Admitere 2007
- 187.92a
- addicted
Draga pleased, dar cum?!? In E-uri circula Gnadacul motan!!!
Studenţii mai vechi de prin cămine ştiu un amănunt esenţial: confortul înseamnă mai mult decât paturi întregi şi saltele curate, mai mult decât perdele la geam şi coală albă în dulapuri. ÃŽnseamnă şi să faci faţă, an de an, vechiului duşman care-ţi tulbură traiul: gândacul de cămin. Mai mari, mai mici, mai negri sau mai galbeni, gândacii fac parte, inevitabil, "din dotare". Pentru exterminarea lor, studentul român antrenează în luptă energie şi o sumedenie de tactici, până la a descoperi arma căruia "duşmanul negru" nu-i poate rezista. şi deşi-i credeai dispăruţi, mai apare câte unul pe unde nu te aştepţi. Uneori, în coşul de pâine sau pe pernă. Alteori, în geanta cu haine murdare pe care o duci acasă la părinţi "Am stat în trei camere de cămin diferite şi peste tot am avut gândaci. Stăteam, de pildă, în căminul U1 şi am lăsat o dată farfurii murdare pe masă. Am intrat noaptea şi m-am îngrozit: masa era neagră de gândaci!", povesteşte Adi, medic rezident la Psihiatrie, care stă acum în căminul P20 din campusul Regie. Gândacul de cămin atacă noaptea. şi mai ales în zile calde, ceea ce înseamnă că vara lupta studenţilor cu "carcalacii" atinge cote maxime. Unii lasă chiar lumina aprinsă în cameră pe timpul nopţii ca să mai sperie lighioanele. Alţii, deşi-i credeai mai slabi de înger, devin imuni, pe principiul că "tot ce nu te doboară te face mai puternic". "Când stăteam în Belvedere, erau vreo trei gândaci pe care-i vedeam în fiecare zi. Ieşeau după tapet, printr-o gaură. şi începusem să-i cunosc: Mariana era gândacul cel mai mare - dar nu scârbos de mare - şi erau şi Mariani mici, în număr de doi", povesteşte Lucian, absolvent de Transporturi. Dacă începi să cooperezi cu noii tăi colegi de cameră, asta nu înseamnă că nu poţi avea şi surpriza de a primi vizita unei rude mai mari şi mai grase. Gândacii de peste un centimetru lungime sunt "groaza" oricărui student: "Mai circulă şi câte-un
motan
pe culoar, din când în cand, venit de la subsol sau de la unu' mai jegos. Namile de-astea eu n-am avut în cameră, dar dacă intră, te-ai ars", povesteşte acelaşi Lucian.
Studenţii mai vechi de prin cămine ştiu un amănunt esenţial: confortul înseamnă mai mult decât paturi întregi şi saltele curate, mai mult decât perdele la geam şi coală albă în dulapuri. ÃŽnseamnă şi să faci faţă, an de an, vechiului duşman care-ţi tulbură traiul: gândacul de cămin. Mai mari, mai mici, mai negri sau mai galbeni, gândacii fac parte, inevitabil, "din dotare". Pentru exterminarea lor, studentul român antrenează în luptă energie şi o sumedenie de tactici, până la a descoperi arma căruia "duşmanul negru" nu-i poate rezista. şi deşi-i credeai dispăruţi, mai apare câte unul pe unde nu te aştepţi. Uneori, în coşul de pâine sau pe pernă. Alteori, în geanta cu haine murdare pe care o duci acasă la părinţi "Am stat în trei camere de cămin diferite şi peste tot am avut gândaci. Stăteam, de pildă, în căminul U1 şi am lăsat o dată farfurii murdare pe masă. Am intrat noaptea şi m-am îngrozit: masa era neagră de gândaci!", povesteşte Adi, medic rezident la Psihiatrie, care stă acum în căminul P20 din campusul Regie. Gândacul de cămin atacă noaptea. şi mai ales în zile calde, ceea ce înseamnă că vara lupta studenţilor cu "carcalacii" atinge cote maxime. Unii lasă chiar lumina aprinsă în cameră pe timpul nopţii ca să mai sperie lighioanele. Alţii, deşi-i credeai mai slabi de înger, devin imuni, pe principiul că "tot ce nu te doboară te face mai puternic". "Când stăteam în Belvedere, erau vreo trei gândaci pe care-i vedeam în fiecare zi. Ieşeau după tapet, printr-o gaură. şi începusem să-i cunosc: Mariana era gândacul cel mai mare - dar nu scârbos de mare - şi erau şi Mariani mici, în număr de doi", povesteşte Lucian, absolvent de Transporturi. Dacă începi să cooperezi cu noii tăi colegi de cameră, asta nu înseamnă că nu poţi avea şi surpriza de a primi vizita unei rude mai mari şi mai grase. Gândacii de peste un centimetru lungime sunt "groaza" oricărui student: "Mai circulă şi câte-un
motan
pe culoar, din când în cand, venit de la subsol sau de la unu' mai jegos. Namile de-astea eu n-am avut în cameră, dar dacă intră, te-ai ars", povesteşte acelaşi Lucian.
- superSKy
- newbie
irina_kat wrote:superSKy wrote:sa stii k am o prietena care sta in E si sunt conditiile bunice cat de cat dar pentru cineva fara mari pretentii..... Camera e f mica.Anul asta dau si eu la med..la stoma!sper sa intru si sa ocup o camera curatica.u la ce dai?:D
eu dau la medicina generala...si chiar nu sunt f pretentioasa in privinta camerelor d camin....dak nu's rozatoare si dak e si baie in camera I can call myself pleased...bafta la invatat
pai ..sa stii k baia nu este in camera :-s .e pe hol.doar dak prinzi printr o minune cu relatii alea alea o camera la U -uri acolo ai baie in garsoniera.dar in rest ..baia e pe hol...
Passion pour Chocolat
- superSKy
- newbie
-
- newbie
[quote="trident"]Draga pleased, dar cum?!? In E-uri circula Gnadacul motan!!!
[size=18][b]motan[/b][/size]
pe culoar, din când în cand, venit de la subsol sau de la unu' mai jegos. Namile de-astea eu n-am avut în cameră, dar dacă intră, te-ai ars", povesteşte acelaşi Lucian.[/quote]
thanks ptr sinceritate....suna f naspa...da' in alta parte decat la camin nu am unde sa stau...asa k o sa trebuiasca sa convetuiesc cu 'this furry creatures'..unless s inventeaza vreun insecticid minune...
[size=18][b]motan[/b][/size]
pe culoar, din când în cand, venit de la subsol sau de la unu' mai jegos. Namile de-astea eu n-am avut în cameră, dar dacă intră, te-ai ars", povesteşte acelaşi Lucian.[/quote]
thanks ptr sinceritate....suna f naspa...da' in alta parte decat la camin nu am unde sa stau...asa k o sa trebuiasca sa convetuiesc cu 'this furry creatures'..unless s inventeaza vreun insecticid minune...
Space may be the final frontier
But it's made in a Hollywood basement
- Calico
- addicted
Toata lumea stie ca gandacii de camin sunt rosii. Rar am vazut si specii negre, probabil aduse de acasa din provincie, in sacosele de rafie. Dar probabil ca au fost exterminate rapid de fauna locala.trident wrote:arma căruia "duşmanul negru" nu-i poate rezista
Nu, nu. Nu, nu, nu. Eu cred, din experienta proprie ca gandacul trage la lumina. Sa detaliez.trident wrote:Gândacul de cămin atacă noaptea. şi mai ales în zile calde, ceea ce înseamnă că vara lupta studenţilor cu "carcalacii" atinge cote maxime. Unii lasă chiar lumina aprinsă în cameră pe timpul nopţii ca să mai sperie lighioanele
Era o noapte calda de vara, acum vreo 3 ani. Eu locuiam cu prietenul meu in E. Trebaluiam fericiti prin camera, cu lumina aprinsa, nebanuind ce ne rezerva soarta.
A fost groaznic, ca un cosmar... Privirile mi s-au indreptat intamplator catre pervaz si... am inghetat. Doi motani si-o trageau cu nesimtire pe pervazul nostru. Si cand zic motani nu ma refer la rasa pisiceasca, care mi-este draga de altfel. Mi-am dat seama intr-o fractiune de secunda de greseala mortala pe care o comisesem (lasasem lumina aprinsa si geamul deschis intr-o noapte calda de vara si plasa de tantari de la geam ni se desprinsese...)
I-am facut semn usor prietenului meu, care are o sensibilitate deosebita in privinta gandacilor (si era si barbatul in casa, deci de datoria lui sa se ocupe cu apararea familiei). El s-a apropiat incet cu papucul si a pocnit perechea de motani care preacurveau pe pervazul nostru. Din pacate, doar unul dintre ei a murit, celalalt, probabil cel de dedesubt, fiind protejat de corpul partenerului.
Spre groaza noastra, am vazut cum motanul norocos o zbugheste in camera noastra, cu o rapiditate de nebanuit, avand in vedere dimensiunile... Barbatul casei a apucat disperat spray-ul Kiltox (o mare porcarie) si a inceput sa urmareasca motanul, aplicandu-i puff-uri direct pe carapace. Un puff de Kiltox, doua puff-uri. Motanul nici nu se poticnea macar. Probabil era o rasa selectata genetic, pentru care Kiltoxul reprezenta un factor de crestere sau ceva de genul asta.
Intr-un final, dupa vreo 5 puff-uri (care l-au incetinit putin) si un altas de anatomie bagat la sacrificiu, am reusit sa ne asiguram o noapte linistita, intrebandu-ne totusi ce se intamplase cu motanii pe care nu apucasem sa-i depistam la timp.
Ca insecticide, nu recomand nici un fel de spray, cel putin nu alea care se vand prin campus... gandacii au dezvoltat de mult rezistenta. In schimb, noi am reusit sa scapam de ei cu fiole de Regent (se cumpara de la obor, cica sunt pentru gandacii de colorado). Bineinteles, operatiunea dezinsectie trebuie repetata periodic. Si orice mancare lasata la indemana gandacului e considerata "damaged goods"
Un coleg imi spunea ca a reusit sa scape de gandaci folosind acid boric. Taica-su e chirurg si cica asta se folosea la ei la spital pentru dezinsectie. Si cica e eficient.
Bafta in lupta neobosita contra motanilor si motaneilor!
- superSKy
- newbie
-
- elder
irina_kat wrote:thanks ptr sinceritate....suna f naspa...da' in alta parte decat la camin nu am unde sa stau...asa k o sa trebuiasca sa convetuiesc cu 'this furry creatures'..unless s inventeaza vreun insecticid minune...
irina_kat wrote:multumesc ptr sinceritate....suna f naspa...da' in alta parte decat la camin nu am unde sa stau...asa k o sa trebuiasca sa convetuiesc cu aceste creaturi..doar daca nu s inventeaza vreun insecticid minune...
exista tratamentul letal minune, se numeste proiectul Regent - 2,5 lei fiola, diluat in jumatate de litru de apa. Garantie 6 luni.
PS: noi vorbim asea' mai pe romaneste ca nu am emigrat inca...
hai sa zicem ca limbajul mIRC il mai toleram dar si ala e destul de penal...
-
Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti
Organizeaza, in baza H.G. 88/2005 si O.M.Ed.C privind organizarea studiilor universitare de licenta, respectiv Legea 288/2004 si Legea 307/2004, admitere in anul universitar 2007 - 2008, pe domeniu de studiu, dupa cum urmeaza:
26 iulie a.c. la Facultatile de Medicina, Medicina Dentara si Farmacie;
27 iulie la Facultatea de Moase si Asistenta Medicala (FMAM).
Inscrierile se vor face in perioada 17-23 iulie 2007 dupa urmatorul program:
in zilele 17-21 iulie 2007 intre orele 900-1500
in zilele 22-23 iulie 2007 intre orele 900-1300
ce-mi plac mie astia care-si dau cu parerea. cu tot cu sursele lor.
- dorutzu
- senior
-
admiterea pt olimpici
am si eu o intrebare. stiu ca se admit direct, fara examen la facultate olimpicii cu rezultate pe la nationale si internationale si concursuri de astea. eu am fost la chimie la nationala 2 ani pana acum (sunt a 11-a) si am luat mentiuni si mai am niste premii 1,2 si 3 la Petru Poni. au vreo valoare sau ma straduiesc sa iau ceva mai mult la anul?
-
olimpici
inca nu am dat un telefon, dar o sa intreb si acolo. mi-am pus pb pentru ca am vazut la alte facultati, de ex din Iasi, ca accepta si cu mentiuni la nationala. oricum, sper sa reusesc ceva la stiintele pamantului anul asta. dak mai aflati ceva, dati un post pls
- Calico
- addicted
Marilu wrote:La Bucuresti din cate stiu eu accepta doar primul loc de la nationala de bio dintr-a 11-a si de chimie organica
Repet, nu stiu cum e acuma, deci nu vreau sa dezinformez pe nimeni. Dar acum 5-6 ani acceptau in Bucuresti premiile I, II si III la biologie, clasa a XI-a si a XII-a. Sigur. Si la chimie organica, tot locurile I, II si III. Si fizica la fel.
Acum nu mai accepta decat locul I? Ciudat.
-
- newbie
are cine va sa-mi vanda un manual de tatiana tiplic, ed niculescu ABC 2002 ??
daca da astept raspuns la jigodie_toata_ziua@yahoo.com.
daca da astept raspuns la jigodie_toata_ziua@yahoo.com.
- cosmina-gabriela
- elder
- superSKy
- newbie
- cosmina-gabriela
- elder
-
- newbie
Intrebare:stie cineva de ce examenul dureaza 2 ore in contextul in care numarul de intrebari a ramas acelasi?? :?: :?:
am sunat la secretariat si a zis tanti de acolo ca e 2 ore examenu...da' cica s-a redus numarul de intrebari....desi pe site nu scrie asa ceva...
daca stie cineva ceva...pls...impartasiti din cunostiinte ;)
bafta in continuare
am sunat la secretariat si a zis tanti de acolo ca e 2 ore examenu...da' cica s-a redus numarul de intrebari....desi pe site nu scrie asa ceva...
daca stie cineva ceva...pls...impartasiti din cunostiinte ;)
bafta in continuare
Space may be the final frontier
- lazarosa
- senior
-
- junior
va streseaza rau admiterea asta. dupa ce ca dati si super lejer. biologie si la alegere chimie sau fizica, va mai si plangeti intr-un de subiecte, de durata. eu am dat 4 ore de examen, biologie, chimie si fizica, 140 de intrebari de te durea capu acolo pe masa de disectie pe care dadeam.
ia nu ma va mai plangeti atata, ca e mult prea lejer examu acuma.
ia nu ma va mai plangeti atata, ca e mult prea lejer examu acuma.
- ore_ciudate
- junior
- lazarosa
- senior
- dorutzu
- senior