o persoana foarte toleranta de felul meu, dar nu tolerez si nu voi permite niciodata nedreptatea si prostia oamenilor.
Asa ca, veniti cat mai multi maine la MSF, la 10.00 si cei cu 950 si cei cu 949 si studentii care vor da la anul (si voua vi se poate intampla ca anul asta daca nu faceti nimic ) si toti oamenii care sunt prin zona si vor sa fie bien pentru toata lumea.
cpu wrote:romd wrote:Dragi colegi,
grilele care ne-au facut viata amara au fost facute in general de rezidenti de an mic
te referi la grile care au fost date la rezi ? poti sa explici ? de unde stii tu asta ?
Fiica lui Beuran a picat rezidentiatul
Fostul ministru Beuran sustine ca fata sa nu a copiat
Nicolae Leahu
Simona Popa
Miercuri, 03 Decembrie 2003
Dupa un plagiat in serie, in familia Beuran ghinionul se tine lant. Fiica fostului ministru, Irina Adriana Beuran, a picat examenul de rezidentiat din acest an cu 533 din 950 de puncte posibile, adica echivalentul notei 5,6. Una din “birfele-beton†pe care le publica astazi colegii nostri de la revista “Academia Catavencu†ne-a fost confimata chiar de tatal Irinei, Mircea Beuran.
La examenul de rezidentiat, Irina Adriana Beuran s-a clasat pe locul 1002 din 1059 la profilul stomatologie, cu doar 533 de puncte din 950 posibile. Ultimul punctaj de intrare, al celui de pe locul 271, a fost 898. “Academia Catavencu†de astazi scrie despre faptul ca “necazurile se tin lant in familia Beuran: plagiat urmat de rezidentiatâ€. Nenorocul a inceput cind presa a dezvaluit asemanarile flagrante dintre ghidurile editate sub redactia dr. Mircea Beuran si altele americane si frantuzesti. A continuat cu analiza facuta de conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila†Bucuresti, care a constatat ca cel putin trei dintre carti sint plagiate intr-o mai mica sau mai mare masura. Ghinionul i-a stat in cale si sotiei fostului demnitar, Maria Beuran, care a fost si ea gasita responsabila, de aceiasi profesori de la UMF “Carol Davilaâ€, de plagierea unui capitol din ghidul ORL. Ultima farima de noroc a zburat din casa familiei Beuran in chiar ziua rezidentiatului, cind Irina n-a fost inspirata.
“A picat pentru ca n-a obtinut baremul, n-a raspuns la aceste intrebari, probabil. Din familia noastra nimeni n-a copiatâ€, a sunat explicatia tatalui. Faptul ca Irina nu a copiat la examen, asa cum a fost el acuzat ca ar fi procedat, “este inca o dovada in plus ca mostenirea noastra genetica si zestrea noastra este de oameni normali. Probabil ca nu sintem intelesi in sensul real, dar asta e o alta problemaâ€, crede fostul demnitar. Dr. Beuran nu ne-a permis sa vorbim si cu fiica sa, motivind ca aceasta “inca n-are virstaâ€.
“Ministrul-copiuta†a fost acuzat, la un moment dat, de Ionel Blanculescu, succesorul sau la conducerea Ministerului Sanatatii, ca ar fi fost cel care a decis forma finala a metodologiei de examen, criticata de cei care au picat examenul. “De organizarea si conceperea concursului de rezidentiat s-a ocupat Centrul de Perfectionare a Medicilor. Eu doar am supervizat proiectul de organizareâ€, ne-a mai declarat ieri dr. Beuran.
Asa ca sa stiti ca daca veti vedea maine 200 de manifestanti ei nu vor fi decat niste bieti studenti manati de frica de a nu mai primi burse semestrul viitor si care habar nu au ce se intampla acolo
mr.2cool wrote:.....
7.Un astfel de proces poate dura de la 6 - 12 luni, timp in care toti admisii vor fi rezidenti iar anularea unui astfel de examen ar duce la desfacerea a 2800 de contracte de munca ceea ce este foarte putin probabil ca un judecator sa-si asume o astfel de reponsabilitate cu atat mai mult cu cat exista mari sanse ca el sa faca parte din PSD in conditiile unui an electoral)
8.Costul unui asemenea proces este enorm, iar in conditiile destul de probabile ale unui esec, vor trebui platite toate cheltuielile de judecata care inseamna o cifra colosala......
mr.2cool wrote:Se pare ca cineva din picatii acestui an (nu dau nume ) a avut destula influenta asupra OSM Cluj ca sa obtina sprijinul lor si sa forteze studentii sa vina la protest. Acum urmeaza partea cea mai interesanta: se pare (gurile rele o zic) ca s-au facut unele presiuni verbale asupra studentilor prin care li s-au sugerat ca daca nu vin vor intra in disgratia profesorilor facultatii si adio note mari, burse, favoritisme, etc... Unii studenti stiau chiar ca prezenta este obligatorie.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests